Jenny Häggblom

2010-04-30
21:56:09

Trevlig Valborg
Kom just hem från grillkväll hos momme. Jobbade häcken av oss med att släpa ris, elda och röja lite på gården. Det blev ett bra träningspass genomgående hela kvällen, blev liksom intervaller och armhävningar medan jag väntade på att elden skulle sprida sig eller liknande. Bra blev det i alla fall.

Nu skall jag sova för jag skall upp tidigt imorgon för att spela med Karin på kungs. Så en trevlig Valborg på er alla! Ha det!

2010-04-30
15:23:11

Premiär
Ojoj.. Nu är dagens eftermiddag slut. Kommer från Kastelholm där jag spelat 9 hål och slagit i ca en timme! Före det så var jag på träning i Bollhalla från skolan. Så dagen har gårr i golfens tecken vilket är skönt. Nu skall jag fortsätta med det i och med att planera om säsongen, kommer besked om varför senare, kanske idag annars inom en snar framtid. Men jag vill hålla inne med lite info!

Ikväll så skall vi säkert fixa en brasa någonstans, säkert hos momme och då kommer jag cykla dit. Det skall bli skönt. Men nu skall jag fortsätta med det jag håller på med! Höres senare!!!!!

Kram!

2010-04-29
21:39:40

Speedad x5
Helt slut! Jag har vart så speedad hela dagen. Började med att fara iväg och gymma imorse, eller förmiddags, sen for jag iväg och träna i Kastelholm. När jag for därifrån for jag via stan och till skolan för arbete. Sen hade jag menatlträning i 2 timmar. Kommer hem, hinner knappt få ner maten, skall åka med och ta upp skötbåten. Blir där nere 1 timme extra för bilen fastnar (Tottes dock!), kommer hem, kollar tv, springer och börjar fixa papper till USA. Nu är jag klar men jag är helt slut istället.

Imorgon blir inga bättre, kanske kvällen, men det ser inte så ut om jag skall vara ärlig. Då skall man säkert dra ris eller någonting sånt, någonstans. Jag lovar jag måste med dit... Jag orkar inte!!! Men jag måste väl, annars blir de arga... Man kan inte alltid göra som man vill, även om man måste. Men nu skall jag sova, jag är sååå trött. God natt!

2010-04-29
08:06:13

Resebilder

Lovade ju bilder igår, och det skall jag absolut ge också! Nu är det ju så att jag inte tagit bilderna från telefon, utan från hemsidan, men jag hoppas det funkar...



Detta är hål 24 på Bråvikens GK. Par 5, gjorde par där...



Detta är en flygbild över 18e på Vidbynäs, där bilden börjar nere i nedrekant är det ca 120 meter kvar.


Idag så skall jag efter lunch sticka still Kastelholm och slå, sen skall jag på gymmet. Måste via skolan lite också. Men i kväll är det mentalträning en stund. Kul skall det bli. Mycket träning, det gillar jag!!!


2010-04-28
22:05:10

Drömmar
Hej!

Ursäktar för den dåliga uppdateringen från resan, jag har inte haft tillgång till någon dator för någon längre tid, men jag hoppas summeringen nu kan vara till nöje...

Vi har vart nere i Norrköping, vi for med Rosella igår ner dit och spelade Bråvikens GK igår. Jag spelade +4, helt ok med tanke på att jag hade en trippel på kortet. Sen bodde vi på Scandic Nord. Idag for vi upp til Mälaren och spelade Vidbynäs GK, den är rankad ganska högt i Sverige och jag måste säga att banan var ok, bättre än Bråviken i alla fall. Banan där öppnades i fredags, greenerna var som när Eckerö är som bäst kanske bättre än det. Så helt ok för den tidiga säsongen.

Inatt drömmde jag helt galet, men jag tänker berätta om mammas dröm först. Hon drömde någonting om valar som silade plankton. Hon höll på att forska på det och valen silade 22 gram i timmen, ett dygn höll hon på. Sjuk dröm! Men min var inte så mycket bättre. Jag drömde att två kvitton i en matkasse skulle tävla om vem som kunde lämna tillbaka flest varor från kvittot. Tyvärr vet jag inte vem som vann. Jag kallar det olika klass på drömmar jag... Sen drömde jag någonting om hästar som jag är allergisk mot, och precis när jag vaknade i drömmen, alltså när mamma räddat mig från en häst som skulle lukta så gnäggar mamma till i sömnen och jag håller på och hoppar i tak för jag trodde det var på riktigt... Skumt det där!

Imorgon kommer två bilder från Bråviken, blev inget tyvärr från Vidbynäs för telefon dog nästan... Kommer upp här inom en snar framtid! Ha en trevlig natt! God natt!

2010-04-26
19:35:37

Tvättat bilen
Hej!

Vilken dag, jag har hunnit med ganska mycket. Jag var till stan och till Bollhalla, men det var en långsamt självmord, kändes som det i alla fall. Sen kom jag hem käkade, läste och sen så tränade jag, cyklade runt marby på 22 minuter!!

Idag så tvättade jag bilen igen, men mamma skitade ner den så jag kände att jag måste tvätta den. Men nu får den stå i några dagar, vi åker till Norrköpning imorgon! Vi kommer spela Bråvikens gk imorgon och sen kommer vi spela Vidbynäs på onsdag. Skall bli skoj och spela två bra banor.

Men nu skall jag titta på halv åtta hos mig, och sen skall jag chilla, eller läsa boken som heter Infiltratören, ruggit bra bok, dessutom är det en sann historia!

God kväll!

2010-04-26
10:34:35

Hälsopannkakor recept
Lagade hälsopannkakor idag igen, gott som attan. Nu kommer receptet här också!

Hälsopannkakor
Du behöver:

  • 4 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • ½ dl havregryn
  • 6 dl mjölk
  • en liten klick smör
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Vispa ägg tillsammands med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt. Smällt sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen saltet och vaniljsockret. Lägg in smeten i kylen och låt stå där i minst tio minuter. Ta sedan fram smeten och stek den.

Ha en god måltid!

(Använd sesamfrön och linfön istället för honung och vaniljsoker, nyttigare)



Gott!


2010-04-26
07:13:05

Städning

Tidig morgon idag igen, det är sjukt att man inte får sova på sin lediga tid. Jag slår vad om att jag kommer sova gott imorgon när vi skall sticka iväg till Sverige. I eftermiddag så skall jag sticka till staden och träna och träffa läkaren. Det kommer falla på plats en del idag för idag skall jag posta till USA m.m. så kanske det kommer ett slut på ansökningen snart!

Idag morgon skall jag städa mitt rum, det har liksom inte blivit av. Jag skulle göra det i helgen men det blev liksom aldrig något sånt, så idag skall jag fixa det! Jag lovar! :) Jag skall dessutom tvätta bilen idag men det blir nog ikväll tror jag. Mamma körde fast igår när hon skulle mäta hur långt jag sprang, så de fick fara och dra loss den sen när hon hade gått hem, sisådär 2,5 km hemifrån. Båda bilar frågade mig när jag sprang om jag inte skulle komma med men jag sprang ju så jag kunde inte!


2010-04-25
19:57:03

Långlänk
Kommer från en långlänk, det är så skönt när man orkat hela vägen, jag är så stolt över mig själv varje gång jag orkar mer än jag planerat. Idag skulle jag springa 7,5 km men det slutade på 8,5. Det tog en timme. Jag är så nöjd, för att vara dåligt tränad... (?) I alla fall så är jag nöjd. Idag fick jag dit 4 timmar träning, och mycket dötid men det spelar ingen roll. Det är bara bra att vila lite innan säsongen drar igång på allvar.

Jag kommer sticka iväg i veckan men jag skall försöka hålla er uppdaterade på vad jag gör. Jag kommer sticka med familjen på en liten semester till Norrköping och lira lite golf i två dagar. Spela sjyssta banor, och förhoppningsvis sjysst golf! Men först imorgon skall det bli mera träning och sen på läkarundersökning, det skall jag bara för USA även om det inte är fyskam att kolla att man mår bra emellanåt också!

Solong :D

2010-04-25
15:21:50

Trötter
Vart och golfat idag. Första rundan här hemma, även om jag gjorde det otroligt oseriöst. Hade bara 52an med mig, så jag slog runt lite på korthål. Det var inte mycket folk ute heller, så jag hoppade lite mellan hålen. Jag slog wedgar också tidigare idag, har tränat 2,5 h golf idag så jag är inte så nöjd men jag är trött så jag skall chilla lite nu närmaste tiden. Kanske blivit lite mycket på senaste tiden. Säsongen börjar ju snart och man vill ju inte vara nertränad då, då skall man ju vara i form.

Vi skall just äta, jag börjar bli hungrig. Det bjuds på gris idag, och grillade tomater. Gott! Ikväll skall jag ut och springa, komunlunken. Funderar på om jag skall springa hela norra vägen på kyrkoby sidan, den är drygt 7km lång. Eller om jag skall ta något kortare, längre går inte för det finns inte så långa vägar. Jag får se lite men jag skall i alla fall träna lite lätt.

2010-04-25
09:04:07

Ålands flaggas dag!

God morgon!

Idag har jag vaknat på fel sida tror jag, känner mig elak idag. Måste ändra på det. Idag är det komunlunken och jag skall springa i 60 minuter, har jag planerat i alla fall. Skall bli skönt, det skall jag göra efter lunch, skall snart käka lunch för att kunna springa kl 13. Då börjar kommunlunken.

Idag är det Ålands flaggas dag, och vi flaggar förstås. Jag kommer flagga här också!



Idag är det dessutom en fin dag, får se hur mycket träning det blir men jag känner att det kan bli mycket alltså, det är skönt det. För igår blev det en ledig dag kan man säga. Jag gillar inte lediga dagar men jag behöver också vila, det är nog någonting man kommer uppskatta om några år när jag är gammal. Då önksar man att man vilat,   bara för att man kan vara helt slut då. Men nu skall jag vila lite och sen skall jag börja träna, hela eftermiddagen kommer bli träning tror ajg, och hela kvällen! Grymt!

Kram


2010-04-24
19:36:43

Sålis batteri

Har vart på en liten utflykt i Hammarlandsskogarna! Trevligt ändå måste jag säga. Vi var upp till Sålis batteri, ute i skogen. Det är ett ställe där ryssar hade tillhåll under 1916-1918. De byggde upp en liten stad för dem där de kunde bo och anfalla ifall de ville, eller måste.



En skylt om hur de skulle se ut om det skulle vara intakt.



En ruin från kanonerna. Bort -och söndersprängd.



Någonstans där bakom masten så är Ålands Golfklubb och Kastelholm.


2010-04-24
16:26:02

Mätt
Sitter här jättemätt, vi har käkat tacos idag. Jag käkar alldeles för mycket förstås. Jag fattar inte men det kanske inte är så svårt i alla fall. Man käkar detta kanske 3 gånger i året och när man käkar det så käkar det så blir det mycket... Gott är det i alla fall.

Tränade ingenting idag, eller slog ute 30 minuter men det blev kallt, så jag slutade. Idag får jag ta min återhämtning. Man bryter ner kroppen och sen måste man ge den återhämtning för att uppleva superkompensationen. Det är den som är den viktiga! Det är då man går framåt. :) Ikväll skall jag också ta det lugnt, kanske städar det sista i rummet för denna gången. Städade tidigare i veckan också men det blir liksom aldrig klart, man slutar alltid mitt i någonting. Så jag skall nog ta tag i det sista men först skall maten sjunka!

2010-04-24
08:20:52

Fint väder
Guten morgen!

Vilken fin, men kall morgon. Jag bara väntar på att det skall bli lite varmare, fattar inte varför man inte kan sova till dess, nej kliv upp 8 oberoende dag bara... Blir så trött på detta. Aaahhh... 

Jag vet inte hur jag skall göra idag med träning och så... Kanske blir det Bollhalla men jag är inte så sugen på att åka till stan, skulle liksom bara vilja träna ute, men jag skall träna teknik inte bollflykt. Så jag vet inte hur jag skall göra, dessutom är jag inne för en fys-ledig dag idag, men jag vet inte... Imorgon hinner det ändå bli två pass. Kanske man skulle fokusera på golfen idag då. Jag kan ju lira korthål ett par varv eller så! Kanske. I alla fall skall jag slå och då kanske det blir presseningsträning också, vem vet! Det är ju som sagt fint väder! 

Ha en bra dag!

2010-04-23
18:38:17

Beslutångest
Orkar inte träna! Fattar ni... Detta är helt sjukt, jag är sjukt sugen på att åka och slå nu men jag känner att jag måste vila lite jag också. Veckan har vart full fart hela tiden, så jag måste vila kroppen. Jag vill fara och slå men jag orkar inte. Men kanske drar iväg ändå, men varför? Jag kommer inte träna seriöst hur som helst... Svårt beslut. Jag tror jag tar Bollhalla imorgon istället i 2 timmar eller liknande. Sen blir det gym.

Kastade just på nya däck på bilen och la dit navkapslar. Ganska najs måste jag säga men jag har skit ont i ryggen, stog böjd i ca 1,5 timme så jag måste vila den med. Att jag inte drar på mig en ny skada, det vill jag INTE! Så jag skall nog vila nu. Men jag är sugen på att träna ute men jag vet inte. Beslutsångest...... Får se hur jag gör. Aaaahhh, skit jobbigt. Vafan man lever bara en gång, jag sticker! Solong nu skall det tränas :D

2010-04-23
14:48:37

Första flyget i luften efter askmolnet

Kommer från ett fyspass, igen kanske man kan säga. Denna vecka so far har jag kört 7 pass fys... Kanske lite väl men man känner sig så pigg istället! Sjukt skönt. I helgen kommer det också bli fys! =P På söndag är det Kommunlunken, då tänkte jag springa en timme eller köra 5km länk, man får välja. Så det ser jag fram emot!

Nu skall vi snart käka sen skall jag ut och slå, inte gör att se bollen flyga utan för att träna in det Niklas och jag snackat om denna veckan. Skall bli kul det med.

När jag jooggade nu så såg jag mitt första flyg sen askmolnet lamslog flygtrafiken i Europa =). Jag såg 3 och hörde ett till men jag var i skogen så jag såg det inte, tyvärr. Läste en faktaruta i en tidning här i dagarna, och jag läste att 80% av Europas flygtrafik låg nere i helgen som gick, det är ganska mycket och då kan man ju fundera hur många bolag som kommer gå i konkurs nu, för SAS kostade det ju 82 miljoner per dag för flygen att stå stilla, det är ju billigare att ha flygen i luften.



Finlands eget bolag, Finnair!


2010-04-23
07:21:16

Ålandsspelet

God morgon!

Skall åka på träning kl 9 så jag skall börja göra mig i ordning. Igår tillbringade jag kvällen hemma, vi spelade Ålandsspelet, jag vann första omgången men pappa vann hela alltihopa... Mamma kom sist. På förmiddagen så cyklade mamma och jag drygt 12 km runt vilthägnet i Storby. Det var kallt och cykla men vad gör man inte för att träna!

I dag vet jag fortfarande inte vad jag skall träna, men nu blir det golf, sen blir det säkert cykling hemma och gymträning hemma, måste göra det nu igen! Skärpning Jenny.


2010-04-22
11:44:06

Öppningsdags!?
Gott! Käkat gröt igen idag, riktigt gott men det var kallare idag än igår. Kommer från träning också. For iväg till Bollhalla kl 9 imorse, så jag har tränat i drygt 2 timmar. Jag är ganska nöjd och dagen har bara börjat! Så denna dagen kommer bli bra, i eftermiddag skall jag köra styrka hemma och cykla ute tror jag. Skall bli skoj som attan!

Nu har snön försvunnit men det är fortfarande kallt, dessutom hade inte snön i stan försvunnit. Men här är det bra när det är borta, jag tror inte att det kommer vara bra att ha korthålsbanan öppen imorgon, de öppnar då har jag förstått. Men jag tror att banan tar mera srtyk av det än vad den gör orörd. Greenerna är inte i skick kan jag ju meddela er, om ni tänkte spela där imorgon eller i helgen. Jag skall nog inte spela, vi åker till Norrköpning på tisdag istället!

Ha en underbar dag idag tillsammans!

2010-04-22
07:31:04

Återigen snö...

Idag snöar det, igen. Jag blir så himla trött på det här. När snön just försvann från våran gård så kommer det ny, jag blir så trött!!! Sjukt jobbigt. Detta betyder ju att jag inte kan träna ute, vilket är jobbigt, nu när det är varmare ute, i och med att det är molnigt.

Vaknade för en halvtimme sen och har käkat standard frukost, nu skall jag vila igen och sen skall jag säkert träna eller städa rummet. Får se lite vart det lutar. Skall in till stan i eftermiddag och träna i Bollhalla, tråkigt men det är liksom inget jag kan påverka, vädret är opåverkningsbart (?).

Igår så eldade vi lite när det började regna, jag tänker faktiskt visa en bild på detta för vi eldade upp mina gamla häften från Lusse. Så de syns på bilden. Det var intressant när man såg sina gamla matte-anteckningar gå upp i rök. Lite med vemod var det ändå men jag kan inte spara på dem heller. Så det var nog rätt!





Från Kastelholm tidigare när jag stod och tränade, kanske är från förra veckan.


2010-04-21
14:56:45

Byråkrati

Amerika, en riktig byråkrati tycker jag. Sjukt mycket papper som skall läsas skrivas under och returneras. Jag fattar inte hur de orkar läsa igenom så mycket av så många varje år. Men vill man ha jobb så varför inte men jag tycker det är sjukt mycket! Har suttit nästan hela eftermiddagen med papper framför näsan. Läst, skrivit under och läst, skrivit under osv. hela eftermiddagen. Dessutom har jag postat ett brev till dem.

Annars har jag inte gjort så mycket, jag fick min gröt till lunch och nu har jag till imorgon igen. Gott!!! Ikväll skall jag cykla och fysa lite igen. Tänkte köra 2 pass vissa dagar nu, allt för att göra någonting. Det är så kallt ute så jag vill inte slå ute, riskera att skada mig igen, då håller jag mej till kondition och uthålligheten. Styrkan och uthålligheten är ändå två viktiga faktorer som skall ingå i träningen. Så jag håller mig till det nu, och förståss golfen, det kan man INTE ge upp!!

Sitter och funderar på denna säsong, kanske kommer lite kommentarer här i framtiden på hur jag tänker. Får se lite. Kanske kommer min säsongsplanering m.m.


Hade denna i ett projektarbete i skolan för ett år sen men nu kommer den här!


2010-04-21
10:41:08

Risgrynsgröt

Händelserik morgon! Vaknade tidigt, lyssnade på radio. Sen 20 över 9 länkade jag från Skag-avtaget till Whiskeyvägen vidare genom Kyrkoby till Överby och hem, ca 6km jag kom hem vid 10, 40 minuter exakt faktiskt! Så det har vart en bra morgon. Nu väntar jag på att få lunch, beställde risgrynsgröt så mamma lagar, tur med mammor ibland!

I eftermiddag skall jag nog och slå ute, verkar inte blåsa så mycket så det kanske inte är så kallt ute. Vi får sen men jag hoppas att det inte blir kyligt. Sen skall jag köra ett styrkepass här hemma med cykling tror jag. Det ser jag fram emot, i alla fall när man börjar märka resultat från vinterns träningar. Sjukt skoj! Men om 20 minuter ungefär är det mat!


Bild från Kerimäki där jag och Mörten (Jonathan) fixade med min iPod, och tydligen lekte med telefon!


2010-04-20
20:17:49

Skrattanfall
Gokväll!

Jag har sällan skrattat så mycket som ikväll, jag vek mig av skratt och till och med grät för det var så roligt. Mamma skulle klättra över gärdesgården, det såg allt för bra ut! Synd bara att jag inte fick en bild på det! Men jag kan intyga att det var roligt, riktigt roligt!!

Annars har jag inte gjort så mycket, har slagit ute på rangen, och sen så hade mamma och jag en chipptävling här hemma. Det var under den tävlingen som jag skrattade mycket. Herregud va skoj. Nu sitter jag i lugnet och kollar på Äntligen hemma. Skall nog gå och lägga mig snart tror jag för jag tänkte träna mycket imorgon, tänkte länka imorgon på morgonen. Kanske sticker ut till Kastelholm imorgon men det är inte bestämt änn, även om det är varmare där så det är ett argument.

Nu kom totte hit så nu skall jag vara social! Ciao!

2010-04-20
17:06:24

Målträning
Kommer just från rangen. Var med pappa och slog en stund men det blev en kort tid. Vi körde i alla fall lite mål träning, då pappa gick ut på 50 meter och jag slog och skulle träffa han keps, men han var ganska feg så han stoppade inte alltid ut handen så jag träffade inte så många men skulle han sätta ut handen skulle jag träffa hälften minst, sa han, inte jag!

Blir ingen mental träning idag, inställt, precis som flygen... Så nu får jag lägga lite enegri på USA ansökningar m.m. Så mej går det ingen nöd på.

2010-04-20
10:53:14

Hurtig morgon
Hej!

Sitter i skolan och surfar på webben. Kommer från träning för ett tag sen, men senast käkade jag i skolan. Gratis mat så man tackar liksom inte nej... Klev upp tidigt i morse för att sticka iväg på special träning från skolan och senast så var jag på gymmet så dagen har börjat väldigt hurtigt. Skall snart till Sjukhuset och hc för att få vaccinationspapprena ifyllda. Måsta boka tid för det.

Efter det tänkte jag sticka iväg för att träffa Sara hemma hos henne, vi har inte träffats sen studentskrivningarna. Så jag ser jättemycket fram emot det! Eller hur Sara?? Ikväll har vi mentalträning med Christof Treijer, på Sjösäk (alltså Sjösäkerhetscentret).

Ha en bra eftermiddag!

2010-04-19
18:44:10

Utemotion

Kommer just från ett cykelpass ute, första i år faktiskt. Riktig skönt och riktigt tungt! Cyklade runt Skag/Kyrkoby/Överby, kanske ja en 12 km eller någonting. Inte så långt men skogsväg hela tiden, nästan. Skall just springa iväg till duschen.

Ikväll skall jag inte göra så mycket, bara göra mitt mentala träningsprogram, sen skall jag kolla på tv tror jag. Jag skall kolla in Vänaste Land, kommisarie Winter ikväll kl 22. Läste boken förut för skolan, så nu tänkte jag följa med denna serie för att se det "på riktigt", även om jag sett den en gång i mitt huvud så kanske det är bra att se hur det skall vara.

Tänkte bjussa på en bild också.

 



Bilden är från EM och vårt särspel mot Sverige, jag sitter i vänster hörn med vita byxor.


2010-04-19
12:27:36

Aktiv
Idag har jag vart aktiv som attan, känns det som. Jag for till kl 9 och gymade, sen har jag vart och fixat med läkartider, vaccineringar, vart ut till Kastelholm m.m. Men jag blev i Kastelholm i 20 minuter, jag vågade inte för ryggen. Det är inte min dag idag heller. Jag vilar nu till imorgon och sen efter träningen imorgon skall jag väl vila några dagar, om det inte är bättre. Men jag tror att det bara är en muskelknut vid skulderbladet.

Idag skall jag inte göra något mera alltså, kanske far ut och cyklar eller någonting men inget annat tror jag. Kanske chilla. Skulle vara skönt som attan.

2010-04-18
19:23:09

Europa-spelet
Spelat Europa-spelet, där jag blev totalt förnedrad av mamma. Jag ledde med 5-1 och sen vann hon med 12-6. Så jäkla förnedrande, jag hade segern i en liten ask men sen så helt plötsligt så fick hon lättare frågor och jag svårare, så jag kunde liksom inte göra någonting men vafan jag kan väl ta en sådan motgång och bli starkare av det. Jag lärde mig att Tirana var huvustad i Albanien, vilket jag inte visste innan.

Blev alltså ingen träning ikväll men jag tar det imorgon istället. Jag skall då sticka till Kastelholm, det är ett som är säkert. Då skall ryggen vara bra, och jag skall kunna träna på som folk igen. Skall kanske på gym också, får se lite hur dagen artar sig. Men jag kommer sticka iväg på morgonen.

Läste och såg att luftrummet har öppnats lite igen, skönt då kanske det finns en ljusning i alla förluster i denna tid. Men sen tror de att allt kan komma tillbaka till på onsdag då vinden vänder igen. Får se det, men jag säger bara att det är tur att man inte skall iväg någonstans, jag skulle inte vilja åka buss i Europa eller liknande.

2010-04-18
16:07:32

Sanering
Kommer just ur duchen efter ett fyspass igen. Har inte gjort så mycket annat idag, blev inte mycket golf i och med att min rygg inte är oöm. Skulle jag inte känna någonting i vardagen så skulle jag träna men nu när jag känner lite så vågar jag inte helt enkelt. Jag var och testade men jag måste säga att det inte kändes just då, men lite nu och då här hemma känns det. Så jag är försiktig och kör på rehab-programen igen.

Ikväll skall jag chilla, inte göra någonting alls. Kanske läsa, kanske träna, kanske göra någonting annat, får se. Jag skulle vilja träna men jag vågar som sagt inte men fys kan jag ju köra... Skrev under lite till USA idag också, och sen har jag kastat mina gamla häften från Lusse tiden så nu hoppas jag verkligen att jag är godkänd i allt. Men jag är förutseende och har sparat hälsa-böckerna och häftena, men de skulle jag spara ändå.

2010-04-18
09:12:51

Söndag
Godmorgon!

Ligger på golvet med en vetekudde på ryggen, hade ont när jag vaknade och jag har en stor muskelknut i ryggen så vi försöker med alla medel få bort den. Det är nog ändå massage som gäller tror jag. Körde även rehab-träning i morse i fall om att. Kändes bättre då.

Idag skall jag ut och träna till Eckerö rangen, men från mattor idag om inte gräset är bra men det tror jag inte ännu. Regande massor dock i går kväll men ingenting har nog börjat grönska ännu. Jag väntar dock bara på det men dagarna går så långsamt... Eller så är jag långsam. Antingen eller.

Ligger också och slötittar på golfen från Peking, Mikko Ilonen ligger med i toppen. Han har ju bytt klädsponsor, från Cross till Peak, men han har ju forfarande Titleist kvar. =P Skall även städa lite bland alla papper jag har, hittade gamla skolpapper från sommaren 2007 igår, från när jag blev antagen till Lusse. Det kan jag nog kasta nu. 

Kram 

2010-04-17
18:52:07

Innebandy
HANNES ÖMAN! Kan man lätt säga, kollade in innebandy-finalen som gammal spelare. Måste säga att det var kul för honom att vara med och vinna och dessutom att göra mål! Grattis Storvreta! Hannes gjorde 4-2 målet i öppen kasse. Sjukt bra och sen petade en annan spelare in 5-2 som blev slutresultatet, då hade Hannes assistpoäng i och med att han spelade upp och passade till avgörandet. Grattis igen!

Jag spelade faktiskt innebandy i 4-5 år, innan jag slutade, eller la klubban på hyllan. Men ibland lockar det att spela igen, hoppas jag får tillfälle någon gång. Senast var i skolan tror jag för typ ett år sen. Måste bli av någon gång. Jag kan meddela att jag var målspottaren i lagen, jag kunde faktiskt göra 4-5 mål i en match. Men jag är ingen lagspelare om ni undrar så jag spela fram mig själv till frilägen och skottvinklar. Mina snabba handledsskott har faktiskt gett mig lite till golfen, så jag har eller hade ganska bra handleder under den tiden. Men jag gillar fortfarande sporten, men jag slutade pga skaderisken var för stor när jag började spela i högre divisioner, eller med IBK Hammarland. Så jag var så högt upp kedjan. Jag spela anfallare, men det hade du säkert listat ut redan.

Annars har jag inte gjort så mycket, läste just igenom en massa lagtext på engelska,tråkigt och krånglig men det var de väl värt. Annars skulle jag inte komma in i skolan. Jag var tidigare ut och joggade lite men mina fötter är inte på G så jag kommer måsta cykla nu en tid framöver, eller i alla fall dra ner på länkarna. Även om man inte vill göra det så måste man ibland, fötterna och knäna skall man ju ha med sig ett tag till i livet.

Imorgon skall jag ut och träna igen, men jag orkar inte åka ut till Kastelholm utan jag satsar på att träna i Eckerö, bara för att slippa bränna bränsle i onödan. Jag vill egentligen ut till K:holm men jag måste prioritera, sen skall jag och fixa en massa till stan på måndag så då blir det i alla fall K:holm.

Trevlig kväll!

2010-04-17
13:47:33

Talka
Kommer från talkan i Kastelholm, och även från regnet. Det har regnat här hemma också men förstås har ju det dragit över redan, skulle vara kul att veta om det kommit ner någon aska också. Men det tror jag vi skulle märka. Vi var 18 juniorer på talkan enligt Maria Welin, vilket var bra. För på under 2 timmar städade vi upp 8an och lite på nian! Bra jobbat!
 
Snart skall jag ut och träna men först måste jag kolla lite på papprena från USA. Det känns som det går i första hand hur man än gör just nu. Skulle vara kul att veta om man måste ta färja till USA i höst eller om man kan flyga. Vi får se då helt enkelt.

2010-04-17
08:37:33

Askmålnet
God morgon!

Vilken härlig dag, eller så inte. Men i alla fall en dag igen. Jag skall sticka till Kastelholm för talka om en timme men före det skall jag på vårmässa till Godby men det är ju på vägen så det kommer gå fint. Läste och kollade just TV om askan som rör sig i luftrummet, helt sjukt. Man kan ju inte fatta att detta händer. Men det var ju tur att vi hann komma hem från Mallorca, även om jag skulle kunnat stanna där ett tag till men... Sjukt är det i alla fall. Jag hoppas flygen snart börjar flyga igen, att man kan ta sig överallt i världen. För att sitta fast någonstans är ju inte kul heller. Jag skulle nog få i nerverna om detta skulle hända mig tror jag.



Som tur är, är man hemma och får göra det jag älskar mest av allt, även om jag skulle kunna vara borta också!

2010-04-16
21:50:08

Härlig dag!
Dagen går mot sitt slut igen, fattar inte att dagarna går så fort. Det känns som om det var morgon ännu. Men det är bara bra för dagen har vart händelserik. Jag har chacka studentmyssy, prommenera, fixa USA grejer och mkt mkt mera. Så jag kanske är värd att sova snart. Det blev inte fira nu när skolan är över utan jag satsar på att ta det lugnt istället. Jag tar det sen den 5 juni, då det är studentdimission! Jag ser så fram emot den dagen. Jag vill verkligen få detta överstökat snart!

Nu skall jag snart sova, måste fixa lite bara sen sova! God natt alla härliga där ute!

2010-04-16
12:38:49

KLAR!!!! =P

Nu är jag klar i skolan! Det är en så skön känsla att den inte går att beskriva! Skulle man göra någonting nu var det att festa men de som känner mig vet att jag inte är den personen! Så det blir nog en länk eller liknande ikväll som fest... Skulle jag tro.

Nu skall mamma och jag ner på stan och kolla in studentmössa och lyra. Det kommer bli dyrt men efter 3 år här så är man värd det! Jag har nästan tjänat in det ändå! Så nu skall det bli en bra eftermiddag. I förmiddags var jag ute i Kastelholm och tränade, det gick helt okej, men det var kallt till en början emn det regnade inte i alla fall, som tur var. Får se om det blir mera träning ikväll, alltså golf, fysen har jag inte gjort idag ännu så det kommer ske efter maten.


2010-04-16
07:54:41

Regnsjukt
God morgon!

Kommer just från morogngympa, vilket är skönt. Sitter just nu och lyssnar på Mix Megapol, tänker och funderar på dagen. Skall nog till Kastelholm om det inte börjar regna, är lite regnsjukt, annars blir det Bollhalla. Det är bara så, hur mycket man vill eller inte så måste jag slå idag. Jag körde bara pressening igår så någonting annat måste jag göra idag, om inte annat så för att gräset inte är bra och mattorna inte är ute än.

Skall en sväng via skolan och få ut samhälla 5 idag, 12.50 börjar lektionen. Efter det skall mamma och jag göra lite ärenden på stan, till exempel så skall vi kolla på studentmössa och lyra till den! =P det närmar sig snart! Jag är jätteglad!

Ha en bra dag!

2010-04-15
17:34:20

Fortsättningsvis kallt

Kallt ute. Var just ute och slog lite wedgar men mina händer frös nästan bort. Det är ruggit kallt när det blåser ute. Annars stod det 8 grader på termometern men nu är det kallt i vinden.

Jag vet inte hur jag skall göra imorgon, skall jag fara till Bollhalla eller Kastelholm? Jag har ytterligare ett beslut att ta där, inte lika stort som landslaget dock. Fick inte sova igår för mina tankar surrade på landslaget hela tiden, jäkla beslut att ta. 2012 är långt borta. Men men, jag lever här och nu, jag gör mitt bästa oavsett situation, det skall bli mitt nya motto, om det skiter sig så var det menat... Låter konstigt va?

Joggade i eftermiddags, skönt, sen körde jag intervaller. Inte lika skönt men det tog där det skulle. Det var jobbit efter 40 min länk. Men kroppen skall pressas lite den med ibland, inte bara psyket. Här kommer mina bilder på pannkakorna som jag lagade idag:


Kvalitén på bilden är urusel men min telefon ger inte bättre närbilder! Gott va?


Man ser inte att det är linfrö och sesamfrö i men det är det, den blev prickig och knaprig!


Jag bjussar på denna bild, jag får här mitt första pris någonsin, 3a i dam-KM Eckerö 2003! Stolt Jenny!


2010-04-15
12:33:50

Nyttiga pannkakor!
Jag har lagat mina egna pannkakor idag, och det var inte vilka som helst, det är hälsopannkakor. Med sesamfrön, rågmjöl, linfrön m.m. faktiskt goda. De kommer jag laga igen. Receptet kommer komma här med bilder på hur de såg ut, men tyvärr inte smakade. Men jag rekomenderar er att laga egna!

Nu skall jag snart igen ut och träna. Maten måste sjunka först. Sitter och funderar på vad jag skall göra först, och hur jag skall utföra träningen. Imorse slog jag wedgar på rangen från gräs. Skiter i om det blev torv. Jag fick träna i en timme i alla fall. Kanske ska iväg och göra samma ikväll eller något sånt. Nu skall jag i alla fall träna fys. Det blir inge Kastelholm. Tar det imorgon istället, innan sista timmen i skolan. Nästa sak jag gör måste vara NCAA sidan, amateurism någonting. Amerika vill att jag skall göra det, så bäst är väl att göra det då.

Denna låten som jag länkar till är sjukt bra, den måste ni bara lyssna på! http://www.youtube.com/watch?v=MbwkD7oPlkU. Jag får rysningar i hela kroppen när jag tänker på den, jag kan identifiera mig så mycket med den. Och sen när man ser vem den handlar om så är det ännu större!

Ha en bra eftermiddag!

2010-04-15
07:57:38

Morgongympa

God morgon!!

Kom just från lite träning, skönt före frukost, sk morrongympa! Hoppade hopprep. Skall börja med det igen nu när jag är ledig. Så jäkla skönt, även om jag inte vet vad skall göra på dagarna så är det skönt. Man får helt enkelt fånga dagen! Det är det inte några fel med. Skulle vilja sticka iväg någonstans men det är liksom inte plats för det. Nu skall jag fokusera på pre-season träningen, göra det sista jag kan för att komma iform. Vill verkligen vara i form i sommar. Så nu kommer träningen, eller toppningen kanske man skall säga. Grov jobbet är redan gjort, det är ju det jag hållit på med hela vintern i Bollhalla och på träningsverket.

Funderar på om jag skulle sticka till Kastelholm i alla fall ideg, jag funderade på om jag skulle skippa Kastelholm idag och köra mera imorgon förmiddag men kanske det blir sämre väder imorgon. Jag får fundera på det. Men fys är det absolut som skall ske. Däremot skall jag på gymmet imorgon igen. Ska inte till stan idag men då kanske Kastelholm.

Kram


2010-04-14
19:06:22

Distans till dagen
Inte mycket att göra. Skulle träna just men det blev ingenting med det. Var alldeles för kallt märkte jag. Jag var ut till rangen men från gräs och kallt var ingen större hit faktiskt! Så nu hoppas jag på att jag får vara inne ikväll och vädret skall vara bra imorgon för då skall jag ut till Kastelholm igen.

Nu när jag fått distans till allt som hänt idag så har jag insett att jag är duktig! Konstigt att jag säger det till mig själv men någon gång ska man väl börja?! Eller hur Niklas? Positiva skall vi vara nu. =P Längar så till att börja spela igen. Nu när man är ledig skall man ju inte sitta inne och deppa, nu vill man ju spela. Jag vill komma i spelform igen som jag var senast för 1,5 år sen. Har inte vart i spelform på länge, känns som jag skulle spelat på tur ifjol. Och det var ju tur att jag kunde spela. Nu vill jag ta igen denna säsong.

Pappa och mamma gör ett jättestort vårtecken, de eldar gräs. Det anser jag vara vår. Och sen igår fick jag en fästing krypandes på mitt ben så jag har abslout vårkänslor.

Nu skall jag kolla in Snabba Cash filmen, läste ut boken igår och nu har jag fått filmen så jag är lite lycklig! Ha det bra på denna fina kväll!

2010-04-14
14:51:26

Underbart

Herregud vilken bra dag! 14 april, en sjuk dag i mitt  minne nu. Började i morse med att jag for till skolan, blev chockad med att ha skrivit 7,5 i biologin. Trodde jag skulle få max en femma, har 8 i kursen, 9 i medel i biologi i Lusse. SJUKT!!! Sen for jag till Kastelholm. Tränade ute idag i bra väder, varmt inne i huset! Vackert så. Sen hade jag ett möte där jag blev väldigt överraskad och glad! Jämförd med inte vem som helst! Mmmm... 

Nu är jag jätteglad så nu skall jag fortsätta min bra dag med att sticka och träna i kväll. Var på gym också i morse. Det var najs det med. Ganska lugnt, vilket alltid är skönt. Snart skall jag slå mig ner i soffan och kolla in ett tv program. Sen blir det käk och sen, gissa vad, TRÄNING! 

Ha en underbar kväll tillsammans!


(Det var underbart när Sverige missade denna putt också)


2010-04-13
18:56:52

Nötöbanan Blues
Träning som aldrig förr. Faktiskt, jag har inte sprungit och gått i så långa intervaller som idag så det var annorlunda träning. Kom just hem, sen har jag förklarat vår (Mörtens och min) blåsning på Niklas och Chris på Mallorca. Den var så klockren! Berättade den hemma för mamma och pappa. Sjukt bra, århundradets blåsning. Synd bara att jag inte kunde hålla mig längre! Eller hur Mörten?

Ikväll skall jag bara chilla. Imorgon skall jag träna på alla plan. Så nu är jag på G! Om ni vill höra på en bra låt skall ni söka efter Ronny Erikssons blues Nötöbanan Blues, så himla bra. Finns någonstans på Golf.se.

Kram på er alla

2010-04-13
14:38:44

Träning utomhus
Sitter hemma just nu och lyssnar på Mix Megapol. Satt just i solen och försökte lapa lite sol men jag insåg att i varje vindpust kom kylan krypande, och då blåser det ganska mycket konstant här. Läste ut Snabba Cach också så nu väntar jag på filmen, kanske får hem den idag! Najs, det är något jag väntar på.

Var ute i Eckerö på rangen och slog i 30 minuter, jag fick så kallt så jag måste sluta men så länge jag var där var det najs. Resultaten var väl inge vidare men jag bryr mig inte. Ikväll ska jag ut på en länk tror jag, det skulle vara skönt så jag tror jag sticker ut. Jag är ju ändå ledig nu så! Imorgon öppnar de rangen på allvar här ute så då vet ni var jag är! Pratad med Olle idag, eller Nisse om ni föredrar...

2010-04-13
11:42:35

Träning
NU ÄR SKOLAN ÖVER!!! SÅ HIMLA SKÖNT!!!!! =P

Nu skall jag endast tillbringa mina dagar med att träna både golf och fys. Men min instinkt känner att jag kommer måsta ligga lite lågt på golfen ute ännu och i Bollhalla kan man inte vara allround. Men vafan lite fantasi kanske.

Nu skall jag ut till rangen i Eckerö och slå från gräs så jag får känna på det igen. Skall bli skitskoj. Så första träningspasset ute, here I come!

2010-04-12
20:02:11

Inte mera ikväll
Nu har jag läst klart! Kan inte få in mera i hjärnan, det jag inte kan, kan jag inte helt enkelt. Må va hänt i så fall. Annars har jag inte gjort så mycket. Är fortfarande sugen på att spela men jag tänker inviga säsongen här hemma imorgon om det är fint väder, då ska jag ut och slå. Jag vill inte in i Bollhalla igen, det är nästan dömt med döden, även om jag tränar bäst där då jag inte reagerar på några slag, men samtidigt kan jag inte stå där hela tiden.

Har fixat en ny träningsdagbok idag som jag skriver i för hand. Kom på mig själv att internet kanske inte är det bästa stället, samtidigt som jag nu inte kan skicka iväg den någonstans men vi får se hur det går med landslaget. Måste ta tag i det och USA i morgon. Sen kan jag golfa hur mycket jag vill. Men härnäst skall jag nog sova snart, är lite trött men jag vill inte sova, det är för ljust!

2010-04-12
17:33:37

Vår-feeling
Nu sitter jag här hemma och pluggar, men jag intalade mig själv just att jag har bara en kväll kvar sen är man en fri människa. Synd bara att jag måste vara "barnvakt" imorgon åt Totte som är sjuk. Men det går nog bra det med.

Ingenting går upp emot att se solen lysa och känna golfen strömma till en, man får en sån motivationskick som man sällan annars får under året, det är denna kick jag lever på i 6 månader sen. Så allt är som det ska! Måste säkert återgå till häftet och läsa mera om Julius Sundblom och Carl Björkman som ledde Ålandsfrågan på 20-30-talet. Vilket de gjorde rätt i om jag skall vara ärlig. =P

Fixade fram en bild på Mastes vinnaren för den som inte vet hur han ser ut, men det är mest golfare som läser denna blogg. Men i alla fall! Here he comes!



2010-04-12
10:43:35

Mickelson vs. Tiger
Hello!

Grattis Mickelson! Även om jag hade unnat Tiger en vinst. Det spelar ingen roll om han vart otrogen utanför banan, han är ändå world #1 on the course. Okej, han har inte vart världens bästa person utanför banan men ändå, han är en annan på banan. Jag skiter i hurdan familjefar han är. Men på banan är han bäst.

Nu skall jag snart upp och ha samhälla 2 timmar sen skall jag ta mig till Bollhalla för ett svingpass. Min plan brast när jag planerade att få komma ut idag och slå men tack vare skitväder så är det fortfarande stängt. Hmm.. Men inget ont med bollhalla.... Eller?!

Solong

2010-04-11
20:54:05

the Masters

Tjenare!

Sitter och kollar masters just nu, Tiger gjorde bogey på första hålet. Synd, och Mickelson kanske gör birdie. Får se. Ska försöka sitta uppe ett tag i natt och kolla in vartåt det lutar, om det är givet om två timmar så kan man sova men är det jämt kanske man skulle sitta uppe och kolla.

Ikväll var vi och hälsade på vid Brage och Sues stugor, de bygger nytt och vi kollade in det inomhus. Snackade en timme med dem. Trevligt och varmt inomhus. Det kommer bli fint det vågar jag lova!

Ps. Mickelson missade birdien på första.


2010-04-11
11:16:43

Nyttiga jag?
God morgon!

Latest news from the Masters! Tiger är 4 slag bakom ledande Lee Westwood och 3 bakom Phil Mickelson, Tiger är trea på -8. Jag tror att Tiger med sin kaliber tar allt så det heter duga. Han kommer sjuta en 65 eller liknande idag, jag är övertygad. Gör han inte det vet jag inte vad som hänt, för jag är säker. Det finns bara en man i världen som klarar det och det är just mr Woods.

För övrigt så har jag inte gjort så mycket. Jag körde lite fys i morse, gick i 50 minuter med löpning på sinna ställen, främst i uppförsbackar. Sen så har jag kollat på tv. Igår blev det mycket riktigt grönsaker med dip. Gott och nyttigt, speciellt om man tar bort dippen. Men nyttigare än chips helt klart! Gud jag kan inte för min vildaste fantasi känna smaken av chips eller godis längre. Idag funderade jag på om jag skulle ta tag i puttningen igen, här inne då och sen kanske tvätta bilen. Får se hur trött Totte ät för det först, han var på bröllop igår så han kan vara trött. Men vi får se sen. Jag hoppas på det för den är ruggit skitig.

Men nu skall jag läsa på prov igen, sista för året, för skolan, för länge! Ciao

2010-04-10
17:30:43

Rensa tankar
Ååh, jag längat så till säsong nu. Så varje gång jag ser en sving eller hör talas om golf blir jag sugen på att spela! Men inte ikväll heller blir det att spela... För en vecka sen var det najs, då gjorde man det man ville göra! LIRA!!

Men ikväll blir det väl sällskapsspel kanske med mamma och pappa, hoppas på det. Jag behöver komma bort lite från vardagen med alla beslut som skall fattas. Därför vill jag spela. Jag tränar också hårdare när jag har beslut att ta, det rensar mina tankar. Men nu skall jag chilla lite. Sen ska vi spela. Hörde talas om grönsaks snacks ikväll. Lite vitaminer alltså!

Ha en underbar natt tillsammans!

2010-04-10
13:58:32

Träning
Sitter och har långtråkigt, är trött och jag bara funderar på allt. Låter det inspirerande månne? Nej, kunde tränka mig det. Har vart ut och gått på golfbanan för att skingra tankarna lite, sen har jag läst på prov och till sist så har jag tränat lite till. Men den senaste gången körde jag styrka här inne. Ute på promenaden körde jag lite backträning när jag kom i en backe. Shit vad det var tungt! Men skoj!

Nu skall jag nog lägga mig ner i sängen med en god bok och kanske sluter ögonen en stund, vi får se men som det känns nu skulle jag bara vilja göra det!

2010-04-10
08:06:34

Tanken- är oslagbar
God morgon!

Hur mycket man än vill sova kan man inte. Jag har för mycket att tänka på, men inte att göra, som tur är. Men tanken är olidlig ibland. Måste nog gå ut och gå eller cykla eller springa idag för att rensa tankarna lite, hur mycket man än vill. Men för mig är det de som hjälper, samma gjorde jag på Mallorca när jag var nere. Det går på något sätt lättare att tänka när man är ute. "Det ligger väl i luften" skulle säkert någon sagt.

Läste just masters.com, alltså majorn, och Tiger ligger 3a. Jag tror han vinner, helt klart! Han är psykiskt stark, så stark man själv skulle vilja vara, så han kan spela som om inget hade hänt. Vilket han gör också. Jag fattar inte det men det är Tiger Woods vi snackar om nu.

Jag har ingen lust att sitta inne och plugga nu, jag vill vara ute och spela. Fick en jä... feelis för att gå ut och putta men greenerna är ännu inte öppna, så även rangen. Aahhh... USA stressar mig dessutom. Så nu är det mycket som skall göras egentligen, eller deala med tankar rättare sagt.

Ha en bra lördag!

2010-04-09
17:28:37

Formen
Nu har jag tränat i 3h 10 min i Bollhalla. Blev liite längre än jag planerade men det gör inget. Jag fick ju träning. Nu skall jag ta tag i lite sidor på sidan av golfen men även på golfbanan. Kommer lägga tid på det i vår tror jag, eller vet jag! Hade träning med Niklas också, det gick bra. Totte var med och lyssnade så jag har ett vittne till dagens träning... Bra eller dåligt!? Bra tror jag.

Jag tror Eldrick "Tiger" Woods kommer vinna årets första major. Han har aldrig spelat under 70 första dagen, och så nu. Det är starkt. Måste bara kolla vidare ikväll!

Kanske ska sticka ut och springa en stund ikväll, lite så man kommer ur form nu efter ett träningsläger, det känns alltid så. Så nu i helgen skall jag köra dubbla fyspass så jag kommer tillbaka till formen jag hade i Spanien, för då kändes kroppen lätt.


Hittade denna bild på golf.se

Kram

2010-04-09
10:08:25

Tigers comeback

Nu är biologiprovet över, och det är såååå skönt! Gick ganska bra, bättre än jag trodde det skulle gå så jag är nöjd. Nu skall jag vänta i stan tills jag har träning med Niklas. Ska sticka till Bollhalla om ca 1-2 timmar kanske. Beror på när jag ska ha träning, men man vill inte vara där i onödan heller. Även om jag tänkte träna i 90 minuter eller något sådant.

Skulle kolla in Tigers utslag igår men det tv-sändes aldrig. Vilket var dåligt. Jag fick höra förklaringen i morse till frukosten. TV bolaget som skulle sända hade tydligen bokat satelliten som skulle sända men sen när sändningen skulle kommma var den tydligen dubbelbokad. Så de sändes aldrig live, men sen senare typ kl 11 kom det i repris men det var ju sent. Då sov jag redan. Men jag har läst mig till lite info om slaget och man kan bara dra slutsatsen att Augusta National har policy och respekt. För om man skulle buat där skulle man inte kolla mera på Masters! Så Tiger möttes med applåder, som om inget skulle hänt. Dessutom var han inte nervös heller, som är lite konstigt men det är återigen det där med idrottars hjärnor. Helt sjukt vad de kan tänka bra och positivt. Sen gjorde det inte comebacken bättre än att Tiger gick sin bästa öppningsrond någonsin i Masters, jäkligt najs. Han är helt enkelt the world #1.

Men nu skall jag se vad jag skall göra, kanske skulle böja läsa på nästa prov!? Det har jag på tisdag men jag kan ju satsa på en 10 då... Hmmm inte en så dum idé!


2010-04-08
17:41:19

Tigers återkomst
Pluggar som fan just nu. Bara läser och läser känns det som. Men det kanske är bra för då borde jag ju klara provet rimligtvis!? Så nu ger jag mig fan på att skriva godkänt.

Satt just och kollade på PGA-tourtävlingen från förra veckan där Anthony Kim vann på särspel, mot Taylor. Men det roliga var att Taylor var sponsrad av TaylorMade, så han är verkligen Taylor made, om man ska dra en dålig vits! Men Kim van rättvist. Nu går Masters från ifjol så jag sitter och slökollar på det samtidigt som jag nu pluggar, vet inte vad jag lär mig mest av faktiskt.

Ikväll kl 20.32 slår Tiger Woods ut på Masters på Augusta. Ett moment som man bara måste kolla på! Ska bli så sjukt kul och se honom slå ut igen efter hans skandal. Jag funderar på om han blir utbuad eller påhejad? Kanske både och, beror kanske på vem som hejar men det skulle ju vara några 1000 människor som kollar live ikväll. Själv sitter jag bekvämt i soffan och kollar, då kan man tänka fritt. Men känslorna måste vara najs. Kommer kommentar ikväll om detta senario i Tigers återkomst! Shit, man skulle kunna göra en film på detta, "Sagan om Tigers Återkomst" eller varför inte "Tiger och de 20 hålen"*.
* Men jag vet faktiskt inte säkert om det är 20 hål, men igår kom en kvinna till fram i ljuset! Så you never know!

Men jag skall nu återvända till biologin.

2010-04-08
08:13:51

Tävlingskalender
God morgon!

Idag är jag inte lika trött men visst finns lite trötthet kvar i kroppen. Har just suttit 30 minuter och kollat in min tävlingskalender och funderat fram och tillbaka på säsongen och hur jag skall lägga upp den. Men jag måste snacka med min coach först, hur jag skall göra och se vad han tycker.

Om en timme skall jag sticka iväg och träna till Bollhalla, även om solen just nu skiner i mitt face, för då får jag träna svingteknik och inte reagera på olika stimuli... Men först ska min mormor upp hit för att ge mig någonting som jag ska föra vidare till stan.

Solong så länge!

2010-04-07
21:10:14

Födelsedagskaffe
Ikväll har det vart födelsedagskaffe med Gun-Britt, min gummor, och mormor. De kom över och vi satt och snackade i 2 timmar så så mycket läsning har det inte blivit. Men ändå så har jag försökt. Men imorgon kommer jag träna lite sving och sen skall jag läsa, läsa, läsa... Så jag klarar provet.

Var även upp till Totte och Johanna och hälsade på, de kollade på tv. Snackade lite och sen gick jag tillbaka hem. Där jag kollade på Drömmen om Italien, men det var första gången så jag fattade inte så mycket.

Nu skall jag sova för jag är fortfarande trött efter resan i måndags. Så det skall bli skönt att sova! Så jag säger god natt och sov så gott! :P

2010-04-07
14:03:46

Puttning
Nu kom jag just ut ur duchen. Skönt med ett träningspass. Jag cyklade idag, 60 minuter, sen körde jag mage och armar samt lite ben. Det gamla vanliga typ. Funderade ju tidigare på om jag skulle slå ute idag men när jag var ut och testade så konstaterade jag att det är lite för mjukt i marken för torvorna bara flög iväg, långa vägar och bollen nästan kortare än det så. Men jag ska in imorgon igen till Bollhalla så då får jag träna på som vanligt, även om jag inte kan slå wedgar där. Men jag skall putta då tänkte jag, det går ju bra det så.

Nu måste jag verkligen läsa men att putt-träna skulle vara skoj, måste träna in min nya teknik som jag fick tilldelad på Mallorca. Tänkte få den att sitta innan säsongen drar igång på allvar. Då kan man mera gå in på längd -och känsla-övningar.

2010-04-07
07:56:54

Morgonträning
Hej!

Har just vaknat, men är fortfarande trött så det med träningen i dag morgon får vi se om sker. Men jag hoppas det. Ska sticka till skolan vid 11 tiden så jag hinner käka där. Sen får jag se om jag tränar här hemma i eftermiddag eller om jag far till Bollhalla. Kanske Bollhalla skulle vara bättre, då kan man inte ragera på samma sätt om det skulle gå sämre. Jag får fundera på den saken.

Men nu ska jag läsa på Biologi och sen ska jag se om jag kör någon träning. Kanske skulle behöva fara ut och springa i eftermiddag, men inte nu på förmiddagen. Hmmm, det kanske är bäst så jo. Jag slutar ju ändå före kl13. Så jag hinnar bra! Sen skulle visst mormor komma hit med min gummor på födelsedagskaffe, fast jag fyllde för 2 dagar sen.

Kram :P

2010-04-06
20:47:38

Fejan
Idag har jag jobbat på försiktigt. Kom hem till två, sen så började jag läsa på prov till på fredag. Men jag insåg ganska snabbt att jag är för trött idag så jag slutade lagom till maten. Efter maten sen så plockade pappa och jag på sommardäcken, vilket var skönt för nu kommer säsongen snabbare hoppas jag. Men snart är skolan över och sen skall det bli träning. Skönt.

Skaffade facebook idag, jag har hållt mig länge men nu kände jag att det kanske är dags. Jag är emot det egentligen för det är så himla kommersiellt men vafan alla mina kompisar har så varför skall inte jag ha då?! Lite civiliserad måste man ju vara. Även om man bor ute i ingenstans. Nu kanske jag får reda på lite mera men inte vet jag. Jag kommer i alla fall att skriva när jag är borta där så. Men jag kommer INTE ge upp bloggen men kanske det blir lite mindre eller vänta lite nu, det kanske inte går. Nåja, men jag kommer blogga också!

Imorgonbitti skall jag springa och köra ett fyspass och sen på eftermiddagen skall jag kanske till Bollhalla annars slår jag hemma här ute på gården. Det skulle kanske vara bättre... Men jag får se imorgon. Jag måste i alla fall läsa mera imorgon. Provet är som sagt på fredag, sen är det ett enklare prov kvar! Puh!

Men nu skall jag vara lite social, Totte och Johanna sitter här så nu skall jag umgås med dem.

Kram i mörkret

2010-04-06
10:54:38

Impact bag
Hej!

Herregud vad jag är trött idag, helt sjukt. Jag höll på somna på biologin i morse och nu håller jag på att somna igen, även om jag är piggare men jag är ändå trött. Var just och slog till bollhalla. Tränade på impact och på baksving, impact var egentligen bara för att få koll på baksvingen och höfterna. Annars skulle jag inte tränat det. Skulle testa om det fungerade, vilket jag tror det gjorde... Jag slog på impact-bagen som ser ut så här.



Så det gick bra. Nu ska jag gå upp till skåpen för att läsa lite biologi, kollade och jag har prov på fredag och sen samhälla på tisdag, sen är det TRÄNING som gäller hela sommaren! För då kan jag gå på sommarlov, vilket är jäkligt skönt. Nu skall jag bli en jäkligt duktig golfspelare!

Läste pressen om Tigers intervju just, jag tror han kommer vinna, men jag skulle vilja se intervjun först innan jag uttalar mig slutgiltigt. Kanske jag hinner ikväll, men först skall jag fixa lite annat. Typ mejla Staffan m.m.

Ha´re gött!

2010-04-03
19:18:27

Dagens sjuka kunskap
Nu är det illa. Eller i alla fall så att jag ligger risigt till i tävlingen och sen så ligger jag risigt till vad gäller mitt eget spel. Hoppas få till en runda imorgon under 80 annars är jag nästan självmordsbenägen. Just nu är jag långt ifrån vad jag borde vara.

Jag kan ju meddela dagens kunskap:
- det finns ett namn som man skriver Jörgen men kan uttala jörjen. Nu är grejen den att det finns ett namn som heter Jörjen så då är ju faktum det att man kan ropa på fel person om det krisar sig.
- sen finns det fälgar som man uttalar med G enligt mig, men vissa i gruppen hävdar bestämt att man uttalar det med J. Sjukt enligt mig.

Så ni förstår samtalsämnena här nere... Hög nivå, inte sant?! Måste kolla i SAOL hur man uttalar fälg.

Nu ska jag snart ducha, sen käka men först plugga biologi!

Kram

2010-04-02
19:48:06

Third day of beaty weather
3e dagen här nere nu och man börjar komma in i rutinen, synd att det bara är 2 dagar kvar nu! Igår gjorde vi ett sjukt bra aprilskämt på Niklas och Chris, och de gick på det, men de gjorde även tillbaka på mig! Hmmm...

Men nu så har jag vart på länk i 40 minuter, och nu skall jag hoppa in i duchen och sen är det mat som gäller. Hoppas det finns något annat än pasta på menyn idag, börjar tröttna på pasta nu! Men men... Idag spelade jag med Lindman (Jan-Olof, alias), Lillmörn och Coach Niklas. Spelet tänker jag inte gå in på. Men jag vann drickan för ikväll ganska överlägset.

Nu ska jag ducha! Heippa