Jenny Häggblom

2011-12-31
16:18:33

2011 och 2012

Ännu ett år kan vi lägga bakom oss. Detta år har vart upp och ner, slutet på året har vart bra. Jag studerar, trivs med det och med mina nya klasskamrater! Vad mer kan man önska av studierna?

Ikväll är kvällen man blir nostalgisk, om man nu kan bli det på "bara" ett ynka år, men det är i alla fall ett bra samtalsämne. Det blir nästan aldrig tyst vid bordet! :)

Ikväll firar vi men familjen, farfar, mamma och pappa med tillskott av Totte och Johanna senare! :)

Ha ett gott slut och ett gott nytt år!!!! :) kram Jenny!


2011-12-30
08:07:53

Kul, eller?

Biomekanik plugg... Jäsp....


2011-12-29
16:02:43

Hemvete

Bakar hemvete åt pappa, återstår att se om det blir lika bra som sist. :)

Annars händer IngenTing! Ska träffa Sussie imorrn men thats it!

Ciao


2011-12-27
17:10:45

På ränn

Ligger hemma i sängen och gör ingenting. Var en sväng, som slutade i 6 timmar, i stan. Mamma och jag drog iväg, bland annat blev det ett besök hos tandläkaren och lite grann att loda i butiker. Kom hem till 3 igen sen.

Mamma och jag har spelat kasta gris och vi har tvättat mitt baksäte i bilen. Kan göra allt möjligt en dag som denna, tex.

Nu skall jag gå och se på sällskapsresan- som man sett hur många gånger som helst, men internet lockar inte heller just nu så..

Ha det!


2011-12-25
15:42:51

Juldagen

Idag är det juldagen. Hoppas julafton var till er belåtenhet och att tomten var snäll med er i år. Han var snäll med mig i alla fall! :)

Kom just hem från mormor, har vart på traditionsenligt konjakskaffe med släkten på mammas sida. Tog en liten bild i samband med detta.

Totte och Johanna skall komma ner på middag idag och det skall bli skoj, få höra hur julen var i Lumparland! :)


2011-12-24
14:00:23

God Jul!

Vår julgran i solskenet! :)

God Jul!


2011-12-24
10:51:08

God Jul!

Vill önska alla en GOD JUL! Och god fortsättning på detta år! :)


2011-12-23
14:24:28

Dan för dopparedagen!

Är hemma igen efter en tur till "huvudstaden". Agerade lite tomte och trängdes med folk i butiken. Så ganska skönt att vara hemma igen!

Mamma och jag sitter och kollar på reprisen av Lotta på Liseberg, känner igen sig lite efter vår tur på parken för några veckor sedan.

Annars blir det att pynta här hemma och kanske få lite julkänslor! Skulle ju va kul och vakna till en vit morgon imorgon men det skall nog mycket till för det!

Ha en bra uppesittarkväll!


2011-12-22
07:40:59

Hemma på jullov

Nu är jag hemma, kom i lördags men har inte haft en ledig stund ännu som jag kunnat uppdatera bloggen. Men nu har jag en app för telefon så nu kanske jag kan uppdatera lite oftare! :)

Kom som sagt hem i lördags och har flängt runt hela tiden, idag har jag också att göra hela dagen. Men å andra sidan är det ganska skönt för man slipper tristessen av att bara sitta stilla. Jag gillar det! Skal dra iväg till stan om en halvtimme och göra lite saker, kommer vara hemma från halv tre igen sen, men då blir det å andra sidan baka pepparkakor som bara den! Och fixa ett hus som nästan är klart! Men det skall garneras ännu!

Vet inte så mycket mera, skönt att vara hemma är det i alla fall! :)


2011-12-16
16:12:39

Flänger på en sista dag innan jullov
Imorgon skall jag åka hem för att fira jul och ta ett välbehövligt Jullov. Det skall bli så jäkla skönt och bara komma hem och få ta det lugnt ett tag. Även om alla rycker i en och vill snacka med en, men lite vila skall jag väl få på tre veckor i alla fall. :)

Idag hade vi sista lektionen innan lovet och faktiskt också innan tentan som är den 11 januari. Vi hade redovisning på vårt projekt som handlade om rörelser i den nedre extremiteten i en golfsving. Ganska skönt att det nu är gjort och inte behöva tänka mera på det. :) Alla i min grupp är nog lättade.

Skall snart iväg till tessan en sväng och plugga, så det är inte riktigt över än, men detta är det sista som skall in innan tentan, det är en gånganalys som vi gjort på Josse som skall lämnas in och vi är alla sju golfare i samma grupp så det skall göras nu. Vi är flera som åker hem imorgon så det är lika bra att göra det nu medan alla är på plats.

Har städat och packat lite saker här nu, skall packa det sista också sen, men jag måste hämta andan lite först. Det behövs för efter att ha suttit på samma stol i 4 timmar så när som på 20 minuter så behöver man hämta andan lite. :) Ibland vill man inte vara så avundsjuk på det jag gör, men ofta vill man det! Men detta är en sån sak som man kunde haft ogjord, men nu är jag en erfarenhet rikare igen.

Imorgon åker vi (Phille åker med till Norrtälje) klockan nio eller lite över, skall bara se på julkalendern först och sen sticker vi direkt. Skall bli skönt att komma hem som sagt var!

Ha en bra kväll!

2011-12-13
07:53:28

Lucia
Idag är det Lucia, det är ju fint. :) Jag sitter och tittar på Lucia i Svt 2, det är mitt luciafirande iår, men det är bättre än ingenting. :)

Igår hade vi lektion på eftermiddagen och på förmiddagen hade vi gym. Igår kväll så lagade jag och Tessan Janssons Frestelse och Potatisgratäng. Så det är klart nu, skall förhoppningsvis avnjutas ikväll, eller det skall det, om det sen smakar bra vill säga. Men det får vi hoppas.

Ikväll har vi julmiddag med hela School of Golf. Det skall bli trevligt. Innan dess har vi lektion innan lunch och sen är det ett "tufft" fyspass med efterföljande bastu och därefter sen middagen på Arenan. Skall bli skoj faktiskt.
På lektionen så har vi i gymmet, skall utföra övningar och jämföra och diskutera allting som sker med hävarmar och diverse andra termer, som t.ex. open-chained eller closed-chain motion eller sånt. Trevligt va? Nej.

Jag funderar på om jag skall hitta på något att göra nu eller om jag bara skall sätta mig i sängen och tycka synd om mig själv? Bra fråga, inget svar. Men jag tror jag fixar lite. Det låter som ett trevligare upplägg så här på tisdagsmorgonen. :)

Har tyvärr ingen Luciabild på mig eller på något annat, så det får bli en annan julbild om det är ok. :)



Ha en UNDERBAR LUCIA mina läsare!

2011-12-11
19:20:09

III Advent
Nu har det vart ett tag igen sen jag var här och skrev lite. Men det är å andra sidan inget som hänt i världen som är värt och nämna.

Har haft några tunga dagar här senaste tiden så det är ganska skönt att det lider mot jul och man kan njuta lite av det, (med betoning på lite då det är snålblåst och regn här mest hela tiden, snarare september än decemberväder!). Det blåser fortfarande massor, men kanske inte lika som det har blåst, men det viner i rutorna på lägenheten så det betyder... vind.

Nu sitter jag och väntar på att mamma skall ringa på Skype. Skall bli najs att få tala med någon igen. Sitter mest för mig själv och då är det skönt att lätta på pratet ibland. MEN å andra sidan kan man säga xakt vad man vill när man är själv. Alla tankar allting. Kan visa ALLA känslor som man har. ;)

3 advent är det också. Skall bli skönt att fira fjärde på Åland igen, men först skall jag genomlida en vecka av skola och sånt. Börjar med fys imorgon förmiddag. Sen går det vidare med skola på eftermiddagen och imorgonkväll skall det lagas mat (janssons frestelse och potatisgratäng) till 30 pers. Så det är min måndag. Just nu känns det som om jag skulle måsta gå och lägga mig för att orka igenom veckan. Känns som sömnen är AO till allt. Kanske även till tankarna.

Hoppas ni har det gött där hemma. Jag vill baka men jag har ingen som äter upp det :( Kanske Totte äter sen när jag kommer hem, det skulle va najs. :)

Ciao Bello!

2011-12-07
15:09:42

What to do?
Hejsan!

Nu är jag ensam här nere igen, det är trist om jag skall vara ärlig. Halva dagen har endast gått idag och jag har inget att göra. Skulle kunna gå och lägga mig men det kan jag ju inte göra. Så jag ogillar detta oerhört! Någon som har några förslag på vad jag skall försdriva dagarna med?

Mamma och momme åkte hem igår, det var vemodigt. Men de är hemma hela och det tog hela dagen, de kom hem igår klockan 11 med Eckerö. Så det är skönt. Idag var mamma tillbaka på jobbet igen. Och jag tillbaka till skolan, även om jag vart i skolan under den tiden jag haft besök men dock, idag känndes det som jag inte svävade på rosa moln. Det har jag gjort måndag och tisdag. :)

Idag hade vi som sagt haft lektion med James, sen var jag ner och gjorde ett bankärende på stan och sen hem, så jag har suttit här hemma i snart 5 timmar och jag har redan tröttnat! Skall kanske se en film i eftermiddag, men jag är inte sugen för jag börjar få huvudvärk. Men men, varför klaga!?

Om två veckor är jag hemma på ön och då blir jag hemma i flera veckor, det skall bli skönt att få tillbringa tid med familjen på hemmaplan. :) Ser fram emot det, men först skall det fixas med projektet i skolan och sen så är det lite annat som skall hända (men det är lite, mest projektet).

Nu är jag ledig till måndag förutom ett gympass på fredag. Sen är det ledigt som gäller..... :( Ogillar skarpt.

Hoppas ni har det bra. Kram

2011-12-05
07:57:17

Besök
Mamma är här och det är så jäkla skoj! Jag njuter av varje sekund vi har tillsammans! :) Älskar henne! Momme är också här och det är trevligt det med! :) Vi har skoj!

Igår så hade vi en trevlig hemmakväll med nya smaker för mig, jag åt Lutfisk för första gången i hela livet! Det var gott, smakade typ ägg om jag skall finna något att jämföra med.

I lördags var vi på Liseberg, jag träffade mamma och momme där. Det var jättemysigt! Sen körde vi ner hit till mig och mamma och momme bor på hotell och jag bor där jag bor.

Idag har jag skola en stund, mellan 10-12, en lektion mellan 8-10 är inställd så det är najs. Men mamma och momme kommer nog inte hit tills dess. Jag får träffa dem senare! Tyvärr. Men jag skall njuta av hela dagen i deras sällskap, för de åker hem imorgon innan jag slutar skolan så jag träffar nog inte mamma imorgon :( Ledsamt!

Men jag kommer ju hem om två veckor och blir hemma ett tag då, så då skall jag njuta av mamma och familjen! :)

Ser fram emot det! Som faaan!

Ha det gött!

2011-12-02
19:45:49

Bilder m.m.
Just nu sitter jag och lyssnar på Christer Sjögrens "alla" julskivor på Spotify. Det är så juligt att göra det (kanske inte just Christer Sjögren men julmusik :))!

Lovat bilder och NU, NU har jag lyckats ta bilder med min webcam på datorn, och inte en vanlig kamera. Sjukt tillvägagångssätt, men vad gör man när man inte har tillgång till något annat. Suger med tanke på att jag inte kan ta med min datorn för att ta bilder ute på viss julbelysning som jag skulle vilja att ni ser... Men men, kanske kanske att jag kan lösa detta problem snart!

Här kan ni njuta av mina "fina" bilder, inte bästa kvalité med ljus och så men okej hoppas jag de är i alla fall!



Granen och julstjärnorna i fönstret som man inte ser så bra men dock.



Lite underifrån.



Mina 3 julkalendrar, men öppnar 4 luckor varje morgon! :) Och ett datumljus, adventsljus och en julstjärna bakom det lilla ljuset. :)



Mitt egengjorda pepparkakshus, helt från scratch, är jäkligt stolt över det! Bolmens hus 7! På mikron har ni en ljuslykta som jag gjort i pepparkaka också! Händy Jenny!

Det är vad jag har att bjuda på i bildväg! Ganska nöjd ändå!

Imorgon kommer mamma och mormor ner hit. Skall träffas i Göteborg! Skall bli skitskoj! Skall gå på Liseberg med de jag älskar mest! Kommer att bli mysigt, bara jag har regnkläder på mig. Kommer regna och blåsa, men inget kan ta julkänslan från mig! Adventskalendern är igång, nu är det bara 22 dagar kvar till jul! Skall bli så jäkla skönt att få fira den med familjen! Längtar så! Har ni någon julkänsla eller är det fel väder för det? Här är det mer eller mindre oktoberväder men det gör ingenting för alla ljusstakar och stjärnor i fönster och så livar upp den grå vardagen. Sen myser jag så mycket här hemma så jag kommer ner i varv och julstämmning när jag är hemma.

Det där blev flummigt. Nu kan jag lyssna på julmusik så mycket jag vill, nu är det okej. För en månad sen var det kanske lite tidigt, men jag lyssnade ändå! Var ju på julmarknad för en månad sen :)

Vi hade ingen skola idag, vår lärare hade vart med om en bilolycka så vi hade ledigt. Istället var det gym och sen så har jag vart hemma. Kollat på den katastrofala skidskyttet från tv4, världelöst med all reklam hela tiden. Ojoj vad tv4 fått kritik för det! Jag är inte så mycket bättre jag heller. :/

Julkalendern är nog bra iår. Kommer bli bra! Jag tror på tjuvarnas jul! :)

Ha en bra fredagkväll och may the force be with you Robin i Idol. Han borde vinna, är absolut bäst av de som är kvar, sen får Bard säga vad han vill (han har ju sagt från första början att tjejerna är bäst så jag förstår att han sågar Robin oberoende vad han gör, han har en sån inställning från första början). Jag hoppas Sverige är med mig i detta! Tänkte inte rösta så jäkla mycket...

Blev ett långt inlägg det här, har du orkat hit så orkar du nog lite till också. Eller!? Bra jobbat! Bra kvälls-/morgonsläsning! :)

Ha en goo kväll nu! Kramar från Halmstad!

2011-12-01
18:21:30

Vinden "på bild"
Så här ser det ut för oss, detta en bild från Jossans blogg. Har ännu inte lyckats med bilderna så jag "lånar" en bild av Josse. :)



Takpannorna har flugit all världens väg...

Annars händer det inte så mycket. Sitter och broderar en duk och går lite i skola emellanåt. Men det är inte så mycket just nu. Är mest hemma och det är ganska skönt i blåsten som är här. Och det lär inte lugna sig inom den närmaste tiden. Men kanske, till jul eller så...

Vårt projekt är klappat och klart nu, en vecka innan inlämningsdatum. Så vi kan fila på det nu bara. Alla grundarbete är gjort. En enorm lättnadskänsla!

Det är så mycket jag vet. Mamma kommer på lördag, skall ses i Göteborg för att sen åka ner hit och vara här några dagar. Skall bli skoj!

Ha det gött!