Jenny Häggblom

2013-01-30
17:20:41

Förtydligande och mängder
Kan väl börja med att säga att jag absolut inte fått betalt för att skriva det jag igår skrev om Arenan! Jag känner det precis så, och jag ville skriva hur fantastisk den verkligen är!
 
Så då var det avklarat.
 
Idag då. Jo, idag så har jag inte haft skola. Alltså inga föreläsningar men jag har självfallet studerat. Förmiddagen blev det Nutrition och eftermiddagen psykologi. Nu skulle man kunna tro att dessa faller ihop, jo för mig som är sjuk men inte annars. Det har inget i detta fallet att göra med varandra. Men man skulle kunna väva ihop dem, men det gör vi inte nu tycker jag. Det blir så komplicerat då. Lets keep them alone.
 
Blev en sväng via bokhandeln innan jag kom hem för att reda upp papper och sortera in alla kurspapper och instuderingsfrågor i mappen. Så nu har jag hyfsat koll på var jag har vilka papper och sånt. Bäst med ordning. Det är lättare sen.
 
Måste bara flika in, jag satt på stadsbiblioteket och pluggade och när jag satt där så såg jag ut över entren. Under de två timmar jag satt där så började jag fundera om alla rullatorer hade rymt från något boende eller nåt för herrejäklar vad många de var som kom från och till. Under sista timmen var det säkert 20 stycken (olika) som gick förbi. Och sen nere på stan så såg jag säkert 5-6 till. Undrar om vakten på något äldreboende slocknat för en stund eller tog en för lång lunch!? Komiskt i alla fall.
 
Imorgon, föreläsning om nutrition 4 timmar och sen plugga hemma hela eftermiddagen. Så får morgondagen se ut.
 
Hej och på återseende.

2013-01-29
18:02:43

Golfarena
Idag. Har jag haft skola, 3 intressanta timmar om minnet och varför vi ibland inte minns vissa saker. Det har hänt oss alla och jag har idag fått några olika fenomen bakom detta förklarat av en bra föreläsare! Så det gick fort mellan 9 och 12 idag. Sen blev det stressigt och jag pedade hem så snabbt jag bara kunde för lunch för att sen hoppa in i bilen och dra iväg till golfarenan för en 3D analys av svingen med James.

Det gick bra på analysen. Jag slog fin fina slag och hade mera kraft i slagen än jag brukade. James märke till och med detta och då känns det bra! Men jag märkte det också, förstås. Efter analysen blev jag kvar och gymmade lite för att sen åka hem igen och ta det piano. Okej jag betalade några räkningar men å andra sidan var det planerat då de skulle vara betalade innan imorgon.

På länken kan ni se Tessan (min kursare) genomföra en analys med James. Jag gjorde alltså samma idag som hon här. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uuWVQ9WQgyk

Jag vill bara säga en sak till dig som är golfspelare. Det finns ingen som helst anledning att INTE ta sig ner till Sveriges i särklass bästa träningsanläggning för att testa träna och låta sig fascineras över utsikten, träningen, personalen, och alla de oändliga möjligheter att slå olika slag. Även vintertid kan du träna fördelaktigt jämfört med andra ställen. Att stå och inte frysa, kunna slå vanligt, och se bollen flyga är av oerhörd vikt för träningen på vintern. Halmstad Golfarena kan erbjuda detta till alla spelare oberoende nivå. Detta är stället att träna på och utvecklas som spelare! Kom på ett besök! Som slogan säger - Home of the creative golfers!


2013-01-28
17:34:00

Löften
Jaha, skola mellan 8 till 12 (fast vi var klara halv 12). Sen hem luncha, sen butiken handla och sen 3,5 timme till med nosen i böckerna innan jag klockan 17 var klar med dagens avsnitt. Så nu är jag beredd på nästa föreläsning imorgon.
 
Lovade bilder. Löften håller jag!
 
 
Överst, en bild från gymmet i fredags morse.
 
Mitten, bild från fredagens föreläsning, klockan var 16.00 vid tillfället.
 
Nederst, ett uppslag i ordningen av kyrkans gång. Nattvard när jag tog bilden. O guds lamm!
 
Nu blir det chill resten av kvällen!

2013-01-27
18:07:03

Plugg igen
Hela helgen. Så mycket jag orkat, har jag suttit med näsan i böckerna. Idag har det blivit omkring 5 timmar och igår blev det omkring 6 kanske. Så det är ju en del tid som går åt. Helgvila kan man glömma! Att vila på helgerna är inte att tänka på just nu, men det är lugnt. Jag vilar på kvällstid och sover gott om nätterna istället.

Nu håller jag på att laga mat, Kalops. Sen blir det tv hela kvällen. Det är mitt sätt att koppla bort skola och allt vad det heter.

Imorgon är det föreläsning igen mellan 8 till 12. Så det är bara att kämpa på! Eftermiddagen blir handla och sen plugg. Överraskning, nej.

Imorgon kommer bilder från veckan som gått!

2013-01-26
17:24:54

Effektiv lördag
Oj, vilken lördag. Har hunnit med massor men ändå ingenting känns det som. Jag har

- tvättat,
-dammsugit,
-torkat golv,
-städat toan,
-renskrivit 10 sidor,
-handlat,
-lagat lunch,
-pluggat med Josefin,
-påbörja ett arbete.

En lördag med mycket innehåll, lördagen har bara sprungit iväg. Mycket tack vare allt skolarbete. Då springer tiden förbi! Nu är det tv som gäller, med gott samvete!

2013-01-25
19:48:01

Maraton
Idag så har vi haft gymträning på morgonen. Ganska kallt att ta sig till gymmet dock, minus 13 grader. Sen hem ska vi inte tala om, lika kallt och jag var svettig. Usch!

Eftermiddagen, skola. Maratonföreläsning. 4 timmar uppmärksamhet (alltså temat på föreläsningen). Klockan 17 var vi klara och då gick jag hem. Var ganska trött då. Tog en välförtjänt dusch för att få upp värmen, som sagt ganska kallt här. Nu ikväll blir det chill och imorgon blir det väl tvätt och städ och plugg som vanligt. Har lite att göra som skolarbete. Så jag har arbete, dagen kommer gå snabbt har jag en känsla av. Men vi får se.

Nu skall jag tävla i På Spåret!

2013-01-24
19:27:15

Ny kurs och 1 timme puttning
Har tränat golf idag. 1 timme puttning. Blev inte 3D analys så det blev puttning istället, skönt att inte behöva slå ute när det var minus 12 imorse när jag gick till skolan. Så att stå inne på Golfarenan var inte helt fel.

Gjorde fystest och förbättrade mina resultat vilket var skönt. Nu skall jag förbättra dem lite till, nästa gång! Då, då kommer jag va starkare.

Skola, jo. Ny kurs, Nutrition. Ganska chill men dock molekylär nivå och mycket kemi och biologi. Men det skall jag nog lösa på ett eller annat sätt. Det är lugnt. Sen sprang jag över till en annan lektion som jag skippade, efter 20 minuter info så slutade vi och satte oss i en bil och for till arenan för träning och lunch. Jag kom hem halv fem men då gick jag och hämtade ut min bok som jag beställt och den kom idag. Så nu har jag alla böcker för den här terminen. Det är skönt, jag är den enda som har det. N blir det plugga av! Hela helgen med nosen i böckerna! :)

Nu ska jag chilla och sitta hemma och brodera eller se på tv. Får se vad som kommer på tv men det är inte så mycket mer än farmen. Kanske skulle se på ett program på play som Josse rekomenderat och som i sin tur Fredrik rekomenderat.

Fint ute på arenan idag!

2013-01-23
17:49:25

School is calling
Då har ännu en onsdag lagts till historieböckerna. Skolan kallade :) sen hem på lunch och sen tillbaka till skolans bibliotek för att renskriva och plugga in det jag lärt mig idag vilket var mycket om jag skall vara ärlig! Men intressant.
 
Sen kom jag hem vid fyra och lagade en lunchbox för imorgon och sen dess så har jag inte gjort så mycket. Förberett mat. Broderat. Duschat. Pratat med mamma.
 
Imorgon blir det ny kurs, nutrition, sen blir det Arenan och där blir det fystest och 3D-analys. Kul med analysen, har inte slagit en boll sen oktober/november någon gång. Klubborna ligger verkligen på hyllan just nu. Men men. Kan ju slå en och annan socket imorgon :) James har sett mig slå sådana förr så jag skäms inte på det sättet. Analysen ljuger ju lite bara...
 
Nu blir det tv resten av kvällen.

2013-01-22
17:11:12

Tisdag 22 januari 2013
Då har det vart en tisdag till på detta året. Jag har inte gjort så hemskt mycket. Eller jag har vart till ÖB och Willys i Flygstaden på besök. Behövde häften och ÖB hade relativt billiga som det är hål för pärm i, ICA hade inte det. Så nu har jag kladdhäfte och häfte för nutritionskursen som jag börjar på torsdag.
 
Efter lunch, gick jag till högskolebiblioteket och pluggade. Skulle läsa i kurslitteraturen (som ska finnas att låna där, men som inte är där nu...), så jag fick istället renskriva allt som gicks igenom på gårdagens föreläsning. Så nu är allt "inpräntat" i min hjärna och renskrivet. Lite lättare att plugga på bättre anteckningar tycker jag. Min studieteknik, eller del av i alla fall.
 
Har börja förbereda fisken som skall ätas till middag, men jag har inte börjat laga ännu. Senare...
 
Imorgon skola mellan nio och tolv, sen plugg på eftermiddagen. Renskrivning. Check.
 
Over n´out!

2013-01-21
17:54:49

Tankar och reflektioner om träning
Då har vi kickat igång vårterminen! Äntligen här! Som vi längtat, ett vårtecken är här! :) Och solen har lyst idag så det har gjort mig på ännu bättre humör! :D
 
Skolan, började klockan 8. Rivstart. Sjuukt långtråkig uppstart på kursen. Vi var på en föreläsning som vi egentligen inte behövde vara med på, men vi satt nu där i 60 minuter med gott mod... Skönt när tiden runnit ut! Klockan nio blev det salbyte och ny föreläsare och mycket intressantare ämne! Som tur var för vi skulle sitta där mellan 9 och 12 idag. En paus på 20 minuter där emellan. Men det flöt på bra. Har skrivit en del i häftet, imorgon skall det renskrivas! Nu väntar jag bara på boken och sen är jag på banan! Så jäkla najs!
 
Eftermiddagen blev det föreläsning med Sofia och Fredrik (Wetterstrand). Det handlade om träning, träningsplanering, vilka egenskaper en utvecklande spelare besitter och hur man kan tänka angående sin träning. Skönt att sitta ett gäng, sjukt duktiga golfspelare och utbyta erfarenheter. Jag kan säga av min erfarenhet, att jag har mycket att lära av svenska spelare. Tester och statistik kan jag stava till, inte så mycket mera. Jag har inte haft rutin på vare sig genomföra och föra statistik på spelet (jo till pappers, på ett scorekort eller så men inte seriöst i ett datorprogram eller liknande) eller göra tester för att se sin förmåga och var man ligger (nulägesanalys). Med landslaget gjorde vi fystester men jag fick aldrig ut något av det, jo att jag kanske var sämst på uthållighet eller liknande, i jämförelse med andra, inte med min förmåga och var jag borde ligga egentligen. Det är sånt svenskarna är bra på! Finsk golf har mycket att lära från detta, och jag hoppas jag kan ta det till Åland och kanske hjälpa till att sprida det i Finland också. Finland har talangen, likt Sverige, men skillnaden är att Sverige tar han om och vårdar sina talanger medan Finland mer eller mindre bara nonchalerar sina spelare och hjälpa till att utveckla dem på sin egen förmåga, inte i förhållande till förbundet eller andra.
 
Jag älskar att sitta i detta gänget med spelare som spelar grym golf, tränar dagligen, tar allting seriöst, allt från skolan, till fysträningen, golfträningen och det mentala likt kost och vila. Allt är verkligen planerat in i minsta detalj, man vet vad man ska göra när man kommer till golfbanan, man vet vad som skall tränas på, hur man ska genomföra träningen och vet exakt hur mycket tid som skall läggas ner på respektive del i spelet. De tar hand om träningen och bearbetar den och antecknar hur mycket tid de lagt ner på allt. Allt är fixat redan innan, då är det lätt att genomföra och sen gå hem och känna att man genomfört ett bra pass. Det är sjukt så duktiga de är alltså!
 
Det var lite reflektioner angående Sverige-Finland och skillnader här emellan. Nu skall jag gå på morgondagen under en mening. Jag skall renskriva dagens föreläsning och gå ner en sväng på stan, sen kankse det blir lite gym men det är inte säkert ännu.
 
Ni får ha en bra start på veckan! Ciao

2013-01-20
17:31:35

Söndag 20 januari 2013
Hej,
 
har vart i kyrkan idag. Har vart hos Josse idag och jag har kollat skidning idag. ungefär det är min söndag.
 
Lovade bilder. Här kommer en från CrossFit tävlingen igår. Och en från kyrkan idag.
 
 
 
Ha en fortsatt trevlig söndag! Imorgon börjar vårterminen så då vet jag mer om nästa kurs! Ciao
 

2013-01-19
17:55:00

Klasskamp
Igår var det klasskamp på Aerosfortet som gällde. Därav min icke existerande uppdatering här. Vi hade klasskamp, vi i tvåan som är dubbelt så många som ettor och treor så fick dela upp oss i två lag. Jag blev lag med Emma och Mackan, vi gjorde det bra men kuggade mycket. Det var olika rum man skulle gå in och lösa problem som fanns där. Det var 23 rum och vi klarade 6 stycken. Det var svårt och från rum till rum var det varierande svårighetsgrad, baserat på poäng. Och sen var det olika fysisk, teknisk och taktisk svårighet, en del rum var fysiska, en del taktiska och en del rent tekniska. Det var skoj! Men vi i mitt lag kom sist, men det spelade mindre roll för mig. Vi gjorde det ändå bra, med tanke på att man under 2 timmar brukar snitta 3-5 rum så gjorde vi det bra! Vi var där i två timmar. :)

Vi var där på sena eftermiddagen, innan dess så blev det gym på morgonen och sen chill eftermiddag. Efter kampen så var det middag, var och en för sig och jag somnade nästan på soffan efter att jag ätit så festen som senare skulle äga rum fick utgå för mig. Men det var inspark för ettorna och även lite party för alla andra också! :) Gissar att det var trevligt det brukar vara det!

Idag så har jag inte gjort så mycket, jag har i och för sig vart nere i idrottshallen för att se på en CrossFit Showdown, en nationell tävling som ägde rum här. Jag som inte är så hemma p CrossFit så fick blodad tand och nu vill jag bli frisk för att få utöva det! :) Youtuba det så får ni se vad det är om ni inte vet redan.

Eftermiddagen blev en tur på stan, köpte nya tuschpennor och gick lite och kollade på rean som ännu är på gång i några butiker. Men sen återvände jag hem och kollade på skidning och donade lite här hemma.

Imorgon ska jag städa hela lägenheten. Det behövs, för nu har jag smågrus inne som jag går på emellanvarven. Det är frustrerande om något!

Ha det gött! Imorgon kommer bilder från CrossFit tävlingen!

2013-01-17
16:37:01

Över
NU VAR TENTAN ÖVER! Blev klar och lämnade in den 10.25 på förmiddagen. Så jäkla skönt att ha den inlämnad och klar. :) Nu kan jag vila ut i helgen och sen ladda för nästa termin som startar på måndag med kognitionspsykologi och på torsdag nästa vecka nutrition.

Efter tentan så gick jag till butiken och efter det sen så blev det hem och luncha, byta om och återigen gå till skolan men denna gång för innebandy träning med SSoG. Kom hem därifrån klockan 3 och nu så har jag inte gjort alltför mycket sen dess. Nu skall jag ini duschen och kommer stå där fett länge idag för det är jag värd!

Imorgon är det gym på programmet följt av kvällen med SSoG och Aerosfortet och klasskamp! Ska bli fett najs!

Men nu är det torsdag och ikväll kommer Antikrundan från Halmstad som jag rekomenderar att kolla på klockan 8/9 beroende på land. Så får ni se hur jag bor och hur stan ser ut, får jag hoppas! :)

Ciao!

2013-01-16
16:32:18

Please like us on Facebook!
Nu kan jag banne mig inte göra mer än vila och bara ta det lugnt innan tentan imorgon. Jag har läst så mycket jag kan och det som jag inte kan, det kan jag helt enkelt inte. Men det ska nog gå bra.

Idag har det vart gym, möte och plugg med Josefin som gällt. Och nu är jag trött och kall. Det var nämligen 9,9 MINUS när jag vaknade imorse. Tydligen har det vart under minus 10 tidigare. Så nu är det kallt här, kan man väl säga. Fastän det i skrivande stund bara är -4,5 grader så är det kallt. Det har dessutom vart sol idag så det har vart en fin dag men kall som sagt var. Det har bitit bra i kinderna.

Nu har jag lagt bort böckerna och nu blir det att vila lite så man superkompenserar sin kunskap och optimerar den klockan 9 imorgon. :)

Snälla, om du har facebook, gå gärna in och gilla skolans sida! :) Vi ska komma upp i 500 likes innan maj! Här är länken till sidan: http://www.facebook.com/#!/ScandinavianSchoolofGolf

Ha en fortsatt bra onsdag/lillördag!

2013-01-15
17:25:23

Tråkdag igen
Har blivit en lång och tråkig dag emellanåt. Men eftermiddagen blev det pluggsejour med Jossan hemma hos henne i 2 timmar. Annars har jag legat hemma och pluggat på som en dåre. Men jag börjar å andra sidan sätta en del saker nu så jag tror jag klarar mig bra i tentan på torsdag. Men det ska bli skönt att få den överstökad då jag tröttnat på mina egna anteckningar och boken samt allt som har med träningslära och göra. Är det ett tecket på att jag pluggat tillräckligt?

Nu blir det lugna gatan fram till sängdags om några timmar.

Bra idrottsgala igår, vart priserna gick alltså. Inte annars. Det var inte bra pausunderhållning och programledaren Rickard var inte bra, men det gick ju. Kul för Lisa Nordén att få 4 priser och Zlatan bara ett. :)

2013-01-14
17:52:03

Servicen klar, bilen redo!
Då var bilen servad och klar. Nu är det bara besiktningen kvar men det skall göras hemma på Åland när jag kommer hem nästa gång. Gud vet när det är. Schemat kommer ju aldrig.
 
Annars har det vart en dag på mattan hemma med böckerna under näsan. Har lärt mig massor idag. Och det är bra. Så jag börjar bli förberedd på tenta nu. Har en fin teknik så jag lär mig snabbt och effektivt. :)
 
Imorgon blir en dag med böckerna igen och även en stund med Josefin, plugg alltså. Men det ska bli najs.
 
Mer vet jag inte än detta. Ikväll blir det Idrottsgalan 2013 för fulla muggar! Jag har ju röstat på Jerringpriset (man bor ju i Sverige liksom!), det är idrotts-svenskens måsta på bara. Men nu soffan och inte böckerna på resten av kvällen!

2013-01-13
16:55:51

Vilodag!?
Söndag, vilodag enligt bibeln. Men det lyder vi väl inte i dagens värld? Nja. Inte till fullo i alla fall. Delvis. Vila i soffan rent fysiskt men inte med skallen för jag har pluggat hela eftermiddagen, efter det at jag fick ut julen ur lägenheten. Tyvärr. Nu är det bara att acceptera att julen är passé och vi får invänta våren och sommaren. Och om ett år så kommer det en ny!

Började dagen med att gå i kyrkan igen denna vecka. Trodde ärligt att det skulle vara gudstjänst i och med att det var högmässa förra söndagen, men även denna söndag var det högmässa med nattvardsgång. Så jag "genomled" hela sessionen och gick sen hem för lunch och "utsopning" av julen.

Mellan 1 och 5 har jag nu satt och studerat med små korta pauser under valda delar av skidningen på tvn. Både skidskyttet och sprintstaffetten tog jag korta pauser och kolla lite på tvn men annars effektiv pluggtid. :) Nu är jag trött i skallen och ska nu gå i duschen och börja förbereda käk. Men första skype.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

2013-01-12
17:18:00

Rådjursfilé
Har trots lördagen lyckats plugga i några timmar nu på eftermiddagen. I förmiddags så tvättade jag kläder, har fått en ny maskin hit och den var snabb, mycket snabbare än den gamla. Men än är det en gammal kvar. Var även till butiken en sväng för att införskaffa i lite nödvändigheter. Eftermiddagen strök jag alla kläder samt pluggade. Nu ska jag börja med maten. Rostade rotsaker i ugn och rådjursfilé, inte helt fel studentmat. Tur att pappa jagar så man slipper pröjsa för maten! :)

Trevlig lördag!

2013-01-11
16:06:22

Pushar för öppet hus!
Kommer just hem från bibban igen. Även idag så har jag suttit där och pluggat, det flyter på så bra när jag är där för jag har inga andra distraktioner som tv, radio, och framför allt datorn. Det är det svåraste distraktionen. Idag så har jag gått igenom styrketräning, något som jag dessutom praktiserat med James två dagar.
 
Det är kallt här nu, det är omkring 0 grader och minus, inte mycket ovan och absolut inget vindstilla väder. Så när jag cyklar så är det väldigt kallt. Vinden är inte skoj, det är den största nackdelen att bo så nära kusten. Samma är det på Åland. Där blåser det också hela tiden, från något håll.
 
Imorgon så blir det säkerligen en dag hemma. Har inget planerat alls, mer än plugg. Måste plugga nu inför tentan som hägrar framöver. Det var ett tag sen jag skrev tenta nu så jag har nästan glömt bort hur man gör. Senast jag skrev en tenta i sal var 13 mars 2012 så det är fan 10 månader sen. Det var inte igår alltså. Shit, hur gör man? Studerar jag verkligen på Högskolan när det låter så.... Hmmm... Kan väl konstatera att den här utbildningen inte är alltför betungande ibland.... Som andra som måste tenta hela tiden och som skriver uppsatser och PM hela tiden. Men det är en fruktansvärt bra skola och linje istället och intressant! :) Ångrar inte mitt val! :) Och det är det viktigaste!
 
Kan ju, på tal om SSoG rekommendera er att säga till golfare runt om landet att komma ner till Halmstad vid ett av dessa två tillfällen för att kontrollera in hur det funkar här på skolan och linjen och hur man på optimerat sätt kan kombinera sina studier och en elitsatsning inom golfen. Det kostar inget mera än resa hit och lunch under dagen och jag LOVAR att ni/du kommer att vara en erfarenhet och bevistelse rikare, gör er inte besviken! Lovar! Checka in länken nedan för att kolla in!
 
http://www.schoolofgolf.se/
 
Hoppas att ni har en fin fredagkväll med massor av bra tv program som 112, Wild Kids, På spåret, Farmen och sen, sen kan man sova ordentlgt. Hej.

2013-01-10
16:58:21

Stadsbiblioteket
Idag har jag vart i gymmet och eftermiddagen blev spenderad på stadsbiblioteket med böckerna i knäet. Nej, men jag gick igenom ett kapitel och tog anteckningar och läste ett annat och kontrollerade med mina anteckningar från föreläsningarna. :)

Känns bra att ha det gjort nu! Vi har tenta om en vecka och det känns nog ganska bra just nu tycker jag,. Jag är ute i god tid i alla fall. Eller det känns så.

Imorgon är det gym igen och sen ännu mera plugg! Jag gillart! :)

Hoppas ni har en fin dag. Min är stundtals bättre än igår men stundtals lika eller sämre. :/

Ciao

2013-01-09
19:28:47

Funderingar en dyster dag
Vissa dagar kan det vara tungt att kliva upp, idag var inte en sån, men allteftersom dagen rann på så insåg jag hur skönt det skulle vart att åter sjunka ner i sängen och bara sova bort resten av dagen. Men det kan jag inte, dels för att jag inte får sova på natten och så, men ja. Nån dag kanske..Om det inte lättar snart.

Blev ett möte med Sofia i förmiddags och eftermiddagen blev det en sväng till verkstaden med bilen. Fick tid i nästa vecka. Typiskt. När bilen är paj... Nåja, bara vänta då. Sen hem och plugga ett tag och dammsuga... Har nu ätit middag och snart ska jag sova, men först tv.

Imorgon är det gym som jag vet att jag kliver upp för, sen får vi se. Hoppas på meningsfull dag i övrigt.

Vädret är heller inte upplyftande, regn och dis sen jag kom ner. Och 5 grader varmt ute, fast det är kallt och rúggigt.

2013-01-08
17:07:11

Snabbt
Idag blev en dag som bedrevs i skolan men också på stan en sväng. ungefär det har jag åstadkommit idag. Inte något speciellt så jag håller mig kort idag.

Over and out.

2013-01-07
17:54:02

Skola, gym och cykel
Hej igen!
 
Idag har det vart en lugn men ändå full dag. Jag har inte haft så mycket dö tid idag, vilket jag gilar. Dagen började med att jag gick tillbaka till sängen, var så trött men jag somnade ju förståss inte om. Men jag vilade i alla fall, med Theo på armen.. :) Sen var det skolarbete med Josefin som väntade, ett litet grupparbete som gick geschvint! :) Så vi är klara och det är säkert inskickat redan eller så blir det så småningom. Josse är ansvarig för det där.
 
Efter lunch så hade vi gymträning, jag, Josse, Tessan och Adam var där. Jag körde mitt och de körde tillsammans. Dels för att vi inte är på samma våglängd rent fysiskt men även för att jag vill komma upp imorgon så jag körde ett rätt så lugnt pass. Har inte vart och lyft skrot sen före julen så jag vill inte få jordens värsta träningsvärk. Så jag bestämde redan tidigt att det skulle bli soft. Men ändå skönt att köra igenom kroppen igen. Nästa pass är på torsdag och då blir det tyngre, nämligen mitt vanliga pass.
 
Efter gymmet så pumpade jag luft i däcken på cykeln, igen. Hade ingen luft igår så jag tog tag i saken idag, så nu kan jag cykla igen. Sen blev det en sväng till butiken och sen har jag lagat mat. Fastän grytorna står på spisen förberedda nu så har jag inte lagat allt. Men så småningom. Nu först blir det sportnytt och sen matlagning och 112 på liv och död, som jag längtat! :) Just det, jag har ju pluggat i eftermiddag också, ett kapitel till till handlingarna. Ett igår och ett idag! Det går framåt! Snart tenta, tagga som attan!
 
Imorogn har jag skola! Yippie! 2 timmar på eftermiddagen! Ser fram emot det!

2013-01-06
19:32:54

kalops
Idag har vart en lugn dag. Morgonen, eller förmiddagen tillbringades i kyrkan på trettondagshögmässa. Eftermiddagen blev hemma, med skidor på tv och kalopsen på spisen.

Nu har jag just ätit och det var kalops på menyn, men det blev konstigt. Smaklöst, konstig konsistens m.m. men ju fler gånger jag provar så blir det säkert bättre. Jag har ju livet och chanserna framför mig.

Nu ska jag se på tv antar jag... Eller liknande. Kanske broderi!? Får se. Inte mycket i televisionen ikväll. Kanske film!? Vette fan. Börjar med tvn i alla fall. Sen får vi se var de mynnar.

2013-01-05
17:08:32

Årsressume
Idag har det vart full rulle, tills nu på eftermiddagen. Det har vart en dag fylld med butiksbesök, tv, städning och upplockning av grejer som kom med ner igår från Åland (allt som inte var kyl/frysvaror).
 
Har städat hela lägenheten, torkat damm, dammsugit, torkat golv m.m. så nu är det nystädat som attan så nu kan vårterminen börja på riktigt! Väntar som få! Ska bli så skoj att plugga igen!
 
Ska försöka sammanfatta åter som gått nu då, som jag lovade. Men det blir nog inte så detaljerat men i alla fall lite mer än sist.
 
Januari:
Skola förstås, anatomi och fysiologi vilket var väldigt roligt att studera! Jag trivdes som fisken i vattnet. Mamma var på besök i en vecka, första veckan jag var nere efter jullovet. Var hem en sväng i slutet på månaden.
 
Februari:
Studerade ganska mycket, fysiologi. Kan inte minnas att det hände så mycket annat i detta skede på år 2012. Plugg och träning skulle jag tro att månaden bestod av. Men det var ju skottår och det var speciellt, bara för att det händer vart 4e år!
 
Mars:
Tenta i fysiologi, klarade den! Åkte hem med mamma i mitten på månaden och kom inte tillbaka för studier förrän augusti igen. Distanskurs hägrade. Var hemma och fick behandlingar nästintill var dag.
 
April:
Mycket sjukhusbesök. Fyllde 21 år den 5e, som varje år blir man ju äldre, så även 2012. Gick på en konsert (måste påpekas för det händer inte ofta alltså!). For ner till Halmstad för 2 veckor "hemma", dels för skolan men mest för att jag älskar stan! Skrev första tentan för distanskursen och klarade den. Mamma anslöt i slutet av månaden och körde hem tillsammans det 1 maj.
 
Maj:
Hemma hela långa månaden. Tenta nummer två i distanskursen och klarade även den. Kan nu säga att jag klarat alla kurser första året på högskolan! Skönt! :)
 
Juni:
En sväng till Halmstad för att kolla på en svensk student. Var även på den åländska studenten, då Bebbe och Lindman klarat den. Härliga minnen! :) Postrodden gick av stapeln som vanligt och mamma var med och rodde för första gången, så även Johanna. Gick bra för dem. Jag stannade dock som vanligt på torra och trygga land. Inget för en segelrädd person att segla över Åland Hav. Firade midsommar hemma med familjen.Blev även en resa med mamma till Stockholm, lekte turister för en dag!
 
Juli:
Juli tillbringades både i Halmstad under en vecka, och på Åland under resterande veckor. Mamma och jag var här nere under O-ringen 2012. Mycket folk i rörelse, dels för orienteringen men även för Tylösand och stranden.
 
Augusti:
Lugn månad innan återvändandet till Halmstad för studier igen! Som jag längtade hit till denna månaden då jag skulle få börja plugga igen :) Nu fick jag komma "hem"!
 
September:
Skolstart! Kurs i idrottsskador. Najs. Trevligt och intressant! Åkte på besök hem till ön under en vecka innan jag återkom och fortsatte studierna med föreläsning (en av väldigt få under kursens gång). Stannade här i en dryg vecka innan jag åkte hem igen. Nu blev jag hemma ett tag.
 
Oktobet:
Var hemma till slutet av månaden innan jag kom tillbaka för att plugga. Då började jag med att skriva högskoleprovet igen. Förbättrande mina resultat! Som väl tur var! :)
 
November:
Hela månaden blev skola, dels skadorna men även distanskursen i Anti-doping. Åkte hem i slutet av månaden för en knapp vecka, kom tillbaka sista dagarna i månaden och pluggade vidare, samt pyntade inför jul! Granen uppe!
 
December:
Julkalender, skola, besök av mamma, skola, mera skola närmare jul, träning. Decemberfeeling när snön kom, vår när snön försvann. Åkte hem 3 dagar innan jul, firade jul hemma med familjen och nyår samma sak, men då var inte brorsan, Johanna och mormor närvarande. Mellandagarna broderade jag mycket men var hemma hela tiden. Inte någotnstas var jag.
 
Och nu sitter jag här igen. Början på ett nytt år, ännu ett oskrivet kapitel ska skrivas för varje minut som går. Och nu kan jag skriva i min bok att jag bloggat i 20 minuter. :)
 
Mycket nöje med min årssummering! Detta året ska innehålla ordet tillfrisknande för att vara ett mästerverk! Kämpa Jenny kämpa!
 
Ha en fin trettondagshelg allesammans!

2013-01-04
19:49:33

Framme hemma
Hemma, skönt. Nu kan jag pusta ut efter en aning stressig eftermiddag.

Det gick bra att köra. Jag var i Nyköping klockan 12 för lunch. Halv 3 var jag i Jönköping och där sprang jag runt IKEA och sen ut och in på Intersport och ofrivilligt Jula och köpa spolarvätska. Kvart i 4 rullade jag sista etappen och 17.35 var jag i Halmstad. Då väntade butiken, handla och sen hem och laga mat. Medans maten koka så packade jag upp allt som skulle frysas, in i kylen och skåpen.

Men nu får jag pusta ut och jag har en fruktansvärd huvudvärk. Men jag har druckigt dåligt. Jag får krama Theo och hoppas det går över till imorgon.

På återseende!

2013-01-03
16:05:46

Stressig dag
Vilken dag. Först nu får jag sitta stilla. Har vart många turer idag... Först käkkirurg,apotek och sen bilbesiktning, sen träffa mamma, sen lunch, sen sjukhuset, sen bilverkstad x2, sen butiker x2 sen hem, väl hemma, telefonsamtal, sen brorsan och kolla bilen, sen eckerö bibliotek, sen packa i bilen och nu, ja nu får jag sitta ner. Har vart på språng sen klockan 8 imorse. Så nu är jag tröttare än jag var imorse och då var jag sjukt trött när jag vaknade men måste kliva upp och åka iväg. Så det var bara att bita i det sura äpplet och köra till stan.

Imorgon åker jag ner, eller hem, igen. Ska bli skönt att komma "hem" och ta hand om sig lite, på ett annat sätt än här. Där är jag mera fri och tar vardagen på ett annat sätt än jag gör på Åland, alltså här hemma. Sen ska det bli skoj att träffa alla kompisar och framför allt gå i skolan igen. Jag saknar skolan när jag är här. Jag är kanske knäpp, men det må jag vara då. Jag gillar skolan och saknar den hela tiden när jag är borta från den. Hur ska jag kunna jobba ett helt liv sen? Utan skola? Men det ska väl gå, men det är några år dit. Kanske jobbet blir ett bra substitut för skolan sen. Men det tar vi då. Nu går jag ännu i skolan och det är skoj!

Ikväll blir det att fixa det sista här hemma, sen är det sova och vila ut för att imorgon åka iväg och köra i några timmar! :) Återkommer när jag är framme i min egen lya!

2013-01-02
18:17:51

Trötter
Har just käkat middag, kom hem halv 6 cirkus efter en hel dag på stan med lunch, träff med en person och sen läkartid så kom jag till sist hem i halkan.

Ikväll ska jag ta det lugnt för jag sov väldigt dåligt i natt och jag är trött nu så jag ska nog vila och softa ett tag om jag känner mig rätt. Och jag kännr väl mig själv bäst tror jag. Hoppas jag i alla fall.

Solong

2013-01-01
18:31:43

1 januari -13
Första dagen på det nya året börjar gå mot sitt slut. Jag har egentligen inte gjort så extremt mycket, som väl de flesta andra trots min nykterhet och tidiga kväll igår. Men det har blivit en stillsam dag med broderi i 4 timmar, datorgöra i 2 timmar och sen en träff med Lisa och Linda i stan på eftermiddagen. Sen hem, käka och nu, ja nu sitter jag här. Ska inte göra något annat ikväll förutom att gå igenom målsättningsdokumentet som jag gjort idag. :) Det tog två timmar men det är i alla fall bättre än de vart tidigare, lite mera konkreta mål.

Ska göra en årssammanfattning men det kommer, har inte gjort det än men jag ska, jag lovar. Nästkommande dagar kommer något! Promise!

Ciao