Jenny Häggblom

2011-11-29
16:32:01

Arbete
Dagen har vart upp och ner, efter att först dumförklarat sig radikalt så en dryg timme senare så fick jag istället helgon förklara mig. :) Snacka om att dagen gått upp och ner.

Var en sväng på gymmet imorse, hade träning och sen hem och printa lite grejjer som skulle med till skolan klockan 11 sen. Så in i duschen och sen iväg till skolan för handledning i projektet. Så efter handledningen så for jag hem och väl hemma var det lunch en lugn stund. Sen iväg igen för att gå på stan. Köpte en sak som skall göras och sen hem igen. Så när jag kom hem så började jag på historiken i vårt projekt. Så de har jag jobbat med nu i ca 90 minuter. Men nu är jag klar. Nu får de andra göra något som jag inte behöver göra. :) Så blir det rättvist fördelat. Jag kan inte dra hela lasset själv. Har ändå gjort det tyngsta arbetet nu. Känns det som i alla fall.

Nu skall jag fixa lite och sen se på tv. Sen blir det bara chilla ikväll med tvn som bästa sällskap.

Bilderna jävlas ännu, vet inte hur jag skall göra.... Lösning någon?

Kram

2011-11-26
14:53:30

Lilla Jul!
Ledsen att det inte blivit någon bild men min kamera vill inte som jag vill när den skall connecta med datorn. Så ni får hålla ut men jag hoppas på att det skall fungera snart.

Har just bakat pepparkakor, luktar så gott i hela lägenheten nu! Typiskt Lilla Jul stök! :) Det är inte många (som jag känner i alla fall) som använder en flaska Koskenkorva och en ölburk som kavel. Men är man student så är man. Jag måste skratta när jag såg hur sjukt det såg ut. Men man tager vad man haver!

Glad Lilla Jul allesammans! :) Nu börjar ÄNTLIGEN julens väntande! :) Det gillar vi. Nu behöver man inte skämmas över att man lyssnar på julmusik på Spotify och sen så kan man njuta av alla ljus som lyser i alla dessa fönster! Granar m.m. Så fint så!

Snart skall jag smälla ihop mitt pepparkakshus! Och lite andra saker, som jag också skall försöka få bild på och få upp här på bloggen. Så jag ber om största möjliga tålamod, men jag skall fixa det! Jag brukar fixa saker som dyker upp bara så där!

Kom just hem från Willys, och där var det lite folk som vanligt. Sveriges billigaste matkasse, igen! Stod i GP häromdagen. Ica på andra plats. Men jag vet inte om det är någon skillnad. Minimal i så fall!

Ha en bra Lilla jul nu så hörs vi, och förhoppningsvis med bilder den gången!

Kram

2011-11-24
19:30:00

Bingo!
Kollar på Mastercher USA och väntar på att tala med mamma på skype. Ikväll kommer Lotta på Liseberg! Gött som fan! :)

Idag har vart en bra dag! Jag hade skola i morse, putning och rörelser med James. Sen efter det så var jag ledig, dvs från tio. :) For till butiken för att  handla vad jag behövde. Sen for jag hem och läste tidningarna. :) Efter lunch så for jag iväg och handlade/ shoppade. Jag cyklade ner till Rusta i regnet och köpte julgranen jag suktat på länge, turdag är det som sagt, fick den för 49 kr då den normalt kostat 99 kr. :) Fick massor med saker för 108 kr när jag egentligen bara skulle fått granen för det! :) Lite lycklig!

Sen for jag hem och sen ner på stan, passade på när jag var färdigt blöt. Sen kom jag hem och klädde granen, bild kommer imorgon. Den blev jättefin! Nu har jag julgran och lilla jul på lördag, inte helt fel!

Sen har jag vart hemma och tagit det lugnt. Pysslat lite och sen lagat mat och diskat. Nu skall jag se på halv åtta hos mig.

Ha en bra kväll!

2011-11-23
12:37:00

Skola
Skall snart till skolan. Men det känns som man vart i skolan hela dagen, fast jag inte vart där. Jag har vart hos Josefin mellan halv nio och 11 och sen dess har jag vart hemma. Jag har jäkligt kallt. Vet inte vad jag skall ta mig till. Just nu är det varmare på alla andra ställen men inte hemma hos mig. Skolan har vart varm nu, förut var den kall men inte numer.

Vi har lektion, eller övning, i dartfish nu. Skall bli sådär lagom intressant, men det får gå för idag. Sen har vi möte klockan fyra till fem och sen hem i duchen! För att få värmen tillbaka!

Ha en bra dag nu, jag skall försöka komma ihåg mina lampor till cykeln idag. Var lite mörkt igår när jag cyklade hem. :)

Tjao.

2011-11-22
07:42:08

Framme efter om och men...
Nu är jag nere i Halmstad efter en turbulent resa ner. Igår tog jag båten till Grisslehamn klockan halv två. På båten så kollade jag på bingo och pensionärer. :/ Det var många pensionärer!

Kom fram till Sverige klockan 14.30 lokal tid. Bussen gick 14.46 mot Stockholm, skulle vara framme 16.45, men efter en låång tur i Stockholm (var på alla gator och några till tror jag, konstaterade att de har isbana i Vasaparken), kom vi fram 16.35 så jag hade lite mera tid mellan dess att bussen anlöpte och tågets avgång som var planerat 17.10 till Göteborg. Så jag behövde inte stressa lika mycket men ändå fick jag halvspringa för jag i Stockholm (även om jag bara skall över gatan, men dock). Kom fram till perrongen och vad händer jo tågfan är försenad 20 minuter. Fick nu stå i kylan bland folk och vänta på tåget, utan vantar... :(

Tåget kom sen, sent om sider men dock. Avgick 17.40 tror jag. Jaha, kul då. Åksjuk som jag blev direkt och nu blir jag försenad... Vad skall man göra då? Jo fick sitta och kolla in i sätet framför mig för att inte behöva bli mera åksjuk. Tåget var ju sent ut så då blir det ju sent in också. Och när man skall connecta med ett annat tåg så är det inte så kul. Missade andra tåget med 30 minuter :( Fick nu vänta till 21.42 tåget (istället för 20.42 som var bokat).

Fick sitta i ett julpyntat Göteborg i 30 minuter innan dess att mitt tåg rullade in på station. När jag väl kom på tåget så skulle det anlöpa Halmstad 22.57 men det stämmer ju inte. Kom ner till Halmstad 23.05. Så jag kom i säng 23.30. Är ganska mosig idag, och har 5 timmar i skolan. Skall nog försöka vila en stund nu, skulle egentligen vara i gymmet nu men jag valde bort det om jag skall orka med skolan som känns lite mer viktigt om jag skall vara ärlig.

Men nu skall jag chilla och sen göra mig i ordning, har kaos här hemma med saker liggandes överallt. :)

Häls.

2011-11-21
06:28:33

Sista halvdagen hemma
Drar iväg tillbaka till Halmstad i eftermiddag, båten går halv två så jag är nere igen hemma klockan 10 lokal tid ikväll. Så det blir en relativt lååång dag som resdag. "Synd" att jag har skola imorgon. Men å andra sidan kanske jag kan sova lite i bussen/tåget på vägen. Det skulle vara ganska skönt faktiskt. :)

Skall snart iväg en sväng till stan, men först skall jag packa ner det sista. När jag kommer hem sen så är det inte mycket tid innan jag måste åka så det är väl bäst att göra allt klart nu. :/

Helgen hemma har annars vart skönt, mycket najs att komma hem och andras frisk luft, njuta av familjen och känna att man lever. :) Nästa gång jag kommer hem är om en månad. Då kommer jag helgen 17-18 december, så helgen innan julafton. Ingen tenta väntar när jag kommer ner, SOM tur är. Nästa är 11 januari, men det är två projekt som skall in istället, men det är lugnt. Hoppas jag!

Nepps, pepps. Om man skulle ta och göra sig klar då...

Ha det gött! Syns snart igen!

2011-11-19
08:42:26

Lördag morgon
Sitter hemma och försöker plugga lite medans de andra medlemmarna i famljen sover lite. Skall försöka skriva lite på mitt arbete men jag vet inte riktigt hur jag skall fortsätta ännu. Men det löser jag, på ett eller annat sätt.

Igår så var det hela dagen i stan och detsamma gällde torsdagen. Idag skall vi åka på mässa till Godby och sen så skall vi väl vara hemma och ta det lugnt, skall ha middag ikväll så jag taggar väl lite inför den.

Vet inte vad jag mera skall skriva, det är en fin morgon med inte alltför kallt väder. Var ut en sväng imorse och sen har jag gjort avslappningsövningar. Duschat och kokat lingonsylt. Klockan än ännu inte 10, en lördag morgon. Inte fy skam, en ledig helg som denna!

Nej, men om jag skulle ta och arbeta lite innan huset fylls med röster. Just det, läste lite om Newtons grundlagar imorse också... :( Så nu är det läst! Tack och lov!

Ha en bra lördag! :)

2011-11-16
16:07:34

På ön igen!
Hej,

nu är jag hemma på ön igen. Jag har inte uppdaterat för jag har haft lite att göra, dvs köra hem bilen hela gårdagen. Eller förrästen, jag hade ju lektion om Newtons grundlagar först. :) Sen satte jag mig i bilen och körde hem, eller till Lisa i Uppsala där jag tillbringade natten som gäst och sen imorse så styrde jag min kos mot Eckerö Linjen och kom hem klockan 13. Så nu är jag på ön igen! Och gör den osäker med Ålands smutsigaste bil!

Resan har gått bra, jag njuter av att vara hemma, och imorgon så har jag fullt schema och sen efter det på fredag så är det desamma. Fullspäckat bara! ;)

Men lördag och söndag är det lugnare, sen åker jag på måndag igen. :) Till mitt Älskade Halmstad!

Snart skall jag försörja min familj, med Jennys home cooking! :) Delicious!

Kram

2011-11-13
14:35:03

Farsdag
Hemma, kollar på vinterstudion. Har gjort massor idag, och nu har jag bara en sak kvar att göra och det är att byta två däck till på bilen och sen så kan jag ta en värdig söndagsvila. Sen skall jag bara ligga på soffan och göra ingenting. Jag har inte ork.

Jag har bakat, tvättat, pluggat, skrivit på projektarbete, cyklat, kollat tv och nu är det som sagt var bara en sak kvar. Så jag är ihärdig här nere, fast det är söndag och farsdag.

Jag vill väl ta tillfället i akt att gratulera min far och alla andra fäder där ute i landet som har "sin" dag idag. Grattis!



Bild på mig och min pappa från 2009. Båda ser yngre ut! :)

Ha en bra söndag! :)


2011-11-12
14:47:19

Tenta och farfar 90!

Har just gjort en grej som jag aldrig gjort själv, jag har alltid assisterat min bror när vi gjort detta, och det skall göras två gånger varje år. Vad kan det vara? Jo jag ha bytt till vinterdäck på bilen, i alla fall de bakre däcken. Imorgon tar jag etapp två, dvs framdäcken.  :)

Skrev tenta idag, gick bra! Bättre än jag trodde det skulle gå så det kändes bra. Blev glatt överraskad. Slutade halv tolv, knappt det. Så jag kom hem sen i lugn och ro och satte mig och började plugga på nästa ämne, dvs anatomi tvåan som börjat men som jag inte lagt ner energi på tidigare. Men nu skall jag lägga ner energi på det och på bra anteckningar för det känner jag att är prio ett. Jag hade bra anteckningar i psykologin så anatomin skall nog funka på samma sätt, speciellt när boken är på engelska igen. :) Så det blir att vidga sina språk-kunskaper igen, men det är ju bara en bonus (för fonus....).

Nu är det vinter, kollar in vinterstudion och bytt till vinterdäck och bakade ju lussekatter i förra helgen. Månne jag längtar till julen också? JOOOO!

Jag vill passa på att gratulera min älskade FARFAR som fyller 90 (!) år idag! GRATTIS! Jag hoppas han har en bra dag och en trevlig kväll! Jag vet att han inte läser detta så därför skriver jag i 3e form. Han har nog inte sett internet förut tror jag. Men GRATTIS i alla fall!

 

Hoppas även att just du har en skön lördag idag och att din kväll blir skön. Jag skall njuta av känslan av att tentan är skriven! :)

Kram


2011-11-11
07:18:59

11/11/11
Idag är det 11/11 2011, ännu är inte klockan 11.11 men det är i alla fall rätt dag! :) De som fyller 11 idag är "historiska" och de som föds idag kommer ju aldrig glömma sitt signum i alla fall!

Idag är det plugga som gäller, även om jag kommer ta det ganska lugnt med det. Vill Inte bli överläst vilket jag känner att jag kan bli. Så jag skall ta det lugnt ochplugga lite nu och då, skall nog till gymmet också, eller så skall jag ut och gå eller så blir det en långprommenad. Vi får se hur eftermiddagen kommer te sig.

Hoppas ni har en bra dag nu då! Kram

2011-11-10
17:12:41

Slut i huvudet
Har pluggat hela jäkla eftermiddagen, nu är min hjärna HELT slut. Kan inte tänka klart heller. Det är så jobbigt. Kroppen är också slut efter fyspasset som vi hade i morse. Jag överraskade mig själv. :)

Inte för att jag tror det, men OM ni vill se en till modell som kommer med i tentan på lördag så se bilden nedan. Om inte, så kan ni byta sida nu... :/ Det är upp till dig! Men det är SISTA modellen nu, sen kommer det bli bättre.



Kan inte skriva mera nu för jag kommer inte på något att skriva. Hjärnan är så TOM så om man skulle se in i den så skulle man se ut igen på andra sidan.

Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram

2011-11-09
10:58:25

En inblick i min morgon ;)
Sitter och pluggar, tenta på lördag så börjar "brinna i knutarna" nu, man måste försöka få in så mycket kunskap som det bara går under "kort" tid (det är ju bara onsdag men ändå). Igår hade vi enda lektionen på hela veckan så nu är jag ledig till nästa tisdag förutom tentan på lördag då. Så jag har i alla fall lita att göra tills dess. Sen skall ett projekt arbete eller egentligen två stycken göras så jag har även uppgift på söndag och måndag! Så det går ingen nöd på mig men det är ju ibland så jäkla tråkigt och läsa samma text om och om igen... Man kan ju bli uttråkad med mindre ibland alltså... :(

Just nu går jag igenom målsättningar men tidigare gick jag igenom personlighet och idrott och gjorde lite figurer som bör präntas in i huvudet innan lördagen, men genom att rita dem fick jag bättre förståelse för dem. :) Så det är något positivt i alla fall. Jag var inte här på det avsnittet så jag visste inte riktigt vad det handlat om men nu börjar det klarna lite. Kan lägga upp en bild på olika modeller av målsättningar här nu, om ni vill se hur vi jobbar. :)


2011-11-06
14:30:28

En (o)"vanlig" söndag
Hur kan man tycka att "Pengarna på bordet" ens är bra? Jag tycker inte det är bra så jag har tvn på men jag har inget ljud på. Så så bra tycker jag att det är. Nej men seriöst, det är inte bra men jag har inget ljud på för jag har pluggat. Nu har jag kommit igeom ALLA 13 KAPITEL som är med på tentan på lördag. Nu har jag mind-maps på ALLT! Nu är det "värsta" gjort (men också det roligaste), nu är det bara plugga kvar! Gahhh... Men men det är ju några dagar kvar så det är inga bekymmer. Jag har ju skola bara två timmar också så jag HAR tid att plugga, det är helt säkert.

Nu snart skall jag ut och gå en stund. Skall nog gå mot Örjansvall tror jag, det är ganska fint och gå längs Nissan och så. Skall och handla också. Behöver visst tomater om jag skall lyckas laga korv i ugn ikväll. Blir en "Jenny special" men det skall nog bli bra. :)

Imorse så tvättade jag, hade tvätt tid klockan halv nio men jag gick dit redan halv åtta. Tur var det kan jag säga för när jag tvättat bägge maskiner, båda fulla med kläder så hängde jag gladeligen (som vanligt skall tilläggas) upp alla våta kläder i torkskåpet. Efter 90 minuter så gick jag gladeligen, men med lite större studiecirklar ner till tvättstugan med korgen för att inhämta min tvätt för att sedan stryka den hemma. När jag kommer ner timear jag det perfekt, två minuter och skåpet var klart. Öppnade, och vips, mina kläder var DYNGSURA, lika blöta som när jag hängde in dem. JAHA!? Och vad nu göra. Jo det finns en torktumlare, men efter gamla erfarenheter så tumlar jag inte kläderna för i tidigare så krympte vissa plagg (så jag har stor respekt för dessa maskiner). Så jag hade som tur var en timme kvar på min tvätt tid, annars blir man "utslängd" om man tar en annans tid. Så klockan tio fick jag kasta in mina blöta kläder i tumlaren och sätta (med kläderna som insats!) igång maskinen på snabbast möjliga program (45 minuter, men fanns även 30 minuter) och hoppas att det skulle vara torrt 45 minuter senare. När jag sen kom ner var jag lika nervös som på första tee på en mästerskapstävling, men det gick bra. Kläderna har inte krympt så jättemycket (om något alls?) och jag fick dem torra. Så nu är alla kläder på plats i garderoben igen, torra som om inget skulle ha hänt...

Hmm.. Bra söndag. Hoppas er vart mindre "eländig" (för att använda åländska). På tal om åländska, när Halv åtta hos mig gick i tvn häromveckan så fick ju mina klasskamrater höra "riktig" åländska och jag kaxig som man är säger dagen efter att "ja men jag pratar ju inte med den dialekten, jag tycker jag pratar mer med en ´stockholms´dialekt.", men jag får svar på tal DIREKT genom att "jo men du pratar likadant som damen igår i tvn". Jaha, tack då. Då var man placerad i ett fack då... Men jag kan stå för det, jag är ju ur-ålänning.

OJ, det blev en del text det här. Hoppas ni orkar läsa det. Det hoppas jag, har du kommit hit så är du duktig!

Nu skall jag sluta pladdra, skall nog byta byxor om jag skall ut och gå, kan inte gå i pyjamasbyxorna då, bäst om jag har joggingbyxorna på då. Ha det gött!

Kram

2011-11-05
12:21:34

Metod för inlärning
Tänkte försöka redogöra för hur jag pluggar, jag skriver ju hur jag hela tiden pluggar men ni kanske undrar hur jag gör för att få det så effektivt som möjligt.

Skall redogöra det genom en bild och kommentarer för jag antar att ni INTE förstår bilden som den är, så jag förklarar:




(lite liten text men jag hoppas ni ser). Det börjar med att jag kollar på mina anteckningar från lektionen, där är allting på svenska så jag vet vad som skall tas upp i boken som jag sedan läser. Då läser jag ett avsnitt av litteraturen och sen så efter det så skriver jag en mind-map, men medans jag skriver så kollar jag igen i mina anteckningar för att "konfirmera" min förståelse och hjälp med översättningen. Så jag skriver sen lite stödpunkter under bokens/anteckningarnas rubriker. Så då får jag en fin bild av allt. Jag är en visuell elev så jag minns ganska bra var allt är och kan därmed minnas färger eller  kommentarer som är skrivet någonstans. Så funkar jag och det funkar bra tycker jag, i alla fall i den här kursen. I anatomin så hjälpte det inte men här fungerar det, så det spelar lite roll på VAD man läser. Men jag hoppas att tentan om en vecka skall vara enkel, om det går bra så är jag grymt nöjd och kan lätt njuta av allt arbete som detta tar men det är värt det, tror jag. Nu blev det flummigt, men det är okej (för mig).

Skall iväg och simma i eftermiddag, iväg med gänget! Skall bli skoj att simma lite idag. Det blir första gången sen i somras tror jag. Så det är efterlängtat. :) Markus håller på att "arrangera" detta just nu så jag vet inte när vi drar men jag är beredd från nu och framåt hela dagen! De stänger klockan sju så jag kommer vara hemma tills dess tror jag! :) Hoppas jag!

Inte åkte André ut igår heller, Olle fick lämna men det var väl ganska väntat, han har ju hängt löst ganska regelbundet, så ingen större skräll. Men men...

Ha en bra lördag! :) Kram

2011-11-04
19:58:02

Diverse
Sitter hemma och spelar Wordfeud. Om det är någon som vill möta mig så är det bara att battla, jennyhaggis is the shit! Kom igen om du törs!

Idag så har jag vart en kortis i skolan, en timme blev det, av två möjliga. Så det var en "förbättring", sen så fick sig Ica ett storbesök av mig och sen så skulle jag till kåren men det hade inte öppna ännu. Så jag for hem och sen for jag iväg med min racercykel till CityGross och skulle söka upp en sak men det blev nitlott.  Så jag for hem igen och kollade på tv och bakade sådana hära skönheter som nu är i fryser redo att värmas upp om jag får oväntat besök!






Nu skall jag kolla på Idol och sen skall jag sova, imorgon så är det chilla (läs plugga) som gäller, tenta om en vecka men jag skall lätta mina tankar genom att åka och simma med mina klasskompisar på eftermiddagen! Skall bli grymt skönt alltså!

Igår så var jag på utflykt kan man säga. Var till Bjuv (dryga 70 km söderut, har nog aldrig vart så långt söder och samtidigt på bondvischan som då, inte ens hästdoften hemma kommer i närheten!) och var på julmarknad. Den var på ett slott så det var ganska snyggt men mer kan önskas. Kanske lite tidigt men jag fick feling i alla fall, så baket idag var inte impuls utan jag ville återupprätta julkänslan och sprida doften här i lägenheten. Dessuom så kryddade jag middagens köttbullar med pepparkakskrydda men det kanske var lite väl. Det blev lite väl stark smak men dock lite känsla av julen i middagen.

Mer än så har jag inte på hjärtat just nu, grannen ovanför (Emil) spelar musik men jag tror att det är förfest där så det kommer väl "kanske" tystna snart, men det vet man i och för sig aldrig.

Nu skall jag kolla på Idol, hoppad André åker ut, han är så dryg och kaxig. Don't like, not at all!

Kram på er!


2011-11-02
16:12:13

Onsdag 2 november 2011
Kom precis innanför dörren, har inte hunnit med mera än att byta byxor (i princip). Har vart på stadsbiblioteket och pluggat i dryga 3 timmar. Det har vart givande, jag har läst två kapitel i boken och gjort anteckningar på det, samt läst mina egna anteckningar i sammanhanget. Kanske blir en sväng dit imorgon också.

När jag kom hem nu så mötte jag en hund som inte var mera än två tännsticksaskar hög, den var så liten så liten, kopplet var större än hunden. Så sjukt!

Imorse var jag ner till Östra Stranden och gungade m.m. hade skoj i mitt eget sällskap. 20 år och gungar! :) Inga fel med det, eller?

Igår hade jag en bra dag, på väg till skolan innan 8 så fick jag se en Audi r8 och sen inom loppet av 500 meter så fick jag sen en Audi TT, jag som ÄLSKAR Audi så uppnådde ju nirvana! Så sjukt najs! :) Jag var i himlen och cyklade på moln hem! :D

Nu skall jag se på Made och sen skall jag se på #Adam Live på tv3. Made är repriser... Trist, har sett detta avsnittet för någon vecka sen ser jag nu. Men då kan man se på film istället eller vara kreativ! Kanske det andra...

Ha en bra "lill-lördag"!

Kramar