Jenny Häggblom

2013-06-29
17:21:28

Skärpning
Det har vart väldigt dåligt uppdaterande sista tiden, men nu skall jag skriva några rader. Jag är för tillfället nere i Halmstad på min semester och det är väldigt skönt att vara här just nu! Jag skall vila upp mig efter en första arbetsmånad. :)

Jag kommer åka upp igen på torsdag, så jag stannar nere i några dagar. Mamma åker hem imorgon, så då blir jag helt själv vilket skall bli skönt får då får jag göra vad jag vill. Vill jag sova kan jag sova utan att någon annan skall ta hänsyn till mig.

Idag så har mor och jag vart nere på stan och tagit det lugnt, strosat i butiker och haft allmänt trevligt. Vi käkade lunch i kylan och sen så fikade vi på ett kafé och sen kom vi hem efter 6 timmar på farten. Så nu tror jag att både hon och jag är mosiga. Men det blir en kväll hemma tillsammans och sen så sover nog båda väldigt gott tror jag.

Ha en fin lördagkväll!

2013-06-23
18:09:44

Söndagshets
Kom hem från jobb halv fyra idag, jag skulle egentligen slutat klockan 14 men jag gick hem klockan 15 istället. Det var ös på och vi måste få undan disk och få ut mat till gästerna så det var bara att bita ihop och springa på som en annan gasäll fram och tillbaka mellan köket och kassan och ut till borden på bryggan.

Igår hade vi, på midsommardagen, slagit All time high, 312 mat gick ut, och då vill ni inte veta hur litet köket är och hur varmt det blir där inne när man har allt igång. Herregud, tur att jag sov och vilade upp mig lite grand. För idag blev det lunch på stående fot och mellanmål på cykeln hem. Nu har jag i alla fall kunna sitta ner med ett mål mat, det andra idag, och det blir tre innan sängen nalkar igen.

I morgon är det jobb igen som väntar, sen blir det stan för middag med bästa Lisa och Linda skall bli så skojigt!

Nu paltkoma i sängen med datorn i knäna. Ciao

2013-06-22
19:23:56

Midsommar igen
Det var ett tag sen som jag skrev några rader här nu, så kanske skulle uppdatera om hur vardagen flyter på för tillfället. Även om det är midsommarhelg nu och alla är ledig, förutom jag som jobbade igår och skall på jobb imorgon igen! Men det är helg och det innebär bättre betalt! :) 
 
Jag har jobbat på senaste tiden, jobbar nästan varje dag och de dagar jag inte jobbar så vilar jag eller tar det annars allmänt lugnt, kanske rehabar min dåliga rygg men annars piano. 
 
Idag har jag vart ledig och jag sov bort halva dagen och andra halvan så låg jag i solen på stugan och gaggade med mor och far som firat midsommar där nere, vilket då betyder att jag haft och har tills imorgon, huset för mig själv! Det är fett nice att bestämma själv! 
 
Imorgon jobbar jag 9-14 så om ni eller du vill komma via på en mjukglass eller en bit mat, passa in det så jag kan servera er! :) Jag vill ha att göra annars blir timmarna långa där på morgonen. Igår hade jag och göra efter klockan 12 och sen var jag inte stilla i en sammanhängande 3 minuter tills dess att jag slutade klockan 14 och fick ta mig hem för midsommar. Så skall det vara, rulians på "fabriken"! 
 
Ungefär det händer, om en vecka är jag i Halmstad och jag längtar något så infernaliskt men först skall jag jobba 4 dagar innan jag får 8 dagar ledigt. :D Skall bli skönt att komma hem en sväng! :) 
 
Ha en fortsatt fin midsommardag! 

2013-06-18
18:39:59

Meningslöst
Somliga dagar känns det helt onödigt att kliva upp och andra dagar så känns det påtvingat. Idag var ingetdera men jag önskar att jag inte klivit upp alls idag. Det var inte någon rolig dag. Inget att göra på jobbet, inge folk, tråkigt hemma, dåligt väder, jobbigt i allmänhet.

Ska ta natt snart känns det som. Natt.

2013-06-18
06:31:23

.....................
 

2013-06-16
18:20:31

Söndagsreflektioner
Ibland blir inte dagen som man tänkt sig. Och så blev denna dagen. Jag hade räknat med konfirmation och lite träning hemma med mamma men när jag vaknar så har min rygg bestämt sig för att fortsätta sova och börja värka, så det var inte mycket att göra än att röra sig minimalt och hoppas att det skulle släppa snabbt. I samma sekund som jag hasat mig ner från min 40 cm höga säng på golvet öppnar mamma dörren och stänger den lika snabbt igen med kommentaren "och du tränar som vanligt, du är fan otrolig". Den här gången hade hon fel. Jag skulle strecha ut min rygg. Men det slutade med att jag fick förklara för mamma att hon hade fel, och berätta om hur jäkla ont jag hade. 
 
Sen fick jag mig ett strechpass och fick på lite salva så sen var jag något mjukare men inte mycket. Det värsta släppte på eftermiddagen efter kyrkan och på konfirmationskaffet och lite efter det. Sen var jag mjukare. Men när jag kom hem så blev det en kort promenad för att få upp cirkulationen och sen så blev det vete-kudden på ryggen en stund. Men nu känns det okej, det känns men det är hanterbart och jag är ganska rörlig, även om jag rör mig behindrat. 
 
Sen är det mycket annat som händer som jag inte kan gå in på av privata skäl, men det är inte lätt att leva och dagens humör kan svänga snabbt, dels för att jag har en depression men även av andra yttre omständigheter som jag inte kan påverka, bl.a. är vädret en av dessa faktorer men som sagt även annat som är privat. Vilken sida man vaknar på är helt beroende på vad man drömt på natten, kort och gott. 
 
Nu skall jag ta det lugnt, kanske läsa lite men chilla. Imorgon är det jobb igen och nästa lediga dag är torsdag och då ska jag försöka golfa om ryggen tillåter, samt om vädret tillåter. 
 
Igår var det postrodden och idag var det alltså dagen efter postrodden, dagen då 70% av alla involverade vaknar och vill ta en "stänkare" tlll frukost. Tur att jag inte tillhör det släktet. 
 
Ciao

2013-06-15
20:23:05

Lördag
Lördagen kortfattad. Jobb, sola på klipporna i Eckerö väntandes på postrotebåtarna, mottagande av båtar följt av middag hemma ensam. Sen en sväng ner till Käringsund samt prisutdelningen. Nu skall jag ligga lågt, vilket jag gör. Funderandes på massor, i morgon är jag ledig och då vankas konfirmation. Min kusin blir konfirmerad i Jomala så i morgon blir det kyrkan. :) Tyvärr blir det dåligt väder, men roddarna hade det ju bra idag.

Ciao

2013-06-14
16:40:35

Fredag
Den här dagen har vart bättre, jag har jobbat mellan klockan 9 till klockan 14 och sen har jag vart hemma och donat lite och nu sitter mamma och jag och är multisociala med varsin dator och telefon... Men så är väl dagens samhälle uppbyggt. :)

Imorgon igen jobb mellan 9-14 och sen postroddens målgång. Brorsan och farsan ror i varsin båt i år igen, hoppas brorsan vinner så familjefejden fortsätter :) i alla fall på skämt.

Ha en fin fredagskväll, det skall mamma och jag ha ikväll! Ciao

2013-06-13
14:56:52

Sängläge nästa!
Nu skall jag förbli under täcket tills dess att jag vaknat imorgon. Jag kan inte göra någon skada har jag kommit fram till om jag bara ligger ner liksom. Förhoppningsvis i alla fall! 
 
Dagen började bra med träning i gymmet och sen följt av en spruta med stelkramp, sen kom jag hem och drog iväg på jobb på cykel (första felet!). Sen när jag väl kom på jobb så fick jag inse att mina dagsrutiner inte stämde då glassmaskinen skulle rengöras, så ingen glass. Sen kom det massor med kunder innan vi ens öppnat som skulle ha det ena med det tredje och jag gjorde fett mycket bort mig samtidigt som jag försökte äta lite lunch. Slutade med pannkaka alltihopa. Nåja, det var väl hänt men sen fortsatte det, men nu så kunde jag acceptera att jag hade en dålig dag så sen skrattade jag åt det. Fick avlösning vid klockan 14, eller medhjälpare som kunde rätta till, men då fick vi inte några kunder istället. Sen fick jag gå hem tidigare pga för lite jobb och då i och med att jag cyklade så skulle det givetvis ha börjat regna. Så nog med detta så fick jag cykla mina 6,1 kilometer i regn, torrare har man vart när man kommit hem! 
 
Nu skall jag läsa och bara vänta in sängdags. Orkar liksom inte göra mera fel nu och göra flera illa. Over and out!
 
 

2013-06-11
20:19:38

Tisdags fritösen
Trött självgående fritös (luktar från mig och kläderna som bara den) sitter hemma i soffan och kollar in fotbollen från Friends Arena i Solna. 1-0 i nuläget. Pratar med mamma, surfar på nätet och bestämmer framtiden, i alla fall närmaste dagarna. Men är förstås lite flexibel om någon vill ses.

Imorgon jobb igen, mellan klockan 11 till 16 finns jag nere på Bodegan i Käringsund, bara att titta in och hälsa på!

Ha en fin kväll!

2013-06-10
16:06:09

Måndag utan fart
Kom just hem från jobbet. Hoppas ditt jobb har vart mer spännande än mitt var idag, det var inte mycket kunder idag men de lilla som kom så gjorde jag så gott jag kunde för att stanna lite längre för att köpa mera. Men det lyckades sådär... Bättre lycka nästa gång... Fick det lite renare i alla fall. :P
 
Annars på västfronten inget nytt, jobbat som sagt idag och skall jobba imorgon igen, samma tid samma kanal, men med två stadsbesök inplanerade. Blir nog bra det med. Idag cyklade jag, imorgon blir det bilen. 
 
Over & out!

2013-06-09
16:36:13

9 juni 2013
Då var man hemma från lite jobb igen, skönt att jobba lite och komma bort hemifrån ibland. :) Se annat folk och göra annat, samt att  hålla ett litet ansvar. :) 
 
Idag hade vi inte lika mycket folk som i fredags men det var nog lite, det kom lite mera i samband med att republikens president kom på besök till Jakt- och fiskemuseét. Då fick vi lite fikagäster och glassgäster samt en bunt med barn som skulle ha mjukglass, så om inte annat så fick jag träna på mjukglass-görandet, och det är ju inte helt fel det heller. 
 
Ikväll skall jag bara chilla för jag skall jobba måndag-lördag innan jag har en dag ledigt igen på söndag och då blir det konfirmation så den dagen kan man heller inte ligga på sofflocket så att säga, så lediga stunder vilar man gärna upp sig på, eller tränar lite. :) Antingen eller. 
 
Ha en fortsatt fin självständighetsdag! 
 

2013-06-08
06:17:50

Börjat jobba
Nu var det defakto ett tag sen jag skrev här sist, och jag skall äntligen meddela att det hänt lite saker för en gångs skull. Jag har tillexempel börjat jobba. För att nämna något. 
 
I onsdags så hade jag min första arbetsdag, jag började jobba klockan 11.00, vi öppnade 12.00. Jag kom dit för att bland annat ställa i ordning, men även lära mig alla mina nya rutiner som skall genomgås när man öppnar den dagen. Onsdagen flöt sedan på ganska smärtfritt, när jag kom hem från jobbet så tränade jag lite och sen åt vi middag följt av att vi tog det piano här hemma. 
 
Torsdagen blev lite annorlunda, jag jobbade ja, men jag var även på lite besök till stan och till sjukhuset. Hämtade mamma från en kurs och styrde sedan kosan ut mot Eckerö igen. Lite över 15 kom jag iväg med mamma på cykeln för att ta mig till jobbet. Jag började då klockan 16.00 och jobbade fram till klockan 21.00. Det var lite mera att göra då, mycket folk, alla kom nästan på en gång, och sen så blev det ganska skönt att komma hem igen för att ta igen sig och sova lite. Även om jag drömde om lite kassaapparat och sånt.. 
 
Fredagen blev nästintill likadan på jobbet, jobbade 16-21 igen men gårdagens förmiddag spenderades dels ute i Kastelholm på Orinsessan men även i stan på skolbänken, där jag kuggade  min första tenta på flera år. Lunchade med mamma och sen tog vi oss så småningom hem för att sedan återigen hoppa på cykeln och dra mig iväg till jobbet, en fredagkväll på en krog. Jobb med andra ord. 
 
Idag så skall jag med familj, ta oss till Finström typ för att träffa lite av en avlägsen amerikansk släkt. Sen blir det träning med mamma hemma och sen vila ikapp här hemma. :) Nu blir det nämligen jobb i en vecka i sträck. :) 
 
Ciao

2013-06-04
16:24:15

Inte många knop
Idag har har jag banne mig inte gjort många knop, känns det som i alla fall. Ganska tråkigt om ni frågar mig. Men å andra sidan så peppar jag inför imorgon då jag äntligen börjar jobba! :) Jag ser fram emot det verkligen! 
 
Inatt så har mina sömnstörningar fortsatt, eller i alla fall inte klingat av, så jag vaknade 05.45 igen, dock 45 minuter senare än "vanligt", men efter frukost så sov jag in nästan 1 timme igen, och samma sak efter lunch. Kan man betona ´paltkoma´ kanske? Nej då, men jag är trött. Tanken var nog att jag skulle slagga lite till i eftermiddag men istället så fick jag för mig att gå och träffa Johanna så jag cyklade hem till henne och jag kom just därifrån. :) Trevligt med sällskap! 
 
Ikväll som ni gissat blir det alltså inte många knop innan jag somnar om några timmar. Skall bli skönt att sova och förhoppningsvis blir det en timme mera sömn inatt kanske? Får hoppas!! 
 
Ps. jag trodde inte jag skulle behövt ta hem vinterjackan från Halmstad, men efter en dag som denna så ångrar jag det beslutet stort. Ds. 
 
Ciao

2013-06-03
17:05:07

Första dagarna på sommarlovet
Nu har jag vart hemma på ön igen i 2 dagar. Jag är fortfarande asigt trött men jag hoppas att det skall ge med sig så småningom. Jag vill liksom kunna sova på nätterna och slippa vara trött på dagarna. 
 
Igår så var jag hemma hela dagen lång, en sväng i bil men det var allt. Vi var ute i solen och det var väldigt skönt skall jag säga! Kanske kanske fick lite färg på kroppen. 
 
Imorse så spelade jag Prinsessan, 3 varv hann jag med innan jag måste åka in till stan för lunch. Men jag spelade helt okej, första varvet bättre än de två andra, och jag fick i enkomst en birdie. Men det är okej. Jag är lite ringrostig så det kan vara så. 
 
Sen blev det lunch och sen en sväng på stan innan jag åkte hem och softade. Hämtade en cykel från mormor som jag får låna i sommar, hon får tillbaka den sen, så jag kan cykla på jobb emellanåt. :) jag börjar på onsdag så ännu är det en dag ledigt! Kanske hinner ta igen lite sömn då!? hoppas på det i alla fall. 
 
 
Nu skall jag snart käka lite middag och sen känns det nästan som jag skulle kunna slagga. Men det lär jag väl ändå inte göra. Får se. Vill hem till mitt i Halmstad! Saknar det och saknar vädret och kompisarna! :) Miss U guys!

2013-06-01
18:11:31

Halmstad-Grisslehamn
Jaha. Lördag. Jag sitter inte i Halmstad. Jag sitter i skrivandes stund i Grisslehamns hamn och väntar på att få checka in och komma in på området. Båten går inte förrän om 2 timmar så man kan säga att jag är i tid! 
 
Startade den här dagen med att vakna klockan 5.00. Varpå jag tog det lugnt en stund (var i tidigaste laget) och sen klev jag upp för att käka frukost och påbörja inpackningen i bilen. Så det pulade jag med en stund och 7.25 så rullade jag bort från Bolmensgatan för den här termin. Men jag kommmer rulla in på den igen om en månad, så inte så hemskt länge. 
 
Sen körde jag nästan nonstop till Nyköping där jag åt lunch lite före 12. Sen fortsatte jag min resa upp mot Kungens Kurva där jag stannade till en stund. Sen kunde jag bara konstatera att jag måste fortsätta då det sjuder av aktivitet i Stockholmsområdet en försommarlördag med golf på Bro Hof, Stockholms marathon och KISS spelning ikväll bland annat. Så jag kom till essingeleden och där hamnade jag i bilkö. 3 körfält blev 1 förbi en olycka men sen rann det på som vanligt igen. Kom upp till Norrtälje lite efter klockan 15 i eftermiddags. Och nu sitter jag alltså i Grisslehamn, 602,9 kilometer från min lägenhet i Halmstad. Det är kallt och regnar. Och jag har glömt en av de viktigare sakerna i min lägenhet. Typiskt. 
 
Igår skrev vi tenta, äntligen så är den över. Det gick nog ganska bra tror jag, kändes så i alla fall vilket är skönt. Nu får vi bara vänta och se på resultatet som kommer inom nästkommande veckor. Har sovit riktigt dåligt de senaste nätterna men det är nog mycket tentabekymmer, men även i natt så sov jag dåligt. Kanske efter-tenta-bekymmer!? Kan bara bli bättre liksom. 
 
Mor och far kommer tydligen och möter på båten så jag får sällskap, även om halva min studentårskull också kommer hem ikväll men kanske många tar Rosella. Jag åker ju den närmare vägen, med Eckerö. 
 
Vill gratulera alla nyblivna Studenter från Ålands Gymnasium! Samtidigt som jag inte fattar att det var 3 år sen jag stod där. Shit vad det gått snabbt. Men men. Snart årsdag igen!