Jenny Häggblom

2010-02-27
19:51:25

Sverige
Hej!

Hemma igen efter en halv dag i Sverige. Igår skrev jag att jag fick reda på att jag skulle till Sverige. Så idag var vi till Norrtälje. Trevligt måste jag säga! Jag for med Totte och Johanna. Jag hittade lite saker som är nyttiga. Ett par byxor till golfbanan, en mag-tränings-bänk och massr med mat men även en trio Beck-filmer. Så jag cyklade just och nu la jag mej under täcket i vardagsrummet på golvet och ska kolla på Kalla och damernas 30km. Får se om Finland får ett guld!?

Även om jag är finne och hejar på Finland så måste jag gratulera Lag Anette Nordberg till guldet som de tod inatt. Jag är lite nöjd ändå.

Kram

2010-02-26
19:46:36

Funderingar
Tjenare!

Sitter och funderar på hur många som tar sig vidare till 1/8 final i parallell stor slalom i snowboard. Kanske det är 16 st men jag vet inte... Någon som vet!? Skulle vara tacksam för svar. Detta har vart en fundersam kväll, satt tidigare och funderade hur kallt det ska vara om mjölk fryser. Vet någon det då?

Shit, nu frågar jag ju er frågor. Hmmm... Ikväll ska jag ta det lugnt för jag fick just reda på att jag ska till Sverige imorgon. Totte och Johanna ville ha sällskap så vad gör man... Men annars skulle jag träna så det kanske är bra att jag får ett break i träningen ibland. Idag så har jag tränat i alla fall, först fys imorse och sen golf med Niklas i Bollhalla. Det var skönt att slå igen men det är som om motivationen tryter lite just nu, kanske är lite mycket nu men vafan man ska ju orka lite... Vill i alla fall inte bli övertränad för det är jobbigt, då har man inte motivation och det skulle vart jobbigt. Men det ska jag se till att inte händer, snart börjar ju skolan och då är det plugga som gäller. Snart är det skrivningar så då är det de som gäller.

Men ändå längtar jag till Mallorca som vi ska till på påsken, det är som om det är det som hägrar nu! Men det är ändå 6 veckor dit nästan, en månad så kanske 4 veckor! Härligt!!!

Men nu ska jag återgå till tvn så det blir säkert OS igen. Gud tanken slog mej idag att jag kanske spelar 2016 i Rio. Shit vad det skulle vara skoj!!!!

Kram på er alla i vintervärman!

2010-02-25
21:54:58

Jag har lagat mat!?
God kväll mina vänner!

Hoppas eran kväll vart bra. Det har min vart. Just nu kollar jag på backhoppningen för herrarna, eller nordisk kombination rättare sagt. Hoppas finland tar sin tredje medalj idag, eller andra, beror på damhockeyn. Men i periodpaus är det ledning för Finland!
´
Idag har jag tränat men även slagit rekord tror jag. Jag lagade mat! Första gången på läänge. Det bjöds inte helt oväntat på pasta men med räkor. Det bleg gott med räkorna var lite sega, som winergummin om jag inte missminner mig. Det var ett tag sen jag satt något sådant i mig. Sen bakade jag muffins men det blev inte så bra, eller de var goda men inte ¨snygga¨.

Imorgon är det träning igen och sen träning. Anybody that is suprised? Säkert nej!

Fred


Jag längtar till sommaren och faktiskt till bunkerträningen men främst presseningsträningen!

2010-02-24
16:07:22

Miraklet från USA
Hej!

Nu är det ett tag sen sist igen... Idag så har jag inte gjort så mycket. Jag har förstås tränat, sen har jag kollat på film. Kollade på Miracle, en film att rekomendera! Mycket bra biografi över USA i Lake Placid 1980 på OS när de slog Sovjet första gången på 20 år, då Sovjet hade vart överlägsna. Men filmen är verkligen verklighetsbaserad, och bra.

Nu ska jag säkert kolla på OS och sen sova, men jag hoppas att jag kan göra lite annat också. Typ USA joks. Jo det måste jag göra ikväll. 

Nu ska jag börja. Tror jag.

Kram!

2010-02-22
08:18:21

Hockey Sverige-Finland
Hej!

Kollat på rivalitetsmatchen Sverige- Finlnad. Tyvärr vann sverige men de gör dom fult. Fattar inte vad domaren tänkte på!!!! Han är svensk tror jag. Han dömde för svensk favör. Ojojoj... Dåligt! Men skulle matchen vart en period längre så skulle Finland tagit Sverige för den hockey som Finland spelade i slutet var klapp-klapp-spel, sjukt mkt bättre än Sverige.

Nåja men nu ska jag snart börja träna eller först väntar ett mess. Ska bli skoj att träna under hela veckan!

Kram! :P

2010-02-17
14:43:14

Övrigt...
Halloj!

Vilken dålig bloggare jag är! Men samtidigt är det inget som händer så det kanske inte är så konstigt att jag inte updaterar... Men men

Idag i alla fall har jag vart i skolan, fått ut Hälsa kurs 2 provet och jag kanske får en 10 i kursen, beror helt på det står mellan 9 och 10 så kanske! Sen hade jag hissa 2 sista efter det var det ett svingpass som gällde. Så nu kom jag just hem från det och ska snart åka och handla, när man måste ta bussen, första gången på 3an, så glömde man ju pengarna hemma. Men det får bli en tripp till tillbaka till butiken.

Kanske blir en cykeltur ikväll igen, har cyklat mycket senaste tiden så varför inte ikväll igen. Imorgon är det matteprov och hissa sen träning igen. Jag har hittat en otrolig motivation att träna igen så det är jätte kul! Är du golfare så kan jag rekomendera boken golf is not a game of perfect av Bob Rotella. Därifrån har jag fått min iver men samtidigt också träningar och träning. Sen har jag en otrolig förmåga att få iver för något precis när skolan är som jobbigast! Så även nu...

Heippa

2010-02-14
08:16:00

Översikt
Hejsan!

Jag är lite dålig på att uppdatera men nu ska jag ge en översiktlig bild på det hela.
I torsdags skrev jag Hälsa prov, det gick väl helt okej tror jag. I fredags så var det del 1 av svenska studentskrivningarna så textkompetens stod på schemat. Sen efter det på kvällen var det dags för Mark Levengood på Alandica, helt trevlig kväll! Men ändå under förväntningarna...

Igår var det OS och träning som gällde. Idag är det matte och träning som gäller, ska ta mig till Bollhalla för ett svingpass före våran träning i Vikingahallan kl 17.00. Så det kommer bli träning ikväll!!!

Men nu ska jag fortsätta se på golf från Indien, jag längtar så till att få spela!

Kram

2010-02-08
20:32:59

Seg
Hej!

Jag är dålig på att uppdatera men det är liksom ingenting som händer. Jag kan ju iof meddela att jag fortfarande lever på Portugal, finns liksom inte mycket annat i huvudet just nu. Eller det skulle vara landslaget, USA, skola, studentskrivningar och lite träning. Men det är mycket nu! Delvis är det därför som jag är seg att skriva.

Nu ska jag chilla lite sen sova för vi börjar kl 8 med träning imorrn!

God natt!

2010-02-02
17:35:01

Fler bilder...
Nu kommer fler bilder, har fixat allt så nu kommer resten!



Handfatet, på vår lyxiga toalett.



Köket igen, Linda sitter vid datorn och Sanna står och kokar vatten i vattenkokaren. detta var första kvällen.



Vardagsrummet första morgonen. Lite dålig kvalité men de får ni stå ut med.



Våran säng, Sanna sov längst hit och jag längst bort. Linda fick dubbelsängen när vi lottade.



Min väldigt tråkiga måltid. Pasta med fiskpinnar och en macka. Men det var inte så gott! Faktiskt!



Apelsiner från 5ans tee, det var här som hunden skällde ner mig! Hmm...

Perfekt upplagt drive på inspelet på måndagen! Det är 150 pinnen mitt i banan som är svart vitt, greenen är bakom! 150 meter bort då! :P



Vår spanska hyrbil som Staffan körde, man ser vapnet i plåten, det lilla svarta! Coolt!



En väldigt öde flygplats i går morse, vi var ensamma, ingen som vi ens såg kl 04.10! Konstigt!



Sista bilen på flighterna, våran var högst upp till vänster men det syns inte! Då var det hemresa då vilket var tråkigt!

Här är det ju så kallt! JAG VILL TILLBAKA!!! Jag skulle kunna studera på distans om jag bara skulle kunna! Jag längtar tillbaka!!!!

Nu ska jag se en film. Hoppas bilderna var ok. Lämna gärna en kommentar om du vill, om vad du tyckte om dem!

Kram

2010-02-02
17:13:05

Utlovad BILDSHOW!!!
Hej!

Nu har jag fixat alla bilderna. Kommer att beskriva varje så gott jag kan, efter det jag kommer ihåg. Ska försöka ta dem i någon sorts ordning också men det kan bli svårt! So here it comes :D



Bild från flygplatsen på mitt bagage. Man kanske förstår att vi golfare får ont i axlar när man kånkar runt på detta! :P



Också från flygplatsen, det var en lååång kö när jag kom ner i rätt terminal på skidåkare, tyvärr vet jag inte vart de skulle men de måste vart en charter helt enkelt!



Bild på lägenheten från matbordet. Köksön, helt ok!



Var en utmaning att uträtta sina behov till en början på denna toastol. Men efter ett tag så lärde jag mig, men det är ganska fint att det finns sådana! Snyggt!



Bara en bråkdel av alla apelsiner vi hade. Detta är kanske 6 st men det var kanske totalt ca 30 apelsiner som pallades, snälla berätta inte för ägaren av odlingen! :P



Skylten till banan, tog den på väg från gymmet!



På samma väg från gymmet tog jag denna. Den är ganska talande för vad de gör här. Bygger bygger bygger! Men det blir fint.



En bild i solnedgång, eller nästan solnedgång, men det var vackert. Här är en bild av sextonde green och avslutningen på hålet. I bakgrunden, ränderna, är apelsinodlingen! Det är bara en bråkdel av allt som fanns.



En bild som jag trodde var en puttinggreen men det var en Boccia plan, men den var stor och fyrkantig. Kunde vart en perfekt green!



Puttninggreenen som man ser att är upphöjd högt. Så man kan förstå att det blåser en del.



Bild på övningsgreen, bunkergreen, inte wedge och inte ship och putt endast bunker. Härifrån där jag står fick man inte slå ifrån.



Bild på wedgegreenerna, det är ute på rangen men det är en helt egen platå på rangen därifrån man slår.



Min bag, är den inte vacker!? Fyrkanten framför bagen är den platta man fick en pyramid bollar på. Tränade på wedgarna när jag tog den här bilden, presseningsträningen.



Man ser inte inte så bra men det ska föreställa en bild på min knivskurna hand, man ser lite hur det ser ut. Det sved i söndags kan jag säga!



Min fina lilla "maskot", det är en headcover som John Daly tagit fram, vet inte om de liknar på han men den är fin och sitter på min spoon.



Bilden skulle visa bocciaspelarna men jag märkte sen att klubbhuset kom med bra också.



Vet inte när jag tagit denna, men på väg från gymmet kanske, jag tror det skulle föreställa apelsinodlingen, det är den som är mörkgrön.



Det visar hur mäktigt det var att vara där nere, när det står Faldo course på bilarna, skulle jag gå till andra sidan så skulle där stå Oconnor Jnr.



En bild från träningen en av de första dagarna.



Boccia igen. Men nu på den gräsplätt som jag trodde var en green...



Tränade bunker, första gången sen skadan, så jag var lite stolt och tog den här bilden!



Samma mad denna. Här är också en förstörd pyramid men det kanske syns lite iaf.



Bild från gymmet. Som jag skrivit så mycket om. 



Längst där inne i hörnet satt jag och cyklade. Helt i min egen värld. Man såg nästan bara väggen också!



En misslyckad bild på limousinen som fanns på klubben.



Denna blev ännu sämre men jag vågade inte knäppa ett kort när en gubbe stod berdvid. 

Måste lägga in ett nytt inlägg med fler bilder. Kommer strax. 

2010-02-02
13:14:50

Skolan igen :(
Hej!

Nu är resan klar och jag är tillbaka hemma. Just nu står jag i skolan och halvsover!

Jag ska ge en kort resumé av resan igår. Vaknade 03.00 i Amendoeira, for iväg med transport kl 03.30. Då for vi till flygplatsen i Faro, alla 3 var trötta och ville sova. Men nu var det bara 24h framför oss innan vi är hemma, iaf jag. Sen stack planet iväg till Lissabon 06.05 där det var skinande sol! Nästan de va mörkt ännu men solen steg då. Väl i Lissabon skulle planet till Hamburg lätta 1 timme senare. Så man hann äta en macka, sen var de boarding och upp och iväg! I hamburg så var det 0 garder och snö... Kallt kan jag bara säga men inget mot H:fors senare där det var 8 minus. Usch, vad kallt! Jag höll jackan på min från 03.00 till 02.00 följande natt när jag kom hem och skulle sova. Jag tog taxi från flygplatsen och stack till tågstationen för att ta tåget till Åbo, varifrån båten sen gick till Lågnäs där pappa hämtade mig och vi kome hem kl 02.00.

Sen skulle man upp kl 07.00 imorse och fara iväg till skolan, så det är inte en pigg dag idag. Alla märker att jag är trött. Men efter skolan ska jag hem och kolla en film, This is England, och sen sova!

Ska även göra ett försök att ladda upp alla bilder ikväll!
Kram