Jenny Häggblom

2014-01-31
19:00:35

31 januari - 1 månad in på 2014
Körde kondition idag på gymmet, var sjukt trött imorse, så jag bestämde mig för att genomföra passet under förmiddagen så jag skulle kunna sova under eftermiddagen om jag behövde. Men det behövde inte jag... Alls. 
 
Carro messade nämligen 6.20 imorse och då så vaknade jag och jag kunde inte somna om. Så det var bara att kliva upp. Men har nog aldrig vart så lång som när jag sträckte ut mig i sängen. Gudars skymning var trött jag var. Men jag käkade, pluggade och sen begav jag mig iväg, med livet som insats i den nyfallna snön, till gymmet. Väl där så sprang i 32 minuter och sen gick jag lite till så 43 minuter totalt stod jag på bandet. Sen körde jag mage och rygg en stund innan jag återigen satte livet som insats på cykeln och tig mig hem till trygga lägenheten. Där käkade jag lite mat och sen pluggade jag, suprise.... Inte alls. 
 
Käkade just pulled chicken, sjukt gott och sjukt starkt. Men det rekommenderas. Starkt. Rensade rören ordentligt må jag säga! Så nu är alla eventuella förkylningssymptom borta, skönt. 
 
Imorgon, schemalagt pluggning och sen lite crossfit också. Tävling på gymmet så jag skall ta mig ner och titta. Några vänner tävlar dessutom! 
 
Ha en fin fredagkväll! 

2014-01-30
20:34:55

Huvudvärk är slutprodukten för dagen
Skolan blev inställd idag vilket gjorde att jag vann mer tid för att plugga, det klagar man inte på när det närmar sig tentamen med stormsteg. Pluggade under förmiddagen med Carro istället för föreläsningen och sen gymmade jag, mitt bröst/arm pass. Det gick bra och det var lite folk i gymmet så det var skönt. Eftermiddagen sen så blev det plugg och instuderingsfråge-svar. Är nästan klar med alla frågor, men behöver sätta ner lite tid på det imorgon. Hamnade nämligen med huvudvärk idag så det blev inte så mycket mera gjort efter klockan 17.30 idag. 
 
Imorgon är det även konditionspass som nalkas, jag vet jag ändrar om i schemat men det är för att det skall passa med mina kommande dagar på ett bättre sätt! 
 
Mår annars bättre idag och har sovit en hel natts sömn vilket jag var värd. Hoppas jag får det inatt också, det behöver min skalle! ;)

2014-01-29
18:55:49

En ångest-fylld natt
Jaha ja. Då har snart min vilodag också passerat. Det går undan nu, dagarna bara skenar iväg känns det som. Efter skolan idag så hamnade jag och plugga med Carro i skolan och sen kom jag hem framåt halv 2 först. Vi kunde studera och snacka lite i alla fall innan vi båda avvek från platsen. Hon till gymmet och jag hem till skolböckerna. Prioritering för min del, skola idag när jag är ledig och träning på de tider som jag satt upp så jag sen kan studera på de övriga tiderna. 
 
Idag så har jag mått lite sådär, har vart väldigt upp och ner. Inatt var det inte alls bra, men nu känns det bättre. Klockan 2 inatt vaknade jag och gick rutinmässigt på toaletten, när jag kom därifrån fick jag någon form av panik-attack, prestations-ångest (inte över toa-besöket dock!) över min tillfriskningsperiod. Jag var osäker på allting under en timme drygt inatt, det var mindre trevligt. Det gick så långt att jag funderade på att gå upp och äta och jag hade kallsvettningar, vilket inte var så skönt. Men jag somnade om, men sedan när jag vaknade så fick jag ännu mera motivation till att klara detta. Så jag har ätit bra idag, helt enligt planerna och allt, men känslan har ändå hängt med under dagen. Fick dock snacka lite med både Anna och Carro så det fick känslan att förbättras, men det generella har vart sisådär under dagen. Ingen skall behöva uppleva panikångest eller prestationsångest nattetid - eller någon annan tid heller för den delen! Det var tufft, men nu är jag ännu en erfarenhet rikare och jag kommer gå starkare ur detta också! Det som inte dödar härdar! 
 
Imorgon, skola, plugg och sen träning. Komma hem på eftermiddagen och sen fortsatta studier! Tenta på måndag, vilket innebär - PLUGG!! Kämpa på bara! Det som inte dödar härdar! 
Kram på er!

2014-01-27
19:29:38

Måndag med Set-information!
Idag så var det artikelsökning på förmiddagen, eftermiddagen tilbringade jag i gymmet och sen hemma med uppsatsen. Lagade lite käk och sen hamnade jag här i soffan. Jag är supertrött nu och skulle vilja sova, men skall väl hålla mig uppe ett tag till i alla fall. För att hålla mig vaken tänkte jag sammanfatta och förklara skillnader mellan olika varianter av set som man kan köra på gymmet. Set är antalet omgångar du gör varje övning, till exempel så kan du köra knäböj med 8 repetitioner varje gång och dessa omgångar kallas för set. Dessa går att variera och använda lite olika varianter på dem. Ofta gör man standard, en övning tills du är klar och sen går man till nästa men det går att variera som sagt var. Här kommer ett antal varianter:
 
Superset:

Du genomför två övningar i direkt följd upprepade gånger, utan vila emellan. Du kan antingen välja två övningar för samma muskelgrupp, eller övningar för olika muskelgrupper, det heter fortfarande superset. Ett exempel på två övningar man skulle kunna använda till ett superset för samma muskelgrupp är bicepscurl med skivstång och alternerande hantelcurl. Du alternerar alltså mellan dessa två övningar.
 
Giant set:
 
En typ av superset, men du har tre eller fler övningar du växlar mellan utan att vila. Ibland kallar man varianten där man växlar mellan tre övningar för tri-set.
 
Dropset:

Du genomför så många repetitioner du klarar av på en given vikt, sedan sänker du vikten och gör återigen så många repetitioner du klarar. Om man vill kan man efter detta fortsätta att vidare sänka vikten för att klara av ännu fler repetitioner, eller så nöjer man sig efter dessa två omgångar. Ett bra sätt för att bilda mjölksyra och trötta ut muskeln, återhämtningstiden är mycket längre än traditionell styrketräning. 
 
Dropset med våg:
 
Samma som ovan, men där du efter att ha genomfört flera sänkningar har kommit ned till en så låg vikt att du kan höja igen för en ny, mindre våg. Till exempel kanske du tränar igenom följande vikter i en godtycklig övning med ett godtyckligt antal repetitioner: 100 kg, 60 kg, 40 kg, 20 kg, 60 kg, 40 kg, 20 kg. Allt utan att vila emellan (bortsett från den korta vilan som uppstår när man snabbt slänger av vikterna).
 
Myo-reps:
 
Kortfattat förklarat är det ett set där du med en vikt på ungefär 70 % av ditt 1RM utför nästan så många repetitioner som möjligt, men stannar 1-2 repetitioner innan fail. Då tar du en kort paus på ungefär 10-15 sekunder innan du utför 2-3 repetitioner till. Därefter tar du ytterligare en kort paus och utför ytterligare några repetitioner till. Så håller du på tills du når upp i önskat antal repetitioner eller inte orkar lyfta vikten fler gånger.
 
Pyramidset:
 
Du börjar med en lägre vikt och utför ett högre antal repetitioner, för att sedan för varje set öka vikten vilket även leder till att du klarar färre repetitioner. Efter ett tag når du en topp varvid du vid efterföljande set återigen minskar vikten och ökar antalet repetitioner.
 
Forced reps/sets
 
Här snackar vi verkligen att träna till fail, och sedan vidare. Forced reps innebär att efter du inte klarar fler repetitioner i ett set så får du hjälp av en träningskamrat att lyfta vikten fler gånger. Du får bara precis den hjälp du behöver för att fortsätta leverera fler repetitioner. Inget att rekommendera, oerhörd återhämtningstid!
 
Jag kör vanligen mest med superset men jag kommer även börja väva in lite andra varianter i min träning för att testa mig fram. Skall uppdatera er om alla varianter som jag kommer testa framöver! :) Vill tacka Styrkelabbet.se för informationen som jag tagit del av tidigare för att lära mig detta! Hoppas ni också lärde er något av detta! :)
 
 


2014-01-27
07:46:09

Måndag morgon, 27 januari
Igår hände det inte så hemskt mycket. Jag tvättade mina smutsiga kläder på förmiddagen, under tiden så pluggade jag förstås. Fick i alla fall allting både tvättat och pluggat under dagens om gick. Jag kom ikapp med allt läsande vad gäller föreläsningarna hittills, dessutom fick jag alla instuderingsfrågor besvarade. 
 
Under eftermiddagen så fortsatte pluggandet och efter det sen så var det middags-dags. På kvällen så bara slappade jag i soffan med tv på, det var sjukt skönt! Sjuukt skönt. 
 
Nu väntar en förmiddag med artikelsöknings-"föreläsning" och workshop, sen så lunchar jag och sen så blir det bröst/arm pass i gymmet på eftermiddagen. Så får jag komma hem och plugga vidare sen på eftermiddagen och jobba lite med det som måste göras bland lite annat. Fast nu är jag i fas med det mesta. Det som jag väntar på vad gäller slutarbetet så är handledning och det får jag imorgon tisdag så det rullar rätt så okej för närvarande, vilket är skönt. Men jag är beredd på ett bakslag! Hoppas inte på ett, men kommer det ett så är jag beredd till tänderna. Därför försöker jag ligga i fas med allting för att det skall gå bra. Om en vecka så är det första del-tentan så det gäller att börja plugga mera nu. Helgen skulle jag vilja sitta i Idrottscentrum och kolla på en Crossfit tävling så jag vill verkligen få undan det mesta som gäller fram tills dess. 
 
Våga gå ur fin komfort-zon. Om du inte vågar misslyckas så kommer du heller aldrig att lyckas! 

2014-01-25
16:54:39

Pappa fyller 60 år! (+ lite bilder från vardagen)
Till att börja med så vill jag rikta första delen av detta inlägg till min pappa som fyller jubilar idag. Pappa blir 60 år idag, STORT Grattis till dig på din födelsedag! 
 
Hoppas du får en fin dag och många gratulationer! Det är du värd! :) 
 
- x - x - x - x - x - x - x - x - x - x - x - x - 
Nu byter vi till annat samtalsämne, trots att det är pappas dag idag. Men jag lovade lite bilder från min nuvarande vardag här nere i Halmstad. Det är vårtermin och det innebär ju nya kurser och ny information som hjärnan matas med varenda en dag. Tur att man inte har föreläsningar varenda dag för då skulle hjärnan spricka tror jag. :) 
 
Börjar med lite hjärn-anatomi och fysiologi. Detta är en hjärncell, något förstorad. 
 
Vi hade en kurs på Eleiko för någon vecka sedan. Detta är en bild från deras "fotostudio". 
 
Life is so wonderful och Every beaty needs a beast! Två ordspråk som jag har med mig på träningen! 
 
En bild från häromdagen, först träning, sen träning och sen aminosyror som tillskott, ett av de tillskott jag tar varje dag. Äter även vassleprotein och kaseinprotein varje dag! 
 
Från dagens session, körde en egenlagd WOD (workout of the day) då jag inte kunde springa pga en ömmande vad. Men styrka gick bra så det blev konditionsstyrka istället för ren kondition. Gjorde de 7 övningarna på post-it lappen på knappa 37 minuter. Sen körde jag lite mage och T-bar rodd efter det innan jag for hem för att äta! 
 
Hela eftermiddagen så har jag vart hemma och skrivit på mitt slutarbete i golfprogrammet. Läste även lite psykologi men jag tröttnade och insåg att jag behövde något annat att tänka på så jag satte mig vid datorn istället för att jobba lite, och skriva här. Men mellan 11 och 16 har jag studerat effektivt kan jag väl säga. Snart är det dags att fylla på med energi i form av mat, men i första hand så skall jag duscha och sen slå mig ner i soffan en stund till tror jag. Det känns som jag är värd detta. Imorgon är jag ledig och det innebär tvättning och studier. Så det så. 
 
Ha en bra kväll och återigen, Grattis Pappa på födelsedagen, när jag kommer hem sen så skall vi ut och äta så vi kan fira dig i efterskott! :) Kramar
 
 
 
 

2014-01-24
20:06:58

Fredag den 24 januari 2014
Det är fredag kväll. Vi kan lämna ännu en arbetsvecka bakom oss och blicka in i helgen. En helg som för min del kommer att gå i skolans tecken. Imorgon börjas dock helgen med ett gympass och det är kondition samt mage/rygg som väntar. Det skall bli skönt att ha det gjort innan lunch på lördagen, sen kan jag ta det lugnt hemma resten av helgen. För söndag är det vilodag, vila inför nästkommande vecka som består av skola, träning och mera skola. 
 
Det är mycket skola nu som ni märker, det är så att jag nu, fram till och med 21/2 läser på 200 % fart vid Högskolan. Jag kombinerar ju två linjer, både Golf och Biomedicin, och båda går nu i 4 veckor på 100 % fart så totalt blir ju det 2x100 % alltså 200 % fart. Detta innebär i runda slängar 80 h arbetsvecka då 100 % innebär 40 h per vecka. Så det blir inte mycket tid över för annat än detta nu i 4 veckor till. Sen kommer skolan att gå ner till 0 % för min del, då jag inte kommer ha någon kurs under 4 veckor. Dessutom ingen slutarbete. Kanske jobba lite men annars träna på som bara den, kanske dubbla pass om det går bra! 
 
Idag så körde jag dubbla föreläsningar fram till klockan 12, sen var det frisör som kallde. Efter klippningen så återvände jag till skolan för att genomföra mitt benpass som var planerat. Fick världens host-attack under uppvärmingen så jag fick lite dålig start på träningen men det gick bättre allteftersom. Men det kliade något i halsen under en go stund där ett tag. På programmet idag så stod övningar som: stöt, utfallsgång, djupa marklyft, enarms-snatch, enarms-marklyft, hamstringscurl på boll m.m. följt av mina obligatoriska magövningar. Det går framåt på den fronten kan jag säga och det är kul! Magen blir starkare och starkare för varje vecka som går. 
 
Något som också går framåt är maten, det har inte vart så mycket som nämnts om det på senaste tiden. Men det går bra. Jag äter mera än jag brukar känns det som och jag känner att det händer saker i kroppen. Två små saker som hänt är bland annat att 1) jag sover utan täcke och påslakan, något som jag inte gjort under de senaste åren, när det var som sämst så måste jag ha varmt konstant bl.a. sov jag med dubbla täcken och filtar under flera nätter, och 2) jag har ett bättre minne, något som jag brukar märka när jag sitter på föreläsning eller när jag handlar, jag kommer ihåg mera till en större grad och jag behöver inte skriva upp det som jag måste komma ihåg om 30 minuter, så det är mycket positivt! Jag känner att kroppen mår bättre och bättre och jag hoppas också att folk runtomkring mig ser det också. Det är något jag inneligen hoppas! 
 
Imorgon tänkte jag eventuellt lägga upp lite bilder från senaste tiden samt meddela lite mera om kosttillskott och liknande! Om intresse finns, det ligger mig nära hjärtat nämligen!
 
Ha en fin helg så hörs vi imorgon lördag! 
 
Kram

2014-01-23
20:50:17

Fullt ös - nästan medvetslös
Idag har vart en lång dag. Började med skolan klockan 8 och föreläsning fram till klockan 12. Sen lunch-paus, en timme följt av möte med golfprogrammet mellan 13-14.30. Sen lite mellan mål och sedan dags för dagens gympass. Armar och bröst var fokus. Sen kom jag hem 16.40, duschade, pluggade och käkade. I den ordningen. Sen skolarbete igen, sen Farmen, sen skolarbete. Nu sitter jag här, klockan är snart 21 och jag börjar känna av i kroppen att det vart en lång dag. Svårt att hålla fokus när det är så långa och händelserika dagar som går. 
 
Imorgon blir det skola 9-12, med två föreläsningar, de överlappar varandra så jag skulle egentligen behöva vara klonad, men jag måste gå på den tråkigare tyvärr. Artikelgranskning... Istället för hjärnans anatomi och funktion. :( Tråkigt. Sen på eftermiddagen är det gymmet som väntar, och frisören. Så det blir också en lång dag. 
 
Trodde huset skulle brinna ner inatt men det verkar ju stå kvar och ingen har sagt något, eller någon lapp, så det är ju bra. Men jag tror jag hörde brandvarnaren hos grannen kl 2 i natt. Men jag somnade om. Kosta vad det kostade ville. Jag var trött. Vaknade sen klockan 7 så somnade om i alla fall. Kan också meddela att det stinker soptipp i min lägenhetskorridor. Under en veckas tid så har någon på min våning, lämnat en soppåse utanför dörren och denna famlar nu runt, utan ägare eller skyldig, i korridoren och nu kan jag säga att den inte doftar så bra längre. Inventarierna kommer stinka gammal mat snart... Inte trevligt. 
 
Nu skall jag avsluta detta och gå och lägga mig så småningom, är som kanske förstås ganska trött just nu. Ha det, och på återseende så småningom! 

2014-01-22
20:38:20

Full fart med skolan nu!
Första dagen på nya kursen i psykologi. Det kommer bli mycket jobb nu i några veckor, det är helt klart. Bara för att sammanfatta så kan jag säga att 
 
1) vi har första deltentan den 3/2 på ca 200 sidor 
2) andra deltentan är den 21/2 på ca 200 sidor
3) slutarbetet skall in senast den 21/2 och jag har gjort fel layout, ny information igen... 
 
Så det kommer bli långa och fyllda dagar med skola och lite inklämd träning där emellan. 
 
Imorgon blir det skolan mellan 8-12, plugg mellan 12-13, möte mellan 13-15 och sen träning mellan 15-17. Sen hem och fortsätta plugga, troligen läsa eller liknande. Men skall försöka klämma in lite vila där emellan också. Men det kommer bli tufft. Men jag måste få min sömn och näring bland annat. Sen vill man ju gärna ha lite fritid, men det skall nog gå. Gymmet är ju min fri-zon så det går an! Det är ju bara 4 veckor. 
 
Nu åter till Mästerkock! Lite fritid ikväll nu i alla fall! 

2014-01-21
20:03:53

Tisdag 21 januari
Köttade på med ben idag på gymmet. Tungt men skönt! Före det så hade vi en 2 timmars föreläsning om vetenskapliga metoder. Tråkigt men nödvändigt! 

Imorgon börjar nya psykologikursen och sen är det en ledig eftermiddag eller ja, har både artikel att granska och kapitel att läsa så eftermiddagen lär gå undan. Men ingen träning. Första två passen har vart bra nu, ser fram emot nästkommande pass!


Min delikata måltid idag, gott med käk! Det vänder nu!

2014-01-20
10:20:04

Mitt bröst/arm-pass
Nu har jag just genomfört mitt första pass på mitt nya träningsupplägg. Skönt att börja veckan på det stället där man trivs som mest, nämligen gymmet! 
 
Idag så var det fokus på axlar och armar, och jag kan säga att dessa två områden fick så de teg! Genomförde och har lagt upp ett bra pass som kändes skönt i axlarna speciellt! Övningsvalen som jag gjort till dagen är: 
- chins
- lutande axelpress
- axelflyes med hantlar
- axeldrag åt sidan i cable-cross
- bröstpress i cable-cross
- kryss-drag i cable-cross
- enarmsbicepscurl i dragmaskin
- satana push-ups
- sidoböj med kettlebell
- bålrotation i cable-cross
- crunches med gummiband
 
De tre sista övningarna kommer jag göra nästan varje dag, det är nämligen mina tre bästa övningar som jag får att kännas i min förhållandevis svaga mage. Om jag inte satsar på att köra mera mage så kommer det inte gå att bygga muskler och styrka som jag vill, så det är lika bra att ge de tre övningarna 15 minuter av min tid, 5 dagar i veckan. Men det första 8 övningarna ingår i min träningsbank och jisses vad de kändes om dem under dagens pass. Axlarna fick sig som sagt var, en törn som jag kommer känna av imorgon! 
 
Om 3 timmar så är det skola, då börjar Fördjupningsarbete för golfprogrammet, 7,5 hp. Den kursen kommer innehålla det som vi behöver för att skriva uppsatsen som är examinationen för hela programmet. Jag har ju vart duktig nog och skrivit under helgen så jag börjar känna mig ganska färdig, men det kommer nog vara tips och trix som kommer under kursens gång. Den är i och för sig bara 4 föreläsningar lång, men ändå, något skall man väl hinna lära sig på den tiden... Idag är det 1 timme introduktion och sen är det 2 timmar föreläsning. Jag tar med iPaden så har jag sysselsättning om det skulle behövas... ;) 
 
Nu skall jag vila lite, käka lite och sen börja bege mig till skolan så småningom. Men det är ju ett tag kvar innan det är "kniven på strupen" så jag hinner chilla lite till ännu! :) Ha en bra början på veckan! 

2014-01-19
20:01:42

Fösta delen av slutarbetet klart!
En lugn dag, jo visst beroende på hur man ser på saken. Jag har vart hemma hela dagen, som började med tvättstugan på förmiddagen. Passade också på att städa lite här hemma under tiden som kläderna blev tvättade där nere i tvättstugen. Så nu är det återigen lite renare och upplockat här i lägenheten. Vad mycket plats man får på 28 kvadrat när man plockar upp lite. 
 
Har dock mest suttit på min köksstol under hela dagen. Som jag skrev häromdagen så håller jag nu på med slutarbetet. Och trägen vinner, jag är nästan klar. I alla fall är det nu dags för ett möte med handledare och sen bara finlir och små justeringar kvar. "Don´t wish for it - work for it". Jag är för jävla bra alltså! 3 dagar som jag lagt ner på det, och nu är jag 10 sidor in i arbetet, av 10 sidor som det skall vara! Fan vad grym jag är alltså!!! 
 
Nu skall jag sätta mig ner och kolla in Farmen och sen blir det SVTplay och Stjärnorna på Slottet, om det inte är något annat som min blick fastnar på. Men det är inte så troligt, inte i TV i alla fall, men kanske på play eller liknande. Sen har jag en film som jag sett 30 minuter på så den är också ett alternativ. 
 
Imorgon så är det första passet på nya gymprogrammet, det är klart till den grad att jag har 13 övningar som jag kommer alternera mellan (skall ändå hålla mig till samma program i 16 veckor, så variation kan behövas för att bibehålla motivationen). Imorgon är det armar som gäller och då kommer jag plocka ut ca 8 övningar som jag kommer genomföra exklusive uppvärmining och nedvarv. Jag återkommer imorgon med vilka övningar som ingick i det programmet. 
 
Men det kommer troligen se ut så här, alltså veckoplaneringen: 
Måndag: armar och axlar
Tisdag: Ben
Onsdag: vila
Torsdag: armar och axlar
Fredag: ben
Lördag: uthållighet samt mage och rygg
Söndag: vila
 
Sen kommer detta att snurra på i 16 veckor, men under dessa veckor så kommer fokuset skifta mellan olika perioder, alltså ibland så kommer fokus på att bygga massa och andra perioder så kommer det bygga på att utveckla maximal kraft. Dessa två skiljer sig lite mellan varandra. Att bygga massa kallas för Hypertrofi, då blir varje muskel större. Maximalt kallas för maxstyrka vilket innebär att man utvecklar maximal styrka under en period. Dessa kommer jag att alternera under 16 veckor som jag skrev! 
 
Återkommer imorogn med lite mera information angående passen! :) Trevlig kväll!

2014-01-18
19:39:34

18 januari 2014
Idag cyklade jag till gymmet med livet som insats, kändes så när man kom ut på vägen där det inte vart en plogbil och där bilar kört och "luckrat upp" snön så det bildats modd på vägbanan. Som tur var så blev det gång- och cykelbana relativt snabbt efter det så jag kom på säker mark ganska snabbt, men den tid som jag var på asfalten var med livet som insats. 
 
På gymmets så sprang jag i 30 minuter lite drygt, men jag gick ner sen och återhämtade benen och musklerna så totalt blev det 40 minuter på bandet. Benen kändes tunga, troligen efter benpasset igår som blev ganska påfrestande. Så pass att min vänstra ljumske ömmar ikväll. Men det är som man bäddar, får man ligga. Imorgon blir det vila så jag skall nog hinna återhämta muskulaturen. Ingen fara med musklerna, det är nog enbart en liten överansträngning så det är vila som gäller. Annars på gymmet så blev det lite mage och rygg som fokus. Behöver stärka upp min relativt svaga bålmuskulatur, den är lite efter allt annat så det kommer bli mag-fokus minst 1-2 övningar per pass i vår. Sitter som bäst och filar på programmet, det börjar på måndag så det närmar sig! Sen är det många veckor framför mig som består av dessa övningar så det är lika bra att jag gillar dem och tycker dem är roliga. 
 
Imorgon när det är klart så kommer jag delge mitt program här. Så ni får lite inspiration på övningar till er egen träning! Belastning är inte något jag kommer ange, dels pga att vi alla är olika och sen för att jag inte har någon som helst aning om vilken belastning jag behöver hålla. 
 
Under eftermiddagen, alltså när jag tagit mig hem igen från gymmet, så har jag suttit och skrivit på mitt slutarbete mer eller mindre hela dagen. Men nu är ett första utkast klart och jag skall imorgon ta mig tid och sätta mig ner och läsa igenom det ordentligt innan jag kan börja fundera på handledning. Ingen idé att boka handledartid och sen få tillbaka från det att jag gjort små enkla misstag, vill ju ha konstruktiv kritik, inte slarv-kritik! Så det blir mitt fokus för morgondagen, plus att jag kommer slutställa träningsprogrammet. Jag kommer även hinna med att tvätta under förmiddagen. Så det blir lite rent igen. Hinner jag, och orkar jag, så skall jag även städa lite. Det var länge sen sist, även om jag fick lov att dammsuga upp en burk linfrön som hamnade på golvet för ett par timmar sedan. Så där runt spisen är det dammfritt och förhoppningsvis linfrö-fritt! Men troligen kommer jag hitta frön hela vägen till påsken... 
 
Nu skall jag göra mig klar för att kolla på tv resten av kvällen, först Sportnytt och sedan Det största äventyret! Ha en finfin lördagkväll bästa läsare! 

2014-01-17
18:56:36

Bra fredag!
Idag har vart en bra dag. Började i och för sig med dålig sömn, men det är sak samma när dagen ändå vart positiv! 
 
Efter frukost och lite vila så joggade jag iväg till gymmet, det var nämligen 5 cm nysnö på marken, kombinera detta med halv-storm så var det inte cykelväder. Hade motvind på väg till gymmet, så det kändes skönt att veta att jag skulle få medvind på vägen hem! På gymmet så körde jag ben och lite axlar samt någon ren magövning. Detta gjorde jag bra! Jag körde bl.a. burpees + clean, frontknäböj, marklyft, ryck, bänkpress, kryssdrag i maskin m.m. Det var grymt bra av mig, fick dessutom PB i marklyft, med 2 kg (utan remmar dessutom)! Sjukt nöjd! 
 
 
Kom hem sen i medvinden och käkade lite mat så småningom, tonfisk! Gott, och animaliska proteiner! Efter lunch så fick jag för mig att skriva på slutarbetet, så sagt och gjort satt sedan med det från lunch och till middagen mer eller mindre. Hade en paus när jag gick iväg och hämtade ett paket med pudding som jag beställde för 2 dagar sedan. Nu snackar vi snabb leverans! 
 
 
Lagade en sjukt god middag också, färskostfyllda pannbiffar med rotsaker i ugn! Så himla gott så jag svimmade nästan, så bra var det! Det var ett recept som jag sett och läst i en Body Magazine tidning. Rekomenderas om ni läser den tidningen! Annars kommer det här: 
 
Body-biffar för 4 personer: 500 gram köttfärs, 1 ägg, salt och peppar, 75 gram färskost (gärna med smak, jag hade vitlök och örter). Blanda ihop köttfärs, ägg och kryddorna noga. Forma biffar och gör ett litet hål i dem, lägg nu ner så mycket ost du vill ha och tryck sedan ihop hålet lite grann. Stek sedan biffarna till önskad stekgrad, eller grilla dem. (Jag brynte på dem och satte dem sedan och gå färdiga i ugnen, blev så saftiga att de rann ur dem när man skar i dem!). 
 
 
Nu skall jag se om det inte är något bra i tv under kvällen. Troligen SM-veckan från Umeå för min del nu i en timme följt av På Spåret sen! 

2014-01-16
19:18:04

Vilodag
Har haft en lugn, ledig dag, hemma för mig själv. Har i och för sig jobbat med slutarbetet, men jag har suttit i princip stilla hela dagen. Har bara vart till butiken en sväng, följt av arbetet. Från klockan 16 så har jag legat i soffan och kollat på SM-veckan, det är styrkelyft som går av stapeln. Både herrar och damer. Styrkelyft är knäböj, bänkpress och marklyft. Sändningen slutar klockan 20, så sen tar jag kväll. Blir även en lugn dag här hemma imorgon, men jag skall iväg till gymmet och träna lite någon gång under dagen, troligen morgonen.
 
Har egentligen inte en enda nyhet att förmedla, ingenting speciellt som hänt eller liknande. Det har bara vart en lugn dag som sagt var, men det är skönt med det också. Har vilat, käkat och pluggat. 
 
Imorgon skall jag fortsätta med studierna också, skönt att komma igång än en gång med arbetet. Snart är det gjort. Bara 5 sidor kvar att skriva och jag har ju knappt börjat. Men det går snabbt. 
 
Dagens tips/råd: 
Våga misslyckas! Om du inte ger dig på att ens försöka, hur skall du då lära dig för att klara det senare? 
 
Ciao amigos! 
 
Några minnen, både positiva och negativa är förknippade med den här bilden. Mest negativa tyvärr, men det är på ändingsvägen för närvarande! Skall tillbaka, starkare än någonsin! Today doesn´t start tomorrow!

2014-01-15
19:09:33

Då var kursen klar - mycket kunskap!
Då var kusen över för den här gången. Det var sjukt kul, lärorikt och intressant! Kan tänka mig att gå vidare del 2 och 3 men troligen inte så länge som jag är student, för det har jag inte råd med, men sen kanske! 
 
För att sammanfatta mina intryck från dessa 3 kursdagar som kursen pågått: 
Det har vart en "eye-opener" för min del vad beträffar skivstångsträning och styrke-/tyngdlyftning. Jag har på ett grundligt sätt lärt mig att inte vara rädd för stången, vågat prova på olika nya rörelser, vågat belasta mina strukturer i kroppen på ett skonsamt och observerat sätt, fått konstruktiv kritik från lika intresserade och kunniga som jag själv samt en massa annat! 
 
Anders som föreläsare och kunskapsförmedlare har vart helt fantastikt. Från att första dagen, första timmen, haft små quizzer angående radiomusik på ett lättsamt sätt, bröt isen på ett helt fantastiskt sätt. Jag var personligen inte lika "rädd" för en föreläsare som efter detta, alla mina föreläsare har jag respkt för, men han kom ner till vår nivå, bröt isen och vips så var vi på samma nivå, fast han absolut inte kände oss, och vi inte honom. Men det kändes bättre efter detta. Dagarna fortsatte i detta tema, lättsamma, nivåanpassade (från Anders sida) och kunskapsförmedlande! Otroligt inspirerande och motiverande att klara av de 3 långa dagarna som ändå passerat nu. 
 
Jag har lärt mig lyft som höftböj, knäböj, marklyft, drag, press, utfall och rotation. Samt att kunna och våga kombinera dessa för att få ut fullständiga rörelser som är roliga att genomföra! Det kommer jag att ta med mig till min egna träning. Jag kommer absolut att träna på dessa rörelser för att lära mig dem bättre för att sedan känna mig tryggare i min utlärning senare till klienter/kunder. Det ser jag fram emot! Skall dessutom bli kul att se hur mycket progression man kan genomföra under vårterminen som börjar på måndag! Skillnad kommer det att vara! 
 
 
Nu så är det lediga dagar fram till onsdag. Då så kommer nästa termin påbörjas för vår del. Den kommer att börja med psykologi, vilken kommer innefatta 15 högskolepoäng. Jag kommer även jobba med mitt slutarbete i golfprogrammet under denna tiden. Så det skall bli utmanade för egen del. Men jag har stöd både hemifrån och från klassen, så det kommer gå bra. Men det kommer att vara en lärorik och spännande resa som jag kommer påbörja. 
 
Samtidigt som detta så pågår ju kampen mot ätstörningen. Den skall jag vinna. Det är helt klart. Jag ger inte upp den kampen, den skall jag vinna! Ett steg i rätt riktning är faktiskt att jag klarade av att delta i dessa 3 dagar på Eleiko. För 6 månader skulle det inte vart fullt möjligt, men nu är det de. Det är motiverande! Dessutom är jag stark, vilket också är motiverande! Jag fick många fina kommentarer idag angående mina nya tights, att jag hade snygga ben bl.a. vilket jag väl aldrig fått förut. Dessutom genomförde jag mitt livs första pass i ett par tights, jag har inte vågat visa mina former så tydligt men idag tog jag ett nytt steg i tillfrisknande! Jag är fan bäst som vågar utmana mig själv! 
 
Imorgon är det ledig dag för min del. Skall kolla lite på SM-veckan från Umeå och sen så skall jag påbörja skriva arbetet. Så det är nog att göra, men ingen träning för min del. Måste återhämta kroppen från träningen som nu genomförts under den här veckan och slutet på förra! Samt jag skall smälta alla intryck från kursen, så det går energi till att bearbeta kunskapen jag fått ta del av! 
 

2014-01-14
20:39:08

Protein + BCAA = gott och nyttigt
Då var det beställt. 1 kilo proteinpulver och 400 gram BCAA. Båda två är kosttillskott som jag tar i princip dagligen! Gött! 
 
Idag så hade vi skola, redovisning mellan 9 och halv 12. Sen lunch, snacka lite med Carro och Magda innan jag pallrade mig en trappa ner till gymmet på skolan. Körde lite olika övningar men mitt fokus låg på starkare axlar. Så det blev en del sådant, men jag gjorde även en del annat som är roligt! 
 
Efter gymmet så käkade jag kvarg här hemma, med linfrön och kanel. Sen så drog jag ner på stan en sväng, där var jag på jakt efter ett par tights att träna i och jag hittade ett par faktiskt! Så nu skall de invigas i morgon på Eleiko! Sen så kom jag hem med en tröja (rabatterad till 100 kr) också. Efter det så blev det läsa lite och sen så satte jag igång med kycklingen som skulle tillagas i ugnen. Så jag käkade efter att den var klar och sedan dess så har jag inte gjort många knop. Men nu känner jag att det pulserar i skallen så det blir nog Tv och sen sängen för min del. Det är ju som sagt sista Eleiko-dagen imorgon på kursen så det skall bli sjukt roligt. Nu skall alla delar sättas ihop till en helhet! GÖTT! 
 
Torsdag blir vilodag sedan för att sen köra pass både fredag och lördag innan min riktiga träningsperiod börjar på måndag! Är sjukt taggad nu, passen börjar falla på plats! ;) 
 
Det är inte Wild berries som jag beställt, det är Pear som kommer komma på posten så småningom! :) Gott! Nyttigt! 
 
Kan bara glädjas åt att Sveriges bästa idrottare 2013 blev vinnare av Jerringpriset och årets manliga, Henrik Stenson. På något sätt värmer det lite extra i mitt hjärta när jag tänker på det, då vi båda är nedkomna den 5 april, lite olika år men dock! Grattis Stenson! Du är så värd det! 
 
Nu skall jag återvända till tv:n. Ha en fin tisdagskväll!

2014-01-13
19:04:28

Eleiko dag 2 och artikeln
Helgen har vart fylld med goda tankar och peppningar från alla er som dels läser bloggen men som även följer mig på sociala medier (t.ex. facebook). Jag kan inte med ord beskriva den tacksamhet som jag känner inför alla era fina ord och peppningar! Det är obeskrivligt hur mycket det betyder för mig! Tack så mycket för allt stöd, med er hjälp så skulle detta inte fungera, men alla fina ord och en enda "like" betyder otroligt mycket för min del! 
 
 
Victor Sundqvist som skrev denna artikel och som intervjuade gjorde ett extremt bra arbete och utan hans konst att skriva ihop detta så skulle det nog inte vart lika bra som det nu blev. Det är bra skrivet och bildera som Kristoffer tog blev väldigt bra, även om det regnade och jag var frusen in i märgen! 
 
Idag så hade vi vår andra dag på Eleiko, dag 2 av 3. Idag så gick vi igenom olika sammansättningar av lyft och lite teori, i fredags gick vi igenom knäböj och höftböj. Idag satte vi ihop dessa två lyft och fick då övningen som kallas för marklyft. Vi gjorde olika typer av marklyft, framför, breda, smala, sumo, bakom etc. det var extremt roligt och lärorikt! Jag kommer absolut ta del av dessa övningar och lägga in i mina egna pass. Skall planera dessa senare i veckan när jag gått hela kursen och fått inspiration till lyft! Det är mycket som skall tas in och sen så skall det processas i hjärnan innan kunskapen kan komma ut i praktik, dels för egen vinning men även för andra klienter som jag förhoppningsvis kommer att få tag i framöver! 
 
Efter lunch så körde vi i 2 timmar lyft kombinerat med drag, alltså ryck och frivändningar. Det blev mycket lättare att lära mig dessa två rätt så komplexa lyft när man bryter ner dem i små delar och övar individuellt på respektive lyft! Så det kommer jag fortsätta att träna på delvis, i alla fall nu i början för att få in en respektabel teknik. Sen avslutade vi med hastighetsövningar men enkla sådana, men det blev svettigt, och roligt! 
 
Kom hem och lagade lite makaronilåda till middag så den har jag nu intagit, det var gott. Behövde kolhydrater och protein så det blev bra! Nu skall jag bara ta det lugnt och titta på tv, dels så börjar ju Farmen på tv4 och sen så kommer ju Idrottsgalan kl 20.00 på Svt så det lär bli det innan jag söker upp kudden för lite skön(hets) sömn. 
 
Imorgon är det redovisning av B-uppsatsen som gäller under förmiddagen, sen så blir det nog ett pass på gymmet under eftermiddagen. Det passet kommer jag fokusera och dedikera mina egna axlar och övre delen av ryggen. Jag har känt under dessa två dagar på Eleiko att jag måste försöka fokusera lite på mina axlar för att bli jämt stark, jag är ganska stark i ben i relation till armar och axlar och jag vill inte dra på mig onödiga skador när nu jag skall påbörja lite mera ovan-huvud övningar med skivstång. Så det är i förebyggande syfte som jag tränar den kommande veckan. Sen på måndag, den 20 januari, så kommer jag påbörja mitt 16 veckors-program som kommer avslutas i maj någon gång. Men jag kommer ha variationer i övningar under dessa veckor, annars blir man ganska trött på dessa övningar som jag nog kommer göra en del, typ 32 pass av varje (16 kondition)...
 
Nu skall jag kolla in filmerna från dagens utbildning. Just det, dessutom så blev jag godkänd i hemtentamen som jag skrev den 19 december. Idag kom resultaten! Så skönt! 
 
Ha en fin 20:d dag jul! 

2014-01-11
19:35:27

Intervju med ÅT och benpass
Idag så publicerades artikeln som jag gjorde under jullovet hemma, den gjordes med Ålandstidningen och är ett reportage angående min resa med min sjukdom. Jag är öppen och vill gärna dela med mig, samtidigt vill jag försöka förhindra att andra skall drabbas. Ingen är värd att gå igenom det som jag och många andra gjort! 
 
Under förmiddagen så genomförde jag ett benpass på gymmet, testade på lite samma benövningar som vi gjorde på Eleiko igår men jag kompletterade med lite annat också. Jag gjorde följande övningar: 
 
- Front-böj 
- vanliga knäböj
- knäböjd (med stång ovan huvud på raka armar)
- stöt
- sumomarklyft
- T-bar rodd (latissimus dorsi övning)
- joystick rotation
- knees to elbow
- crunches med motstånd (gummiband)
- bicepscurl
- hamstrings (unileg) på fitnessboll
 
Det blev ett bra pass, känner mig trött i benen nu och har så gjort hela eftermiddagen. Så det är skönt, imorgon blir nog en vilodag med tanke på att det är Eleiko igen på måndag och massor av olika lyft! 
 
Eftermiddagen blev det handboll, Bengan Boys mötte ett världslag (gamla antagonister från runtom i världen). Såklart så vann Bengan Boys med spelare som Magnus Wislander, Ljubomir Vranjes, Stefan Löfgen m.fl. de gamla godingarna från 90-00-talet som man växt upp med. Även om formen inte var den bästa rent fysiskt för vissa så hade de banne mig spelsinnet kvar! Duktigt spel och roliga händelser i matchen som var 2x25 minuter långt. 
 
Sponsormatch innan Bengan Boys matchen startade.
 
Lagfoto Bengan Boys!
 
Bengt "Bengan" Johansson, alias "gurkburken", en äkta hjälte och halläning! 
 
Imorgon skall jag tvätta och träffa Anna, måste fila det sista på arbetet som skall redovisas på tisdag. Även om det är inlämnat så måste redovisningen spikas innan den sker, som är obvious! 
 
Snart kommer "Den stora utmnaningen" på tv4 och sen sängen känner jag. Men först kallar toaletten! :) 
 
Dagens tankenöt, varför får 7 åringar slå volter på gymnastikträningar, hoppa upp och ner på samma träning och liknande, men så fort de sätter en skivstång på axlarna så är det ett big No No! Faktum är att det är skonsammare för barnen än gymnastiken! Tänk på den! 
 
Love you all! 

2014-01-10
19:42:01

Del 1/3 på kursen
Idag så hade vi första dagen på våran Strength Coach utbildning på Eleiko Sportcenter, eller som det numera kallas och som utbildningen går under, Exceed Performance (men det är samma företag från samma plats). 
 
Vi började klockan 9 imorse med välkomnande och lite lätt uppmjukning genom att gå igenom lite vad som väntar och grunder i olika saker och ting som sedan var relevant och uppfräschning. Sen så började vi att gå igenom ännu mera saker. Det var väldigt roligt. Klockan 12 var det lunchpaus men vi fick en liten uppgift även över lunchen, ingen tid att förspilla liksom. Sen så körde vi på igen fram till klockan 17. Då fick vi ta helg. Under eftermiddagen så började vi med att lyfta lite, bl. a. så testade vi på olika knäböj och höftböjs-varianter. Det var roligt och lärorikt, dels att själv utföra men även att kolla på andra med ett kritiskt öga. Man lär sig mer än man tror genom att ha ett kritiskt öga till saker och ting i vår omvärld. 
 
 
 
Det har hur som helst vart en sjukt intressant dag och mycket att ta in, så nu blir det att testa lite själv innan vi återses på måndag för dag 2/3. Skall till gymmet och lyfta lite imorgon! Bara för att jag kan! 
 
Imorgon skall jag även på handboll (fast jag inte gillar sporten), det är Bengan Boys som även tv4 sänder under eftermiddagen. Matchen börjar kl 15 och spelas mellan Bengan Johanssons lag (vann 12/13 mästerskap på 90talen) mot ett världslag från samma era, men som består av kändisar (om jag förstått det rätt). 
 
Skall nu titta lite på tv och sen hoppas jag att jag får sova lite gott innan jag drar iväg till gymmet imorgon förmiddag! 
 
Over and out for todays happenings! ;)

2014-01-09
19:45:50

Stöd i en främmande människas erfarenheter
Nu sitter jag hemma och jobbar lite med arbetet med proteiner, dvs slutarbetet för golfprogrammet. Jag är inte lika peppad nu som jag var innan då jag nu inte vet hur jag skall formulera syftet när hela arbetet bytt inriktning beroende på de artiklar jag fått tag på.. Blir så frustrerad! 
 
Dagen har annars vart helt okej, började med att kolla på tv. Det var nämligen en tjej som intervjuades. Hon heter Antonia Eriksson (http://eatmoveimprove.myshowroom.se), och hon har gått igenom anorexia. Som minst så vägde hon 38 kg under hösten 2012 då hon lagts in på sjukhus för att hennes hjärta inte orkade slå normalt. Hon hade då inte ätit på 3 hela dagar, och hon var rädd för att somna i och med att hjärtat var så svagt. Hon var rädd för att dö. Nu driver hon denna blogg, och hon instagrammar vilket jag följer. Detta är en motivationsboost för mig då jag nu återigen kan se att det är värt att kämpa och bli frisk! Jag vill inget hellre än att ta mig ur denna situation som jag själv försatt mig i. 
 
Jag kan ju egentligen konkludera snabbt, jag insjuknade 2011 (diagnos) och nu januari 2014 är jag ännu inte friskförklarad men på god väg dit (har låg normalvikt). Antonia å sin sida insjuknade 2012 och är nu frisk. Jag har nu gett mig fan på att jag också skall vara frisk till nästkommande julafton! Då skall det skålas i champagne och jag skall fira min frihet! Det är så motiverande att göra detta nu, nu skall jag kämpa, kämpa och åter kämpa. Antonia är min kämpe och jag skall också gå den vägen. 
 
Efter denna motivationshöjare så kunde jag ta mig till skolan för att först skriva ut en poster för vår B-uppsats. Sen så hade vi komplettering (jag räkningskomplettering) för Åstrands cykeltest. Vilket jag klarade så nu är klar med den licensen! ;) Det känns bra! Jag cyklade sedan för Anna, hon måste komplettera hela testet så jag ställde upp för henne! Det gjorde hon bra. Hoppas hon klarade det! Jag fick 3,6 l/min i syreupptagning och relativt värde var 63 ml/min (Charlotte Kalla har haft 73 ml/min, som referensvärde). 
 
Efter cykeltestet så gick jag ner till gymmet för att köra ett konditionspass. Jag sprang i ca 40 minuter, tappade bort det men det borde stämma ganska bra. Sen så körde jag en magövning och en ryggövning, stretchade och sen tog jag mig hem för att käka lunch. Gott med käk efter träning! 
 
Efter lunch så chillade jag, kollade lite saker och förberedde mig för eftermiddagens skol-pass. Där så hade vi rapport-verkstad vilken gick ut på att vi skulle läsa en kompis arbete (examinationsuppgift) och ha synpunkter på denna, konstruktiv kritik. Sen så diskuterade vi i helklass olika frågor som kom upp. Jag måste bl.a. korta ner mitt arbete 1 sida, annars så bedöms inte den sista sidan. Hon läser den inte helt enkelt. Så jag måste få den från 7 till 6 sidor innan jag lämnar in den om 1 vecka. 
 
Kom hem lite efter kl 15 och sen dess jobbade jag med ovan nämnda arbete innan jag gick in i duschen och sen lagade käk. Så nu är jag mätt och belåten, och dessutom är jag trött. Skall nog bli en tidig kväll ikväll känner jag. 
 
Imorgon är det viktigt att vara pigg, vi skall nämligen till Eleiko Träningscenter på utbildning i dagarna 3 (fre, mån och ons i nästa vecka). Det skall bli sjukt spännande, vi kommer lära oss så mycket och träna så mycket så det är otroligt roligt och inspirerande. Långa dagar med lyft från morgon till kväll! Sjukt kul! Återkommer mera med detta imorgon efter första dagen på utbildningen. 
 
 
"When you wake up, you have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams. Choice is yours..." 
 
Words. Behöver inte säga mera, det säger allt. 
 
Nu skall jag slå mig ner i soffan med iPaden. Skall nog ta det piano resten av kvällen! Love you all! 
 
 

2014-01-07
19:10:07

Hemma i Halmstad
Nu sitter jag hemma, i min egen soffa, i min egen lägenhet, med mina egna saker runtomkring mig, helt ensam. Det känns bra! Väldigt bra, det enda som jag kan klaga på just nu, är att jag har en fruktansvärd huvudvärk men jag skall försöka bota det så gott jag kan nu ikväll innan sängdags. Är sjukt trött, så trött så det känns som sömntåget gått och jag är "övertrött". Det är inte roligt, men det är nog fallet idag. 
 
Resan gick bra. Båten var på tid, bussen innan utsatt tid, tåget på tid, och det andra tåget just innan tidpunkt. Så det skall jag inte klaga på, även om det var en urspårning i Stockholm (som snurrar på nyheterna idag), men den orsakade inte problem för mitt tåg, som tur var! 
 
Imorgon skall jag genomföra ett gympass, sen så är det dags att slutföra B-uppsatsen och skicka in den under morgondagen. Anna och jag skall sätta oss ner och göra de sista små strykningarna på arbetet under eftermiddagen. Sen får det vara bra! :) 
 
Nu skall jag söka upp en sak på nätet, som jag skriver om här inom kort! ;) 

2014-01-06
19:44:13

Imorgon bär det hemåt Halmstad
Just nu sitter jag hos mamma i stan. Sista kvällen innan jag återvänder till mina studier för att avsluta höstterminen och påbörja vårterminen. 

Eftermiddagen spenderades på gymmet med ett ganska tungt benpass, körde bl.a knäböj, ryck, stöt, sumo-marklyft,benpress samt en del mage och annat naggande gott! Skönt som bara den! 

Sen hem till mamma på kaffe, snack och annat gött, innan vi for iväg till Eckerö för massage. Mamma fick sig "smörj". Stannade över middag, harstek. Det var gott! Hela familjen samlad under en middag. 

Imorgon går båten, 7.45 är avgång med ms. Rosella. Sen buss, tåg, tåg och sen hemma kl 17.00. Kommer bli en lång dag. Skönt att sova i egen säng! 

Snart sova, vaknade kl 5 i morse. :) 

2014-01-05
19:45:25

Söndagskvällen
Dagen tillbringades på gymmet, hos mamma och vid datorn. Kvällen blev en afton vid datorn och vid kappsäcken. Dags att börja packa ner sina saker för att så småningom åka hem till min bostad i Halmstad. Jag börjar längta efter det nu! 

Nu ser jag på u20 hockey vm, som väl de flesta svenskar och finnar gör idag... 


Cattja tittar också på hockeyn!

2014-01-04
15:43:26

Lördag med vila!
Vilodag idag. Skönt! Man måste vila för att kunna uppleva superkompensationen sen!  Idag blev en sådan dag!! Imorgon blir det träning igen. Då blir det armar och axlar som skall dödas och även mage och rygg kan få sig en törn av träningsiver! 

Har jobbat med slutarbetet, bl.a. Gått igenom WHOs dokument med proteinforskning under hela deras existens (200 s kanske). Men nu är det sammanställt och jag blev lite klokare, som tur är! 

Skall fördriva kvällen med film och det stora äventyret på TV4 sen kl 21.00. Men först blir det skidor, dusch och mat! 



2014-01-03
16:32:01

Hos mamma på besök och mys-pys
Har vart en sväng hos mamma under senaste natten. Mamma bor i stan så vi har haft det mysigt tillsammans igår kväll och även en stund idag. Men nu är jag tillbaka hos pappa igen. 
 
Igår for jag till stan till kl 10, hämtade mamma för att sedan fara ner på stan för ärenden. Sen så gick vi strosande på stan en stund innan jag skulle bege mig mot min lunch-träff med Sussi O. Det var väldigt trevligt att sitta ner och samtala med henne en stund, måste göras om. Tack Sussi! :) 
 
Efter lunch så for jag direkt till tandläkaren/-hygienisten för en årlig kontroll. Sen bar det av ut mot träningsverket för ett pass. Det blev armar eftersom jag kände en tendens till seghet i mina ben under onsdagen och även torsdagen, från Nyårsruset. Så jag körde ett bra arm- och magpass och sen så for jag till mamma på kaffe. Vi for sen ut till Godby för ett besök på Mattssons. Efter det svängde vi på hemvägen in på mellandagsrean på Tillfället innan vi slutade hemma hos mamma. 
 
Vi käkade lite, snackade, jag lärde ut lite massage-knep (behövde nämligen själv lite massage så var i behov av att lära ut grunderna till mamma). Sen satt vi i soffa, snackade lite till, halvkollade lite på hockeyn och så småningom så bar det av ner i sängen för min del. Mamma satt uppe en stund till, hon valde att jag skulle sova i hennes säng så hon tog själv soffan. 
 
I morse så vaknade jag lite över kl 7 och lagade frukost. Efter det så drog jag ganska omgående iväg till gymmet för ett benpass som blev bra och hårt. Kände faktiskt av lite mjölksyra (laktat) under passet vilket jag inte brukar så det var skönt. Sen for jag hem till mamma för fika, och sen via stan för ännu mera ärenden (sådana som man måste innan man åker iväg igen, typ biljetter och mediciner) innan jag till slut hamnade på sjukhuset för lunch på Treat (avdelningen för ätstörningar). Jag valde att fara 1 dag och träffa dem och käka där, "bara för att" liksom. Klarar mig kanske hemma också, men jag ville snacka med dem så då passade lunch bra. Hämtade mamma på S-market, handlade, och for ut till Eckerö för att mamma ville ha massage av mig. Sen kom mormor och fick samma massage. För en timme sen så for de två, mor och dotter hem till mormor för att fördriva natten där innan mamma imorgon åker hem till sig igen. 
 
Själv har jag en ledig dag imorgon, ingen träning, bara vila. Skall ge allt jag har under söndagens och måndagens pass sen, innan båten avgår på tisdag morgon mot Kapellskär för att sen ta mig vidare hem med buss och slutligen tåg. Skall bli skönt att snart komma tillbaka till min egen vardag igen. Känns konstigt att vara hemma så mycket när jag bara vart hemma 3 dagar under hela långa höstterminen (åkte ju typ 15 augusti). 
 
Nu skall jag strax gå ut till köket och laga till mig lite käk! Hoppas alla har en bra fredag och att ert 2014 börjat bra! 
 
Kram på er! 
 
Dagens träningstips:
Ta en dag i taget, se inte kortsiktigt, se långsiktigt. Det du gör idag för dig själv, kommer löna sig om veckor, kanske månader och INTE imorgon. Håll ut och ha tålamod, och skynda långsamt! Lycka till! :)

2014-01-01
09:54:32

Resumé av 2013
Då var det ett nytt år igen, en ny siffra att skriva in i datumraden, 2014. Jag sitter här hemma och smakar på året, ännu har vi inte knappt börjat det nya, men jag känner på mig att det kommer bli ett bra år! 
 
Tänkte börja det här nya, första inlägget, att titta tillbaka på fjolåret och sammanfatta det som går att sammanfatta och sätta ord på. 
 
Januari:
Var en relativt lugn månad vad jag kan minnas, inte så mycket som hände. Det var skolarbete och nya kurser som började. Jag tränade lite men tog det mestadels lugnt. 
 
Det var faktiskt lite snö nere i Halmstad, detta är från gymmet på Golfarenan när jag var ute där och körde ett pass. 
 
Februari: 
Började med en rivstart. Redan den 2 februari så fick jag rutan på bilen inslagen så det började med den kalabaliken, med allt vad det innebär. Samtal hit, bilar dit, rädsla m.m. det var mycket känslor på en gång och under den här tiden så var jag ganska känslig för olika typer av händelser. Det hade nyligen börjats nya kurser och det var tid att sätta sig i dessa. 
Jag hade över golfspelarna på semlor (på fettisdagen) och sen kom mamma ner på besök i mitten på månaden. Om jag inte minns helt fel så var vi på besök till Ullared under den helgen. I slutet av månaden så skrev jag tentamen i Kognitionspsykologi och efter det så tog jag tåget hem till Åland för en kortare vistelse på ön med allt vad det innebar. 
 
 
 
 
Mars:
Under mars månad så skrev jag ytterligare till mig 7,5 högskolepoäng nu i ämnet nutrition. Det gick bra och jag skrev också därmed till mig behörighet för att kunna "hoppa på" biomedicin under kommande höst. 
Under mitten av månaden så gick jag del 2 av Golfens Ledarskapsutbildning, den här gången på Halmstad Golfarena. Under den helgen så fick jag min älskade cykel stulen vilket inte var så himla roligt, återigen var jag känslig och blev rädd. Blev rädd för att någon ville mig något illa och blev väldigt nojig genom att t.ex. minska ner på klädvalen (inte så spexat och utstickande), ta bort det som hette School of Golf emblem från min dörr hem, m.m. jag blev kort och gott rädd. 
Under sista helgen i månaden så for jag hem och träffade familj och vänner. Stannade hemma på ön i en hel vecka, innan jag återvände. 
 
April: 
Arpil började med att jag befann mig nere i Halmstad. Jag fyllde år, rättare bestämt 22 år gammal. Ingen åldersnoja men dock ett år visare! 
Jag var och såg på min första Halmia match med Wille Ingves, dock inte spelandes men han var med på bänken för första gången i det laget. Under den här veckan så började också idrottsfysiologin som senare skulle komma att bli en svår nöt att knäcka. 
Jag fick gå på en Takida konsert nere i Halmstad som födelsedagspresent. En otrolig upplevelse om man tycker om det bandet! 
 
 
Jag gick på mina första fotbollsmatcher, HBK och Halmia på Örjans Vall, vi hade flera laborationer i fysiologi-kursen, både golf men även generella. I slutet av månaden så kom mamma ner till mig igen och sen åkte vi hem tillsammans. Jag stannade hemma över månadsskiftet april-maj. 
 
 
Maj:
Började med att jag var hemma hos mamma och pappa. Hamnade på en tarmsköljning tack vare en gigantisk förstoppning som faktiskt fick mig att vilja bli frisk på ett annat sätt än tidigare. Jag ville äta men min kropp sa emot när jag var illamående konstant i 6-7 veckor innan hjälp ficks. 
Sen när jag började må bättre så kunde jag också göra lite mera, men främst så var det skolarbete och laborationer som gällde. Jag började väl komma tillbaka till träningen så småningom men det tog nog tid i och med att jag ätit dåligt och var konstant trött under en väldigt lång tid (hela april mer eller mindre). 
Jag satt hemma och kollade på Hockey-VM och pluggade. Den sista dagen i denna månad så skrev jag min första idrottsfysiologitentamen vilken jag senare, skulle det visa sig, kuggade. 
 
 
 
 
 
Juni: 
Började med att jag satte mig i bilen och styrde min kos hem mot ett sommar-Åland. Jag spelade lite golf de första dagarna men ganska snabbt så började jag jobba nere på Bodegan i Käringsunds Gästhamn. Detta blev roligt och lärorikt och jag lärde mig främst mycket om mig själv och mina sidor som jag sedan kunde ta med mig vidare i livet! 
Det var Postrodd under mitten av månaden och sen så fortsatte jobbet samtidigt som midsommar kom och gick ganska snabbt. Jag var även delvis under den här tiden på sjukhuset för en del behandlingar bl.a. ätträning men även psykolog. 
Sista helgen denna månad så begav jag och mamma oss ner till Halmstad för att njuta av några dagars ledighet. Vi tog bilen ner och mamma tog tåget hem lite före mig, jag stannade för att se årets happening i Halmstad! 
 
 
 
 
Juli:
Stannade nere i Halmstad under första veckan för att delta och kolla på SM-veckan som gick av stapeln! Det var jätteroligt och jag blev nu ännu mera motiverad till att bli frisk! Ännu en dimension av tillfrisknande!
När jag kom hem igen så fortsatte jobbet under hela juli, men jag hann med att se Diggiloo från Post- och Tullhuset (julklapp 2012 från pappa), och sen fyllde min brorsa 25 år. Totte var dock bortrest under födelsedagen men vi firade honom lite i efterskott sen! 
Juli innebar även Rockoff (jag jobbade så kunde inte gå) och även Vikingamarknad som vi for på. Sen var det som sagt mestadels jobb som gällde! 
 
 
 
Augusti: 
Jobbade hela början på månaden, slutade den 11e. Sen så fick jag några dagar ledigt innan jag återvände för hösttermin ner till Halmstad. Skrev min första omtentamen i idrottsfysiologin som jag också sen skulle kugga. Sedan var det några veckor ledigt innan skolan började i början på september. Jag gjorde inte så mycket kan jag minnas. Var lite smått nervös inför början på biomedicinprogrammet. 
Under den här månaden, när jag befann mig i Halmstad så flyttade mamma från pappa och skaffade på det sättet egen lägenhet. De skilde sig och jag var inte hemma. 
 
 
September:
Mestadels skolarbete och skolarbete. Jag hann även med att gå på lite fotboll med HBK och även en välgörenhetsmatch med Ljungbergs lag! Jag gick en hjärt- lungräddningskurs på skolan för att erhålla ett diplom. Senare i månaden så kunde vi påbörja samarbetet mellan mig och Golfh13, dvs SI samarbetet. 
Jag for upp till Lisa i Uppsala för att sova över en natt hos henne och sedan ta mig över till Åland på dagen efter för att träffa de alla som jag skulle träffa. Var hemma på Åland i 3 dagar innan jag tog tåget ner igen till mitt älskade hem i Halmstad! 
Jag fick för första gången när jag var hemma se mammas nya boende och även pappas "nya" boende som för mig innehöll möbler som jag inte var van vid. 
Sista helgen i September så var det Fotboll och hemresa till Halmstad som var i fokus. 
 
Oktober: 
Skolarbete, SI-handledning med ettorna, skolarbete. Pappa skaffade ny hund men henne fick jag träffa först i december när jag kom hem igen. I slutet av oktober så skrev jag en filmtentamen som jag fick alla rätt på! Jag påbörjade nu också min resa med den fysiska biten genom att sätta upp och komponera mitt eget första träningspogram. Körde träning 5 dagar i veckan under nästan 10 veckors tid. 
 
November: 
Ny läsperdiod började i skolan med nya kurser och nya rutiner. Anna och jag började med vårt projektarbete som involverade tester med individer och ett träningsprogram för dessa personer. Jag kollade på fotboll mellan HBK och Gif Sundsvall, kvalet till Allsvenskan som HBK (tack och lov) vann! 
 
Jag gick även en massagekurs på plats i Halmstad under månaden. Sista helgen var jag med några kompisar upp till Göteborg på fitnessfestivalen! Det var sjukt roligt och motiverande för min del! 
 
 
December: 
Skolarbete igen, men även lite mera tyngre träning, examinationer och skolarbte. Mamma kom ner över Självständighetshelgen. Sen så fortsatte skolarbetet igen till den dag som jag valde att komma hem för att fira jul. Kom hem den 20 december och den kvällen förändrade min syn på livet igen, hur snabbt det kan gå då jag var med om bilolyckan som slutligen slutade lyckligt! Men äckligt att bevittna! 
Julen firades hemma med mamma och pappa, mormor och farfar hemma hos pappa i Överby. Nyår sen firades också med middag hos pappa men sen invigdes det nya året i stan hos mamma. På nyårsaftonen så sprang jag även ut det gamla året och in det nya året genom att delta i Nyårsruset, ett lopp på 9,4 km som jag överraskningsvis sprang på bara 56.32! Chockade mig själv men är otroligt stolt över det! 
 
 
 
Fick även träffa pappas nya bebis Cattja! :) En söt liten smålandsstövare på 4 månader! 
 
Det var mitt år! Nu ser jag fram emot ett ljust 2014 med många nya upplevelser, utmaningar och händelser och även en sjukdomsutvckling som inte skall gå att beskriva när jag sitter och sammanfattar 2014! Jag skall helst vara frisk då, ingen skall komma att rucka bort det från mig! Nu jäklar kör vi! 
 
Gott nytt (friskt) 2014 kära läsare! 
 
Kramar 
Jenny