Jenny Häggblom

2013-12-31
08:48:15

Dags att springa in ett nytt år!

Dagen är kommen. Det är dags att se hur det går att springa Nyårsruset! Ett lopp som går av stapeln varje år men detta kommer bli mitt första lopp någonsin. Det är 9,5 km långt och jag skall springa det. Loppet startar kl 12.30 från Mariebad och återkommer dit som final. 

Dags att springa ut det sjuka 2013 och springa in ett nytt friskare 2014!!! 

Återkommer med en årssammanfattning av 2013 imorgon!! 

Gott Nytt År på er alla!! 🎆🎉😄


2013-12-29
09:42:42

Hockey och middag igår
Igår var det en relativt lugn förmiddag men en desto effektivare och mer fartfylld eftermiddag. Efter lunch så lämnade pappa och jag hunden till brorsan, sen for vi till stan. Jag skjutsade honom till mamma för fika och själv tog jag bilen till gymmet för ett benpass. Efter passet så samlades vi 3 hos mamma och därifrån for vi via maxinge till Islandia för att se på årets hemvändarmatch. Vi käkade sen middag på stan och skjutsade därifrån hem mamma och återvände hem tillbaka till pappa. 
 
Totte och Johanna hade hunden och sen kom de ner en sväng. Jag somnade ganska tidigt, eller ja, jag gick och la mig tidigt men somnade inte lika tidigt. 
 
Vaknade nästan halv 8 idag och sen dess har det vart lugna puckar. Som väl tur är för jag mår inte så hemskt bra om jag skall vara ärlig. Och det skall jag. Så det är sådär men det blir väl bättre. Skall vila och ta det lugnt nu idag så det skall väl gå över, hoppas jag. 

Skall så småningom börja laga någon form av lunch, men det blir improviserat känner jag. Har inte något klart vilket kräver något improviserat. Skall nu direkt ut och få frisk luft. Mår sädär. 
 
Ha en fin sista söndag på detta år! 

2013-12-27
16:37:14

Träning under julen och olyckan i korrigering
Började dagen med ett pass på gymmet. Körde idag igenom armar och axlar. Det kändes väldigt bra att köra det ordentligt för det har jag inte gjort på länge kändes det som. Skönt. Sen for jag till mamma och träffade henne, käkade lunch med henne och sen så skulle jag iväg och ta lite bilder på tidningen. 
 
Jag trodde det skulle vara bilder tagna inne men det var det inte. Bilderna togs i ett regnigt, blött och kallt Mariehamn. 30 minuter av kyla och väta. Jag var blöt ända in på skinnet när jag kom hem till mamma så det slutade med att jag låg med vantar, under 2 filtar och med torra kläder och drack kaffe. Men det gick över sen när jag kom hem och fick bada en äkta finsk bastu. Men innan jag kom hem så handlade mamma och jag på Kantarellen och sen så följde mamma med ut fram och tillbaka för att hämta lite tyg till en sak som hon skall hjälpa till att sy (läs att hon kommer sy den). Så hon for hem vid 16 tiden. 
 
Under sena eftermiddagen så har det vart ganska lugnt, jag har vart hemma och tagit det piano. Läst lite Gardell, tittat på #allaärfotografer och lyssnat på radio-julkalendern till slut. Ikväll blir det bara att vara hemma och chilla. Ladda inför ett benpass på gymmet imorgon eftermiddag och sen tänkte vi gå på Hemvändarmatchen i Islandia under eftermiddagen/kvällen samt middag ute efter det. Sen hem och sova känns det som. Söndag blir det en vilodag från träning. 
 
Jag har kört ganska mycket under julen trots att det just det, vart jul. Jag körde ett rejält pass på gymmet på julaftonsmorgonen, sen vilade jag i onsdags. Igår körde jag ett pass hemma med egen utrustning, ben med superset av magmuskulatur. Och idag så blev det ett pass på gymmet och armar/axlar som jag nämde. Imorgon blir det ben igen och sen vila som sagt var. 
 
Jag är ganska sliten i mig själv, men jag tror inte att det är gymmet och träningen som gör det. Det är nog bara det att man inte har en "vardag" som man är van med, mycket nytt, en hund som tar uppmärksamhet m.m. så det är mycket som snor lite energi från mig trots att jag sover om nätterna. Men det är väl så det är. Sen är det ju en omställning för mig att vara hemma en längre tid (mer än 3 nätter som tidigare) när mamma och pappa är skilda. Det är svårt att anpassa så att båda parter inte tar illa upp. Men å andra sidan måste jag göra det som är bäst för mig. Vilket jag insett nu att jag måste börja prioritera, annars går jag in i väggen och det vill jag inte. 
 
Dessutom måste jag göra en korrigering på ett inlägg som jag gjorde tidigare där jag skrev om olyckan jag vittnade till. Det var inte någon som förolyckades/dog, utan de blev bara lindrigt skadade de som färdades i den bil som voltade, om jag förstått tidningarna rätt. Så det är inte en dödsolycka utan en halkolycka med passagerare som överlevde den tråkiga och tragiska händelsen. Så nu vet ni det! :) 
 
Nu skall jag så småningom gå och käka lite, men först skall jag göra lite annat! Ha en fin kväll alla älskade läsare och vänner! :) Kramar

2013-12-26
15:32:48

Annandag jul
Idag så har det vart en mindre händelserik dag. Jag har mestadels vart hemma, var en svägng till Totte och Johanna en stund på kaffe men annars så var det hemma hela guds långa dagen. Vi var i och för sig ut en sväng med Cattja i skogen men annars hemma. Nu ligger jag på soffan i rummet och leker med ipaden och datorn. Försöker få allting att ordna sig, även om det är svårt. 
 
I morgon har jag vart hemma nästan 1 vecka, så det är 1,5 kvar nu snart till jag återvänder hem till mina saker. Min vardag. Men före det skall det tränas, träffas folk m.m. så än är inte lovet slut än. Eller har jag ens något lov, borde läsa artiklar... 
 
Nu skall jag återgå till paddan! Cjollahopp!

2013-12-25
18:20:26

En händelserik julförberedelse men - GOD JUL!!!
Hejsan! 
 
Nu så har jag tid för att sitta ner i lugn och ro och skriva om de senaste dagarna som vart relativt händelserika måste jag säga. Vi tar det från början...
 
Alldeles från början dessutom. Båten anlände till Berghamn kl 22.45 i fredags, sista från Grisslehamn helt enkelt. Jag körde ombord tidigt vilket innebar att jag också körde av tidigt. Jag var 3e bil av båten när vi kom fram. Sen var det "bara" 5 km och sen skulle jag vara hemma. Men det blev 5 låååånga kilometrar. När vi kom ut genom Storby, genom sista refugen och skulle gasa upp mot åkrarna så hände något äckligt. Jag fick uppleva och bevittna en bilolycka där bilen framför mig fick sladd och sladdade till på vägen innan de hamnade i diket där bilen till sist voltade runt och landade på tak. Jag fick som tur var stopp på bilen, men var som första bil på plats den som larmade 112. Bilen bakom mig stannade också till men ingen av oss var modiga nog att gå fram till bilen. När jag fått kontakt med larmcentralen så säger kvinnan att jag skall gå fram till bilen för att se om det är någon i bilen och hur skada de i så fall är. Jag smyger mig fram och kikar in i bilen, det enda jag ser är en blodig hand mitt i de krossade rutorna och den rinnande bensinen. Jag var helt säker på att mannen var död. 
 
Sen kommer en kvinna ut ur bilen och mannen kommer ut med hjälp från frivilliga som hade börjat stanna till och hjälpa till. En man som var kunnig hjälpte den förolyckade mannen ur bilen. Risken för brand i fordonet var ganska stor då det rann benisn och rykte ur motorhuven. Så vi fick undan de båda personerna en bit från bilen, tyvärr var det ännu en hund kvar i den upp-och-nervända bilen, men när brandkåren kom till platsen så kunde man dels få ut hunden men också säkra bilen. Vi väntade in ambulans. Båda personerna levde men klagade på smärtor och båda blödde ymnigt från huvudet. Det var mindre roligt att se. Jag ringde hem och fick brorsan och Johanna att komma och hämta mig. Jag var i chock samtidigt som jag var rädd för att köra i halkan som var där på platsen. Den natten, den första på jullovet så blev väldigt kort, bara 4 timmar (2x2 h) kunde jag sova innan det var morgon igen, men nu en ny dag, lördag. 
 
På lördagen så var det Lions granförsäljning på Sparhallens parkering så pappa skulle dit och sälja granar. Jag åkte med in för att träna på Träningsverket, skaffade kort där så jag kan träna under julhelgen och nyårshelgen, tills jag åker hem till Halmstad igen helt enkelt. Så jag körde ett pass där. Sen for jag med bilen, jag trotsade rädslan från fredagen och körde till mamma och käkade lunch innan vi klädde granen m.m. Mamma och vi åkte hit ut och käkade, sen så for vi till mammas morbror och firade hans 66e födelsedag innan vi kom hem och jag somnade ganksa snabbt, mamma for hem till sig. 
 
Söndagen sen så for jag in till mamma och lunchade med henne. Sen så tränade jag på gymmet innan jag igen återvände till henne för mellanmål. Sen hem och till mormor där hon skulle få granen på fot och tagen till hennes vardagsrum. Kvällen spenderades med ett försök till pepparkaksbygge men misslyckades. Så det blev sova och sen var det måndag, dagen före dopparedagen. 
 
Jag åkte i måndags buss in till stan, träffade min dietist och sen lunchade jag med mamma. Efter lunch så for vi iväg, mamma till Maxinge och jag till gymmet. Sen efter passet så träffades vi i gallerian och shoppade lite sista minutenklappar innan vi åkte hem och tog det piano. Vi lagade skinka, myste och kollade lite på Uppesittarkväll, innan jag somnade sen om sider i mammas säng. 
 
Julafton. Vaknade tidigt för att hänga på låset till gymmet. Körde ett konditionspass, 32 min löpband och mage/rygg innan jag åkte tillbaka och hämtade upp mamma för att åka ut till pappa i Överby och fira jul. Väl här ute så lunchade jag. Mamma och pappa förberedde kvällens middag m.m. och sen så for vi traditionsenligt till julkyrkan kl 14. Kl 16 kom Kalle & Co och sen käkade vi middag vid 18-tiden. Totte och Johanna firade jul hos Johannas föräldrar, så det var mormor, farfar, mor och far samt jag som firade här. Kvällen fortsatte med lite paketöppnande och sen så sängen så småningom. Somnade mätt och belåten i sägen vid kl 23. Det var första gången på minst 4 år som jag kunde njuta och frossa i julmat! :) Men jag håller mig fortfarande till det (numera) forna nyårslöftet (7 år gammalt) att inte äta godis, men allt på julbordet slank nästan ner! :) Stolt tjej! 
 
Vaknade av en väckarklocka som ingen medvetet ställt kl 6.00 i morse. Men somnade om 1 timme till. Sen frulle och sen det roligaste av allt. Synka min nya iPad till datorn! Jag fick en iPad i julklapp, precis vad jag önskat! ;) Efter den traditionsenliga julgröten och skinkmackan till lunch så for vi till mormor på lika traditionsenligt julkaffe med tilltugg och konjak. Jag var nykter (som alltid) och körde, samt hade viss koll på en tokig hundvalp. Kom hem och sen for vi ut på Åland, vi kollade in lite julbelysning samt skjutsade hem mamma till sig. Sen hem och duscha och käka och nu sitter jag här och skriver. 
 
Det har vart mina dagar i stora drag. Skall fortsätta träna, men imorgon blir det ett pass hemma med min egen utrustning. Gymmet har öppet endast mellan 11-13 så det känns onödigt att ta sig in och sen hem när det ändå är lunchtid.. Kan lika bra vara hemma och spara på de bensinpengarna. 
 
Under julen så kommer jag fokusera min träning på mage och rygg samt underhålla ben och armar. Nästa pass på gymmet kommer bli sist nämnda armarna. Haft några bra och effektiva pass med mycket superset under första passen så det kommer nog fortsätta sen också. Kul när det går undan och man får träna uthållig- (aerobt) och styrke- (delvis anaerobt) arbete. Pulsen blir ganska så hög av det! 
 
Jag kan säga att jag saknar Halmstad och mina kompisar där nere, men snart så bär det av igen. Men först 13 dagar till här hemma. 13 dagar med träning, skolarbete och hundlek! Men skall även hinna med att träffa lite folk och göra reportage för en lokaltidning! 
 
Ha en fin julhelg nu allesammans! Hoppas tomten var snäll i år, det var han med mig i alla fall! ;) KRAMAR
 
Jag och Kattja framför granen igår på självaste julafton! :) God fortsättning! :)

2013-12-25
11:07:15

Dålig uppdatering under för-julen….
Har vart väldigt dålig uppdatering här hemma, nu när jag kommit fram efter alla om och men. Jag har vart hemma sen i fredags och firat jul med familjen igår. Allt är okej nu, men jag skriver vad det är som hänt under de senaste dagarna ikväll! 
 
Kram och God fortsättning! 

2013-12-20
20:26:30

På båten, godkänd!
Mätt och belåten. Har just käkat lite, äntligen. Så hungrig som jag var! 
 
Lång dag bakom mig. Började hemifrån kl 9 i morse, körde och lunchade i Braehus. Sen vidare, då var klockan 12. Det blev ett ofriviligt stopp i Linköping, trafikolycka. 1 timme, akut kissnödig, på E4an. Man gör inte mycket som tjej i det läget kan jag säga. Men vi kom loss och sen var det bara att styra sig kos norrut igen. Kom en snabb sväng via Flygfyren i Norrtälje, sen vidare till båten. Kom ner till hamnen 18.45 ungefär. Ganska lagom, båten gick sen klockan 20.00. 
 
Det som vart mest glädjande är ändå att jag blivit GODKÄND i fysiologin! Äntligen, 3e försöket! :) 
 
Nu skall jag ner och kika i taxfreen. Ha det bra! Imorgon väntar träff med mamma, hundvakt och gymträning! 

2013-12-19
19:10:53

Superset och tentamen
Tenta idag som tidigare nämnts. Det tystnade till dess att tentan skulle börja så det var tyst och skönt här sen, men det var lite spännande där ett tag. Nu har vi väl tak igen, tur för det regnar och blåser för tillfället. 
 
Skrev tenta mellan klockan 8.00 och 13.53 (cirkus) idag. Så jag höll på en stund, men sen kände jag att jag inte kunde skriva så mycket mera så det går som det går. La mycket tid på referenser, typiskt, då det inte var så viktigt enligt sen information (så pass sen att jag hann lämna in innan den nådde mig). Sen efter inlämning så packade jag lite, började lite smått i alla fall. Sen bestämde jag mig för att fara till gymmet och ta slut på mig. Så jag begav mig iväg och gud så skönt det var, och gud så varm jag var när det var klart. Kom hem igen klockan 17, efter 1 h 40 minuter på gymmet! Så skönt, nu kan jag ta sovmorgon imorgon!!! :) Annars skulle jag klivit upp och gymmet innan bilen styr norrut. Men nu behöver jag inte det, tar sovmorgon! 
 
Gympasset tänkte jag dra här så ni får reda på lite vad jag gjorde idag. Jag supersetade; vilket innebär att man kör 2 övningar samtidigt, efter ett set i ena övningen så går man till den andra och kör ett set där, sen går man tillbaka och fortsätter så tills alla set och reps är gjorda. 
 
Jag gjorde följande kombinationer: 
Stöt och "knees to abs"
Ryck och kettlebellswing
Knäböj och joystick
Joystick (annan variant) och flow out på flowin-matta
Chins och prone pike på flowin-matta
Obliquus (mage) och bicepscurl
Raka magmuskler i bänk
 
Jag värmde upp och genomförde även nedvarvning efteråt. Det var jättekul! Effektiv, med mycket hög intensitet. Inte så många kombinationer men ack så hög intensitet. 
 
Kom hem och duschade, käkade och nu skall jag packa det sista inför morgondagens hemresa. 
 
Ha en fin torsdagskväll, bara några dagar innan julafton nu! Snart kommer tomten (om man vart snäll)....

2013-12-19
07:56:12

Typisk otur när det gäller att tagga till!
Nu kör vi tenta! Ett problem. Takpannorna som kom ner under senaste blåsten, skall tydligen sättas tillbaka just IDAG. Och de är rakt ovanför mig på taket som de jobbar. TYPISKT! :(

2013-12-18
19:54:01

Lite träningsinformation samt bilder
Idag så hade jag träning med James, vi körde lite Olympiska Lyft (även kallat OL i träningskretsar). Vi körde ryck och stöt. Det var väldigt roligt och lärorikt, nu har jag att träna på! Jätte kul. Synd att jag har tenta imorgon, vill träna nu när jag har nya övningar att träna på! Men det är som det är med den saken. Får köra ett pass innan jag åker på fredag istället. 
 
Lite bilder från dagens pass:
 
 
 
 
Den här övningen kallas för ryck/snatch/clean. 
 
 
 
 
 
Detta är en frivändning med stöt, ryck med stöt. 
 
Tänkte skriva lite om träningslära här idag, delge mina kunskaper. Jag kommer vinkla in den här bloggen lite mot träning succesivt, kombinerat med mitt liv. Men träningen är ju en del av mitt liv och mitt kommande arbete, så det känns naturligt att skriva lite om träningen och hur jag tänker och vad jag kan om träning. Jag tar del av nya råd och rön så det kommer även komma ny forskning här när tillfälle ges. 
 
Idag tänkte jag att vi börjar grundligt, med vad det finns för olika modeller av träning (och lite basic fysiologi bakom dessa modeller). 
 
Uthållighet, även kallat aerobt arbete, är den typ av träning som håller i sig lite längre, t.ex. långa promenader, en längre joggingtur, olika typer av spinning m.m. Den här typen är den som ger mest effekt på hjärt-kärl systemet samt lungorna. Hjärtat kommer göra fantastiska adaptioner till den träning som utförs, genom att t.ex. öka den totala massan i hjärtat, vänstra kammaren blir tjockare och kommer att pumpa ut blod i en större mängd än innan träningen vilket kommer göra att blodvolymen per minut som pumpas ut från hjärtat är lika, men antal slag (minutvolymen) kommer sjunka. Detta kommer medföra att din puls kommer att sjunka och blodet i musklerna kommer distribueras mycket bättre. Lungorna syresätter blodet, även detta utbytet kommer förbättras och mera syre kommer att nå musklerna när det har pumpats ut från hjätat. Alltså kommer uthållighetsträning ge en förbättrad hjärt-kärlsystems-förmåga! 
 
Sen finns det också anaerob träning, det är en träning som inte använder syre som energisubstrat. Detta kommer att pågå i ganska kort tid, t.ex. en sprintprestation (under 6 sekunder oftast). Den här modellen av träningen litar sig på ATP och ett ämne som heter kreatinfosfat (CrP). Dessa ämnen finna alltid lagrade i musklern, och kommer att användas initialt. När man påbörjar en rörelse, och om den är snabb så kommer inte syra att hinna syresätta musklerna vilket gör att detta lagrade ATP och CrP kommer användas tills det tar slut (för det är en begränsad mängd som är lagrad innan det måste nybildas från syre eller laktat). När det tar slut så kommer det bildas mjölksyra eller laktat som det heter, något som vi alla känner till. Laktat är ingen slutprodukt då det kan återgå till ATP genom olika processer och användas som energi igen, men för att detta skall ske så måste intensiteten sjunka, annars kan det inte ombildas tillbaka. 
 
Aerobt betyder med syre och anaerobt betyder utan syre. Så när du går ut på en liten promenad så kommer du träna hjärt-kärlsystemet och när du sprintar ikapp bussen, eller liknande, så använder du det anaeroba systemet, och du kan komma och känna mjölksyra i musklerna. 
 
Övningarna jag gjorde ovan, bilderna som jag visar, är träning av de anaeroba systemen. Då jag gjorde få repetitioner i hög hastighet och där fick inte musklerna in tillräckligt med syre, vilket gjorde mig tröttare och tröttare ju längre passet gick. Därför är det bra med vila mellan repetitionerna på gymmet för att kunna återbilda den energi som behövs när man sen skall ge sig på flera övningar eller set av samma övning. 
 
Hoppas ni blev lite klokare, om inte, kommentera nedan så kan jag svara på frågor under nästa inlägg! :) 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll! ;)
 

2013-12-17
19:07:06

Max-adrenalin
Idag var det dags för mina maxtester på gymmet. Nu är det gjordt, det var kul men jag sov inte så mycket natten till idag. Jag var nog spänd och övertaggad. Men jag fick ut den adrenalin jag besatt under passet där nere på skolans gym. 
 
 
Det här var mina resultat, jag maxade inte bänk tidigare under hösten eftersom jag inte hade möjlighet till det. Men under senhösten har jag tränat dessa dicipliner så därför ville jag stämma av var jag låg någonstans. Jag blev över förvänat förvånad över min kapacitet till styrka. Men jag ver också att det går framåt på alla de olika planen som jag tidigare visat bilder på. 
 
Kul att min första träningsperiod är över med min första egenuppsatta träning. Jag är sjukt taggad för att börja fila på nästa termins träningsplanering och pass nu. Men först måste jag bygga upp lite magmuskulatur. Det är nödvändigt. 
 
Imorgon är det ett pass med James planerat och sen hem och plugga under dagen. Samma som idag fast bortsett från maxtesterna. Imorgon är det genomgång av övningar som jag inte tidigare gjort alt. har bristande teknik i och som jag vill lära mig (av olika anledningar). 
 
Nu skall jag youtuba lite grann på de övningarna jag skall lära mig imorgon! Ciao

2013-12-16
21:00:55

Tredje advent i studiecirklar och träning, förstås!
Igår så körde jag kombinerat studier med träning. Jag studerade under hela förmiddagen, tränade efter lunch, studerade resten av eftermiddagen. Somnade ganska gott måste jag säga. Skönt. Men jag lärde mig mycket, dels om mig själv men även det ämne som jag läste om. Så jag fick ut mycket av gårdagen. Efter middagen var det sammanställning av artikelgranskningen som gällde. 1 timme i skolan, effektiv tid kanske 20 minuter. Lite sent och tråkigt ämne i kombination är inte en hit, men vi löste det på bästa sätt. 
 
Idag så var det redovisning av ovan nämnda artikelgranskning, i 2 hela timmar. Sen hem och plugga lite med B-uppsatsen, sen så var det dags att käka lite. Efter lunch så träffade jag Anna och vi gjorde det som vi kunde gällande uppsatsen. Vi är väl ganska långt komna om man jämför med andra i klassen, så det känns bra. Kan ta det lite lugnare under julen nu med den saken. Så nu får det mogna lite mera. Det behövs det också! 
 
Sena eftermiddagen tillbringades med skolböckerna, tenta snart, dock hemtenta och open-book-exam, men dock en tenta som betygsätts! Det gäller att vara påläst när den börjar på torsdag, kl 08.00. Sen har vi 8 timmar, till kl 16.00 när den skall vara inlämnad senast. Skall förhoppningsvis gå bra, gör mitt bästa för det i alla fall! 
 
Mitt aktuella träningstips: 
Gör så mycket träning du kan med fria vikter, graden av överföring till maskiner är större än motsatt håll. Du blir starkare av det, detta tyder forskning på! 
 
Imorgon är det dags att MAXa för min del. Nu skall det svart på vitt visas vad träningen i höst gett. Och ja, jag har valt övningar med tanke på min hälsa, skulle kunna göra värre men gör det ganska enkelt, fast max är max. Tagga det sista, skall snart dra i mig ett stadigt kvällsmål. Inget katabolt tillstånd under natten, så man är maximalt uppumpa imorgon kl 9.00 när det är dags! 
 
Nu kör vi! 

2013-12-14
21:07:04

Tack för er respons!
Tack för all respons på förra inlägget på sociala medier! Ni anar inte hur mycket det betyder för mig! Jag kan inte med ord beskriva det, it's owerwelming! Tack, detta ger mig ännu mera motivation att vinna kampen jag går inombords! 


Idag har jag tränat och pluggat. St en del andra saker. Imorgon kommer bli ganska liknande, fast inriktningen på träningen är annorlunda. Imorgon är det kondition, mage och rygg som gäller. Gymmet öppnar 12, men är det bra väder på förmiddagen så drar jag ut på en länk på galgberget tror jag, annars blir det löpbandet på gymmet. 

Imorgonkväll är det även tid för grupparbete i skolan kl 19. Artikelgranskning, som om vi skulle vara språkvetare... :( vi ska bli personliga tränare! Hmm

Nu skall jag snart somna känner jag. Är sjukt trött samt har huvudvärk. God natt, och åter igen. Ett stort stort tack för stödet, det betyder så mycket! 

2013-12-13
16:49:16

Oj, #selfie
Hejsan hoppas fallerlallera.. Sankta Lucia... Lusse lelle lusse lelle... Natten går tunga fjät.. 
 
Trevlig Lucia. Tänk att det redan är 13 december, det här går ju alldeles för fort tycker jag. Tänk att det redan var 1 vecka sedan självständighetsdagen, 1 månad sen kurserna startade, 2,5 månad sen jag var hemma, 1 år sen senaste lucian... Tiden går ju för snabbt alltså, det är ingen hejd på den. Bara att flyta med kan man väl säga! 
 
Idag så körde jag mitt sista pass vad gäller armar/axlar/bröst i det här programmet jag haft nu under de senaste 11 veckorna. Snacka om att man hållit sig till schemat, har inte vikt en tum från det heller så jag är stolt. Imorgon är det sista ben-dagen och söndag blir sista konditionen och mage/rygg. Måndag kommer bli en lugn dag med lite skola och tentaplugg och ladda inför det som komma skall på tisdag. Jag skall på tisdag, som jag säkert nämnt, maxa min kapacitet vad gäller knäböj, marklyft och bänkpress. Det skall bli roligt att se om och i så fall hur mycket jag utvecklats under träningsperioden. 
 
Jag hittade en gammal bild på mig här i telefonen idag, och jag blev riktigt stolt över mig själv. Jag kan, med relativt objektiva ögon, se att min utveckling går framåt. 
 
Bilden till vänster togs för 6 månader sedan, och den högra bilden togs idag. #selfie
 
Nu har jag suttit och kollat ner i mina skolböcker samt datorn hela eftermiddagen så nu börjar det bli dags att ta tag i dagen/kvällen och göra något annat, kanske det är något bra på tvn annars vet jag inte vad jag hittar på. Men jag är nog duktig och hittar på något. Fantasi och idéer går jag ofta inte miste om! 
 
Ha en fin Lucia-kväll och jag hoppas ni får en fin ingång på helgen, denna 3e advents-helgen! :)

2013-12-12
20:13:09

Undersökning på ålänningar
Satt och jobbade lite på ett arbete som skall genomföras under julledigheten så jag började redan nu när jag har möjlighet att använda min litteratur. Då kom jag över en undersökning som gjorts på ålänningar. Ganska roligt, kände mig som hemma, fast jag simmade på djupt vatten.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2652992/

Skola idag, mellan 10-15 och däremellan blev det en lunchpaus med möte och information. Ingen rast och ingen ro. :)

Imorgon är jag ledig, men det betyder inte latsidan. Nej nej, jag skall träna, sen skall jag tvätta. Och plugga lite till. Har en artikelgranskning att genomföra i grupp till måndag, så det är det som händer imorgon.

Tjopp!

2013-12-11
21:31:55

Julbord - inte i min smak
Kom hem från SSoG:s julfest för ca 1 timme sen. Skall äta nu för jag är inte riktigt mätt. Inte min smak på Svenskt julbord om jag skall säga så. 
 
Hade skola idag, hela guds långa dagen var jag där. Började med gym innan det drog igång. Sen så körde Anna och jag uppsatsen, mellan 10-13 och mellan 14-16 innan vi båda var helt slut. Mellan detta så klämmde vi in en föreläsning i Excel med Jennie. 
 
Nu skall jag käka lite och sen skall jag sova. Skall ta sovmorgon imorgonbitti. Ingen skola innan kl 10 och tar en ledig dag från gymmet/träningen. Räcker med 2 föreläsningar och eget arbete efter det. 
 
Ha en go´ kväll! 

2013-12-10
20:26:12

Tisdag 10 december 2013
Hej. Tisdag igen, ännu en av dessa veckans dagar till ända. Idag Nobeldagen av alla tisdagar. Dagen för min del har bestått i skola, skola och åter lite skola, följt av träning till slut. Sen var jag trött, kom hem och fortsatte plugga en stund innan mat. Sen efter det har jag inte gjort så mycket... 
 
Seminarium imorse, följt av grupparbete, möte och träning. MIn tisdag, kort och gott. Nu sitter jag hemma och kollar på Musikhjälpen via tvn från Göteborg. 
 
Imorgon är det skola igen, men jag börjar dagen med gym, sen blir det grupparbete med Anna, sen föreläsning, sen grupparbete igen och sen julfest. Så jag måste handla imorgon, mjölk och rödbetssallad. 
 
Dagens träningstips: 
Tar det emot, gör en repetition till! 
 
Skall jobba lite med en bild nu, hörs imorgon! 

2013-12-09
19:43:03

Heldag med Flowin Functional Training
Idag har jag eller vi i klassen, haft en heldag med innovatörerna för Flowin Functional Training. Sjukt trevlig, givande och bra dag med mycket ny kunskap! 
 
 
 
Imorgon är det seminarium mellan klockan 8-10, vilket följs upp med skolarbete med Anna och sen SI möte. Ett av dessa moment är jag INTE taggad på och det är moment nummer 3! Men men, förhoppningsvis sista mötet! 
 
Skall träna efteråt så jag ser fram emot det sen så blir det nog bra. Skall väl kunna lida igenom mötet hoppas jag. Men vem vet, 1 timme med folk som ja, jag inte har så mycket gemensamt med längre. SI handledare är jag men inte aktivt längre så det är liksom inte så mycket att ventilera mera för min del. 
 
Blir en kombination på gymmet imorgon, dels så kommer jag köra mitt arm/bröst pass men jag kommer nog kombinera det med lite mag/rygg övningar som jag inte gjorde idag för att slå två flugor i en smäll. Idag så blev det inte något mage/rygg pass så jag kombinerar det på två andra pass nu i början på veckan. Om en vecka är det nämligen Max-tester som hägrar! Det skall bli trevligt att se var man står inför julen så jag kan underhålla lite hemma och sen under våren börja träna hårt igen i tror jag, 16 veckor, eller liknande. Kommer meddela mera hur min träning kommer se ut när det närmar sig, med träningsnivå, intensitet, fokus m.m. Samt tips och trix som Du kan ta del av! 
 
Dagens tips och trix: 
Våga testa nya träningsformer! Man behöver inte bli "helt såld" på allt, men vissa delar kan vara bra att ta med sig i din egen träning. 
 
Ha en fin fin måndagskväll allesammans! Skall personligen ta det lugnt och skönt och ladda inför imorgon! 

2013-12-08
13:48:19

En helg med mamma och Sven Storm
Har vart i rörelse under de två senaste dagarna vilket delvis gett mig minimal kraft till att göra annat än fokusera på det som vart aktuellt under dessa två dagarna. 
 
Mamma och jag har haft det jättebra, det har vart två aktiva dagar. Fredagen började med ett gympass, där det var armar som stod på programmet. Mamma var duktig och hängde med, vilket jag uppskattade. Mamma fick se hur jag tränar och jag fick träna henne lite grann. Jättekul. 
 
Under eftermiddagen så gick vi på stan här hemma och sen så var vi ute i "förorten" lite för att kolla i butiker. Det var uppe i Flygstaden som är ungefär som Boländerna i Uppsala. Så förort kanske är fel,men handelsområde i alla fall. Kvällen spenderades med Idolfinalen hemma i soffan, jättetrevligt :) Rätt artist vann dessutom, även om jag ville att Erik skulle vinna initialt, men då han inte var med så blev det svårt sen... 
 
Lördagen skulle vi egentligen till Köpenhamn på julmarknad, men det blev det inget av, tyvärr. Det är Stormen Sven som förorsakat maximala tågförseningar här i Halland och Västsverige. Tågen mellan Halmstad och Helsingborg har inte gått från torsdag till inatt söndag kl 04.00 och det är fortfarande förseningar på sträckan. Så för vår del så var det inte optimalt för att åka iväg så vi fick vara hemma under lördagen. Men vi sysselsatte oss med att bl.a. träna ben på gymmet. Men det blev ett stadsbesök till, ett besök nere på ett annat handelsområde som kallas Stenalyckan och sen blev vi hemma i soffan med datorn i knäna för att hålla koll på tågen inför mammas hemresa under dagen men även för att mamma skulle hjälpa mig med en skoluppgift men vi lyckades inte som vi ville.... :( Kvällen sen gick till Så mycket bättre och sen somnade vi väldigt gott bägge två i soffan respektive sängen. 
 
Idag så vaknade jag av magens kurr. Så vi vaknade upp och käkade och sen såg vi på julkalendern. Under förmiddagen så gjorde vi inte så mycket, snackade och väntade väl mer eller mindre på att bege oss emot tågstationen då mammas tåg skulle gå kl 11.00 men det gjorde det inte...
 
När vi kom till stationen så stod det överallt att tåget skulle gå kl 11 men efter en liten stund så fick vi reda på att det är försenat till 11.30 och sedan 11.46. Så vi fick vänta lite där på stationen och sen så småningom så gick informationen på station och nätet korrekt vilket gjorde att tåget om 11.46 men avgick mot Göteborg kl 12.00. Fick just höra från mamma att hon kom fram 13.21 och nästa tåg går 13.35 mot Stockholm, men det är inte det tåg som hon var bokad på, det skulle gått 12.35. Hoppas hon får åka med, hon har ju inte orsakat att hon missade första tåget och att hon kommer i tid till Stockholm och att hon får komma hem med VikingLine ikväll, att hon hinner helt enkelt. Jag håller tummarna härifrån helt enkelt. 
 
Nu skall jag försöka studera lite här, läsa lite (o)intressanta atriklar och sammanfatta dessa till tisdagen. Imorgon är det en utbildningsdag mellan 8-16 och sen återtest av vårt projektarbete under tidig kväll. Så det blir en låång dag, lagom mosig i skallen kommer man antagligen vara vilket medför att jag måste läsa atriklarna idag/ikväll när det inte är så mycket annat som jag kan göra. Mamma hjälpte förståss till med att städa lite här så det kan man ju inte göra... 
 
Tack för sällskapet mamma, ses igen till julen. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=S_uymbdSN1E

2013-12-05
21:18:12

5 december 2013, ben i gymmet
 När mamma kommer ner så skall det spela allan i vädret. Idag blåser det i massor, ifjol så var det snökaos... Men det är ju i alla fall trevligt med sällskap, även om det blir lite kortare tid än planerat då mera tid går till hennes transportresor. Hoppas vinden lägger sig snart så det blir lite lugnare! 
 
Var och drog ett pass i gymmet i morse, ben på schemat. Bra pass där jag även fick in lite teknikträning för att slipa på mina positioner inför max-testet om 2 veckor.
 
 
Har en tendes till att inte komma ner i 90 grader, även med stöd under hälarna. 
 
 
Front-squats är lite bättre. Men då är det annan tyngdpunkt. 
 
 
Från dagens pass. Köttade något effektivt här, kanske thrusters eller liknande. 
 
Ha en fortsatt bra kväll! 
 

2013-12-03
20:50:57

Tröttoger i Halmstad
Vaknade trött imorse (kanske man brukar göra det, men detta var extremt). Somnade inte om. Vilade lite innan skolan i och för sig, den började kl 10.15. Så var det dags att vara skärpta i 2 timmar när vår föreläsare skulle gå igenom coaching i praktiken. Imorgon är det nämligen dags för ett riktig (fast fejk) samtal, med en klasskompis i och för sig men vi skall hitta på ett case som vi skall coacha fram under 10 minuter. Inte alls svårt nej... 
 
Tränade efter skolan, armar och bröst-passet. Det gick bra, men det kändes lite svalt från min sida, kan bero på energinivån som inte var så hemskt hög. Men jag kämpade och kom hem och käkade lite mat. Tyvärr var jag trött under hela eftermiddagen och är fortfarande men det skall jag råda bot på imorgon när jag har vilodag! 
 
Har "bara" coachingsamtalet, tvätt-tid, examination och plugg som skall göras.... Inte alls ledig eller... Men inte någon träning i alla fall! Käka och vila är morgondagens filosofi kan man säga! 
 
Ha det gött!

2013-12-02
19:26:38

Måndagens skola och träning
Somnade på soffan i morse, som tur var så kunde jag det eftersom jag började skolan först klockan 10 idag. Men jag vaknade i och för sig efter 10 minuter då jag frös så jag hoppade ner under täcket istället och somnade ev där, klev upp igen halv 9 och drack kaffe. Skolan började ju som sagt var kl 10 så jag hade gott om tid. Var väldigt tidig i skolan också. 
 
Skola, mellan 10 och 12, coaching stod på schemat, inte så exklusivt som det låter, det var bara teorin bakom. Men imorgon så är det lite mera "hands on" och praktiskt, för sen skall vi spela in ett samtal som skall diskuteras på torsdagens workshop. Skall bli intressant och se om man kan "coacha" någon på rätt sätt... 
 
Hamnade som planerat i gymmet efter föreläsningen. Idag var det kondition, mage och rygg som gällde, som alltid en måndag. Kan hända att det faktiskt var sista ordentliga passet, återstår att se. Hela nästa måndag är utbildningsdag följt av återtest av våra idrottade som deltagit i projektet. 
 
Nu närmast så är det förberedelse inför examinationen som sker på onsdag eftermiddag. Hoppas jag klarar det, det enda jag är orolig för att den manuella pulstagningen, som inte får skilja på mera än 1 ynka slag. Det närmsta jag vart hittils är 3 slag från korrekt puls. Skulle träna idag på gymmet men det gick inte så bra då min pulsklocka inte ville spela samma spel som jag... :( Får väl bli burpees här hemma för att träna om det är så... Hela morgondagen, frånsett träning och skola då förstås. Kul... Men var gör man inte för att klara skolarbetet... 
 
Ikväll är det final i Dessertmästarna och sen dramaserien på fyran. Sen sova. Imorgon skola och gym, sen hem och burpee´sa om så är fallet... 
 
Ha en fin 2 december! 

2013-12-01
20:54:48

1 december 2013
Första advent har för min del inneburit städning, tvättning, gym och julskyltning på stan. Men nu är jag också trött, så det har tagit ut sin rätt. 
 
Persade på marklyft idag, 6 reps på en belastning som jag inte delger ännu. Sen när jag maxat om några veckor skall ni få resultaten! 
 
Fitnessfestivalen igår gav mig mera inspiration att bli frisk och stark även om majoriteten vuxit upp med proteinshakes istället för välling i nappflaskan kändes det som, men jag skall bli genuint stark och tränad. :) Älskar att se utvecklingen, även små framsteg är framsteg liksom! ;) 
 
Första advent ja, det juligaste jag käkat var väl saffranspastan till middag.... Men det är något i alla fall. Gott var det! 
 
 
Imorgon är det åter till skolan, och sen skall jag ha kondition på gymmet. Löpning blir det säkerligen, näst sista gången tror jag.... Schemalagt i alla fall. :) 
 
Dagens tips och trix:
Värm alltid upp före träning och kör nedvarvning efter, det förhindrar skador och rensar bort gamla slaggprodukter som kan orsaka muskelvärk.