Jenny Häggblom

2011-09-30
19:55:50

Trött som faan
Har vart dålig på att uppdatera er om allt som händer här, men just nu lider jag av lite energibrist på bloggfronten. Mobilen som är ny kan jag inte få upp bilder från så det suger och iPhonen bär jag inte på när jag inte använder den så den ligger bara hemma just nu.

Kan ju kort briefa er om vad som hänt de senaste dagarna. Igår så hade vi skola på förmiddagen, palpering av övre extremiteten. Stod i bara underkläder och kände på varnadra, om inte annat så lär man känna varandra ganska bra. Sen hade vi träning på eftermiddagen, ute på Arenan var vi. Fredrik hade lektion i FlightScope (inkl. bollflyktslagar) samt GUBBS (-introduktion för en som inte jobbat med det i detta formatet). Sen hade vi föreläsning med Louise Permelin från Nordea Tour om hur vi som spelare skall vara för att ge allt (inkl oss själva ett bra rykte). Fick skratta lite under den föreläsningen. Igårkväll somnade jag ganska snabbt när jag väl tillät mig att sova.

Blir nog somna ikväll igen ganska så snabbt. Idag så har vi haft fys på Arenan, sen följdes det av 3D med James och lite andra tester och sen lunch hemma, sen iväg till skolan och 3 timmars föreläsning om hållning. Efter det sen så gjorde jag lite ärende (antal 1) och sen hem i duschen. Satte mig ner först nu efter maten och disken och konstaterade att jag är skittrött. Kommer somna gott inatt.

God natt

2011-09-28
07:41:17

Onsdag
Hejsan!

Igår hade vi fysträning på Arenan, det var grymt. Var så stolt över oss alla efter träningen, det var helt härligt! :) Sen hade vi inget planerat på resterande dag, jag for hem och pluggade. Det var najs! Men det blev lite långtråkigt i slutändan men tiden gick ju snabbare än jag trodde, men det tog tid. Slutade kvällen med att kolla på tv. :)

Idag så sitter jag nu här och kollar på nyheterna, skall till skolan tills klockan nio. Sen har vi lektioner till klockan tre i eftermiddag. Idag börjar en ny kurs, eller i alla fall intro till den. Skall bli intressant att se vad den handlar om mera än generell psykologi.

Igår anmälde jag mig till tentan för anatomin, skall bli najs att få skriva den tentan så¨är den över sen, inte helt fel. Även om det är intressant, men kanske psykologin är lika intressant! :)

Vad vet jag mera då? Inget vad jag vet. Solen skall skina här i några dagar så det skall bli najs! Den är ju efterlängtad som bara den! :)

God morgon!

2011-09-26
15:44:47

Nytt
God eftermiddag!

Hoppas ni har en skön dag med vackert väder. Det har vi. :) För en gångs skull så är det fint väder! Kan man tro sina ögon, knappt! Men det är skönt med fint väder! :) I like it, a lot!

Imorse hade vi träning på Tylösand (halmstad gk), det var 8 bolls-övningen, vilket var en ny övning för mig och den är säkert bra men jag är inte riktigt i form så det gick inte så bra som man kunnat önska kanske. Men jag tog mig i alla fall igenom den och sen åkte jag hem med Jossan. Hon hade mamma och mormor här så hon ville hem snabbt så jag joina henne. Somnade när jag kom hem. :)

Efter lunch så hade vi lektion, anatomi ännu. Trevligt, men mycket småsaker som man skall pränta in, ett exempel är lederna och ligamenten i händerna och axeln och övriga ställen på kroppen, nämn en plats och jag kan nämna ett ligament som vi skall kunna. :) Men det är inte så farligt, ännu! Tentan är om en månad! Sen är den här kursen över. :/

På onsdag börjar nästa kurs, eller i alla fall introduktionen för den, det är psykologi. Kommer ha mycket sånt i skolan men det är ju najs, man kanske lär sig något. Som om det skulle vara konstigt, när man går i skola...

Men men, om jag skulle ta mig hem nu då. Sitter i biblioteket, är ganska trött så jag skulle vilja ta mig hem och lägga mig, men samtidigt så borde jag läsa. Men jag är ju nästan helt ledig imorgon så jag kan plugga då.

Ha en skönt kväll, även om det regnar!

2011-09-25
18:00:47

Helgen och uppdatering av den
Hej igen, har vart lite dålig uppdatering den här helgen men mamma har vart här och jag har velat spendera tid med henne. Hon är så viktig för mig så jag vill inte försjunka mig in i något så mycket så jag missar tid med henne, så jag har prioriterat bort en del saker som är viktiga, men nu skall det bli bättre igen! :)

Mamma kom ner i torsdags eftermiddag med tåget från Stockholm till Halmstad, jag var och mötte henne vid stationen. Sen hade vi en talrik kväll med god mat och gott sällskap i form av varandra. I fredags hade jag två lektioner så mamma underhöll sig själv, vilket hon gjorde bra. Sen for vi ut till flygstaden och handlade m.m. Kom hem och gjorde inte så mycket under kvällen. Bara njöt av att vara lediga! I lördags så for vi ut till Båstad (tennismeckat) och Boarp, till Lågprisladan. Hittade lite jox som man kan ha nytta av, sen så tog vi oss hem, stannade bara och käkade vid Rasta i Snapparp. Sen tog vi oss hem, men via Stenalyckan och köpte lite kläder.

Idag så for mamma igen, just nu är hon i en buss på väg till Grisslehamn. Men imorse, innan hon åkte så myste vi tillsammans, städade lite och lite annat. Men mest så njöt vi av varandra. Sen så gick vi tillsammans i solskenet till stationen och klockan 11.02 rullade mammas tåg iväg och en tår rann ner för min kind. Saknar mamma mycket, men jag kommer kom hem om knappt 2 veckor! :)

Sen så var jag ut och cyklade till flygstaden och tillbaka. Sen så har jag pluggat lite och kollat på tv, nu sitter jag och kollar in nyheterna och så lagar jag mat. Sen skall jag bara chilla och ta det lugnt. Imorgon är det träning på förmiddagen och sen så är det skola på eftermiddagen.

Det är väl vad jag vet för nuläget... Som sagt var, solen skiner idag. Kul att vädret är bra när mamma var här, det är som om hon tog solen med sig (men det gör hon vart hon än går!).

Älskar dig mamma!

Ha en bra dag där hemma eller var ni nu är! Kram

2011-09-24
16:36:15

Mamma är här
Sitter hemma med mamma, vi är båda ganska trötta och slitna men vi har det jättebra! Idag så har vi vart ner till Båstad och Boarp. Vart på en shoppingtur kan man säga.

Igår så hade vi det jättebra, jag var i skolan men mamma sysselsatte sig bra, måste sägas, bättre än jag trodde. Jag har just fixat lite med skolarbete och mamma kollar på reprisen av Robinson.

Imorgon åker mamma hem, skriver mera då. Kan tillägga att jag har ny mobil samt nytt nummer. :)

Ha det!

2011-09-22
15:30:09

Liten uppdatering från Västkusten
Nu kommer de utlovade bilderna!



Korridoren där jag har lektioner, kanske skall tilläggas att byggmästarna och byggingenjörerna också håller till här...



Utiskten från min balkong, tågstationen syns tydligt! Och en byggarbetsplats!



Ingången till mitt hus!



Receptionen på Arenan.

Sitter hemma just nu, har vart dunderaktiv idag. Började, rivstartade dagen med storstädning och tvättid. Sen fortsatte jag med strykning, städning, dammsugning m.m. fram till lunch. Sen efter lunch har jag vart lite mindre aktiv, då har jag "bara" pluggat och surfat runt lite grann. Och nu skriver jag detta.

Vadav denna städfason kanske ni tänker, men som ung student i egen lägehet väntar jag finbesök, mamma kommer med tåget om 90 minuter. Då måste det vara städat, men jag kan säga också att det inte var helt fel med storstädning av lyan för den var ganska dammig. Jag har till och med bytt bordduk på bordet! Då kallar jag det förvandling, nu känner jag knappt igen mig alltså.. :)

Jossan tvättar nere i vår tvättstuga, hennes var occuperad och hon måste tvätta så jag ryckte in. Allt för en kompis! Ja, jag hoppas det duger med inlägget nu.

Imorgon är det två lektioner som gäller, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Sen skall jag tillbringa så mycket tid med mamma som jag bara kan! Vi ska ha så kul! :) Ikväll blir det nog lungt dock, men man vet ju i och för sig aldrig, men jag har skola 8 imorgon så jag tippar på att det blir lungt.

Igår så blev det en ganska lugn kväll, var till Julia på hennes pre-födelsedagsfest för oss tjejer i SSoG. Det var trevligt, måste säga att alla damer är otroligt trevliga och tillmötesgående. Men alla golfare är ju det så det är inte så konstigt, och sen har ju alla samma intresse så det är lätt att hitta ett samtalsämne. Lyckad kväll!

Igår på eftermiddagen så hade vi träning med Fredrik på Holms GK. Det var en blöt bana, en blöt och långsam green men de hade inte vågat klippa den igår för då skulle de kört sönder gräset som omsluter green. Så det var okej, tyckte jag. Övningen i sig var rolig men det gick inte så bra för Jossan och mig, men gör man testet igen så kanske det går bättre. Frös när det var klart för puttning är inte så "aktivt" och två timmar i regn och 12 grader kan man inte ens unna sin värsta fiende. Men men, jag lever ännu. Ingen förkylning i sikte heller så jag är nöjd!

Nu skall jag snart ta mig till tågstationen och vänta på mamma, skall bli så skoj att se henne igen! Har haft kontakt så jag vet att hon med säkerhet passerat Skövde (där Mackan bor för övrigt). :)

Ha en fortsatt trevlig dag! Kramar!

2011-09-21
09:22:54

Skola
Sitter i Biblioteket och gör inte så mycket. Skall ha lektion om en timme och den håller på till klockan 12, sen är det lunch och klockan 14 har vi träning med Fredrik på Holms Gk. Sen är det ledig tills mamma kommer imorgon, nej förrästen, det är ju födelsedagsfest som gäller idag ju. Julia fyller år på fredag och hon skulle ha fest ikväll! :) Skall gå på den en stund.

Ha en bra dag allesammans!

(PS. Det regnar här och blåser, suprise suprise..... :()

2011-09-20
12:39:46

Stranden ofrivilligt
Hej, dåligt uppdaterande igen... Shame on me.... :(

Vad häder kanske ni undrar? Jo det är en hel del det faktiskt. Igår, till att börja med, så hade vi förmiddagsträning på Arenan. Birdietest, vilket var ett bra men, för åtminstone mig, ett tufft träningspass. Skulle köra med största möjliga koncentration på varje slag, så det tog lite krafter från en, speciellt när man inte tävlat på ett år nästan. Det tog två timmar och göra testet. Sen var det hemfärd som gällde. Hem och lunch, sen skola.

I skolan så hade vi Dugga (dvs. ett test som inte betygssätts alls men perfekt att kolla av mina kunskaper). Jag hade faktiskt ganska bra i det testet. Skall kolla igenom det nu och kontrollera samt framförallt repetera det vi hittills gått igenom. Imorgon i skolan så fortsätter vi bara att köra på med nya termer och delar som gås igenom. Like it!

Sen igår så for jag ner på stan i ca 90 minuter, sen kom jag hem och kastade mig på sängen tills nyheterna klockan 18. Då fick jag lite krafter igen, men träningen på förmiddagen tog ganska hårt på mig. Kvällen blev lugn.

Imorse så hade vi fysträning, jag var övertygad om att vi skulle vara inne så jag chillade i gymmet, men det visade sig att vi skulle vara UTE och jag hade inte varma kläder med mig. Vi tog två bilar och stack till Östra Stranden, där det inte var nådig träning för de andra, jag gillade det! Men det var kallt så när vi var klara så frös jag som bara den! Markus och James badade, glaningar! Blev in via skolan och tvätta och värma händerna innan jag kastade mig på cykeln för att fara och handla. Sen så drog jag mig hemåt och kastade mig in i duschen (bokstavligt talat). Fick upp värmen, klädde på mig varma kläder slog igång tvn och kastade mig under täcket med dagens tidning, GP samt Aftonbladet, och läste dem till lunch tid.

Nu så skall jag kolla in skolans papper och läsa lite om ryggen och kotorna, samt som jag redan skrev, kolla igenom Duggan. Sen skall jag på stan, men det blir först senare, och där skall jag äntligen fixa lite grejjs och drar sen ut via Flygstaden till Arenen för ogräsplockning. Det är klockan 17 jag skall vara där och krypa på greenerna.

Bilder kommer vid ett senare tillfälle och de är inte någon rolig bild, men den duger för att ni skall få se hur korridoren i skolan ser ut. Under tiden jag jobbar på det, kan ni se bilden på min klass. Ha det bra!



Han som står höger om mig, från dig sett, har slutat men annars är det vi som är Golf H11.


2011-09-18
15:35:50

Söndag 18 september 2011
Hejsan, här sitter jag nu igen, trött och uttråkad. Vet inte vad jag skall göra, kan inte plugga mera för jag har ont i huvudet och jag kan inte ta in mera just nu, det är ganska mycket som redan är inpräntat. Till exempel så har jag präntat in var Axis Patellae, Basis Patellae, M. Biceps Femoris, M. Piriformis, M. Vastus Intermedialius ligger. Sen en massa ligament och leder, men det är ju "lätt" i samband med alla muskler och sånt.

Igår så var det en bra dag, ganska lång men ganska bra. Cyklade en sväng på förmiddagen, sen så somnade jag en stund. På eftermiddagen så pluggade jag fram till kvällen. Sen var det televisionen som gällde. Somnade mitt i någons fest, det är alltid fest på helgen så jag får vänja mig med det. Men det jobbigaste är skriken mitt i natten av någon full student som inte vet vart han eller hon ska.

Idag så cyklade jag en sväng igen, innan regnet. Sen så har jag kollat in en film, Flight 93 som störtade efter en kapning den 11 september 2001. Inte så bra film, bra story men själva filmen var inte bra alls. Bättre filmer har jag absolut sett.

Nu har jag INGET att göra, skulle kanske behöva repetera musklerna men det orkar jag inte. Huvudet dunkar som bara den, och inget är det i tv. Fotboll kanske då men det är väl också det enda man kan se på en söndag eftermiddag. Dessutom får man tiden att gå genom att kolla på sport. Golfkanalen har jag inte så Viasat Sport får duga.



En bild från lägenheten under inflyttningstiden. Men det ser likadant ut idag.

Vad skall jag mera skriva? Inget, kommer inte på något. Ni vill nog inte veta mera... Imorgon så är det träning och sen skola på eftermiddagen. Vi har förhör imorgon i skolan så det gäller att visa vad man verkligen kan! Bra grund för tentan sen som kommer när den kommer.

Ha en bra söndagkväll och en bra start på inkommande vecka!

Hade Gött!

2011-09-16
19:32:08

Färgpennor
God kväll!

Här är allt frid och fröjd. Jag fick till slut dagen att gå för där mitt på så trodde jag banne mej att den tiden skulle stå still, men den knatade på och nu är det kväll igen! Så glad för då får man snart gå och lägga mig, gillar att sova.

I morse hade vi fysträning, blev ett lugnt pass men dock lite aktivitet (inte som Mackan som tog slut sig TOTALT!). Kom från gymmet och satte mig ner och läste GP ordentligt, lärde mig mycket som jag redan glömt ;) Sen eftermiddagen inleddes ute på stan, på banken, Telia m.m. kom hem med två tröjor... Bra Jenny... Sen så satte jag mig ner med skrivaren och datorn och ritade lite, på papper, just då använde jag ingen dera, det blev för hand som jag målade. Kan man tänka sig att jag får rita och färglägga även när man går på Högskola? Bringing back old, old memories! Goa sådana dock!



Mina alster! :) SÅ NÖJD!

På gymmet så gjorde jag delvis detta:



Grymt bra! Rekomenderas varmt!

Nu skall jag kolla in televisionen, sen så är det som sagt sovdags, men inte ännu, är åt helvete för mätt för det just nu! Måste låta maten smälta först. Blääää...

Skall prata lite med mamsen också! Det får inte glömmas bort. Återkommer imorgon, over and out.

PS. Grattis Sara på 20 års dagen!

2011-09-16
07:39:38

Utlovade bilder :)
Här kommer det bilder som jag lovade. :)



En solig dag på Arenan! Perfekt att träna lite!



Solen lyste (tyvärr) så bilden blev inte så bra men jag tränade punchar. Tanken var att slå bort peggen för att komma lågt in och ut från bollen, så man inte hugger ner på den för då stiger den bara i vinden. Man vill ta den bra och "lågt" för bästa resultat! (Egen uppfinning)

Om en timme har vi träning, Gym, skall bli skoj, men det är inte så många här. Josse, Tessan, Emma är i Vasatorp, Gabbe är i Haninge, Fille är i Kalmar, så det är nog bara Mackan och jag här. Men träning är det oavsett. Jag är pepp!

Har just läst lite om knäleden (articulatio genu) och meniskerna som man inte skall byta ut mera, vilket man gjorde för några år sen. Det har väl visat sig att det inte blir bra då, antar jag... Efter gymmet skall jag börja med ligamenten i knäet.

Just nu sitter jag och peppar inför gymmet med Soft Rock Anthems, så jäkla skön musik så här på morgonen! Grr, vad pepp jag blir!

En avslutande bild, på logon för School of Golf.



Nu skall jag göra mig klar, dels för gymmet och sen skall jag till biblioteket och butiken. Så jag kommer väl hem till lunch kanske. Men det gör mig inget, tiden går bara snabbare ju mera man har att göra. Sen i eftermiddag får vi se vad som händer, men troligtvis blir det plugg för på måndag är det Dugga (diagnostiskt test).

Kram

2011-09-15
19:10:43

Arenan idag igen
Just nu sitter jag och kollar på sjukhuset på tv3. Det är ganska intressant. Har just diskat, ätit, strykt, kollat på film och kom innan det hem från träning.

Vi hade träning på eftermiddagen vid Arenan. Blev ett bra pass med massor av låga slag av olika sort. Både i närspel och långa slag. Sen så åkte jag hem, men det var grymt, fick koll på de låga slagen. :) Var lycklig när jag satte mig i bilen och åkte hem!

I förmiddags så var det tvätt som gällde, men jag handlade, pluggade och städade lite under tiden. Imorgon skall jag plugga som bara den, då kommer det bilder också här. Jag hinner inte lägga in dem nu, skall snacka med mamma nu.

Ha et bäst!

2011-09-15
07:27:56

Citat
Hej, det var ett tag sen sist, men jag lever ännu!

Tiden går snabbt när dagarna är fullpropade med saker att göra. Igår var en sån dag, den gick av bara farten. Igår så hade vi lektion mellan 8 till 12, sen hade vi träning klockan 13 till 16 och sen var jag ner på stan när jag kom hem och köpte två saker som jag skulle ha. Sen lagades det mat och sen så blev det chilla och kolla på tv. Kollade in Bonde men det var inte så skoj så jag läste aftonbladet i stället och kollade med bara ett halvt öga.

Tog lite bilder igår från träningen, vi var på Arenan. Tog lite flera bilder också i och för sig.



Tyvärr ser man inte att det blåser men de som är starka så slog en drive i motvind ca 130 meter. Kanske det blåser lite då. Bakom träden där borta (som inte är höga) så ligger Kattegatt varifrån vinden kom. :) Rak motvind. Lite skruv och du hade mycket skruv.



En av våra bilar som vi får utnyttja. Det är så jäkla bra så det går inte att finna ord för det! I like this PLACE!

Idag så är det tvättstuga på förmiddagen och sen i eftermiddag så har vi träning på arenan. Skall bli skoj. :) Ikväll så är det plugg som gäller. Men medan jag har tvättstuga så skall jag även och handla och till biblioteket. Måste fixa lite grejjs.

Läste en bok lite ytligt igår på Arenan. Zackes bästa citat del ett. Måsta lägga några citat på hjärnan som kommer här nu. :D

"Det är entröjas väder, då menar jag en skjorta och en tröja."

"Det är 100% chans till regn varje dag."

"Det blåser alltid, även när det är vindstilla."

Det kan sammanfatta vårat väder här. :/ Den första kan tilläggas att det är temperaturen 16 grader som menas. Det är det här. Så jag tyckte den passade bra.

Ha en go dag nu! Hade hade...

2011-09-13
13:10:19

Halmstad, i min lya
Nu är jag hemma hos mig igen. Nere i Halmstad. Kom hit på ett, måste sägas, annorlunda sätt (inte enligt plan om man säger så!). Men ner kom jag och nu är jag här!

For i söndags till Sverige med Gummor Gun-Britt. Åkte med henne till Täby (där hon bor) och sov där. Tidigt igår morse så åkte vi till Centralstationen där hon lämnade av mig och jag fick kliva på tåget som skulle ta mig till Hässleholm, därifrån skulle ett annat tåg ta mig till Halmstad. Men det skall ju "alltid" trilskas när jag åker någonstans. Så det hade lagts in en ersättningsbuss (men en buss går ju inte lika snabbt som ett tåg). Så jag kom ner senare än planerat så jag fick skippa första lektionen och for till andra istället. Men jag kom fram. Och min väska var tung så när man skulle bära den så fick man ont i axeln. Idag, känner jag av detta måste sägas. Min trapetzius är sååå sjuk idag. Helt sinnes hur den kan vara så styv alltså. Men jag har masserat den lite och smörjt in den två gånger. Sen har jag halsduk, så det skall hålla värmen.

Idag har vi haft gymmet på morgonen och sen hade vi gruppövningen, dansat och palperat muskler och ben. Så jag lärde mig ännu mera nu. :) Det är inte helt fy skam alltså!

Nu skall jag snart dra mig ut på stan och fixa lite grejjs och sen skall jag och köpa en sak som mamma och jag kom fram till att jag skulle köpa. Jag tror det blir idag i alla fall. Just i detta nu sitter jag och kollar på Moraeus med flera/mera, Loa Falkman är ju sååå skojjig som man inte kan tro. :D

Hoppas ni haft det bra! Här blåser det (som satan (kan inte ta bort svordomen för då blir det inte sanningsenligt)).

Kram

2011-09-11
09:48:43

9/11
Idag så åker jag tillbaka till Sverige. Ikväll går båten mot Kapellskär. Skall bli skoj att åka ner igen, men en layover natt i Stockholm emellan resorna. :)

Idag är det 10 år sen 9/11. Alla vet väl nästan var man var och vad man gjorde den dagen för 10 år sedan. Det är sjukt hur man kan minnas (trot att jag bara var 10 år) sådana saker. Men det är väl vad som förekommer hos alla människor, de som minns, minns väl Estonia också. Själv var jag för liten när det hände så jag minns inte det.

Mer vet jag inte, man kan bara krama de nära och kära och sen ta varja dag för sig, men man skall inte underskatta människorna runtom en! Inte en enda kotte!

Ha en bra dag, denna dag!

2011-09-10
09:46:57

Hemma på holmen
Nu är man hemma och det händer inte så mycket igen... Men snart åker jag tillbaka till mitt hem och då händer det mera. :)

Igår så gjorde vi inte så mycket, var i stan från 8 till 3 igår och sen så hände det inte så mycket. Idag så händer det inte mycket, skall till stugan en sväng och kolla idag och sen så är det chilla som gäller. Jag skall kolla in Idol reprisen idag eftermiddag men det är väl det ena som är på min agenda.

Imorgon kväll åker jag till Kapellskär och sover hos gummor och sen går tåget 06.21 på måndag morgon från Stockholm och kommer ner till Halmstad 11.57. :) Skola klockan 13.15. :) I like.

Det är de jag har på hjärtat idag. Ha det gött.

2011-09-08
09:50:31

Klarade mitt misson
Nu är jag hemma, och det är lika fint väder här som i Halmstad (bara en väsentlig skillnad, det regnar ännu inte här!). Lika grått och tråkigt. :( Men det är skönt att vara hemma, även om jag sover bättre nere i min lya. :)

Igår kom jag hem, åkte klockan 14.40 från Halmstad med flyget upp till Stockholm. Landade klockan 15.55 på Arlanda. Direkt jag kom till gaten så gick jag till Arlanda Express som skulle ta mig till Centralen så fort som möjligt. 16.17 gick tåget. 16.35 var jag på Stockholms Central. 17.00 gick bussen till Kapellskär. 18.05 kom vi fram i Kapellskärs hamn. 19.00 gick båten. Jag hann med. Var lite orolig i början om jag skulle hinna från Arlanda till Centralen men jag hann! Inte dåligt! Så mamma och pappa kom och hämtade mig från båten sen i Mariehamn och vi styrde vår kosa mot Eckerö. Somnade just efter 23.

Vaknade tidigt imorse och pratade med mamma en stund. Sen efter det så gick jag och vilade lite igen. Vaknade lite före 10, då gick jag ut för att få frisk havsluft i lungorna. Efter promenaden som höll i sig en 20 minuter så kom jag hem och softar. Bakar en äppelpaj men annars skall jag chilla, skal väl kanske plugga (läs måste) i eftermiddag, men jag skall till stan en sväng också. Men jag måste läsa om bäckenets ligament samt fotens alla nödvändiga ligament. Just det jag glömde ju knäet också! Ujja-bujja...

Som ni hör har jag en hel del att ta in, och nästa vecka skall vi börja med musklerna så det kanske är på sin plats att man kan leder, ligament samt en hel del ben"bitar" innan muskulaturen kommer på plats. :)

Har att göra med andra ord! Ha det gött!

Ps. Det är kallt här... Och hemskt det som hänt med Stefan Liv, sörjer med familjen. Ds.

2011-09-07
08:23:00

En oskyldig liten bild


En bild från träningen i måndags, tog den mest för att få med molnen men även killarna kom med på den. :) Inte helt fy skam om man frågar mig!

Kommer hem idag! SÅ GÖTT! Flyger härifrån i eftermiddag, men först har jag skola som vanligt, 2 timmar anatomi och ännu flera latinska ord! Najs! Vet väl inte så mycket mera, det har vart inbrott (igen) här i Halmstad, Flygstadens Golfklubb har haft inbrott inatt men ingen fick med sig något. Häromdagen var det en kille som blev knivskuren på en mack i Vallås och för kanske en vecka sen så var det flera inbrtott. Bor i en lagom kriminell svensk stad alltså! Trevligt... Skall nog ta in cykeln innan jag åker idag.

Allt är packat, som jag kan komma på att skall med i alla fall, det är bara båten som inte är bokad ännu men annars är allt klart! Vilket är najs. Det är fortfarande bara Nocken (Markus), Gabbe och jag här. Fille kommer fredag och tjejerna på söndag, och sen jag på måndag. Sen åker killarna igen på tävling nästa helg troligtvis. Men det var inte säkert ännu.

Jahapp, om man skulle städa upp lite här då så det är trevligare att komma hem sen. Eller ja, det är bara disken egentligen, och den fixar man på 3 röda. Så det är lugnt.

Om ni hört på vädret idag morgon så kanske ni hört att det är kulingvarning här på västkusten, och det har vart storm inatt, det har jag märkt kan jag säga. Hemma så blåser det ingenting, trädkronorna ruskar kanske lite i vinden men här när man bor på fjärde våningen (i höjd med trädkronorna) så blåser det desto mera, var lite rädd inatt för om det skulle blåsa sönder något men allt är ännu intakt (tror jag).

Ha det bra så syns vi snart! Kram

2011-09-06
14:52:44

Ledig dag men fullspäckad.
Har just bokat hem mig hela vägen, nästan, förutom båten men jag gissar att jag med två små väskor får plats kanske i en skrubb men jag borde få plats! Flyget, tåget och tåget tillbaka ner är bokat och klart! Är så stolt över mig själv alltså!

Idag har vi haft gym träning, själva för James var inte där. Det är bara Markus, Gabbe och jag här, alla andra är på tävling så det är tomt nu. Och imorgon åker jag hem. Kommer bli jättetomt här då. :)

Efter gymmet så gick jag till kåren, sen till Ica, eller egentligen Ica före och köpte kuvert och frimärke. Sen kåren och sen hem och printa en himla massa papper. Men allt har gått bra, efter lunch så har jag pluggat ganska rejält mycket. Läst allt om pedis och femus samt tibia och fibula samt alla deras knölar och sånt. Så nu kan jag mera än förut. Alltid positivt.

Idag hade vi ingen skola, men imorgon har vi. Klockan 10 till 12 har vi plugg och sen så sticker jag hem! GÖTT! Skall bli så skönt att komma hem till mamma och pappa och äta deras mat! :) Samt umgås med dem förståss! Det är ju prio ett! Men det blir nog att plugga också. Men det positiva är ju att jag inte missar någon lektion, fredagens är flyttad framåt till onsdag nästa vecka så jag missar inget av värde! :=)

Skall snart bege mig ner på stan för att kolla in bussturer och sen skall jag tillbaka och kolla på tv, maestro samt Blågula drömmar, vägen till landslaget. Sen kommer Adam Live och ja, sen är klockan sju. Tiden går så snabbt ibland alltså! :) Gött mos.

Ha det bäst!

2011-09-05
16:28:49

E.g. Pedis, membrana interossea, malleolus medialis/lateralis osv...
Hejsan mina kära bloggläsare (okej, det där kanske var att bli lite väl bloggig men who cares?)!

Sitter återigen i biblioteket och chillar, nej men jag måste få snabbare internet, håller på att gå crazy med det där långsamma som jag har i lägenheten, men imorgon skall det förhoppningsvis bli ändring på det! Då har studentkåren öppet när jag är ledig och då kan jag få vad jag skall ha!

Imorse var det dags för träning på Bäckavattnet, en bana ut på 25an (i folkmun, men riksvägen som går in mot Ljungby). Det är en kuperad (Kalle Anka bana) som det är mycket krokar på och den är inte lätt att man håller sig på fairway. Men det är ok, den är således tajt och det kan ju behövas precision för att man skall kunna spela bra golf ibland, inte bara kötta på drivern och sen kunna spela in vare sig man hade slice (mega högerskruv) eller hook (mega vänsterskruv). Den här banan är således ganska knixig. Trevligt, men mina ben upplevde den inte som så trevlig när jag gick med de andra idag. De var ganska trötta och då skall vi inte tala om huvudet som var totalt tomt när vi kom upp på femmans tee. Jahapp, bara 5 hål kvar då... :( Men jag tog mig runt och det kan jag säga att var min första 9 hålare i år, dock utan spel men jag har tagit mig runt nu ett varv! Stolt är jag över min bedrift!

Sen var det hem, dressa om, käka och cykla iväg i regnet till skolan. Kul när det banne mig, pissar ner ute. Det är så sjukt hur det kan komma så mycket vatten! Det har vart en (1!) soldag sen skolan började. Det är ju helt unbelivable. Men dit jag kommer, dit kommer även regnet! Det kan man slå fast ganska snabbt!

I skolan sen så var det den nedre extremitetens anatomi som behandlades, det var benbitar (som man generellt kan uppleva det som men för oss, knölar, piggar och utskott på skelettets delar) som genomgicks grundligt. Bland annat kan jag ge er att Metatarsus är mittenfotens ben, består av 5 stycken (ett ben till varje tå). Pedis är foten, Patella är knäskål, men även svårare som utskott och sånt som alla har. Nu skall jag hem och plugga in allt detta, tur att jag har bra litteratur som hjälpreda! Imorgon är vi lediga och då skall jag sitta med böckerna framflör mig hela dagen! Från morgon till kväll.

Ikväll skall jag fylla i lite i mina anteckningar och sen skall jag kolla på tv, eller så kollar jag bara på tv. :) Får se om det kommer något intressant som kan vara av intresse. Men det tvivlar jag på, mer än idol då alltså! Det är ju så bra men jag gillar inte när Bard skall döma ut alla, absolut alla! Han är ju hopplös. Men det kanske (förhoppningsvis) blir bättre.

Om ni vill, alltså om ni vill läsa mera golfspecifikt vad som händer här så kan jag också hänvisa er till min andra blogg som drivs på skolans hemsida, där tar jag upp mera djupgående träningar och sånt. Om ni vill kan ni ju titta in där och kolla runt lite, där finns även bloggar av mina klasskamrater och andra golfare i äldre årskuller. :) Hemsidan är: www.schoolofgolf.se och sen kan ni klicka er vidare på student och sen borde ni ha alla golfare årsvis, jag är i spalten till vänster (borde i alla fall vara). Då kan ni föra musen över mitt namn (eller någon annans namn) och klicka där, då kommer ni till bloggen och våran "egen" sida där det kan finnas resultat från tävlingar och sånt. Ni får läsa själva. :)

Nu skall jag passa på att läda DN.se och aftonbladet och sen skall jag bege mig hemåt. Har nu även bokat tåget ner igen på måndag morgon till Halmstad, kommer ju hem på onsdag! Gött! Det blev långt det här, men jag hoppas ni orkar läsa det. :) Har ni kommit hit har ni inte långt kvar! Kämpa! :D

Kram på er

2011-09-04
08:49:43

På G
God morgon!

Vakna? Det är jag, och har vart i snart 3 timmar. :) Har hunnit med massor med saker. Har tvättat en maskin tvätt, har hängt upp tvätten i torkskåpet (är på torkning nu). Har vart ut på en cykeltur kring stan redan, hittade massor med nya saker, fick se Örjansvall :) HBKs hemmaarena. Blev överraskad av att jag hittade runt stan, vägar jag inte vart på än, men nu har jag vart där också.

Snart borde tvätten vara torr, skall pumpa cykeldäcken också. Det är lite lite luft där för att åka, vill ju inte ha dåligt däck redan på min racercykel. Sen skall jag nog vila lite, så jag orkar plugga i eftermiddag! Skall se på friidrotts VM också, sista dagen, måste ses! :)

Great! Fett nice alltså. Kommer bli en grym hemma dag! Ha re.

2011-09-03
19:42:50

Duktig flicka
Försöker desperat få tag i mamma via skype men utan framgång. Annars är det chill framför tvn som gäller. Har vart så duktig idag. Har pluggat en god stund (2 timmar), sen var det 75 minuter på Golfarenan som gällde, träffade Jossan där också. :) Bra och skönt pass. Kom hem sen och fick ta en varm dusch.

Nu chillar jag enbart, kommer så göra till sovdags vilket känns som kommer snart. God natt

2011-09-03
10:55:28

Sept. 3, 2011
God morgon!

Jag vet det är tidigt men vad hjälper det när man är morgonpigg? Är man vaken en gång för alla, vad skall man då ligga och dra sig för? Man kan ju lika bra kliva upp. Morgonen är ju den finste tiden på dygnet, i alla fall enligt mig. Solen stiger och kastar fina strålar, naturen vaknar och det är ljust. Finast är det ju att lira golf på morgonen, det är så vackert, speciellt på Slottsbanan när solen stiger bakom slottet och daggen ligger kvar och reflekterar solens strålar.

Det tristaste på morgonen är att det inte finns så mycket att se på i tv, men det är en smalsak. Jag har ju skolarbete att göra så jag kan plugga. Skulle behöva läsa om ledens funktion och alla olika typer av leder vi har, både äkta och oäkta. :) Det är såå intressant!

Sitter i Biblioteket just nu. Måste kolla skolans mejl samt skicka iväg några mejl. Sjukt att jag inte kan öppna det här hemma i lägenheten, men det är ju en smalsak att ta sig ner till skolan men det är ju lite smått omständigare om man säger så. Mitt internet är så skumt! Kanske borde fixa det där som kostar istället om man skall kunna studera som jag vill och håller på att göra. Kan inte ens öppna Google och då blir det svårt att söka på olika termer som jag inte kan. :(

Idag skall jag ut och träna till Golfarenan, skall bli najs. Skall slå lite och sen åka hem igen, skall bli fint att röra på kroppen som vanligt! :) Skall kolla in friidrotts VM först, skall kolla in BOLT and his Bolt-arms. Han hade enligt sportradion igår kastat iväg sina löparskor till publiken efter loppet och de hade gått totalt crazy! Men vad gör man inte om det kommer ett par Bolt skor mot en? Tror jag hade reagerat på samma sätt faktiskt. :P

Idag lirar Fille, Nocken och Gabbe i två olika tävlingar. Tjejerna är kvar, tror jag. Jag skall plugga för jag vill komma ikapp det som de kommer gå igenom i nästa vecka när jag är hemma. Så jag inte ligger alltför långt efter sen. Det är mycket som skall präntas in så mera än det är onödigt att ta ikapp.

Vad vet jag mera då? Ingenting tror jag. Det var fest i lägeheten bredvid mig inatt (säger inatt för jag vaknade flera gånger av sång, bland annat "finns inga bekymmer, man blir lycklig var dag, de är en härlig tid, filosofi, hakuna matata"). Trevligt va? Kanske inte när man vill sova men jag sov ändå ganska gött, så det var ett mindre problem faktiskt, somnade om ganska snabbt. :)

Om jag skulle läsa de stora nyhets-sajterna nu då och sen bege mig tillbaka hem. Om 30 minuter börjar uppsnacket inför VM idag. GÖTT!

Ha det bra mina kära vänner. :)

2011-09-02
12:26:35

Gym och Julia
Hej mina vänner! :)

Sitter hemma just nu och väntar in herrarnas 200 meters semifinaler från Vm, måste ju se Bolt. Just nu är det herrarnas kula samt damernas spjut i tv.

Skall dra iväg till flygplatsen sen för att kolla in priser på biljetter hem nästa vecka. Alternativet är att köra eller tåg, bägge är ganska dyrt men det måste gå på nåt sätt för jag skall hem!

Imorse var det gym och sen for jag och träffade Julia. Sprang på henne på skolgården igår så bestämde att vi skulle träffas idag förmiddag. Nu hela eftermiddagen skall jag bort och fixa en massa saker. Sen blir det plugga resten av dagen. :)

Mer vet jag inte. Ha det GÖTT!

2011-09-01
15:23:25

Biblioteket
Sitter i skolans bibliotek, just hitkommen efter en lektion. Idag gick vi igenom slutet av lederna, lite muskler samt lite nerver som går till musklerna. Det är så sjukt intressant, sitter och lyssnar som en hök! :)

Jag har funderat på en sak, när jag cyklade till skolan idag så tog jag en ny väg och på den vägen (observera att jag bor max 5 minuter från skolan på cykel) så passerade jag 3 pizzerior. Är inte det sjukt? Min slutsats i denna fundering är att man går inte hem pizzalös om man är sugen på en pizza. Sjuk mycket! Fattar inte, jag kanske totalt har sett en 10-15 stycken och jag har inte rört mig så mycket ute ändå (alltså på stan och i centrum).

Igår så kollade jag in Robinson och sen sov jag ganska snabbt. Imorse så vaknade jag tidigt och började plugga, för klockan 8 var det dags för dans-övning. Det är ett grupparbete i skolan där vi skall göra en rörelsedans med olika rörelser (exempel kan vara flexion, plantarflexion, supination m.m.). Så vi tränade på det i två timmar och sen gick jag åter till mitt krypin för att plugga vidare. Vilade en stund och sen åt jag lunch och gjorde mig i ordning för skolan. Begav mig till biblioteket för att kolla mejlen (då det inte funkar hemma, men det går lika bra här). Och sen var det lektion. Ja, nu är jag här.

Kvällen ser väl ut som vanligt, plugg fram till middag och sen så är det väl chilla som gäller. Man är ganska mosig på kvällarna så man vill ha sin lilla egentid då så allt hinner sjunka in som man lär sig under dagarna. Skall kolla på tv ikväll igen, det är min vanliga kvälls-syssla.

Hoppas alla har det bra, lite trist utan kommentarer kan tyckas men det är väl inte så mycket att kommentera heller kan jag känna. Men kul att ni vill läsa i alla fall. Det händer ju lite mer nu än i somras. :)

Kram