Jenny Häggblom

2012-09-30
16:28:41

Sista September Effektivitet
Vilken dag, fick den trots allt att förflyta ganska smärtfritt. Började dagen med att redan igår bestämma mig för att kliva upp tidigt för att börja jobba med min inlämning i idrottsskador, den skall vara inne först 22 oktober men ju tidigare desto bättre. Så jag började att skriva kvart före åtta imorse, och sen kvart i 12 så var jag i grövsta drag klar. Första upplagan i alla fall. Så då tog jag lunch. Sen efter lunch så var det bestämt från flera dagar att jag skulle dra iväg till golfbanan för träning och jag kom iväg.

På golfbanan så körde jag Visakorts-testet och sen så körde jag lite övningar som vi gjorde tillsammans med Jon i tisdags, bara för att fräscha upp minnet lite. Det var skoj, jag klarade alla övningar och förbättrade mina resultat på testet med massor, så jag skall nog göra det igen snart för att kontrollera validiteten på det hela. :)

Kom hem för en knapp timme sen och nu så har jag just slutfört mina referenser till arbetet. Så nu skall det korrekturläsas både en och två gånger och kontrollera referenserna i texten flera gånger bara för att det inte skall bli fel. Vill inte få komplettering på arbetet. Det skulle vara onödigt..

Jahapp ja, så har min söndag vart, ganska skön men ändå aktiv och tidseffektiv! Hoppas er söndag vart lika bra eller snudd på lika bra!

Imorgon är det höst på riktigt, då är det 1 oktober och det är okej att gå med vinterjacka. :)

Ikväll blir det framför tvn och vad som nu nalkas. Men jag har inte sett på tv i 5 minuter idag ännu, knappt suttit vid internet. Har inte hunnit, men det är chill.

Ciao Bella!

2012-09-29
18:32:29

Hundar
Idag har jag och mamma vart ut och gått. Blev en sväng kring whiskey-vägen och nyåkersvägen. Sen blev det melodikrysset och sen följde det av lunchavbrott. Efter lunchen for vi till Eckerö Hallen, där blev det en utskällning.

Det är hundutställning i Hallen ihelgen, idag och imorgon skall 2066 hundar ställas ut och bedömas. Så det är ju en och annan jycke som är här på Åland. Så lite skall och kiss var det på mattan. :) Så vi var där en timme och sen for vi hem. Där fick vi påhälsning av faster Annika! Det var trevligt, Ture var också med, hunden deras. Så det var en trevlig eftermiddag! :)

Nu har mamma och jag just ätit upp kalopsen som vi lagade till middag. Pappa är och golfar så han är borta hela dagen. Vet inte när han kommer hem. Så det är bara mamma och jag som är hemma just nu.

Imorgon skall det bli pluggning! Jag ligger lite efter och snart är det inlämning efter det att jag läst ikapp lite på Antidoping kursen.

Ha en fin lördag!

2012-09-28
18:23:24

Äntligen helg, eller?
Äntligen helg, tänker säkert du när du läser detta. Ännu en vecka som gått och ännu en ledig helg som stundar! Låter det inte fantastiskt?

Jo, om det skulle vara verkligheten. I mitt fall är det inte det. Jag ser inte fram emot helgen. Det gör jag nästan aldrig, speciellt om jag inte har något som skall göras under helgen. Och den här är en av dem som jag inte har något inplanerat. Så nu är det början på 2 långa dagar, men jag skall göra det bästa av situationen.

Idag så har jag vart på besök till sjukhuset, sen for mamma och jag (hämtade hem henne från jobbet på samma gång jag ändå hade vägarna förbi) till sparhallen. Gick där och lodade lite och sen for vi hem, det var ganska skönt att komma hem och få kasta på sig mjukisbrallorna och t-shirten. Najs! Sen så var vi hemma och gjorde väl inte så mycket. Lagade lite käk och ja, nu är nu och jag sitter här och filosoferar. Ungefär så ligger det till, skulle jag kunna sammanfatta det hela.

Ha en fin helg nu då! :) Höres när som faller in! :) Inte för länge till nästa gång!

2012-09-27
10:23:14

Åland
Kom hem tiil Åland igår och det första jag gjorde när jag kom hem var att gå och lägga mig. Det blev en lång dag men när den väl var över så var det gött. Men måste nog erkänna att det gick snabbt att komma hem. Det som tog längst tid det var nog färjan, ärligt. Det var tråkigt. Men bilen gick snabbt och allt där emellan också. Så det var gött!
 
Nu är jag som sagt hemma och kommer att vara hemma några timmar, sen skall jag till stan på besök. Kommer hem i eftermiddag någon gång men jag vet inte när för jag vet inte hur länge det tar men det återstår att se. Skall se om jag inte kan plugga lite till innan jag åker iväg. Har suttit och lyssnat på en föreläsning nu, i 20 minuter (kom 10 min) men jag är ganska trött från resan så kanske om en stund att jag kan återuppta lyssnandet och antecknandet från föreläsningen, för det är viktigt. Jag orkar dessutom inte lyssna på den en gång till bara för att jag lyssnat dåligt så jag gör det med 100% fokus när jag nu gör det. Bäst så helt enkelt.
 
Nehepp, skall nog kolla lite och bläddra lite i kurslitteraturen, det är intressant men jag vet absolut ingenting om vilket kapitel som hör vart så det skall forskas på lite grann.
 
Ha en fin torsdag allesammans! :)

2012-09-25
21:29:30

Bra dag med besök
Har haft en grym dag på Halmstad Golfarena med 20 goa människor som inte har långt till skratt, såklart pratar jag om gänget här på School of Golf, men även ledarna som inte är inräknade i detta gäng. Men vi har haft en grym dag och den gjordes inte sämre direkt genom att vi hade gästbesök från Norge, Jon Karlsen var här och föreläste lite om sitt doktorandområde, puttning. Vi hade en grym dag med föreläsningar blandat med övningar och tester ute på green. En dag som vart grym från klockan 9 till 16.
 
Började med en introduktion till puttning och lite allmänt om sånt. Sen så gick vi ut och körde övningar i 2 timmar, knappt. Övningar som var bra och snabba men ändå otroligt effektiva. Jag är av den gamla åsikten, eller har vart, att träning skall ta tid om den skall göras bra. Men jag börjar nu förvränga den tanken, idag var en sån dag. Dessa övningar tar inte så länge om man gör dem med fullt fokus och 100 % accurancy. Så det var grymt!
 
Sen tog vi lunch, och efter lunch så upptog vi träningen ute och körde ett pass till. Sen så tog vi en sammanfattning från detta korta pass. Så vi passade på att ta en liten bensträckare och hämta andan före vi återigen körde ett pass ute med två övningar som jag abolut kommer köra flera gånger! Skall nog köra den på fredag igen när jag skall iväg ändå, men är hemma på Åland. Sen tog vi en sammanfattning på dagen och tackade Jon för dagen och sen var vi klara.
 
Jag var stressad för jag hade mycket att stå i och har ännu lite som jag inte tagit tag i. Men jag har ju hela natten... For via ÖB och köpte en mapp. Sen kom jag hem kvart före 5, skulle packa, duscha, snacka hem, laga mat, stryka, städa, dona allmänt, och diska. Så jag fick en del att göra men jag har nu gjort nästan allt, jag har lite kvar att packa men som sagt kvällen är ung ännu....
 
Imorgon skall jag sätta mig i min bil och köra norrut, kommer hem till Åland imorgonkväll med Rosella. Är ganska tudelat att komma hem, jag börjar liksom få en grym vardag här nu och mitt liv passar in mycket bättre här även om jag vet att jag måste komma hem för att tillfriskna, men mina runtiner passar perfekt med bland annat tv-program, kompisar, hushållsarbete, skolarbete m.m. jag passar in i detta liv. Så att efter några dagar (en dryg vecka igen) komma hem och leva i en vardag som inte passar mig, är blandat. Men jag måste göra det bästa av det. Får ju se det så att jag får komma ner hit igen, och det blir skönt att komma hem sen! :)
 
 
Hoppas ni har en fortsatt trevlig dag! :)
Kram
 
Ps. Skicka en tanke till mig när jag sitter där i bilen ensam mellan Halmstad och Kapellskärs hamn imorgon! Ds.

2012-09-24
20:04:58

Måndag 24/9
Har haft en bra dag, men nu är jag trött. Skall bli skönt att sova sen för jag har vart vaken sen 06.30. Haft skola, möte, stadsbesök, kårenbesök, tvätt m.m. Det har vart en lång dag, men jag har i alla fall haft föreläsning idag, sista för en månad framöver. Vilket är lite synd, men men...
 
Nu skall jag se på x-factor! Mer imorgon när jag har fullspäckad dag, från 9-16 på arenan! Ciao

2012-09-23
19:42:09

Gofl idag!
Böjade dagen med att renskriva Antidoping, jag skrev klart första föreläsningen så nu är jag så långt på väg. :) Sen blev det lunch och sen, sen blev det GOLF! Josefin, Ebba och jag skulle spela Tylösand, dvs Halmstad BK men tyvärr så var det fullt där så vi åkte vidare och testade Ringenäs GK och där kom vi ut direkt. Ouppvärmda gick vi till första tee och svingade loss lite innan vi peggade upp bollen och slog ut första slaget. Jag träffade inte fairway skall jag vara ärlig och säga men jag hittade bollen och fick upp den på green men inte mer än så. Så jag hade en långputt och ja, jag chockade mig själv, jag satte putten som nog nästan var 20 meter lång! Birdie, check! Gick vidare lite glad i hågen sådär.
 
Gjorde sen bogey på tvåan men sen kom vi till trean, ett hål jag sent skall glöma. Måste gå igenom hålet slag för slag för det är historiskt! Började med en utknuffad drive till höger, dessutom med lite fade på så jag hamnade mellan träden och därifrån kunde jag endast pancha ut den under träden så jag hade ganska lågnt kvar, men jag mätte upp och det var 152 meter till flaggan, green skymt bakom ett krön och jag bestämde klubba och siktade. Slog ett fint slag och den gick mot flaggan och green. Så kom vi fram och ingen boll syntes, jag sa till Josse att den säkert var bakom green för jag trodde den skulle vara lång, såg lite så ut och kändes så. Josse sa att den säkert skulle vara i hålet men det ville jag absolut inte tro på för den kändes så lång. Men när jag kom bakom green så fanns där ingen boll och jag bad Josse att hon trots allt skulle gå och kika i koppen och där låg den lilla vita bollen nere på botten. 3 slag på en par 5a. Jag hade gjort eagle! Hade aldrig sänkt ett slag från mer än 50 meter någonsin förut och nu, idag så fick jag slå i ett slag från 152 meter! Helt sjukt! Så jäkla glad! Köpte en trisslott sen men jag vann ingenting så det måste ju betyda att jag har skillsen och inte turen på min sida!
 
Sen kom jag hem och duschade och det var skönt. Nu har jag ätit, packat skolväskan och skall nu sitta och kolla på tv hela kvällen, först sporten, sen Kalle Moraeus och sen Levande Begravd, Beck på fyran! Tror inte jag sett den. Så jag vill se den, men om jag klarar hela, det får framtiden utvisa. Imorgon börjar skolan 8 så kanske inte film så länge.
 

2012-09-22
15:19:04

Bildkavalkad
Tja,
 
Nu blir det bildkavalkad! Först skall vi se vad vi hittar i mina gömmor! :)
 
 
Översta bilden är en bild på referenserna från ett kapitel i min idrottskadebok, kan säga att det finns en sida till som är likadan som hör till samma kapitel. Sen skall sägas att alla kapitel ser likadana ut. De är nämnligen undersökningar och forskningsresultat som varje kapitel består av. Andra bilden. Detta är min förstasida i mitt Antidopingshäfte! Ganska fint va? Gjort det helt själv.
Bilderna ovan är två bilder från branden idag. Man kan ju säga att det brinner lite och att det är en rökpelare som stiger upp i skyn. Men nu kan jag säga att vinden ligger från stan, vilket är tur men samtidigt inte så bra med tanke på att det är fara för allmänheten just nu.
 
Har just vart ute på butiksrunda i Stenalyckan. Hittade inget som jag ville ha eller så, fattig student skall inget ha så jag håller i pengarna. Blev lite matvarar som var slut, typ ris, pasta, rotmos och sånt. Sådant som inte är billigt för stunden men som är billigt med tanke på hur länge de räcker. :)
 
Nu skall jag sätta mig och renskriva lite ur min antidopings föreläsning som jag lyssnade på imorse. Kan meddela att den var på engelska men jag klarar att studera på det språket så det är inga bekymmer, bekymret var snarare att förstå och höra vad en svensk föreläsare säger för engelskan var inte bra. Men det funkade.
 
Ha en fortsatt trevlig lördag!

2012-09-22
10:58:49

Dramatik
Vaknar till dramatik en vanlig lördag morgon!

http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.1774562-valdsam-brand-i-hamnen-allmanheten-varnas

Kommer bilder senare idag på hur det ser ut utanför mitt fönster idag! :) Och lite andra bilder också, håll ut!

Ciao

2012-09-21
18:21:01

Fredag
Jaha ja, fredag igen. Skönt med helg men samtidigt tråkigt för då finns inte så mycket att göra. Jag är för aktiv för helger här nere och imorgon så är det dessutom utlovat regn och rusk så det är en dag som bör spenderas inomhus. Annars skulle vi spela golf, men så är inte faller nu.

Imorse så var det lite plugg så, efter det så var det gym med James, ett ganska lugnt pass faktiskt. Bra med tanke på att mina lår är som två betongpelare som står rakt ner under kroppen. Sen var det hem och här hemma blev det plugg och tv som gällde. Men nu väntar jag bara på mina nybeställda böcker så jag kan börja läsa om doing och hur man skall förhindra detta. Skall bli intressant men idag så har det blivit idrottsskador som gällde.

Skulle vilja vara hemma och gå på skördemarknaden, senast jag var på något sånt så var för 3 år sen så det är ett tag sen och jag har förstått att det har utvecklats och jag kan säga att jag aldig vart på öppna gårdar och inte heller iår blir det något sånt. :( Tyvärr.

Nu skall jag fortsätta se på 112 på liv och död! Ciao

2012-09-20
17:14:36

Some wind is blowing
Idag så hade vi först träning, och den innebar att vi skulle göra Visakorts-testet på egen hand. Så jag slog lite och sen tog jag tag i och gjorde det. Det gick bättre än sist jag gjorde det så det är bra, väldigt bra! :) Men det var otroligt blåsigt. Sjukt blåsigt. Att slå på rangen var svårt för det var inte normala längder man klämde iväg i motvinden. Igår, vilket ju var igår, men i alla fall, så kom Fredrik och jag fram till att det var kanske 5 klubbor i motvinden. Men idag var det inte lika blåsigt men kanske 3-4 klubbor i motvinden. Så det var klurigt att träna.
 
Sen for jag hem och här hemma så kollade jag lite med en kurs som jag skall gå i Antidoping, går den på distans, så jag pulade lite med det. Och sen lunch och sen stan. Skulle till apoteket, väl där får jag inte tag i vad jag skall ha för "det finns inte inne", nähä, ifjol fanns det och på nätet finns det. Så jag går hem och beställer vad jag skall ha från nätet så om någon dag så kommer det till samma apotek. Så enkelt det kan vara men ändå inte liksom. Tanter som jobbar där.
 
Kollade på film i eftermiddags, skulle läsa lite men blev inte av för jag visste inte vad jag skulle läsa. :( Så jag kollade film, Sommaren med Göran. Inte så rolig som jag trodde,men nu har jag sett den i alla fall. Snart kommer Sverige idag och sen 112-på liv och död. Skall äta lite sen senare också.
 
Imorgon så har vi gymträning med James på skolan. Skall bli fett nice att träna, även om jag har VÄRLDENS träningsvärk i benen och baken idag efter igår. Men men, knäböj it was. Toastolen är inte min kompis idag kan jag ju ärligt säga.
 
Nehe, om man skulle gnugga ner sig i soffan och njuta av Sverige idag då. Det kommer om en kvart! Ha en bra tordag allehopa. Även du Momme, krya på dig! <3
 
Hejhopp!

2012-09-19
14:36:48

Träning
Har haft en grymt bra dag som började med gym på morgonen med James. Sen så var det hem och hämta andan och sen så begav vi oss, mot Arenan för träning med Fredrik och det var grymt skoj. Utamaning och roligt på samma gång. Jag kom sist, men det var skoj i alla fall!

Hade en form av golf"skytte" med straff för om man missade en putt eller chipp eller linande och straffen kunde vara allt mellan att stapla golfbollar på varandra till att bolla sig igenom idioten eller bygga korthus. Det var så skoj alltså! Sen efter lunch så körde vi ett chip pass som bestod av tävling, där man tävlade 3 st per ställe. Den som klarade övningen först gick till A final, tvåan Bfinal och trean C final. Jag gick till B final men där kom jag sist men skoj var det. Det enda jag kan klaga på idag var vädret faktiskt. För det har vart 10 grader varmt och regn samtidigt som det blåser kanske 20 m/s i byarna så man står inte stilla. Men nu är jag hemma och skall snart in i duchen så jag får upp värmen. Sen blir det plugg som bara den.

Kom in på en extra kurs igår så jag skall sätta mig in i den nu snart. Det skall bli skoj att ta del av den också! :)

Ha en fortsatt trevlig onsdag! :)

2012-09-18
17:09:33

Blad
Då var det tisdag, igen. Men nu är det en ny tisdag och detta är ett oskrivet blad. Och mitt blad har börjat med att jag vakande mitt i natten klockan 4 av en mardröm om att jag skulle behöva betala 15 euro för en måltid varje dag flera dagar i följd. Men som tur var så var det ju en mardröm. Så jag somnade om men jag låg och funderade ett tag, men kom på mig själv att jag drömt, det var inte reality.
 
Sen när jag vaknat på riktigt så klev jag upp och lyssnade på nyhetsmorgon samtidigt som jag käkade frukost, sen strök jag kläderna från tvätten igår. Så nu är det fint inlagda i skåpet nypressade och fina. Sen for jag iväg till Arenan för att träna lite och käka lunch där ute, medhavd lunchbox, check! :) Sen var det Tylösand som gällde. Där skulle SSoG mästerskapen spelas, men jag kan inte delta så jag tittade på starten och sen pratade jag med James och kurser, utbildning, träning och annat smått och gott. Alltid skoj att samtala med James. :) Sen for jag hem och gick till Willys och köpte potatis.
 
Efter butiken så lade jag mig ner på golvet hemma och började plugga. Sen efter en dryg timme så orkade jag inte mera, hade ont i fingret efter renskrivningen så jag slutade och satte mig vid tvn och nu skrivar jag här. Så så har mitt blad sett ut. Hur har din historia vart? Hoppas bra!
 
Nu skall jag gå in i duschen för det skall bli så jäkla gött! :) Sen skall det nog bli tv hela kvällen, men det återstår att se. Imorgon är det 2x träning. Först fys med James i skolan och sen träning med Wetterstrand på Arenan. :) Hoppas det blir något skojigt!
 
Next stop, das shower!

2012-09-17
20:28:56

Nya nergrottningar
Hejsan!
 
Efter ett lite tyngre inlägg sist så ska jag försöka att inte grotta ner mig för mycket, men det är lite saker som jag funderat på under det senaste dygnet. Och det har med jämnställdhet att göra, jag kan bli så förbannad emellanåt alltså. Varning för att tas med på djupt vatten.
 
Kvinnan i vårt samhälle är en underavlönad arbetstagare som inte får vad hon förtjänar, medans mannen i samhället tjänar alldeles för mycket med tanke på att en kvinna och en man kan studera samma sak i samma ålder och ha samma arbetslivserfarenhet. Men likt förbannat så tjänar mannen mera än kvinnan och det spelar nästan ingen roll vilket yrke som denna person har, om det så är ekonom eller sjukskötare så är det mannen som tjänar mest. Alltså kommer också mannen att ha mera pengar i handen efter skatt, alltså netto. Vi betalar ju i alla fall lika mycket i skatter.
 
När nu mannen tjänar mera så kan man ju tycka att han också skall spendera mest pengar, men man behöver inte vara kvinna och shopoholic för att kasta pengar i sjön genom shopping. De mest basala saker som ALLA behöver så kommer kvinnan att behöva betala mera för. Rent hygieniska artiklar till exempel, vem betalar inte mest för eget bruk? En man köper endast kalsonger till exempel och kanske kondomer, men kvinnan då, jo hon skall betala för trosor, BH, bindor/tamponger, smink, p-piller m.m. Hur mycket pengar går inte åt till det då? Jo massor, och då skall hon tjäna minst. Det är inte jämnställt om man frågar mig.
 
Nu kan ni som inte ville läsa om min jämnställdhetsanalys så kan börja läsa här igen. För nu så skall jag återgå till normala blogg saker. Till exempel hur dagen vart.
 
Hade skola idag, kors i taket, bara två veckor sen sist. Men det var en tråkig och olärorik lektion som varade i fyra långa timmar, jag trodde skulle gå fort. Men icke. Men det var okej, skall göra en uppgift på det ändå så man måsta lyssna ordentligt. :) Imorse så tvättade jag och sen så var jag ner på stan för att införskaffa i en ny telefon, så nu äger jag en ny phone men behåller samma nummer som förut. Men nu har jag återigen ny surf för ett år framöver! Telefon + surf för 995 spänn så jag var ekonomisk, och det verkar vara en bra telefon.
 
Imorgon så är det skolmästerskapen (SSoG mästerskapen) på tylösand vilket jag skall åka och se på lite tror jag, skall nog ut till starten. Kanske passar på att träna lite själv då också. :) Men det blir lunch hemma, sen iväg. Skall nog stryka kläderna imorgon som jag tvättade idag så.
 
Så här ser min nya phone ut.
 
Ha det bäst!
 

2012-09-16
15:47:01

Något jag vill delge er
Hejsan!
 
Hoppas ni har en bra helg hemma på Åland och att ni inte blåst bort under stormen som var i fredags, resterna av orkanen Leasly. :) Det gungade lite på båten igår men det var okej, sen fick jag sällskap i bussen så den resan gick snabbare vilket underlättade den delresan igår. Men sen var det ju det här med tåg. Mådde illa som bara den när jag kom till Göteborg. Hämtade andan lite men sen var det ett tåg kvar och jag trodde att jag skulle spy, det var hemskt. Jag satt till och med med en soppåse under näsan för jag trodde jag skulle spy men jag klarade av det. Jag kom ner till Halmstad helskinnad och utan att spy upp allt men jag mådde inte bra och middagen smakade inte riktigt igårkväll men jag åt i alla fall lite och sen tog jag det väldigt lugnt. Hela jorden gungade. Var till Willys också för jag måste köpa frukostprodukter maten hade jag i frysen så. Men nu har jag allt som jag behöver.
 
Idag så har jag vart till ÖB för jag skulle köpa ett billigt pussel men det fanns inte och inte hade ICA heller. :( Så jag blev utan, men jag fick fläckborttagningsmedel för 20:- så det var ett kap. Sen på eftermiddagen så har jag städat och nu tittar jag på tv, Livet som kortvuxen ett bra program som jag rekomenderar! :) Otroligt intressant och se hur de har det som kortväxt i vårt samhälle och det är inte som jag trodde. Jag tänkte inte på dem före men nu så har jag fått en helt ny insyn på vilka svårigheter de verkligen har. Sådant som vi normala inte ens tänker på men till exempel sopnedkastet, ett konkret exempel.
 
Men nu till det som gnagt en del på mig och som tärt mig totalt de senaste åren.

Det här är någonting jag gått och burit på ett tag, och jag vill nu delge vad jag tänkt delge en längre tid men inte vart mogen nog. Jag kommer blotta mig själv vilket är läskigt men jag känner nu att jag vill ta steget nu, och jag hoppas ni stöder mig litet i detta.

Jag kom hem från USA 2011 i januari sen dess så har tillvaron vart väldigt upp och ner. Jag blev svag men visste inte varför, jag var det redan i USA men hade ingen aning om att jag var sjuk. Men så hemma gick jag till hälsocentralen och där fick jag i princip reda på att jag lider av anorexia. Det var tungt att ta men jag accepterade det direkt och ha sedan dess velat ta mig ur detta elände som jag fortfarande lider av.

När jag under våren ville jag gå vidare från USA och sökte ner till Halmstad och kom som bekant in i skolan och fick börja studera på hösten 2011 och det passade mig perfekt. Jag trivs som ni bekant vet väldigt bra här nere och det hjälper mig i sjukdomen. Familjen var förstås väldigt oroliga men nu när det gått ett år så är det lite bättre.

Nu är jag här nere mitt andra år men jag är fortfarande sjuk och går hemma på behandlingar som jag påbörjade våren 2011 men nu har jag snäppat upp mina kontakter och ses mera regelbundet vilket medfört att jag vart hemma hela sommaren och kommer även vara hemma lite mera nu under förhösten än jag trodde. Jag kommer att vara hemma nästan hela oktober för att försöka tillfriskna lite till och även träffa läkare m.m.

Mina kompisar här är väldigt tillmötesgående och peppande och även alla som ansvarar för kursen, fystränaren, kursansvariga och andra berörda på golfklubbarna. Det är väldigt skönt att vara här och ändå vara i trygga händer fast jag inte har fysisk kontakt med sjukhus och diverse personal på ÅHS där hemma. Det fungerar bra men nu i höst så har jag inga lektioner eller seminarium under nästan hela oktober så då ”behöver” jag inte vara här nere så jag kommer då vara hemma på Åland så länge som möjligt.

Jag hoppas att detta ger lite mer förståelse för varför jag inte spelar golf eller gör andra saker som den friska Jenny gjorde tidigare. Men förhoppningsvis kommer jag att må bättre under nästa sommar och då kunna göra saker som jag vill göra. Men jag har en framtidsvision som jag inte vill delge ännu! Men det kommer när den dagen är inne. :) Har ni frågor får ni gärna emaila mig. Jag svarar på vad jag kan, annars hänvisar jag er vidare.

Det var det jag ville ha sagt, hoppas nu ni har en bra helg och en bra start på nästa vecka.

Kram


2012-09-15
18:15:08

Hemma
Nu är jag hemma i Halmstad igen. :)

2012-09-14
15:59:59

Tungt
Jag bli så otroligt bitter när det inte går min väg, ska fylla i en blankett på nätet och det vill sig faan inte som jag vill... Gaaaahhhhh..... Ska dränka mina sorger i duschen snart alltså.

Imorgon åker jag, hoppas att det INTE gungar på båten för jag kommer ändå bli åksjuk på vägen antagligen både i buss och tåg men vi får se. Meddelar imorgon.

Att det orkar blåsa och vara kallt. Jag orkar inte mera.

Alltså en bitter dag idag. :( Kanske man skall följa detta ordspråk... Ha det!

2012-09-13
09:29:02

Klaro
Torsdag. 13e. 2 dagar kvar till jag åker. Skönt. Skall nu ner till hamnen och boka resa, men det tar inte så länge så jag passar på att göra en massa annat före. :)

Igår så blev jag "klar" men pluggningen för nu, men man kan ju alltid läsa lite xtra om man känner för det och det gör ju jag. Mamma är perfekt för henne kan man rådfråga om jag inte vet någonting, mammor är bra för de kan så mycket bra saker! :) Älskar dig mamma <3

Lyssnar på underbara Stiftelsen just nu, deras första singel "vart jag än går" är ju så sjuuuuuukt bra, även deras "hemifrån" är inte så dålig den heller. Finns på spotify... :) Har en känsla av att jag kommer införskaffa i deras platta sen när den släpps! :D

Nej men om jag skulle ta mig ner till hamnen nu då och boka resan tillbaka till älskade Halmstad! :)

2012-09-11
15:58:06

Händer inte så mycket just nu
Jaha, då har jag vart hemma i några dagar och jag vill redan åka tillbaka. Inget fel på Åland i sig men jag längtar hem till mig. Det är friare där. Jag vill dit! :) Men snart så, bara några dagar kvar innan jag får åka ner. Lördag rättare bestämt.

Gör inte så mycket, försöker att ta det lugnt men det är ju lite plugg och så som skall göras så det är väl vad jag fördriver dagarna med och även lite annat förstås. Men jag kan inte sluta tänka på min kompisar där nere som jag saknar! Miss U guys. <3

Det var väl ungefär allt, som var "nytt" för denna gång. Ha det bäst till nästa gång vi höres!

2012-09-09
07:08:32

Resan hemåt igår
Jahapp ja, då var jag åter på Åland då. En sväng om, åker tillbaka på lördag om det finns tåg annars blir det fredag. Ska boka senare idag så vi får se när returen blir, men i nästa helg i alla fall. Har ju fortfarande min håltimme.....

Igår så kom jag hem, åkte först tåg från Halmstad direkt till Stockholm, och jag blev åksjuk vilket jag nästan visste men i alla fall. Aldrig kul att må dåligt ombord på ett tåg där man inte kan göra så hemskt mycket. Så jag fick sitta och göra ingenting. Sen så när jag kom till Stockholm klockan 12, så var det nästa etapp som gällde och det var buss till Grisslehamn. Även på denna tur så blev jag åksjuk. :( Mådde inte så bra när jag klev av bussen i hamnen men jag klarade i alla fall av etappen. Sen så var det bara båtresan kvar, och det blåste. Jag blev även denna gång åksjuk, så jag la mig ner (har ju lite mera rörelsefrihet på en båt än en buss eller ett tåg), så jag intog vertikalt läge en längre stund innan jag kom iland i Eckerö. Och då hämtade mamma och Johanna mig och sen var det restaurang som gälllde, inte någon aptit direkt men vad gör man inte?! Åt upp min mat och for sen direkt hem för att lägga mig på soffan och må dåligt. Senare på kvällen, typ vid 9, mådde jag bättre men det var ju då det... Nu är det okej i alla fall. Mår mycket bättre idag, men jag vurmar för att åka ner samma sträcka en gång till......

På bussen överlyssnade jag ett samtal mellan tre stycken Stockholmare som skulle till Åland. Ska tilläggas att dessa tre var lite yngre än mig men inte mycket. Deras samtal var ganska roande, men också oroande. De lät ungefär så här:
- Vad är Åland på engelska?
- Jag vet inte, Aleand kanske?
- Haha, öl-land blir ju det!
- Ja, det är sant, haha!
- Men Öland är ju island!?
- Ja och det betyder Island, gud vad förvirrande!
- Jag måste twittra om detta snart...
- Fan va sjukt, men du ganska svårt att lägga fram det på Twitter va?

Så ja, deras slutsats var alltså att Åland-> Aleand-> Öl-land-> Island-> Island.... Förvirrande va? Svenska ungdomar har bevisligen inte alla hästar hemma... Sen som grädden på moset så sa de att "Jag älskar åländska, det låter som muminspråk". Så ja, det är bara att acceptera, vi Ålänningar är små små troll som tydligen bor i Nådendal som pratar finlandssvenska och går nakna eller med hatt och förkläde... Okej.... (?)

Sen var det tydligen stöld på tåget i Göteborg också, men jag råkade inte ut för det men någon hade gjort det för i högtalarna när vi kom närmare Stockholm så varnade personalen för att det kanske saknas bagage för någon och då hade det troligtvis hänt i Göteborg. Ifall det skulle vart mera än en person som råkat ut för detta hemska elände.

Idag så skall jag tvätta lite samt nu skall jag försöka plugga lite. Blev ett ganska långt inlägg detta,men utan bilder tyvärr men jag kanske kan hitta någon bild som inte hör till resan men som kan peppa en inför nästkommande arbetsvecka! För er som inte har håltimme....

Ha en fortsatt trevlig söndag! :)

2012-09-07
19:53:37

Ogräs
Idag så började dagen genom att vi skulle ha fys i skolan. Det var bara jag (av alla från två klasser) som kom, så jag fick en "privatlektion" av James, blev stabiliseringsövningar för bäckenet. Ganska lugnt och skönt, men tugnt för jag är så svar i bäckenet. Men bra att träna det. Sen blev det lite "terror" för musklerna i samma område, jag trigga dem lite med en massageboll.

På eftermiddagen blev det plugga och sen klockan tre, lite över, drog jag till Arenan för att rensa ogräs. :) Skoj och kul att ge tillbaka till arenan som tack för att vi får träna på deras heliga mark. Sen kom jag hem och duschade. Nu skall jag packa det sista och ringa hem till mamma. Om hon vill svara någon gång. Imorgon går tåget norrut. :( Vill inte, men måste... 07.20 är avgången. Kommer hem 18.00.

Nej, nu back to bussiness! Ciao, nästa gång på Åland!

2012-09-06
16:40:27

Rullar på
Idag så har dagen igen tillbringats på Arenan, med 3D analys och sen senare även fysscreening. Nu skall jag snart åka iväg till Laserdoom och lira lite med ettorna och några till. Har klätt mig mörkt! Det hjälper lite! :)

Imorgon så blir det nog en lugn dag och njuter av att vara nere för på lördag så går tåget hemåt för en vecka på ön. Ska nog softa som faen och även plugga lite. Lockar att studera lite igen! :) Blev inget idag och orkar inte när jag kommer hem ikväll för då gäller middag och sen Robinson-finalen! Jippie!

2012-09-05
17:03:04

Arenan hela dagen
Då har jag vart borta hela långa dagen , kom hem för en timme sen och åkte iväg lite före 10 imorse. Så hela dagen har tillbringats på Golfarenan med bästa gänget School of Golf med tillhörande personal i Sofia och Fredrik Wetterstrand. Hade träning med Fredrik.

Det är inte fy skam att bo i Halmstad och träna på arenan, när man sitter och äter lunch så sitter Fredrik Andersson Hed vid bordet intill och snackar avslappnat, han skulle bara veta att jag inte var lika avslappnad som han var... Star-struck? jo,,,,

Imorgon så är det 3D analys samt fysanalys med James som gäller, skall bli skoj att se om man förbättrat bägge delar, men det får jag hoppas! Innerligen! :) Annars är det tragiskt.

Nu är jag trött och ska nog chilla en stund innan jag tar tag i matlagningen. Måste laga lunchllåda till imorgon dessutom... Suck. Man vill ju vara pigg imorgon dels för testen men även för kvällen då den kommer att tillbringas på Laserdoom! Jippi, skall bli skoj!

Ha det bra!

2012-09-04
15:59:57

Tisdag 4 sept
Då var det eftermiddag iegn. Den här dagen har innehållt träning för mig. Jag for iväg en sväng imorse till Halmstad GK för att träna lite, och det gick jättebra! Slog en handfull dåliga slag, alla andra var på pinnen eller lite snett men acceptabelt snett den här gången. Så det var nästan lite roligt att träna. Synd bara att min rygg fortsätter krångla. Om jag bara kunde få bort det, och ja, vila hjälper inte, har testat. Men det skall väl ge mig sig förr eller senare.
 
Kom hem till lunch och efter det så har jag pluggat, har suttit och läst om träningens effekt på förebyggande och rehabilitering i samband med muskeltillväxt och vad som mera händer i kroppen vid styrketräning. Det är ganska intressant. Sen så har jag även tragglat mig igenom hur en sena i kroppen är uppbyggd. Visste du till exempel att om en sena sträcks ut ca 8 procent så går den helt av, och det uppstår en bristning vid en sträckning av 3-4 procent. Det är inte så mycket som krävs men som tur är så är ju våra senor slitstarka!
 
Från dagens pass på Halmstad GK.
 
LIte vardagspepp kan väl vara bra en sån här regnig dag som det är här i Halmstad.
 
Idag så var kungen på besök i Halmstad, men jag har inte fått se honom men han var till skolan. Även frugan hans var med, dvs rikets drottning. :) Nu skall jag se på tv och sen ducha och sen chilla tror jag. Skall bli fett skönt för jag är trött idag. Imrogn skall jag till Arenan en sväng.
 
Tjena mittbena!

2012-09-03
12:21:15

Hösten 2012 igång!
Då var första dagen i skolan för Höstterminen 2012 avklarad. 3 timmar med idrottsskador, sjukt intressant och roligt att man kan dela med sig av egna erfarenheter och ta del av andras erfarenheter.
 
Igår så var jag ut till Tylösand en stund och tränade, slog en del fina slag, speciellt wedgarna som jag slog med en hel del spinn på vilket överraskade lite. Det blåste småspik men annars så var det fint väder. När gick hem efter att ha lämnat bilen, då först kom de första regnstänken på mig och sen regnade det hela kvällen så jag var lyckligt lottad!
 
Skall snart ner till Kåren och se om jag inte kan få mina hyresfrågor fixade och sen om jag kan fråga varför internet strular som det tydligen gör för alla i och med att mina kursare också hade strul med det. Så min grillning var kanske inte orsaken, positivt! :)
 
Skall iväg en sväng till Stadsbiblioteket också för det är inspelning av Antikrundan idag, så jag skall se om jag inte kan vara med på en bit i sändningen! :) Återkommer, skall ta med kameran dit!
 
Ha det bäst!

2012-09-02
12:58:23

Lånar internet
Siter i skolan, på egen dator men lånat nätverk för att kunna hämta ett dokument som jag behöver till skolan imorgon. Mitt internet strular så det är inte skoj alls. Igår skulle jag grilla med min elgrill och bäst som det var gick proppen och i samma veva så hängde sig mitt internet. Varför skall sånt alltid hända mig?
 
Nu är jag i alla fall pepp för att skolan startar imorgon! Jäklar vad gött det skall bli! :)
 
Nu skall jag iväg med passaten och träna på Tylösand! I blåsten men nu vill ju solen skina igenom detta molntäcke som ligger över oss!
 
Ciao
 


Bilder överst från Vildshärad, sen från nya bron över tågspåret och sen från nollornas regatta på Nissan som är årlig företeelse!