Jenny Häggblom

2010-12-31
15:51:32

GOTT NYTT ÅR!
Hoppas ni haft en bra dag i det fina vädret! Det har jag, jag har sprungit på löpband hemma i 20 minuter, underbart! sen har jag tränat, skottat snö, lagat efterrätt, dukat, dammsugit m.m. så jag har nästan vart duktig.

Ikväll blir det middag hemma med mamma, pappa och farfar, Totte och Johanna är i Lumparland. Så det blir en lugn kväll med lite god mat och fint sällskap. Och sen kan man avsluta kvällen med lite fyrverkerier. :)

Ha en underbar sista kväll på detta år som jag tänkte sammanfatta imorgon (för min del!). Hoppas ni kan bli lite "nostalgiska" och se tillbaka på det första decenniet på detta århundrade. :) Och få en kanonstart på nästa årtionde! GOTT NYTT ÅR! :)

Kram från mig till dig!

2010-12-31
09:51:52

Klart
Skottat klart, käkat frukost, nu väntar jag bara på att den skall sjunka undan och sen skall jag springa lite på rullbandet som står i kontoret. :) Skall även till butiken innan kl 2 men det skall vi nog fixa, väntar bara på att farsan skall komma hem! :)

2010-12-31
08:14:51

Vaken, eller väckt
Ligger kvar i sängen ännu, telefon som jag missade väckte mig! Skall man gå ut och skotta då då? Jag tror det, här kan man ju inte ligga längre!

2010-12-30
13:11:45

Tunga tider, igen...
Sitter hemma och väntar på att Totte och Johanna skall komma ner till mig och vi skall och åka pulka. Det kan behövas att komma på bättre tankar just nu, jag är i behov av sånt!!

Igår var vi till Sverige med just Totte och Johanna. Det var skoj, jag köpte inget speciellt. Mat är väl det som är billigast, så det blev lite sånt. :) Mamma och pappa får äta upp de jag köper, nej men jag är ju hemma en vecka till så jag skall ju äta lite innan jag åker igen, om jag åker igen... (läs jag åker!).

Om en vecka och en dag åker vi iväg till Sverige och jag skall bemästra flighten till USA igen, den långa vägen... KOM PÅ BESÖK, JAG BEHÖVER DET! NI ÄR VÄLKOMNA! :)

Idag skall jag laga mat, det kommer bli Jennys specialitet, köttbullar och mos med sallad förstås. Skall steka på köttbullar, mamma scans är bäst (eller IKEAs i USA är perfekt!), men de har jag inte nu så det får bli mamma scans.

Var och åt lunch med Sussie idag, det var trevligt! Tack för lunchen! Före det tog jag mera prover på sjukhuset, skall se om de ger något. Tror inte det men kanske.

Nu skall jag viga min fritid till mejlen. :) Kram från hjärtat!

2010-12-28
16:42:52

Bullat upp
Sitter nu hemma och väntar på besök. Johannas föräldrar skulle komma ut. Har bullat upp med 4 sorters kakor och en bullsort (jag skall INTE ha). Har just ätit mat.

Ikväll vet jag inte vad jag skall göra men jag hittar nog på nått! :) Det brukar sluta så.

Var iväg och tränade idag i Bollhalla, Niklas dök upp också så det var en god pratstund. Sen bar det av till doktor och sen till gymmet. På gymmet var det dags för klassträff, Kenneth, Appel och Hanna var där.. Blev en god pratstund under passet, tur var det för energi till att träna fanns knappt. Men jag gjorde vad jag kunde. Sen for jag och hämtade mamma och sen hämta telefon och sen hem.

Nu hemma har jag bara ätit, skall i duschen och umgås med bekanta. Sen blir det som sagt dags att hitta på något. Imorgon skall jag till sverige tror jag med Totte och Johanna.

Ha en bra tisdag!

2010-12-27
19:00:55

God Fortsättning!
Det är dålig uppdatering men det händer inget och så är jag trött! Jag är ledsen. Efter i fredags har det hänt lite men inte så mycket.

I lördags var det julkaffe hos min mormor, kaffe och konjak (jag drack vatten, var chaufför!). Efter och före det så la vi ett pussel, som mamma och pappa fick i julklapp, det var ett pussel över amerika, som karta där alla stater hade sin registreringsskylt som gräns och motiv. Det blev jättesnyggt. Kl 1 natten mot söndagen låg det klart!

Igår så var det inte så mycket som hände, jag skottade snö, och påbörjade ett nytt pussel, det blev jag klart med idag. Det var sånt konstigt väder (fast det inte blev det) så jag sa att vi skulle va inne. Tråkigt. Så jag cyklade lite och tränade lite fys, samma gjorde jag på lördagen, då cyklade jag en timme och igår 30 minuter (julmaten!).

Idag så har pappa och jag skottat lite, vi har vart till stugan på skidor, dvs vi skidade från där vägen tog slut genom 40 cm snö hela vägen ner och sen en sväng och tillbaka, jag druttade omkull 3 gånger, pappa ingen... :( Hmm.. Och nu kommer vi ifrån en tur runt åland, har gjort vår obligatoriska rundtur och kollat in julbelysningen. Fint på många ställen, jag agerade chaufför igen!

Julen då, jo den var fint. Mormor och farfar samt hela familjen (inkl bror och Johanna) var här hemma hos oss. Vi kollade Kalle och åt god mat, sen öppnade vi klappar och sen blev det väl lite tv och spel. Gemenskapen var den viktigaste, men jag hade även vart snäll för jag fick fina klappar! :) Tack!

Igår spelade vi Monopol också, mamma vann, jag åkte ut först. Man skall inte vara snål och dålig på att kasta tärning. Det var ett nytt Monopol, med elektronisk bank, det var skoj och det gick relativt snabbt och betala och hålla på med pengarna. :) Totte och Johannas julklapp till sig själva tror jag! :) Bra och smart sådan.

Jahapp, det var en sammanfattning av min julhelg iår, hoppas det är ok med mitt sällsynta bloggande. Det händer inget och så är jag så trött, men imorgon blir det doktorsbesök och kanske prover. :) Äntligen! Jag är orolig för mig själv just nu, så det är jobbigt.

Ha det bra och jag hoppas er jul vart bra! Kram på er och god fortsättning!

2010-12-24
14:02:58

GOD JUL!
GOD JUL ALLESAMMANS! Jag hoppas innerligen att ni ALLA får en fridefull jul och julhelg!

Idag skall jag synda, det har jag inte börjat med för jag försöker "planera" mitt syndande. Vid Kalle börjar det! Sen går det till just efter middagen tror jag. Vi får se.
Jag hoppas i alla fall ni får en bra och skön jul! Sköt om er, och vet ni, för oss är GEMENSKAPEN det viktigaste. Det skulle ha kunnat sluta med att jag vart på andra sidan jorden. :)

God Jul!


2010-12-23
21:16:34

Dan före dan!
Sitter och spelar bingolotto, mår bättre nu som tur är. Men det är fortfarande oroligt, men det är nog inget att oroa sig över. Men bingolotto går inte någe bra, var just nära men man vinner ju aldrig. Finns ett spel kvar så man får hoppas!

Var till idrottsgården på gym idag, var där och där var många muskelbyggare, man kände sig så liten där när man gled in men man kanske blev lite starkare efter det passet! :) Ett pass starkare! På juldagen skall jag igen träna men imorgon skall jag synda, det har jag gjort mig förtjänt av. Med att synda så menar jag glögg och pepparkaka och massa mat! Jag kommer inte inmundiga söta drycker eller söta saker, förutom pepparkakan och glöggen då. Det är liksom min princip!

Jag skall sitta uppe och kolla in uppesittarkvällen till slut och sen skall jag sova, imorgon blir det en spännande dag, det är alltid julen.

Jag är dock nästintill död just nu, är helt slut, jag orkar inte ens prata, dricka är jobbigt. Lite så här var det tidigare, men efter lite sömn blir det nog bättre! Hoppas jag! :)

Ha en fin fin uppesittarkväll nu, det skall jag ha och jag skall insupa så mycket jul jag bara kan! Det är detta jag älskar! Jag gillar denna tid, fatta hur sjukt det är att vara i USA utan julkänslor i 11 dagar, sen komma hem och kastas in i julfirande, helt sjukt, så mina julkänslor är ganska bortblåsta men kanske nu att jag börjar infinna mig med julen och var vi står.

Nu skall jag fortsätta med spelet! :) Glad kväll på er!

2010-12-23
16:41:26

F****n...
Ligger nu med magknip i min säng, faan...

Har julstökat en del dock, har vart till Torp, stan och tränat och agerat tomte med julklappar till vänner, ätit m.m. men nu fick jag akut magknip... shit. Skall spela bingolotto ikväll och pynta granen, har inte tid med detta! Grr... skriver mera sen!

2010-12-23
08:16:18

Julstök m.m.
God morgon! Nu ligger jag fortfarande i sängen men kan inte somna om, tyvärr är nämnligen jäkligt trött ännu! Vet inte om jag skall sitta eller ligga och skriva här... Problem?!

Idag skall jag till mormor nu på förmiddagen och hjälpa henne lite med diverse julstök och sen skall jag till staden, skall iväg och träna nu före jul en gång på gymmet! Det kommer bli härligt, imorgon kommer det antagligen bli mer mat än jag sett de senaste 2 månaderna...

Igår blev det en dag som ägnades åt att vara mestadels hemma och julstöka lite. Det blev och skotta snö (I like!), städa, handla, laga mat, köpa blommor m.m. slutade med en sväng till stan och en sväng till brorsan min! Totte, Johanna och jag lagade knäck, men jag åt INTE!!! Aldrig!

Jag ville åka pulka igår men det blev för kallt för det så jag gav upp hoppet efter en stund, vi kom inte ens iväg... Kanske i julhelgen att man kan dra iväg och glida ner för någon backe, om man hittar en bra här i komunen.



Det var lite så här jag kände mig innan jag kom hem, i början på december var det denna tanke och min.. Men nu är jag hemma och är desto gladare! :)

Ha en bra dag före dopparedagen! Kram

2010-12-21
20:18:00

Julfest
Sitter hemma i köket efter att jag diskat och vart på julfest. Skickat lite mejl och är redo att gå in och kolla på tv i vardagsrummet. Jul med Ernst.

Var på julfest idag, var på Lusses julfest. Den var inte så häv men vissa poänger hade den, men fjolårets var bättre. Nåja, fick ju träffa lite gamla bekanta (låter som jag är 50+), så det var trevligt! Lärare som ville veta vad man gör nuförtiden. :)

Johanna och jag tog en svängom på stan och sen for vi hem, kom hem och då bestämde jag mig för att diska lite och överraska mina föräldrar men de har inte sett det ännu, de var nämnligen inte hemma när jag diskade. Får vänta på reaktionen, om de kommer någon...

Var på gym idag, på idrottsgården, fick nys om att de hade en crosstrainer och de är billigare än träninsverket så jag bestämde mig för att bege mig dit. Tränade i 90 minuter och sen gick jag ner på stan och mötte upp mamma, sen blev det träning med Niklas i Bollhalla. Efter träningen där så for jag på besiktningen. Bilen gick igenom (chockad bilägare här!). Sen for vi hem och jag lagade mat, pasta och köttfärs till pappa och mamma och jag åt färskpasta med tomatsås och grillad chevre ost. Det blev ganska gott men den jag åt i Salo var godare! Måste jobba på min matlagning.

Nej, nu skall jag gå in till tvn, snart börjar reklamen så jag passar det säkert perfekt, brukar bli så! Ha det bra i snöfallet. :)

Dessutom är det drygt ett år sen jag startade denna bloggen och det kan man ju säga, det har gått upp och ner under året men jag har min trogna skara läsare även om inte alla gillar det... Men jag är nöjd men den, hoppas ni gillar den, förbättring är kanske möjlig. Hör av er om ni saknar något!

Kram

2010-12-21
16:18:59

Fart
Nu är jag hemma, har ätit lite mat, är proppmätt och skall snart dra iväg.

Var på gym idag och tränade med Niklas en sväng också. Mamma var på stan och jag med en sväng. Kom hem och lagade mat till oss och nu skall jag snart dra iväg igen! Fart och fläng bara! Fint det, att man är i farten ändå!

Nej, måste dra! Kram

2010-12-21
08:56:06

Ujujujujuj....
Sorry sorry sorry... Jag for till Sverige igår så jag kunde inte lägga in ett inlägg, tyvärr, är jätteledsen. Men jag har ingen telefon heller som funkar, iphonen som jag kan blogga genom. :( Nåja, nu får ni en samanfattning istället!

Mamma, mormor och jag for igårmorse till Sverige för att julhandla det vi skall ha till jul. Vi for till Norrtälje. Det var trevligt och vi fick nästan allt vi skulle ha så det var en lyckad dag! Vi kom nog hem kl 18 men sen ägnades kvällen åt andra lite viktigare sysslor så bloggen försvann från mina tankar en stund.

Men nu är jag ju vaken och kan informera om min senaste tid här hemma. Idag skall jag till stan med mamma, skall träna på gym och träna i Bollhalla. Mamma skall göra ärenden på stan så länge, det skall bli så jäkla skönt! Alltså att jag skall gymma, jag längtar nästan dit nu!

Ikväll blir det kanske julfest, who knows? Men det jag vet är att bilen skall besiktas kl halv 4 så den tiden MÅSTE jag hålla! Annars kan jag träna på bäst jag vill här emellan!

Nu vaknade mamma, det innebär frukost och sen börja bege sig!

Kram på er!

2010-12-19
15:55:23

19 december 2010
Sitter hemma i alla fall, blev varken golf eller gym idag tyvärr. Med tanke på vädret så blev det hemma och vila kroppen istället. Jag ville iväg men jag kunde inte eller ville inte köra i den här snön. Skall nog cykla lite i alla fall nu, känner att jag måste göra något, har bara fixat lite hos momme idag, typ. Måste röra på mig mera, då känns det bättre. Kanske kan köra efter maten, beror på om jag blir mätt eller inte. Skall bli älgstek idag så man kan nog bli mätt, vad vet man?

Så mycket snö det har kommit idag, det hjälper ju inte och skotta när spåren är igensnöade efter en halvtimme, knappt det. Sjukt.

Bjuder på en liten vinterbild, julbild, det är ju trots allt julafton på fredag! Ha en fin kväll i snön! :)


2010-12-19
11:14:06

Problems
Sitter och kollar på tv, försöker mejla men det vill inte fungera. Har in nerverna för det brinner i knutarna när det kommer till det mejlet. Hmm...

Sitter här mätt igen, åt en brunch för en knapp timme sen. Skall snart dra iväg till stan för att träna i bollhalla och skall iväg till gymmet också. Skall bli ganska najs! Måste handla också!

Sov ganska länge idag, vet inte varför, man sover ju bort hela halva dagen! För middagen är ju den bästa tiden ju. Men men, nu är jag vaken i alla fall.

Nej, nu skall jag ta tag i mejlen. Hmm, vad skall man göra?

Kram

2010-12-18
15:16:49

Skidor
Jahapp, nu sitter man här då efter ett lugnare fyspass men dock ett pass till memoarerna. Var ut och skidade lite på golfbanan men det var inte lätt inte, allt talade emot mig. Jag hade inte bra vallat, och sen var föret inte det bästa, vet inte om jag skall skylla på vallateamet (pappa) eller föret men pappa sa att det var en kombination. :) Sen halvvägs, inte ens det, så slocknade ipoden, så då hade man inte någon musik. Höll på få i nerverna men då kom tankarna. Jag började tänka på hur mycket jag faktiskt sett fram till snön och hur mycket jag verkligen velat skida men inte kunnat i USA. Så de tankarna så hjäpte mig genomlida alla 5 kilometer.

Bakade pepparkakor imorse, bara en del av degen, resten skall bakas ikväll! :) fin doft kommer spridas i huset då! Sen så kom mina kusiner och faster Annica på besök, trevligt! Sen har jag bara strosat runt här hemma och inte gjort så fruktansvärt mycket. Men tiden har ändå gått iväg, vilket är skönt men ändå lite sorglit.

Som sagt skall jag baka idag och äta lite fisk till middag, med en sallad som slår allt! Sen blir det väl chilla hemma med familjen, det är liksom så att det är ganska skönt att verkligen vara hemma och ta det lugnt med familjen, jag har ändå bara 3 veckor kvar innan det bär iväg igen, för 4 nya månader. Så man tar vara på familjetiden så gott det går, ni andra får ursäkta men dagarna är jag ledig så då kan alla träffas! Men absolut, vill man träffa mig kvällstid, kom hem och hälsa på mig! Det skulle vara jätteskoj! :)

Sussie, jag skall se hur min kommande vecka ser ut, vi skall nog ha tid att ses helt klart! Skulle vara jätteskoj! :P

Skall nu snart ge mig ikast med den exklusiva salladen! Herregud vad gott det skall bli. Sen skall jag kolla lite skidor också, kan man inte skida skall man kolla in världseliten, de är liiite bättre än mig, och tacka vet jag golfen där jag förhoppningsvis slår de flesta skidåkare där på deras tour. :)

Ha en fin 18 decemberkväll, om en vecka är julen passé! Kram

2010-12-18
09:06:53

Morrn!
God Morgon!

Nu  har man då sett på julkalendern och ätit frukost. Skall väl antagligen baka pepparkakor eller skida härnäst, hoppas pepparkakor och skida sen efter lunch. Det är lite det som är min plan. Men man vet aldrig, den brukar inte hålla så ofta... konstigt nog.

Igår blev det bakning igen på kvällen, men jag åt inget. Middagen var god och jag blev så stinn så stinn av all mat, brödet var ganska mättande så jag blev superduper mätt. För att lätta på det så måsta jag cykla och hålla på för att jag inte skulle ha problem med att somna. Som tur var försvann det efter en stund på motionscykeln.

Pappa är och säljer Lions granar på Sparhallen, så åk dit och köp er en gran, de börjar nu kl 10! Alla pengar går till välgörenhet! :) Lobbar lite för Lions märker jag...

Faster kommer hit en sväng idag så jag skall vara hemma då, därför blir det inte golf idag men imorgon skall jag dra iväg till gymmet och bollhalla en sväng.

Skriver mera senare! Kram

2010-12-17
16:19:27

Hälsa
Sitter hemma och väntar på mat snart, har bakat nyttiga saffransscones till soppan som blir middag! :) Skall bli så gott så!

Har gjort en massa idag känns det som, har vart på träning med Lyceet, gymmat, handlat, bakat pepparkaksdeg, bakat bröd, visat bilder, skottat m.m. Så det har vart en effektiv dag idag, och lite till kommer det bli, mera bak och sånt, skall bli skoj även om jag inte äter något av det!

De hade byggt om på gymmet så man hittade inte riktigt vart man skulle, eller ja, de hade flyttat crosstrainern och cyklarna till en annan del av övervåningen, men nu kan man inte se på tv medans man tränar så passen blir längre. Lite synd men va attan. Det skall oberoend genomlidas så spelar inte någon roll om det är tv eller inte, musiken kan bli som tv ändå. Fråga mig inte hur men man kan säkert!

Jag hoppas bröden blir goda, vi skall äta potatis och purjolökssoppa idag så nybakt bröd är inte helt fel. De är dessutom bakade med rågmjöl istället för vetemjöl, en bättre kombination. :) Allt för ett hälsosamt liv!

Nej, nu skall jag kolla in bröden. Ha det bra! Förlåt för den dåliga uppdateringen men här hemma händer det inte så mycket, tyvärr. Händer mera i USA.

Kram!

2010-12-17
16:19:22

Hälsa
Sitter hemma och väntar på mat snart, har bakat nyttiga saffransscones till soppan som blir middag! :) Skall bli så gott så!

Har gjort en massa idag känns det som, har vart på träning med Lyceet, gymmat, handlat, bakat pepparkaksdeg, bakat bröd, visat bilder, skottat m.m. Så det har vart en effektiv dag idag, och lite till kommer det bli, mera bak och sånt, skall bli skoj även om jag inte äter något av det!

De hade byggt om på gymmet så man hittade inte riktigt vart man skulle, eller ja, de hade flyttat crosstrainern och cyklarna till en annan del av övervåningen, men nu kan man inte se på tv medans man tränar så passen blir längre. Lite synd men va attan. Det skall oberoend genomlidas så spelar inte någon roll om det är tv eller inte, musiken kan bli som tv ändå. Fråga mig inte hur men man kan säkert!

Jag hoppas bröden blir goda, vi skall äta potatis och purjolökssoppa idag så nybakt bröd är inte helt fel. De är dessutom bakade med rågmjöl istället för vetemjöl, en bättre kombination. :) Allt för ett hälsosamt liv!

Nej, nu skall jag kolla in bröden. Ha det bra! Förlåt för den dåliga uppdateringen men här hemma händer det inte så mycket, tyvärr. Händer mera i USA.

Kram!

2010-12-16
12:12:41

Granar
Svalde just den sista lunchen för idag! Blev persikan som jag släpade med över atlanten som blev sista smakbiten, före det lite skaldjurssoppa, nam nam!

Kom från skogen och var hungrig, det var så det började! Vi for till Skeppsvik och kollade in julgranar men det var lite blåsigt i skogen, månne det är det "på land" också? :) hehe.

Vet inte vad jag skall göra idag, kanske blir det bak eller så blir det tvätta kläder typ. Man vill inte gå ut heller för man fryser baken av sig, och det är ju onödigt! Vi har visst ett pepparkakshus som skall dekoreras och det kan ju ta en stund så kanske det kan bli eftermiddagens fördriv?

Man kan ju alltid hälsa på en och annan också, om man känner för det! :) Karin, jag skall komma kanske idag?

Tänkte lägga upp en bild som mamma och jag tog igår, den skall skickas över atlanten den med.


2010-12-15
19:11:23

Knasigt
Nu, kväll och internet! Äntligen, innan jag blir för trött. Sitter här och fryser lite just nu, det är ganska kallt där jag sitter. Varmast är det om man kramar spisen!

Kollade just julkalendern. Knasig historia. Kom hem från en åktur på bygden före det, det var ganska trevligt att se lite julbelysning samt att se lite bekanta vi träffade min mammas morbror.

Annars idag har jag vart till gymmet och träffat Åse, fick ett träningsprogram för mina knän och nu känns det bra att veta att det kommer bli starkare. :) Sen körde jag egen träning också, passar på när man är där! Sen en sväng på stan, nu har jag körkort tills jag är 70 bast!

Mer har jag inte hunnit med, imorgon skall jag med pappa ut i skogen och kolla på julgranar och sen vet jag inte vad jag skall göra, det lär ju bli skumt väder så det kanske är bäst att vara hemma och fixa lite prylar.

Lagade mat idag igen, en av mina specialiteter, gott blev det! :) Nu skall jag snart in i bastun och värma upp blodet lite, sen blir det Bonde söker fru och sen sova!

Så jag säger God Natt!

2010-12-15
10:24:09

Internet
Internet fukade inte igårkväll så det blev aldrig någon uppdatering, tyvärr. Men nu är jag bakom rodret igen...

Klev upp just, sova ut, så skönt så! :) Skall till stan snart, hm... till gymmet och en bokhandel. Skall nog bli bra men jag räknade med att ha hela förmiddagen! Så går det när man är ledig!

Igår blev det efter stan en dag hemma med olika sysslor, bla diskade jag, tvättade, eldade m.m. sånt som jag fått in vanan för lite grann i USA, kändes naturligt att ta tag i de sakerna! Sen lagade jag mat, kyckling som blev god. Nytt sätt men mina "talanger" sken igen! Idag skall jag också ta tag i matlagningen men idag går vi på ett beprövat kort!

Nu skall jag snart äta frukost när pappa kommer hem och äter lunch. Kan ju göra honom sällskap!

Ha en bra dag, och jo jag längtar efter vintern men jag är tydligen känslig för kyla för jag fryser inne som ute... Vilket är bittert! Kram

2010-12-14
10:16:51

Kallt
Back on track Jenny! Glömmer att uppdatera så det blir ju inte så mycket då. Men nu så skall jag ge en sammanfattning av senaste dygnet.

Igår så blev det fys, jag cyklade och sen körde jag lite vanlig träning här hemma med vikter och utan. Sen blev det lite socialt med Johanna, hon var ledig så jag gick upp till henne. :) Hem sen och laga en god sallad och äta mat. På kvällen drog vi till momme på lucia kaffe och socialt umgänge. Sen fördrevs resten av kvällen hemma framför tvn och prat som vanligt :)

Idag klev jag upp lite före sju för att vara stand-in för Niklas på lusseträningen (kan inte släppa lusse ännu!), och sen blev det besök på stan för ärende. :) Mer om det senare... Kom hem för 20 minuter sen, var och hämtade ved och har nu lagat en brasa som jag myser framför, är relativt kallt här tycker jag! Lite varmare i USA även om jag fick på mejl igår att det är kallt där med, det är minus där nu. Jag for helt klart i rättan tid!

Idag skall jag kanske till Torp en sväng och sen blir det väl att ta det lugnt hemma. Har inget för mig. Pappa kommer hem på lunch nu om 15 minuter så jag skall sällskapa lite med han och sen så skall jag chilla. Fint och vara ledig nu måste jag säga. Känns konstigt men det är fint!

Hoppas att det blir lite varmare snart med brasan! I'm freezing slowly to death... :)



Man frös inte här inte... New Mexico och öknen.

2010-12-13
11:28:21

Lucia
Nu är jag hemma från min stadstripp, gick bra! Jag var och kollade om det skulle göras något med mitt knä men det behövs inte så jag är lite glad. Det innebär att man kan träna på och fixa lite här hemma under hela julen! Slippa operation och kryckor, underbart!

Igår, ja just det. Var på träning med Niklas igår kväll. Jag har ju inte kört bil på 4 månader så att sätta sig i en bil kändes för det första konstigt, alltså bakom ratten och sen att köra i halka, mörker och med rädsla gick inte så lysande men jag överlevde och kom fram. Tack och lov gick det 70 till och från stan, men jag kom ju hem helskinnad så jag var nästan stolt. Sen att jag inte sov bra inatt kan ha gjort med att jag hade stress kvar från min lilla bilkörning... :) Idag var det likadant, samma hastighet till stan, men det var ljust i alla fall så det är ju något som är positivt. Men jag sitter igen här nu och är lite rädd inför nästa gång, även om jag vet att det kommer gå bra!

Idag skall jag väl träna lite, ikväll skall vi förhoppningsvis och åka pulka! Det som man har längtat till! Men nu under eftermiddagen skall jag nog cykla lite och sen fysa lite till, kanske blir en sväng till Torp också, vem vet! :)

Vräkte just i mig lite lunch, en soppa som var god, tomatsoppa minsann, skall väl vänta lite med att kasta mig på cykeln gissar jag.

Ha en skön lucia! Det skall jag ha! :) Kram!

2010-12-13
08:16:15

Planer
Om man skulle fara till stan nu då, kommer hem sen senare och skriver mera om mina planer för detta jullov, helt enkelt när jag vet mera! :) Hoppas det blir den bra vägen och inte den jag inte vill!

Skriver mera om allt igår också, hände lite saker... :) Kram på er i kylan, jag fryser!

2010-12-12
15:11:20

First day home
Hej,

hemma idag första dagen. När man vaknade så trodde man inte sina ögon kan jag säga men det är sant och det är så jäkla skönt! Hemma, som i sin vildaste fantasi! I like this!

Sov ganska länge imorse, eller klev upp kl 10.15 för jag trodde att julkalendern skulle komma men den hade gått kvart i istället så det var lite små trist. Men man kom å andra sidan upp, gick och la mig halv 9 igår kväll så det var liksom en ganska lång sömn ändå! :)

Så denna dag har gått till att prata om allt möljigt och sätta ord på upplevelser, men jag har också skottat, promenerat och kört lite fys. Samt kollat på idol! Det har så långt vart en fin dag, med väder och sällskap och det kommer så fortsätta. Skall väl in till stan och träna lite golf ikväll gissar jag! :) Kan tyckas crazy men jag vet att jag kommer ångra det sen, kanske...

Jag börjar landa mer och mer i att man är hemma hemma och inte gäst här, även om man kommer leva i en kappsäck i 4 veckor! Känns så sjukt, men jag hoppas det är ok att jag är hemma! :)

Vi skall äta om en timme, mat som jag till viss del lagat själv.. dvs salladen! :D Det som jag är så bra på!

Kram på er!

2010-12-11
18:41:29

HEMMA
NU ÄR JAG HEMMA PÅ HOLMEN! Kom hem kl 18 med båten och det känns så skönt att vara hemma, men det känns också som man är gäst i sitt eget hem. Konstig men skön känsla!

Skall kolla på julkalendern om 30 minuter och sen skall jag sova, kommer vara trött imorgon så det är bäst att sova så mycket som möjligt! Imorgon blir det träning och snöskottning åtminstånde på schemat, måste ta igen det man missat!

Skål! (dricker skumpa!) Love u all!

2010-12-10
16:56:35

Nu, nu så kommer jag!
Jahapp, nu KOMMER JAG SNART HEM!!! SKALL BLI SÅ SKÖNT SÅ! SKOLAN ÄR NU SLUT OCH JAG ÅKER OM EN DRYG TIMME TILL FLYGPLATSEN FÖR ATT TA FLYGET VIA NEW YORK OCH KOMMA TILL STOCKHOLM IMORGON!

Provet gick ok, bättre än förväntat måste jag säga. Men skit i det nu, jag kommer ju hem! Hem till er! Nu är jag färdigstädad, jag kan nu softa och bara vänta in den här stunden som jag väntat på sen 20 augusti! :)

Jag har knappt fattat det att jag kommer hem nu, men det är alltför underbart! Upp via New York och sen ikväll flyga över New York i mörker, inte helt fel. Och sen, sen komma till kalla men snörika norden! :)

Vi syns snart, hoppas jag kan uppdatera er på vägen hem! Kram

2010-12-10
14:36:42

Prov snart
Jahapp ja, sista dagen nu da. Sitter i biblioteket och har forsokt plugga men absolut inget vill fastna inget mina vanner! Vet inte vad jag skall gora, tar det pa en hoft bara liksom.

Skall snart bege mig till klassen, provet borjar om 25 minuter, men man skall ju vara i tid. Var och at en fruksallad till frukost, gott med bar! Sa jag ar matt och belaten nu nar jag skall skriva, lunchen blir en macka med frukt tror jag, macka i alla fall! Lagade den igar.

Sov skitdaligt inatt, dromt konstiga saker och har tankt mycket pa vad det ar hemma som, har ju inte sett holmen pa ca 4 manader sa det kanske ar ok att ligga vaken och fundera, men jeg vet en sak, nu ar det ca 3,5 timmar innan jag aker fran detta stalle till flygplatsen!

Imorgon ar jag hemma!!! :) See ya!

2010-12-10
01:39:38

Ordning
Hej!

Sista kvällen här nu då, måste erkänna att det känns för jäkla underbart! :) Jag längtar så mycket hem till min familj men framför allt nu så här i juletider att komma hem och få julkänsla. Sen skulle jag förståss vilja träffa alla möjliga och hälsa på! Får se hur många jag hinner med!

Har vart i gymmet, städat, diskat, pluggat, käkat, stekt ett ägg, städat och kollat tv i eftermiddag. Känns så skönt att ha allt fixat nu innan man åker, skulle behöva plugga ikväll men jag vet inte om jag hinner så jag bestämde mig för att kliva upp tidigare imorgon och plugga istället. Kan ju äta en tidig frukost och gå iväg och plugga någonstans, kanske till biblioteket. Har ändå lärt mig lite mera, men det är ännu inte så att jag kommer över godkänt linjen tror jag. Skall nog komma ytterst rätt frågor då... tyvärr!

Jag tvättar just nu också, vill inte lämna smutsiga kläder här när man åker hem. Så det är frächa kläder som gäller nu! Det konstiga är att alla ens saker skall vara i mitten av golvet, inget får vara längs väggarna så just nu har jag en ö i mitten av golvet med saker som jag haft under sängen tidigare. Jag kommer och ta bilder när jag åker imorgon och lägga upp här. Det blir bäst så.

Annars vet jag inte så mycket mera, var ner och åt en sista smörjelse innan vi åker imorgon, sallad blev det med lyxade majskorn, inte ofta det serveras och gott var det. Så nu kan man åka hem och äta julmat, med min nya stil och mentalitet kan jag komma hem!

Har rumsinspektion om 30 minuter så jag skall väl göra mig klar för den gissar jag, städa det sista och fixa så det inte är oredigt när hon kommer, man vill ju inte ha back på den nu! Så det gäller att ha allt i ordning och ute från väggarna.

Skriver mera imorgon vid tillfälle, har prov kl 9 till 10. Sen har jag nån timme hemma innan jag kommer till mitt riktiga HEM!

Kram

2010-12-09
19:51:07

Trött på allt
Kom hem från prov och lunch just. Var en sväng till banken också. Provet gick bra, var inte så svårt faktikst! :) Tur var väl det kanske... Lunch blev det en soppa, liten sådan men ack så god. Det var Lamb, Vegatable Soup. Jag läste vegetarian soup och kollade och det var kött i den så jag måste stanna upp och läsa noga en gång, därför vet jag nu!

Skall till gymmet om en dryg timme för att få träna en sista gång innan julen. Är duktigt träningssugen samtidigt som jag är trött på allting, jag är trött på skolan, trött på min trötthet, trött på att vänta, trött på ja you name it. Men jag har ett prov kvar och det känns som det är omöjligt att kunna skriva bra i det för det är så mycket, men man får ta det från ryggmärgen bara... amerikansk historia jo men tjena...

Nej, om man skulle orka snegla lite till höger, där är visst mina historia papper, inte alla för anteckningarna har jag tappat bort, just typiskt mig alltså! När det är någe viktigt så borta bara så där. Jaja, what the heck, snart kommer jag hem!

2010-12-09
15:05:03

90 minuter
Då var man vaken igen då, har sovit länge i natt och det var skönt! Gick och la mig kl 8 men sen pluggade jag lite och kollade tv och sen släckte jag lite före 10 och somnade ganska snabbt. Klockan ringde sen halv 9 så jag har bara hunnit vakna, kolla julkalendern och ätit gröt.

Skolan börjar om 90 minuter ungeför så jag skall gå iväg om en timme drygt, man måste vara i tid inför slutproven så det är bäst att gå iväg i tid. Har geografi idag så det skall bli skoj, alltså att ha det över sen. :) Imorgon är det historia som gäller, inte lika skoj.

Efter skolan skall jag käka och sen skall jag iväg och gymma. Ikväll blir det plugga och packa det sista, FÖR IMORGON KOMMER JAG HEM!

2010-12-09
01:51:44

WCC



Haddons Bilder, med namnet bredvid!




Alla dessa pumpar med cola! Ojoj...



Crazy... Inte bara cola utan alla olika läskedrycker som cola tillverkar around the globe!

Kan sammanfatta upplevelsen i att, man kan göra det igen, men jag är fortfarande avskräckt läsk och sötsaker, och acceptera det! :)

2010-12-09
00:48:24

Håll i er!
Var till ett ställe nu i eftermiddags som jag aldrig trodde jag skulle sätta min fot, men nu är det gjort och det var skoj. Vi gick till World of Coca Cola. Mina vänner detta var magi! Jag bara måste rekommendera detta place, underbart! Jag tog lite bilder, de kommer senare.

Det var helt sjukt, det var liksom som om man skulle vilja dricka cola igen, nejdå, inte så farligt. Men det var skoj och med alla effekter som där var. 4D film som man trodde man skulle skita på sig emellanåt, allt handlade om Cola, sjukt! I ett rum fanns det, håll i er nu, över 60 olika colasorter från all over the globe som man fick smaka på, icke ett paradis för mig men man såg alla andra där inne som gick crazy!

Nu har jag just lagat middag och ätit, sallad med 4 korvar och en köttbulle. Om ni ville veta exakt mängd! Tvättar kläder och skall nu börja igen med städningen, går inte alltför bra. Det är så mycket annat som distraherar, men det betyder å andra sidan att jag kommer få tiden att gå imorgon! :) Det gillar jag!

Skall lägga hit bilderna från World of Coca Cola lite senare efter städningen, för nu medans jag har mat i magen skall jag städa. Sen blir jag trött. God kväll!

2010-12-08
17:11:39

Falskt alarm
Kom just hem från study hall igen. Hade ett mejl imorse med info om tutoring kl 10 så jag gick iväg till halv 10 för att vara i tid, men sen visar det sig att det vart falskt alarm. Jag hade ingen tutoring, bittert. Men jag tog det med ro i alla fall, jag printade ut ca 20 papper för hisorian och 5 för geografin. Så jag hade att göra ändå.

När jag vaknade imorse så frös jag så innerligt, men efter lite varm gröt i magen så fick jag upp värmen och la mig ner igen och kollade julkalendern. Har kollat på den direkt när jag vaknat i 8 dagar för den skall ses på morgonen! :)

Nu skall jag börja städa snart, men någon gång måste jag få bort en så jobbig och äcklig smak i munnen och vatten funkar inte uppenbarligen. Lunch om en 80 minuter så jag skall försöka glömma bort smaken, kan funka. Man vet ju inte före man testat eller hur?

Tjohoo!

2010-12-08
02:23:20

Frosty the Snowman
Just det, det kollar jag på på tv, inte ute. Ingen snö ute men i tv finns det lite julprogram, man skall kolla på rätt kanal bara! Snart kommer Home alone 2, Lost in New York. Så jag bereder mig på en film nu! :)

Var ner och åt en sallad som jag skulle, en liten en. Så mätt och belåten sitter jag nu här och längtar hem, funderar på min tid här och andra djupa tankar. Vill hem och skotta snö och skida!

Imorgon är det inte bara onsdag, det är min 16 hela vecka jag vart här i landet. Skall inte firas, men det är sanning, så jag har vart utan er fysiskt i 16 veckor men i mina tankar har ni vart med i 16 veckor! Nu skall jag borsta tänderna och sen skall jag hitta en lite bekvämare position än jag ligger/sitter/halvsover i.

Imorgon är jag dessutom helt ledig, skall plugga på förmiddagen i samband med att jag städar. På eftermiddagen skall jag till WoCC och sen skall jag städa på kvällen samt plugga. Så dagen kommer gå snabbare när man har det planerat! KRAM

2010-12-07
23:06:29

Gym
Kommer precis ifrån gymmet efter ett pass där. Var så jäkla skönt att slita lite med vikter och sånt idag, precis vad jag behövde! :)

Kommer försöka plugga ikväll, lite svårt att hitta motivation, Amerikansk hisoria står på schemat... Men jag skall göra mitt bästa. Skall ner och äta om en timme drygt. Sallad hoppas jag på! :)

Fick ändå mycket gjort idag, skola, plugga, vila, träffa John och snacka om knäet, gymma, luncha m.m. och klockan är bara 17. Hela kvällen finns kvar! :)

2010-12-07
15:08:34

50 timmar
Nu var man ledig da i 50 timmar nastan, vad skall man hitta pa?? Matten gick bra, blev klar just, nu ar jag i study hall som ni kanske marker pa "inga prickar pa bokstavarna". Skall skriva lite historia sa jag far det klart nagon gang, sen skall jag ata luch vid tillfalle och sen i eftermiddag skall jag trana lite fys.

Ha det bra, ps. det var en minus i dag igen nar jag gick ivag, skyller pa mig sjalv att jag inte tog varmare klader med mig hit.

2010-12-07
01:27:36

6 december 2010
Sitter hemma och gör ingenting. Absolut ingenting. Har kollat på självständighetsbalen på FST, har tränat lite fys här hemma, har kollat på tv program från Sverige, har lagat mat. Det är det jag gjort, ingenting mer eller mindre. Känns så jobbigt just nu, och ohälsosamt, så jag funderar på att packa lite till nu.

Ser kanske inte för jammigt ut men det var gott. Lagade dock dubbelt för mycket men å andra sidan ser det bättre ut i frysen. Har bara köttbullar och korv kvar nu! En middag till, sen kan man äta i cafeterian igen! Nejdå, jag skall nog inte laga den middagen, jag skall nog vara bekväm tror jag. Jag överberäknar alltid maten, det är svårt att veta hur mycket en person äter. Jag äter så lite dessutom så jag har ännu svårare att veta hur mycket jag äter. Men min rumskamrat äter värre än Bebbe och Mörn så det är bra, hon äter allt som blir över. :) Utom idag då när burken fylld med mat blev över, tänk er det dubbla!





Ganska mycket köttfärs, skulle räcka åt 4!

Jag tror jag skall packa lite. Matten verkar inte vara alltför svår, så det kan inte vara alltför jobbigt. Skulle borda göra historia, men imorgon kl 10 är jag ledig i 48 timmar så jag borde hinna ganska bra med att renskriva.

Det skall ju städas här och rengöras innan man åker, så det lär bli ett mission det också. Och sen det här med all packning för att komma hem 4 veckor, som tur är har man hälften av garderoben kvar där hemma! Så man behöver inte frysa ihjäl! :)

Men nu är sista skoldagen över för denna termin, har nu bara proven kvar innan man får ta ledigt, även om det som sagt känns som man är ledig redan! Har 3 prov kvar att skriva innan man för sticka! Har några frågor olösta dock men det tar man allt eftersom!

Vi hade som sagt var ganska kallt här imorse, -3 när man går till skolan, det var kallare än hemma det! Fick ta på sig polotröja, fleecetröja, yllesockor, mössa, tjocka vintervantar och regnbyxor (ja det var inte de smartaste draget för de kyler på insidan när det är kallt på utsidan), men i övrigt hade jag "varmt".

Hoppas ni har det bra hemma såhär på självständighetsdagen! :) Hipp hipp hurra Finland! :)



Kram kalas! :)

2010-12-06
16:16:06

Kallt
Hur kan det vara sa sjutsingens kallt?? Nar jag vaknade imorse och kollade tempen ute sa var det kallare har an hemma i Mariehamn, hur kan det komma sig?? Vi ar pa breddgrad Marocco inte nordpolen ju... Jag fattar nada, och med massor av klader gick man ivag till skolan motvilligt. Inne ok, ute frysa hacken av sig varning!

2010-12-06
00:53:27

5 december 2010
Hej!

Nu har jag ätit, det tog 5 minuter tyvärr, men gott var det de kan jag säga! ;) Jag åt detta!



Burgare med stekt kyckling och rågbröd!

Var till study hall idag, gick dit kl 2 och pluggade i en timme. Sen fick jag nog av alla fotbollsspelares högljuddhet och jag gick iväg till gymmet. Körde crosstrainer i 35 minuter och sen körde jag ben så pass tugnt så att jag klarade det och det gjorde jag första gången så det går verkligen framåt! Jag är så glad för jag skall kunna skida när jag kommer hem, det ger jag mig på! :)

I gymmet körde jag ett ganska tugnt pass annars, det var jätteskönt att verkligen göra det en söndag eftermiddag och jag körde mycket överkropp men även ben nu då, men det är inte så tugnt som jag skulle kunna köra. Jag är inte 100% ännu. Men jag är snart det tror jag, har 4 veckor kvar på kuren men jag skall kolla upp det hemma.

Sen när jag kom hem från gymmet gjorde jag något jag inte gjort på säkert 10 år drygt. Jag badade badkar. :) Haha. Det är sant, det var jättemysigt, tills jag kom fram till att det läckte ut vatten i avloppet. Så vattnet försvann ganska snabbt, men usch så mysigt det var!

Nu skall jag väl plugga lite till gissar jag och sen skall jag troligtvis sova, börjar 9 imorgon med min sista historialektion ever, hoppas vi... Imorgon är sista dagen med vanliga klasser och sen blir det provperiod. Så imorgonkväll blir det plugga matte och sen historia. Men först av allt har vi global issues. Pluggade dock på crosstrainern så jag kan en del, har en study guide med allt som ingår i provet så det borde inte vara så svårt. Jag har kollat upp alla termer och sånt och skrivit ner dem så det är de jag pluggar, kan jag det så är jag i alla fall godkänd och har ett rätt så bra betyg. Så har de senaste proven vart i alla fall!

Idag är det andra advent dessutom. Det har jag nästan förträngt! Men så är det, och imorgon är det Finlands Självständighetsdag! Jippie!

Nej, om man skulle gå bort med tallriken och kasta sig i sängen och plugga kanske? God tanke Jenny.

Kram

2010-12-05
17:48:37

Vaken? nej
Jahapp ja, nu har man kommit sig upp ur sängen äntligen! Det har tagit 3 timmar. Jag är jättetrött men jag skall erkänna, jag har pluggat lite idag redan, jag sträckte mig efter böckerna och fick tag i dem så jag kunde plugga lite. Men jag kom åt telefon också och spelade lite, inte lika bra...

Men nu skall jag vara vaken, jag skall snart laga lunch åt oss båda och sen skall jag kl 2 till study hall en stund, måste skriva ut lite papper så det är dags att börja göra sig i ordning snart. Efter study hall skall jag till gymmet, jag måste dit idag har ju skippat det två dagar nu men idag skall jag bannemig dit!

Vet inte vad man skall göra, plugga jo men det är ju så tråkigt. Skall fixa lite här tror jag, min rumskamrat har vart inne i rummet hela morgonen men när jag kommer ut från mitt så är hon borta, spårlöst. Men hon kommer nog tillbaka.

2010-12-05
01:51:10

Vinnare
Sitter och kollar på Leilas Jul på tv4 play, visst är det synd att man inte längre äter onyttigt, men å andra sidan så är det bra också! :) Man sparar på kroppen ganska mycket istället!

Blev ingen träning i gymmet idag men jag gjorde armhävningar och mage här hemma. Annars blev det inte göra så mycket, fick lov att kolla hur mycket plats allt tar i kappsäcken innan det blir för sent. Men det känns som jag kan klara mig på en kappsäck! Och en golfbag. :)

Pluggade lite på global issues också, men det är så tråkigt. Dessutom sitter jag med min historia som skall lämnas in på måndag framför mig, orkar inte ta tag i att rätta den och skriva om stora delar, för det lär nog behövas. Åt dessutom här för en timme sen, sallad och en korv. Korven här är så god, pappa, man skall inte underskatta kryddad korv! Gud så gott det är, jag har en för lunch imorgon! :)

Imorgon kommer det bli plugga, skall iväg en stund på eftermiddagen men det är allt. Annars blir det att vara hemma och chilla och plugga.

Den som gissade rätt på figuren som pepparkaka var Ted, eller alla hade rätt men Ted vann! Grattis, du kommer få någonting från USA! :) Det skulle likna ett golfhål med röd tee, bunker, vattenhinder och en liten flagga, ett dogleg hål, gjort från en pepparkaka, god fantasi där! :)

Nu skall jag återgå till tv tittandet och sen skall jag stryka mina kläder! Ha det bra och god natt!

2010-12-04
17:15:32

Julbak bilder










Den som kan gissa vad den gröna skall föreställa skall få någonting från USA!

2010-12-04
14:57:59

Historian om min tid här
God morgon mina vänner! Vilken skön morgon, jag har kollat in julkalendern, ätit frukost och kollat lite på internet. Kan det bli bättre? Har även kommit fram till en teknik som kan funka att plugga in Global Issues ämnena som kommer upp i provet på måndag, som tur är har jag en study guide och det är nästan en kopia på provet, hehe! Så om man gör något av den kan det bli bra! :)

Idag skall jag till butiken, skall gå iväg här efter 9-10 tiden så jag kommer tillbaka till lunch time. Vet inte vad jag skall köpa mera än sallad, men det är så att jag kan slå ihjäl tid i Publix, det finns lite saker man kan jämföra med hemma till exempel.

Tänkte nu med en vecka kvar sammanfatta lite av terminen, det är ju så att den tar slut på måndag (dvs sista skoldagen innan slutproven är då) så jag tänkte knyta ihop säcken vad gäller det. Kanske, så gott det går, så mycket man kommer ihåg. :)

Det jag i alla fall kommer ihåg är att jag "klev av" planet i Atlanta för första gången i mitt liv den 19 augusti vid 9 på kvällen. Jag hade ingen aning om vad som väntade bakom nästa knut, faktum är att det var bokstavligt. Jag visste inte hur flygplatsen fungerade, det enda jag visste var att det är USAs mest trafikerade flygplats. Så med det i bagaget så följde man strömmen och hittade ut till bagaget och sen kom Cathy och mötte. Det var mina första timmar i detta landet och på detta äventyret.

Första dagarna var det bara att komma in i själva situationen, att landa och finna en vardag som var svår att hitta för man visste inte vad som gällde timmen efter nuet. Men så drog skoldagarna igång och jag var skeptisk till skolan, jag fattade ingenting och kraverna var gigantiska, välkommen till College och universitet Jenny. Bara att ta in allt och göra sitt bästa. Och på den vägen är det.

Vi hade en dag ledig den 6 september och sen nästa ledighet var förra veckan då det var thanksgiving. Där emellan har det hänt massor kan man säga. Skolan har tagit sin tid, proven har tagit sin tid, golfen har tagit sin tid och sen har jag ju fått spela de där 4 tävlingarna också, i New Mexico, Notre Dame, Tennesee och South Carolina. Så att resa har även det underlättat min vardag här, att gå gata upp och gata ner på campus skulle vara tråkigt i 16,5 vecka men jag har ju faktiskt fått lämna och åka iväg lite vilket jag är tacksam för.

Sen kom ju den här sjukdomen och lamslog mig totalt i slutet av oktober. Jag blev helt slut, kunde inte göra någonting alls, sov mest hela tiden och sen började benen jäklas. Efter 4 läkarbesök och 2 läkare så fick jag till slut en diagnos (efter 6 veckor) och med den diagnosen börjar det bli bättre. Känner mig starkare och bättre nu än jag gjorde för bara 3 veckor sen. Vilket känns bra, för då kan man göra allt man vill när man kommer hem, men även det jag behöver här. Efter att ha tappat träningsaptiten så började jag spara inmatad energi i form av kost. Men det är en skild historia.

Hur jag hamnade här vet jag ännu inte riktigt men jag trivs bra, men jag vill hem också. Det känns som en evighet sen jag var hemma och det är det också, det är en evighet sen. En hel termin har jag nu vart i detta landet, bott själv, överlevt, funnit vänner, haft skoj, och längtat hem till er. Så nu med en vecka kvar skall jag ge detta gärnet och jag skall vinna fajten. Jag skall klara detta, jag skall klara alla prov, jag skall göra mig själv stolt, då kan jag komma hem med rak rygg och säga att jag är godkänd. Min första resa på egna ben!


Lite sammanfattning, men anekdoter och sånt tänker jag inte ta upp här mera, det får vi tar när jag kommer hem. Idag skall jag som sagt plugga på Global Issues och träna. Men det första jag skall göra är att handla, men det får bli om en timme eller så. Jag skall snacka med mamma först, älskade familjen!



Ha en bra lördag! Kram

2010-12-04
05:02:22

Borta
Hej,

Nu är det mindre än en vecka kvar, jag forsätter ränka ner tills jag får komma hem på riktigt. Kom hem för ca 20 minuter sen gissar jag. Vi har vart på team-dinner till Cathys hus. Hon bjöd på god mat, igen, 2 sorters pasta och kött med sallad till. Det var jättegott! Sen så hade vi pepparkaks-garnerings-tävling, jag vann inte men mina blev fina tycker jag. Jag kommer lägga upp en bild på dem imorgon, vet ännu inte vad jag skall göra med dem men kanske ge bort dem? Jag kommer nog inte äta upp dem i alla fall, det är för mycket socker!

Jag vill hitta julkänsla nu, jag vill ha snö, jag vill ha ljus i fönstren, jag vill höra julmusik vart man än går, men det hör jag inte och det är jobbigt. Det är för guds skull 4 december, hemma skulle jag klättra på väggarna men här så är det fortfarande som en kall oktoberdag ute. Jag är långt från julstämning, och det suger. Man kan ha det för en liten stund men sen när man tittar ut eller någonting så vips, borta. Hur skall jag få detta att funka?

Nu skall jag sova lite, skulle vilja kolla på ett program men det kan bli lite sent så jag tror sömnen får ta över, imorgon är det lördag och då skall jag träna, plugga och gå och handla. Det är mitt mission för imorgon. Hoppas helgen går snabbt.

Ha det wunderbart i er vackra vita vintervärld! Kram

2010-12-03
18:35:06

Lunch
Sitter hemma och vräker i mig lite lunch, varm smörgås med gröt. Gott! Som topping på gröten har jag en banan.

Kom just hem från mina bravader, en timme i skolan, möte och sen study hall. Nu skall jag fortsätta plugga men jag skall göra lite annat också! Som till exempel fysträna här på rummet. Halv 5 åker vi på middag så jag skall se till att göra så mycket jag kan före det.

Om en vecka så är jag på väg till flygplatsen för att få åka hem, visste ni det! Det skall bli så himla skönt att få komma hem och se alla igen. Skall jag vara ärlig så känns det som evigheter sen, och det är ju 15 veckor sen, snart 16. Skall bli så fint att se all snö på riktigt, inte bara genom en webcam ;) Även om jag gillar det också! :)

Nej, nu skall jag ta tag i skolan lite granna. Ha det bra hörrni! :)

2010-12-03
18:35:06

Lunch
Sitter hemma och vräker i mig lite lunch, varm smörgås med gröt. Gott! Som topping på gröten har jag en banan.

Kom just hem från mina bravader, en timme i skolan, möte och sen study hall. Nu skall jag fortsätta plugga men jag skall göra lite annat också! Som till exempel fysträna här på rummet. Halv 5 åker vi på middag så jag skall se till att göra så mycket jag kan före det.

Om en vecka så är jag på väg till flygplatsen för att få åka hem, visste ni det! Det skall bli så himla skönt att få komma hem och se alla igen. Skall jag vara ärlig så känns det som evigheter sen, och det är ju 15 veckor sen, snart 16. Skall bli så fint att se all snö på riktigt, inte bara genom en webcam ;) Även om jag gillar det också! :)

Nej, nu skall jag ta tag i skolan lite granna. Ha det bra hörrni! :)

2010-12-03
02:21:31

Lovar man så...
Nu skall jag INTE plugga mera idag. Nu skall jag chilla. Jag har pluggat och pluggat och pluggat. Suttit framför datorn hela dagen, nästan så hjärnan är helt slut. Har skrivit och skrivit, pappret MLK Jr. är nästan klart, eller första edition är klar men den skall rättas till och förbättras.

Dagen har sett ut som följer. Skola mellan 8-12.15. Sen for jag och Jackie till ett museum MLK Jr museum och kollade runt lite, det är historia extra credit uppgift. Nå sen for vi tillbaka till skolan och jag gick och pluggade i en timme drygt, eller jag skrev pappret. Sen hade vi lagmöte. Inga kommentarer bara detta :( Sen var det dags att plugga lite till men nu en annan del av historian. Sen efter en timme gick jag och äta, sen efter maten gick  jag tillbaka och pluggade och skulle ha handledning men hon kom inte så jag fortsatte med historian. Efter en dryg timme gick jag hem och vips, här är jag nu!

Skall nu som sagt var chilla, kolla tv och bara ta det lugnt. Imorgon skall jag plugga mera och ha en lektion, sista för denna veckan. Imorgonkväll skall vi på julmiddag till Cathys hus.

Lovade ju bild igår, som sagt var, lovar man så lovar man!



Julbelysning i Olympic Park i söndags.

Ha det underbart hemma nu! Kram på er alla!

2010-12-02
20:18:29

MLK Jr.
Ar mitt uppe i att skriva om Martin Luther King Jr. Kom just fran ett museum om han och nu skall detta ner pa papper. Ganska skont att snart ha det over, jag sager snart for jag har redan skrivit 2 sidor pa ca 20 minuter och det skall vara 3 till 4 papper. :)

Sen ar det mote och sen plugga vidare tror jag! Skriver mera ikvall! :)

Kram

2010-12-02
03:17:38

Tankar om allt
Sitter nu hemma och pluggar, har gjort det för jag vet inte hur länge känns det som men jag börjar bli klar nu, för ikväll vill säga. Har lite att förbereda för imorgon, det är bekymmret jag har. Jag har matteprov imorgon som skall lämnas in, det blev jag just klar med. Andra timmen är det IEP finals, så det har jag försökt plugga på. Sen är det geografi, som jag inte orkat börja plugga på ännu. Det blir nog inte så mycket plugg på det heller. Men de provet är om en vecka. Matten på tisdag och IEP imorgon då.

Nästa vecka ser ut så här för mig, (så ni har ett hum om vad som händer nu framåt till jag kommer hem)
Måndag - Pol Sci Finals
Tisdag - Math Finals
Onsdag - off
Torsdag - Geog Finals
Fredag - Hist Finals

Men jag är inte riktigt där ännu. Som sagt det är bara onsdag ännu och jag har saker som händer imorgon. Efter skolan skall jag på museum, och ta reda på mycket om Martin Luther King Jr. Det är extra credit som jag skall ta mig an.

Idag har det vart World Aids Day och jag har i sedvanlig ordning fått kondomer på gatan, spelar inte någon roll var man är i världen så får man det i handen. Men det är å andra sidan bra att det delas ut! Riktigt bra! :)

Varför skall alla dessa fattiga människor kolla på mig konstigt och fråga konstiga saker av mig? Varför jag? Det slår nästan aldrig fel, när jag går förbi en hemlös fattig stackare så frågar de vad klockan är, om jag har mat, om jag har pengar m.m. Jag får nästan i nerverna nu, men de försöker ju få ett leverne de också. Tyvärr vågar jag inte erbjuda mina förmögenheter så jag går om inte ännu raskare när jag svarat dem med ett nej. Jag bara väntar på att någon skall rycka nyckeln av mig eller liknande när man går förbi. Kollar alltid extra om någon följer efter eller om någon tagit något.

Var på gymmet idag igen, jag körde nu Crosstrainer ännu längre och på samma belastning, sen körde jag benpress igen och ben i maskiner. Det känns jättebra! Jag är så glad! Men jag tar babysteg men det är bättre än att gå på för mycket i början. Vill ju vara frisk nu när jag är på bättringsvägen! :)

Nej om man skulle återgå till sina Psychological Disorders (inte mina egna men de jag måste plugga in tills IEPn imorgon)... Jag blir så trött! Men det är en sista kraftansträningning nu och sen komma hem och rulla i snön! På tal om det, det börjar bli dags för en bild, och det kommer imorgon!

Nu skall jag läsa och sen kolla tv. Halv åtta hos mig rättare sagt. Imorgonbitti, julkalendern och sen skola. Mumma!

Kram :)

2010-12-01
19:44:18

Hemma
Är nu hemma från skolan för idag, skall snart tillbaka och plugga men det är en frivillig historia, eller ja det är ju prov imorgon.

Sen blir det gym och efter det hemma och softa och laga mat. Ser fram emot det! :)

2010-12-01
13:57:11

Julkalendern
Har just kollat in julkalendern. Den kan kanske bli ok iår igen. Hoppas det i alla fall. Vaknade 30 minuter tidigare än klockan så jag var tidig och är ännu det, brukar inte äta så här tidigt. Men det spelar ingen roll. Jag skall upp ändå någon gång. Skall gå iväg om en dryg halvtimme. Då skall jag dra iväg på historia, en av mina två lektioner idag.

Ha en bra dag! :)

2010-12-01
02:56:05

Råplugg
Skall snart bege mig hemåt från study hall, har vart här i nästan tre timmar och jag har vart upptagen hela tiden. Det är nästan rekord tror jag, jag har inte haft mycket fritid. Men jag vet att jag kan få en bra belöning bara jag utför mitt arbete.

Idag så var jag till gymmet, kände mig så stark efter det. Sen for vi till Target, Christina och jag. Handlade lite där och sen for vi hem. Höll på krocka men det är en annan historia. Okej, hemma igen sen så började jag med maten. Jag lagade potatismos med köttbullar och Christina lagade en sallad. Det blev gott (igen) och sen efter det gick jag hit. Så mer har jag inte hunnit med idag. Men det är gott nog.

Har således vart en bra dag, imorgon skall också göras lika bra. Men då skall jag plugga IEP. Synd... Nåja, lite historia kan man göra och matte. Sen skall jag träna lite igen och ja... det är fullt upp igen. På torsdag sen när matten är inlämnad och IEPn över skall jag fira det med att fara på museum, men det är skola det med och frivilligt men jag känner att jag måste fixa det! Så det är lika bra att åka iväg.

Sen får vi se hur resten av veckan ser ut. Kan bli mycket plugga, det är planen. Ikväll skall jag i alla fall kolla på halv åtta hos mig och sen skall jag sova. Imorgon skall jag kliva upp en kvart tidigare och kolla på julkalendern! Det är min vanliga rutin hemma som här, det är något som är ett måste!

Nej, nu börjar klockan bli så mycket att  jag måste logga ut och gå min väg. Men det gör jag så gärna så!

Ha det bra hemma i kylan, förstod att det snöade idag. Här regnade det istället. Mycket dessutom! Jag har en film på min telefon, synd bara att jag inte kan lägga upp den här... Kram på er alla!