Jenny Häggblom

2012-02-28
09:06:29

Tisdag förmiddag
Just nu sitter jag och bara jäspar, det är så jäkla trist väder här ute. Det är nämnligen, regn regn regn och vind vind vind... Så himla trist så man skulle ju kunna tro man bor i Skottland tamme håligen.... :( Skall åka till skolan och plugga om två timmar, kommer att få mera gjort där än vad jag skulle få hemma. Sen har jag ju (kors i taket) lektion idag. Så det är dags att ändå ta sig till skolan. Mer vet jag inte, igår så hade vi gym det var allt, sen så pluggade jag på den endokrina systemet (ni vet hormoner och sånt intressant). Faktiskt så var det mer intressant än man skulle kunna tro, så det är underskattat som sjutton. Men nu skall jag ta och göra någonting. Men vet inte vad, kanske bara blänga på televisionen. Trist när det är så här.... :( Kanske man skulle fara till skolan lite tidigare? Ciao

2012-02-26
19:45:07

Ojsan bojsan så fel det kan gå...
Sitter och kollar på sporten i tvn, har just ätit och diskat och nu skall jag bara kolla på tv resten av kvällen, det skall bli ganska avslappnande. :) Imorgon har vi gym men det är allt som är inplanerat. Sen på tisdag har vi lektion men ingenting imorgon. Idag så har jag pluggat i fyra timmar, sen så fick jag nog och drog ut med bilen en sväng, var ner till Tylösand och kollade in beachen, den är nog inte fy skam på sommaren, precis som folk säger (heelt crazy!). Sen har jag vart hemma och bara tagit det lugnt. Jag är sjukt trött så att få sova så småningom kommer inte vara helt fy skam det heller. Nu är det snart skottdagen, det är då man skall fria va? Om jag inte missminner mig så skall väl tjejerna fria den dagen, men det är väl enda dagen på hela året (och då även vart fjärde år) som kvinnan skall fria. Vet INTE varför jag flummar om detta men jag kom på det nu, bara sådär så kommer det upp kunskaper i huvudet. Imorse när jag inte kunde sova (kl 04.51) kom jag på vilken app det var som jag skulle ta ner till min telefon, när jav hemma på Åland hittade jag den men tog aldrig ner den så nu några dagar senare så skulle jag plocka ner den men kom banne mig inte på vad den hette, men så plötsligt så kom jag på det inatt. Så sjukt det kan vara ibland alltså. Nu börjar min huvudvärk ta vid igen, varför? Skall man inte få göra något eller, i och för sig är det ju det som jag gjort idag, ingenting. Herregud vad jag flummar bort idag, bäst att sluta nu innan det blir alltför konstiga saker som skrivs. Kanske skriver sådant som jag inte skall lägga mig i, som tillexempel den nya prinsessans namn, eller hur Charlotte Perelli "firade" efter melodifestivalen igår eller liknande. Hur som haver kan jag konstatera att det inte är många bra låtar i årets melodifestival :( Kommer nog inte rösta i finalen som det ser ut just nu men kanske, det kanske är någon låt som växer i mina ögon, som vaxet växer sig frodigt. Ne, hörrni. Nu har jag gått för långt. God natt!

2012-02-25
08:00:20

Lördag igen
Hejsan, Just nu sitter jag och kollar på LattjoLajban. :) Har skickat ett mejl och fixat lite, nu skall jag sätta mig ner och plugga lite tror jag, om inte så skall jag kolla på tv. Vet inte vad jag skall göra, men jag tror att jag skall plugga, det är mest intressant även om jag är lite väl trött för det just nu. Men va fan. :) Igår så hade vi skola, skulle mäta blodtrycket i olika situationer. Det var rätt så intressant. Jag, Josse och Markus mätte på vår grupp som bestod av samma personer. :) Idag skall jag nog fara till Arenan en sväng tror jag, tror att det skulle vara ganska skojjigt. Det var ett tag sen jag var där nu så det skulle nog kanske vara något, träffa lite folk och snacka en stund och kanske träna lite. Tänkte ändå fara till flygstaden en sväng så kanske jag skulle fara via Arenan (det är ju ingen omväg.....). Kommer bli plugg om cirkulationen sen tror jag. Men jag är lite för trött för det just nu. Skall iväg till arenen på förmiddagen tror jag, så jag åker om en timme ungefär! :) Ha en bra Lördag mina vänner!

2012-02-23
16:41:06

Bra start på dagen
Hejsan! Nu är jeg hemma i Halmstad efter en helg hemma på Åland, fast jag känner att Halmstad är mitt första hem och Åland mitt andra just nu, för jag trivs så bra här! Imorse så kom det en nyhet som spred sig över hela världen ganska snabbt, Sverige har fått en ny tronarvinge. Det var lite speciellt att vakna upp till nyheten men det var på samma gång väldigt roligt att det skedde under min livstid! Det nyheten tog jag med mig och for till skolans gym på förmiddagen och körde ett bra pass medans det inte var så mycket folk där. På eftermiddagen fortsatte den bra dagen genom att jag gick igenom 20 sidor i fysiologiboken som handlade om matspjälkningsapparaten, så nu har jag lärt mig ännu mera om gallan, munhålan, svalget, matstrupen samt magsäcken. Imorgon skall jag gå vidare med tunntarm och tjocktarmen. Det är så intressant så jag kan bara sätta mig ner och läsa. Det kanske låter sjukt, men jag ser det som en fördel ibland. Det är något som jag utnyttjar till max, som tur är. Knappt en månad kvar till tenta och jag är på god väg att bli väl förberedd! Imorgon har vi gruppövning och pluggning som står på schemat. Skall bli en bra dag! Ha en fortsatt trevlig dag!

2012-02-18
11:02:58

Komplikationer

Nu är jag hemma på holmen. Kom hem i torsdags med flyget, trots lite komplikationer. Man skall vara vaken bär man bokar flyg.

Bokade hem mig med 16.00 flyget som skulle ta mig till Arlanda, trodde jag! Men shi fick jag. Kommer till flygplatsen och ser att jag bokat mig till Bromma. Panik! Ringer flera personer i panik för att försöka förstå hur jag skall bete mig. Mitt flyg hem skulle ju gå 2 timmar efter att jag landat från halmstad.

Grab a taxi! Första bästa, som visade sig vara en fartdåre som inte var nådig i trafiken. Blev åksjuk men kom fram i tid så jag hann äta och sen så fick jag checka in och komma hem till Åland med flyget. Landade 20 minuter efter start från Arlanda, snabbaste flygningen Ever tror jag! Eller nästan.

Igår var jag nästan hela dagen i stan, idag så har jag pluggat lite och skall i eftermiddag bara ta det lugnt. Skall iväg och handla men annars blir det nog att vara hemma. Kallt ute, varmast med baken mot spisen precis som jag står i detta nu! :)

Ha en fortsatt trevlig lördag!


2012-02-15
13:57:33

Svårigheter
Sitter i skolan och pluggar just nu, försöker lära mig hjärtats funktion och cirkulationsapparaturen. MEN jag känner att det går lite trögare när det på ena sidan sitter ett gäng medelålders damer (40-50 år) vid bordet bredvid som talar högt om "pop-up"-trorier för förskola och pedagogik. Medan det på andra sidan om mig sitter ett gäng yngre, matematiksnillen (till utseende) studerar arabisk matematisk. Jag och mitt lilla hjärta känner mig lite utsatt, svårt att fokusera på det som är viktigt just nu. Tur att man snart skall till gymmet, då slipper jag detta. Men första skall det svaras på en fråga till, om jag får tid och plats att tänka. Det är ganska svårt att fokusera på det som är viktigt just nu känner jag... Hoppas ni hade en bra alla hjärtans dag igår, jag fick mitt "krossat" som jag skrev, men å andra sidan så kommer jag nog hinna med flyget hem så jag kommer imorgonkväll. Skönt. Går inte att cykla här nere, fick höra på nyheterna imorse att det står i reglerna att man in plogar bostadsområden om det inte kommit minst 8 cm snö på en gång. Det betyder då att de inte plogar om det snöat 5 cm en dag och 5 en annan dag, allt skall komma på EN gång. Detta är sjukt. Typiskt att man skall måsta ha ett bostadsområde mellan lägenheten och skolan. :( Ibland kan man känna sig utsatt. Nej, nu har jag babblat ordentligt mycket. Nu skall jag se om jag kommer på ett svar till och sen skall jag ner två våningar till gymmet och träna lite, Sen skall jag hem och duscha en varm och lång dusch! Ha en fortsatt bra onsdag!

2012-02-14
17:52:22

Bitterhet som störst...
Dagen har vart bra, började dagen med att plugga så jag svarade på kanske 15 instuderingsfrågor (låter kanske inte så mycket men med tanke på att det är ingående svar och läsning som krävs för varje svar så var det bra jobbat). Efter lunch så gick jag till skolan för det är så mycket snö, går liksom inte att cykla, man bara sladdar. Så jag gick fram och tillbaka. Efter skolan gick jag via ICA hem och sen så kom jag hem och blörjade plugga igen, renskriva. Fick ett mejl sen, där det stod att torsdagens föreläsning är inställd, det suger! Jag som inte vill något annat än att gå i skolan, orkar liksom inte med dagar då jag inte får gå i skolan. Det är ju dagens höjdpunkt, och så har de nu flyttat på föreläsningen... :( Man blir ju bitter. Så min dag var sjukt bra fram tills dess, men sen så for det åt håvete. Så jag fortsatta dagen med att plugga lite till, svarade på kanske 5 frågor till och duschade en lång stund. Nu skall jag se på tv och kolla på Biggest Loser på kanal 5. Som plåster på såren.. Imorgon har vi föreläsning mellan 9 och 12 som tur är, sen skall jag kanske gå i gymmet en sväng eller så blir det bara plugg. Får se. Morgondagen får utvisa. På torsdag så kommer jag hem med flygen klockan nio på kvällen, så då får jag sysselsätta mig med något annat än bara plugg. Men nu skall jag se på teven. Ha en bra tisdag!

2012-02-11
18:23:07

Idrottsdag i tvsoffan
Just nu tillbringas kvällen framför tv med hockey. Dagen har innehållit skidor, både nerför och "uppför" samt pluggning, har pluggat 5-6 timmar (endast renskrivning) samt sen blev det hockey och emellan perioderna så kollade jag fotbollen från england på tv 3 så hela dagen har gått i idrottens tecken, fastän jag själv suttit stilla, men en dusch blev det i alla fall :) Imorgon skall jag fortsätta renskriva, har en powerpoint kvar (ca 20 slidar) och sen så är det bara boken kvar som skall manglas igenom och förstås. Men det är nog inga som helst problem, så länge det är intressant så. Skall kolla in melodifestivalen ikväll, återstår och sen om det är någe bra bidrag med ikväll, får se. Kanske. Igår så hade vi gymträning och matlagning på Arenan med skolan, dvs SSoG. Vi lagade 3x kyckling. Det var gott och bra kryddat. :) Men det är lite rörigt med 12 pers bredvid spisen på en och samma gång. Så ni kan ju föreställa er 12 pers på 2 kvm, Trevlig syn... Nu skall jag kolla in min pasta som kokar i vattnet på spisen. Ha en underbar lördagkväll. Ps. Har kollat in det där med kommentarerna men det ligger inte några spärrar så jag vet inte vad det är som seppar, skulle vara skoj att se om det funkar nu så kan någon posta en kommentar? Ds.

2012-02-09
17:42:03

Klagar inte alltför mycket i onödan...
Kom hem för en timme sen, inte klagar man ju på skolan när man dagens lektion innehåll en laboration där vi fick testa vår maxpuls genom ett maxpulstest. Jag klagar inte, Nu sitter jag hemma och kollar på hockeyn från Olympiastadion i Helsingfors, där är det riktigt kallt, såg på SMHI att de har 21 minus där just i detta nu (det är kallt det!). Imorgon har vi lunch-matlagning på Arenan och sen efterföljande fysträning men jag kastar om lite i programmet (rebellish...). Sen blir det nog en eftermiddag framför tvn tror jag , men det får morgondagen utvisa. Nu skall jag snart kolla in Biggest Loser från USA, kommer på kanal 5 klockan 18 varje dag i veckan. Standard. Ha det bäst!

2012-02-09
09:12:16

Torsdag
Torsdag... Vad betyder det? Jo att jag har en lektion á en timme (45 minuter) och så skall vi ha maxpulstest, dvs det ingår i kursen och vi skall se hur man mäter maxpulsen, skall bli skoj. Gjorde det en gång i lyceet men det gjorde vi ute på barkbanan på IP, nu skall vi nog göra det på skolan på ett löpband så det blir lite mer sanningsenligt får man hoppas. Igår hade jag två lektioner och ett pass i gymmet däremellan. Sen var det soffan som attrahetade mest, så den var ganska skönt igår kväll. Nu skall jag snart ner på stan en snabb sväng, skall fixa en grej samt gå till apoteket och köpa munskölj. :) Billigare här än hemma! :D Det gillar vi! I helgen skall jag plugga för sen nästa helg skall jag hem till Åland igen. Så jag skall passa på att plugga ikapp det jag kommer missa när jag är hemma, även om det bara är en lektion, men man går ju igenom ett kapitel á 40 sidor (typ) på den lektionen så det är ett ganska stort avsnitt som skall läsas igenom. Ha det bra, nu skall jag snart ner på stada! Häls.

2012-02-07
16:37:09

Äntligen

Efter att mejlet kommit i inkorgen med beskedet att skolan idag var inställd så blev man ju bitter med värre.

For ut en sväng på stan och på eftermiddagen fick jag äntligen tag på en ny vinterjacka! Sakolin vad jag sökt men nu, nu är den min!!!! :)

Skall nu bara ligga i soffan och chilla! Trevlig kväll!


2012-02-05
18:19:38

Vädret

Vad som ligger på allas läppar är ju vädret. Så här ser det ut hos oss nu, minus 10 i snitt och 16 inne när man vaknar (plus dock). Men det är inte varmt just nu!


2012-02-04
14:31:34

Nystädat
Just nu doftar min lägenhet som aldrig förut. Har just städat och bonat golven, det var så mycket skit här inne så det var helt sjukt. Så jag tog en stund då jag städade hela lägenheten. Ganska skönt att ha det gjort. Nu kan jag sitta och kolla tv hela eftermiddagen om jag vill, behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte gjort något eller för att jag inte tagit tag i städningen. En dag man är ledig kan man ju ta tag i detta. Rekomenderas om ni har smutsigt. Annars kan jag ju tillägga att det var -16 grader ute och 16 grader inne i morse. Inte nådigt. Men nu är det bättre, bara -5 ute (solen lyser på termometern) och 20 inne så det är okej. Ha en bra lördag!

2012-02-03
19:57:55

Tentakyla
Sitter hemma i Halmstad i min lilla lya, kollar på tv och messar med Josse angående tentan som borde ha kommit men som aldrig vill ge sig till känna. Jag vill veta vad jag fick i den, kändes inte så 100% när jag skrev så jag ställer in mig på omtenta. Idag hade vi matlagning på Arenan, det lagades korv och böngryta med ris. Helt ok tror jag. Sen var det gym men jag körde mitt pass på förmiddagen före vi hade 3D med James, eller jag hade 3D analys. Kallt som bara den var det ute på arenan, minus 13 så det är inte direkt vad jag önskar just nu, så det var kallt, brrr.... I helgen vet jag inte vad som gäller, blir nog en del plugg och sen lite städning här hemma. Kan behövas. Hade dugga i veckan men jag gjorde inte såå bra ifrån mig så jag kan nog behöva plugga. :) Men det gör jag så gärna, det är så intressant så jag njuter nästan alltid av att plugga i den här kursen. När det är 10 minusgrader ute så sitter jag gärna inne och pluggar faktiskt. Hoppas ni har det bra, jag kurar in mig i filten och kollan härnäst på På Spåret. Ciao