Jenny Häggblom

2011-05-31
14:29:26

Hej
Har tillbringat hela dagen i staden, från morgon till kl 2 då jag var i garaget. Blev en lunch med mamma. Sen for jag hem igen. Nu är jag hemma, inget annat händer.

2011-05-30
10:37:34

Foton
Har nu suttit i 2,5 timme och sorterat kort till ett fotoalbum (som blev två och då har jag fortfarande kort kvar!). Så min förmiddag har gått i sorterandets anda. :) Skall kanske fortsätta med det, hittade ett oanvänt album som jag kanske kan ta.

Ut kan man ju inte gå för det blåser ju "storm" ute, fattar inte vart värmen som skulle komma tatt vägen, den är ju som spårlöst borta ju! Besviken på väder-rapporteringen nu...

Snart kommer pappa hem också, då blir det läsa om hela världens nyheter och sen så blir det softa hela eftermiddagen.

Igår så var mamma och jag in till stan en sväng, måste in till hälsocentralen och sen blev det sparis. Gjorde väl inte något annat igår vad jag kan minnas, bara softade.

I lördags så var vi till stugan och kollade läget lite, gjorde inte något speciellt mera än att bestämma flaggstångens plats och sånt. Kollade inte på fotbollen men jag hängde med i medierna igår så jag fick reda på att Barca vann, 3-1 var ganska nära min tippning. Jag tippade Barca som vinnare med 2-1 och Rooney skulle göra mål för Man U och Messi skulle göra avgörandet i 78 minuten för Barca (nu gjorde han 2-1 målet men i 50 minuten och sen kom David Villa och avgjorde till 3-1 i 68 minuten.). Nära Jenny, nära.

Skall nu vila lite, ryggen tog stryk av att sitta på golvet halvt framåtlutad i 2,5 timme. Ont. :(

Ha det GÖTT!

2011-05-27
12:51:05

Fredag
Sitter hemma med mamma och momme vid köksbordet och samtalar om allt möjligt. Det är ibland ganska befriande och ibland ganska jobbigt, går upp och ner hela tiden. Lika som vädret kan man tycka.

Idag så har jag inte gjort så mycket, skulle klippa gräs hos momme idag men det funkade inte (fick inte igång klipparen så jag for hem och tur var väl det för sen började det regna). Annars händer det inte så mycket.

Igår så gjorde vi inte så mycket, var en sväng till stan och sen var jag hemma och satt i solen en stund. Det var ganska skönt att sitta i solen och läsa en stund, skulle vilja gjort det idag igen men nu regnar det ju... Hmmm... Kanske man skall kolla på något annat att göra idag då. Förslag? Vad kan man göra en regnig dag?

Ha en bra dag, i regnet. :)

2011-05-24
15:29:30

Eckerö Linjen
Sitter nu på Eckerö Linjen på väg hem igen, blev en bra dag. Fick vad jag skulle ha och lite till (!).

Sitter i kafeterian och den är knökad av.... pensionärer! Jippie, alla gaggar i mun på varandra men det är ju lite charmen med det hela, inget skall vara lugn och ro. Sen blandas pensionärernas prat med ett och annat barnskrik, så lite annat folk finns det ombord fast man till ytan inte skulle kunna tro det.

Nu vill jag bara hem! Har vart en lång dag, men så är det när man kliver upp 5.50 på morgonen.

Hoppas ni haft en bra dag! Kram

2011-05-24
07:03:06

Båten
Sitter på MS Rosella och titttar ut över vattnet. Det är fint väder men det är blåsigt, hoppas inte att det gungar alltför mycket ute på vattnet. Tänkte att jag skulle till Sverige en dag den här veckan, så det blev idag. Ganska impulsivt för jag kom på det igår eftermiddag, som tur var kunde jag det med alla tider som hela tiden skall passas men ibland kan man.

Skall se vad man kan göra nu, men jag tror jag vet vad jag skall göra, jag har lite att stå i. Som tur är så har man datorn med sig. Kan alltid fördriva lite tid med den. :)

Jag kommer hem med eckerö klockan 6 ikväll, då hinner jag perfekt till mina dutys. :)

Kram

2011-05-22
09:23:50

Söndag 22 maj 2011
Söndag idag, igen. En vecka sen det var söndag sist. Men det skulle man inte kunna tro för tiden går så oerhört snabbt. Veckorna bara skenar iväg, känns som om man skulle sprinta mot Hanna Wiss samtidigt som man har brutna ben eller liknande, det går snabbt för henne (tiden) men för en själv kämpar man på och kommer ingen vart. Ungefär så kan man jämföra det. :(

Jag har inte gjort något de senaste dagarna, ingenting som är värt att nämna. Kanske det skulle vara att vi for till stugan igår eftermiddags i några timmar, satt där nere i solen och kollade på Ålands Hav rulla in i stranden. Samtidigt som Eckerö Linjens 13.30 tur avgår mot Sverige sitter man där och kan inte göra något, men hur kul är det då? På en skala så finns det inte på kartan.

Jag klippte gräset här hemma i fredags, farfar har köpt ny gräsklippare (en åkklippare) så jag testade den och samtidigt klippte jag gräset här hemma. Det gick jättebra, och det gick ganska snabbt också.

Annars gör vi inget speciellt som man kan nämna, ligger och vilar, kollar film, kollar tv, kollar nätet samt kollar på ögonlocken inifrån. Typ det gör jag.

Skall fråga mamma om vi kan åka till momme en sväng nu, så får man röra lite på sig. Har legat i sängen sen frukost nu så man kan ju nästan börja vara rädd för liggsår. :)

Hoppas ni har det bra i vårsolen, hoppas vädret fortsätter att hålla i sig nu! Kämpa Jenny (och vädret!!). Kram

2011-05-19
09:45:22

A few days later
Just nu sitter jag och kollar på Lotta på Bråkmakargatan. Det är ju inget på tv såhär en förmiddag på vardagar, o och för sig är det inte det på helgerna heller. Som tur är har man annat man kan göra, såsom att sova och kolla i tak....

I tisdags var vi till stan en sväng och sen bar det ut till Kastelholm. Där tränades det en liten stund men det var så kallt så det var inget nöje. Blev en trevlig pratstund med Jonathan i alla fall. Sen så var det middag där samt att vi hade ett möte för ungdomarna på klubben. Sen kom man hem, och tittade på tv som vanligt.

Igår så var det Kastelholm som gällde, i alla fall en stund. Pappa och jag gick ut och spelade några hål på slotts med bil. Det ble inte så långt för det var kallt och jag blev trött men vi spelade lite i alla fall. Man fick komma ut och lufta lungorna samt klubborna. Sen for vi hem och gjorde ingenting. Hela eftermiddagen gjorde jag ingenting, men efter maten blev det igen tv tittande och sen kom mamma hem. Just efter det så gick jag och la mig, man var ganska mör efter en så lång dag.

Idag så skall jag inte göra någonting, bara sitta och titta rakt fram tror jag. Man hinner liksom med så mycket i tanken fast man inte gör något. Man rensar sig själv liksom. Fast det är svårt när man rensar sig själv med sig själv och alla tankar men det är alltid något som rensas bort.

Pappa sköt en sjöfågel igårkväll och imorse kom han hem med en hink nyfångad fisk. Så nu blir det fiskmiddag någon dag. Men nu skall jag kolla på Lotta tills det är slut. Hoppas ni har en bra dag.

Kram på er

2011-05-17
06:42:28

Guld

God morgon,

Jag säger bara HEJJA FINLAND! VM guld är inte fy skam, jag sa på söndagseftermiddagen att Finland skulle vinna, och det gjorde dom. Men att det skulle bli så stor skillnad i mål trodde jag inte. Jag trodde inte Sverige skulle klappa ihop så jättemycket. Men det gör ingenting, jag är Finsk anhängare och nu blev det guld. Första gången på 16 år och andra gången någonsin! :)

Skall snart lägga in rågbrödet i ugnen, det kommer ta ca 3 timmar innan det är klart, kanske 4 timmar. Kommer inte riktigt ihåg. Men det kommer ta ett tag innan det är klart. Skall till stan och sen till Kastelholm i eftermiddag så jag måste göra något nu, om jag skall göra något.

Hoppas det blir bra väder idag, just nu ser det bra ut men jag hoppas att det även ikväll är fint väder. :) Skulle vara så fint om solen kunde lysa lite nu, även på denna holme. Då skulle jag vara glad.

Nu gick brödet in i ugnen så nu skall jag vänta 90 minuter innan det skall ut och sen in igen. Puh, men som tur är det värt för det blir gott. Senast blev det de i alla fall, så jag hoppas denna gång blir lika bra.

Kram på er! :)


2011-05-15
08:45:05

Nordea
Kan väl börja med att säga god morgon igen då. Samma visa idag. Nu ligger jag i soffan och skall kolla på eurovision song contest i repris. Jag sov så gott igår när det gick av stapeln. Men jag vet förståss hur det gick. Jag är nästan lit förvånad att Finland kom så dåligt men det att Sverige gick bra är jag inte förvånad över.

Igår avslutades Nordea Tour deltävling 1, Höganäs Masters på Mölle GK. Lotta Wahlin blev två bakom Johanna W Johansson. Det var en tajt kamp hela vägen men på 17e så gjorde Johanna en birdie och Lotta hade hålkant ut för sin. På sista sen så limmade Johanna sin och sen så var de klart. Bästa amatör blev en tjej som öppnade med birdie följt av en HIO. Jag får säga grattis till dessa tjejer, och grattis Lotta till en topplats. :)

Kram på er!

2011-05-14
07:52:36

God morgon!
God morgon,

Idag är man tidigt på farten, igen. Just nu kokar jag rabarber. Skall bli glass.

Finland vann igår och är i final där de får möta Sverige, kan det bli bättre alltså? Jag säger bara GRANLUND! Hyvä Suomi! :) Ihana. Jäkligt kyligt mål han gjorde. Ojojoj, Sverige se upp får man väl säga nu då! :)

Gick och la mig tidigt igår men jag såg bilder på målet idag och jag såg allt på aftis imorse. Blir nog en bra final tror jag.

Idag blir man väl inne hela dagen, kan inte tro annat. Det regnar ju som attan, 30 milli har det kommit inatt så det är väl bara att uppskatta att det kommer lika mycket idag som inatt. Vad vet man. Tur att man har tidningar att läsa.

Ha en bra lördag. Och jag hoppas fredagen den 13 blev en bra dag för er. :) Nu är den passé.

Kram

2011-05-13
13:32:57

Semi nr 2
Sitter hemma och kollar in semifinal 2 från Eurovision. Nu kommer Ukraina.

Pappa kom just hem, jag har vart till stan idag. Skall inte göra någe annat idag. Bara kolla in den här semifinalen och sen skall jag fortsätta kolla på tv hela eftermiddagen, skall således ligga på soffan hela jäkla dagen (från nu).

Kram på er




2011-05-12
18:56:55

Sverige
Tog just sista klunken av teet jag druckit. Skall snart gå och kolla in dagens tidning.

Har vart i Sverige idag, Johanna och jag åkte imorse och kom hem med Eckerö kl 18.00. Så halva (hela) dagen har vi vart i Sverige. Det gick bra och vi klarade resan hem. Ibland kan man ha kul åt människor, och tur är väl det. Att man kan skratta till nåt! Haha..

Ha det gött. Orkar inte skriva mera, skall läsa aftis nu. Kram

2011-05-11
14:04:26

Eurovision
Sitter och tittar/lyssnar igenom Eurovision semifinalen, hittills är det inte många bra låtar me det är inte många av de 10 första som gick vidare heller. Så jag sitter och halvlyssnar just nu, snart skall jag spetsa öronen för snart kommer det bättre låtar.

Jag bakade lite imorse, grahamsbullar och kardemummabullar. Vet inte om de blev bra men jag kan säga att degen som jag la vid förra inlägget blev perfekt! :)

Pappa fick 2 fåglar imorse så nu skall vi äta sjöfågel snart. Det var ett tag sen jag åt det, om jag någongång ätit det, men det tror jag. Idag blir det nyfiskad rökt abborre, skall bli såååå gott! :)

Ha en bra eftermiddag.

2011-05-11
07:32:32

Bakning på schemat för nu
God morgon!

Idag är man tidigt på G. Jag har just lagt en deg på jäsning och den skall nu jäsa i 30 minuter. Hoppas det blir bra. Skall ägna förmiddagen åt bakning och eftermiddagen framför tvn. Kollade nämnligen inte på eurovision igår så jag måste se reprisen idag. :) Den kommer kl 2 enligt tv tablån.

Pappa är i vettaskåran med farfar och sen skall de ta upp nät, så jag är ensam hemma ännu. Pappa for imorse kl 4 tror jag. Det är tidigt, även om jag kliver upp mellan kl 6 och 7. För det är ganska tidigt.

Inte vet jag nå mera nu, skall bara hålla tummarna för att degen blir bra och att jag kan bara vidare om en stund. :) Ha det gött.

2011-05-10
15:23:01

Korthål
Ligger i sängen och kollar in lite jox på nätet. Måste vila nu när man vart aktiv hela eftermiddagen, not. Men jag sov imorse, efter frukost, och sen for jag till stan. Kom hem därifrån vid 2 och så for pappa och jag ut och spelade några hål på korthålsbanan idag igen. Jag vann över han ganska "överlägset", men med 6 slag i alla fall. :)

Skall snart byta till soffan. KOmmer bra tv program.

Igår så var jag hemma nästan hela dagen, förmiddagen spenderades i stan men annars var jag hemma. Kollade tv, sov lite, bakade rabarberpaj till mina föräldrar och de sa att den var god, men det tror jag också på. Rabarbern skall ju vara som godast nu. :)

Mamma kommer snart hem från jobb, pappa är nere hos farfar och ja, jag skall kolla på tv nu. Så ni får ha det så bra. Höres

2011-05-08
16:48:13

Söndag 8 maj

Efter lunch blev det kaffe hos momme, en sån där morsdagskaffe. Trevligt att sitta där en stund. Efter det sen bar det av mot golfbanan och korthål. Spelade 15 hål, gick typ 3 över så det är bra. :) Nu ligger jag och vilar för jag är helt slut, kanske inte så konstigt egentligen.

Ha det bäst.


2011-05-08
10:13:59

Nyheter
Sitter hemma och kollar på nyhetsmorgon i tv4. Kollade just på en intervju med en MMA fighter, ganska intressant. :) Nu är det någon som målar i rutan.

Jag och mamma sitter och snackar. Det är ganska intressant samtal som vi har. Idag är det morsdag så jag önskar alla mammor en underbar dag!

KRAM

2011-05-07
16:22:27

Flashbacks
Lite dålig uppdatering just nu, men jag har inte riktigt hunnit med liksom. Det är mycket just nu, not! Men i alla fall. Tänkte om jag nu kort kunde uppdatera lite. 

I torsdags hände väl ingenting. Igår så var jag till stan en sväng och sen for jag ut till Kastelholm, tränade där först själv och sen med Niklas, nu har jag igen något att arbeta på vilket känns bra, jag gillar det. Något konkret som man kan jobba på, det gillar jag skarpt.

Sen kom mamma ut dit och vi åt lunch tillsammans, sen var vi kulturella och for till Bomarsund och gick runt lite där. Var ganska najs. Jag har inte vart dit som jag minns så jag ville dit, då for vi. Var lite kallt men det gick ju ändå.

Idag har det inte hänt någonting, jag bara sitter hemma och kollar i taket i princip. Pappa är i Kastelholm och spelar golf och mamma och jag är hemma. Lite avis är man allt. Mamma och jag var på våryra till rusells men det var ju ingenting att se så vi for hem igen.

Nu sitter jag på mitt rum och kollar i taket igen. Det känns förjävligt. Blä. Kämpa Jenny.

Kram på er

2011-05-05
09:20:43

Torsdag 5 maj
Har just städat mitt rum så nu är det skinande rent, hoppas jag. Det man ser är i alla fall att det är rent. Är på samma humör idag som igår, kanske något bättre. JAG VILL GOLFA! Fan vad detta suger alltså. Imorgon skall jag njuta! :)

Ha det gött, skall sova nu. Pömsig. Over and out.

2011-05-04
15:43:41

Gah
Jag tror fan vädret smittar av sig, dagen kan BARA bli bättre! Nu skall jag in i duschen, kanske man kan spola av eländet? Värt ett försök.

2011-05-03
08:20:26

Cykeltur
Kom just hem från en cykeltur i Storby. Det blev kallt så jag fick duscha varmt när jag kom hem, så pass kallt blev det så jag har vetekudden på tårna. Då är det ganska kallt, men det regnade också när jag pedade på. Hm...
Skall dra till stan om en stund, men först skall jag hämta andan lite grann.

Kram

2011-05-02
19:22:17

2 maj 2011
Bakar kolabullar just nu, degen jäser för närvarande, sen skall den gräddas. Hoppas det blir bra, jag är lite skeptisk men man vet ju aldrig. Har ju överträffat mig själv tidigare!

Dagen tillbringades i Sund och i stan samt i min säng. For till Sund för att träna lite, slog lite men min höft är ännu inte 100 % så det blev mest wedgar, men i alla fall en sväng dit ut :) Sen for jag in till stan och gick på Sparhallen en stund, sen lunch med mamma. Sen hade jag andra ärenden så jag dök upp hemma sen vid 3 tiden. Då var det sömn nästa, så jag sov till och från i en timme och sen var det bara att vara aktiv igen. Hm.

Så har min dag vart så här långt. Och nu bakar jag och sen skall jag sova. Skall bli så sakolins skönt att få sova och vakna upp till en ny dag imorgon. Hoppas den blir bättre.

Ha det gött!

2011-05-02
08:00:16

Aktiv
Sitter i köket och lyssnar på Mix Megapol, de är ruggigt konstiga idag alltså (måste vara semestern de haft som gjort dem lalliga).

Har vart relativt aktiv idag, klockan är inte nio ännu men jag har hunnit med att städa bilen, cyklat och fixat bagen (dvs städat den noga!). Känner mig ganska duktig faktiskt. Nu skall jag ta det lugnt, sen skall jag dra mig iväg till Kastelholm för att träna lite och sen skall jag ta mig in till stan för lunch med mamma. :) Skall bli trevligt.

Det är så fint väder ute men det är så jäkla kallt alltså, fattar inte vart den där värmen vi hade har tatt vägen. Men om man skall tro alla prognoser så kommer värmen tillbaka till helgen, men det är ju jättelångt dit ju! Det är ju bara måndag idag, även om det kommer gå ganska snabbt för veckorna bara springer iväg tycker jag.

Ha en bra dag! :)

2011-05-01
19:55:31

Första maj-paj
Blev två cykelturer idag, ganska skönt faktiskt. Sen blev det ju bak också, kommer bild på det här nu. Det blev en första maj-paj idag, med jordgubbar och banan med vitchoklad.





Pajen och ett glass mjöd (bilden arrangerad).

Kram

2011-05-01
08:13:36

Första maj
Hoppas eran valborg blev lugn i år, eller i alla fall kontrollerad. :) Själv blev min ganska lugn och det blev som befarat en tidig kväll, skönt är det! :) Jag hoppas att första maj idag blir en bra dag också, jag skall gå ut med flaggan nu.

Jag håller på att baka, bild kommer senare. Det blir en sommarpaj! Sen skall jag ut och cykla. Vet inte vart men jag skall ut en sväng. :)

Kram