Jenny Häggblom

2010-07-31
19:08:26

KM dag 1, trött
Hemma igen. Trött och slut. Fint. Eller så inte. Spelade kungs idag, KM dag 1, ligger etta. Men bara ett slag före Sussie. Spelade 78 i vinden, var ok. Trodde jag spelade sämre när det till sist sas 78 på kortet. Hade många dåliga närspelsslag och puttar som ställde till det. Därför kändes det som mera slag. Men med ett bättre närspel så kunde de vart 74 kanske. Så ok idag. Blåste som sagt ganska rejält. Har aldrig slagit så långt med järn 8an förut, 170 meter uppför i medvind (normal vind 130). Så ok!

Är helt slut, somnade nästan på stugan när vi var ner en stund och halvsover jag igen. Sjukt vad jag är trött!  Men en natt och sen är jag pigg igen. Ont i ryggen har jag dessutom men det är jag van med så det är inga problem. Imorgon är det start kl 9.02 så det blir ytterligare en tidig morgon. Imorse klev jag upp 6.40.

Hoppas på mindre blåst imorgon!

2010-07-31
06:09:55

Jordgubbar
Skall precis sticka iväg till golfbanan för att få spela lite. Åt just en nyttig frukost utan syltar och grejer, gröt och mysli med färska jordgubbar på! Namnam kan man lungt säga om det!

Nu skall jag fixa håret och sen bär det av till Kastelholm i blåsten. Hm.

2010-07-30
20:02:56

KM
Friidrott, blir trött av bara tanken. Kom hem från träning lite efter sju. Tränade puttar och sving idag. Blåsigt är bara förnamnet, storm efternamnet! Sjutton vad det blåst idag alltså. Helt sjukt. Förstår att spelarna i KM hade jobbigt idag. Men man skall ju behärska alla typer av väder i denna sporten, när det nu är en utomhussport. Själv är jag sjukt pepp inför imorgon. Då börjar damernas KM samt äldre juniorer så man måste kämpa som fasiken för att ligga bra till inför söndagen. Men det fixar jag det vet jag!

Blev inte cykling imorse, när jag kom ut och började trampa så konstaterade jag att däcket inte att på ekrarna så det var lite trasigt. Men inte sörjer jag, jag gick ut och gick istället. Sen höll jag på och lattjade med en fotboll som höll på att sluta i katastrof, typ skada men jag klarade mig med nöd och näppe.

Men nu skall jag vila inför imorgon, blir tidigt då, typ kvart i sju skall man upp... Start 8.50.

2010-07-30
08:18:00

Cykel
USA grejer fixade, cykling väntar och sen kastelholm. Det är ungefär min dag i resumé. Inte väntar så mycket annat tror jag. Nu skall jag byta om och sen skall jag nog ut och cykla lite grann. Det lockar faktikst lite.

Tjopp!

2010-07-29
19:44:11

Minigolf
Hej! Vilken eftermiddag och vilken dag att ta ledigt på! Härligt. Perfekt med regn och mindre bra väder för då fick man någonting gjort och man behövde inte ha dåligt samvete för att man tog ledigt på en vacker dag! Fiiiint!

Totte och jag har hållit ihop hela dagen, vi har rustat på mammas båt, alltså bytt snurra och så. Vi har sjösatt en båt och tagit upp en annan. Jag har lagat mat, vi har försökt fixat parabolen på taket, utan framgång och nu har familjen spelat minigolf. Tänker inte meddela mitt resultat men jag kan säga så att 3 under på slotts är ok, det är ungefär vad jag spela i minigolfen ikväll. Eller tyvärr ganska exakt. Totte vann i alla fall på 47.

Nu kommer det bli njuta hela kvällen för snart bär det av till ambassaden för mitt visum. Nu är jag inne i skolan och jag är så lycklig! Nu skall bara mardrömmarna bort och sen kan man sticka! Jippikaiei!

Kram

2010-07-29
10:07:57

Stolpskott
Åskan är på kommande så jag skyndar mig med att uppdatera vad som händer nu. Vaknade tidigt imorse, for upp till stan för tandlänkaren. Jobbigt. Hem igen direkt efter det och försökte sova. Somnade en stund sen kom Totte! Då var det kört att få sömn i ögonen, men väckarklockan var bra. Han försökte jonglera, med betoning på försökte. Så bollarna flög överallt så man måste va kvick för att inte få en i skallen. Det fick jag ändå så... Men det var en annorlunda väckarklocka men kanske en bra sådan, det skulle jag behövt kl 7 också.

Skall snart och handla och sen blir det nog laga lunch. Jag som bara får äta 5 ggr dagligen för tandläkaren... Vilket stolpskott både hon och hennes kommentar var!

2010-07-28
20:59:12

Väggen

Hemma igen. Trött, slut och färdig. Skall bli så jäkla fint med ledigt imorgon, även om jag vet att jag behöver träna men jag vet att jag måste vila. Annars kommer jag aldirg över väggen som jag har framför mig. Känner att jag har en vägg framför mig som är så låg,, så att jag har dålig teknik att komma över men det är helt klart enkelt att komma över, så någon förändring och sen kommer man över väggen och ser framtiden! Ungefär så kan man summera min golf just nu.

Har tränat hela eftermiddagen. Hade tävling med Nicholas, vann. Hade närspelsträning med Seb och Nicholas, vann. Vad mer kan man begära!? Nåja, sen när jag hade spellektion med Niklas förlorade jag alla tävlingar vi hade... Jobbigt! Men men jag ger inte upp, sån är inte jag men nu ledigt!

Totte och jag skall hitta på något imorgon. Först skall jag till tandhygenisten och sen skall jag handla. Skall laga mat imorgon, vet inte om jag vågar äta men men, pappa och mamma får säkert i sig något...

Godkväll!


2010-07-28
08:34:46

USA
Vaknade just, eller egntligen inte men somnar man om så kanske det kan klassas som att man vaknade just. Skall snart laga lunch, eller om en timme men det är snart. Sitter och lyssnar på radion och tänker på USA.

Fick reda på igår att jag är antagen, Special Talants Comitte godkände mig, nu är det bara pappret som är borta som kan stoppa mig från att åka. Känns bra men jobbigast är detta med att säga hejdå för 5 månader eller 9 månader. Det är liksom inte något som jag ser fram emot. Men det är väl ett steg på väg mot målet jag har.

God morron!

2010-07-27
20:33:56

Friidrott
Hej, nu är jag klar med alla mina sysslor för idag. Och ni må veta att det blev mycket. Jag har tvättat kläder, städat bilen, städat rummet, simmat, cyklat 1 timme plus övrig fys 40 minuter och packat upp från finland. Så det har blitt en del att göra i eftermiddag. Månne man har abstinens från golfen!? Alltid något att göra, jag har liksom svårt att sätta mig ner och chilla, jag måste göra något, om det så är tvätta kläder eller städa rummet. Jag måste göra något. Jag är kanske hyperaktiv...

Var ut och tränade för min lilla challenge, så jag cyklade runt i Hammarland och Eckerö, var ute en timme. Cyklade nog kanske dryga 20 kilometer så en liten "länk" blev det. Min challange är att cykla fram och tillbaka till Kastelholm en dag och spela 18 hål däremellan. Så en heldags arbete är det. Men jag kom på det under ett cyklingspass i vintras, så jag inte cyklade för att bara cykla utan för en god sak. Det skall bli skoj men jag måste säkert lägga in två dagar ledigt efter den dagen sen tror jag... Hmm...

Nu skall jag bara käka lite och kolla friidrott, em har tydligen börjat idag så kanske man skulle kolla någe kval av olika slag. Det är ju tråkigast när man måste kolla kvalen, finalerna är roligast! Man blir så nostalgisk, då man tänker tillbaka på sin egen korta friidrottskarriär som man gjorde som 10åring. Mina grenar var längd, höjd och 60 meter. Var typ bäst på längd, så jag gillar det när man kollar på det nu också. Men höjd är också roligt. Dessutom har jag lite talang för kula än idag, men det är mycket tack vare golfen. Men jag stöter kanske 9 meter med 2kg kula eller likanade. Lite träning på det och jag skulle säkert kunna stöta 11 meter drygt.

Imorgon blir det en ledig förmiddag. Skall bli najs, sen är det träning som gäller efter lunch! =P

Kram



Så här såg det ut för mig också, trots att jag har ett pers på 4.44 meter.


2010-07-27
13:27:07

Simma
Nu sitter man här en eftermiddag och skall inte göra så hemskt mycket idag. Totte och jag skall iväg och simma snart och sen blir det väl ett träninspass ikväll också gissar jag. Är lite sugen på att köra ben och mage så jag gissar att det kommer att bli fallet.

Kommer från stan, en kort visit och tidigare i dag har jag vart i Kastelholm. Det var ganska fint och träna i morse, och nu få eftermiddagen ledig även om man inte vill det är det nog bra tror jag.

Men nu skall jag prata med Totte!

2010-07-27
07:22:01

Frukost
Härligt med frukost ibland, speciellt när man vaknar tidigare än klockan och har tid att äta. Då är det fint med frukost! En sådan morgon blev det imorse.

Nu skall jag så sakteliga dra mig mot Kastelholm igen, vi har sommarträning i förmiddag så. Men jag skall träna själv också, ganska mycket. Så detta kommer bli bra återigen!

Nu skall jag dra iväg!

2010-07-26
21:48:47

Träningsdag
Hemma igen efter en träningsdag! Blev träning med Niklas i morse, vilket gav mig att jag slår rakt igen! Så efter 540 bollar på rangen var det med nervösa ben jag stapplade upp på första tee för elitrundan ikväll. Där spelade jag 72 (+1) så det är försvarbart med det var bud på mycket bättre! Typ kanske några slag till.

Nu skall jag överlägga om jag skall gå i duschen nu eller imorgonbitti. Och sen skall jag sova efter beslutet och handlingen.

Imorgon blir det träning igen och sen kanske något roligare på kvällen, typ simma eller likanande.

God natt!

2010-07-25
22:21:01

Samma
Sitter nu fortfarande på samma båt, samma ställe, med samma dator framför mig, med samma summa pengar i fickan. Alltså jag har nästan suttit stilla hela tiden, men jag var en veva runt båten och spelade lite. Blev plusminusnoll på kontot, vilket är fiint!

Är trött som attan, vet inte vad man kan göra. Jag vill bara sova, orkar inte vänta längre och orkar inte tänka längre. Får man sova då!?

2010-07-25
20:17:09

Visdomsord
Nuuuu, äntligen kan jag uppdatera er på dagens runda och eftermiddagen. Just nu sitter jag på Isabella och gör ingenting, surfar runt på nätet kommer ske. För nu har jag fått internet att fungera. Annars kommer kvällen gå långsamt.

Jo jag spelade sista dagen idag, skönt bara det. Att slippa vara delaktig i flera rundor med det spel jag presterat, om man kan säga presterat... I alla fall blev det en bättre rond idag igen, men det blev ändå ett dåligt resultat. Det liksom kommer slag som jag inte förtjänar på olika sätt. Jobbigt! Sköt en 79 idag, (under 80 i alla fall, det är skamgräns), men spelet var till en början bättre. Låg ändå 2 under efter 7 men sen kom det dubbel följt av en bogie. Tungt. Sen rasade det lite till på slutet. Nåja, imorgon är det träning med Niklas som gäller så då kanske vi kan reda ut mitt spel på olika vänster.

Efter rundan bar det av till olika delar av Esbo och sen Åbo. I åbo åt vi och satt i hamnen och kollade in cyklar i nästan en timme. Det var svalt och skönt där även om det var/är 30 grader i Åbo. Spelade dock i långbyxor idag, svalt till en början men varmt i slutet!

Nu blir det denna båt 3 h 48 minuter till! Hur skall jag orka med detta!? Hörde ett bra ordspråk idag förövrigt som sas på våran studentdimmission, men som jag glömt bort! Det lyder:

Problem är det man ser när man tar blicken från målet.   Klokt sagt!

2010-07-24
20:05:58

Pasta
Nu är jag tillbaka på rummet efter mat, simning och packning. Vi åt på hotellet en riktigt äcklig pasta och sen simmade vi i poolen uppe på högsta våningen i poolen där. Kallt var det men skönt var det. Nu har vi packat klart och skall sova nu. Skall bli fiint att sova och spela imorgon!

Kl 8.00 går jag ut med Pepiina Kaija. Trevligt. Är pepp som faan!

2010-07-24
17:04:44

Tunnel
Nu är jag tillbaka efter ett träningspass på rangen, som tur var gav det någonting. Det gör det alltid men nu så pass att jag såg framsteg, vilket alltid är trevligt! Så kanske imorgon att svingen ger sig och jag kan manövrera den. Jag ser ljuset i tunneln nu faktiskt och det ser större ut än igår. Trevligt.

Nu skall det snart bli mat och sen kanske simmning eller gym, det beror på vad jag är sugen på! Får se lite när kvällen närmar sig. Men nu mat, jag är hungrig! Vilket ju är bra, beroende på ur vilken synvinkel man ser det. Men jag ÄR hungrig!

2010-07-24
14:29:54

Tändsticksask

Fick just reda på en cool sak man kan göra med en tändsticksask, så den som vill veta fråga mig! Jag blev allmänbildad där!



Snart blir det att bära iväg till poolen och softa, sen senare efter det skall jag tillbaka till golfbanan för träning,det var för kallt för att träna efter lunch. Så det kommer bli så attans med träning i eftermiddag.


2010-07-24
12:39:38

Allmänbildad
Fy satan vilken golf man spelar. Inget skönspel direkt. Hoppas detta slutar snart för jag börjar bli trött på detta spel. Alltså på det spel jag spelar och inte på golfen. Golf älskar jag men inte det försök till golf jag spelar.

Nog snackat om det. Spelade med Penttilä idag, vilket alltid är najs, bara för att jag får snacka svenska men det kanske är det som gör det svårt att spela och fokusera. Vad vet jag.... Skall inte skylla på de yttre faktorerna som retstakar. Det är jag som är fel helt enkelt.

Nu skall jag inte göra något, men jag kommer få i nerverna nu. I alla fall skall jag searcha för lite saker som jag kom på på banan idag, typ göra mig mer allmänbildad, om nu det går!? :D

Kram

2010-07-24
05:26:07

Kross
Nu är jag på väg till banan för att krossa den! Jes, det är svalare och blåser inte just nu!!! Krossa den är mitt mål!

2010-07-23
20:00:38

"Benjamin"
Hej! Nu är vi tillbaka på hotellet efter kvällen på helsingfors gator. Usch, det lät som om vi vart ute och supit i flera timmar men det är INTE fallet. Vi har vart till Borgbacken och sen vart och ätit uppe på Sokos 10e våning. Bra mat men lite lite. Nu är jag i vart fall mätt så nu kan jag sova gott!

Imorgon är det start kl 8.10. Fiint! Dessutom får jag spela med Emily, och dessutom kommer "Benjamin" (real name Jukka) gå caddie. Kommer bli skoj. Dessutom får vi prata svenska. Najs som attan blir det!

Nu kommer Postkodkampen så nu skall jag kolla lite på tv!

God natt!

2010-07-23
15:46:11

Dagsverke

Tillbaka på rummet efter runda, träning och fysträning. Så jag har gjort ett helt dagsverke redan. Vilket är skönt. Nu skall jag och mamma iväg till Borgbacken och strosa runt lite, sen skall vi och äta, jag tror det blir ryskt. Nu har det vart amerikansk två dagar i rad så det kan vara bra att byta land.

Spelet var bättre idag, träffade flera greener och puttade bättre så det tar sig. Imorgon blir det ännu bättre. Men jag fattar inte varför det var så höga scorer idag, det var liksom vind men inte något annat, men å andra sidan framstår ju jag som bättre i och med att jag kunde hålla ner scoren. Det är ju bra! Staffan kollade ett flertal hål på oss, alltså min boll. Så kanske han är lite less på att jag hoppade av hans idé om team 2012!? Jag är ju trots allt bra, bättre än många andra, det är bara naturligt att jag har ett sämre år iår, eller i alla fall en sämre inledning på säsongen.

Nej nu skall det bäras iväg till Helsingfors och strosas. Sist jag var på borgbacken var ifjol med pappa, det var när det var Finnair Masters på Tali och vi var iväg och kollade för att få inspiration till vidare satsning, den resan lärde jag mig mycket. Även om jag inte var 100% i mental hälsa...



Bilden är från Finnair Masters ifjol. Golf.fi var visst aktiva med kameran.


2010-07-22
19:54:57

Tvåa
Gott med mat i magen. Blev faktiskt Chico´s idag igen, men det var gott och det var inte något annat än de vi fann idag. Så det blev pasta idag. Najs. Sen sörjde jag min 85 genom en stor onyttig glass. Det var jag värd. Så imorgon blir det fys igen. Var för trött ikväll. Men det blev ändå lite situps och rygg här just.

Mörten blev tvåa på Alue-touren vilket ju är bra, grattis till det! Det siktar jag också på nu! Men tvåa här! Helst vinst vilket inte är helt borta ännu!

Imorgon är det tidig start som gäller. Kl 8.00 går vi, så frullen kommer intas här på rummet. Mamma och jag har handlat nu så det är bra, blir en bra frukost! Det kan jag bara säga. Mer info kommer imorgon angående frukosten. Nu skall vi snart se på Ernst, tydligen, men som tur är har vi köpt Golf Digest så jag kan läsa medan mamma kollar på tv.

God kväll!

2010-07-22
16:58:00

Tungt
Hej. Nu är jag tillbaka på hotellet efter en runda på Master. Det var jobbigt idag, jag träffade bara 2 greener och närspelet svek så då blir det jobbigt. Slutade på 85. Jobbigt, men å andra sidan är det bara att kämpa på imorgon så man klarar cutten. Det är något som jaga bara vill, annars ser jag det som ett stort fiasko!

Men nu fokuserar jag på att klara cutten imorgon, och spela bra golf! Det är mitt mål!

Snart skall vi ut och äta och handla mat till frulle och mat på banan imorgon. Så det blir en sväng via Citymarket. Undrar om det blir lika bra mat som imorgon!? Det är svårt att sia om nu när jag inte har en aning om vart vi skall och äta.

Dagens kommentar av mamma: "Värsta jävla solstolen" när hon skulle öppna gardinen och kolla hur mulet det var, men solen stod som högst nästan. Då fick jag skratta!

2010-07-21
20:40:26

Trött
Nu är jag trött, det skall bli najs och sova snart! Riktigt najs! Skall bara packa bagen, kolla strokesavern och sen borsta tänderna. Sen är jag redo för natten! Skall bli så fint att få sova. Nu vet jag hur jag skall svinga, hur jag skall spela och när jag skall spela. Inget kan gå fel då ju!

God natt!

2010-07-21
19:10:37

Chico´s
NU är vi på hotellet. Äntligen! Blev en lång dag där på golfbanan med inspel, träning och så vidare. Men det blev bra dag med en bra inspelsrunda, en riktigt bra sådan tycker jag själv. Spelade med Peppiina Kaija (finlands roligaste namn förövrigt). Vi hade samma åsikter om förbundet så det är najs, jag är inte ensam om det då!

Vi kom just från en jättegod middag på Chico´s. Getostkycklig, najs som attan! Nu skall vi bara ta det lugnt, det är fint det med, ibland. Men nu är det de. Jag fick inte så mycket sömn på båten så jag har vart ganska trött idag. Mamma hade samma problem men hon sov nog så gott hon hela natten. Så jag fattar inget där. Hoppas att A-touren har kul och spelar bra. De såg ganska trötta ut i morse. Eller vissa i alla fall. Ledarna såg pigga ut men spelarna såg trötta ut, men springer man omkring i baren halva natten så kanske.

Imorgon är det start kl 11.40. Bra tid förövrigt. Så då skall Master GK krossas, banan liknar Tali ganska mycket när man tänker efter, så det är nästan en bra bana för att vara en finsk bana! På en skala kanske det skulle vara en 8 av tio.

Så ok. Men nu duschen!

2010-07-20
20:59:34

Jogga
Såg just en bloggs namn: livet på den blonda sidan. Roligt namn, så pass att jag flina mycket!

Gjort en sak som jag inte fick... Dumma mig... Jag joggade. Men det gick bra så ingen skada skedd hoppas jag! Det var fint som attan, så det kanske kan hända igen en gång om ett tag! Var nyss i duschen, så nu är det de sista som packas innan vi drar iväg om en trekvart sådär. Sen är det krossa finskor som gäller!

Skall bli skoj att spela, att ha mamma com caddie, och att spela FM! I´m really looking forward to it! Det här är min säsongs major. Nu skall det sista packas vilket innebär denna dator och en bok. Det är allt jag har kvar. Packade på 10 minuter just. Najs!

2010-07-20
19:14:07

Knä
Nu har jag tid att lägga ett inlägg, äntligen! Vilken dag! Började med träning i långa rader, slag på rangen blev allt jag gjorde idag, lite puttning med många pratstunder, träning med Niklas. Och sen hem. Puh. Fem och en halv timme slog jag på rangen, det är mera än jag någonsin vart där förut, ifjol blev det de totalt (på hela året). Så det går framåt! Nu skall jag bara slå rakt i Finland, inget annat existerar!

Jag vill springa, joggade lite igår på banan, så jag är sugen igen nu på att jogga men jag vet att knäet strejkar så det kanske inte är så bra! Men jag vet var smärtan kommer ifrån nu, eller hur Niklas!? Det är från en rörelse i svingen som knäet börjat ta ont. Så nu vet vi det! Och utan den rörelsen går det bättre!

Nu skall jag väl antingen gå ut och gå eller cykla en stund, tror promenad är roligare idag. Får se men jag är sugen som faan att gå! Så jag skall ut och lunka en stund nu, sen blir det väl traditionellt styrka och sen packa och duscha. Sen kan man åka till Finland!

2010-07-20
07:44:41

Esbo - I´m on my way
Sovit gott igen!? Det har jag! Skall sticka ut till golfbanan snart, inga konstigheter med det. Skall bli så bra.

Ikväll åker vi till Finland med viking, på samma båt åker A-tour-gänget också så lite sällskap har man i hamnen och imorgonbitti men that´s all. Eller jo mamma kommer ju med så jag får någon att snacka med denna gång. Esbo var inte så kul så det är bara bra!

Nu skall jag snart sticka!

2010-07-19
21:44:19

Elitrunda
Hemma igen efter en eftermiddag full med golf. Först tränade jag i flertalet timmar på rangen, hade träning med Niklas så vi la om lite i svingen, men känns som asmycket(!). Sen på kvällen/sena eftermiddagen gick jag ut och spelade Elitrundan på kungs. Spelade ok 74 men tappade lite på slutet. Så nu är man 5 birdies rikare!

Imorgon så blir det träning för hela slanten. Kommer bli golf till massor och sen senare på kvällen efter middagen så blir det fys, lite grann i alla fall.

Men nu skall det sovas massor, är jättetrött! God natt!

2010-07-19
07:39:14

Spikning
Sitter nu nyvaken, nästan, och lyssnar på grannen som sprikar som faan! Tak dessutom så det låter extra, och dessutom söder om oss så även det får grejen att bli värre. Ahhhh... Jobbigt men jag gissar att jag måste leva med det!

Skall vänta en timme innan jag äter frulle men jag är hungrig som fan så skall se om jag inte kan påta in något redan nu. Sen bär det av till golfbanan för en heldag där!

Najs!

2010-07-18
21:24:07

Wet west

Nu är jag hemma igen, har bara vart i duschen just. Blev golf och simning som alternativ 1. Det var fint att simma kan jag säga, körde lite uthållighet och det var jobbigt men djävulusiskt bra träning. Blev wet west träning för halva slanten annars blev det simning mot mamma och sen volley i vattnet och till sist egen träning som var armar och ben. Så det böev bra träning! Mamma körde med på wet west men hon var så slut efter första träningen så jag körde nästa själv, sen joinade hon in på sista. Fiiiint mamma! Bra jobbat!




Så här ser t.ex. en wet west ut. Ett bälte man sätter runt midjan, kan man förklara det som.

Imorgon blir det golf för hela slanten, först träning ett x antal timmar och sen på kvällen elitrunda. Skall bli skoj att spela även om hooken är att räkna med nästan. Så vi får se, får väl sikta ut höger om det jävlas mycket, men efter några timmar på rangen skall jag nog kunna slå den någolunda bra! Hoppas jag i alla fall!

Nu skall jag snart sova!


2010-07-18
08:56:50

Träning eller träning!?

Blev en trevlig kväll igår, med stadsbesök och kolla in båtar vid sjödagarna. Såg en massa fina båtar och mindre fina båtar! Skall visa en bild på en ful och en fin båt.



Vi kan väl börja med den fula båten då. Inte snygg nej jag vet!



Sen den snygga båten, miljonbåten. Fiin!



Och Ålands egen Brasilianska favela.


Igår när vi kom hem så gick vi upp till Totte på födelsedagskaffe och sen gick vi hem och drog en kubbmatch. Pappa vann, jag kom tvåa och mamma trea.

Idag vet jag ännu inte vad som händer men antingen blir det simma nu och sen Kastelholm och träna eller så blir det åka till Kastelholm och cykla hem. Jag är mest sugen på alternativ ett men man vet aldrig vad det blir innan dagen är klar.

Far jag och simmar blir det wetwest träning, alltså joggning i vattnet! Bra träning!


2010-07-17
14:20:54

Familjedag
Har cyklat inne i en timme, det var varmt. Sen blev det styrka en timme. Så totalt blev det 2 timmar fys! Najs. Nu blir det snart en sväng till stan och Sjödagarna med familjen och sen vet jag inte mera vilket är skönt. Jag tycker om mina lediga dagar med familjen, ok inte alla gånger men oftast!

Käkade just en morot direkt från landet rakt in i magen. Gott!

2010-07-17
08:36:04

Totte 22!
Nu har jag fått sova lite trots allt. Alltid lika skönt och sova i egen säng. Det var inte heller lika varmt här som hotellet! Tack och lov.

Idag blir det en ledig dag men jag måste köra fys idag, har inte gjort det på länge känns det som. Gym på hotell är underbart men det där hotellet hade inte gym. =(  Så det kommer bli cykling och styrka idag. Trevligt måste jag säga.

Pappa och Totte skall på begravning, på Roland Karlbergs. Han var född på Signilskär och var roddare i Postrodden länge. Men nu är hans dagar räknade. R.I.P.

Totte fyllde 22 år igår så det blev en present till han, en elektrisk kylväska. Grattis i Efterskott! =D

Nu skall jag fixa amerikapapper, fick reda på att mina betyg är godkända, vilket innebär att jag är antagen till skolan. Lite småfix kvar bara!

2010-07-16
20:54:33

Efterlyses- Mera träning!
Nu är jag här på denna båten igen. Att det aldrig tar slut och en gång till skall man åka den. Ujuj... Men jag får se framåt jag kommer inte spela i Finland så jäkla mycket till kanske någon gång nu och då men inte så jag kommer spela på någon tour eller liknande, men någon enstaka tävling lär det nog bli.

Skall kolla på den sista millenium filmen ikväll, då slår man ju ihjäl lite tid, som tur är. För fyra timmar är en pina. Efter golfen tog ag mig till Mylly för en tur, sen bar det av till city och gick en veva runt stället. Sen bar det av till Aura golf för träning. Bra anläggning vad gäller kondition, skulle ut och spela men de hade en tävling så jag slapp inte ut, tyvärr men banan skulle nog bli svår med min hook. Skall satanemej träna bort den nu! Det är något som är säkert. Jag kommer göra allt för att spela bra i nästa vecka då det verkligen gäller. Då spelas FM damer i Helsingfors. Vill verkligen vinna den, så jag skall träna mer än nånsin nu för attfå bort hooken och få en kontrollerad sving i alla lägen. Tror dessutom att jag skall spela lite mera nu. Men vi får se.

Det enda jag vet nu är att imorgon är det en ledig dag, förutom ett fyspass som jag ser fram emot. Skall bli skönt att pina kroppen lite så den vet vad som gäller när den inte beter sig som den skall!

Nu skall jag söka upp en sittplats, där de inte spelar humppa. Så jag kan chilla och kolla film!

2010-07-16
12:59:29

Aura
Spelade 75 idag, lämnade nästan alla puttar kort i linje annars var det ok. Slagen var ungefär en 75a. Så jag är missnöjd men nöjd med slagen, även om jag har hookat även idag men inte lika mycket.

Står nu på klubben och skall snart avlägsna mig, skall in via Mylly och sen skall jag ner till Åbo för lite ärenden. På kvällskvisten skall jag nog till Aura en sväng för att träna. Det är bättre greener där än här så jag tror det ger mera. Dessutom har ju Gant Open vart där i förra veckan så greenerna borde fortfarande vara snabba! Vilke´t jag tydligen gillar.

Men nu skall jag gå och packa bilen. Men vad är vuohenjuustopasta!?

2010-07-16
06:16:26

Taggad
Nu bär det av för spel igen. Är taggad till tänderna så nu skall jag krossa banan!

Varmt är det och jag har inte ens vart ut än! Voi huhhu!

Solong.

2010-07-15
20:58:11

70 timmar
Jag fattar inte, med 70 timmars träning i ryggen på 8 dagar skulle det borda sitta någolunda men det enda som funkar är närspelet. Så det är ju bra men när jag inte är vid green på rätt antal slag. Jaja, imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

Såg en ålänning idag, körd 2 bilar framför mig, svängde av vid golfen, så jag trodde jag hade fått en fanclub men nej. Previc i sista korsningen före golfbanan svängde den av mot Masku. Nej tänkte jag, inte vet jag varför men det skulle vart skoj men åtminstonde en svenskspråkig. Nu har man igen gnuggat språkknölen en gång, och jag får mer och mera finska på hjärnan. Men imorgon är det slut med det. Puh tack och lov för det. Nästa vecka är det samma helvete men då kommer mamma med! Fiint!

Kommer kanske inte ett imorgon på dagen utan på kvällen får ni veta hur jag känner, när jag är på båten!

God natt!

2010-07-15
20:29:54

Hook
Nu är jag trött. Inte bara trött på mina hookar utan även fysiskt slut. Jag sprang upp för trappan i fyra våningar! Najs! Inte så långt men snabbt! Skall gå och lägga mig snart men jag måste först räta ut mina hookar. Hookade kanske 20 slag idag. Det är mycket det! Tappade kanske 5 bollar på det. Spelade 85, gick liksom inte att stoppa även om jag försökte ska du tro. Men sånt händer, imorgon satsar jag på en bra runda och får slå ur underläge. Najs.

Har start kl 9 imorgon med Ella Salminen, en tjej som har finlands flackaste sving genom tiderna, nästan så hon svingar klubban i knävecken på sig själv. Men det skall nog gå bra.

Nu skall jag räta ut min hook! Önska mig lycka till, jag är på hotellrummet.

Tjao

2010-07-15
11:35:38

Ny design
Hoppas ni gillar min ny design på bloggen, själv tycker jag det blev bättre, mycket bättre! Nu har jag legat i sängen i drygt 4 timmar och gjort ingenting. Är ruggit sugen på att gå ut och spela nu. Det är liksom bara det som fattas.

Jag väntar ännu på åskan och regnet, de lovar åska och regn till eftermiddagen så jag hoppas att det kommer, inte för att jag föredrar spela i regn men för att det kanske finns en chans att det blir svalare ute då. Annars är det lovat 26 grader men skulle kännas som 27. Puh. Men jag överlever säkert!

Måste bara säga att det var 2 flaggplaceringar som var riktigt FINNplaceringar, i tå sluttningar. Man skall ju placera flaggan så man har 1 meter i radie som är någolunda plan men de här igår var en meter i radie plant men med en lutning på kanske 20 grader om inte mera. Som tur är greenera långsamma så bollen stannade men jag fick i nerverna på det för en kort sekund. Det är sååå finskt!

Nu skall jag dressa om till golfkläder och bege mig om en knapp timme till banan. Najs!

68 here I come!

2010-07-15
06:44:24

Läsa lite
Sitter uppe tidigt, känns så i alla fall. Skulle sova en timme till enligt plan men det gick bara inte. Så nu är jag vaken och gör ingenting. Skall gå ner till frukosten snart men inte för tidigt för jag käkar lunch ganska sent så jag skall hålla mig mätt tills det. Men å andra sidan kan man ju äta lite mera...

Skall ligga och läsa idag fram till att jag åker iväg. Så det kommer bli mycket läsande, jag åker 13.15 ungefär.

Nu skall jag kanske gå ner och äta annars blir det tv en stund.

2010-07-14
19:32:01

Trött
Skall snart gå och lägga mig. Men jag måste bara meddela att jag har start kl 15.20 (!) imorogn. Så det kommer bli en lång väntan innan spel men jag har en bra bok så det kommer bli bra!

Det är 14e idag och jag kommer flyga iväg om en månad, till Atlanta! Jippie!

Nu skall jag sova snart. ögonlocken faller ihop av sig själv så det kanske är dax att sova då!

2010-07-14
18:05:24

Audi

Nu har jag ganska tråkigt och då passar jag på att liva upp tiden lite genom att kolla på min drömbil. En Audi r8!



Detta är en Audi r8 Coupe.



Detta är en Audi r8 Spyder. Snygg, men inte uppifrån. Bakom taket är det något skumt.



Och så den snyggaste av dem alla, Audi r8 GT. Man kan ju dregla med mindre.

Det värsta av allt är att man  inte kan hosta upp sisådär 2 miljoner svenska kronor just nu men sen när jag tjänat på mitt golfspel då kommer detta bli en verklighet, det kan ni vara säkra på! Jag vill ha en sån bil, det är en stor dröm!

http://www.audi.se/se/brand/sv/models/r8/r8_coupe.html kollade in lite på Audis hemsida, byggde min egen bil m.m. Gå in och gör det ni också, det är roligt och motiverande att jobba ännu hårdare för att nå sitt mål! I alla fall för mig!


2010-07-14
14:23:05

73
Vilken varm dag. Det har bara stått och dallrat i luften, inte mycket vind men en klibbig värme. Precis som före ett åskmåln, bra! Annars var det en ok dag, skall inte klaga alltför mycket, hade några slag som inte ville sig alls men annars var det ok, påtade dit 4 birdies varav de 3 första var på de 6 första hålen. Så jag var nöjd. Tyvärr fick svingen tilt på 12an så det kom lite onödiga bogies där men det är acceptabelt, det kunde vart mycket värre! Så nu ligger jag ensam 3a. Har 3 slag upp till ledning men jag känner att en 68 imorgon inte är helt borta!

Körde just fys och nu är jag nyduchad, så skönt med kallt vatten. Nu skall jag chilla en stund tills värmen ute försvinner (kommer inte vänta ihjäl mig, men tills den dämpas lite), sen skall jag ner på stan i Åbo och kolla in lite prylar. Sen skall jag ju äta i någon veva också men det tar jag då. Så tjao tills nästa gång!

2010-07-13
20:23:16

wc-papper
Blev lite glad nu när jag läste att vädret kommer vara som följer: http://www.klart.se/finland/väder-åbo.html så jäkla fint. Regn och svalare! Najs! Bagen är fixad, kommer bli prickigkorv med på banan imorgon, det var 2 år sen det var med på banan. Fiint!

Nu skall jag strax hoppa i sängs och sova lite men jag gissar att fläkten får stå på och tvn skall igång fram och tillbaka. Rummet är annars ok men jag får i nerverna på en sak på alla hotell. Varför skall toapappret hänga bakom wc-stolen, det är ju inte så att alla är lika viga som en kinesisk gymnast. Man når ju inte pappret! Det slår aldrig fel.

Nu sova!

2010-07-13
19:17:10

Banan
Är nu svettig och trött efter rundan idag. Det var SJUKT varmt. Så varmt så man nästan inte kan befinna sig på en bana överhuvudtaget. Men det gjorde vi och nu är jag klar. Puh. Såg på skyltar på väg från Helsingfors att det var 31 grader i luften och 50 på vägen. Varmt med andra ord. Dessutom låg finska viken som en spegel när färjan kom in imorse. Då var man lagom glad. Men faktiskt, det blåste lite på banan.

Banan var en riktig finnebana. Jag slog tillexempel inte mera träklubbor än 3 kanske 4 hål. Resten var järn. Längsta par 4an och enda parfyran som var över 300 meter var 317 meter. Alla andra par 4or var under 300 meter. Så man hade mest wedgar kvar men när självförtroendet nu sitter på dem så gör man som jag gjorde på 10an idag, sänker inspelen. Då gjorde jag eagle igen. Jag har aldrig sänkt så mycket inspel som detta år, faktum är att jag aldrig tidigare sänkt inspel förrän i april på Mallorca när jag sänkte mitt första, och nu är jag kanske uppe i 5st. Så självförtroendet stiger!



Detta var det mest "spektakulära" hålet men det var inte så svårt. En enkel järn fyra ut förbi vattnet på höger sida och sen in och putt i. Det är min spelplan för hål nr 6!

Nu skall jag göra allt som hör till dagen-innan-tävling-rutinen så skall jag krossa banan imorgon!

2010-07-13
08:30:56

Dröm
Nu sitter jag på internetet här på båten, där man betalar. Jag har ätit en rejäl frukost, så pass att jag tror att jag inte behöver en lunch Då äter man mycket.

Har faktiskt sovit hela natten, drömt sjuka drömmar om golfklubben. Bland annat drömde jag att juniorerna skulle campa med Niklas och Chris någonstans i Sund. Niklas skulle ta en transit dit med alla juniorer och Chris och jag skulle cykla tandemcykel. Ni kan ju gissa hur det gick. Vi cyklade över en golfbanan och då genom diken, över hinder och runt vatten. Ja herregud, men vi överlevde båda men satan vad jag skratta när jag vaknade. Innan det hade jag och en till solat hela eftermiddagen, så pass att Benji blev arg. Ja gud vad jag skrattade när jag vaknade. 

Nu går tiden ut men jag skall spela in idag och sen blir det mat i Åbo. Men först 2 timmar bil till Åbo.  

2010-07-12
19:58:28

Bilder från stugan
Nu är jag hemma igen efter middagen. Blev en trevlig middag. Bjöds på biff. Gott. Tog lite bilder på stugan och utsikten.



Så ser stugan ut. Liten men nätt!



Utsikten från stugans veranda. Ut över Ålands Hav. Vackert!


Nu skall jag i alla fall diska och sen skall jag packa det sista. Sen bär det av till Suomi, detta fula dystra och allmänt orediga land i öst, som mot alla odds är Ålands huvudland...


2010-07-12
16:08:57

Färdigtränad
Nu är jag färdigtränad för idag. Blev en bra dag igen. Först blev det 6,5 timmar golf. Sen hemma blev det fys, i 1h 20 minuter så jag är nöjd. Nu skall jag snart ner till mamma och pappa för att äta middag med dem på stugan. Då skall jag ta bilder så ikväll kommer det komma bilder från stugan.

Ikväll åker jag till finland. Jag är pepp till 150% så jag skall verkigen ut och kriga nu. Träningen senaste veckan har gett mig ett självförtroende som jag kommer ta med mig in i de nästa tävlingarna. Jag har aldrigt tränat så mycket som nu, blev totalt 56 timmar på 6 dagar så jag är nöjd. Det var bara förra veckan, med en ledig dag då jag också tänkte golf men inte alltför mycket. Då relaxade jag bara.

Nehepp, om man skulle sätta sig i "bastun" och åka ner till middagen. Tror det blir en saftig biff! Gott.

Tjao

2010-07-11
21:31:03

VM finalen
Sitter och kollar in fotbollen. Jag måste säga att, för att vara VM final är jag inte mäkta imponerad över spelet. Är väl ok men det är inte VM-finals-klass. Men jag tror att Spanien vinner med 2-1.

Har vattnat blommor, duchat, ätit, kollat tv m.m. sen jag kom hem från banan. Har inte riktigt smält förlusten. Men det är bara att gratulera till vinsten Johan.

Imorgon sticker jag till banan relativt tidigt, 1 det är svalare, 2 jag kommer hem tidigare. Imorgonkväll åker jag till Finland för att spela junis FM.

Nu skall jag kolla en stund till på finalen. Tjao

2010-07-11
18:50:53

6 slags förlust
Hemma och lagar mat. Pasta med köttfärs,så hungrig är jag just nu! Tänkte äta bara omelett men jag är vrålhungrig.

Blev och tränade i Kastelholm men det var så jäkla varmt så det blev mest snacka med alla, det var tävling, så träningen blev lidande men det skulle ändå blitt lite ofokuserat. Men sen när vi stack ut och spelade, Johan jag och Leila så blev det tävling. Jag förlorade med 6 slag mot Johan. Jag spela på par, han 6 under. Slog flera bra slag men det var 2 som stack ut ordentligt. Inspelet på tvån slog jag till 30 cm, tap-in birdie. Och på fyran räddade jag par genom att slå i den från 75,5 meter. Helt bra var det!

Grattis Emma till vinsten i Eckerö Linjen Ladies. Man är förtjänt att vinna efter 63 netto idag!

Nu skall jag äta!

2010-07-11
09:30:34

Strange
Herregud vad morgonen gått snabbt. jag har hunnit med mycket. Jag har lyssnat på radio ett bra tag, käkat frulle, varit och handlat, tränat fys och diskat. Ett bra tempo med andra ord. Snart skall jag laga lunch, bli väl hälsoplättar idag igen gissar jag men INTE med grädde, bara lågkalorisylt. Det blir nog bra ändå. Annanas är inte så gott till plättarna, jag har testat och det var ingen hit.

Snart skall jag sticka ut till Kastelholm för att träna och spela med Mörten. Skall bli skoj att spela en match mot honom, senast vann jag.

Nu hände någe skumt. Ambulansen kom förbi, och precis 200 meter före oss (mot stan) slog sirenerna på. Det har aldig hänt förut. Det kan bara betyda en sak, någon som skulle hämtas var stabil men nu när ambulansen kom hit så fick de höra på radion att läget försämrats och de kastar på sirenerna. Enkelt, men skumt.

Nu skall jag strax börja laga lunch.

2010-07-10
21:23:12

Music
Nu skall jag strax somna men jag måste bara ge er en härlig låt som sjöngs på min student. En underbar låt som passade in perfekt! Tack för den!

http://www.youtube.com/watch?v=DkQQFV2JemA den är så himla bra alltså!

Trevlig lyssning och ha en bra lördagkväll!

2010-07-10
20:14:26

Sommar!
Nu är jag hemma och gör inget (!). Konstigt känns det men efter idag så är man i alla fall utvilad till 100%. Så nu kan man träna igen imorgon med gott samvete!

Dagen har bjudit på allt mellan himmel och faktiskt helvete. Vi har gjort sommaren complete, pappa och jag la nät så jag fick ro lite. Sommar för mig är nätläggning. Vi har suttit på trappan och spelat kort i närmare en timme. Sommar för mig är kortspel. Vi har simmat, mamma och jag vågade oss i vattnet och simma lite. (Vi skall inte nämna att det var 20 grader.) Och pricken över Iet var att vi åt kräftor! Det är absolut sommar.

Det var dessutom en hel stor regatta ute på Ålands Hav som seglade, alltså en massa båtar som seglade. Bland dem kan nämnas Albanus. Sen var det en massa finnar och svenskar som seglade förbi under dagens lopp. Riktigt somrigt. Tyvärr kunde man inte sola benen för jag har så ont i dem från en vecka i solen så jag måste ha dem under byxor, men det var ändå ok. Man satt bara i skuggan, det var varmt där också. Jag hittade tyvärr inte några vita byxor men att par blå/svarta jeans fick duga. Håliga och bra så det var vädring i dem i alla fall.

Nu skall jag kolla på fotbollen och jag tippar 3-1 till Tyskland och Klose blir historisk, vilket innebär 2 mål för honom ikväll.

2010-07-10
08:40:42

Tankar

Nu är jag utvilad, skönt. Idag skall jag ner till stugan och softa lite granna med mina föräldrar. Simma, sova med mera. Det som hör sommaren till. Nu skall jag berätta hur jäkla fäst jag är vid golfen. För när jag är nere på stugan så det enda jag tänker på är golfen, hur jag skall bli bättre, vad jag skall träna på när jag kommer till banan nästa dag, teknik med mera. Så jag är ganska fäst vid denna sporten!

Men det måste man nog vara även om det ibland skulle vara bra att lossa på alla tankar om golfen och släppa det för en dag, men det är jättesvårt!

Kollade ut från mitt sovrum nu, första gången idag, solen står högt och inge moln på himlen. Mina ben kommer vara heta idag, om jag skall vandra omkring i långbyxor. Ojojoj. Men som man bäddar får man ligga.

Nu skall jag snart göra mig klar för stugan och simma. Tjao


2010-07-09
22:01:34

Långbyxor

Skall strax somna in för nattens underbara sömn. Skall bli fint, blev uppe en timme längre än väntat eftersom det kom en Falk film på tv4 men nu orkar jag som sagt inge mera idag.

Kom just på att jag kommer gå i långbyxor några dagar för jag har ont i benen efter all sol, finns risk att jag brännt vaderna. Så nu ser jag fram emot att somna i solstolen, i skuggan, i långbyxor. =P Men det kommer INTE bli mjukisbyxor som är svarta, tjocka och varma utan något svalt!

Nu skall jag i alla fall sova!


2010-07-09
19:40:19

EM
Vad skall man ha som tillbehör för hälsopannkakor? Jag är så pass nyttig och onyttig att jag käkar huvudsaken nyttigt men som tillbehör har jag sylt och grädde. Det låter sjukt jag vet men jag har inte något val, jag vet inte vad man skall ha på.

Jag har nästan somnat 3 gånger på en timme nu så jag är verkigen trött men som jag skrivit det är fiint! Jag vet inte hur det går för Finland i EM men jag vet att Sverige är i final imorgon, så jag hejar på sverige just nu! De möter Spanien i finalen så jag är säker på att det kommer bli en bra match!

Bara för att få feelis skall jag bjussa på en bild från EM ifjol just när vi mötte Sverige, den matchen förlorade vi, men vi tog oss ju till 4e omspelshålet.

Vi är här på första omspelshålet, Soffu fattade nog inte vad jag gestikulerade med men vi vann i alla fall inte.


2010-07-09
17:59:29

Hälsopannkakor
Står och steker hälsopannkakor just nu. Det skall bli så gott så! Det är bara ett problem, jag är specialist på att vidbränna alla, så pass att man har problem att få bort de från stekpannan, men det verkar som denna gång är ett undantag, hittills!

Kom från banan alldeles, har bara hunnit duchat. Ikväll blir det en kväll med lungt tempo, skall få kasta mig på soffan och chilla ikväll vilket jag inte gjort på jag vet inte hur länge! Puh vad fint det låter, och det blir inte sämre av att tv-tablån är fin heller. Skönt. Imorgon blir också en lugn dag, men då skall jag simma, det vet jag redan nujag skiter i tempen i vattnet, jag skall simma.

För er som vill träffa mig innan jag åker till USA, träffa mig före den 14 augusti för då lyfter planet mot nya höjder! Så passa på att få en sista anblick innan jag kanske förblir en superstar in the big US. 

Tjopp! 

2010-07-08
21:13:44

Elitträning


Ser man månne vad vi värmde upp med på Elit-träningen idag, jo medicinboll. Jag tror det är Niklas som instruerar oss om att flaggstängerna var heliga objekt som vi inte fick röra.

2010-07-08
20:50:37

Framtiden
Första sena kvällen jag är ledig denna vecka känns det som. Kom just ut ur duchen, har tränat i nästan 2 timmar så totalt idag blev det 9 timmar (cirka). Imorgon blir det också ganska mycket men på lördag ger jag mig själv en ledig dag. Så på söndag igen så blir det träning.

Kollade ut Flickan som lekte med elden när jag cyklade, så nu är film 2 sedd nu är det bara sista kvar men den tar jag i Finland tror jag. På måndag kväll bär det av igen men nu då till Finland för Junior FM (FJT) som jag tänkte vinna och sen veckan efter så far jag till Dam FM och tänkte vinna där också. Så nu siktar jag på två vinster i rad och sen blir det kanske Smådalarö, eller inte. Vet inte ännu kanske vill vara hemma med familjen och träffa lite folk innan jag åker iväg i några månader sen kommer jag ju hem och sen åker igen.

Nåja det var en hemsk farmtidsutsikt men jag lever i nuet och gör det jag älskar mest av allt. Så let´s do it!

God kväll!

2010-07-08
18:32:44

Cyklar
Just precis nu sitter jag på motionscykeln, lite klumpigt att skriva men jag är en ihärdig en så detta går nog bra det också. Skriver mera sen. 

2010-07-08
07:13:05

EM- Sverige vinner!?
Käkar frukost, gott. Läser svenkornas em-blogg, trevligt. Vaknade just, trött. Så kan man beskriva min morgon just nu. Men piggare skall jag bli, det vet jag. Det var nästan som jag skrev igår, Sverige leder EM på par. =P Finland ligger 15 (tror jag det var) på +45. Liiiite skillnad kanske!? För att vara EM och Finlands "bästa" lag så är det uruselt! Bästa finska i sammandraget låg på T37 plats, bästa svenska låg 1. Men då skall också tilläggas att det var 3 andra svenskor innan första finska. Så golfen mellan dessa länder i Norden är väldigt olika, enkelt uttryckt! Så nu kan man nästan spela på att Sverige vinner EM, utan tvivel. För med europas bästa amatör, Caroline Hedwall, Louise Larsson och syster Hedwall så går det inte att missa. Det är ju dröm trion att dela lag med. Men Sanna Nuutinen, Elina Nummenpää och Annika Nykänen, nja då vill nog inte ens jag ställa upp. Vilket jag inte gjorde heller i och för sig.

Nåja nog om EM. Nu skall jag snart iväg och hjälpa Niklas med juniorkursen som jag även var på igår. Sen blir det träning och efter det blir det ner till stugan. Alltså ikväll någon gång. Igår blev det förrästen Flickan som lekte med elden som film, eller kvällslektyr.

Tjao!

2010-07-07
20:53:43

Hänt i veckan!?
Sitter och kollar på fotboll. Det är inte mycket jag kollar men med ett halvt öga kollar jag. Så liite... Kom från teatern just har bara hunnit diskat emellan. Teatern var ok men den var lite lam till en inledning, men efter pausen så tog den vändning i det bättre favörerna. Så inte illa men inte perfekt heller. Så kanske 3/5, inte mera.

Nu skall jag snart cykla upp till Totte och hämta film nr 2 i millenium trilogin. Skall ju kolla alla tre nu när man väl börjat, det är ju så bra film.

Imorgon blir det en dag återigen på banan, men är de det som krävs, varför skulle jag då sitta nere på stugan och uggla, det blir man inte bättre på. Man måste slita för sin sak här i världen, det har jag fått erfara, med skador och sånt.

Jag tror dessutom inte att finland klarar 1a flighten i EM, de kanske klarar andra men det var inte helt klart efter en dag, tjejerna kanske men INTE damerna. Måste kolla hur det går, igår ledde svenskorna med -4, finland var +22. Lite skillnad kanske!?

2010-07-07
17:59:20

Dag-Otto m. vänner
Hello!

Detta blir ett kort inlägg, jag skall strax gå till Bentes för att kolla in sommarteatern där. Det är Dag-Otto med vänner som står på scen så klart man skall gå!

Det blev en dag igen på golfbanan, kom hem för knappt en timme sen, kastade i mig lite mat så nu är man fit for fight igen. Så nu, dags att lossa alla hämningar och dra iväg på skrattfest, hoppas vi!


2010-07-07
08:00:51

Nyvaken
Sitter nyvaken och jäspar fortfarande. Men det var skönt att sova ut lite mera idag, det har liksom inte hänt så ofta iår ännu. Men när man får tillfälle, då är man icke väckbar.

Nu snart skall jag sticka iväg till Kastelholm för träning och mera. Så jag kommer tillbaka hem till kvällen någon gång. =P

2010-07-06
21:27:32

Jäkt
Oj det har hänt mycket idag, ikväll... Det har vart alltfrån golf, till fys, till gräsklippning och dessutom lite stress på det. Mina dagar är för korta just nu om jag skall hinna med vad jag vill hinna med. Men som tur är får man välja vad man skall göra resten av veckan, nästan, men det är ok.

Jag var på golfbanan i nästan 7 timmar, före det var jag och satte stenen i rullning för visumet. Efter golfen blev det hem, byte av kläder och in i bilen igen för att komma och äta till mormor. Sen skulle jag klippa hennes gård. När det var gjort var det bara att hoppa in i bilen och bege sig till nästa ställe. Då skulle jag till mamma och pappa på stugan, bara för att se dem, och de se mig. Jag är mest ute och flamsar så det är nog de som vill se mig. Men i alla fall, efter en snabb pratstund om det som hänt for jag hem för att kasta mig på motionscykeln och börja trampa. Sen kom totte och johanna så jag fick avbryta efter 40 minuter men det var en bra uppvärmning. Sen blev det styrka och sen strech. Klockan var nu 10. Dags för duchen!? Jopp. Och nu äter jag kvällsmål och varvar ner efter en dag i rullians. Puh. Imorgon blir lugnare tror jag, och hoppas jag men jag är ändå upptagen hela dagen. Men that´s the life of a becomming star!

Nu skall jag krypa i sängs och kolla klar Män som hatar kvinnor.

God natt!

2010-07-06
06:56:05

student visa
Morgon igen. Men nu var det tyngre att kliva upp, troligtvis för att jag låg och kollade på film till kl 12 nästan. Det blev början på Män som hatar kvinnor. Helt ok so far.

Nu skall jag hoppa i duchen igen, och sen skall jag börja bege mig mot Mariehamn, där jag skall fixa lite med student visa, foto och papper och sånt. Så jag kommer hem sent idag igen. Men det var väl inte någon större suprise.

Nu blir det duchen och sen frulle.

Morrn´

2010-07-05
20:37:51

Simma
Blev en lång dag på golfbanan idag men det var bara skönt. Nu har Totte, Johanna och jag vart till havet och simmat, så jäkla kalt, men skönt det med. Så nu kom jag hem och duchade varmt, sen så gick jag upp till Totte där jag är nu. Men nu skall jag kolla om jag hitar en film och sen så bär det hem och kolla film. Imorgon väntar en dag av träning och gräsklippning.

Solong

2010-07-04
21:26:15

Solstorm
Nu är det kväll igen, konstigt nog. Men det är nästan skönt för jag är trött. Blev en film, det blev inte Falk heller utan Solstorm, jag såg den andra gången på 2 månader så jag vet hur den slutade men den är ok annars.

Imorgon bär det av tidigt, eller relativt, kl halv nio måste jag sticka, så ganska tidigt men jag får å andra sidan sova en stund så jag borde vara fit for fight för närspel imorgon! Jippie.

Nu skall jag sova lite, god natt!

2010-07-04
19:04:52

Bästa scratch
Kom hem för en halvtimme sen, har nu spelat Hasses Kanna på Kungs. Det gick helt ok, slutade 1 under vilket jag måste säga är ett framsteg. Men jag måste också flika in att jag hade dubbel på 17de. Lite onödigt kan man tycka men jag kunde inte göra så mycket, jo jag gjorde mitt bästa och rädda bogie men klarade det inte tyvärr. Men ändå ok. Så jag vann scratch-klassen i alla fall, vann en plakett och ett dussin pro-v1 bollar som man alltid välkommnar!

Nu skall jag hoppa in i duchen och sen blir det nog en film igen ikväll, men inte Beck utan falk denna gång, tror jag. Om jag inte hittar någon annan i någon gömma här. Man vet aldrig vad som lurar runt hörnet!

2010-07-04
10:30:34

Hasses Kanna
Är på väg till Kastelholm för att spela Hasses Kanna. Det är en klubbtävling som jag tänkte delta i men jag är så trött just nu så mitt deltagande kommer endast vara fysiskt tror jag.

Käkade just lite mat så jag skall bida mätt på ett tag men jag har även laddat med mera mat i bagen. Så jag svälter inte ihjäl i alla fall, men Kungsbanan, bara det är självmord. Tur att det svalkar lite!

Tack för mig, hej!

2010-07-04
07:15:29

Hungrig
Ligger ännu kvar i sängen, orkar som liksom inte kliva upp men jag måste snart för jag är jättehungrig. Så I guess I need to eat something.

Morgon

2010-07-03
19:16:14

Bilder
Hemma igen efter en cyklingstur till stugan. Jag cyklade iväg vid 12 till stugan och var där nere, somnade bland annat i solen så jag brännde låren... Annars käkade vi nyfiskad röding som vi grillade, gott som attans var det. Nu-är-man-hemma- feeling på den maten. Sen efter maten cyklade jag hem igen. Så det blev en tur på nästan 30 km. Fiint det!

När jag kom hem så körde jag ett fyspass med styrka. Nu är jag klar med det och sitter här. Nu skall jag läsa om ambassaden i Helsingfors. Det där jävla visumet måste ju fixas så jag måste läsa men jag orkar inte. Jag är liksom lite sliten idag.

Jag utlovade bilder från Sverige tidigare i veckan, så nu kommer de.



Ett bevis på att jag vart i Sverige och spelat Nordea Tour, det är tee-skylten på nian.


Utsikten från nian. det ljusgröna i mitten på bilden är green, 30 meter ner.


Min caddie som gjorde ett bra jobb, bästa och roligaste caddien jag någonsin haft! Hannes bar första dagen, drog andra.


En av de fulare putters jag sett, inte var den snygg och inte skön.


En bråkdel av alla asiater som fanns på hotellet. Det fanns 3 bussar till på andra sidan hotellet nämnligen.

Nu är jag trött så nu skall jag se vad jag gör kan bli en Beck film men det är inte säkert fotbollen lockar lite också men jag får se vad jag gör. En sak är säkert jag måste hänga upp tvätten, och det nu direkt.

Ha en bra kväll!


2010-07-03
09:17:37

76
Nu är jag hemma igen efter tävlingen. Igår var sista dagen och jag spelade 76, eller 3 över så det var ok men jag missade en enmeters på sista för 75 så lita harmar det. Men det är gjort så jag kan bara se tillbaka på tävlingen som rolig och med caddie jäkligt rolig! För Hannes och jag har haft jättekul hela tiden så mina dåliga tankar jag brukar ha försvann helt och hållet. Viktigt!

Jag kommer ladda upp bilder ikväll på hur vi haft det! Nu skall jag snart ställa mig bakom gräsklipparen och klippa lite och sen skall jag köra fys och sen ner till stugan och kanske simma, beror på värmen i vattnet i och för sig. Imorgon är det klubbtävling och jag skall spela. Ärligt talat är jag inte spelsugen just nu för värmen och banan i sverige har nästan tagit kol på mig men jag skall spela mitt bästa så får vi sem hur lång det räcker! Men jag kan säga att greenhastigheten är duktigt mycket långsammare här hemma än Botkyrka, det för att där var det 11,5 på stimpen och här kanske det är 8 på sin höjd.

Nu skall jag klippa gräset! Tjollahopp!

2010-07-01
21:43:29

Cutten klarad
Jag klarade cutten och nu har vi vart och käkat på Pizzaa Hut. Nu väntar sängen och en nattssömn. Jag går kl 9 imorgon igen. Men nu krossar jag banan!

God natt!

2010-07-01
18:43:39

Djurriket är en mångfald utav dess like
Tillbaka igen efter en slitsam dag. Domarna här är fula och jobbiga. Han den typen tog två slag av mig vilket jag inte hade råd med för jag missar troligtvis cutten ändå. Eller med ett ynka jävla slag! Grr...

Men annars var det en trevlig dag på banan med mycket skratt och nöjen. Det blev lite av en eskution eller vad det nu heter, av skogen alla djur. Först höll vi på att bli bitna av en stor pytonorm på väg till tolvan, (egentligen en liten snok). Sen på trettonde kom en stor älgko med kalv och attakerade oss (egentligen 2 hål bort men ändå, en stor sak). Sen på 18e hamnade jag i vattenhindret där ett padda-bo (?) fanns som jag klev i så alla små paddor hoppade som bara den när jag skulle slå där, de kanske var 50 eller mera till antalet så någon dog garanterat, och absolut när jag slog för en var bakom i svingen. Och sen till sist en domherre, som kom och distraherade oss som satan. Det var på riktigt en domare som kom men en domherre är väl ok att säga då. Så en dag med mycket djur på banan, vilket det sällan är.

Nu skall vi snart käka och sen skall vi garanterat sova för imorgon bär det av hemmåt med allt som där hörtill. Men vi skall via lite ställen så allt borde vara bra! Ha det så länge!