Jenny Häggblom

2010-08-31
13:10:35

Learning Lab
God morgon igen!
Hoppas alla haft en bra nattssömn och en fin förmiddag. Själv klev jag just upp och har bara hunnit med att vara i duschen. Alla tiders bästa dusch, imorse alltså. Själva duschen i sig är inte något vidare, men det var varmt vatten imorse. Gött!
Nu skall jag strax ner och käka frukost, gott det med, och sen bär det av till skolan igen. På schemat idag står matte, engelska och sen geografi. Matten kommer troligtvis va enkel för det vi skulle göra idag gjorde jag första gången i 9an eller ettan på lusse, kommer inte riktigt ihåg, men jag har hursomhaver gjort det en gång redan.
Efter skolan väntar golfträning, najs! Sen antagligen learning lab. Var där 2 timmar igår, tiden gick relativt fort men jag kunde inte läsa bra för alla amerikaner snacka så otroligt, och skrivaren lät som om det gick en motorväg genom rummet så ja, ganska nojsigt. Men men, kanske skulle testa det andra ikväll. Måste ju oberoende ha mina 10 timmar i veckan. Men 2 ner, 8 och gå, jippi.....
Ha en bra dag!
Kram

2010-08-31
01:34:43

Kombination urusel
Hej!

Sitter just nu och pluggar, mycket plugg va? Sitter i learning lab, dar det ar meningen att bara plugga men jag har huvudvark, dalig koncentration och ja allmant trott... Inte sa bra for att plugga, I can tell you. Men jag borjar pa allt men far inget fardigt. Jobbigt men sa ar det.

Idag var det skola som gallde till kl 1 sen var det dags for att shoppa, eller sa mycket shoppning blev det inte da de inte hittade vad de skulle ha. Det var i alla fall var traning for idag. Kul va? Nej inte allt, aven da jag hittade en troja... Vi bor i Atlanta, och det ar ingen liten stad, dar man tycker att det borde finnas kladbutiker men tydligen inte. For vi for hela 1 timme och 15 minuter norrut om Atlanta for att hitta ett mall. SJUKT! Bilen luktade illa, musiken pa hogsta volym, jag matt och sen borja ma daligt, sa spyfardig och trott lag jag i baksatet och bara vantade pa att bilen skulle stanna men det gjorde den aldrig. Sa ja, nu mar jag inte sa bra!

Skall val ge pluggandet ett forsok till men jag tror inte det gar, men jag skall val inte saga sa innan jag forsokt. Sa ha en gulle natt nu sa skriver jag mera imorgon!

Natt

2010-08-30
13:49:03

God morgon
Vaknad just och läse just kommenrerna till boggen. Jag hade ganska kul igår. Men idag är jag trött. 

Skolan börjar om en dryg timme så jag skall snart ta mig ner och äta frukost. Och sen pallra mig iväg till skolan.

Hatar den här datorn.

Kram

2010-08-30
03:56:35

Rafting
Hemma igen! Vilken sjukt kul dag! Raftingen var verkligen jätterolig och jätteblöt. Kläderna hänger på tork nu! Men skoj var det, och varmt i vattnet! Jag lägger en bild här nu på raftingen så får ni se hur kul det var, även om det inte är våran flotte men vi hade en liknande.  

Vi for iväg vid 9 imorse och kom hem 9 ikväll så en hedagstripp. Vi körde 2 timmar norrut, med ett stopp på vägen tog det 2,5 timme. Men väl framme spelade vi volley 45 minuter innan vi fick börja med säkerhetskontrollen och genomgången. Efter det kastade vi oss på en buss och körde 20 minuter upp i bergen där vi väl framme kom till ett vattenfall. Vi fick återigen gå igenom säkerheten och sen slänga oss i båtarna och börja paddla. Vi gick dock runt vattenfallet och började nere, men det var kul det med. Vi fick olika kommandon som vår guide ropade och då skulle vi göra grejer som paddla fram, bak, luta innåt, utåt, sitta i båten itället för relingen och sånt. Skitskoj! Sen for vi igenom olika svårighetsgrader av vattenströmmar, 4 var tuffast för oss men 6 är omöjlig annars. Men där blev man jätteblöt, alltså i fyran. Så vi tog oss ner i ungefär 1,5 timme genom vattnet och hade lite stopp på vägen, tillexempel simmade vi på ett ställe. Jätteskoj. Varmt och kul att flyta med strömmen i några hunda meter. Sen när vi var klara så satte vi oss i bussen igen och for tillbaka till baslägret för att byta om.



Den floden som vi var i, var nedre delen av OS banan. Högre upp fanns nivå 5 som är tuff och den körde olymierna sina race i. Den skulle man vilja testa på! Kanske en annan gång! Sen när vi var ombytta och torra for vi tillbaka mot Atlanta men stannade och åt på Chili´s, jag åt en god pasta och lite natchos för jag var hungrig efter äventyret!

Nu är jag trött och skall sova, skolan börjar 9 imorgon och sen blir det timmar i learning lab. God natt!

2010-08-29
14:36:24

Faktaruta
God morgon!

Hur mår ni? Jag mår bra! Vaknade för 23 minuter sen och har just kastat i mig frukost. Eller jag håller på. Om en knapp timme skall vi sticka iväg norrut för rafting, som verkar vara forsspaddling. Herregud säger jag bara! Hur skall detta sluta! 

Har ingen aning om när jag kommer hem igen men skall avlägga en rapport så fort jag kan! Nu kommer faktarutan som jag lovade om Atlanta! Hoppas ni blir visare =D

Atlanta, Gerogia

 -         Huvudstad i delstaten Georgia

-         519 145 invånare (2007)

-         Stadens yta är 343,0 km2

-         27 radiostationer

-         Shirley Franklin (demokrat) är borgmästare i staden

-         Ligger ca 300 meter över havet

-         Den årliga nederbördsmängden är 1300 millimeter

-         De 416 747 invånarna (befolkningstäthet 1 220 invånare/kilometer2) är fördelade på 168 147 hushåll, som har en medianinkomst som är cirka 35 000 USD per år och man anger att drygt 24 % av befolkningen lever under fattigdomsgränsen.

-         Atlantas flygplats är världens största flygplats och heter Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

-         Är Coca-Colas hemstad

-         Var värd för Olympiska spelen 1996

-         Finns 8 universitet och högskolor varav 3 var avsedda för endast svarta studerande

-         Martin Luther King Jr var född i Atlanta den 25 januari 1929

-         Sevärdheter i staden är t.ex. World of Coca-Cola och CNN studios



Flag of Atlanta



Flaf of Georgia



Var Atlanta ligger i Delstaten Georgia



Skyline över Atlanta



Bara på skoj får ni nu veta var Augusta ligger i Georgia.

Nu måste jag gå om jag skall hinna med. Ha en underbar eftermiddag/kväll. Kram på er!


2010-08-29
01:25:30

Kände för en bild


2010-08-29
00:49:27

Kock!?
Gott med mat. Måste säga att jag måste ha e kok talang, för jag kan inte minnas att jag någonsin misslyckats med min matlagning! Nåja, kanske inte så bra att lyftas till skyarna av sig själv ännu. Har bara vart här en dryg vecka än. Men pasta med köttbullar och tomatsås var gottigottgott!

Var till banan idag och hamnade och spela 8 hål. Vi hoppade över ett totalt. Jag spelade faktiskt ok, rullade in på 3 under! Så ganska ok! =P Har redan gjort 5 birdies och en eagle på 17 hål så birdietorka är det inte. Vann dessutom matchen mot Charlotte L idag, 2-1. Jippie! Tränade före och efter, range före och puttning efter. Jag puttade på railen och ja jag satte 14 st efter en kvart. Ganska bra, gången efter satt jag 12 och sen slutade jag nästan. Satt i alla fall inte lika många som före.

Nu skall jag kolla film och sortera lite på datorn, imorgon skall vi på team building, drafting. Vad nu det är? Skall ta reda på det. Desutom tänkte jag lära mig Atlanta bättre så snart kommer det en fakatruta om Atlanta. Intressant.

Ha en bra natt! Kram

2010-08-28
17:50:30

Tvättstugan
Nu har jag vart duktig! Jag har hunnit med att tvätta, städa, bädda, gjort läxor, vikt ihop kläder och pratat med mamma och pappa en stund. Så jag har vart duktig.
Tvättningen gick bra, jag gick dit tidigt så jag skulle få vara där själv och mycket riktigt jag var där själv. Det var bra  det för jag gick emellan maskinen och instruktionstavlan ganska ofta. Men jag fick allt tvättat och torkat, tog ca 90 minuter totalt. Så nu har jag rena och torra kläder igen vilket känns bra!
Sen har jag städat lite här, jag har bäddat sängen igen, lagt till en mjukare undermadrass, så nu skall jag sova gott! sen har jag läst 1 kapitel historia, det gjorde jag medans jag tvättade, 2 flugor i en smäll. Och nu just gjorde jag en matteläxa på internätet. Så nu är jag snart redo för golfbanan!
Skall laga lite lunch nu så jag orkar träna. Min nya musli var dessutom god, det är någe hälsogott! Nam nam!
Ha en fin kväll hemma!
Kram

2010-08-28
02:03:45

Rädd
Vissa kvällar känns bättre än andra. Som denna till exempel. Jag har fått mycket gjort. Jag har vart i skola, jag har tränat, jag har vart på möte, jag har tränat lite till, jag har fyllt i blanketter och papper (amerika ni vet) och nu har jag just avnjutit en middag. Så det känns som det händer saker hela tiden. Även om man inte får gjort det man skulle få gjort men man fick gjort annat istället.
Imorgon måste jag tvätta, men jag är redan rädd för det för jag vet att andra kommer skratta åt mig för jag kan inte tvättmaskiner här. Hemma, lätt match, detta bortamatch. Direkt svårare. Men jag skall försöka hitta ett tillfälle när det inte är så mycket folk i tvättstugan.
Skulle behöva läsa hissa och göra matte men det får bli imorgon. Nu skall jag chilla, kanske gå upp till de andra och snacka eller bara sitta här och chilla. Har inte bestämt ännu.
Imorgon blir det i alla fall golfbanan! YES!
God natt

2010-08-27
17:30:04

Historia
Kom just tillbaka efter ett pass i simhallen. Var och körde intervaller i 40 minuter, det var ganska skönt faktiskt. Och nu är jag helt slut, vilket inte var planen men nu blev det. Tanken var att jag skulle träna ikväll också, vilket ännu kan hända, men mest sannolikt inte, men man vet aldrig vart dagen kan försvinna...
Skolan gick ok, fattar inte ett dyft och hänger inte med. Vår lärare läser innantill från ett papper så jag skulle inte säga att hon är bra. Sen brukar hon ha powerpiont med de viktigaste händelserna men den funkade inte idag, så det var inte som gjort för mig med andra ord.
Skall och käka med de andra om en timme och sen skall jag på International Services någonting, om jag inte går så får jag inte stanna i landet på mitt visum. Så jag kanske måste gå, eller jag känner mig manad att gå snarare. Nåja. Skall nu hinna med att öppna hissaboken och matteboken, matte har jag inte öppnat plasten på ännu så det kanske är dags. Sen måste jag via bookstore och sen via Cathy. Så jag har lite att stå i men det får jag ta efterhand.
Nu skall jag ringa till mamma, och sen Totte.
Om ni vill hitta mig på Skype så heter jag jennyhaggblom.
Kram!

2010-08-27
02:18:26

There might be a God in town...
God natt, eller kväll som det är här!
Idag blev en lång dag men med olika framgångar. Ett, jag fattade vad matteläraren snackade om. Två, jag fick träna. Tre, jag gjorde en eagle. Fyra, jag spelade 1 under par. Kan kallas en framgång! Även om dagen inte bärja så bra med sömn och sånt så blev den ju ändå bra! Var en tur via Wal-mart på väg hem från banan så nu fick jag mig mera saker till skolan som jag glömde hemma, eller inte tänkte på att ta med mig. Blev inhandlat en linjal, en stiftapparat, pennor, stift... Sånt en elev behöver.
På väg hem måste jag igen säga att bilisterna är idioter. Vi körde om en Ups (postorder någonting?) som inte hade någon dörr. Chauffören satt utan dörr med säkerhetsbälte. Hallå?! Livsfarligt eller? Men jag kan också säga att himlen finns runt hörnet någonstans, för häromdagen for vi förbi en lastbil där det stod Bethlehem, Atlanta på. Så ja kanske finns det något religöst över stan...
Lovade ju lite bilder, bla på "lite" saker vi fått. Så här kommer de plus att jag tänkte lägga upp lite bilder på banan också. Så ni vet lite hur jag spelar, eller vad jag spelar på.
Min nya Pingbag med bollväska och bollar i. Vi måste spela Bridgestone. Vet inte vad jag skall göra!!!



Våran reseväska full med kläder, och det är lite drygt hälften men långt ifrån allt.



Klubbhuset från baksidan, eller banan som det kallas. =P



Övningsgreen och banan bakom, höger om skogen mitt i bild slog vi ut idag. En kanon drive måste jag säga!

Det är smågodis jag bjuder på nu, senare kommer kanske mera. Kanske nya bilder på rummet, lagkamrater m.m. Vi får se...
Nu skall jag i alla fall kolla igenom vad jag behöver för böcker imorgon och sen viktigast av allt, se om alla mina 100 kläder passar. Huhuhu! Kuuul! Som rena rama julafton!
Ha en underbar förmiddag hemma och sköt om er!
Kram

2010-08-26
13:08:19

100 saker
Skall dra iväg till frukosten snart. Skulle bara skriva att det kommer bilder ikväll och att jag kommer skriva mera om träningen ikväll. Vi har träning i eftermiddag och sen är det sova som gäller. Har inte sovit alltför mycket inatt. Så är det när man tänker på 100 saker samtidigt, och jobbigast att det handlar om ens framtid. Usch.
God dag!

2010-08-26
00:58:41

Overwelming
Tillbaka, och ja jag lovade bilder och de kommer det är bara det att det är mycket som händer, livet är full av överraskningar eller vad ska man säga. När vi nu kom tillbaka till huset så ups en brandövning så vi fick vänta i 40 minuter på att komma in i byggnaden. Kul, nej. Så nu när jag är inne så for hela dagsplaneringen åt helvete om jag skall tala klarspråk. Jag skulle vart in på gymmet en sväng och rott men så blev inte fallet nu när jag kom hem sent. Skolan fuckar upp träningen och allt annat fuckar upp träningen så jag säger bara så, livet här är inte vad jag förväntat mig.
Fick reda på idag att vi skall ha 10 study-hall timmar under en vecka vilket betyder att jag måste sitta i en datasal och plugga. Jag får inte vara någon annanstans än där och det kommer bli jobbigt. Stora delar av det jag älskar kommer spillas iväg på studier. Dessutom har de krav på en att man skall studera på B-level vilket innebär bättre än genomsnittet. Jag är inte så bra, ok jag är student men det var svenska och inte engelska och det var gymnasiet och detta är universitetsnivå. Hallå, makes any sense?
Nu skall jag snart träffa Victor igen, bara för att käka och sen kolla in vilka papper jag måste ha innan skolan imorgon, vilket jag inte kommer få men i alla fall så jag vet att jag printar rätt sen när jag printar. 112 sidor är mycket alltså. Väldigt mycket. Sen kommer jag sova ganska gott ikväll, jag har skola kl 8 imorgon och sen träning på det så det gäller att ha tillräckligt med energi men jag lovar er, på golfbanan får man energi!
Love U all!

2010-08-25
19:20:07

Stressad
Är stressad. Jag kom just från lektion, i byggnaden längst bort såklart! Och jag skall hinna äta, ringa samtal och gå iväg till möte på ca 1 timme. Så jag är lite stressad men det är kortvarigt. Hoppas jag!
Ännu en skoldag till ändå, skönt måste jag säga. Men jobbigt att måste gå i skolan. Vill inte. Känns som jag skulle behöva ett sabbatsår efter lusse och 12 år i skola. Men men jag är här nu så jag måste väl genomlida detta.
Nu skall jag prata med mamsen.

2010-08-25
03:12:39

Printer
Kommer från en andra måltid. Eller egentligen åt jag inte någonting men jag var sällskap åt Victor, den svenska killen som är med i killarnas lag. Så jag fick prata svenska ikväll, vilket inte var hel fel. Egentligen så skulle vi kolla på lite uppgifter som vi måste göra till torsdag men vi kom fram till att man måste köpa en printer för att kunna lösa problemet så direkt blev det en dyr historia. Får lösa det på något sätt. Frågan är bara hur.
Annars blev det en lugn kväll, mycket snack som sagt och lite vila. Men nu skall jag sova och imorgon börjar skolan 9 så då bär det av dit. Men jag skall ta en koll på om jag kan reducera mitt schema lite. =P
God natt!

2010-08-25
00:09:55

Golfbanan
Back from my first day at the Golf club! Äntligen! Banan såg ut att vara i halvtaskig kondition men vad kan man begära då?! Jo en bana i toppskick, vi är ändå i USA. Men jag gissar att vi måste leva med denna ett tag, tills den tagit sig. Var ganska varmt där, sisådär över 90 grader F vilket är massor i celcius. Så det var lite småsvettigt sådär. Men jag kände inte värmen för jag var överlycklig att få träna igen, det är ändå det jag lever/brinner för!
Okej, jag erkänner Amerika är stort. Väldigt stort. När man körde på motorvägen och kollade åt alla håll var det skyltar, butiker, shoppingcenter, småstäder allt överallt. Men det är coolt. Men jag måste också säga att säkerheten på vägarna är sämre än sämst. Vägarna är dåliga, folk kör som idioter och lastbilschaffissar läser tidningen mitt under färd. Ja jag undrar hur detta kommer sluta. Mitt körkort som jag har fixat kommer knappast användas. Jag vill inte ta livet av mig i onödan.
Skolan kommer döda mig ändå så jag kan ju dö långsamt. Jag kommer inte palla trycket med allt på engelska. Jag är redan spyfärdig på det språket. Och sen en massa professorer som snackar snabbt och otydligt. Aaahhh, tacka vet jag lusse! Alltså en massa geografi, historia, globala frågor och matte på engelska. Jag blir trött bara av att tänka på det. Hur skall jag klara mig?
Ikväll blir det chilla, jag kommer gå ner och äta och handla om en stund. Men först skall jag och duscha. Kommer bli en lång dusch och en lång middag. Sen måste jag ner och handla. Blev ju inte mycket till det igår så. Ost är fortfarande ett problem. Men leksandsknäcke är gott, det är också det enda leksingar är bra på!
Jag måste ursäkta att alla text drar ihop sig. Det är inte meningen men jag kan också säga att jag har Chrome som intrenet och efter att jag fick det drar texten ihop sig till en, men jag försöker göra något åt det så ha lite överseende så länge. Imorgon kommer bilder tror jag. Kanske jag fått en massa stuff då!
Ha det!

2010-08-24
03:23:38

IKEA
Hemma sent? Ja jag har vart ute och shoppat! Blev en sväng till IKEA, så lite grejer blev inhandlade. Till exempel ett diskställ! Vilket jag saknat ett tag! Men nu är det fixat. Dessutom köpte jag köttbullar! Det var så himla gott när vi åt där så jag köpte med lingonsylt, gräddsås och köttbullar! Nam nam! Kommer få enorm hemlängtan men det är det värd. Bättre än att äta annat onyttigt som detta landet är bra på att erbjuda!
Imorgon blir det kola mellan 8-12 och sen bär det äntligen av till golfbanan! Jippie! Skall bli så himla najs att träna igen, efter håll i er, en veckas uppehåll. JAG HAR ABSTINENS!!!! Men imorgon smäller det! Jackpott!
Nu skall jag sova, blir en tidig morgon imorgon. Med möte kl 7.30. Puh, men golfen, då kan man bara vara pigg! Yes!
God natt alla mina vänner! <3

2010-08-23
20:39:00

Skoldag 1 av ?
Sitter på commons och pratar med familjen hemma. Roligt att kunna prata fritt på Skype! Så den som har, skicka ett mejl eller sms och berätta så kan vi snacka! Jag behöver verkligen någon att snacka med emellanåt. Till exempel sådana dagar som denna när skolan börjat och allt är verkligen inte som jag trodde. Jag fattar INGENTING av amerikansk skola. Sjukt jobbigt att sitta och lyssna på någon professor som jag inte fattar ett dyft av vad som säger och en massa hemuppgifter och skit. Jag vill inte. Jag är här för att spela golf, inte bli akademiskt lovordad!
Så första dagen har vart jobbig. Jag börjar känna golfarna bättre men det är också det. Victor är sjysst, vi hade samma engelska test idag och han verkar lika intresserad som jag i golfen och verkar också träna mycket, till skillnad då från amerikaner och mina lagkamrater. Så där kan man få en bra träningskompis! Vilket ju är bra! :P
Eftermiddagen kommer att ägnas åt träning, både fys och golf. Jag kommer kuta ner till gymmet för att träna och sen putta här inne på heltäckningsmattan. Så kul har man... Så det är mer eller mindre vad jag kommer göra. Skriver mera senare!
Kram

2010-08-23
01:40:56

GSU
Hemma igen. Sitter på sängen, mätt och belåten. Kan inte undgå att tänka på vad ni alla gör där hemma. Det är så att man faktiskt saknar er! När man är hemma så tycker man att Åland är litet och jobbigt, men här så får man en helt annan bild av allting. Åland är litet men speciellt! Mycket vackrare, skönare och mindre än Atlanta. That´s for sure!
Blev en tur till parken där det var livat som attan! Herregud vad alla pumpar upp sig inför football-matchen, skolans första, den 2 september. Gissar att jag måste gå dit för att kolla, även om jag inte är intresserad. Men men, man skall väl supporta sina "team-mate´s".
Tänkte visa upp lite bilder på saker och ting, det är så att man inte springer med kameran överallt så jag hoppas ni är nöjda med att se saker från rummet, saker jag får och saker som sker utanför endast. Eller i alla fall ännu. Så småningom när man har ett rykte kan man ju gå runt och leka papparazzi men nu är för tidigt, vill inte ha en stämpel som fotograf, utan som jäkligt bra golfare!
Ja, min ena kursbok som handlar om astronomi.



Mitt finger efter att jag vart och gjort Sickle Cell Trait. Fint plåster va?!



En medalj jag fick idag, för att..? ingen aning!



Min skolväska för några veckor innan våra kommer med namnet på! Vill inte bli en pingspelare dock!



Vår fight-song! Man måste kunna den så det är det enda man vågar nynna på nu! Detta är baksidan på en tröja vi fick häromdagen.



En tröja vi fick idag, eller kunde få om man ville ha. Ett krux, den är i storlek XL!

Nu skall jag snart sova och sen är det skola i morgon. Vet ännu inte var jag har mina klasser man jag lär nog snart veta. Kommer bli en tung dag imorgon. Engelska test kl 8.30 till att börja med. Najs. Men nu fixa skolväskan och sen sova tror jag, om jag inte kollar på ett avsnitt av ER.
God natt!

2010-08-22
23:14:01

Abstinens!
Trött är bara förnamnet. Pigg existerar inte. Skall på fest, ingen vidare uppladdning med andra ord. Men men, den varar inte så länge, skolan börjar ju imorgon! Så jag kommer gå och lägga mig tidigt ikväll. Men jag måste via en butik. I´ll run out of chees otherwise!
Blev en crazy eftermiddag. Med våningsmöte som tog 1 timme mer än andra våningar. Sen bar det ofrivilligt av till en freshman convocation som var dötrist. Så jag stack, dumma jag. Men så var fallet. Fick en medalj som jag lägger upp en bild på senare. Nu skall jag ner på festen i Hurt Park, vet ingenting om var det ligger men jag kan nog leta mig rätt efter musiken gissar jag.
JAG KAN SÄGA ATT JAG HAR GOLFABSTINENS! HAR INTE RÖRT KLUBBORNA SEN I TISDAGS, BARA LITE PUTTNING HÄR I RUMMET! JAG VILL SPELA NU!!!

2010-08-22
17:33:23

Telefonnummer
Mitt amerikanska telefonnummer är som följer: 404-754-3360 Lägg in något före om ni vill ringa/messa. Kom också ihåg att skriva namn vem som smsat. Tack på förhand!

2010-08-22
16:19:43

Drogtest
Kommer från ett drogtest nu. Jobbigt och utdraget blev det. Allt tack vare att man skulle kissa i en burk. Och när man är nödig kommer förstås inget. Fick i nerverna, men efter drygt 1h 30 minuter så klarade jag det och fick gå hem. Bra jobbat Jenny!
Nu har jag eftermiddagen ledig så jag vet inte vad jag skall göra. Kanske drar jag Solveig med mig och går upp på stan en stund. Hon har ju vart här i drygt en vecka så hon hittar bättre än mig. Då kan hon visa mig lite mera av stan. Skulle behöva få handlat lite mera saker så jag skulle dessutom behöva via en butik. Alltså mat saker. Min rumskamrat har ännu inte kommit så ja, jag är själv ännu.
Annars är det lugnt. Tar en dag i taget för att landa här i stan. Men 4 månader är långt. Men som innan alla nya skolor så är man nervös och spänd. Men jag ser fram emot att skolan börjar, av den anledningen att jag får börja golfa igen. Har vart ett alltför långt uppehåll nu, men å andra sidan är man hungrigare nu än någonsin. Man drömmer, lever, äter golf nu! Känslan man alltid vill ha!
Snart blir det lunch, en omelett! Ha en bra kväll hemma! Skriver mera senare!

2010-08-22
00:44:36

Amerikansk hygien
Ännu en dag går mot sitt slut. Fint. Imorse, eller i förmiddags blev det fystest, eller hälsokontroll. Jag passerade utan anmärkningar så jag är frisk som en nötkärna! Så nu är det bara att träna på. Sagt och gjort, på eftermiddagen gick jag ner till RECcenter för att gymma. Blev motionscykel och styrka för min del. Så nu är första riktiga gympasset avklarat! Men jag måste säga att amerikans sjukvård har mycket att lära. Var till sjukhuset här nära för att göra en läkarundersökning, men sköterskorna använde ringar och smycken även fast de tog blod från en. Hoppas min stelkramp är i skick! Gjorde nämnligen en Sickle Cell Trait på oss så det blev ett stick i fingret. Fina plåster fick vi också. Motivet var katten Gustav. Man kände sig som 5 år igen.
Nu har jag just ätit pasta med köttfärs igen, gott och hälsosamt. Diskade just också, det var inte lika gött som det var att äta maten. Måste säga att jag överträffat mig själv vad gäller matlagningen så långt. Nu har jag iofs bara lagat mat 2 gånger, men båda gångerna har det vart sykt gott (som Solveig skulle sagt). Förklarade för henne igår att jag inte äter glass och sötsaker, och då frågade hon om "jag går på slanken". Hallå norge, skall man skratta åt allt ni säger? Slanken? Hohoho!
Nu skall jag fixa mitt schema och sen skall jag kolla in film igen. Är liksom så att man inte gör mycket annat här. Min rumskamrat har ännu inte anlänt heller så jag måste live by my own. Men det är så skönt så!
Ha det bra hemma! Kramar!

2010-08-21
13:44:05

Slapp dag framför
God morgon!
Jag har just vaknat men jag ser att klockan slagit eftermiddag hemma. Vilket innebär att ni vart aktiva hela långa dagen redan! Inte jag kan jag kontra med då som sagt. Jag klev just upp ur sängen. Skall käka frukost vid något tillfälle och sen skall jag kolla på film. Idag kommer bli en slapp dag. Kommer bara bli vila och träna lite. En tur kommer vi göra för att göra en hälsokontroll, ni vet vikt, blodtryck, syn, sånt. Sen hela eftermiddagen och kvällen har vi ledigt. Så i eftermiddag blir det en sväng till gymmet för lite workout. Kommer bli nice!
Kramar till 1000

2010-08-21
03:09:00

Welcome Back Student Party
Sitter nu på rummet och skall kolla lite på film. Tänkte skriva om vad jag gjort ikväll och ge er lite bilder att kolla in. Så ni har snart ett humm och hur jag har det här. Eller det vet ni inte men genom bilder kan man meddela en del i alla fall!
Ikväll var det Welcome Back student party på skolan med middag efteråt. Helt ok middag. Tråkig föreläsning igen. Men med trevliga kamrater så blir det inte något problem. Solveig och jag kommer bra överens om vad som skall göras. 1 down.
Här kommer bilder:
Utsikten från mitt rum, eller utsikt och utsikt...



Mitt PantherCard, som ett bevis på att man är i skolan.



Mina skolböcker... Kommer mer info om dem...



En karta över området. Byggnaden längst upp i högra hörnet är var jag bor. Skolan ligger utsplittrad över nästan halva stan känns det som...

Nu skall jag försöka få någon blund i ögonen.
Kram

2010-08-20
23:19:48

Telefonnumer + jag = inte samma nivå
Vilken dag. Här trodde man att man skulle få eftermiddagen ledig men nej. Hamnade på ett möte om säkerheten på commons (studiebostäderna) och sånt. Visserligen vettig info men inte vad jag ville... Jag hade planerat att gå iväg på gym, vi har fri tillgång till det, men så blev inte fallet. Mötet kom kl 15 och tog över en timme. Så nu sitter man här halvsvettig kommit just från duchen och skall iväg på något grejs ikväll, vet inte riktigt vad det är men jag vet att vi får mat där så det gör mig lycklig! =P
Morgonen funkade på det sättet att jag gick till Cathys kontor för träff där. Efter det så gick vi till bookstore och hämtade kurslitteraturen för denna semester (=termin). Tur att man har 100% scholarship annars skulle det blivit dyrt, 8 böcker för 617 dollar... Dyrt i detta landet. Men annars måste jag säga att jag hittar bättre nu, eller jag inte bra men ok. Vet fortfarande inte var jag skall ha lektioner men det lär jag lista ut så småningom. Eller till på måndag för då börjar skolan. Jag lägger upp bilder på mina böcker senare ikväll när jag har tid.
Eftermiddagen sen bjöd på ytterligare en shoppingtur, för att inhandla täcke, lampor, burkar (mamma!!), skolmaterial såsom häfte m.m. Skulle köpa min iPhone idag men det blir en tur till Stockholm när jag är i Sverige i December. Det är ett som är säkert! Här är det bara dyrt. Den som vill veta hur dyrt, send me an e-mail.
Imorse skypade jag med brorsan vilket var trevligt! Alltid lika trevligt att se er! Love U! Men kl 5 imorse fick jag ett samtal från en finne. Han frågade en sjuk sak, nämnligen om jag var polis... Fatta, är jag så biffig? Nej men han hade fått det nummret av en annan polis som han skulle ringa. Men kom ganska fel. I och för sig är jag "van" med det i och med att jag fått ett annat samtal en gång som undrade om jag var en taxi som kunde hämta en gammal dam. Alltså vad är det med mig och telefonnummer? Nu har jag ett nytt amerikanskt som jag inte kan göra någonting med. Vad händer? Betalt och allt och jag kan ändå inte ringa? Detta är ett skämt.
Nu måste jag snart kila iväg till skolan för den där grejen, tror förresten att det är Welcome Back party eller liknande. Vet inte. Skriver mer ikväll!
Kram

2010-08-20
14:39:02

Jag måste linga till sina
God morgon!
Har vart vaken i en dryg timme, och snackat med Totte på skype i en halvtimme drygt. Fint att få se hur det är hemme och prata med dem! Under samtalet så fick jag höra på den här låten, en som spelades på falkenbergsrevyn häromdagen. http://www.youtube.com/watch?v=3SEn497HDeM riktigt bra låt är det!
Nu skall jag gå och få i mig nån form av frukost och sen bär det av till Cathys rum för att få mina skolböcker om jag inte missförstod vad Laura talade om igår. Skall träffas där om en dryg halvtimme, eller träff nere i aulan här på dormen.
Men nu skall jag käka lite. Skriver mera ikväll!
Kram

2010-08-20
03:10:59

Ingen tv
Skall snart lägga mig för natten, samtidigt som ni snart vaknar. Eller en del kanske redan är vakna, men det är tidigt i så fall! Hur som haver skall jag sova. För nu är jag trött. Har kollat lite film i och med att vi inte har tv här. Så svensk tv will do just fine.
Imorgon skall jag upp till 9 så liite sovmorgon kan man vänta sig. Gött!
Men nu, sleeping time.

2010-08-20
01:24:20

Föreläsning
Hejsan!
Det är natt hos er men hos mig är klockan bara lite över 7. Så jag är vaken! Tänkte ladda upp lite bilder på hur mitt rum ser och såg ut när jag kom. Var på en shoppingtur idag till Wal-mart så jag fick en del handlat även om jag saknar en del saker ännu. Men jag överlever tills imorgon!
Kl 1 idag så hade vi Student Athlete Origentation vilket var en föreläsning på 3 timmar lite drygt. Jobbigt att lyssna på och tråkig var den som attan! Flera olika föreläsare som predika om just sina grejer i 15 minuter sen bytte det. Så i längden blev det jobbigt. Jag lärde mig ytterst lite dessutom. Men men, man är en erfarenhet rikare. Måste vänja mig med föreläsningar ändå. Fick i mig en minimal lunch, 1/3 smörgås och 4 klunkar vatten så jag hade huvudvärk när jag var klar men till middag tog jag i rejält istället. Maten fick knappt plats på tallriken. =) Men jag är mätt nu också. Så nu har jag lagat min första mat, i min första lägenhet på mitt sätt, och gott blev det!
Nu kommer bilderna:
Så här såg det ut igår kväll



Toaletten inte all för inbjudande



Just nu ser det ut så här (ursäkta bildkvalitén)



Toaletten mera inbjudande!



Ja, jag var hungrig! Namnam...

Nu skall jag göra lite fysträning och sen skall jag så småningom gå och lägga mig. Är trött som attan även om man inte skulle kunna tro det. Men men, livet i USA tar på...
PS. På väg hem från shoppingen körde vi på motorväg, vi räknade filer i samma körriktning... vi kom fram till 8st i samma riktning. Det mina vänner, kallar jag storstad.
God natt!

2010-08-19
15:08:17

Skrivet på flyget

Det här skrev jag igår på flyget när jag inte visste vad som händer, hur jag skulle hantera känslor med mera. Det vet jag iochförsig inte ännu..:

Just nu sitter jag på planet och vet inte riktigt vad som gäller på andra sidan Atlanten, eller ”pölen” som P-A sa på båten imorse. Längtar jättemycket hem till min familj och mina vänner. Love you all! <3 Är ganska trött just nu men det är liksom svårt att somna när man inte vet vad som gäller eller liknande. Ändå är jag på rätt flight, på väg till rätt ställe och sitter på rätt plats. Men det är något som saknas, och det är mina nära och kära.

Arlanda blev en jobbig historia. Först ville inte mitt bagage som jag ville, incheckningen ville inte som jag ville och allt gick snett kändes det som. Sen efter att allt rätats ut och allt var betalt och incheckat blev det en väldigt känslosam fika med familjen. Efter tårar och kramar tog jag mig till sist ombord och igenom säkerhetskontrollen. Så nu är mamma, pappa, Totte och Johanna hemma och lever vidare i 4 månader tills jag kommer hem igen. Ser fram emot att träffa er när jag kommer!

Ser fram emot att träffa alla igen, Niklas, personalen på ÅGK, släkten, familjen först och främst. Men alla ni, ni vet att jag gillar er och därför ger jag nu er en stor kram via bloggen.

Nu skall jag äta lite och skriva mera när jag vet mera!

Pözz!


2010-08-19
13:48:36

Atlanta
God morgon!
Sitter nu i Atlanta på sängen och har hemlängtan. Det är en lång tid 4 månader och jag känner att jag kanske inte klarar detta. Men jag ska ge det en chans. Mamma och pappa finns kvar hemma, samtidigt som allt annat. Så allt är sig likt om jag återvänder. Men jag vet också vilka möjligheter detta kan öppna för mig så jag vill försöka. Men det kommer bli svårt!
Kom hit vid halv 11 tiden igår kväll, efter en tur till Publix oxh köpte frukost. Så jag skall snart gå och äta. Cathy och jag skall skriva in mig i skolan i förmiddag och sen blir det shopping en stund för att kl 1 vara tillbaka för en 4 timmars orientering på skolan. Allt på engelska så man kan ju bli trött av mindre.
Saknar som sagt alla jättemycket. Jag vet heller inte när vi får börja träna, det är det jag vill. Skolan skiter jag blanka faan i. Men träningen är viktig för mig. Så kanske den kan hålla mig kvar längre. Och kanske kompisarna. Vi får se när jag träffar dem och när träningen drar igång. Med träningen menar jag inte att träna för skolan utan att träna för mig själv och Åland. Jag vill inte råka ut för en Heini, kommer fortsättningsvis ha Niklas som huvudtränare. Cathy är bara en person här. Gillar henne inte riktigt. Vi får se hur det går. Jag måste väl ändra på mig i så fall, även om jag skall va den jag är.
Nu skall jag käka frukost! Ha en bra dag hemma! <3
Saknar er!

2010-08-17
20:50:54

Sista dagen hemma
Sitter nu hemma med världens resfeber! Jisses vad jobbigt detta är alltså. Momme och farfar var på middag med oss ikväll och det blev ett känslosamt farväl där också. Det var jobbigt även att åka från golfbanan i eftermiddags! Jag längtar efter att få se er alla igen! <3
Blev träning med Niklas i eftermiddags. Riktigt bra med en sista genomgång. Tack! Behövlig.
Ikväll blev det en tur till hamland med böcker till Nicholas. Sen har det getts tid till packning och socialt umgänge med familjen. Liksom sista chansen känns det som. Vi skall ta bild på allt sen med packning och sånt och det kommer en bild på bloggen inom en snar framtid hoppas jag!
Skall försöka blogga under något tillfälle imorgon men jag kan inte lova nåt. Kanske imorgon kväll när jag är framme. Skall bli så kul nu, även om det känns jobbigt! Riktigt jobbigt!
KRAM PÅ ER ALLA!!!

2010-08-17
11:02:19

Tänderna
Skall snart sticka iväg till golfbanan för träning och lunch. Skall bli najs med miljöombyte för en stund. Kolla in i väggarna här och bara tänka på allt och alla ger inte så mycket mera. Bara ännu mer resfeber.
Blev en promenad imorse, bara för att lätta tankarna och för att få frisk luft. Men jag konstaterade ganska snabbt att jag är disig i huvudet pga tänderna. Inte pga något annat. Helt enkelt. Jag vill gärna inte tugga nämnligen och gå gjorde lite ont. Men lite smärta kan man ta, men i och för sig fick jag min beskärda del ifjol när ryggen var slut.
Mamma och pappa är på väg upp hit nu. Så jag kanske kan snacka lite med dem innan jag åker till banan alltså.
Skriver mera ikväll. Då när all packning är klar. Jag har inte ens börjat med golfbagen ännu. Och där finns det grejer som jag INTE skall ha med. Kan ta ett tag känner jag nu...
Kram

2010-08-17
07:36:35

Resfeber
God morgon mina vänner!
Sista morgonen på holmen, för nu. Blandade känslor. Tänderna värker men jag har ändå humöret på topp. Lite trött förståss, men jag har ju inte sovit heller. Resfebern har satt in nu. Det känns.
Idag blir det packa det sista och sen fara iväg och golfa lite, har träning i eftermiddag. Fint. Och sen skall jag hem och äta hare. Mums. Får se vad vi gör ikväll. Men mest troligt blir det hemma och vila upp sig inför den låånga resa jag skall göra, på 1 år. :D
Men nu skall jag hitta på nåt medan jag mumsar i mig frukost. Det är svårt att tugga så jag tar lite tid på mig att äta.
Kram

2010-08-16
21:14:56

Biljett bokad
Nu är jag hemma igen, och vid datorn igen. Blev en dag med lite annorlunda utveckling. Blev tandis först, följt av ont i tänderna. Så nu har jag ont. Ännu! Sen blev det ärenden på stan och hem. Hemma fick jag mitt pass, så nu är flygbiljett bokad! JAG ÅKER ONSDAG MORGON MED ROLFEN OCH FLYGER PÅ EFTERMIDDAGEN. Så då vet ni det.
Blev träning i Kastelholm ikväll. Ganska fint väder och ganska skönt att träna, mycket känsla blev det, igen. Sen blev det hem. Så nu är jag hemma och skall sova lite för att imorgon packa det sista och kanske träna, eller jag skall träna lite.
God natt!

2010-08-16
07:45:44

Tandis

God morgon!

Skall sticka iväg till tandläkaren nu. Tyvärr. Så jag kommer komma hem med en icke fungerande och väldigt känslolös underläpp, antagligen.


2010-08-15
16:49:01

INTE klar än
Sitter nu på rummet och packar, eller försöker. Det är inte så lätt att veta vad som skall packas var. Har nämnligen 2 väskor påbörjade, eller ena är nästan full och andra halvfull. Och jag är INTE klar än... Det kommer bli mycket övervikt.
Blev en tur på motionscyklen och en snabb visit i "gymmet", alltså kontoret, där mina gymsaker är. Så nu är jag färdig tränad för idag. Imorgon blir det golfbanan på kvällen/eftermiddagen. Det får bli min träning för nu. Hinner som sagt inte med så mycket mera, TYVÄRR!!!!
Nu skall jag nog städa rummet också, ser ut som om det skulle behövas. Då kanske man hittar saker man inte visste att man hade kvar, eller sökt i månader. Nej, jag vet, jag städar inte så ofta.
Ha en bra kväll! :P

2010-08-15
13:04:50

1-2-3
Nu är jag hemma igen efter lite träning i 4 timmar. Drar ner lite på träningen nu för att 1) va hemma med familjen, 2) vara sugen på att spela i Atlanta och 3) hinna packa.
Så jag är något stressad och hinner knappt med det ena efter det andra. Men men. Nu skall jag packa och sen skall jag faktiskt cykla en stund. Kanske en timme eller så. Kommer i alla fall se på film. Men jag måste göra någonting nu annars blir det pömsigt.
Ciao

2010-08-15
07:24:59

Förväntningar
När det morgon igen. Som vi väntat så länge på.... Nåja, man skall ju vakna någon gång. Sov okej, även om jag ibland vaknar och påminner migsjälv om att jag skall åka snart! Jobbigt, men även kul. Liksom, jag förväntar mig ju en del, av det jag kan fantisera framför mig, men jag vet ju inte om det är bättre eller sämre än verkligheten. Jag vet ju inget. Jo, en grej. Jag vet att någonstans i skolan finns det rulltrappor. Det är allt, och det är ju inte så mycket.
Idag, eller snart skall jag iväg till Kastelholm och träna lite. Blev ju inte så mycket igår och idag är jag pepp för det så skall snart sticka iväg. Klockan är ju fortfarande ganska lite men desto tidigare kommer jag hem. MÅSTE packa ikväll. Blev ingenting igår... Hmm.. Stress? Kallas det så!?
Skall gå och va lite social i alla fall, en stund innan jag åker. Ha en bra dag allesammans!

2010-08-14
20:57:25

Kubb
Fattar inget. Nu har jag tydligen Internet chrome. Vad är det för stil. Allt är konstigt. Skulle kolla lite film men det verkar inte heller funka. Alltså på nätet. Men men.
Vi har ätit kräftor och spelat kubb med Totte och Johanna. Så det var kul. Nu ska jag försöka sova. Men just hände det att jag inte fick bort tandtråden pga mina lagade tänder. Mamma fick klippa bort den. Det är jobbigt!
Nåja. Nu skall jag kolla film. God natt!

2010-08-14
11:33:11

Skype

Hej.

Har vart iväg och tränat en LITEN stund. Blev bara 90 minuter, sen var jag dyngsur så jag for hem. Vill inte bli sjuk i onödan nu. Skall packa lite och sen skall jag iväg och träffa Sara i eftermiddag.

Laddad just ner Skype, eller fixa ett konto. Men jag kankse är dum, men finns det inte möjlighet att få en ikon på datorn!? Jag måste va knäpp eller så är det bara omöjligt. Känns som man är lite lurad just nu. Har ni svar, kommentara detta inlägg! Snälla.

Nu skall jag packa ner julsånger! Tjopp


2010-08-13
21:25:34

Pelarus

Nu hemma igen efter spel och lite allt möjligt. Kort sammanfattat, jag spelade från gult, slotts, 79 slag, 35 puttar. Vinst över pappa med massor. Honören höll jag rundan igenom. Najs. 31 poäng. Kort sammanfattat som sagt.

Lovade kasta upp bilder på båten som vi såg i Helsingfors igår, så här kommer de:





Namnet på båten är Pelarus



Nu kanske ni förstår hur stor den är.

Tänkte lägga upp lite bilder på min packning till USA, before and halfway thru.



Before!



Almost halfway thru.

Men nu skall jag sova lite. Skall upp och träna imorgonbitti. Så kan jag träffa Sara på eftermiddagen sen! Och va med familjen på kvällen. =P


2010-08-13
13:21:05

Fläskläpp
Skall snart sticka in till stan och sen skall jag iväg och spela familjekamp med pappa. Egentligen skulle hela familjen va med men mamma är sjuk och totte i finland så lite dessermerat men pappa och jag skall i alla fall spela.

Imorse var jag till tandläkaren, så nu har jag haft "fläskläpp" hela eftermiddagen. Hon bedöva hela överläppen så mamma tyckte jag såg konstig ut. Nu har det dock börjat gå ner men det är lite kvar ännu. Vågar inte visa mig offentligt ännu... Men det skall jag snart komma över då vi skall till resebyrån och kolla in en ny flygtid.

Blev ett fyspass just också. Cykling 58 minuter och sen ben, armar och mage efter det. Ganska fint. Så jag kom ut ur duschen för 4 minuter sen typ. Men nu bär det av till stada!

Morsning!

2010-08-13
07:14:17

Vaken
God morgon!

Eller ska man säga god förmiddag. Beror ju lite på när man klev upp. Men pappa och jag klev upp kl 4. Men vi gick och la oss igen kl 5. Bara vi kommit hem så sov man igen! Det var så fint. Så nu har jag sovit i 10,5 timmar. Välbehövligt! 

Dagens program är relativt öppet. Det enda jag vet är att jag skall till tandläkaren och sen fysa. Men jag tänkte också planera in lite golf någonstans. Frågan är bara när! Men det skall jag nog lösa. 

Ha en bra dag! 

2010-08-12
18:38:31

Helsingfors
Nu är vi på båten på vg hem. Äntligen. Både pappa och jag är helt slut, i alla fall i benen. Så det skall bli fint att komma hem, även om det är kl 5 inatt!

Blev en trevlig dag, med flyg till Helsingfors imorse. Besök på ambassaden, i 2 timmar. Sen blev det en låång promenad i Helsingfors med besök på torget, en tur runt skatudden och ett X antal bilder på lyxjakten som var i Mariehamn för någon vecka sen. Kanske blev en 10-15 bilder totalt. Kommer upp här imorgon. Så nu har jag bestämt att min kommer vara 116 meter lång, så är den längst och störst i världen! =D 

Men nu skall vi snart sova för som sagt, vi skall upp kl 4 inatt för att komma hem! 

God natt! 

2010-08-12
06:14:21

Ambassaden
Snart bär det av till Helsingfors och ambassaden. Flyget lyfter om 75 minuter så vi måste snart åka iväg. Jag har tid på ambassaden kl 10.30 och sen efter det blir det väl en halvdag i stan innan vi antingen tar båten hem eller flörtat in oss på flyget hem.

Återkommer senare om vad ambassaden var för något och hur värt det var att åka dit.

Kram

2010-08-11
20:07:42

Bra dag!
Hemma igen. Eller egentligen har jag vart hemma i en och en halv timma. Men jag har hunnit med mycket känns det som. Pappa och jag har vart upp till hans jobb och kopierat papper. Jag har börjat packa igen och jag har kollat in Segemyhr. Så en del.

Idag blev en lång dag, och den är inte slut än. Började med bilskola kl 8. Då fixade jag körkortet så det är klappat och klart till jag är 70 bast. =P Dessutom har jag tillstånd för att köra i USA. Jag har fixat AMS papprena, bara att vänta till november innan jag får stöd, tur att det är retroaktivt.

Träning hann jag också med, såklart! Blev egen träning i 90 minuter och sen uppehåll 90 minuter. Linda och Lisa kom och åt lunch med mig i Kastelholm. Det var jättetrevligt! Tack för en trevlig och skoj lunch! Var jättenajs att se er igen, studenten sist!

Sen hade jag träning med Niklas, några timmar totalt. Det var också jättenajs! Blev klokare och bättre, hoppas jag i alla fall. Fick mera att tänka på till USA vilket är bra, kanske inte träffar han förän i december men det skall inte gå såå långt. Det skall vi se till. Gjorde min livs första eagle på 10an kungs idag på spellektionen. Så helt ok det med!

Så summa sumarum, så har jag haft en lyckad dag! Tack till alla som gjort den sån! Imorgon blir det Helsingfors. Planet lyfter 8.30.

God kväll!

2010-08-10
21:34:15

Fatta!?
Hemma igen. Skönt. Nu snart sova. Jag är trött. Helt enkelt. Hade mentalträning mellan 8-9 på golfbanan ikväll så jag är trött nu. Dessutom blev det ju oförberedd fys innan dess. Så skönt med sömn nu.

Har läst en massa papper från USA och fattar hälften ungefär men jag fattar säkert när jag kommer dit. Men det jobbiga är ju att man måste fatta nu också... Men jag gör säkert det snart.

Skall kolla lite på TV och sen sova nu. Imorgon blir tidig med bilskola kl 8 och sen lunch och AMS och träning. Fiint med andra ord.

God natt!

2010-08-10
17:44:50

Vinst

Hej!

Nu är jag redo att lägga in ett inlägg igen. Har vart en annorlunda dag med mycket upp och nedgångar. Just nu sitter jag och kollar in ett konstigt program på tv. Helt ok. Men konstigt.

Blev en dag med träning, vinster (!) och mera träning. Hade tävlingar på gruppträningen och jag vann nästan alla, jag missade inte green en enda gång i alla fall. Vilket ju är positivt! Sen blev det puttning och wedgar. Körde en skön träning. Från 52 meter så körde jag igenom hela bagen, inte puttern men resten. 

Nu skall jag snart tillbaka till Kastelholm för mentalträning. Kan behövas. Och sen skall jag hem och läsa en massa papper som kommit från Georgia State. =P 



Detta kommer ses som light-packning efter min resa till USA.


2010-08-10
08:09:34

Kaos
Just nu känns det som ett stort tomrum inom mig. Jag far inte till Ambassaden idag, utan jag blir hemma 2 dagar. Vilket resulterar i ett enda stort KAOS!

Men men. Efter aggressioner och känslor igår blev det nattsömn och nu är jag på väg till Kastelholm för träning. Även om alla planer slopades igår. Nåja. Det är som det är. Men nu är jag stressad. Nu vet jag inte ens när jag skall flyga mera. Blä för USA känner jag nu...

2010-08-09
19:11:37

Filosoferar
Shit. Det är jobbigare än man tror att packa. Det känns liksom tomt på någe sätt. Tänk att rummet skall stå tomt, jag kommer befinna mig på en TOTALT annan plats. Det känns liksom så tomt, eller kommer kännas så tomt.

Sen kommer det värsta, att ta avsked för en längre tid. Usch. Men å andra sidan, jag vill inge hellre just nu. Men det känns jobbigt just nu, och antagligen några dagar framåt.

2010-08-09
17:10:59

Motionscykel

Länge sen sist känns det som. Men det är som det är nu när man har mycket att stå i. Allt mellan himmel och jord känns dt som. Till exempel for min veckoplanering idag när pappa ringde och berättade att jag har ambassadtid imorgon halv 11. Säger bara önska mig lycka till!!!

Blev annars en dag med träning, biltur och mer träning. Hade lektion med Niklas imorse, vilken började med att åka ny touraeg (kanske konstig stavning, men jag är inte hemma på VW bilar) från rangen till parkeringen. Så sen började träningen. Efter den blev det ytterligare en timme på rangen och sen puttning. Totalt blev det 3,5 timme på rangen och 1 timme puttning. Sen hade jag närspelstävling med Seb och Emma som jag vann, eller ledde fram till regnet. Då for jag hem, nästan ganska direkt, efter lite spring på klubben fram och tillbaka.

Hemma sen blev det fys, motionscykel. Tråkigt, omotiverande och jobbigt. Men jag satt ändå och kollade film 30 minuter. Sen blev det cirkelträning ute. Riktigt najs, hög intensitet! Fin work-out. Kan behövas. Känner mig ändå fysiskt stark just nu. Men det är också det enda. Nåja mer träning bara.

Föresten är det jobbigt att åka till Kastelholm, för när jag är där så blir det liksom känslan av att "shit jag måste ju cykla hem också". Men det är ju inte så, tack och lov. Men även vägen dit känns längre och tråkigare. Tur i alla fall att jag inte har mycket kvar innan jag åker och sen inte behöver se den på ett tag. =P Även om jag säkerligen kommer sakna den som attan, och alla i Kastelholm! Vissa mer än andra. Men så är livet.

Nu skall jag fortsätta med min packning, tvätt av kläder och strykning av kläder.

Tjao


2010-08-08
20:29:48

Möjligt
Nu har jag hunnit med att titta på serie och strykt kläder. Men strykningen var jobbig för allt måste vara så platt som möjligt för att kunna få med så mycket som möjligt i så lite som möjligt. Men det blev i alla fall en del som jag hann med. Men nu skall jag fortsätta kolla in serien.

God natt!

2010-08-08
17:56:28

Soptunnan
Spelade kungs på tävlingen Soptunnan. Passande namn... Nåja, spelade 77 med 2 dubblar i följd 7-8. Sen tappade man lite fokus. Men jag kämpade på och med en dum bogey på sista bölev det 5 över. Birdiesarna trillade inte dit så det var svårt att ta sig tillbaka från 4 över. Men jag kämpa och slet som en häst. På 15 testade jag att käka vildhallon, och det resulterade i en bra drive, så jag tänkte tyst för mig själv att "oj  super Hal(l)onen". Och det blev faktiskt en birdie, satte en långputt.

Kom hem för en halvtimme sen och har nu duschat och käkat gröt med jordgubbar på. Mums. Nu skall jag kolla in lite serier på nätet. Blir hursomhaver en tidig kväll för 1) jag har träning med Niklas kl 10 och 2) jag är fortfarande trött efter cyklingen i kroppen. Så det är perfekt för en tv kväll. Även om jag borde packa ner kläder till USA. Kanske borde stryka lite också... Jo det får bli så. Men det blir sen. Nu är nu. Nu är serie.

Tjopps!

2010-08-07
19:40:05

Inspiration
Hej!

Nu har jag kollat in Herr EM från Vanajanlinna. En dansk, Bjerregaard vann. Grattis. Nu skall jag träna ännu mera, ännu bättre, för jag VET att jag kan spela 15 under på 4 ronder. Inga problem. SÅ NU SKA JAG TRÄNA.

Finnarna blev en besvikelse. Lite inside information, herrarna har satsat till 150% av finska golfförbundets pengar på denna tävling. Och så har de 4 spelare top 60. Inge vidare skulle jag säga. Men så är bara fallet, fakta.

Blev en stund på stugen med mamma och pappa. Trevligt. God mat och bra musik. Alltså det är Itech på Käringsund ikväll och med nordlig vind så hörs det bra. Så mamma och pappa skulle stå och hoppa inne i vedboden, det hördes bäst där. Synd bara att det är så lågt till tak. Jag kan just och just stå opprätt.

Nu skall jag kolla på Segemyhr. Sen blir det sova tror jag. Är liksom lite trött ännu. Ciao

2010-08-07
15:15:34

Tävlingar
Nu är jag hemma en kort visit igen. Skall via handlarn och ner till stugan. Jag har middagsmaten med mig så jag måste skynda mig nu snart.

Blev en dag av träning, men jag är ganska trött av en viss anledning (!), så fokuset slutade i tävlingar istället. Men nu skall jag vila och sen imorgon är det tävling.

=P Men nu byta om och ner till stugan.

2010-08-07
06:53:19

Bil vs. cykel
God morgon!

Nu är jag fortfarande trött från igår, och det första jag sa till mig själv imorse var att "jag kommer aldrig mera sätta mig på cykeln till Kastelholm". Sen tänkte jag att "fint att sätta sig i bilen och ta sig till Kastelholm, det är bra mycket snabbare och bekvämare".

Så jag ser fram emot det nu. Bilen som har vadderat säte! Mums. Men nu snart blir det frukost, bara jag orkar upp ur sängen. Jag har inte ens vågat testa om jag har någon form av träningsvärk. Men antagligen i baken.

Morrn´

2010-08-06
20:30:44

Time-out
Nu har jag fått mat i magen så nu skall jag sova, orkade inte kolla på tv så jag skall kolla lite på film nu istället. Blir slutet på Time-out.

GOD NATT!

2010-08-06
19:17:15

Challange- Done!

HEMMA!!!

Så himla fiiint! Nu skall jag gå igenom hela dagen för er. Från väckning till middag (som jag ånjuter just nu!).

07.15 väckning + frukost
08.00 börjar cykla mot Kastelholm
09.42 ankommer till Kastelholm, dusch direkt!
11.15 lunch (lätt träning före det)
12.00-13.00 Träning med Niklas
13.34 spel på Slotts med Petra och Seb
17.50 spelat klart
18.05 börjar cykla hemmåt
19.39 ankommer till hemmet helt slut i benen
20.00 middag

Man kan i alla fall inte säga att jag vart slö idag! Den som påstår det kan ju testa detta själv. Det var jobbigare än jag trodde nu ikväll, men å andra sidan så visste jag det. Var osäker på om jag kunde genomföra allt men det gjorde jag med bravur! :P

En slutsats jag också kan dra är att mammas cykel med den sadeln inte passar min bak. Herrejäklar vad jag har haft ont i 69 km av 70,6 km. Men nåt som förvånade mig var att det inte var mera än 2 cyklister på vägen, alltså som jag mötte. Åland som brukar vara cyklisternas mecka. Nåja, jag hade ju tid för mig själv i alla fall.

Spelet gick ok med tanke på att jag bar bagen också. Spelade 75 på slotts. Det är ok tycker jag, med tanke på omständigheterna.

Och det sista jag tänkte på nu var att jag har tränat bra. I vintras sa jag när jag harva på på motionscykeln att jag skulle göra detta. Och nu är det gjort. Vilken otrolig lättnad!


2010-08-05
20:57:50

Jennys Challange
Hej!

Nu är jag på väg och sova, jag skall kliva upp tidigt imorgon för att göra min challange! Cykla tur och retur till Kastelholm och spela där emellan. Jag är pepp som faan och jag vet att jag måste äta mycket så en stor frukost kommer det bli imorgon! Sen en stoor lunch och mycket mat på banan! Tror jag.

Ikväll blev det mest hemma, efter bilskolan vill säga. Förövrigt den sämsta lektion jag vart på. Blev uttråkad efter 5 minuter, lektionen bestod av 2 timmar. Men jag härdade ut och nu är jag klar, nästan. Och snart har jag körkort till jag är 70 år! :D

Mamma och jag packade lite, sökte fram pengar och fixade mera och snackade mera om USA. Det är liksom det som går hett runt middagsbordet just nu. Lite tröttsamt men också kul. Jag måste erkänna att tankarna är svåra att hålla borta från USA men jag försöker.

Imorgon är det 1 år sen en jobbig grej. Hmm. Tungt. Mera om det imorgon, om jag vill och orkar. :/

Men nu sova!

2010-08-05
14:47:37

Inget att göra
Har verkligen inte någonting att göra. Just nu sitter jag bara och surfar runt på nätet. Men annars har jag inte någonting att göra. Ambassaden tog upp hela morgonen så nu är jag trött i huvudet. Dessutom är det inte klart än...

Var och hade körlektion tidigare idag. Gick bra. Sänkte bensinförbrukningen mycket på samma rutt andra gången. Men snart är det bilteori för sista gången och då skall vi också gå igenom ekonomisk körning.

Men nu skall fortsätta med min inget-att-göra-medan-jag-väntar-dag. Ciao!

2010-08-05
07:56:34

Dröm
Nu har jag drömt om USA igen.. Och inte heller denna gång var det skoj, eller jo vi freshman-spelare träffade varandra här på Åland, men jag blev totaldissad så det blev lagom skoj. Sen skulle vi spela golf på en korthålsbanan, eller stort övningsområde men det vet jag inte var det var. Inte här i alla fall.

Nu är jag dessutom ohälsosam, jag ligger kvar i sängen med datorn i famnen. Dessutom kom mina föräldrar hem nu, de skulle komma så jag är inte förvånad men att de skulle komma så tidigt förvånar mig lite. Men nu skall jag vara social och kanske börja tänka på packningen till USA. Sen skall ambassaden kontaktas och massa annat. Så jag lär ha att göra. Kommer snart en bild på packningen!

2010-08-04
20:02:56

Järn 7
Hej!

Nu är jag hemma igen. Efter en dag på banan igen. Blev en lite fuktig dag på banan men det är värt varenda droppe. Det är liksom så att man måste kunna spela i regn också, när det nu är en utomhussport. Vi hade sommarträning också, där vi bara skulle spela några hål på kungs med endast järn 7. Kan erkänna att jag var sur och irriterad men nu i efterhand så fattar jag varför och vet att det är bra träning. Men det gick inte bra.

Ikväll spelade jag 9 på slotts också, där jag hade som mål att gå 3 under och jag var 3 under efter 8 men med en bogie på sista så blev det "bara" 2 under. Men jag spelade så bra så jag är nöjd med det! Riktigt nöjd! (Ooops, har aldrig sagt så förr.)

Nu skall jag se om jag inte hittar något i tv. Är inte så intresserad av Miss Marple. Men kanske jag kan hitta något i tvn som går att titta på. Imorgon är det en ledig dag som väntar och sen i övermorgon min challange. Cykla tur och retur Eckerö-Kastelholm, med träning och spel däremellan. Så det skall bli jättekul! Man måste bara komma ihåg att få näring i sig under turen och dagen. För man kommer förbränna massor. Så imorgon blir det pasta till middag!

Godkväll!

2010-08-04
11:08:25

Omelett
Käkat en omelett, och vart och pratat med min föräldrar på stugan. När inte de kommer hit måste jag åka dit. Så det har jag i princip gjort nu, eller det är vad jag gjort.

Nu skall jag dressa om och sen skall jag bege mig till Kastelholm för träning. Det regnar ännu men jag lovar att det slutar framåt eftermiddagen. Så det kommer bli fint väder. Därför åker jag nu först.

Totte skulle komma ner nu så jag måste fixa lite med mina väskor till USA nu för att se vad som blir över för han. :D

Kram

2010-08-04
07:39:08

Falk
Ligger kvar i sängen och väntar på att regnet skall sluta så jag kan åka till golfbanan snart! Vill liksom bara dit men jag finner det onödigt att fara när det regnar. Allt blir liksom så blött!

Annars har jag sovit inatt, som tur är för jag är trött! Blev att kolla en film igår kväll så klockan for ju iväg, kollade 3e nya Falk-filmen, National Target. Bra film. :)

Skall väl ta tag i att gå och käka frukost.

2010-08-03
20:19:17

Mommes födelsedag!
Kastar i mig lite "middag" eller vad man skall kalla det. Har inte ätit vettigt sen 12 och mellan det och nu blev det en macka och en proteinbar. That´s all. Så nu blir det lite mysli och rågbröd.

Blev träning i flera timmar idag, allt från närspel till puttning, rang och skogsslag. Förenade nytta med nöje när jag var i skogen och slog, hittade nämnligen 16 rangbollar på 30 minuter i skogen. Så jag gjorde en nytta i alla fall. Sen fick jag ju bra träning i skogen. Skall göra samma sak med långa slag någon dag men då kan det inte vara fullt på övingsomrädet, det måste vara tomt för jag kan sprida lite...

Var på bilteori ikväll, och jäklar vad man tänkte på vad man gjorde på väg hem sen. Allt snurra i huvudet, man fundera på hur mycket man kollade märken, höll avståndet, höll hastighet, kolla speglar, ja allt! Herregud! Men det gick ju bra och jag är hemma! Var dessutom via mormor och grattade henne på sin födelsedag! GRATTIS MOMME!!! <3

Nu skall jag äta upp och kasta i sig en morot direkt från grönsakslandet. Gott!

2010-08-02
21:25:58

Newsletter
Snurrade runt på GSUs hemsida och hittade newsletter för juli 2010 och fann detta om mig och alla andra spelare som anländer till USA. https://www.nmnathletics.com//pdf8/705594.pdf

Trevligt!

2010-08-02
20:27:46

USA
Hemma igen efter familjeträffen på stugan. Det var trevligt! Riktigt trevligt faktiskt. Blev tävlingar och simning, men jag kan säga att det blev kallt att simma, jäkligt kallt. Men nu är jag hemma och väl hemma igen så blev det en varm dusch! Det skall jag inte klaga på! =D

Nu skall jag fixa igen med USA, alltså det närmar sig! Börjar bli lite nervös men jag tror att det kommer bli en resa värd att resa! Skall bli najs men samtidigt ledsamt att efter 19,5 år flytta till USA av alla ställen som första egna boende. Men det går säkert det också!

Nu skall jag fixa och trixa och imorgon blir det en tidig morgon med träning och sen bilteori på kvällen. =/

Ciao!

2010-08-02
16:15:37

Regn
Hejsan!

Nu är jag hemma en snabb sväng, bokstavligt snabb sväng. Skall ner till stugan på middag. Skall bli trevligt, tror jag. Synd bara att det regnar, då blir det troligtvis middag inne vilket blir trångt.

Men nu skall jag bara byta kläder och jag sen skall jag sticka iväg. Måste också hitta ett mindre paraply förstås.

Skriver mera ikväll om träningen idag!

2010-08-02
06:24:45

Innan klockan ringer
Nu är jag vaken igen, 40 minuter före klockan vaknar man... Jobbigt men samtidigt har jag tid att göra en del saker. Till exempel njuta av frukosten istället för att kasta in den i farten som det brukar kunna bli annars.

Skall sticka till Kastelholm snart, åker tidigare för att få vara nere på stugan längre ikväll, vi får Tottes svärföräldrar på besök så kanske bäst att visa sig lite.

Kram

2010-08-01
19:51:42

KM dag 2, 2 x club champion
Happ. Kan nu då titulera mig Klubbmästare damer och Äldre juniorer. Trevligt. Alltid trevligt! Spelade bra idag, fick inte i mycket puttar men spelade ändå bra. Landade på 72 (plus 1), men med en dålig avslutning, men jag kan trösta mig med att jag spelade bra ändå. Synd på puttarna men men, nästa tävling är en annan och då slinker de i istället. ser nu fram emot en träningsvecka med mycket puttning och sving och närspel på programmet. Snart åker jag så jag skulle vilja peaka lite nu innan jag åker.

Imorgon blir det träning med Niklas, fiint kan jag säga. Då puttning!

Ikväll har jag vart ner till stugan efter prisutdelningen, simmade men frös nästan ihjäl sen det var ganska kallt! Men väl hemma fick jag kasta mig in i en varm dusch och träna lite så värmen kom tillbaka. Sitter framför en öppen brasa och värmer mig dessutom! =P

Nu skall jag byta bag, lite motvilligt men måstemässigt. Ska man bära skall man. Så är det bara!  Nu jobba lite sen sova, upp tidigt imorgon, eller runt halv 8. Men tidigt!