Jenny Häggblom

2013-08-31
19:00:13

Omkastning i livet på en sekund
Det finns något som jag inte blir klok på, livet. Det går upp och ner och tar ibland fruktansvärda vändningar, vilket livet gjort under det senaste dygnet. Här i Halmstad är det inget som hänt. Men olyckan som skedde i Överby igår eftermiddag har satt spår i min hjärna och själ. Usch, jag ryser bara jag tänker på det. Jag tänker på de anhöriga till offret samt anhöriga till chauffören (vilka jag känner väl). 
 
H var en go kille som jag under en vinter spelade pingis med, han var en stor inspiration till min spelstil. Han var go och glad hela tiden och en riktig charmknutte som var 4 år yngre än mig. Jag tycker det är förjävligt att livet tagit slut för hans del, lågan har slocknat och han har somnat in för gott :´( 
 
Att en 17-årings låga slocknade och inte en åldrings är otroligt orättvisst, men det är livet. Jag har under de senaste 24 timmarna fått en annan syn på livet, det kan ta slut precis när som helst, ingen går säker här i världen. Så jag kommer göra det som är bra för mig och som jag kan påverka, nämligen mig själv, jag kan inte påverka andra och deras handlingar, jag kan bara påverka mig själv. Det jag kan göra i vardagen för att jag skall må bra och kunna göra (hinna göra) innan livet tar slut, skall jag tänka på varje dag framöver. Varken du eller jag vet när vårt respektive liv skall ta slut, det kan vara nu men även om 70 år, ingen vet. Så gör det bästa av livet är det som gäller nu. Varför spara på någonting eller skjuta upp någonting när man inte vet om man får uppleva det? Nej, gör det här och nu om man har möjlighet. 
 
Jag har dessutom insett att jag vart påväg ner i graven, och det absolut sista jag vill är att mina föräldrar skall behöva gräva ner mig i en kista. Det skulle vara hemskt och jag kan inte leva med den tanken, så nu jävlar skall jag göra vad jag kan för att må ännu bättre och bli frisk för att kunna göra det som jag verkligen vill. Varför skjuta upp till imorgon när jag kan förändra vardagen redan idag? 
 
Minnesvärda tankar som kommer leva med mig, R.I.P Hugo! Och ta han om dig John, jag önskar dig det bästa! :) <3 
 
Kramar

2013-08-30
14:23:16

Bilder från senaste tiden!
Då skall vi se, har uppdaterat min dator med lite bilder från telefon nu äntligen så då kan ni få en insikt i hur det är här nere, vad som händer och vad jag gjort/gör om dagarna, typ. Nu berättar inte bilderna allt, men lite i alla fall. :) Mycket nöje!
 
Vi börjar med Laudbilsracet (lådbil för normala svensken) på Stora Torg igår eftermiddag:
 
 
 
 
Sen går vi över till Flottracet på Nissan som hölls idag klockan 11.00:
 
 
 
Sen kan vi gå in på mera privata bilder: 
 
En promenad längs kajen, och denna stora kran som numer inte är i funktion men har vart det!
 
 
Min gymträning imorse! :) Så gött att vara på väg tillbaka! Sakta men säkert så! :) (ps Eleiko är här från Halmstad!)
 
Det var det. Hoppas det var lite intressant i alla fall. Nu skall jag se på tv och äta igen! Ciao!
 
 

2013-08-29
21:07:45

Torsdag och fotboll
Igår så var det fotboll som gällde så därför hann jag inte skriva någonting. Matchen var klockan 19 så jag kom hem lite över 21 och då somnade jag ganska snabbt, var trött. Gäspade på väg hem från matchen som slutade 1-1 men det skulle inte vart det om domaren inte vart en skandal. Helt sjukt hur domaren kan dömma sjukt! SKANDAL! Wille Ingves blev utvisad, sjukt många gula kort för ingenting och ja en skandal. Jag kan inte så mycket om fotboll, men jag kan så mycket att jag vet att det var skandal. 
 
Idag så har det vart så att jag haft en lugn förmiddag, butiken och träff med Sofia. Sen lunchade jag och efter det så for jag för att träffade studierektorn för Biomedicin. Så nu är det mera klart för hur min höst kommer se ut, det känns bra. Jag kommer studera med årskurs 2 och jag börjar således termin 3 av 6! Sjukt taggad! 
 
Efter det körde jag ett flexibilitetspass på gymmet och sen hem, plugga lite och sen ner på stan för lådbilsrace. Kom hem efter klockan 17 och började laga mat. Sen dess har jag vart hemma och kollat på tv och surfat. 
 
Imorgon väntar gymmet och sen så blir det flottrace på Nissan och sen plugg hela eftermiddagen. Skoj som attan! Ser fram emot morgondagen! :) 
 
Tjohoo!

2013-08-27
16:45:37

Ofrivillig väckning
Idag så har det återigen vart en ganska soft dag, har inte hänt så mycket. Sov dock mycket bättre idag än jag gjorde natten tills igår. Men imorse då så när man var trött och sov så väcks man klockan 7 av att de börjar köra grävmaskin med sveriges största magnet på, på andra sidan gatan, som lyfter bort en massa skrot, vilket låter högt. Normalt kanske jag inte skulle höra det men när det är sommar och varmt och solen lyser så blir det gankska varmt i min lägenhet så igår hade jag 28 grader och då måste man sova med fönstret öppet vilket också medför mera ljud än normalt. Så det är plus och minus med allt. Och sen när jag vilade i förmiddags (för att känna mig något utvilad) så börjades det att klippa gräs utanför på gården. Så man kan aldrig vara nöjd. Återstår att se vad som händer härnäst. 
 
Var på en fika med Wille idag (ni vet Ingves som spelar fotboll), trevligt snack två ålänningar och idrottare emellan. Måste göras om!
 
Kom just hem och har inte gjort så mycket annat idag. Planera lite för veckan kanske men annars inget. Soft fram till måndag så det är inte mycket som händer om dagarna, inte mer än jag gör det till. Just det, var på en PW i förmiddags i nya hoods. :) 

2013-08-26
19:11:28

Måndag igen
Just nu mår jag mindre bra, men det är väl precis som det skall vara. Livet påväg tillbaka skall inte vara enkelt och det har det vart hittills, så nu kommer mitt första bakslag, efter det att jag kommit på rätt spår. Nej jag har inte skippat maten, jag mår psykiskt dåligt men det skall inte stoppa mig från att bli frisk. Jag skall kämpa emot oberoende om det är tugnt mellan varven. Så det är nog tillfälligt. 
 
Annars idag så har det vart väldigt lugnt. Jag gymmade ett sjukt bra pass imorse och sen så kom jag hem och käkade lite och tog mig ner på stan för att köpa engångshandskar (om man skall handskas med kyckling så..) Lunchade och sen har det inte vart många knop, gick igenom ett skåp, kastade lite gammal mat och sen så har det vart soffläge hela eftermiddagen. Har just käkat kyckling och stuvade makaroner, och nu väntar jag på att Idol ska börja och sen skall jag sova för jag är trött. Jag sov inte många timmar natten tills idag. 
 
Jag drömde något sjukt, vaknade nämligen redan vid midnatt och var helt kallsvettig då jag drömt att en person i blommig jacka tagit sig in i min lägenhet och länsat den på alla ägodelar, men det var inte under tiden jag sov. Nej det var så att han var listig, han stängde av vattnet i lägenheten (från centralen) och sen när man blir förvånad av att vattnet rinner undan men inget kommer ur kranen (ni kan ju tänka er hur man står och kollar in diskhon och kranen) då knatar han in i lägenheten och länsar den på dator, mobil, radio, pengar m.m. men inte tvn. Sen smiter han ut igen och så sätter han igång vattnet och när man diskat klart så inser man att lägenheten är tom. Sjukt obehagligt, inte undra på att man inte kunde sova. 
Kan ha att göra med att jag somnade med öronproppar eftersom nollningen var på farten utanför mitt hus. Så ljuden från trapphuset kan ha spelat in i min dröm senare. 
 
Nu skall jag sätta mig i soffan och chilla, som jag inte gjort något annat. Kanske kan snacka med någon så det kanske känns bättre så småningom. 

2013-08-25
18:54:57

Söndag den 25 augusti
Nu är det söndag igen och vi väntar på att nästa vecka skall börja, en vecka som jag bara skall softa och ladda alla mina batterier inför skolstarten. Kommer nog träna lite men även softa och ta det allmänt lugnt, lugnet innan stormen liksom. Skall bli skönt. 
 
Idag så har jag tvättat och strukit, sen så har jag vart på fotbollsmatch. Halmstad tog emot AIK hemma, bara måste se den matchen då jag antog att det skulle bli drag på läktarn. och det blev det. AIK klacken var aldrig tysta, och absolut inte när AIK fick ett mål i baken i slutet av första. Matchen slutade 1-0 till Halmstad och det var sjukt viktigt för tabellen, då HBK ligger precis på nedflyttningsplats. Så 3 viktiga pinnar. 
 
Imorgon blir det gym och kanske förhoppningsvis ett möte för att bringa klarhet i diverse saker. :) 
 
Heippa

2013-08-24
16:26:25

My Lovely City! :)
Idag så har det inte vart tenta och jag har sovit som en liten nasse natten tills idag. Så gött och sova och efter frukost så sov jag nästan en timme till, sen var det dags att ta tag i dagen. Men jag låg lite lågt till fram efter lunch för då så fick jag nog ge allt jag hade och lite till. 
 
Efter lunch så var det nämligen prova på Bootcamp i Picassoparken från Friskis och Svettis, så jag passade på att vara med sålänge det är gratis. Och det var det. Det var sjukt skoj och sjukt jobbigt, jag skakade i musklerna när jag kom hem efteråt. Som "plåster på såren" så fick jag lite varor från Apoteket, bla en after sun och några hudprodukter och en flaska vatten. Men det var gott nog. Kom hem och vilade en stund, käkade och sen gick jag ut på en ny promenad. Liksom som om jag inte fått nog. 
 
Gick ut på en konstvandring runt Halmstad stadskärna. Väldigt berikande (om man är intresserad förstås), jag kollade mest på folk och kom ut i frisk luften. Passade på att ta lite bilder och kommer en här nu från min lilla trip runt staden. 
 
 
Detta är symbolt med Halmstad-tre hjärtans stad. Den nedre bilden är ett räcke som sträcker sig längs Nissan (som går genom stan) och på ca var 3 meter så kommer det ett hjärta. Otroligt hur fint man kan göra med så lite. :) 
Den övre bilden är ganska ny, (okej det är båda men), det finns en bro här i Halmstad som inte är trafikerad av bilar, bara fotgängare och cyklister, och på den bron som har stålvajrar som räcken hänger det 100-tals hänglås. Dessa hänglås symboliserar olika människors kärleksrelationer, om man t.ex. förlovar sig eller gifter sig, så kan man gå till den här bron och hänga upp ett hänglås, skriva sitt namn och datum på och kasta nyckeln i Nissan, som en gest att detta är Kärlek. Otroligt fint och vackert! Vilken symbol! 
 
Så, man kan sammanfatta denna bild som ett måste att komma ner och upptäcka denna pärla på Svenska västkusten! Man kan inte annat än bli kär i den här staden! 
 
Lite positivare inlägg idag i jämförelse med gårdagens! :) 
 

2013-08-23
16:56:46

Den bistra sanningen
Nu är tentan skriven och jag kunde faktiskt gå ut från salen med ryggen rak och huvudet högt. Det kändes bra att skriva och nu är det över så då känns det ännu lite bättre. Nu är det sommarlov igen i 1 dryg vecka innan skolan drar igång på riktigt, men jag stannar här i Halmstad! Ingen ide att komma till Åland och sen om jag skall vara ärlig så vill jag inte heller. Jag skall förklara varför nu, VARNING för att jag kommer gå in på mitt privatliv lite mera än jag brukar, men det är ett måste. 
 
Senaste veckorna hemma, eller de sista veckorna så har vart väldigt omtumlande för mig, jag jobbade mycket, slet ont där, haft problem med ryggen, längtat ner till Halmstad och mina vänner, och så har jag längtat hemifrån. Hemmet har alltid under min golfkarriär vart min "borg", min säkra plats i tillvaron, där jag hämtat kraft och fått perspektiv på livet på andra sidan golfbanan. Mamma, pappa och brorsan har vart viktigt för mig hela mitt liv, jag har alltid uppskattat att ha sällskap av familjen. När jag reste som mest så träffade jag inte dem så mycket och när vi umgicks så var det i princip på golfbanan eller någon middag eller liknande, men förstås lite mera under vinterhalvåret då golfen låg nere. Men min brorsa flyttade hemifrån för 5 år sen och det var väldigt omtumlande för mig att brorsan helt plötsligt inte längre låg och sov till klockan 12 på dagarna. Jag saknade faktiskt hans sovmornar. Men det är livet gång som lillesyster, att storesyskon flyttar hemifrån och man blir sist kvar med sina föräldrar. 
 
När mina föräldrar fick semester den här sommaren, i början av Juli, så vändes hela min tillvara som en 5-öring. Det bytte skepnad på bara en natt, även om jag känt det på mig en längre tid så kom det nästan som en liten chock när beskedet kom. Mamma och pappas skall gå skilda vägar, de skiljer sig helt enkelt. Detta kom som ett slag i magen då det enda som vart min trygga punkt i livet skall splittras, förstås. Men det här är också livet gång. Jag har känt det på mig en längre tid men nu så kom det definitiva beskedet. Och sen den dagen, första semesterdagen så har jag levt med detta, och även familjen för all del. Det har vart en tid då man vart nere emellanåt, haft tankarna på andra saker som man inte skall behöva tänka på. Svårt att rikta fokus mot det som är viktigt för tillfället. Men efter detta så har jag vuxit och faktiskt tagit tag i mitt liv och gått upp ett par hekto/kilo (jag vet inte men jag vet att det är uppåt), då jag insett att livet inte är så tryggt som det alltid vart. Mitt liv förändras också, vare sig man vill det eller inte. Men nu är det tidens gång, och jag har börjat förstå nu hur det verkligen är att ha sina föräldrar på skiljda håll men ändå på Åland. 
 
Pappa bor kvar i Eckerö, där han har det som han gillar mest, jakt, fiske, pappa, jobb m.m. och mamma har flyttat till Mariehamn, och bor där närmare jobbet och sin vardag som hon trivs bättre i, även om hon lämnat sin barndomskomun så har hon bott i stan tidigare, det har inte pappa. Pappa har bott i Eckerö hela livet. 
 
Nu när det gått en dryg månad och livet har återgått till sin vardag så det börjat sjunka in hos mig att detta inte är en mardröm, det är sanningen. Mamma bor numera i stan och pappa bor ensam i Eckerö. Mitt barndomshem i Överby är inte som det var när jag lämnade för en dryg vecka sedan. Mamma har tagit en del möbler med sig och det innebär att det är tomt hemma hos pappa, och pappa har säkerligen flyttat runt lite hemma hos sig. Så när jag kommer hem nästa gång så kommer jag landa som ett bomb-nedslag i vardagen på Åland. En vardag som jag inte har kunnat påverka eller deltagit i den förändring som sker. Det är som att vara på en lång resa och inte veta vad det är som väntar mig när jag sätter min fot på Åland igen. Detta är skrämmande, men det är också en motivation till att bli frisk och fri och inte broende av att behöva komma hem så ofta och leva mitt eget vuxna liv, för det är det som väntar mig nu. Jag är 22 år och är en vuxen människa som i normala fall står på egna ben. Det skall även jag, men kanske jag är helt frisk när jag är 23. Vi får hoppas det och det är nu vad jag kämpar för. 
 
Hoppas det är okej, det var jobbigt att skriva men nu är det gjort. Ni kan ju kontakta mina föräldrar om ni vill veta mera, men det är nu så här och det kan varesig DU eller JAG påverka. Vi kan BARA ta hand om OSS SJÄLVA och det är väl tillräckligt det. :) 
 
Ciao! 

2013-08-22
19:02:45

Kvällen innan
Nu skall jag snart sluta tjata om tentan och plugget inför den här skrivningen, men det är liksom det enda (nästan) som händer om dagarna just nu. Imorgon sker det, imorgon smäller det, imorgon skall all min kunskap ner på ett eller flera ark papper och sen skall jag gå ut därifrån med huvudet högt och bröstet ut och vara stolt över min insats och verkligen hoppas på att bli godkänd på den här tentan, så skulle den vara över sen. Annars väntar nästa omtenta vid årsskiftet (ja du läste rätt, årsskiftet typ v51 eller liknande). 
 
Annars så sker det inte så mycket som sagt var, jag ligger mest hemma på min nya soffa och tar det lugnt med böckerna som sällskap, men nu skall det bli mera fart på mig och göra andra saker förhoppningsvis, om inte annat byta ut skolböckerna till en bra bok eller dylikt. 
 
Det är som jag skerv igår Nollning på gång här och idag vidgade jag mina vyer så pass att jag for till gymmet och till butiken i två resor, så då fick jag se lite folk och få syre på köpet (byta till fräch luft i alveolar dead space och physiological dead space) och då fick jag se lite nollor på farten som dansade, sjöng och spexade. Måste ta en tur runt campus också bara för att liksom. Kul kul! Men roligare blir det i nästa helg då det är flottrace på Nissan och lådbilsrally på Stora Torg! Ett måste att se på!
 
Igår så somnade jag med öronproppar i öronen och det var inte tidigt, för mina grannar började spela hög musik exakt när jag skulle sova. Så det blev och ligga ett tag och sen tog jag tag i saken och gick och hämtade öronproppar. Men sen sov jag gott tills ganska sent imorse för att vara mig :) 
 
Nu skall jag göra mina måsten och sen skall jag sätta mig bekvämt i soffan och bara ladda inför imorgon, nu har jag kolhydratladdat så hjärnan har glukos inför tentan imorgon! 
 
Wish me luck! 

2013-08-21
19:30:46

Onsdag
Ja, inte skall man ha det enkelt inte. Flera faktorer mot mig just nu,
- nollorna har intagit stan, en av dem bor granne med mig, vilket betyder hög musik och bira
- fritös-stank
- värme
- tågtrafik
m.m.

och detta skall sammanfalla men att jag skall försöka plugga lite. Inte optimalt.

Men men, det är bara idag och imorgon kvar sen skriver jag tenta och sen är det över!

2013-08-20
19:02:01

Bitar faller på plats

Idag har det gått väldigt mycket upp och ner, både känslomässigt och fysiskt. Dagen började bra, lite trött, sen kom lunchen och efter den, när jag satt vid datorn så började nästan tårarna rinna och jag blev ledsen. Inte pga maten men pga skolans hemsida. Så tog på mig kläder och hoppade på cykeln och tog mig ner till skolan för att reda ut ett och annat. En timme senare så satt jag hemma i soffan och mådde mycket bättre, då var alla hinder ur vägen och det kändes mycket bättre helt plötsligt. Vilket var skönt!

Annars har dagen bestått av plugg och åter plugg. Men nu börjar jag få koll på saker som jag inte fattade innan, så det känns bra. Ser fram emot fredag! 😄

Och jag kan säga att det ska bli skönt att få tentan ur vägen för jag har en del annat att tänka på också! Personliga saker som jag kan ta upp här då, saker som påverkar mig i tanken men som inte annars påverkar mig. Men emellanåt så kommer det opassliga tankar så då måste man vara bra på att säga "tack för att du kom och hälsade på, men jag har inte tid för dig just nu!", och åter fokusera på det jag sysslar med för tillfället. Vilket man blir bättre på ju mer man tränar. :)


2013-08-18
19:55:11

Tankar om anorektier
Söndag, min första helg över för Halmstad och den här hösten. :) Det är ännu 2 veckor till skolan startar men det skulle kunna börja imorgon för min del. Men nu får jag suga på den karamellen en stund till. :) Man bygger upp så mycket förväntningar på kommande kurser och läsår, så man vill bara kicka igång den nu. Men jag har ju studier på gång, omtentan ligger förlagt till på fredag så jag måste traggla lite till ännu den här veckan. Men idag så har jag haft en bra dag med näsan i böckerna samtidigt som jag kollat på friidrotts-VM. 
 
Just nu är jag inne i ett flow vad gäller min hälsa och tillfrisknande. Jag tycker det går väldigt bra och relativt smärtfritt :) Jag är jättenöjd och ser positivt på framtiden, även den snaraste framtiden, alltså de kommande veckorna. 
 
Men med tanke på ätstörningar, så har jag nu i helgen fått lite reflektioner på det. Det är vanligt förekommande, de vet vi alla, det är mera förekommande än du kan tro. (Ofta) en flicka blir inte sedd, hörd eller "presterar" när hon är 10 år (eller yngre), börjar bli introvert och agerar skadande mot sig själv samtidigt som hon försöker göra alla utomstående och familj nöjda, hon presterar hemma, i skolan, hos vänner och även gör sitt bästa i sin idrott. Men det räcker inte och hon måste bli mera restriktiv för att "fixa" de som anses svårt. Och sen klarar hon något av sina mål och inser att den här vägen fungerar, men då brukar det vara för sent. Då är hon redan inne i sitt restriktiva tänkande, ett tankesätt som är svårt at bryta. Men det går, om man bara får rätt hjälp och gör rätta val och är envis. Det viktigaste är dock att närstående ser detta i tid och ger flickan den bästa möjliga hjälp för att komma ut ur detta. 
 
Min historia ser inte riktigt ut på detta sätt, mina problem var inte kopplade till idrotten eller skolan, utan till mera personliga angelägenheter, något som nu 10 år senare, fått sin lösning och nu kan jag börja fokusera på mig själv, men på ett BRA sätt. Det har jag absolut inte kunna gjort under 10 år, men nu kan jag det. Även om det gör ont att ändra sitt liv så det passar, så vet jag också att min hälsa går i första hand, och alla individer måste må bra och på detta sätt så kommer vi alla göra det, alla som är inblandade. Jag inbildar mig det i alla fall. Jag mår ganska bra måste jag säga, även om det påverkar mig i vardagen. Men här i Halmstad så kan jag bara fokusera på mig själv och göra val som är bra för mig själv. Det kan jag verkligen och det känns så skönt. 
 
Från friidrotts-VM så fick jag en känsla av stolthet som infann sig inne i mig. Det är konstigt jag vet, att en 2,5års sjuk anorektiker jämför sig (i drömmarnas värld) med världstjärnorna i VM. Men jag gör det och känner mig stolt. Igår så tittade jag på damernas höjdhopps-final och alla (nästan i alla fall) är sjukt magra och ser ut att vara multi sjuka i ätstörningar, fast jag tror mig veta att så inte är fallet, men det går inte att undvika. När man nästan ser ryggkotorna från magens håll så känns det som att det inte är mycket som håller henne upprätt, så för mig är det nästintill oförståerligt att det kan hoppa 1,90 meter högt med de där taniga benen och smala kropparna. Det är något som faktiskt avskräcker mig från att själv vilja se ut så. Jag har testat, och insett att jag inte klarar det om jag vill göra det som jag älskar, vilket jag självklart vill. Då ser jag hellre ut som Shelly-Ann Fraiser-Park, sprintern som tog 3 guld. Men nu är jag inte 1,40 lång, men lika muskulös skulle jag gärna vilja vara. :) 
 
Det förekommer mycket ätströningar i idrotter där vikten är viktig, bland annat konståkning, gymnastik, backhoppning (faktiskt män här!) men det förekommer inom alla sporter i större eller mindre grad. Vare sig man vill det eller inte, så jag uppmanar er till att hålla utkik efter signaler och tecken på att flickor och även pojkar börjar förstöra sig själv och sin framtid. De kastar bara bort sin framtid och kanske också hela sina liv, och delvis annhörigas liv. Hjälp dem om ni kan! :) Det skulle hjälpa väldigt. 
 
 
Nu har jag terroriserat dig med detta så nu skall jag ge dit tid åt något annat som kan fylla din söndagkväll eller måndagmorgon. Själv skall jag så småningom sätta på en film och sen skall jag sova en stund, dvs nattsömnen. Hörs!
 
// Jenny

2013-08-17
20:24:53

Soffa
Ligger hemma i min alldeles nya och sköna soffa från IKEA. Skriver mera i morgon. :)

2013-08-16
19:12:02

Fredag
Blev en ganska så lugn dag idag. Blev en sväng till butiken för att fylla på kylskåpet lite och sen så har jag vart nere på stan bl.a. för att kolla på beachvolley från Swedish Beach Tour. Sen har jag försökt plugga men det går inte så prima som det borde, men förhoppningsvis imorgon förmiddag innan lunch och innan Helsingborg hägrar och IKEA där nere. :)

Ciao

2013-08-15
19:45:24

HEMMA!!

Hemma på egen kär Halmstadmark igen! Så gött att se denna underbar stad igen! Här är det fortfarande sommar och beachvolley på torget.

Frågan är plugg eller volley imorgon?!? Antagligen en kombination.

Gött att vara tillbaka för ett tag nu!


2013-08-14
19:44:34

Nu är det mindre än 12 timmar!
Nu är det MINDRE än 12 timmar till båten går, fy satan vad skönt det skall bli att åka härifrån! :) Jag ser fram emot det något så kopiöst. 
 
Idag har vart en lugn dag med bakning av min livs första Ålandspannkaka. :) Blev bra! 
 
Nu skall det strechas och sen ätas och sen SOVA och sen drar jag, nästa uppdatering är från mitt älskade HALMSTAD! 

2013-08-12
20:04:31

Nedräkning
Nu var det semester/sommarlov i några dagar och idag har jag inte gjort något så hemskt mycket. Vart sjukt trött hela guds långa dag och ser fram emot att få sova så småningom, men först skall jag äta lite och sen sova. 
 
Igår var min sista dag på jobbet, började 8 och slutade halv 2. Skönt att det är över nu, samtidigt som det vart skönt att vart aktiv och haft några strukturerade vardagar. Nu är det 3 veckor som jag inte kommer ha lika strukturerat om jag inte gör dem så. Vilket jag säkert försöker. 
 
Nu är det dessutom "bara" 6st Eckerö Linjen avgångar innan jag kommer åka med nummer 7 på torsdag morgon. Det går varje dag 3 st båtar från Eckerö, så det blir den sjunde sen när det är dags för mig att åka. Började packa idag så nu är det lite struktur igen. :) 
 
Imorgon är det sjukhuset och besök som gäller. Samma var det idag, och samma blir det på onsdag och sen så bär det av. Skulle jag inte fått tid på onsdag så skulle jag åka redan då, men nu blir det inte så direkt. Måste vänta i några timmar till. 
 
JAG RÄKNAR NER!!!! (om ni inte märkt det...) 59 h 25 min kvar till avång och frihet igen.
 
Ciao

2013-08-10
19:45:19

Näst sista dagen
Det är lördag. Jag är hemma och taggar för en sista sömn innan min sista arbetsdag imorgon. Skall bli så skönt när passet är över imorgoneftermiddag. Jag slutar någon gång mellan 13 och 14 så är det någon som vill komma på en kaffe eller mjukglass (eller lunch efter klockan 12) så är ni hjärtligt välkomna! Jag är närvarande från klockan 9 imorgon. 
 
Idag så har jag jobbat till lite efter klockan 14 och sen hem och byta kläder och sen ner til stugan där de hade besök av faster Annika och kusinerna Ted och Moa. En sväng ut på sjön och kollan på en simmande orm samt en del snack, oberoende så var det trevligt. Åkte hem och käkade kräftpasta och nu har jag suttit och hållit på med min ekonomi. Försöker bli lite mera ekonomisk den här hösten, skall hålla i pengarna ordentligt. :) 
 
Nu skall jag kolla på sporten, Halmstad BK tog 3 poäng på bortapland mot Dajas Åtvidaberg! GÖTT som attan! :) 
 
Nästa inlägg har jag sommarlov! :) 

2013-08-08
18:46:05

Måndag till torsdags händelser
Ojdå. Snacka trist vardag då jag inte uppdaterar så hemskt ofta. Men ska återigen försöka skärpa mig. När jag kommer ner till Halmstad så skall jag försöka. Men det är en vecka dit... 
 
Jobbar och sliter som vanligt. Igår blev det en lång dag men idag en lite kortare (typ 40 min eller liknande). Det är ganska beroende från dag till annan det där. Men idag var det lugnt så jag kunde sluta med bara lite övertid. Igår var det mera fart och fläkt där. 
 
I tisdags så var jag till Åbo för att ta en röntgenbild. En sk Dexa-mätning där man får fram resultat angående bentätheten i kroppen på valda delar. Den här sjukdomen jag lider av, bryter ju ner kroppen totalt inifrån och det betyder att även skelettet blir påverkat och urlakat. Så mina kalcium, kalium, magnesium osv kan vara totalt borta vilket då leder till svagare skelett. Och ett svagt skelett kallas osteoporos (det som gamla damer ofta har...). Det var alltså en bentäthetsmätning som jag gjorde på tisdag morgon. Så mamma var snäll och följde med mig till Åbo en snabbis. Åkte med Viking kl 03.20-07.35 och hade röntgen kl 9.30 på Pulssi. Klockan 10.30 gick bussen mot Gustavs/Kustavi och var framme klockan 12.00. Klockan 13.30 gick skärgårdsfärjan från Osnäs till Åva på Brändö. Klockan 15.15 gick nästa färja av samma sort från Torsholma till Hummelvik och var framme klockan 17.45. Sen följdes det av middag på Puttes Camping och sen hem och sova, i princip. Skulle ju upp på jobb dan efter sen så det blev försök till en lång natts sömn. Var ändå hyfsat utvilad på onsdag morgon. 
 
Men nu har jag jobbat i 11 dagar (bortsett tisdag, men jag redde upp efter tisdagen på onsdagen så jag säger att jag jobbade tisdagen, för ledig var jag inte....), så det betyder att jag bara har 3 dagar kvar nu. Fredag - Söndag från klockan 08.00 till klockan 13.00. Så 15 timmar kvar (med eventuell övertid) innan jag får semester/sommarlov och skall ta tag i pluggandet ordentligt. :/ Lagom skoj, men vad göra liksom? Ingennting. Omtenta är omtenta. Men nästa vecka torsdag så är det i alla fall HALMSTAD om hägrar! Skall bli sååå skönt! 
 
Nu skall jag lägga mig i sängen och se till så jag inte somnar för sen blir det tv med Holm vs. och sen får vi se vad det blir. Beror på om parabolen funkar eller inte, om den gör det så blir det nog något därifrån men om inte så blir det sova tror jag. 
 
Ha det bra! 

2013-08-04
18:31:39

Söndag
Nu är det bara 7 dagar kvar innan jag slutar jobba. Gissa om jag räknar ner... Märks det kanske?

Igår så blev det klassfest, med 7 pers (alla tjejer) på Dinos som jag styrt ihop. Sen hem och sova och idag upp på jobb igen så därför ingen utgång för mig igår. Bara ta det lugnt. Det är det som jag orkar med mer eller mindre. All min energi går på jobbet med tunga lyft och städning och en massa annat småplock som tar sin kraft.

Idag efter jobbet så kom jag hem och softade lite vid en svartavinbärsbuske och sen iväg till mormor på kalas. Kom hem vid femtiden och var helt färdig, men kollade på golf och pluggade. Skall fortsätta plugga efter Sarah Sjöströms 50 meters final.

Ciao.

2013-08-02
19:12:58

Fredagstrött
Trött. Sur. Trött. Vill ha 15 augusti NU! 
 
Idag blev det klart med resa till Åbo fram och tillbaka på tisdag. Dit med nattbåten, röntgen i Åbo och hem med skärgårdstrafiken igen och är tillbaka på ön igen klockan 18. Ett måste för att reda ut ryggens besvär, men jobbigt på samma gång. Får visserligen skippa jobbet men, blir ändå ingen vilodag. Ingen rast och ingen ro. Det gäller att vara pigg och alert hela tiden och vara alla till lags hela tiden. Och samtidigt vila och spara energi samt mata in en massa energi. 
 
Idag var det jobb, resa ner till stugan fram och tillbaka, matlagning och nu soffläge. I princip den enda vilan jag har är hemma på kvällen och då måste det pluggas och städas, diskas och allt annat hushållsgöra. Suck. 
 
Skall bli skönt att få ledigt snart, men först 9 dagar jobb (minus tisdag) kvar innan sovmorgon. 
 
Natt.

2013-08-01
19:24:02

Ibland inte som man vill
Ibland så vaknar man på rätt sida, eller så gör man som jag råkade göra och vakna på fel sida och vara sjukt nere redan när man kliver upp. Men jag har försökt vända på dagen men det är lättare sagt än gjort alltså. Men jag har gjort mitt bästa, dels så har jag 
 
- jobbat (lite över förstås)
- städat hemma
- vart till stan och gjort ärenden
- träffat Lisa på Bagarstugan, sjukt trevligt och skoj!
- bakat till mormor,
- inte hunnit vila ordentligt. 
 
Jag har även fått besked om att jag blivit ANTAGEN till Biomedicin inr. fysisk tränings 3 termin så jag kommer börja med det den 2 september vilket jag ser sjukt mycket fram emot. Nu skall jag äta som en dåre och gå upp i vikt så jag klarar skolan! :) Och även den här första tentan som kommer i första hand. 
 
Igår så hade jag en bra dag. Jobbade förståss, men jag fick även spela golf med Sebastian och 2 till, 9 hål på Slottsbanan blev det och det gick väldigt varierat. Några bra slag varvat med bla en socket och lite andra mindre lyckade slag. Men så är det ibland. Man kan inte alltid få allt. Sen efter rundan så var det dags för en något försenad morsdagsmiddag på Smakbyn och deras gourmet mat. Anledningen till den sena middagen är för att vi är 3 hela hushålll och sen jag, som det skall passa för. Och sannolikheten att det skall passa 6 pers från fyra verkligheter är ganska liten, men onsdag den 31 juli blev det iår. De hade nog god mat där, men jag skall ärligt säga att jag inte blev mätt. Men de blev de andra så det är ju bra det då. Jag fick äta lite mera till kvällsmålet istället så det löste sig. Men ändå. Gott var det nog i alla fall, det kan vi alla skriva under på. 
 
Imorgon är det inte mycket på schemat, jobb, plugg och besök nere hos mamma på stugan. Pappa ska spela KM i kastelholm hela helgen så mamma kommer vara mycket ensam nere men jag har annat planerat i helgen, bland annat så skall klass 1-3A i lusse (2007-2010) träffas och käka middag ute och det är jag som är huvudet bakom den träffen. 
 
Nu skall jag gå och försöka plugga lite, samt kolla på simning. 
 
Ciao