Jenny Häggblom

2012-05-31
16:24:38

Allt som hänt senaste veckan, nästan.
Det hinner gå ett tag innan jag kommer mig för att skriva här igen. Men jag försöker att skriva när jag kan, men som ni märker, ganska sporadiskt. :)

Idag är det torsdag, det innebär....ärtsoppa med plättar och sylt om vi skulle levt för ca 50 år sen. Men hos oss blir det fisk och nypotatis.. För den som nu är intresserad. Vad har jag gjort idag, jo just idag så har jag vart till stan igen, och for in till AMS för att ansöka om studiestöd, det är ju ganska lång handläggningstid så det är bäst att göra det så snabbt man kan så man får sitt bidrag när skolan väl börjar igen i september. Sen har jag klippt gräset samtidigt som det kom flertalet brandbilar, polisbilar och ambulanser förbi gården, då brann det i Storby. Vi var en sväng och kollade sen, som alla nyfikna ålänningar, typiska trynandet. Men huset var inte nerbrunnet men det var svart under taket och hål i taket. Så det har vart överhättat, men det brukar vara allvarligare när både Hammarlands och Jomalas brandkårer kommer hit.

Tidigare i veckan så har jag inte gjort så mycket egentligen, jag har vart hemma, softat, haft en sjukt sjuk rygg hela veckan, tack vare att jag städade åt hamstern. Så det var ju kul... Men det skall väl bli bättre men emellanåt känner jag mig som en gammal dam som måste böja sig ner till golvet genom att böja bägge knän, och det brukar jag inte, det är tantvarning på det!

Har det hänt något sen sist?? Jo, Loreen har vunnit Eurovision, för den som undgått det. Kylan har kommit tillbaka till vår vackra vår ö. Var ju en väldigt fin helg men sen så kom kylan tillbaka, och igår morse så hade vi enkomst 17 grader inne i huset så pannan åkte på igen. Vi kan inte ta sommar ännu... Tyvärr. Och som det ser ut framåt, så lär det inte bli så mycket bättre. Tyvärr är det regn utlovat både imorgon och lördag så skolavslut och studenter verkar få trist väder, men upplevelsen är nog densamma! :) Det får vi hoppas.

Snart så åker jag ner till Halmstad igen, på onsdag så sätter jag mig i bilen och kör iväg hem. Men jag stannar bara i 3 hela dagar, vilket innebär att jag kommer hem igen den 10e juni. Så jag blir några dagar men jag hinner se lite av min hemstad! Ska se om det är mycket folk på Tylösand eller om det är för tidigt för det ännu.

Jag håller på att ta reda på udda matkombinationer, några som jag hört är,
- ostbågar med mjölk ur djuptallrik med sked,
- honung i kaffe,
- mjukglass och pommes frites,
- wienerbröd och ansjovis,
- mazarin och ansjovis,
- mjölk med citron i,
- nyponsoppa och ketchup,
- pasta och tjinuskisås.
har ni flera så tar jag gärna emot, skall helst vara testat också, men allt går bra! :)

Har inte vart ut och tränat något den här veckan men jag var två gånger i förra veckan, dessutom två dagar i rad. Men nu har det vart lite för kallt så nu kommer jag inte åka den här veckan, i alla fall inte imorgon, men kankse innan jag åker till Halmstad. Vi får se lite. Men som sagt, inte nu i helgen.

Nu har ni fått ta del av lite av min senaste vardag, så jag skall se till att det blir lite oftare nu framåt! :)

2012-05-25
19:02:06

Skolpigg vid skolavslut
Nu har jag sommarlov och det är så jäkla trist alltså. Jag vill liksom bara plugga nu när jag väl går i skolan, även om jag vet att jag måste vara ledig också men jag trivs så jäkla bra så jag vill plugga! Funderar allvarligt på att söka någon kurs eller något, så jag får att göra i sommar, det är ändå 3 månader til skolan börjar.

Idag så har jag spelat badminton med familjen, jag har klippt gräs och jag har bakat bröd. Första gången jag bakat på surdeg, det var intressant måste jag säga. Hoppas det blev bra också, åkte nämnligen direkt i frysen när de var klart.

Igår och i förrgår var jag till Kastelholm och tränade lite. Men jag blev inte länge, det var inte så skoj. Men det går ganska bra, bättre än jag förväntat mig. Men förväntningarna ligger på socket nivå också.



I söndag/måndags var vi ut en sväng och rodde. Det är ju postrodden den 16 juni så mina päron och bror&sambo behöver roträna lite så jag agerade rorkult (typ). Jag styrde i alla fall. Tog lite bilder också. :)





Årorna var i vattnet som ni kan se. Nu är de ute och seglar men jag som inte tycker om när det lutar så jag är hemma och gör ingenting. Kanske skulle diska undan lite... Hmmm...

Ha det bäst! Imorgon är det stan som gäller. :)

När slutar alla skolan? Jag vill ha sällskap på Åland...

2012-05-21
13:14:21

Imorgon smäller det

Imorgon är det tentamen i socialpsykologi som gäller. Dags att gnugga geniknölarna och börja få in vad som de handlar om, allt från kommunikation, överträning, idrottskador till att jobba som tränare och rådgivare inom idrottspsykologin. Men det är intressant så då fastnar de lättare! Så det är vad min eftermiddag kommer handla om i stort sett.

I helgen var vi på folkrace, vi har spelat lite mera badminton och mamma, mormor och jag var till Norrtälje och shoppade i fredags. 3 generationer.

Nu ska jag dona lite här hemma medan jag är ensam, sen skall vi dona hela familjen!

Ciao


2012-05-16
09:35:01

Överträning
Kände för att skriva några rader, så då gör jag det. Just nu så pluggar jag Överträning och dess symptom, prevention, hur upptäcka i tid samt defenitionerna för de. Lärde mug just ett nytt krångligt ord, "irritabilitet". Varför krångla till det så mycket? :)

Skall plugga mer eller mindre hela dagen idag, skulle fara ut och träna men det verkar inte bli så värst bra väder så jag väljer att studera istället. Har ändå tenta på tisdag så det kanske är smart om jag prioriterar studierna ny den här veckan, har ändå nu 2 och 1/2 avsnitt att gå igenom till så det är lite som skall göras innan jag kan skriva tenta. :)




Tottes och min morsdagsbild som vi gav till momme, eller nja, jag photoshopade lite men sen blev det bra!



Snart är det den här tiden igen, hoppas vädret blir bättre tills dess.

Nu skall jag återgå till studierna. Solong!

2012-05-15
17:11:35

Sol

Tisdag och solen skiner. Mamma och jag har spelat badminton i blåsten samt att jag har pluggat en hel liten del men i alla fall. Håller på med överträning, så man kan ju inte plugga för mycket! :)


2012-05-13
09:09:14

Morsdag 2012
Trevlig Morsdag!


2012-05-12
19:38:33

Lördagkväll i maj
Sitter hemma, väntar på hockeyn som kommer kvart över nio. Sverige- Italien, Sverige vinner 5-1.

Donade lite här idag och vips så hade jag åstadkommit denna :)



Egen skörd är guld värd. :) (Rabarberpaj för den som inte ser det)

Har vart i stan en sväng och väntat på mamma och pappa som var på Lions Coctailparty, men det var tydligen inget speciellt. Men men, jag fick loda på i stan och sen pluggade jag lite. Och som sagt, nu skall jag kolla hockey klockan nio.

Hoppas hoppas att det blir bättre väder imorgon, skulle väl kunna bli lite mindre blåst, mera sol och fett mycket varmare!

Har en liten uns förhoppning om det, men man vet ju aldrig vad som händer! :)

Ha re bäst!

2012-05-09
19:32:27

En dag i solen

Tillbringades i Kastelholm med 40 bollar i hinken. :)

Sen for jag hem och pluggade kommunikation. Skön omställning.

Idag har jag också pluggat kommunikation så imorgon skall jag börja renskriva. Äntligen, snart kan jag gå vidare och snart börja läsa på svenska igen, men först skall jag rabbla mig igenom minst ett avsnitt om utbrändhet, och annat trevligt.


2012-05-07
13:47:21

Folkracepremiär

Hejsan,

Ännu en helg har passerat, första helgen i maj. Och nu är det måndag igen. Knegar dagar bara... I helgen så var jag och mamma och kollade på folkrace, Johanna och Sanna och deras pappa Bosse, kör, alla Söderlund i efternamn, och min bror brukar jobba, men behövde inte i lördags. Sanna körde bra, de andra körde också bra, men Sanna var bäst. :)



Sanna som bilen närmast kameran.



Johanna.

I söndags var vi in till Sparis och sen till Mattssons i Godby. Sen kollade jag hockey, som ju är obligatoriskt! VM är VM och händer bara en gång om året och nu i Stockholm/Helsingfors (för den som missat det!).

Nu skall jag plocka blommor och sen skall jag plugga lite, måste läsa Weinberg & Gould, för att förstå kommunikation inom idrottslag.

Ha det, Ciao bella!


2012-05-04
16:15:08

Åland
Nu är jag och mamma hemma på Åland igen. Vi kom hem i tisdags med rolfen och jag har i och med det vart hemma i 3 dagar. Men jag längtar redan tillbaka till den underbara vardag som jag har nere i Halmstad! Jag längtar hem!

Vad har hänt sen dess då? Jo, ja, egentligen ingenting. Har väl tränat i Kastelholm en stund igår, men det var så helsikes kallt så jag for vidare efter 34 bollar, men de 34 jag slog så slog jag över förväntan! Det gick ganska bra om jag får säga det själv, lite talang har man nog i alla fall! :)

Idag så har jag inte gjort så mycket, vart till tandläkaren igen, och har igen ont i tänderna. Var i onsdags också och efter det så fick jag ett blåmärke (ja du läste rätt) i tandköttet så jag kan inte tugga på den sidan, och det är ju såklart den sidan som jag alltid tuggar på. Så idag så har jag ont på samma sida men nu i överkäken. Buranan hjälpte inte heller.

Ungefär det händer. Nu är det hockey VM och jag kommer följa det slaviskt! :) Men jag vet INTE hur det kommer att gå. Jag har inte följt med i uppsnacket, och alla matcher och cuper som vart. Men jag vet att Sverige har superstjärnor men att de också har 6 raka förluster i bagaget.

Nåja, vi får se sen. Om drygt två veckor vet vi vem som vinner. :)

Ciao