Jenny Häggblom

2012-04-30
17:12:14

On the road again.....
Imorgon så var man på väg hem då, tyvärr. Jag vill stanna här, speciellt idag när det är solsken och 27 grader inne i längenheten, ingen risk för att man fryser ihjäl i alla fall. Riktigt fint vårväder!

Var ner en sväng på gymmet i morse, var ensam där och först. De öppnade nämnligen 10 och jag var där 20 över 8 men om man har gym på schemat så har man, så James släppte in mig och sen kom Widing och Lindgren också så vi var 3 hela personer där! När jag sen var klar och joggade hem så möttes jag av det tydligaste vårtecknet som finns, jag mötte doften av nyklippt gräs. Så skönt doft så nu är det vår på riktigt, här!

Imorgon åker vi som sagt hem, mamma och jag. Mamma kom ner i lördags och som tur var så upptäckte vi på söndag morgon på väg till golfbanan för spel att jag hade punktering på ena bakdäcket. Som tur var så är ju mamma duktig och snäll så hon hjälpte mig fixa det! Tack mamma, så nu kan vi köra hem med ett helt däck, behöver inte gassa 80 på E4an imorgon till Kapellskär. :)

Bilen är packad och nu förbereder vi oss för en sista kväll här nere, skulle vart på fotboll men det kommer nog bli lite kallt så vi skippar det och njuter hemma i stället. I min enkla boning!

Ciao

2012-04-27
20:00:34

Trodde jag, ja....
Hej,

Sitter i soffan och slötittar på tv. Väntar på att Let´s Dance skall börja, skall bli intressant att se på alla paren nu när äntligen Frippe är ute, han var ju hemsk! Nu är det bättre dansare kvar, med ett undantag och det är väl Henemark, men annars så...

Idag så har jag pluggat, har läst ett avsnitt om Ledarskap. Det var grymt intressant, så nu är jag desto visare vad gäller ledare, både formella och informella. Vad som kategoriserar en bra ledare, hur man tar reda på vilken typ som passar en person och lag. Så jag fick mycket ut av det. Böjade läsa i den svenska boken, och tog anteckningar på den, sen så har vi en bok till som tilläggslitteratur och den är på engelska, så jag tänkte att "ah, jag läser i den också så har jag lärt mig massor idag", får blond och blåögd som jag är trodde ju jag att det skulle stå lite olika i de båda böckerna. Men ack så fel man kan ha, jag läste exakt samma sak som i den Svenska boken. Så nu har jag läst allt två gånger idag, på två språk, för SÄKERHETSskull. :) Nåja, jag lär mig ju det engelska språket i alla fall. :)

Just nu så lyser solen in så fint i min lägenhet, det är nästan så att jag måste dra ner persiennerna för att se tvn, men det finns ju inget vackrare än vårsolen, så det får gärna lysa rakt in i min enkla boning. :)

Jag är ensam här nere, nästan, bara Lindgren som är här till, vad jag vet i alla fall. Det är nämnligen så att det är vår och när våren kommer så kommer ju automatiskt tävlingssäsongen för en golfare. Så mina klasskamrater är ute och spelar på tre olika tävlingar, bara för att sprida ut sig ordentligt. Josefin, Markus och Emma är uppe i Hjo och spelar Hjo-S Open, Gabbe, Phille och Johan är nere på PGA National och spelar första Nordea tävlingen för året och Tessan är till Skottland för att sprida ut sig ordentligt, och spelar där Helen Holm på anrika Troon. En tävling som jag också spelat för ett X antal år sedan med Finska landslaget. Jag missade cutten med bara ett fåtal slag, så jag fick inte spela den sista rundan men det var okej, såhär i efterhand, fick ju en dag med grym träning istället. Men jag får hoppas att Tessan spelar bättre och klarar cutten. :) Jag hoppas också att alla andra klasskamrater spelar bra golf och får spela vidare i helgen. De som är i Hjo börjar spela imorgon, så jag önskar lycka till. Grabbarna nere i Malmö så började spela igår och enligt resultaten så går det sådär, men jag hoppas att de klarar cutten i alla fall. :)

Imorgon kommer mamma ner, :) skall bli så skoj att se henne igen. Sen åker vi hem till Åland på tisdag..... :( det är inte lika roligt... Men först några dagar här med mamma!



En bild som finns med i vårt arbete som lämnades in igår!



Söt bild tycker jag!

Men nu börjar snart Let´s Dance så nu försvinner jag! :)
Peace Out!

2012-04-26
16:18:58

Visdomsord
Jahapp, då är man hemma och tittar på tv. Har pulat och städat lite här hemma, sökte lite på nätet och hittade den här.



Har vart med min cykel till verkstaden, får den på måndag senast. För sen skall jag hem till Åland. :(

2012-04-24
15:50:49

17 månader sedan....

Idag så har jag gjort något som jag inte trodde att skulle hända, i alla fall inte idag. Det tog nästan 17 månader, men nu, nu har jag spelat min första golfrunda! Det lyckliga skedde under förmiddagen, i solskenet och den lätta ostliga brisen ute på Vildshärads Golfbana. Det behöver ju inte tilläggas att det är en korthålsbana... Klockan lite över nio, halv tio så slog jag ut efter att ha slagit 4 sockets i rad på rangen, så peggade jag upp och kors i taket, jag träffade green och gjorde par. Hål två överträffade jag mig själv och sänkte putten för BIRDIE! Första för i år och senare också enda för dagen, men jag har spräckt birdiekontot! :) Bra start på par och sen birdie, men verkligheten kom ikapp mig sent om sider, 3 puttade trean för bogie och sen så trillade det in 3 bogies till så totalen hamnade på +3, vilket enligt mig är en helt Godkänd insats så här efter 17 månaders uppehåll. :) Lite ringrostig måste tilläggas att jag var, speciellt efter de där sockets:arna på rangen innan rundan. Men jag tog mig igenom och är välbehållen ännu. Har inte knakat någe mera i leder och rygg så det känns ju gött!

Sen kom jag hem, glad i sinnet och dumpade klubborna hemma och bytte skor och skulle hoppa på cykeln för att kvittera ut en tenta (fysiologin). Inte lika glad var jag efter det att jag insett att jag har punktering IGEN på cykelskrället. Så det var bara att parkera, låsa och gå till skolan och kvittera ut tentan. Som plåster på såren, tillfälligt, så löste jag in min trissvinst som jag hade och fick en ny lott, som sagt tillfälligt för när jag kom hem så skrapade jag den och det var en nitlott. Fick i alla fall tentan, och insåg där att jag inte behöver försöka överklaga resultatet och tjata till mig ett VG, när man ser och räknar ut att jag klarat U med 3,5 poäng, så 12,5 poäng finns inte på världskartan att överklaga heller. Men jag är godkänd i alla fall! Enda golfare som klarade det här. :)

Fick i alla fall ett glädjebesked här på eftermiddagen, att mitt paket från Sportamore hade kommit, så jag gick glad i sinnet och hämtade ut det. :) Det tog två dagar (lite skillnad från Bokus och fyra veckor!).

Satt just ute på balkongen i solskenet, det är just i skrivande stund 24,4 ute på min balkong. Så jag solade lite och pluggade på socialpsykologitentan som jag om 20 minuter skall påbörja. Det är lite nervöst då jag aldrig gjort en internet tenta innan och inte riktigt vet hur det går till, men det skall nog lösa sig. :) Är i alla fall sugen på att få undan den nu så jag kan fokusera på nästa del i kursen som också verkar sjukt intressant.

Kan bjuda på ett citat ur boken som vi har som kurslitteratur,
" Vi hör hälften av vad som sägs,                                        (50 procent)
vi lyssnar på hälften av det,                                                (25 procent)
vi förstår hälften av det,                                                     (12,5 procent)
vi tror på hälften av det,                                                    (6,25 procent)
och vi kommer ihåg hälften av det. "                                  (3,125 procent)

Så kom inte och säg att ni inte lyssnade, för det är ju så att vi inte lyssnar så noga som man tror. :)



Fyran på Vildshärads Golfklubb



Gymmet på Halmstad Golfarena (http://golfarenan.se/)

Nu skall jag göra mig redo för tentamen! Keep your fingers crossed for me! Please!

Ciao!


2012-04-21
16:40:52

Lördag
Idag så var jag en sväng till Arenan och tränade en sväng. Slog bollar, men jag kände mig som ett trögstartat tröskverk. Det knakade, knarrade, morrade, lät allmänt otrvligt och resultatet var sådär, men jag överlevde med blott lite ont i ryggen och kalla händer. Sen gick jag in i gymmet och strechade ut ryggen, så jag har faktiskt inte haft ont efter det. :)

Nu på eftermiddagen så var jag ut på stan en sväng. Och nu sitter jag hemma och slötittar på tv, men det är inget att se på kan jag säga. Skall nog ta mig in i duschen istället. Gör nog mera nytta där än här. Hoppades på att det skulle vara fotboll men det visade sig vara fotboll från i onsdags. :( Vill inte se samma match två gånger i rad. Så det får bli något annat istället.



Sm final idag, i Malmö. Herrarnas tekning är om 20 minuter! Kom igen Storvreta! Ta hem det i år igen, kom igen!

2012-04-20
15:51:17

Knasigt i dubbel bemärkelse
Jaha, en fredag är snart passe med vatten som dalat ner från himlen hela långa dagen. Nu sitter jag och "myser" i soffan hemma efter att ha gjort en hel massa idag. Började med att lite oturligt hoppa på cykeln i 5 grader och regn och cykla en timme, slutade med att jag halvvägs hamnade och cyklade på en kyrkogård (visste inte riktigt var jag var så för att komma snabbast därifrån så genade jag över kyrkogården). Sen kom jag i alla fall tillbaka till civilisationen på ett ställe som jag inte ville komma ut på men nu vet jag ungefär hur jag skall cykla för att komma rätt, nästa gång!

Sen kom jag hem och satte mig och värmde mig med en kopp varmt te. Jag passade på att plugga lite samtidigt. Sen så cyklade jag ner på stan en sväng, och kom hem med två sproilans nya tröjor för enbart 150 spänn, totalt. Så lite nöjd var jag allt. Sen så på eftermiddagen så tog jag mig ner till Europstop och kom hem med ett par nya jeans för enbart 400 spänn, nersatt med hälften, minst! Så jag har haft en bra dag fast inte vädret vart med mig.

Nu skall jag snart slå på tvn och kolla på familjen annorlunda på fyran och sen skall jag gå i duschen för att få tillbaka den värme som jag ännu inte riktigt kunnat generera själv. :) Ser fram emot det kan jag säga.

Hoppas ni har det bra hemma, jag har det grymt här nere! :) Längtar inte till Åland. kan jag säga. :)

2012-04-17
17:39:31

Älskade Halmstad
Nu är jag hemma i Halmstad igen. Det känns gött att vara här nere i the big city jämfört med Eckerö som ju inte är så stort. :)

Kom ner igårkväll klockan 22. Efter ett ha suttit fast i en bilkö i 45 minuter i Stockholm innan Tomtebodakurvan. PÅ sju minuter kom jag 200 meter. Kan säga att jag var duktigt uttråkad där ett tag men sen när det började rulla igen så gick det förhållandevis snabbt innan jag var ute ur Stockholm.

Mellan Norrköping och Linköping så regnade det ganska duktigt men sen så blev det sol igen så på det stora hela så hade jag tur med vädret. Men när jag sen kom ner så var jag ganska trött. Så jag somnade ganska snabbt och när jag efter en natts orolig sömn så vaknade jag trött som få. Då var det bara att ta sig och köpa frukost som jag inte hade här hemma. Men jag fick tag på det och dessutom fick jag med mig en brödrost hem :P

På förmiddagen så fixade jag lite här hemma och sen så bar det iväg till Arenan på lunch och information, för på eftermiddagen så hade vi en laboration på golfbanan som gick ut på att vi skulle kolla pulsen var femte minut och kolla om vi hade högre eller lägre puls i olika situationer som vi utsattes för i vårt eget spel. Jag gick med och var "markör" till Gabbe.

Sen kom jag hem vid fyra och nu så har jag kollat på tv i en timme, och nu skall jag gå in i duchen. Fick lite kallt när jag var ute på banan. Så det skall bli najs att få upp värmen och tvätta håret igen!

Imorse så kraschade ryggen, jag har ont i dexala lumbalryggen, just ovanför sias (dvs längryggens högra sida, på svenska).

Igår på vägen så kunde jag konstatera att våren kommit mycket längre här än hemma på holmen. I Linköping så var kossorna ute och här så växer nästan blåsipporna. :) Så de är lite bättre här. Jag klagar inte. Just nu är det 7,7 grader ute.

Ha det bäst

2012-04-15
18:49:40

På väg hem!

Imorgon så drar jag till Halmstad för två underbara veckor hemma i världens bästa stad! Jag längtar som attan efter att få komma hem igen. Det är liksom mitt place och jag saknar det mer än något annat.

Idag så har jag packat, gått och läst en tidning. Ungefär min dag. Med lite annat som bland annat tapetsering. :)

Nu är jag nästan redo att åka, väntar bara på lite kläder ur tvättmaskin men annars så kan jag dra hem!

Ha det bäst, nästa gång från Halmstad! 


2012-04-13
18:34:30

Fredagen 13 april

Idag, fredagen den 13, kan man ju bara önska att dagen skulle bli bättre än förutsättningarna (fredagen den 13 är ju inte världen bästa odds direkt för en lyckad dag). Så förmiddagen började bra, bäst var att jag kom ur sängen. Sen fick jag in lite rodd och så. Väl iväg till stan där det inte blev lika bra fortsättning. Dagen knatade på och först på eftermiddagen fick jag uppleva ett glädjerus igen när jag hittade en tapet som jag ville ha till vårt lilla bygge, som det kommer komma bilder på senare. Sen fick jag av mig kalufsen och nu så sitter jag och gör ingenting, 4 familjemedlemmar sitter som klistrade framför tv rutan bakom en Titanic berättelse.

Annars har det väl inte hänt något mera, men summan av kardemumman är att, jag faktiskt kunde ha stannat i sängen hela långa dagen. Faktiskt. Trots att det var skönt att få bort håret, i alla fall en del av det. Till råga på allt så kunde jag konstatera för en timme sen att jag tappat en bit i en tand. Grrr...

God natt


2012-04-11
19:48:19

Finally

Nu är det bara några dagar, sen far jag net till Halmstad och kommer njuta av att vara där nere i några dagar, dvs två veckor. :)

Men först skall jag göra lite annat här hemma, ska i kyrkan och på konsert bland annat.

Idag fick jag min bok som jag beställde från Bokia för 4 veckor och en dag sedan. Skall aldrig beställa därifrån igen. Men jag fick den ju till slut och dessutom innan kursen tog slut som väl tur är. Nu är det ju en dryg månad kvar men ändå:) har ju ett avsnitt kvar efter första delen av kursen som jag tentar bort om två veckor. :)

Nu skall jag fortsätta se på tvn, berg flyttar in hos Gunde svan. :)

Ha det bäst!


2012-04-08
20:48:52

Var en sväng till kyrkan

Och kollade in mamma när hon jobbade med att servera vinet på nattvarden samt kolla in årets fyra konfirmander. Så nu har jag minst en gång kvar i kyrkan det här året, julen kvar. Om det inte händer något annat någon gång.


2012-04-07
14:49:26

Hockey
Hej,

kom hem från stan för ca en halvtimme sen. Mamma och jag var och gjorde lite ärenden som var planerade, nu skall vi bland annat bygga en vägg som jag skall ta med till Halmstad när jag åker om en dryg vecka. :)

Födelsedagen var bra, vackert väder, men lite för kallt men annars bra. Och sen kom påsken, den stod och knackade på dörren men nu så är den här och idag är det påskdagen. :) På något sätt så går den här högtiden obemärk förbi mig. Det är första gången på åtta år som jag firar påsken här hemma, alla andra år så har jag vart ute och rest runt i världen, det har vart Spanien, England och Sverige men i år så är det hemma som gäller.

Just nu sitter jag och tittar på Nils Holgersson, men det är bara tillfälligt för jag skall kolla på sista semifinalen i hockeyn som kommer om 30 minuter, knappt det. Inte för att jag hejjar på varken AIK eller Skellefteå AIK. Men det är skoj att se på hockey. Mitt Färjestad åkte ju som bekant ut ur semifinalen mot Brynäs i tisdags men det är ändå som sagt var roligt att kolla på ishockey.

Ha det bra! :)

2012-04-05
17:23:08

Min dag

Då fyller man "kryssning" nu då! 21 here I come!


2012-04-02
16:02:10

Klargörande

HAHA! I alla fall en sol gick på gårdagens inlägg. För att klargöra det hela, senaste inlägget var ett APRILSKÄMT! Jag skall inte göra klassikern ännu, men jag skall erkänna att det är en dröm att göra det men först om något år. :)

Tack Annica för kommentaren! :)


2012-04-01
14:53:24

Avslöjar

Jag tänkte att jag skulle göra detta om några år men jag är så jäkla sugen så jag kan inte hålla mig. Jag skall genomföra den svenska klassikern det här året. Jag ligger i hårdträning just nu, idag löpte jag länge och imorgon skall jag iväg och simma 2 km minst. Jag ser så fram emot det så det finns inte. Det som var svårast var anmälningen till Vasaloppet men det löste sig. Jag skall köra det också i vinter, alltså den sol kommer :)

Fan vad kul det skall bli!

Läser nu den här tidningen för bästa möjliga förberedelse!