Jenny Häggblom

2013-04-29
12:50:19

Bilder från Gyllene Tiders signering
Här kommer lite bilder från Gyllene Tiders Signering på Åhlens i Halmstad i lördags:
 
 
Det var lite kö om man så säger.
 
 
Gessle tittar bort men de andra fyra syns ju i alla fall!
 
 
I full action! Hade och göra! :)
 
 
 
Då blir det Gessle på egen bild när alla inte kunde fasta på ETT kort!
 
 
Micke "Syd" Andersson, fan och Per Gessle (från vänster till höger).
 
 

2013-04-29
07:39:42

Besök
Jag har besök och har inte suttit vid datorn så mycket som jag brukar, därför så har jag inte uppdaterat på X antal dagar. Mamma kom ner i lördags och den dagen, tills dess att tåget rullade in på station så tillbringades hemma med skolböckerna, på stan i några timmar samt på IS Halmias hemmamatch. Ingves fick hoppa in efter skada och gjorde det bra. 
 
På stan så fick jag stå i kö i en dryg timme, jag väntade nämnligen på att Gyllene Tider skulle komma och signera sin nya platta som jag köpt. :) Fin överraskning för mamma kan jag säga! 
 
Bilder kommer senare när jag lagt in dem på datorn. :) 
 
Mamma och jag har det bra här, det är så skoj att hon är här nu när jag mår dåligt (fysiskt). Skönt med lite support! 
 
Idag är det skola i några timmar och sen imorgon är det tåget mot ön... 

2013-04-25
17:28:39

Torsdag 25 april
Den här dagen har vart piss rätt igenom. Jag har mått dåligt, vaknade med en huvudvärk som inte var av denna värld och sen på det så har jag mått illa. Så det har vart jackpott idag... Nej. Inte direkt.

Ska nog ta det lugnt nu, fortsätta med det. Bäst om jag ligger/sitter stilla och det är INTE jag. Men jag lär mig efter 2 veckor av detta helvete nu... Finns fördelar med att ligga också men jag får mest ont överallt. Kommer väl ut med liggsår när detta är klart...

Jag har ju inte vart som alla andra ålänningar, på Maxinge. Åker dit i nästa vecka istället. När jag kommer hem.

2013-04-24
14:38:29

Scearing facts
Då har man återigen reskrivit ett avsnitt från föreläsningen igår. Så jäkla skönt att ha 19 sidor (x3 slides/sida) renskrivet. :) Kan ju meddela att häftet blir ganska fyllt av anteckningar och bilder. Men det är det värt om jag skall fatta något över huvudtaget. :) 
 
Igår läste jag något väldigt "äckligt" och vedervärdigt men sant. Jag läste om homoner och sånt (endokrinologi) för den insatte. Och detta stod under ämnet Insulin och underrubriken Diabetes. 
 
Mellan år 2003-2006:
- 25,9 % av USA:s över 20 år hade diabetes. 
- prevalens för över 60 år var 34 %
 
År 2007 hade 8% av USAs befolkning diabetes (23,6 miljoner)
 
Ca 1/3 av alla nya fall är människor under 20 år
 
Över 90% av alla diabetiker är hopplöst "feta", dvs kan inte gå en kvarts mile eller ta sig upp för ett avsnitt i trappor. 
 
Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker detta är skrämmande fakta. Tänk att 3,5 gånger Sveriges befolkning hade diabetes år 2007!? Det är mycket människor det... 
 
Nu skall jag ta det lugnt, kanske läsa lite till men sen så skall jag enbart ta det jäkligt lugnt då jag har huvudvärk och mår illa. Men annars är allt lugnt. Solen sken i morse men nu regnar det lite smått. Annars som sagt är det ganska lugnt. Vi hade 3 timmar föreläsning igår och vi har laboration på fredag men annars så händer det inte så mycket. Jag skall plugga så mycket jag kan innan mamma kommer ner på lördag kväll, så slipper jag plugga när hon är här och när jag är hemma på Åland sen i nästa vecka. :) Bara 3 kapitel att läsa kvar då. Men det är lugnt. Jag är ju ledig och har lite att göra ibland. 
 
Ha de!

2013-04-22
17:20:31

Fotboll och tivoli
Igår var det fotboll som gällde. Halmstad BK tog emot Kalmar FF med ålandsbekantingen Paulus Arajuuri i startelvan. Halmstad tog ledningen efter enbart 22 sekunder via Stefan "Sella" Selacovic. Det höll i sig i hela första halvleken, alltså 1-0 Halmstad i halvtid. Men spelet var väl mindre bra emellanåt, men ibland så gnistrade det till men det var mycket felpass och sånt som förekom. 
 
I andra halvlek så tappade HBK andan och Kalmar tog över allt mera, HBK tappade energin och glöden man hade i första halvlek. Detta resulterade i två baklängesmål ganska tätt inpå varandra. Ismael gjorde KFF:s första och sen gjorde Romari andra målet. Tyvärr kom inte HBK igen efter detta och matchen slutade 1-2 till Kalmar. Halmstad spelade kontrings-fotboll och spelade på Kalmars bolltapp och kontrade på allt vilket sliter mycket. 
 
4152 pers hade i alla fall tagit sig till Örjans Vall för att hejja på de blåa men igår fick vi gå hem med deppiga miner. De enda som log var de 50 i Kalmarklacken.... 
 
 
Från upp värmningen, fin gräsmatta och fint väder! :) Förutsättningarna var bra! 
 
 
Lite mera folk nu när matchen dragit igång. 1-0 Halmstad nu! 
 
 
Frispark Kalmar... 
 
 
Frispark HBK... Nu stod det 1-1.. Men det blev inget mål i detta läge.. Kalmar kontrade i stället och avgjorde matchen.. 
 

Före matchen så laddade jag med att dels plugga men även med att gå på tivoli. Det var Tivoli i stan och jag ville gå så jag gjorde det. Jag pallar inte åka en enda attraktion men jag klarar i alla fall av att titta på så jag gick runt ett varv och spelade lite men sen gick jag hem igen. Var totalt borta 30 minuter.. Alltså gick det ganska snabbt att kolla in detta spektakel. Men en bild fick jag med mig hem i alla fall. På den attraktionen som jag garanterat skitit ner mig av. 
 
 
Under tälttaket (det rosa), kaffekopparna.. Och sen den höga och "bajsframkallande" attraktionen.. Super XXL hette den. Galningar som ger sig på det där. :)
 

Idag har jag vart i skolan i två omgångar, först var det möte med SSoG och sen efter lunch hade vi redovisning på dopingarbetet. Vilket gick bra. Och nu är det gjort. 
 
Nu skall jag ta dig lugnt i soffan. Har bakslag i mitt mående just nu så jag ligger återigen lågt... Typiskt. Det som höll på svänga. Så nu är det mjuk mat i kvadrat som gäller. Tips!? 
 
Ciao

2013-04-20
18:07:58

Roadtrip
Idag så har jag vart på utflykt. Jag har vart ner över Hallandsåsen och en sväng till Ängelholm och Dormys Outlet där nere. Kom enbart hem med ett nytt puttgrepp dock, men det behövdes å andra sidan. Sen på väg hem blev det ett kort stopp på Stenalyckan här i Halmstad.

Sen har jag vart hemma och kollat på tv och pluggat. Hela förmiddagen gick åt till renskriveri och eftermiddagen blev det roadtrip och tv. Nu lagar jag lite käk och sen blir det tv igen. :)

Hej.

2013-04-19
17:21:02

Fredag 19 april
Har pluggat och tvättat idag. Skönt att få tvätten gjord i alla fall. Så då behöver jag inte tänka på det på ett tag igen. Skönt. 
 
Började dock dagen med att knata iväg till Josefin för ett sammanträde med gruppen, gick igenom vårt arbete om doping som vi skall redovisa på måndag. Men nu är det fixat. Tjejerna drog iväg till Abbekås för tävling och Markus drog hem till Skövde över helgen så måndag ses vi igen och då är det som sagt var redovisning. 
 
Sen tvättade jag. Och under tiden pulade jag med en powerpoint samt började med en komplettering till ett arbete som vi lämnat in och fått respons på. Men nu är det kirrat också. 
 
Men nu är jag trött och kollar på tv. Nu skall det tas lugnt resten av dagen. Jag är helt slut i huvudet då jag är trött och har huvudvärk. Så nu skall det bara tas lugnt. Take it easy. 

2013-04-18
16:42:48

Torsdag 18 april
Då har jag vart lite lat senaste tiden. I går så gjorde jag inget speciellt. Pluggade mest hela dagen och sen så var jag ner på stan en sväng samt en tur till ICA fram och tillbaka. Så det var inte så mycket att rapportera om tyckte jag. 
 
Inte för att det idag hänt något heller, men jag kan ju skriva några rader i alla fall. Har pluggat idag också, i princip hela dagen så har jag pluggat. I alla fall fram till klockan 15 satt jag med böckerna. Sen tog jag mig ut en sväng i solen medan solen sken, nu är det grått igen. Så jag passade in det perfekt. I förmiddags så regnade det ganska mycket, eller i alla fall varje gång jag tittade ut. Men nu är det torrt på gatan och solen har som sagt lyst en stund. 
 
Hur mår jag då? Janå, bättre skulle det kunna vara men det är bättre än för några dagar sen. Men det är fortsatt mjuk mat som gäller och det är lite trist. Jag längtar som bara den att få sätta tänderna i en kryddstark gryta. Men det är några dagar dit kan jag säga... Tyvärr. 
 
Ciao

2013-04-16
18:15:33

Tisdag
Har vart på labb idag förmiddag. Sen kom jag hem, vilade lite, käkade lite och sen satte jag mig så småningom på cykeln för att ta mig till skolan för två timmar föreläsning följt av en dryg timme med grupparbete.

Det som vart en solstråle idag i mitt liv är att nu är min iPhone upplåst så jag har mitt svenska simkort i telefonen vilket innebär att nu kan man inte nå mig på mitt finska nummer, det kortet ligger åt sidan just nu. Eller om jag skulle kasta i det i den andra telefonen kanske. Eller en annan telefon. Bara för att underlätta för vissa personer som vill nå mig. Tror jag gör det.

Tjao.

2013-04-15
17:02:41

Måndag 15.4
Hej! 
 
Måndag. Vecka 16. Ny vecka. Nya möjligheter. Oskrivet blad. Jag har skrivit mitt idag och det är innehållande av en lite bättre mage, en tur på stan, en tågbiljett hem, en biljett till Halmstad BK-Kalmar FF på söndag och en massa annat. Bland annat ett samtal med min läkare hemma på Åland. Äntligen någon som hör av sig därifrån. 
 
Just nu mår jag jätteilla så nu ligger jag under filten på min något för korta soffa för sådana lägen. Sitta går bra men en soffa som är enbart är dryga metern lång/bred (hur man nu ser det). Lite kort för mig i alla fall. 
 
Imorgon är det skola igen, äntligen. Hormoner och träning står på schemat. Skoj. Blir bra det. 
 
Ha det gött nu! Jag gör så gott jag kan. Nu är kursansökningarna och programansökningen inne, nu är det bara att vänta på resultat. HOPPAS!

2013-04-14
16:37:10

Söndag 14/4
Då var det söndag igen. Veckorna går snabbt nu, men vädret ändras inte så snabbt som man skulle kunna önska. Men idag är det fint här, det är nu 15 grader på min balkong så jag klagar inte alls faktiskt. Det skulle kunna vara minus och snöfall. Vilket det inte är nu.

Har vart en lugn dag. Kommer så fortsätta vara. Ska se hur morgonen ser ut, men som det ser ut nu, en lugn dag. Kanske kan klämma in en del plugg då. Har pluggat lite idag men skall fortsätta i morgon. På tisdag är det ny föreläsning så det skulle vara bra att vara förberedd för den då.

Ciao

2013-04-13
18:09:43

Fotboll
Har vart på fotboll. Halmia började sin division mot gästande Trelleborgs FF, men det blev torsk. Jag frös häcken av mig så jag åkte hem med 10 minuter kvar men då hade TFF just gjort 0-2. Wilhelm Ingves spelade inte. Tyvärr.

Annars har jag legat hemma på soffan, kollat på innebandy och försökt må så bra som jag kan. Just nu är det illa. Men jag ska försöka äta lite i alla fall. Måste få i mig något.. Det är illa som det är.

Ciao

2013-04-12
09:16:23

Takida konserten
Bilder från konserten: 
 
 
 
 
Lite från mellansnacket om deras historia och annan kuriosa, väldigt komiskt emellanåt :)
 
 
Fina ljuseffekter!
 
 
Dimridån spred sig lite okontrollerat menade de...
 
 
Exempel på bilder från mellansnacket, här deras turnebuss nedbränd på autobahn i Tyskland. Inte mycket kvar..
 
 
Stående ovationer från 900 pers!
 
 
Signering efteråt, jag fick följande fixat:
 
 
Sjukt stolt över denna! Skall få en fin plats hemma hos mig! 

2013-04-11
17:54:46

Torsdag 11 april
Det blir bilder senare från konserten igår. DEN VAR GRYM! Rekommenderar alla som kan att åka på en av de få konserter som är kvar. Den var värd varenda en krona! :)

Det började med att jag kom till Halmstad Teater, en fin teater med stor salong. De hade lite merchandise försäljning i ett hörn utanför dörrarna till salongen. Lite tröjor, skivor, keps, väska m.m. lite smått och gott helt enkelt. Sen så öppnades portarna och vi alla 900 (drygt) tog plats inne i salongen. Fullsatt. Coolt.

Sen började showen, en grym show som startade lite senare än utsatt. Detta pga av att en av bandmedlemmarna landat med flyget 19.05 (konserten började 19.30) från Skellefteå, han kom senare än de andra medlemmarna för att han fick sin andra son kvällen innan. Så han hade liksom orsak att vara lite sen. Det gjorde ingenting heller, han fick en extra stor applåd för att han dök upp! :)

Sen pågick konserten i 1h 45 minuter underbar med en skön mix av fantastisk musik och lite frågor som publiken fick ställa under kvällens gång via SMS. De hade även en "värd" som visade bilder över Takidas liv och hur bandmedlemmarna utvecklats och så vidare, samt hur gruppen utvecklats med tiden. Helt grymt. Och de var så roliga. Man fick verkligen skratta många gånger om! T.ex. när de skulle förklara ordet välhängd. Det betyder nog en sak i söder och en i Ånge där de kommer ifrån. Men sköna killar.

Efter konserten så bildades en kö till autografbordet där de kom ut och signade lite saker, jag fick min nyköpta Takida keps signad av alla medlemmar. Sjukt grymt häftigt!

Det var en helt grym kväll. Kan aldrig bli lika bra igen. :)

Idag så har jag vart lite trött, har vart i skolan och haft en laboration. Mjölksyratröskel, Josefin fick lida lite genom att cykla tills hon faktiskt nådde sin maxpuls. Grymt bra jobbat! Synd att resultatet inte gick att använda som representativt för hennes laktathalt.

Sen har jag i eftermiddag vart hemma och tagit det lugnt. Har kollat på tv, lekt med Exel och chillat. Jag mår ännu inte bra, är kräkfärdig hela tiden vilket inte är så trevligt. Jag får inte i mig mat heller, i de mängder och typer som jag skulle behöva. Så jag går ner i vikt. Inte bra alls. Var till apoteket, akuten, hälsokostbutik och haft kontakt med vårdcentralen. Ingen hjälp. Jag får må skit helt enkelt. Det måste ju släppa snart känner jag. Annars blir jag tokig.

Ciao

2013-04-10
17:11:07

Konsert ikväll
Mår inte så mycket bättre idag, men jag har vart i skolan i 3 timmar. 3 timmar av att "fatta nada". Men det är gjort nu och nästkommande vecka så vet jag vad jag skall lägga vikt på för att fatta! Det var svårt idag. 
 
Nu sitter jag hemma och skall snart dra igång med maten, för ikväll skall jag bort. Jag skall på Konsert, och inte med vem som helst utan det är konsert med TAKIDA, mina favoriter! Skall bli skoj att gå och se dem på Halmstad Teater och deras the Boxroom Tour som slutar på söndag! :) 
 
 
Ha dé!

2013-04-09
16:18:47

Tisdag 9 april
Tisdag den 9 april. Inte händer det mycket här inte, jag har inte haft skola och inget annat speciellt händer här just nu. Det är kallt om nätterna och 6-7 grader om dagarna, annars är det inte mycket som sker. I morgon har jag skola dock, mellan 9-12 och sen så är det hem som gäller för jag har träff över internet i morgon. Så det blir hem och sätta sig vid datorn som gäller. Sen på kvällen i morgon så kommer det bli nice, jag kommer gå på konsert, Takida kommer till stan, mitt favoritband! Skall bli jätteskoj att se dem live, och jag har en bra plats!

Idag så har jag tvättat, tagit det lugnt för jag är inte 100% i fysiskt skick. Jag mår inte så bra om jag säger så, så jag ligger ganska lågt just nu. Gör det jag måste och pluggar lite men annars så är det lugnt, jobbigast är att jag mår illa konstant så det är nära att kasta upp hela tiden. Men jag hoppas det går över snart annars blir det vårdcentralen inom de kommande dagarna, men det skall vi hoppas jag slipper.

Kom hem från en "ta-en-nypa-luft-i-solskenet-promenad", och när jag kom hem här in till dörren nere på gården så vad är det som händer jo en jäkla blatte med bultsax försöker klippa ett lås på en cykel. Jag har bildbevis, stannade och tog bild, men han fick inte med sig någon cykel så han satte saxen "i fickan" och gick vidare, så man kan nog inte fälla honom för stöld. Men sjukt att göra det, eller försöka, den här tiden på dygnet när folk slutar skola och arbete!? Men alla har inte alla hästar hemma alla dagar i veckan.

Skall ut och plugga till någon av tjejerna ikväll, är inte så hemskt pepp men jag skall dit fram och tillbaka i alla fall. Som jag mår nu så vill jag inte röra mig, bara ligga stilla och kolla in i en vägg. För nu är det inte skoj alls. Fy fasiken. Har liksom inte råd med att bli sjuk eller kräkas, all näring jag får i mig bör stanna, det är illa som det är redan. Behöver inte bli värre. Nu är det "flytande", kryddfri, lättsmält mat som gäller för min lilla mage. Vilket inte är alltför energirik... Tyvärr. Pizza och kebab är inte lättsmält... Idag blir det fisk och rotmos. Och kokta grönsaker.

Ha en bra kväll!

2013-04-07
19:56:58

Söndag 7 april
Min dag idag. Skolarbete. Hjärta. God natt.


2013-04-06
14:11:38

Bilder från senaste tiden här
Skall iväg på fotboll alldeles strax men jag tänkte bjussa på lite bilder från senaste tiden som jag vart här nere och så. Var god och kika in dem! :)
 
 
MIn "födelsedag/påskstårta" som vi hade hemma!
 
BIlden nedan är från en av de senaste dagarnas pluggande, en del böcker och anteckningar tas hela tiden och skrivs sedan om i ett nytt häfte där det blir lite redigare. Mesta delen av tiden går åt att rita :) 
 
En fin morgon när jag var ute och gick, Halmstad slott med (Najaden till höger) en båt...
 
 
Nu snackar vi distraktion när jag sitter och pluggar, detta är vad jag ser från köksbordet när jag tittar upp. It caught my attention! 
 
Nu är jag beredd på fotboll! :) Hejja Halmia! 

2013-04-05
15:05:05

5 april: MIN DAG!
Okej, då var det den dagen som alla barn väntar på och alla medelålders bävar för att se, samt alla gamla kan konstatera att "nu är jag ännu ett steg närmare graven". Det är födelsedag idag! Min födelsedag! 
 
Jag fyller 22 år. Så för 22 år sedan så såg jag för första gången dagens ljus, en fin dag om jag förstått det rätt (jag minns liksom inte direkt). Jag trycktes ut till en värld som jag aldrig sett innan och inte hört talas om heller. Men ack vad saker man fått vara med om, både positiva och mindre positiva saker. 22 år har innehållit mycket saker. Den ena som det andra. :) 
 
Idag har det vart en bra dag, so far so good. Jag har fått godkänt på ett arbete, jag fick en räkning som var "gratis", ett skönt gympass, ett gratulationskort på posten samt många andra småsaker som kan förgylla en dag. :) 
 
Ikväll skall jag bara ta det lugnt, vara hemma och prata med mamma på skype. :) Det ser jag fram emot! Hon har redan sjungit för mig, i telefon, jag har sjungit för mig själv också i och för sig. Det var det första jag gjorde imorse! :) Det är jättefint väder så jag kanske sätter mig på balkongen en stund, och lyssnar på Jonas Gardells show som sändes för en vecka sedan i SVT1. 
 
Imorgon skall jag gå på fotboll och se Wilhelm Ingves lag spela en match på Halmstad Arena. Men jag vet inte vem dom möter så noga, men det skall jag ta reda på. Skall bli skoj! 
 
Ha en fortsatt trevlig dag! Det skall jag ha! 
 
 
17 år senare, är ljusen 22 stycken, istället för 5 som på bilden. 

2013-04-03
20:20:46

Onsdag 3 april
Hej, 
 
har vart dåligt med uppdatering från sist, alltså i måndags. Men jag har haft skola och med ny kurs och vad allt det innebär så har tiden inte existerat helt enkelt. Jag har gått i skolan till klockan 17 om dagarna (men börjat klockan 13). Men det har inte funnits tid. 
 
För att förtydligt mitt senaste inlägg, jag skall absolut INTE kvala till LET i höst och jag kommer inte heller spela på Nordea Tour i sommar. Det hela var ett aprilskämt, men det kanske inte var så genomskådat... Men hoppas det gick hem lite i alla fall! :) 
 
Som sagt så har jag börjat en ny kurs. Den är sjukt intressant. Idag så hade vi en labb om VO2 max (maximal syreupptagningsförmåga). Igår så hade vi 4 timmar föreläsning varav 3 av dem handla om det kardiovaskulära systemet (hjärta och kärl på svenska). Så nu kommer helgen att gå i detta tecken. Jag måste repetera lite från humanfysiologin som jag gick för ett drygt år sen, biomedicin som vi går med har tentat av den kursen innan påsk vilket ju innebär att de har allt färskt i skallen medans vi har det inte färskt. Inte så färskt. Men det skall bli. 
 
Ha det bäst! 

2013-04-01
16:46:36

Planer för framtiden
Idag så har jag vart i kyrkan. Lika bra som jag satt hemma och ugglade så for jag iväg och var med om en vandring i kyrkan. Speciellt. Men lärorikt. Om inte annat så fick jag se delar av kyrkan som jag inte sett förut. Så det var ju positivt. 
 
På eftermiddagen tog jag mig ut till Tylösand och väl där så tränade jag en stund, men det var ganska kallt, räknade inte med så mycket vind som det var när jag bestämde kläder efter lunch. Men om jag kollar ut nu så kan jag konstatera att det blåser mycket då det susar inne i lägenheten. 
 
Jag har funderat en del på sista tiden, ni vet, med 6 timmar i en bil från Grisslehamn till Halmstad, och denna resa själv, och en dag igår, så har jag aktivt funderat på en sak. Jag skall ta upp min golfkarriär igen, och det med besked. Jag skall nämnligen spela Nordea Tour hela detta året, och spela så bra jag kan. Sen skall jag prova att spela LET-kvalet i höst och om jag (vilket jag inte tvivlar på) klarar kortet så blir jag proffs nästa år. Jag är SJUKT sugen på att spela golf igen och jag trotsar sjukdomen och spelar ändå. Jag kanske inte är den som slår längst och är störst (snarare motsatsen) men glöden kan inte någon ta ifrån mig! Jag har inte någon tränare, men jag vet att jag kan klara det själv. Jag är så stark både mentalt och fysiskt så jag kan verkligen ta mig igenom träningstimmarna som krävs samt tävlingarna i sommar och fortsatt! :)
 
Nu skall jag ta mig an och plugga lite på det som komma skall imorgon. Imorgon börjar nämnligen nästa kurs i idrottsfysiologi. Det skall bli sjukt skoj att börja den, jag ÄLSKAR fysiologi. Så nu skall jag göra mig bekant med materialet som skall behandlas imorgon och onsdag! 
 
Ha en bra måndag!