Jenny Häggblom

2010-11-30
20:32:50

Stolt ögonblick
Just nu mår jag så bra så bra! Inget kan rubba mig nu känns det som! Jag har just vart i gymmet och kört ett pass på crosstrainern och kört benpress och utfall. Jag är så stolt över mig själv, det har jag inte kunnat göra på nästan 6 veckor så det är fruktansvärt skönt nu när jag har gjort det. Och det bästa av allt är att jag känner mig frächare nu än före, benen är inte alls trötta. :)

Nu skall jag snart byta hus och sätta mig och lyssna på hjärnskrynklarn i 30 minuter, inte direkt så jag vill men jag måste väl. Det är ju allt MITT fel så det är ju JAG som måste ta all SKIT!

Nåja, sen blir det iväg till Target och köpa lite saker och sen middag, potatismos och köttbullar, så gott. Ikväll blir det study hall och fokus historia! Skall bli skönt att börja ta tag i den biten mera seriöst nu.

Hoppas ni har det bra, jag skall njuta av den här stunden en stund till! :) Jag är så stolt så!

2010-11-30
01:14:18

Rask takt
Skall inte skryta men det är kallt nu, och det regnar. Riktigt pissväder om man skall uttrycka sig som man vill...

Kom hem från Community Service för ca en timme sen, jag har hunnit lagat mat och tagit mig till Study Hall inom den timmen, ganska god speed om jag får skryta lite. Lagade lasagne för mig och rumskompisen, god blev den men plikten kallar så det var bara att gå ibäg hitåt för att ta sig an lite mera skolarbeten.

Var på service som sagt, var till Boys and Girls Club vilket är som ett eftis (som vi har hemma). Klass 1 och 2 var nere och spelade spel och gjorde läxor och klass 3-5 var uppe och gjorde läxor. Vi var med de större barnen men de behövde inte vår hjälp. Sen spelade de basket, läskig tränare... Vi gick ner igen och spelade spel med de yngre barnen. Sen for vi hem efter 3 timmar.

Nu skall jag plugga lite, skicka lite mejl och fixa för imorgon. Imorgon kommer jag ha fullt upp hela dagen. Det kommer vara skola, träna, psykolog mitt i allt, target, skolarbeten. Så kvällen kommer susa förbi. Tiden kommer gå snabbt nu, det är inte länge kvar innan jag kommer hem och skottar. :)

Nej, nu återgå till skolan.

Kram

2010-11-29
16:17:47

Mall - the history
Sitter nu nere i learning lab igen, sista veckan som man maste sitta har sa jag skall banne mig gora detta bra nu, aven om det inte ser alltfor bra ut just nu!

Har haft historia sa har pa morgonkvisten, vi pratade om historien bakom shopping malls, sa det var nastan lite intressant. Om en 40 minuter skall jag ta mig upp till GSU1010 och sen ar det political science som hagrar.

Idag nar jag vaknade kollade jag vadret, okej 7 grader. Jag tankte att jag skulle ta med mig min tjockaste jacka som ar tunn och mossa men sen i sista sekund tog jag mina vantar, tur var det for nar jag kom ut drev det fukt i luften och det blaste. Jag kakade inte frukost hemma idag utan jag gick till matsalen och ata. Det ar enda gangen idag som jag kommer vara dar for Christina och jag bestamde igar att vi skall ata upp min mat som jag har (det ar en hel del), sa idag skall jag laga varan middag.

Men forst av allt skall vi pa Community Service igen, idag blir det Boys and Girls club. Skall bil najs, jag blir klar med mina 15 timmar sen. Skriver mera om det ikvall nar vi har utfort arbetet.

Niklas, skotta sno. GRATIS? No way. Men mot lite lon kan jag nog gora det, det kan ta skont pa mina knan det. Sussie, jag langtar ocksa till att traffa er och snacka om mitt aventyr har!

Ha en bra dag! :)

2010-11-29
04:29:19

Kallt som i Norden..
Okej, nu skall jag sova. Har ruggigt kallt, men det är som det är. Det är "bara" 10 grader här nu och det är kallt, men jag har förstått att jag inte skall klaga, men med för lite kläder så blir det kallt.

Vi for iväg och tränade kl halv 3, så vi tränade till kl 5. Sen for vi till Cathys hus och käkade middag, spelade spel, spelade pingis och umgicks... Maten var strålande god, igen, hon vet hur man skall laga god mat! Sen kl halv 9 for vi hem igen så jag var hemma kl 9. Lite efter 9 kanske. Så nu har jag pratat med min rumskamrat ett bra tag om allt möjligt, det var ganska rofyllt måste jag säga. Att i alla fall ha någon att snacka med lite grann! :)

Imorgon börjar skolan igen och det skall bli så bra att komma tillbaka till en vanlig vardag, även om det bara är för två veckor så är det i alla fall 2 veckor med vardag. Skall nästan bli skönt om man bortser från allt skolarbete.

Nu skall jag krypa under täcket och försöka värma mig själv. Kan bli en svår uppgift för att skriva detta har tagit mig ett tag i och med att mina fingrar är stelfrusna.

Ha en bra dag hemma i snön! :)

2010-11-28
17:01:59

Läxor och städning
Har städat lite i lådor och sånt men jag började med att göra läxor, så det är nu gjort igen. Nu är jag klar med det jag skulle göra, har en grej kvar men jag får inte en ulearn att fungera så jag kan inte göra den läxan eller det är ingen läxa det är frivilligt arbete.

Skallnu chilla till kl 2.30 då vi åker iväg på träning. Sen efter det blir det middag hos Cathy. Ikväll blir det sista kvällen med chill och sen blir det plugga och fokusera skola i 10 skoldagar, sen... ja ni vet vad som händer sen.

Idag är det första advent, det är ljuvligt att julen kommer igång nu äntligen. Man har liksom gått och väntat ett tag på det och nu är det igång. Personligen så skall första avdent firas med att jag tar det lugnt. Mjukstarta lite så här i början. Ni som läser min blogg kanske förstått att jag älskar julen men jag tycker det är en fin högtid. Men jul i USA skulle jag aldrig kunna fira.

Igår var jag ut och gick och gick upp till Olympic Park, där hade de julpyntat och på ett ställe i parken hade de ett tält där det stod "event entrance" eller liknande, men jag gick inte in jag gick runt och när jag kom till andra sidan av tältet (fast på utsidan) så såg jag att de hade spolat is där för de skrann lite grann. Det såg jättemysigt ut, nog för att det var 8 grader varmt ute men det såg ändå mysigt ut. Synd att man varken har skrillor eller ork i benen, men jag måste säga att nu går det framåt med mina ben. :)

Jag gjorde igår utfall och knäböj ganska tugnt, det har jag inte kunnat förut. Så kanske det här med D vitamin hjälper, jag äter ju 1000 mg om dagen nu så, har 200 tabletter så jag har i 200 dagar, men så mycket skall nog inte behövas. Sen gick jag ju i en timme igår också, så jag använde benen rätt så mycket igår och jag är inte trött i dem idag så det går framåt!

Idag skall det inte bli fys men dock golfträning. Skall väl slå lite och se hur det går. Hoppas jag har lite mera energi idag än tidigare. Kanske lite mera fokus.

De lovar bara 12 grader varmt ute så det kyler ner här men jag såg att det var minus 12 i Helsingfors så jag ligger i lä. Kul och komma hem sen med den tunnaste jackan man har! Mamma tar som tur med min vinterjacka när jag landar! :) Snällt.

Ha en underbar första advent nu så skriver jag mera efter middagen, då jag vet mera vad som skall bjudas på där!

Light a candle and enjoy these first days of this Christmas season! :) Love!

2010-11-28
14:44:49

Första Advent!

2010-11-28
00:36:04

God Lilla Jul
Glad lilla jul mina vänner!

Nu har jag firat lilla jul, "lillajul-klappen" fick jag ju tidigare. Jättenöjd med den! Skall bara låsas upp till och sen appar, sen är jag ready to go!

Firade som sagt var lillajul ikväll nu, skall kollas in lite julbilder och lyssnas mera på musik. Här inne börjar jag få julstämning men ute är det fortfarande som om det skulle vara vår. Det är så jobbigt, skulle aldrig kunna fira jul här.

Käkade lite julmat just, så gott och så mätt jag är. Detta åt jag:



Prinskorv och köttbullar från ikea, kokt potatis och sallad. Så gott!

Fick en bild från min familj idag, Totte har en lillajul gran, jag fick bild på den. Är den inte söt!?



Fin!

Nu skall jag som sagt få mera julkänslor och sen skall jag återuppta pluggandet imorgon tror jag. Det är lite så att jag inte riktigt är på hugget vad gäller skolan, är ganska skoltrött!

Midnatt råder tyst det är i huset, tyst i huset... ja ännu är det de men imorgon kommer gänget och sen är det livat igen till jag åker hem. Vet ni vad, om 2 veckor, knappt det är jag tillbaka på holmen! Då skall jag få träffa alla er läsare igen! Jag ser så enormt fram emot det!

God Lilla Jul! <3

2010-11-27
21:05:59

Min nya bebis
Nu sitter jag hemma igen efter min sista shoppingrunda före jag kommer hem, idag fick jag köpa vad jag längtat efter i 8 månader, jag fick den här!



Min iPhone! :) Nu är jag lite lycklig och i och med det skall jag gå ut och gå en stund och sen skall jag träna lite, efter det blir det dusch och läxor. Nu skall det börjas plugga! Även om telefonen är duktigt frestande just nu! Men jag skall försöka! Med julmusik på den skall jag ut och gå i stan en stund, skall utforska mera nu. Skall gå norrut tror jag! Ha det underbart! :)

2010-11-27
15:59:15

God morgon!
Hej,

nu är jag vaken, ligger och lyssnar på julmusik, det är ett måste nu när det är lilla jul. Äntligen kan man lyssna utan att skämms!

Idag skall jag iväg till Lenox och sen efter det blir det skolarbete, har lite att läsa. Men vi får se hur mycket det blir. Det kommer bilder ikväll men nu tänkte jag bjuda på en liten bild som försmak på den härliga tid vi har framför oss!


Min älskade bror som liten under lilla jul granen! :)

2010-11-27
03:48:35

Middag, avis?
Nu är jag hemma igen från middagen, ja Niklas det blev Red Lobster! Gott var det, jag åt en soppa men den smakade inte så mycket lobster eller kräftdjur överhuvudtaget, liten besvikelse. Men det var trevligt!





Något som jag vet en som gillar!


Nu skall jag sova. Dagen blev en lugn dag med tv tittande och läxor, inte alltför mycket men en början. Imorgon blir det läxor igen och sen blir det Lenox en sista gång före julen, sista möjligheten, och jag kommer gå därifrån med en nyhet! Som jag skall hålla lite på. Imorgon får det komma bilder, kanske, om jag köper vad jag har suktat på i snart 8 månader!

Nej, Jenny, nu skall jag sova. Är trött! God natt!

2010-11-26
16:28:57

Ooops...
Ooops, känns som jag gjorde en tabbe igår när jag var på middag och inte ät så mycket. Men jag äter inte så mycket heller längre. Speciellt inte sån mat som är onyttig, men vafan en dag kan man synda, och det blev inte igår för det blir på julafton!

Idag skall jag chilla igen, kanske drar iväg en stund för inhandling av diverse saker men först blir det läxor. Jag måste komma igång med det igen nu, kom på att jag har en del att göra i veckan så kanske man skulle börja och få bort sånt som jag redan haft men inte gjort. Allt skall ändå göras innan finals. Så det är bara att hugga in!

Kanske blir lagmiddag ute ikväll, mer om det ikväll men jag vet en som kanske skulle vilja vara här då! :)

Ha det så länge!

2010-11-26
04:15:17

Första Thanksgivingen gjord!
Nu är jag hemma, och ni har väl massor av frågor, så jag skall försöka läsa era tankar och svara på det mesta här.

Christina kom och hämtade mig vid kvart över 4. Så då åkte vi iväg till henne, resan tog ca 1 timme (en väg). När vi kom till henne så visade hon mig runt och jag hälsade på alla som var där, dvs familjen. Sen for vi iväg till Walmart och handlade ett sällskapsspels som hon ville ha. Vi kollade också in lite av vad som skall skenas till inatt (rean), jäklar vad saker, de hade till och med satt spärrar för olika avdelningar. Galet crazy var namnet.

Tillbaka igen hon henne så satt vi i trädgården och snackade lite, hennes mamma, bror, hon och jag. Sen gick vi in och spelade biljard, jag vann inte, men det spårade ut när det kom mera folk. Hälsade på alla på det där amerikanska sättet. Dags för middag, jag var hungrig. Tog inte så mycket mat för jag vet inte hur mycket jag vågade ta. Tog försynt av vad som bjöds. Kalkon, mac and cheese (tog inte), gröna bönor, bröd, sås och någon kräm med bönor och sötpotatis. Det var gott, och det var andra smaker det är ett som är säkert! Sen gick de andra loss på efterrätten, jag satt och kollade på när amerikaner äter som de äter efterrätten. Ganska underhållande hur de gör när de äter, lite mat och massor av efterrätt. Men gillar de det så varför inte.

Efter maten så spelade de sällskapsspel. de gillar det men det var även en del av traditionen fick jag veta i bilen på väg dit, då fick jag en snabbguide av deras firande. Så de spelade lite och jag såg på. Sen var jag med i det andra spelet. Efter det ville jag hem så jag frågade om Christina kunde skjutsa hem mig, och hon var snäll och gjorde det. Bara att sätta sig i bilen och veta att jag kommer om 2 timmar är en god gåva, jag uppskattar det. Så jag tackar så ödmjukast till inbjudningen och se deras sätt att fira en thanksgiving.

Nu skall jag sova, jag är trött. Men jag skall inte upp kl 4 för att shoppa, nej jag skall sova och sen kankse ta mig en sista gång till Lenox eller så blir det på lördag. Gillar inte att shoppa men jag har lite julklappar kvar och sen ett mission kvar att uppnå innan jag kan komma hem till jul! Jag ser fram emot det!

Ha det bra!

2010-11-25
19:57:01

Thanksgiving
Sitter nu här med kalendern framför mig och räknar lite på saker som skall göras. Jag blir gråtfärdig när jag ser hur mycket som skall hinnas med på dessa veckor som är kvar innan jag kommer hem till kobben. Men de kommer gå snabbt jag vet det!

Lite om Thanksgiving som firas här idag.

Firas sort i Nordamerika (USA och Kanada). I USA uppmärksammas denna dag  som Columbusdagen. Det är en mycket viktig familjehögtid som firas med 4 dagars helg. Så det är helg från nu till på söndag.

Allting är stängt förutom några restauranger som håller Thanksgiving dinner. Dagen efter kallas Black Friday och den brukar kicka igång julhandeln med en gigantisk rea som börjar tidigt på fredagmorgonen, oftast från 05.00 am till 11.00 pm. Det är den största readagen under hela året!

Det är lite det som händer här i USA under denna tid om året. Så nu kan man verkligen börja lyssna på julmusik! Nu kan man kanske få pynta lite mera med jul, bakrgund på datorn och upp med lite figurer i rummet kanske. Får man inte ha ljus så måste man ju hitta ett annat sätt att fira detta. På lördag blir det lillajul, det skall firas med middag. Sen blir det back to reality på söndag, men det skall nästan bli skönt. Då kommer tiden gå snabbare, då slipper man sitta och kolla på klockan och ränka minuterna.

Ha det jättebra nu, själv skall jag på middag om någon timme, skall träna lite innan dess tror jag. Käkade lunch just, potatis och broccoli soppa, det var gott. Men skall träna lite till idag, sen skall jag putta lite till har redan gjort det idag men jag skall fortsätta lite till.

Hoppas ni har en fin torsdag! Jag skall njuta av  en amerikansk tradition. Kram på er

2010-11-25
15:22:13

Idéfattig
God morgon!

Nu har jag vart vaken i ca 1 timme, lite mera kanske. Sitter dock fortfarande i sängen och funderar på vad man skall göra alltså, jag har ju en halv dag till förfogande. Skall man gå ut och gå? Skall man träna lite på rummet? Skall man göra läxor? En sak som jag vet att jag måste göra är att jag måste gå ner till macken och köpa mjölk, för det är slut. Och det måste jag ha till lunchen.

Allt är ju typ stängt idag så det är ju lagom skoj att gå iväg någonstans men å andra sidan kan jag ju inte sitta inne hela dagen? Vet inte vad som händer hos min rumskompis ikväll, hoppas något fysiskt. Inte bara äta. Jag skall åka dit vid 3-4 tiden idag, så tills dess har jag noll idé vad man skall göra.

Kram

2010-11-25
01:55:29

Gott
Nu har jag ätit lite mat igen, god mat måste tilläggas. Stod på mig med att laga något som jag aldrig lagat förut, gott och nyttigt, fast det har jag ju lagat förut.. Idag blev det pasta med sparris och broccolli med grädde och ost. Så här såg det ut och gjorde jag om någon vill testa.



Koka pasta, lägg den kokade pastan i en ugnsform och strö över lite parmesanost. In med formen i ugnen. När du häller av pastan, spara vattnet, för detta vattnet kommer du använda till att koka sparris och broccolli i. Koka grönsakerna i kort tid, tills sparrisen är kokt och ta upp sparrisen, låt broccolin ligga kvar lite till. Skär sparrisen i små bitar och när du gjort det så tar du upp broccollin ur vattnet. Lägg nu på grönsakerna på pastan och rör omkring lite så allt blandas. Sprid ut lite grädde över allting och garnera med parmesan igen. In återigen i ugnen ca 10 minuter så grädden blir varm. Ta ut och servera!

Hoppas ni får lite inspiration till min matlagning. Jag är ganska imponerad över mig själv att jag vågar laga sådan mat som detta. Det är inte lätt att komma på vad man skall äta men å andra sidan så skulle det vara tråkigt att äta pannkakor eller pasta med köttsås hela tiden. Man måste ju ha lite fantasi. Imorgon skall jag äta rester till lunch och sen skall jag iväg på thanksgiving middag. På fredag kanske vi skall ut och äta och lördag skall jag fira lillajul! Har nog mat så det skall firas, kommer bilder på det senare! :)

Var iväg till gymmet idag, var där i 90 minuter, var stolt över mig själv efter det för jag var jättetrött innan jag gick iväg dit. Var via banken och trodde att mina ben inte skulle orka ta mig upp för backen dit. Men jag cyklade i 40 minuer och sen körde jag överkropp i resten av tiden. Alltså om inte jag utvecklat min överkroppsmuskler snart så blir man less. Jag tränar ju bara det! Men jag vill snart gå på mina ben igen för jag tappar ju alla muskler, all den tid jag lagt ner på dessa små stickor går förlorad nu. Jag lovar, kör jag ben så ligger jag resten av veckan som man är ledig och det kan man ju inte! Dessutom vill jag inte det heller.

Klockan är 7.50 och det är fortfarande 57 grader varmt ute (farenheit alltså), ca 15 grader celsius. Inte mycket känsla av lilla jul eller så. Hemma snöstorm, lite mera känsla av jul, det är så det skall vara! Kanske inte storm men i alla fall känslan med snö och belysningen. Fick se lite belysning här men det går inte att jämföra med den hemma, här är alla träd klädda i lampor och kransar hänger överallt, granar står här och där. Det är konstigt egentligen för ute känns det som en höstdag i september (en varm sådan) och så går man bland upplysta träd i en park och bäst som det är möter man en "häftig" snubbe i shorts eller liknande, hur mycket jul är det? Hoppas det blir bättre inom en vecka, är ju trots allt första advent på söndag!

Ikväll blir det tv som gäller, skulle behöva börja plugga igen men jag tror det blir först imorgon. Jag vill ta en kväll med total ledighet innan jag går på morgondagens bekymmer. Vet ännu inte hur min morgondag ser ut men jag hoppas bra! Skall bli otrolig intressant att testa på thanksgiving middag, det enda jag vet är att de har turkey på bordet och att maten inte är alltför nyttig. Men jag lovar, jag skall se till att jag blir mätt, något måste det ju finns så man överlever. Jag vill hålla mig ifrån allt detta onyttiga tills jag kommer hem, jag vet att det måste bli en lussekatt och någon pepparkaka under julen, och glögg förståss. Sen får vi se hur mycket jag kan röra på mig men det får bli ett senare bekymmer!

Skit klockan går ju ganska snabbt under kvällen. Nu är den nästan åtta igen, och jag skall snart gå och tutta lite. Hoppas ni får en bra start på dagen som här kallas och firas som Thanksgiving!

Kram

2010-11-24
23:25:06

Jag längtar till JUL!
Jag längtar så otroligt till juldagarna, eller dagarna före jul hemma, det är de mysigaste dagarna på hela året! Sitta hemma i soffan, kolla på¨julkalendern, dricka glögg och mysa med tända ljus. Gud det finns inget mysigare! Jag längtar så till dess, jag har inget av detta här. Det är det som är det jobbigaste.





Det är detta jag vill ha! Jag vill inte ha sommar värme med en månad kvar till jul, snö skall det vara och glögg!

2010-11-24
14:54:58

Bilder
God morgon!

Nu ligger jag kvar i sängen och kollar på barnprogram, det är så skönt att börja morgonen med något som inte är alltför tungt för hjärnan. Är lite slöstartad ibland på morgonen.

Tänkte att ni kanske vill se lite bilder igen på vad jag gjort de senaste dagarna? Har någon från golfbanan i måndags.





Tror ni man blir rädd när det kommer en sån här krabat upp på stolsryggen på stolen brevid den jag sitter i. Jag kan säga att när jag fick denna i ögonvrån så kunde jag inte sitta kvar. Jag fick panik, stängde alla fack på golfbagen och gick. Tänk om jag skulle haft en i bagen och den kommit med hem. Ucsh!

Skall snart gå iväg till butiken, men jag skall nog ta det lugnt en stund till. Kanske går iväg om en timme eller så.

2010-11-24
01:13:23

Mätt och belåten
Nu är jag mätt och belåten! Lite lasagne och sallad sitter inte helt fel. Sitter och kollar halvt på School of Rock. Solveig och jag gick iväg och spelade lite racketboll, det var skoj men jag var inte så bra. Det var i och för sig ganska svårt.

Skall nu ta det lugnt ikväll. Imorgon skall jag kila iväg till Publix och handla och sen skall jag gymma. Sen är jag ledig för resten av dagen. Sounds like a plan!

Nu återgå till filmen och intenet! :) Kram

2010-11-23
21:48:03

ÄNTLIGEN INTERNET!
ÄNTLIGEN FUNGERAR INTERNET IGEN! Jag har vart utan det ett tag nu, och det har vart tomt. Kommer just från en shoppingrunda igen, har vart iväg till andra sidan vägen av Lenox och har vart till Atlantic Station och köpt medicin. Så nu skall jag bli frisk igen!

Vad har hänt då? Ja alltså jag har ju lov och jag har gjort sådana saker som man passar på att göra på lov. Igår var vi upp till Atlanta National och lirade lite golf. Jag var trött så jag njöt inte av det, banan var inte den bästa jag spelat heller men den dög absolut. Tränade när de andra spelade sista nio! Puttning stod på schemat.

Sen igår kväll vilade jag bara, hade så tråkigt när inte nätet funkade men jag har ju en tv så jag kunde underhålla mig. Värmde lasagne och käkade till middag. Kollade sen på allt möjligt på tvn, slutade med att jag kollade på ett program som handlade om mat från olika delar av världen "Dazzling food", han programledaren käkade kängurusvans, flugor, världens dyraste kött allt från Australien. Det var ganska intressant, somnade ifrån det dock. Men ganska roligt var det så länge det varade.

Vaknade sen i morse, slog på tvn och la igång kanal 58 (Disny Channel) och kollade på Handy Manny m.m. Sen var det dags att gå iväg till psykologen. :( Var borta i 2 timmar, hann med att gå ner till health centret och fick reda på min medicin och vad jag skall göra. Så nu är det medicin som gäller, vitamin D för att vara ärlig. Hmm...

Sen for vi iväg till Lenox men jag for till andra sidan gatan och gick till Toys´rús för att kolla in lite julklappar men butiken var jättetråkig. Ingenting som sökte fanns där. Men det var kul att vara i en leksaksbutik i USA, även om de inte hade det jag sökte. Sen gick jag och hittade julklappar i andra butiker i samma byggnad. Sen for vi till Atlantic Center, där gick jag till Target och köpte min medicin och hittade lite annat, julklappar, en julcd och två tshirts till mig själv.

Nu skall jag vila och sen skall jag iväg till gymmet men inte för gym utan för att spela scuash, skall bli skoj. Jag och Solveig skall gå. Jag har aldrig spela det förut så det skall bli en rolig upplevelse. :) Ikväll blir det Lasagne igen, har en potion kvar, så den skall värmas och sen blir det tv för mig. Skall kolla in Ung och Bortskämd och lite det jag hittar på tvn.

Hoppas nu internet fungerar igen, att jag inte blir utan det igen. Är verkligen en förlust alltså! Men jag hoppas ni klarat er utan inläggen, men nu skall jag ge er så mycket som jag kan, är bara några dagar kvar sen kommer jag hem! ;P

Nu, mejlen! Kram

2010-11-22
14:56:27

Lunch beslut
God morgon!

Nu är jag vaken igen, sovit helt underbart. Såå skönt att sova länge, och när man vaknar kan man slå igång tvn och kolla på playhouse Disney, nästan så man lever i en dröm. Det gjorde min dag, så här långt. Just nu kollar jag på ett andra avsnitt av Mickey Mouse Clubhouse. :) Men före det kom Handy Manny.

Vaknade mitt i natten av ett högt oljud, jag blev livrädd men sen när jag kom på vad det var så blev jag nervös. Jag funderade på om jag skulle måsta gå upp och kolla att inget gått sönder men jag bestämde sen att bara vända sida. Saken var den att bagen föll och den står ju mellan två möbler och är ganska lång så jag vet inte om det slog i men vilket högt ljud det var!

Tack för att ni tyckte att maten ser bra ut, och ja det räckte till 6 (!) personer, även om vi inte fick så mycket var. Jag blev inte mätt mätt men lite bukfylla i alla fall. De andra hade 2 kakor så de blev nog mätta, de var som efterrätt. Skålen var liksom som en vanlig ungsform. 5 centimeter djup kanske.

Nu skall jag iväg och träna, Jackie kommer och hämtar oss. Skall ta oss 45 minuter härifrån (pust) och spela på en ny bana. Skall bli skoj även om färden är lång. Måste laga en lunchbox så jag har i eftermiddag, kan bli ganska långt om man inte har någonting mellan frukost som jag åt just till kl 6 när det är middag. Idag blir det en god middag, lagade lasagne igår som jag skall värma idag. Det skall bli jättegott, har aldrig lagat lasagne med plattor förr men det blir nog gott. Sallad tror jag det blir idag, eller så blir det en äggmacka och ett päron. Det är det jag har just nu, kanske behöver handla snart igen. Men jag har massor med mat, skall nog laga en ny grej snart igen!

Jag vill också ha julbelysning, men vi får inte ha, vi måste vänta till 2 veckor innan jul och sen får vi ha det till 2 veckor efter jul. Jag är inte här då så jag kommer ju inte få ha det här, men det är lugnt. Jag har en tomte här på rummet redan, och sen är ju jag en liten nissa så jag får nöja mej med det :D Julmusiken gör ju en del i alla fall!

Nu skall jag ge mig an mackan, jag tror det blir det! Äggmacka, så jag skall steka ett ägg. Gott kommer det bli! :) Skriver mera efter träningen!

Kram

2010-11-22
03:08:16

Middagsbilder
Hemma igen, klar med allt som skulle göras idag. Tror jag, blev inget gym men det blev en promenad till butiken. Typ det enda jag rörde på mig idag.. Men det är bättre än ingenting.

Lagade mat som jag skulle göra. Det blev riktigt bra faktiskt. :) Jag var nöjd och de andra var nöjda och det gjorde mig lite glad inombords. Det är ju ett gott tecken till kocken! Tog lite bilder av maten, som jag lagade. Mums!



Pastan och såsen som är på maten, såsen delicious!



Laxen under locket och räkorna i skålen.



Slutresultatet, kankse inte ser så lockande ut men det blev gott! Riktigt gott!

Sen är det ju så att jag inte är världens bästa på att ge bilder åt er och jag har ju inte gett på staden ännu, kanske för att jag inte tagit bilder men idag på väg till butiken tog jag några. Så jag ger er nu så kanske ni kan hålla er en vecka till nästa eller likanade.



En av alla stora byggnader i staden. Måste upplevas för att förstås, och jag är här och upplever en crazy stad. Det är ju inte som Mariehamn i alla fall.

Imorgon är det träning som gäller, skall bli så najs. Men nu skall jag kolla lite tv, just nu går Shrek på den här kanalen men jag tror inte jag skall kolla det. Skall se om jag inte hittar något annat matnyttigt. :O

Ha en bra förmiddag, det är sent för er nu. Här är den ännu bara 9 men det är ganska sent det med. Sova snart. Matten är i alla fall gjord. Pust.

Kram

2010-11-21
20:01:53

Städning
Nu skall jag skriva lite här också! Har inte sovit tills nu, om ni undrade, nejdå, jag har fått massor gjort! Jag vaknade kvart i nio, klev upp och lagade en god frukost. Efter frukosten började jag med dagsverket.

Jag har städat hela lägenheten eller rummet. Jag har städat badrummet, köket, mitt rum och matavdelningen. Jag är så stolt över mig själv. Det är inte det roligaste och göra men jag kände att jag måsta idag så jag gav mig fan på att fixa det och nu i efterhand så känns det så bra så! :) Riktigt glad är jag! Det lukat citron i hela "lägenheten" för jag hade en allputs med citrondoft.

La igång en diskmaskin kl 12, tänkte att ja men den tar 1 timme som förut, för där i var mina saker jag behövde till lunch. Nåja, jag städade vidare och fick besök. Efter en timme hade den kommit halvvägs. Jag dyster och hungrig som attan städade dock vidare men när det var 25 minuter kvar så gav jag upp, jag öppnade luckan och diskade det sista och lagade mat. Så jag har just avnjutit en grönsakssoppa med en rågmacka. Det var gott medans jag åt men eftersmaken var inte så god. Så just nu försöker jag skölja ner den med dricka men det går inte så bra.

Jo, fick lite besök. Det är nämnligen så att jag har en ny liten bebis här nu, leveransen kom idag :) Jag har en egen tv! :D Den är jättefin och lagom stor. Kostade 100 dollar så det var ett bra pris för denna nya lilla härligheten. Så nu behöver jag inte bero mig på min rumskamrats, utan kan ha en egen och kolla på! Funkar fint gör den dessutom!

Lovade ju bilder, så nu skall ni se förvandligen i mitt rum. Måste säga att det känns mycket mera hemtrevligt nu, än det gjorde de första 14 veckorna. ;)



Före omvandlingen!



Efter omvadlingen...



Nybäddat till och med.



Badrummet nystädat!

Allt har genomgått en städning, till och med garderoben. Och det har kastats en hel del som inte skall sparas, sjukt vad jag sparat på saker. Saker som påsar från butiker och en massa papper som man fick i början på terminen. De kommer jag inte behöva mera.

Nu skall jag softa framför tvn och sen skall jag besluta om jag skall gå till gymmet eller inte. Vet inte om jag skall köra cykel eller inte, styrka kan jag köra här. Men jag kankse har fått tillräckligt med motion idag genom att städa. Skall ju tänka på kvällen och middagen också. Jag måste fundera lite!

Ha det bra, lägger in bilder på maten sen. ;P Ha en bra kväll! Kram

2010-11-21
03:42:53

Puma
Hej,

Nu ligger jag i sängen igen. Jag är trött på kvällarna, men jag jobbar "hårt" på dagarna, tränar, städar, pluggar m.m. så det är väl kanske naturligt och sen är jag ju ingen natt människa utan morgon människa.

Skall bli så fint att sova ut imorgon och sen träna lite och käka lunch, sen blir det speciellt! Bilder imorgon! :)

Vi var ju till Lenox idag. Det var bra det för nu är jag ett par julklappar rikare och ett par supersnygga puma skor rikare. ;) That made my day! Kom hem framåt 6 och då lagade jag mat, sallad och korv. Mätt så skuttsingen blev jag, på sallad och korv...? Men, jag äter mindre, jag har själv svårt att veta hur mycket mindre. Gick upp till de andra sen och satt där en stund.

Kom ner igen och började städa, skall det göras så skall det. Men jag skall ta hela dagen imorgon till att städa, förutom en 90 minuter kl 12 för att gymma men annars så! Skall bli skinande rent här etfteråt, kankse kommer bilder på hela rummet när det väl är klart. Före efter bilder blir det inte men jag tror jag har en gammal som jag kan lägga upp. :) Det kommer nog bli som natt och dag!

Imorgon har vi också team middag så jag skall laga the main dish, lax och pasta, mitt ess i rockärmen. Kommer förhoppningsvis bli superdupergott, så där gott som bara jag kan laga det (men det är inte så svårt när man använder kokbok!).

Nej nu skall jag sova, ha det gott! Kram

2010-11-20
19:59:12

Nudlar
Skall strax dra iväg med de andra till Lenox, köpcentret för att fixa lite saker. Blir en sväng till dit senare i veckan.

Var på gymmet som jag bestämde imorse. Sjukt fint att få det över för dagen, det var liksom så skönt att göra det på morgonen. Jag cyklade i 45 vilket är bra för mig just nu. Sen blev det ytterligare 55 minuter bara överkropp! Kommer vara stark i axlar och armar om några veckor, för det är tufft men ändå lugn träning på samma gång. Just nu är armarna ganska slappa.

Käkade nudlar till lunch (MAMMA!), men huj huj vad starka de var. Jag vet att det stod Spicy på paketet men jag tänkte inte att det skulle vara så starkt. Men det gick knappt att äta. Så jag fick "skölja" med en bit päron för att jag skulle kunna andas efteråt. :)

Tvättat har jag gjort också, ikväll blir det nog städa. Eller skall jag göra det imorgon?! Jag är ju ledig och har inget för mig. :)

Tjollahopp!

2010-11-20
14:41:45

CLIFFHANGER, THE UPPLÖSNING!
Nej, nu skall jag inte hålla er längre. Detta är länge nog att hålla en Cliffhanger! :) Det är så att...

JAG KOMMER HEM 5 DAGAR TIDIGARE, ISTÄLLET FÖR DEN 16 DECEMBER KOMMER JAG HEM DEN 11 DECEMBER!

Alla min slutprov kommer vara den veckan, sista provet skriver jag den 10e på morgonen. Så jag kan ta ett kvällsflyg hem till Norden! Kommer således hem på lördagen! :) Jag ser så fram emot det! Så om exakt 3 veckor är jag hemma, eller kommer hem! Är ni inte glada? Jag är SJUKT glad!

Idag skall jag träna lite fys och sen skall jag chilla, kankse tar mig till Lenox med de andra och shoppar lite. Hoppade motvilligt över golfen idag pga magont igår, men nu känns det bättre så nu känns det jobbigt att jag inte åkte med. :( Men jag får kankse lite annat gjort, borde tvätta kläder och städa här hemma.

Käkade just frukost, en potion gröt. Skall väl prata med mamma och pappa nu på skype. Det kommer bli ett långt samtal, blev inte prata med dem igår så. Detta ser jag fram emot! Skall dra iväg till gymmet, skall kolla när de öppnar och sen dra iväg tror jag. På det sättet får jag det överstökat så kan man göra vad man vill i eftermiddag sen, om det inte blir Lenox blir det upp på stan här istället. Vet inte vad det finns men kanske det finns någon liten butik i alla fall, restauranger finns det i alla fall.

Fasiken, tror det kan bli lite träna puttning här hemma idag. Är lite sugen på det! Men först av allt skall håret fixas, det är lite så att det står åt alla håll just nu, och så kan man ju inte gå i Atlanta. :) Speciellt inte till gymmet. Så det har prio ett och sen gymmet.

Nu skall jag ge mig själv en tid till mamma och pappa. Ha det bra allesammans! Hoppas ni blir lika glada som jag nu när det är sagt, cliffhangern är sagd?

2010-11-20
03:49:29

Magont
Ligger här med magont, maten utläste dålig mage och magknip. Hoppas det är bättre imorgon. Nu har jag fördrivit tid genom att kolla Hellenius hörna samt Dobidoo. Nu skall jag sova.

Imorgon GOOD NEWS!

God natt!

2010-11-20
00:25:03

LOV
Sitter just nu och äter en broccolisoppa och en äggmacka! Det är jättegott och nyttigt! Njuter av första kvällen som ledig ålänning i Atlanta. Vad skall man hitta på? Träna, jo, mycket men även lite annat skall hinnas med innan veckan är slut.

Så nu har man LOV! :) Vi var och hade community service idag, lagade matlådor igen, samma som förra gången det var Open Hands, laga matlådor. Jag fick istället för att sätta etiketter på lådorna, häva i lite scuach i lådorna. Så jag har sett tillräckligt av scuach nu, även om det är gott. Sen var vi till Walmart, blev bilsjuk av trafiken så jag mådde inte så bra där ett tag, faktum är att den där bilen inte har världens bästa doft så ja, den bidrog en del.

Nu skall jag ikväll bara ta det lugnt och kolla tv tror jag, vet inte om jag skall anstränga mig med att göra något. Har ju som sagt var en vecka på mig att göra saker. :) Avundsjuka? Skall shoppa lite och sen skall jag träna lite. Imorgon blir det nog gymmet en sväng.

Skall bli så fint att delge mig goda nyhet snart, kanske imorgon eller söndag. Vem vet, inte du, vem vet inte jag... :P Shit vad den här soppan var god, Walmart vettni, huj huj vad fint det är. Och sen denna delikata rågmacka på sidan om. Mumma! :)

Karin, vi måste ses, men jag tror inte jag springer ner. Då får jag Mr R på mig och det är inte nådigt. Men cyklen kanske :) Nicholas, jag skall ge allt jag har och sen får jag komma hem och vila upp mig. :)

Ha det!

2010-11-19
14:54:58

Diskussion
Skall nu snart in på min sista lektion för veckan. För två veckor, skall bli så fint när man går ut från den! Då har man Lov! Jippie!

Men nu historia, min lärare kom, men jag är inte pepp alls. Skall hålla en diskussions klass, jag och några till skall vara diskussions ledare. Men men, det går nog bra.

Sen blir det en sväng via ett ställe innan det bär av på gym, om jag orkar. Men känns som benen är lata men kroppen är pigg, upptill. Nu skall jag förbereda mig!

2010-11-19
02:43:26

Ruta 1, igen...
Japp, så är det Karin! :) Nejdå, men jag skall fixa lite till men så småning om kommer jag meddela alla er om den stora goda nyheten!

Vi hade träning idag, men tyvärr var jag för trött för att träna. Det suger, jag gick för mycket igår för jag är nu helt skut i benen. Jag är typ tillbaka på ruta 1. Jobbigt som attan! Skall gå via imorgon och se om jag kan få mina resultat eller i alla fall få en ny tid till läkaren. Jag orkar inte längre, har ingen motivation till någonting. Och detta är kanske sista träningen vi har, eller vi har frivillig träning måndag och tisdag men sen är det ovisst till jag kommer hem. Sista månaden har verkligen vart en pina för mig och min hälsa. Jag vill bli frisk nu!

Hade sen tutoring, men hon dök inte upp så det var en besvikelse. Jag gillar inte folk som inte är i tid och ännu mindre folk som inte dyker upp. Så det sög så otroligt! Gjorde vad jag skulle göra och sen gick jag, kom hem för en timme sen!

Nu har jag kollat sista avsnittet av halv åtta hos mig och nu skall jag kolla in ett avsnitt av ett annat program. Imorgon är det en lektion och sen är det fys kl 11. Efter det, lunch och community service (samhällstjänst) och sen LOV! En vecka av ledighet, finns inte något bättre, kanske kan vila upp mig lite under den veckan!

Thanksgiving kommer nu i USA och den är ganska stor så jag skall väl ta del av den på ett eller annat sätt, har lite alternativ! Nej, nu skall jag sova. Jag börjar 9 imorgon.

Ha en bra förmiddag, god natt!

2010-11-18
18:48:56

Jättegott
Sitter nu hemma och gör mig i ordning för träning, skall åka om 30 minuter. Detta blir nu första träningen på en vecka, så jag har inte alltför stora förväntningar, just nu i alla fall. Om en timme kan det vara annorlunda! :)

Sov jättegott i natt så nu vet ni det. Det berodde nog på täcket! :) Ha det, skriver mera ikväll!

2010-11-18
03:16:46

Target
Ligger under mitt nya, tjocka, mörkblåa täcke och myser. Kollar på halv åtta hos mig, skall snart sova. Mums vilken skön kväll.

Vi var till Target och handlade lite en stund. Det var fint det för jag behövde lite saker. Köpte bl.a. detta nya täcke för jag har frusit sen natt nummer ett här men jag har inte haft möjlighet att köpa ett nytt täcke men nu gjorde jag det. Så fryser jag i natt så är det mej det är fel på eller så är det så kallt här att inget fungerar att sova under. Meddelar det imorgon! Sen köpte jag havregryn plus lite till, och kollade på mera julklappar, men inget köptes.

Gjorde läxorna före det och lite efter så jag är ready to go imorgon kl 8. Då jag har matte, sen IEP och efter det avrundar jag med geografi. På eftermiddagen blir det träning, och det skall bli såå fint så! Hoppas det är bra väder också. Har inte mått 100 ikväll men det var nog pga träningen idag, skall nog ta det lite lugnare, men jag kan ju inte ta små små steg, måste ju testa var gränserna går.

Snart kommer kanske en GOD nyhet, jag hoppas så på det. Ingen får veta ännu! Skall bli en överraskning, förhoppningsvis en kul sådan för er där hemma som läser detta! :)

Cliffhanger! Nu skall jag sova! Nattinatti!

2010-11-17
21:23:07

Träning
Kommer just från gymmet, vi har haft träning. Jag fick gå på löpbandet i 40 minuter så nu är man lagom trött på det ett tag framöver! Skall inte gå där mera, inte frivilligt i alla fall!

Skolan var ok idag, fick mycket nytta av min kunskap. Eller i alla fall inbildar jag mig de, i framtiden. Vad mumlar jag om. Pratar i skägget. Jag lärde mig nya saker. Och det vet vi ju, det är ju alltid intressant. Konstigt, jag fattar inte jag tycker jag äter lite men ändå är jag inte hungrig. På tal om att byta samtalsämne. Men jag åt ganska lite igår och i morse och till lunch men jag är ändå inte hungrig. Kanske är ett gott tecken, vad vet jag!?

Nu skall jag hoppa in i duschen och sen skall jag prata med mamma. Kanske har GODA nyheter här snart, om allt går som jag vill. Då kanske man kan sudda ut allt det negativa som vart här på sistonde. Det får jag hoppas. Nej, nu duschen!

2010-11-17
03:31:23

Lyssnar på lite musik
och finner att dessa låtar passar in ganska bra på mig just nu. Speciellt den första!

http://www.youtube.com/watch?v=2xPWO822uEE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=MbwkD7oPlkU


2010-11-17
00:22:34

Framsteg!
Kommer just från ett pass på gymmet. Det var ganska skönt att gå dit och lyfta skiten ur kroppen för en stund. Och jag gör framsteg med att komma tillbaka. Jag cyklade 30 minuter och sen så gjorde jag utfall åt sidan plus bakåt/under en. Känns som jag är på rätt väg vad gäller tröttheten i benen. Medicinen verkar hjälpa eller så är det bara dags att det blir bra, svårt att säga. Nästa tid skall jag ha om 2 veckor, jobbigt. Hoppas jag får alla provsvar så snabbt som möjligt! Överkroppen har aldrig (med betoning på aldrig) fått så mycket träning som nu, det är helt sjukt. Men det känns bara bra!

Sitter just nu och lyssnar på musik, från grannen. Alla dörrar är stängda men genom väggen hörs all text, det är sjukt hög volym som min granne har. Jobbigt också att det låter så här sent på kvällarna. Vet inte vem som har värst, jag eller min rumskompis, hon har tvättstugan på andra sidan väggen.

Mötet, jag skall prata lite om det, ni är väl intresserade. Jag gick till det där mötet och jag måste igen och igen och igen. Det är inget jag vill prata om så här, men det är något som är otroligt personligt. Jag hoppas det blir bättre ju längre tiden går här. Snart är det 15 december och planet lyfter mot Paris. Jag längtar så efter den flighten, jag vill träffa min familj. Jag vill träffa er! Jag saknar er!

Men före detta har jag skola och skola och lite annat att stå i. Golfen ligger lite nere nu känns det som, men jag försöker i alla fall greppa klubborna när jag känner för det. De samlar bara damm just nu, får putsa av dem på torsdag igen när det är träning. Hoppas det blir lite bättre väder också, nu har det regnat i 2 dagar. Det är ju liksom inte roligt att träna i regn, även om det är bra! En lärorik dag i bagaget då det regnar och man tränar! :)

Nu skall jag se om jag inte får matten klar. Kommer inte ihåg hur han gjorde och det är inte lättare med att instruktionerna är på engelska och min powerpoint är på svenska, det är inte liknande ord. That´s for sure!

KRAM!

2010-11-16
20:08:08

Möte
Hejsan,

Känns lite bättre nu, men ja, det är en bit att gå ännu. Jag kämpar på. Skall snart iväg på ett "ofrivilligt" möte, men jag måste gå. Aaah. Detta får mig i nerverna!

Hade ganska chilla klasser idag, så dagen gick ganska snabbt men ändå inte. Nu skall jag göra mig i ordning! Ciao

2010-11-16
14:01:17

Dålig sömn
Har inte sovit bra inatt, kanske kan förstås. Helt sjukt mycket tankar har cirkulerat i huvudet. Tack för kommentarerna, det gör mig starkare. Det är jättejobbigt att bara vara själv just nu, men jag lär mig mycket om mig själv i detta. :) Det är ju något bra.

Skall nu in på matten, hoppas vi får ut proven. Jag vill verkligen ha det. Sen har jag IEP och där kanske jag får ut provet också, det vill jag ha! Sen är det geografi, där vet jag inte vad vi gör. Men men, sen blir det en tråkig och jobbig eftermiddag. Men jag skall gå igenom den med rak rygg, om jag inte gör det så är jag dum. Skall stå på mig!

Ha en bra dag nu, jag skall göra det bästa av situationen. Kram :D


2010-11-15
22:56:08

Personligt
Herregud, ja kanske man skall bli kock. Nejdå, men fint att kunna laga sin egen mat på touren sen! Inte behöva äta amerikanskt hela tiden :) Mörn, det var en hälsoburgare. Du vet hälsomuffins och sånt :) Det är ju guda gott!

Har haft en jobbig dag, rent känslomässigt idag och tyngre kommer den bli, det vet jag. Skriver mera ikväll men just nu är det mycket som händer på det personliga planet så mina inlägg kan bli en aning personliga men jag skall försöka hålla en bra nivå på dem nu.

Tack för ALLA som stöttar mig just nu, jag behöver allt jag kan få i denna situation. Känns som det blåser orkan och jag är ett litet litet höstlöv i den skalan som dessutom existerar på våren och på så sätt sticker ut från alla andra. Om ni förstår vad jag menar. Kram på er alla! <3

2010-11-15
17:48:07

Påbörjad
Skall just påbörja min Global Issues för denna vecka. Har haft historia och GSU klass hittills idag. Mellan det så blev det study hall och före historian också. Så jag har nu påbörjat mina 10 timmar för denna vecka. Skall avvärka lite till idag, senare idag. Har lite att stå i först!

Dagen började på värsta tänkbara sätt, genom att stå på trottoaren och få en bil körandes på vägen som skvätter ner en totalt. Jahapp, bara att gå tillbaka och byta till torra kläder. Jag var dyblöt! Men sen gick det bättre, andra försöket. Var dyngsur när jag kom till study hall men det får man ta när det regnar här. Väldigt blött blev det!

Nej, nu skall datorn bort. Skall jobba på lite annat nu!

2010-11-15
01:07:07

Hälsa och gott
Nu vet jag inte hur detta skall bli, illa eller bättre. Får se. Jag har gymmat, gick dit och körde skiten ur överkroppen. Behövde det! Har just ätit en bra middag, eller ja, men ganska nyttig! Så nyttig man kan göra denna klassiker! Hamburgare.





Jag lagade den så att jag gjorde köttet själv,
malet med peppar, salt, paprika, en äggula och lite vatten (en person) och blandade detta i en bunke. Medans det gottade till sig fick pannan värmas upp ordentligt. När väl pannan var het la jag ner köttet och stekte det på båda sidor tills det var genomstekt. Lyfte bort köttet och lade ner rågbrödet för att steka med olivolja, 1 minut på plattan och sen upp med det när det var klart. Tillbaka med köttet för uppvärming och under tiden gjorde jag i ordning botten, rågbröd med sallad, tomat och gurka, lite dressing på och sen köttet samtidigt la jag på en ostskiva på köttet och sen ketchup. Sist men inte minst locket till burgaren. Och på sidan om fick det bli en grönsallad med tomat och gurka och lite italiensk dressing.

Det var otroligt gott! Rekomenderas varmt från mig, om man vill ha en burgare men inte vill häva i sig så mycket kalorier. Den smakade som vilken burgare som helst! Jättegott verkligen! :)

Nu skall jag kolla på en film eller något, vet inte riktigt. Skall i alla fall fortsätta ta det lugnt i min egen värld. God natt!

2010-11-14
17:15:29

Apologize
I apologize for my behavior the last weeks, and I apologize for my writing about other people here at this website. But I have an opinion and this is my website. I can´t fit into everything here on earth, so I´m sorry for what I´ve done.

2010-11-13
23:58:47

Nyhetsbrev november, LÄS!
Skall strax dra iväg till middagen, skall bli gott för jag är hungrig! Tänkte bara lägga in en länk till en rolig sak som kommer varje månad men som är extra rolig denna månad, ta en titt i vårt nyhetsblad för golfsektionen på skolan. Last page is the best one! Enjoy! :)
http://www.georgiastatesports.com//pdf8/721875.pdf

2010-11-13
01:42:58

Yeah!
Vilken dag, nu är jag hemma efter ett litet äventyr! Har vart och shoppat nu, kom igenom på några timmar. :) Hittade inte så mycket men jag har å andra sidan kollat in julklappar för där var julen i full gång! Otroligt fint! :) Amerikanska julgranar och musik, skön stämning! Hittade 2 grejer till mig, en klocka och en plånbok, så det är bättre än ingenting. Tur att jag höll i pengarna!
Klippte håret dock, ganska snyggt men fortfarande ganska långt, hon toppade det bara, men det är ok. Jag klipper mig igen när jag kommer hem! Det är ju bara få veckor kvar! Så här blev det!
Nu lagar jag mat, skall bli gott gott, pestokyckling med en sallad till :) och en tomat som jag skall försöka grilla i ugnen, vet inte om det går men vi får se! Jag har inte ätit sen 1 och det är 6 timmar sen, man blir lite hungrig av att shoppa måste medges. Nej, nu måste jag gå. Skall kolla in kyllingen och sen skall jag äta! Mumma! Ha det!

2010-11-12
18:20:29

Träning och nu shoppa
Såg att dagens meny nere i matsalen är ganska fin så jag skall ta mig dit innan jag sticker och shoppar :). Börjar redan få ångest för att shoppa, gillar inte att spendera pengar, men å andra sidan. Fösta gången sen jag kom hit. Hallå, kanske man kan unna sig något då!
Hade fys just, och jag var med, men jag fick ett speciellt program, tur var väl det för de andra gjorde mest ben övningar och jag rörde knappt benen. :) Är lite trött i musklerna nu, men jag kan inte säga att träningen gjorde det, jag är nog mest otränad och därför känner mig trött. Det är ju så, efter ett uppehåll på 3 veckor så är det tufft igen att börja, men å andra sidan är det lätt att bygga på sig muskler tillbaka som tur är!
Skall prata med familjen och sen bär det av, kommer nog hem och äter middag i alla fall. Hade en vision av att äta där men jag tror jag hinner hem att äta, men det får inte bli alltför sent. Men det är nog ingen risk!
Ha det!

2010-11-12
01:42:07

Disaster
Sitter och låsas göra läxor, hehe. Har tutoring och jag har inget att göra, eller jo men det funkar inte här på min dator. :( Så jag kan inte göra något, inte mig emot! :) Skall kanske se till att göra det snart, det är så att jag måste göra det i helgen annars och det vill man ju inte...
Imorgon skall jag och shoppa, det vill jag däremot. :) Avis? Det skulle jag vara, strosa runt i ett gigantiskt köpcentrum, prova kläder som är alltför dyra men prova för skojs skull, så man vet vad man skall bära sen på proffsmiddagar och sånt. :) Strosa runt i butiker, Apple, Puma, Lacoste, Macys, aah, jag bara längtar! Kanske hittar en och annan pryl som mam och pap kanske vill ha, eller totte? Vem vet? Någon som har beställning på något?
Var till doktorn idag igen, en ny men dock en doktor. Mina prover ser bra ut, men för att inte utesluta allt så togs det mera prover, har snart inget blod kvar i kroppen. Så skall tillbaka igen nästa vecka och nu är det dags för medicin. :( Men det positiva är, jag tänker börja träna igen, skiter i vad folk säger. Överkroppen går ju bra, och jag vill inte tappa mera i vikt, har tappat tillräckligt med muskler så det är nog. Nu skall det byggas upp igen, och det med besked. Så imorgon blir det gymmet, lördag och söndag med! Samt måndag, kan vila tisdag och sen onsdag. Ja så får det se ut nu, skall banne mig bygga tillbaka det jag tappat samt utöka min styrka. :) Men uthållighet blir det dåligt med nu, kan inte sitta på huk ännu tack vare benen. Så jag väntar med det.
Men det här med sjukvård i detta landet är farligt. När jag skulle ta min tester idag så var det läskigt. Satt utanför laboratoriet, där testet tas, dörren var öppen och ja allt var normalt. Trodde jag. Så kommer det en sköterska, som skall ta proverna. Hon går in i rummet som är lika stor som en lagom toalett, ja, lugnt så. När hon väl börjar pyssla med olika saker där börjar jag fatta att något är snett. Hmm, har hon aldrig tagit ett blodprov förut? Jo hon var där sist jag tog ett men hon stod bredvid. Nåja, så tar hon fram en stor (betoning på stor) bok som såg ut som amerikas telefonkatalog (bara se det framför er!). Hon börjar bläddra i den samtidigt som hon står vid en dator. Okej tänker jag, är detta normalt? Nej! Vad händer. Så kommer det en annan dam, den som tog testet på mig förut. Allt ok ropar hon, nej kom svarar denna dam med boken. (Man har ju lärt sig lite engelska medan man vart här i 3 månader). Dam 2, vad är det?, bok damen, jag vet inte vad jag skall göra!. Neeej, vad är detta! Då visar det sig att provet jag skall ta är ett vanligt blodprov men det är konstigare saker som skall testas så antagligen var det något med etiketterna som var konstigt. Kan tänka mig att mäta vitamin D i blodet inte är det vanligaste. Men jag kan säga att jag var rädd. Provet gick bra, hon var inte defensiv direkt utan bad mig sitta och rulla upp ärmen och sen bäst som det var stack det till. Hoppsan, klar redan. Tur det för det tog 90 minuter idag igen.
Känns som jag kanske skall återgå till att tänka, hon måste tro denna damen att jag är otroligt duktig. Vilket jag är för jag är ju här, men jag gör ju ingenting. Det är ganska skönt att bara sitta också, i och för sig. :) Har en enda lektion imorgon och efter den så skall jag iväg på gymmet. Men skall träffa John också och prata om testerna och resultaten imorgon. Blir nog efter historian, då får jag sova lite längre. Vaknar otroligt hungrig på morgonen, äter för lite, ja äter inte alltför mycket mat.
Jahapp, nu börjar hon gapskratta också. Mina handledare är för sköna alltså, har problem i skolan och de fokuserar på facebook eller messar. Inte mig emot men kanske emot Dusty och Cathy. Har ju GPA och jobba emot. :( Och ett scholorship.
Ha det bäst, jag skall sova gott inatt, efter ett avsnitt av halv åtta hos mig. Gnatt!

2010-11-11
13:57:29

Kväll morgon
Efter en sjukt ledig kväll igår blev det tidigt i säng och hyfsat tidigt upp, jag vaknade lite före sju och klockan stod på sju. Nu har jag ätit frukost och gått iväg till skolan, så just nu sitter jag utanför matten och väntar på min lärare. Han är nästan alltid sen så jag är inte förvånad!
Skall ha IEP nästa och sen geografi, beror lite på om jag hinner till geografin, annars så blir det skippa den, jag skall till läkaren kl 12.30. Hoppas jag får resultat idag som är av värde! Nu kom läraren så jag måste lyssna på han. :( Kram

2010-11-11
00:23:29

Panthers
Nu sitter jag hemma och har verkligen inte gjort någonting i 2 timmar, helt underbart! Ritade en bild i paint, jag funderade, ´måste rita något som finns här i USA och hur jag har det så ni får se mina egna uppfattningar´men min dåliga fantasi satte stopp! Så jag tänkte så att kanske något med skolan, satte stopp. Okej golfen då, satte stopp. Så för att sammanfatta allt gjorde jag denna bild...
... den sammanfattar alla tre, där finns golfen (tävlingsinstinkten), skolan (Panthers) och mig själv, jag skall banne mig sätta ett avtryck av mig här (!), ingen skall glömma mig, jag vill att jag skall leva kvar här även efter min tid! Så allt detta är symboler i bilden. Det svarta är en symbol för att jag haft det tungt med jobbiga kommentarer och jobbigt med denna mystiska hälsa som jag befinner mig i. Det blåa symboliserar skolan samt min favoritfärg. Men bilden i helhet är skolans "symbol" inte panther huvudet utan tassavtrycket, det finns lite överallt här på området, på trottoaren m.m. så det är symboliskt.
Skall gå och äta något, börjar bli lite hungrig, jag hoppas det är gott ikväll, vill ha pasta och menyn säger det men den bestämmer inte alltid... Ibland är det vad som står där och ibland inte, men men. Hungrig och mat skall jag få, blir väl standard sallad annars. Till lunch åt jag sallad och kyckling och en korv faktiskt.
Fick ta en prommenix på gymmet idag, så jag har tränat lite, det går sakta men säkert. Var trött efter men inte så farligt, gick ju "bara" i 25 minuter, vilket är mycket mera än vissa amerikaner rör sig på ett år, nästan. :)
Nu skall jag gå! Kram

2010-11-10
19:36:06

Explosion
Flera timmar har gått, men jag sitter kvar i study hall. Nejdå, jag har vart härifrån i 2 timmar, även om jag skulle kunnat sitta kvar men det gjorde jag inte. Jag gick och äta kl 11 och sen kl 12 hade jag Global Issues, lämnade in mitt papper och sen slutade vi tidigare för ett lysrör hade "exploderat" men tyst under klass så något hade börjat droppa på en man som satt under. Så våran professor bestämde att sluta tidigare bara därför. :) Jag klagar inte. Så jag gick ner hit tillbaka. Snart har vi fys, jag får inte vara med men jag fick gå så jag tänkte gå på ett löpband de har uppe i salen. :) Har inget för mig i eftermiddag ändå, skall och köpa tuggummin men det är allt och det tar jag på väg hem!
Hoppas allt är bra med er annars. Kommer det något bra program ikväll på tv som jag kan kolla på play? Kram

2010-11-10
15:08:16

Vill vill vill...
Känner mig duktig såhär på morgonen. Jag klev upp kl 7.15 och käkade frukost och gjorde mig i ordning för dagen. Klockan 8 stod jag utanför dörren till Study Hall och knakade på, men, kl 12 börjar jag skolan. Så nu skall jag plugga i 3 timmar, fast jag är klar med allting så det är mycket läsa tidningar på nätet. Men skall oberoende sitta här tills kl 11, lite drygt, för att sen gå och äta lunch, tidigt jag vet men om man eventuellt skall fysträna kl 2 vill man inte äta kl halv 2, tro mig, så lätta är inte passen vi har i grupp. Även om de är hyfsat lätta!
Skall således vara duktig idag och göra allt jag behöver nu, inte sen ikväll. Det innebär att jag troligen ikväll är ledig och det i sin tur innebär FRIHET! Men jag har inte riktigt bestämt ännu, vad jag skall göra ikväll. Vill fara och shoppa (!) men jag vet inte om jag orkar, det beror på fysen i eftermiddag om jag får vara med. Skall prata med John idag! Jag vill vara med, jag kan inte leva utan detta, även om jag är lam i hela kroppen, men jag känner ju själv när det blir för mycket, men jag vill ju mer än mest, det vet ni ju, jag skall ju alltid vara värst. Men vaddå, jag tränar mest, är starkast, lyfter mest skrot, klart man inte vill träna som Laura. Till exempel.
Skall skriva klart mitt papper i IEP, skall korrigera mitt papper i Global Issues och skall försöka hitta ID´s till ett "dokument" i historian som visade sig vara en bild. :´(
Någon annan som vet något om Where´s Waldo? Mamma visste inte tydligen, någon som hört talas om honom? Han måste ju vart poppis i och med att han inte var främmande för Solveig, Charlotte, Victor, Charlotte, Ross och Laura. Bara för mig. Någon, hjälp! :)
Ha det bra i snön! =) Skall nog gå hem i shorts efter träningen idag!

2010-11-10
01:39:51

Where´s Waldo?
Jahapp, träningen blev inget vidare. Slutade med att jag var trött trött trött. Orkade ingenting, och så är det ännu, men jag kan inte gå och lägga mig nu ju, så det får jag vänta med... I alla fall en timme. Men ingen study hall som jag hade tänkt blir det idag i alla fall. Faan också, träning 2ggr i veckan och man orkar inte. Suger gör det!
Kommer just från middag, äter typ ingenting heller, konstigt hur det är ibland. Just nu har jag ingen aptit och jag är inte hungrig, och då lever jag på sallader i princip med lite kött och kolhydrater. Så jag får i mig näring. :( VILL BLI ÅTERSTÄLLD! Och sen med att tjejerna tror jag skall vara aspackad på lördag till, Solveig fyller 19 och vi skall fira henne på något sätt. Vet inte hur ännu, men vi kommer nog på något. Kanske man skulle shoppa på fredag då? Skall helt klart till köpcentret och shoppa i helgen, nu börjar julhandeln plus att jag skall unna mig själv lite nya kläder och förnödenheter som jag vill ha. Eller snarare behöver ha nya.
Skall dyka in i miljöns historia, nej men miljöförändringarna här i världen ett tag. Har ett papper som skall in imorgon. Men jag tror jag är ganska klar. Och när det är klart skall jag helt klart kolla in det där avsnittet med "Ung och bortskämd" verkar vara ett sjukt program enligt alla sidor. Så jag skall kolla det tror jag. :) Men nu först miljö.
By the way, känner ni till denna figur som i USA heter Where´s Waldo? jag har själv aldrig hört om honom eller sett honom när jag var liten men alla andra verkar gjort det, även danskan och norskan, varför vet jag ingenting? Han måste ju vart pop på min barnatid ju? Mamma?
Kram på er alla, imorgon 5 veckor kvar innan jag kommer hem! :)


2010-11-09
16:22:07

3 down, no more tests... but...
Nu är det tredje och sista testet klart, men då skall det in ett papper imorgon om USA och klimatförändringar och fick just reda på att jag kan frivilligt för extra credit lämna in ett papper i IEP. Vet inte om jag orkar, men jag måste ha extra credit. Kan kanske bli så att jag gör det, står inget om längd men rubriken är
"Discuss the nature of intelligence. Should it be considered a general mental ability or many specific abilities? What about the role of culture in intelligence? What is some of the evidence for each position?".
Jag dör av tristess. Tack Ted för kommentaren, den frambringade ett leende på mina läppar när jag läste den, även om jag fick reda på detta just! Tack! :)

2010-11-09
14:29:12

Two down, one to go!
Matten klar, nu IEP! Plugga! :)

2010-11-09
02:33:30

Community Service
Skall snart sova, i natt igen. Klockan är lite över åtta men det spelar ingen roll, har man två prov så har man. :( Har inte läst ihjäl mig direkt men det är för att jag finner dem ganska lätta båda två. Har anteckningar för det ena och det andra är inte alltför svårt. Vi får ha anteckningar på IEPn vilket gör det lättare. :)
Ikväll hade vi community service, vilket innebar att vi hjälpte samhället på ett sätt. Vi var till en organisation som heter Open Hand, där producerar man mat, som man sätter i boxar och skickar ut till behövliga (HIV/Aids, cancersjuka m.m.) de som behöver mat och hjälp i samhället. Så vi var där och satte maten i boxar och förpackade dessa. Det var som ett löpande band, de började med att sätta couscous i en låda, sen vidare, på med en kycklingbit, sen vidare, sen spenat, sen vidare, sen typ bönor, sen vidare till ett band som rullade på, på med lådan, igenom en förpackare ut på andra sidan där jag satte på etiketten, dvs innehållsförteckningen och näringsinnehållet, och sen på samma ställe togs de av bandet och sattes i en stor låda som sedan togs till kylen. Det sista gjorde en annan person, inte jag. Så dessa lådor var likadana som man får i matbutiken när man handlar köttbullar och potatismos som man värmer i mikron. Detta var torsdagens mat som vi förpackade. 1014 matlådor hann vi med innan vi var klara, vi höll på i knappt 2 timmar. Så ganska bra tempo.
Så här såg man ut, obs bilden är tagen hemma, hade ett vitt förkläde också för att utsmycka lite extra!
Så kan det vara, och det är inte nog med att vi plågats en gång, nej nej, vi skall göra det en gång till! Usch. Plus att vi skall göra någon annan form av community service också, usch usch! Dubbel usch!
Nu skall jag återgå till mina provförberedelser och sen skall jag sova när jag gått igenom IEP en gång till. Det är bara 30 sidor om intelligens som skall plöjas igenom, (milt i jämförelse med andra kurser men herregud kan man inte välja ett roligare ämne?).
God natt!

2010-11-08
20:01:26

Bilder på stan
Hemma. Nu kommer det bilder som jag tog igår, lite ute och sen på maten. Hoppas det skall smaka (med bilder alltså, maten var superb!).
En liten, liten bit av vägen till skolan. Ser man logon uppe på huset, där inne äter vi.



En av några skyskrapor i staden.



Våran "studentkorridor".



Min goda mat från igår! :)



Mums!

Nu skall jag plugga igen, IEP denna gång. Ha en bra dag!
PS. Karin, kul att det går framåt för dig! Snöstorm, usch, låter inte kul alls. Glad är jag att jag är här, och sen när jag kommer hem ligger snön redan! DS.

2010-11-08
16:05:10

One down, two to go!
Sitter nu har, provet ar skrivet och jag kan konstatera att det gick..... at helvete! Men men. Jag far jobba hacken av mig for att klara denna kurs nu, orkar liksom inte ta den en gang till sen nasta termin. Sa kul ar den inte! Bla, jag ar sa missnojd just nu! Vill dra tillbaka tiden och lasa mera, och da fick jag en timme till tack vare vintertiden. :(

Nu skall jag ge mig in pa nasta prov, detta kommer att bli IEP. Matten ar inte sa viktig, den kan jag ganska bra. Men IEP, det kan bli tungnt. Vi far se. Jag vill inte faila ett till, det har blivit for manga misslyckanden har redan. Kanske dags att fa en succe snart?

Idag senare kl 4 har vi Community Service. Vi skall packa nage matkartonger for nagon forening. Vet inte 100 vad det gar ut pa... Men men, jag tar vad jag maste gora. Klagar inte, jag far ju vara har. Det far inte alla! 2 hela veckor kvar och sen ar jag ledig en vecka. Skall bli sa najs. Hoppas hoppas hoppas att jag kan trana mera da, men inget ar sakert! Men jag hoppas.

Ha en bra dag nu, nu skall jag plugga lite. Kram

2010-11-08
00:57:50

Mat
Äter, igen. Men denna gång en god middag, pestolax med en sallad. Så gott, kommer bilder på maten sen. Tack mamma för receptet! :) Gott gott!
Sitter och kollar på fit-tv inte för att jag är intresserad men det är ett bra matprogram så jag fastnade. :) Har vart på studyhall så pluggat har jag gjort. Vet inte om jag orkar plugga mera nu. Är trött på att plugga. Men jag fick mitt papper klart till på onsdag så det elementet är ememenerat! :) Nu skall jag fortsätta äta och sen skall jag kolla programmet!
Ha en bra kväll! :)

2010-11-05
14:16:10

Historia lektion
Hej,
Sitter på historia lektion. Har diskussion om birtcontrol just nu. Intressant... Somnade ganska trött igår och vaknade trött idag igen. Var helt död när klockan rang kl 8. Gick ner och käkade frukost i morse. Orkade inte laga frukost och sen ville jag ha frukt och inte en smörgås. Så då var frukosten enda alternativet. Men nu när jag käkat gröt och jordgubbar kan man fortsätta dagen.
Har fys kl 11 och sen golf kl 1. Får se hur mycket man orkar, senast efter fysen var man ju helt död, men vi får se. Glömde shortsen idag också så jag kommer måsta göra fysen i regnbyxor, men det funkar det också!
Nu skall jag fokusera mera på lektionen, har ju ändå prov nästa gång på detta. Kram

2010-11-05
02:15:52

nästan 14 timmar
Hemma igen. Nöjd. 13 timmar nästan 14 i study hall. :) Kan inte bli bättre, men jag vet inte var de kommer ifrån för jag trodde jag skulle ha ca 10 men det var ju en positiv överraskning!
Annars har jag inte gjort så mycket. Fick inspiratation att lyssna på 1990 tals musik så jag har lyssnat på några hits från när jag var "ung". Ganska roligt.
Nu skall jag sova. Känner att historian kommer gå bra denna gång. Har kommit på en bra studieteknik.
God natt!

2010-11-04
21:38:47

Amerikansk sjukvård
Amerikansk sjukvård. Hur länge får en läkartid ta? Inte undra på att amerikansk sjukvård är dyr med tanke på hur länge det tar. Jag hade tid kl 2.30 och jag kom ut 4.00. Under den tiden hann jag se doktorn i kanske 10 minuter totalt. Resten väntade jag. Hemskt.
Men men. Man måste väl offra sig lite för att bli ok. Men jag skall inte bli sjuk i detta landet flera gånger, det är ett som är säkert! Första och sista gången.
Annars idag har jag pratat med Totte, mamma och sen vart i skolan. Tråkiga ämnen men det är som det är. Imorgon blir det bättre. Det har jag på känn. Även om jag har svårt att se in i framtiden just nu. :(
Skall snart ner till study hall och äta men först skall jag ägna lite tid till historian här hemma. Alltså jag skall plugga historia, typ civil war eller liknande.
Ha det bra, skriver mera ikväll.

2010-11-03
13:31:11

Buss problem
Skall snart kila iväg till skolan igen. Börjar med Historia i vanlig ordning, men jag kommer hålla fokus idag för det handlar om första världskriget så jag är lite intresserad av det... Sen blir det tutor och lunch. Underbart!
Blev att kolla ett avsnitt av CSI NY igår på nätet. Det är så bra! :) I like. Nu skall jag diska min gröttallrik och sen börja kila iväg. Tar ett tag för mig i min kondition att komma fram dit jag skall, men jag ger inte upp. Har ännu inte provat bussen som de andra latoxarna! Solveig hade tydligen tagit bussen som det stod Geogria State på och tog förgivet att den skulle ta henne till skolan, men men, när hon passerade skolan utan att den stannade så blev hon fundersam. Men hon intalade sig själv att den kommer tillbaka. Men sen ropade chauffören att sista hållplats, och då var hon vid Georgia Dome som är kilometer från skolan. Så det var bara att börja traska. Hon hade nu längre att gå än från början där hon klev på! Underbart med kommunikationer i USA!
Ha en bra dag!

2010-11-03
02:24:29

Dagen som gått
Ligger och skall snart sova. Kollar på ER men jag har sett det förut så det kan nog hända att jag stänger av den snart.
Var i studyhall i 3 timmar idag, sen gick jag och simmade. Allt för att testa lite var jag är fysiskt men även för att få träna uthållighet lättare. Kändes ok under passet som varade i 40 minuter men efter var jag matt i varenda muskel jag har. Hade mjölksyra till 1000... Blä! Sen gick jag hem, eller stabblade på spagetti ben och tvättade kläder. Gick och äta, torktumlade och pluggade under tiden. Läste om första världskriget. Sen vek jag ihop kläder och nu är jag klar för sömnen. Så fint så.
Imorgon börjar jag kl 9 med historia och sen kl 12 har jag Global Issues. Fys efter det sen, men det tar man då. Men det skall bli fint att testa på lite mera. Men jag vill bara ha provsvaren nu! Något pågår...
God natt!

2010-11-03
02:24:28

Dagen som gått
Ligger och skall snart sova. Kollar på ER men jag har sett det förut så det kan nog hända att jag stänger av den snart.
Var i studyhall i 3 timmar idag, sen gick jag och simmade. Allt för att testa lite var jag är fysiskt men även för att få träna uthållighet lättare. Kändes ok under passet som varade i 40 minuter men efter var jag matt i varenda muskel jag har. Hade mjölksyra till 1000... Blä! Sen gick jag hem, eller stabblade på spagetti ben och tvättade kläder. Gick och äta, torktumlade och pluggade under tiden. Läste om första världskriget. Sen vek jag ihop kläder och nu är jag klar för sömnen. Så fint så.
Imorgon börjar jag kl 9 med historia och sen kl 12 har jag Global Issues. Fys efter det sen, men det tar man då. Men det skall bli fint att testa på lite mera. Men jag vill bara ha provsvaren nu! Något pågår...
God natt!

2010-11-02
16:34:55

Hem <3
Jag vill hem,men om några veckor är det dags att ta flyget hem! :)
Just nu sitter jag på geografi och lyssnar på en lektion om Namibia. Folk som gjort allt möjligt. Ganska intressant, trots att jag sitter här, men jag lär mig en massa ändå!
Blev godkänd i quizen jag gjorde igår 75% och matten 70% så jag är nöjd! Skall till John om 46 minuter för att sen om jag kan få provsvaren snart!
Skriver mera ikväll! Ciao

2010-11-02
13:01:52

Math now
Skall snart in på lektion, matte. Datorn får följa med idag, kan behöva den och om jag inte behöver den är den bra tidsfördriv. Det är lite så folk använder sina datorer här har jag märkt. Vissa är duktiga och gör skolarbete men inte alla.
Nu kom min professor. Nu skall jag räkna lite! :/
Tjohoo!

2010-11-02
12:17:51

Val
Idag är det en stor dag i Amerika. Idag går man till midterm elections. Idag får vi veta om Obama får fortsatt stöd!

2010-11-02
02:13:52

Ensamvarg
Sitter på rummet och kollar en film, 21. Kollar den för tredje gången eller liknande. Så det är inte så kul, men det är en bra film så varför inte? I och för sig, jag kan kolla ut också och se en bra film, för på innergården har de filmkväll med storbildsskärm så man kanske skulle öppna persiennen och kolla ut! Man har ju nästan första parkett! :)
Alla läxor för imorgon är gjorda så jag kan chilla vilket är fint. Kanske sticker iväg till gymmet en stund imorgon, oc mjukstartar igen. Det är nog dags att jag gör det, så jag inte kommer ur form allt för mycket! Det är viktigt att hålla sig i good shape! =P
Hade vanlig skola idag, nästan. På min enda håltimme hade jag tillåtelse att observera en psykologi klass så det gör man ju, (jag måste för IEPn så det var bara att gå) fast man inte vill eller orkar. Men det var ganska intressant, mat och vikt handlade det om. Skön sal att ha klass i dessutom! Sen hade jag vanlig skola, åt på Moes idag bara för att jag inte hann ner till matsalen och äta före min IEP quiz. Som gick åt helvete, jag som pluggade som aldrig förr till den och så går det inte bra. Men 9/20 ord var från den lista jag var ombedd att plugga, de andra var från andra listor som jag inte skulle plugga, enligt min lärare. Så det var ju tacksamt, satan. Skriver jag F igen så vet jag inte vad jag gör alltså, det skulle vara för taskigt.
Sen i eftermiddag har jag pluggat, i study hall och sen ätit. Det är i princip det jag hunnit med. Sen kollat film då, så kan det vara när man studerar. Men just nu saknar jag golfen, jag vill bara träna men jag har inte ork till det. Det är för trist! Men jag kommer igen, svackor kommer man ur, förr eller senare! Hoppas jag får provsvaren på mitt blodprov imorgon, vill veta om det är något som är fel eller om det bara är jag som är allmänt slut. Kanske har gått in i väggen ändå, det har ju vart nära några gånger!
Räknade ut att det bara är några veckor kvar nu, si så där 6 veckor till jag kommer hem och 5,5 vecka i skolan! :) Underbart, jag vill hem nu. Alla andra i laget har, eller har haft nära och kära och hälsat på. Charlotte L har sin pojkvän här nu, och hennes syster var här i början. Charlotte G har haft sin pojkvän här, Laura har haft hela familjen här, Solveig hade sina föräldrar här i början och Cheriston bor hemma. Det är bara jag som står ut helt ensam. Men jag är ju en ensamvarg så det är kanske en mening med allt.? Jag får ju se er igen under julen, känns som min månad off kommer att innehålla mycket resor på holmen för att träffa er alla! :) Men jag längtar efter bilen så varför inte?
Ha det bra, jag skall snart sova igen. Ladda för imorgon och vila allmänt! :) Peace!

2010-11-01
02:10:13

Greeville
Nu är jag hemma igen. Äntligen, eller egentligen inte. Synd att det där var sista tävlingen. Men det kommer flera, nästa i februari i Orlando. Inte allt för dåligt. Kan inte klaga! Men jag saknar redan middagarna med gänget, vi har ganska kul faktiskt. :)
Men nu är jag hemma och tar ut allt av vad internet heter! Har inte haft det så mycket så det känns ganska bra med det nu, så ni får veta hur jag spelat och laget, kanske viktigare i detta fallet! Vi slutade tvåa, och jag slutade top 20, rättare sagt delad 19e. Min bästa placering trots allt, så här långt! Charlotte slutade tvåa efter särspel, men hon gjorde bogey dubbel så hon förlorade det, tyvärr. Men tvåa i lag känns ok. Trots allt.
Själv har jag spelat upp och ner, 73,83,79. Så det finns rum för förbättring, men jag måste medge. Jag kanske, måste ta i akt att jag vart trött, och är fortfarande, så det finns inte mycket krut i mig. Har aldrig vart så trött efter 18 hål som denna veckan. Men skoj har det vart. Att få göra 6 birdies på 18 hål känns ganska bra, fast jag måste säga att där och då var det inte så "häftigt", jag tänkte inte ens på det. Så ja, jag var väl inne i spelet. Wild guess!
Vi var nere i Greenville, var nu det ligger men det skall jag ta reda på nu. Vi bodde där, och spelade på Furman Golfcourse, universitetets egen, så det var fint. Banan i taskigt skick, men mest greenerna. De var hoppiga. Men men. Jag måste berätta om en butik som var på vägen till banan, jag skratta varje gång vi for förbi den. Det är BARA i USA som detta finns, jag tror inte ens Vatikanen eller något annat ställe heller har det, en butik som hete Curch Supplies. HAHAHA! Kan inte bli roligare, tokigare. Ha, vad jag tycker det är kul! Vem tror ni far dit? Jag trodde präster fick sina kläder från församlingen, men kanske församlingen behöver en sån butik. Vad vet jag... Kul var det i alla fall!
Nu skall jag lägga mig ner i sängen, sitter upp just nu, och sova. Jag är trött. Skall göra massor imorgon. Hoppas jag får reda på mitt blodprov som jag tog i förra veckan. Men det är inte säkert! Skall observera klass imorgon och sen efter skolan skall jag skriva ett quiz. Så det är full rulle.
Men nu först kolla mejlen. Kram på er alla! Kommer bilder snart kanske från tävlingen, hoppas det i alla fall! :)