Jenny Häggblom

2014-09-30
19:58:48

Sista september 2014
Idag så hade jag först ett testpass med bordtennisen på Halmstad Arena idag. Sen så hade jag en 65 minuters föreläsning på Aspero med Gruppdynamik och Karriärövergångar som fokus. Det var jätteroligt att ha en föreläsning inför studenter - det vill jag ha mera!!! 
 
Igår så hade vi, alltså HIBK D3, träningsmatch mot HIBK D2 (alltså A-laget) nere i Andersbergshallen. Jag var med 2 perioder och dessa två var av två världar. Första perioden torskade vi med rättvisa 0-8, vi spelade inte som ett lag och höll inte våra positioner på planen. I periodvilan snackade tjejerna ihop sig och i andra kom vi ut som ett nytt lag. Tjejerna spelade andra perioden 2-3 mot A-laget vilket var ett mycket bättre resultat. Vi höll positionerna bra men nu falerade vi i kommunikationen mellan varandra där ute. Spelfokus i tredje skulle därmed vara en kombination av kommunikation och hålla positioner. Tyvärr måste jag dra mig hemåt men jag hoppas spelarna behöll sina mål och genomförde matchen på ett bra sätt. 
 
Idag har jag annars inte gjort så väldigt mycket mera än praktiken, dvs det jag skrev högst upp. Jag har tränat ett pass, ett ryggpass idag. Det gick bra och jag hade bra kontakt i hela ryggen genom hela passet. 
 
Nu skall jag bara sjunka ner i soffan, förhoppningsvis fungerar kanal 5, och se på tv. Annars får det bli en film eller fotboll från Viasat Sport som gäller under kvällen. 
 
Glad tisdagskväll mina kära läsare! ;)

2014-09-28
11:25:52

Gekås och träningsvariation
Igår var vi, Nicholas och jag, till Gekås i Ullared. Det var mycket folk, extremt mycket folk. Tyvärr hade jag glömt bort att det var lönehelg också... Nåja, vi fixade det och fick väl vad vi behövde. Tog lite bilder: 
 
 
 
 
Ola-Conny från serien Ullared som går på kanal 5. 
 
Nu har jag just intagit lite mat, och skall så småningom bege mig mot gymmet för att avverka mitt bröst och biceps-pass som står på schemat. Jag ser fram emot passet idag faktiskt - inget av mina träningspass är det andra likt heller så det blir alltid variation för min del. Rekomenderas varmt att byta övningar och testa på övningar under träningen - det blir roligare! 

2014-09-27
07:13:33

Mitt ben-pass från igår
För er som är intresserade, eller inte, så kommer här nu en tabell över mitt ben-pass från igår. Jag brukar ofta super/compound-seta övningarna så det blir mera tidseffektivt samt att jag ökar min sk. TUT (dvs time-under-tension, alltså längden muskeln arbetar och är i rörelse - ju mera, desto bättre). Jag kör ofta 3 set effektivt innan jag sen tar en lite längre paus, typ 1 minut (kanske dricker lite) innan jag går på mina 2 sista set på de övningarna. 
 

Övning:

Set:

Belastning:

Frontböj

5

25 kg

Marklyft

5

35 kg

Utfallssteg

5

12 kg (12 reps/ben)

Hip Thrust

5

45 kg

Benpress

5

120 kg

Vadpress

5

120 kg

Sprintstart

5

-

Hjulet m skivstång

5

-

Hamstringscurl Flowin

5

-    (20 reps)

Obliquees crunches i kabel

5

55 kg (3), 57,5 kg (2)

Montainclimbers Flowin

5

-    (30 sekunder)

Situps med pinne

5

-

Bakåtspark i kabel

5

15 kg (3), 17,5 kg (2)

Alla övningar innehöll 15 reps om ej annat anges

Som ni ser så är det många övningar jag gör, men hör och häpna - det tar enbart 70-75 minuter att genomföra passet (inklusive uppvärmning om cirka 5 minuter). 

 

Nu skall jag snart dra iväg till Ullared (shopping-mecka nr 1) med Nicholas. Måste besökas minst 1 gång per år när man bor enbart 50 minuter bort... :) 

Trevlig lördag på er alla! :)


2014-09-26
19:18:44

En rolig fredagkväll - på mitt sätt
I kombinaton med att jag gjorde mina första knäböj sedan 12 april idag, så roar jag mig med detta en fredagkväll: 
 
 
 
 

2014-09-24
20:48:48

Löpsedlar som ofta ljuger, aktning behövs!
Nu börjar jag tröttna på alla dessa löpsedlar som lovar guld och gröna skogar bara man följer råden i artikeln. Jag har tagit ett X-antal exempel här nedan under sommaren och för-hösten. 
 
 
 
 
 
Tidningen vill gärna sälja - därför är rubriken slående och man vill köpa den. Det är deras brödföda - sålda exemplar. Men som individ måste vi ta sans till oss och inte följa alla tips och råd slaviskt. 
 
"Ät fisk - slipp Alzheimer", "Därför funkar Biggest Loser metoden" etc. båda dessa är exempel på löpsedlar som ni kan se. Tyvärr är många av dessa löpsedlar tagna ur sitt sammanhang. Om man sätter sig in i och läsa texten så är det ofta sk epidemiologiska studier som gjorts och dessutom så är det förvrängt från källan. 
 
Tidningar läser säkert studier och tar del av forskningsresultat, men det är inte de bästa som de väljer. De väljer rapporter som berör människor. Om t.ex. en studie påvisar ett samband mellan bananer och fetma så skriver tidningen gärna om detta (även om, när man läser studien i helhet, visar på att studien undersökt feta människors banankonsumption). Däremot skriver man inte mycket om forskningsrapporter som t.ex. rör fettets effekt på ämnesomsättningen (vilket kan vara en bra genomförd studie med relevant testgrupp och under en relevant tidsperiod). 
 
Så, lita inte alltid på löpsedeln - läs artikeln och använd sunt förnuft. Om ni kan, och har möjlighet, läs gärna själva forskningsrapporten i sin helhet! Då får du, och gemene man, en rätt bild av undersökningen och kan därmed inse att allt tidningen skriver inte stämmer. 
 
Ett annat bra exempel på löpsedlar och rapporten i sin tur, är när man varnade för fruktos (fruktsocker). Fruktos var farligt att äta, man blev fet av frukt. Men om man läser rapporten, så kunde man se att man testat extrema mängder fruktos (typ 2-4 kg frukt/dag, istället för 2-4 frukter/dag). Detta gav i sin tur en ökad energimängd per dag vilket i sin tur ger en succesiv viktökning - alltså inte fruktoset i sig som gör dig fet utan antalet kalorier per dag som gör dig fet. 

2014-09-22
21:11:03

Innebandy 22 sept 2014
Bilder från dagens innebandyträning. Fick äran att köra tillsammans med A-laget också, vi körde lite knäkontroll tillsammans. Roligt och ärofullt att få köra med A-laget, speciellt när deras tränare personligen hör av sig och frågar om jag vill hålla i träningen! 

Här är bilder från närkamps-träningen hos B-laget! 


Och bilder på de andra övningarna jag gjorde med hela gruppen, alla är från Knäkontroll-appen, 



2014-09-21
20:38:10

Halmstad IBK dam B - FBC Engelholm U
Idag var det innebandymatch, en träningsmatch för laget mot FBC Engelholm U. En god kämpainsats från tjejerna i laget men tyvärr räckte det inte ända in i mål utan vi förlorade snöpligt med 2-3. 
 
Under början av matchen var tjejerna väldigt stressade i spelet och spelade inte strukturerat eller ens enligt vad de borde spela. Men succesivt växte tjejerna med uppgiften och i sista 5 minuterna i första perioden var mycket bättre. Efter första perioden ledde vi med 1-0 och vi gick in i en paus med lite snack inne i omklädningsrummet. 
 
Ute på plan i period två började tjejerna mycket bättre och så småningom kom också andra målet in, ett fint skott i krysset baserat på en långboll från våra backar. Men, så småningom kom det två snabba "skitmål" från Engelholm och det stod 2-2 i matchen. I tredje sedan så kom även 2-3 målet. Under sista 3-4 minuterna i matchen så är laget fastsydda på anfallsplan och skapar chans på chans men bollen ville inte leta sig in bakom målvakten. 
 
Både jag och Alexander (tränarna i laget) har fått se laget i skarpt läge och se vad de går för samt vad vi kan och bör förbättra inför säsongsstarten den 12 oktober. Jag har fått en del att kunna jobba vidare med, bland annat så kommer laget behöva jobba med snabbheten, bakåtlöpningar samt även kroppskontakt. På morgondagens träning kommer vi att ta tag i dessa delar och jobba lite med kroppskontakten. Det kommer bli en rolig träningsperiod för laget kommande veckor inför starten på serien. 
 
 
Uppvärmning på gång nere i "grytan" på Halmstad Arena (A-planen)
 
 
Peppning inför tekning! 

2014-09-20
10:45:58

Ett annat avsnitt ur serien Bantning en jätteaffär
Har sett ytterligare ett avsnitt i serien Bantning - en jätteaffär men den här gången handlade det om att Träna sig fet. Avsnittet går att se här: Bantning - en jätteaffär Träna sig fet
 
Axplock ur avsnittet: 
"En timmes spinning bränner mindre fett än 2 bitar Mars (chokladen)". Det gäller att ha inställningen till träning och viljan att vilja minska i vikt, att ha "mind-set" inställt. Alltså, How bad do you want it? 
 
Kan träning bränna fett? Ja, men forskningen säger nej. Varför är det så då? Jo, för att undersökningar visar att personer som tränar kompenserar aktiviteten resten av dagen genom att ta det lugnt och "lata sig" på soffan. Detta ger en kaloriförbukning på +-0. 
75 % av alla kalorier vi förbränner på en dag kommer från att bara vara, dvs den kommer från att t.ex. behålla kroppstemperaturen om 36,8 grader och även alla metaboliskaprocesser, och dessa går inte att påverka. Så att fokusera på bara träningen är ganska ineffektivt kontra att fokusera på kosten och närings/kaloriintaget. 
 
Man måste också se helheten av allting. Vi behöver älska oss själva ininfrån och ut för att lyckas, annars finns risken för att man äter för att dränka sina känslor av "non self-worth". Matmissbruk med andra ord. 
 
LA Fitness var först ett kroppsbyggargym med 95 % av medlemmarna som var män. Men efter att det köptes upp och man införde kardiovaskulära maskiner (kondition) så blev antalet medlemmar av kvinligt kön en majoritet. Tyvärr visar foskning att styrketräningen dock ökar förbränningen under längre tid efter träningen kontra konditionsträning. Man får en ökad efterförbränning av styrketräning. Alltså tycker jag att alla borde få en bra gymintroduktion till styrketräning och inte bara ställa sig på konditionsmaskinerna och tro att man minskar i vikt. 
 
Alltså, träna för hälsa - inte viktminskning. Speciellt om man inte är "med på tåget" rent mentalt. 
 
 

2014-09-19
19:48:31

Bantning - en jätteindustri (sevärd dokumentär genom länk)
Jag kollade just på en dokumentärfilm från UR.se som jag varmt rekommenderar. Den handlade om Bantningen - en jätteindustri, och hur bantningspreparat & dieter kostar pengar men ändå inte hjälper så mycket som man vill eller ens tror innan man börjar. 
 
Ni kan se på dokumentären här: UR.se Bantning en jätteindustri Ät dig smal
 
Lite utdrag från dokumentären (rekommenderar dock att ni ser den då dessa kan komma lite ur sitt sammanhang samt att det är mycket intressant att se helheten av programmet): 
 
Forskare är eniga, "dieter fungerar inte". Bättre att låta bli att banta, man går bara ner i vikt medan man sedan gåt tillbaka till ursprunget samt att man gärna går upp lite extra. Samtidigt som man gör detta så lägger man ner enorma pengar på viktminskningsprodukter i hopp om att det skal hjälpa en till ett nytt och bättre liv. Jules Hirsch säger i programmet att "allting fungerar ett tag, men efter 6 månader börjar man gå upp igen och efter 2 år så är man tillbaka på ruta 1 igen". Dom beskriver det bra i programmet - hjärnan ställer in sig på svält när man går ner i vikt och den vill kompensera/hitta tillbaka till ursprunget igen vilket gör att man går upp i vikt, tillbaka till ruta 1 samtidigt som kroppen vill ha en buffert då samma sak kan hända igen och lägger därmed på sig lite extra vikt. 
 
Frågan är ju, vilket också togs upp, varför man inte återkallar produker som inte fungerar? Till exempel om en bil inte fungerar när den är ny från butiken så för man ju tillbaka den och säger att den har en defekt. Varför gör man inte samma med bantningsprodukter som inte fungerar kan man tänka sig? Om man nu går upp tillbaka i vikt, varför går man inte till företaget och säger att det inte fungerar? Jo, därför att det är upp till personen själv som vill banta att gå ner i vikt. Inte är det någon annan man kan skylla på för att man inte går ner i vikt. Det är inte mammas/kompisens/flickvännens/grannens/kattens fel att bantningen inte fungerade - det är ditt eget, eftersom du inte har ätit tillräckligt lite/motionerat tillräckligt mycket för att behålla en viktminskning/önskad vikt. Sunt förnuft helt enkelt. 
 
Det togs upp några dieter i programmet också, bland annat benämnde en kvinna att hon testat Mars-dieten (alltså bara äta chokladstången Mars alla dagar), men mest intressant var ändå Dukan Diet och Viktväktarna. 
 
Viktväktarna (VV) grundades år 1961 i Queens i New York (USA) av Jean Nidetch. Forskning har visat att enbart 16 % av alla som påbörjar Viktväktarna (Weightwatchers) behåller vikten efter 5 år. Anledningen, enligt en ekonomi/marknadsansvarig för VV, till att VV är så lönsamma och så stora, är att resterande 84 % testar på nytt och köper konceptet igen (i hopp om att lyckas). 
Dukan Diet grundades istället av en fransman (av Pierre Dukan) på 1970-talet men publicerades först år 2000 genom en bok som sålt enorma massor. Dukan Diet består av en 100 %-ig kost men där 72 % av näringen kommer från protein (kött, fisk, fågel, ägg) och 28 % från grönsaker. Det förekommer inte några kolhydrater i Dukan Diet. 
 
Sammanfattningsvis, vilket också är ganska bra sagt, "Vikten är inte någon indikator för hälsa". Du kan ha ett BMI (body mass index) om 29 och klassas som överviktig men fortfarande ha en god hälsa. För att klargöra detta, man kan behålla och ha en enormt god hälsa och vara vältränad som kraftigare, se bara på t.ex. kulstötare eller kroppsbyggare, och jämför detta med t.ex. fotomodeller eller skådespelare som ser hur fräscha ut som helst men som kanske mår sjukt dåligt. Alltså, vikten är inte det största indikatorn för hälsa - det är helheten som gör det! 

2014-09-17
21:06:42

Praktikplatsjobb och träning
En lång dag är nu till ända. Den började med 4 timmar praktik med Aspero på IC. Där fick jag jobba ensam med första- och andra årsklasser och de idrottsspecifika fysprogrammet. De fick göra övningar som "komplex styrkeövning med skivstång", bålrullningar, splitböj i TRX etc. Sedan genomfördes ett rörlighetsprogram tillsammans. Ett plus med praktiken för min del är att jag kommer bli rörligare efter dessa veckor - då jag gör rörligheten 5 dagar per vecka numera.

Efter praktiken idag så körde jag ett eget pass med fokus på triceps och bröstmuskler innan jag sedan återvände hemåt för att sedan återvända tillbaka (efter 30 minuter) till skolan för nästa pass men nu med elitspelare i pingis och handboll (men som går Aspero åk 1). Där fick jag igen genomföra rörlighetsprogrammet med dem innan jag fortsatte jobba 60 minuter innan dagen var över.

Hemma sedan så pluggade jag fram till middag och lite efter middag. Nu har jag precis sett på Idol-kvalveckan och skall väl se på resultatshowen som kommer så småningom också - om jag inte somnar vill säga. Imorgon väntar återigen 4 timmar praktik plus egen träning innan jag får komma hem och plugga vidare mot CPT-exam på fredag morgon. Börjar bli lite nervös nu, det är ett stort prov som skall göras.

Ha det underbart hela kvällen och dagen!
Kramar

2014-09-15
18:39:13

CPT, praktik, besök, skola och lite träning
Just nu är det full fart mot CPT-exam som gäller. Jag skriver min PT-licens på fredag morgon och just nu är det som sagt var full fart på upploppet mot den tentan. Mitt i allt detta är jag också mitt uppe i praktiken på Aspero Idrottsgymnasium samt mitt i en annan kurs, Ergonomi - grundkurs, som ligger på is fram till helgen. Jag vill verkligen fokusera och klara PT-licensen just nu så det är den som går i första hand. 
 
Annars blandar jag och ger lite grann, mamma var här i helgen som gick och for hemåt idag igen. Nicholas var uppe i Göteborg medan mamma var här så jag hade i alla fall sällskap hela tiden. Nu är det bara jag och N kvar här, vi sitter med varsin dator just nu (socialt?). Jag försöker tränga in lite träning emellan varven också, nu har jag inte schemalagt träningsprogram utan tränar mest vad som känns okej för dagen. Har dessutom kännt mig lite krasslig sedan i torsdags och det är fortfarande inte helt 100 men det är bättre. Idag har jag hursomhelst haft en träningsfri dag men jag har istället haft 2 praktikpass i gymmet - ett med fotbollskillar och ett med innebandy-/fotbolls ettor. 
 
Skall nog sätta mig ner och skissa på ett program idag (läs nu på en gäng) så jag har något att jobba efter och emot. Jag har fortfarande som mål att fixa en bred, strikt chins den 2 november. Jag fixar en smal chins nu, men mina axlar hänger inte riktigt med på att fixa en bred. 
 
Skall iväg på innebandy också om ca 1 timme. Idag är det dock ingen fys utan enkomst regelkunskap och innabandyträning. På söndag är det dags att spela första matchen (träningsmatch) hemma så det blir en lugnare fysvecka för spelarna denna vecka. 
 
Ha det gött! 
 
 

2014-09-14
19:59:31

Skaldjur




2014-09-11
21:08:00

Golf + fotboll





2014-09-10
20:50:39

Lång dag med några ljuspunkter
Det här har vart en lång dag och imorgon lär inte bli kortare heller. Idag har jag haft en träningsfri dag - själv, men det betyder inte en helt träningsfri dag. Jag har haft praktik både på fotbollsplan och inne i gymmet. På planen så hade jag en station med snabbhetsträning för både killar och tjejer. Sen på eftermiddagen hade vi gymintroduktion med elit pingis- och handbollsspelare på IC. Mellan passen hann jag käka lite och även ta en promenad med Anna P. :) det var dagens höjdpunkt! 
 
 
Anna och jag i toppen av en lekställning gjord av tjocka linor (som syns)! 
 
 
Från killarnas fotbollsuppvärmning i morse på Sannarps IP. 
 
Imorgon är det återigen träningsdags med killar och tjejer ute på Sannarp mellan 8-11, sen lunch hemma och därefter träning på IC. Tror det kommer bli ett ganska lugnt pass, behöver återhämta kroppen lite, blir troligen (obestämt ännu) triceps och rygg. Jag har inte periodiserat min träning just nu, men jag kommer att börja igen när CPT (eller PT-provet/licensen) är skriven på fredag nästa vecka. Men nu tränar jag i alla fall fyra dagar innan jag tar en vilodag och sen tränar jag igen fyra osv. Jag skiftar mellan att fokusera, och delar upp träningen på ben, mage, rygg, armar (biceps/triceps), axlar och bröst. Jag fokuserar fortfarande mot att klara en strikt och bred chin, den 1 november 2014. 
 
Nicholas är ute på fest med IVP och jag sitter hemma ensam i mörkret, ljuset är min enda vän ikväll. Imorgon har han skolan mellan 9-12 och sen när jag är klar med träningen så kommer vi tillsammans åka ut till Haverdals GK och se på Nordea Tour Haverdals Open 2014 där Jonas Haglund och Sebastian Lindman spelar bland många andra bekanta för min del (från SSoG och några andra typer). 
 
Ha en fin fin onsdagskväll och torsdagsmorgon! :) 

2014-09-09
21:17:41

Fotboll på Örjans Vall
Ikväll var vi tillsammans på fotboll på Örjans Vall. Det var EM-kval mellan Sverige och Turkiet. Det blev 4-3 till Sverige med ett mål på tilläggstid som avgjorde - fast det var 3-1 i 80e minuten... Det blev nervöst men det gick. Biljetterna fick vi från ICA Maxi Högskolan (gratis!) så det var trevligt att se på! Tack ICA. 
 
 
 
John Guidetti spelade från start men Kristoffer Olson (Arsenal FC) gjorde 3 mål. 
 

2014-09-06
18:44:05

Lördag i september
Idag har det vart en lugn dag. Började med att jag körde ett ryggpass på gymmet. Det gick bra och förhållandevis snabbt. Joggade dit och hem vilket gav mig både uppvärmning och nedvarvning. Passet bestod av bl.a. marklyft, rodd av olika slag, latsdrag etc. jag avslutade med två magövningar bara för att "känna jämnbalans" mellan musklerna. Gillar personligen inte att köra bara en muskelgrupp och speciellt inte bara rygg, måste känna en jämnbalans. 
 
Igår så var jag och Nicholas på tur ner till Ängelholm för ett besök på Dormy Outlet och även ett besök på Ängelholms Golfklubb för lite träning innan vi återvände hemåt igen. Stannade till och käkade på Rasta Snapparp. Det var väldigt trevligt. 
 
 
Idag var jag, under eftermiddagen en sväng till staden och där hittade jag faktiskt ett par dojor. Ett riktigt kap om jag får säga det själv! 
 
 
 

2014-09-05
11:48:22

Ett tips vid restaurangbesök
Tänkte idag skriva lite om några konkreta tips man kan tänka på, speciellt om man går på ett diet eller vill minska i vikt, när man går ut och äter på restaurang. Om man vill minska i vikt, så är det A och O vad och hur mycket man stoppar i sig under en dag. Ideén med att minska i vikt är att man skall äta mindre än vad man gör av med under en dag. Generellt sett brukar man säga att 500-1000 kcal per dag ger en viktminskning om 1-2 pounds (0,5-1 kg) per vecka. 
 
Att äta hemma och ha en bättre översikt över kosten är alltid att föredra, men ibland kan man inte äta hemma eller så har man ingen möjlighet till att få med sig en matlåda till jobbet/skolan, då är det bra att veta vad man kan välja på istället. Att äta ute brukar ha sina fördelar (slipper disken, behöver inte laga maten etc.) men det har också sina nackdelar (vet inte tillagning och ingredienser, har 0 koll på energimängd etc.). För att hjälpa er på traven lite när det kommer till några riktlinjer och tips när det kommer till restaurangbesök så kommer de nedan i en liten lista: 
 
- undvik friterad mat (mycket fett och extra tomma kalorier)
- undvik gräddiga och feta såser (bearnaise, gräddsås, aioli) och välj hellre klara såser (rödvinsreduktion osv)
- begär, så långt det är möjligt, extra grönsaker - t.ex. istället för en sås
- beställ hellre från en meny än att välja buffé (du äter inte mera än du kan då)
- om du äter buffé - ät långsamt och njut av maten, ta en mindre tallrik än normalt
- ät på bättre restauranger, snabbmaten är "bättre" där
- lägg ner en slant extra på bra mat, du får igen det senare
- väl hellre kokt/stekt potatis framför gratäng eller pommes
- välj hellre renare kött än t.ex. korv och fläsk
- tänk på vad du dricker till maten - flytande kalorier är en stor bov i dramat
- undvik efterrätter
 
Hur kan man då tänka? Jo, jag tycker att man kan tänka såhär - som en klient sagt en gång: Jag ville ha en hamburgare när vi gick ut och åt, och jag ville helst ha två öl under kvällen. Då fick jag fundera på hur jag skulle göra, jag ville ha både ölen och burgaren - men jag ville också inte öka i vikt utan hålla viktnedgången intakt. Jag bestämde mig för att välja hamburgaren och ölen samt valde bort pommes frites och bad istället om en sallad. På det sättet så fick jag det jag ville av de saker jag ville - utan att äta för mycket kalorier. 
 
Alltså, det handlar om att ge och ta. Vill jag ha en extra kaka - är jag då berädd att kanske skippa någonting för att behålla balansen på kalorierna utan att öka vikten? Det är så man bör tänka om man vill ha livets goda. 
 
Det var alles för idag, på återhörande snart igen! nu

2014-09-03
20:48:20

Vardagen knatar på med allt därtill
Vad händer på Halmstad-fronten då? Ja. Inte är det väl egentligen så mycket som händer mera än att jag jobbar på med praktiken på Aspero. Nicholas har börjat skolan. Jag kör på med innebandyn. Tränar själv så mycket och bra jag kan. 
 
Jag sätter just nu fokus på kvalitéts-träning framför kvantitets-träning. Alltså, jag gör övningarna noga och med lättare vikter kontra tränar många övningar och med tunga/medeltunga vikter. Jag har nya mål, eller egentligen samma chins mål, men satt 2 månader fram i tiden. Jag klarade inte chins-testet i måndags, det jag kände att satte stopp var mina axlar. Jag orkade helt enkelt inte dra mig över den kritiska punkten där axlarna kommer in i bilden. Det kändes surt men samtidigt kändes det bra för att jag ju fick reda på fakta att axlarna är svagare än övriga armar och rygg samt bröst. Nu kommer det, efter den här veckan som mest är kul träning, bli fokus på axlar helst 2 gånger per vecka i alla fall. Jag kommer också att grunda med lätta övningar och vikter för att bygga en solid grund att börja från. 
 
Vad gäller praktiken så är det inte så mycket nytt. Jag har kört lite gym-introduktioner med 11 övningar inför 3 olika grupper (totalt sett ca 70-80 pers) den här veckan. Jag har också fått köra ett teknikpass i knäböj och marklyft med bordtennisspelare (årskurs 1) samt fått hålla i uppvärmning på fotbollspassen idag. Imorgon har jag två stycken fotbollspass och sedan är jag off för resten av veckan faktiskt. Jag skulle, trodde jag, haft ett gym-pass med ettor på fredag men fick reda på att det inte är något så jag är ledig då istället. Skönt med tanke på att det skulle hållas mellan 8-9 och bara en timme på hela dagen. 
 
Annars flyter väl livet på som det skall. Jag pluggar på inför licens-skrivningen om 2 veckor och 2 dagar, från idag, och det går bra tycker jag. Måste dra en plugg-raid snart så jag hinner med de sista 200 sidorna till nästa helg - men det borde gå bra. Jag måste prioritera vardagen lite bara och fokusera på skolan, då går det super bra! Jag är inte orolig, jag är trygg i min kunskap redan så det känns bra. 
 
Hoppas allt är bra, snart kommer det komma ett informativt inlägg igen - när och om vad är oklart, men snart i alla fall, så om just Du har ett ämne du vill veta mera om så tveka inte att skriva det här på kommentars-fältet så jag kan se det! Tack på förhand!
 
På åter-hörande snart igen! :) 
 
//Jenny