Jenny Häggblom

2011-01-31
18:40:14

Planer framåt
Har lagat dillkött idag. Nog med mat för idag! Sitter hemma och gör ingenting, jag vill göra massor men jag kommer aldrig till skott med en massa saker. Jag skulle vilja vara ute men det är energibrist till stor del. Skall bättra mig snart, hoppas jag.

Idag var jag till stan, gjorde ärenden och sen handla. Det var nästan lite skoj att gå i Mariehamn igen, jag kände mig som ett år yngre och att man hade slutat skolan för dagen och skulle fördriva tid innan bussen går. Typ den känslan fick jag, det var en bra känsla. Jag vill plugga igen. Sen kom jag hem och ja....

Det skönaste är att jag har planer, jag har mål och en massa saker, jag är inte helt tom även om folk kanske tror det, det vet ju inte jag. Men jag har planer för hur jag skall klara mig och jag har planer på andra saker. Men just i nuet kanske det ser mörkt ut (defakto det är mörkt ute), men jag ser ljuset i tunneln så det finns ett go i mig ändå. Någonstans där bakom detta skinn och under benen finns det en gnista som ingen kan släcka just nu, och det är, min vänner, en fantastisk känsla att besitta. :)

Det blir inte mycket fokus på träning eller liknande just nu, men kanske snart igen. Jag vill att bloggen skall handla om hälsa (kost, träning och åter träning) men just nu ligger fokus på andra håll. Kanske förståerligt. Men jag ger inte upp, men det är så lite som händer nu så man kanske inte finner drivet i att skriva varje dag, flera gånger om dagen. Det är något som jag vill men å andra sidan vill inte ni läsa heller vad jag gör i 2 rader. Så jag försöker sammanfatta en hel del.

Nu skall jag åta mig sysslor. :) God kväll!

2011-01-30
19:44:47

Träningen just nu
Sitter nu hemma igen och  gör ingenting, kanske för att jag inte har något att göra och det som skall göras kan jag göra efter 10 ikväll. Så jag sitter av tid, igen. Det är mycket av den varan just nu!

Var på träning ikväll, till Bollhalla. Tränade på som vanligt med svingförändringarna som jag utsatts (?) för. Jag känner att det börjar gå bättre och bättre och jag känner att snart så är jag redo att ta steget vidare men det kanske tar en vecka eller så, det får man se. Men bättre känns det, sen finns absolut inte kraft eller liknande där men det är som det är. Det är inget jag kommer få heller de kommande dagarna, det är något som jag måste arbeta tillbaka i vår. Det får bli mitt mission! Som bilden visar tidigare så har jag inte mycket muskler kvar. Allt är borta :`( snyft

Imorgon skall jag in till stan på diverse ärenden. Skall nästan bli skoj, och sen skall jag dra igång ett mission till. :) Mer om det senare, mycket senare. Jag är inte beredd att ta det nu. Men jag är trött och svag och mentalt nerbruten av många faktorer men jag ser ljus i tunneln. Livsgnistan finns där för jag kämpar mot något! :)

Snart kommer solsidan och sen kommer TimeOut, sen skall jag ta itu med mina uppgifter som skall göras!

Ta hand om er! Kram

2011-01-30
10:29:27

Sammanfattning lördag!
Vaknade just, hör att de andra är vakna men jag är ju våran nya sömntuta så jag sover ju länge nu jag... Men man skall väl göra det om man skall orka. Eller man kanske gör det ganska naturligt om man är uppe till 2 på nätterna?

Igår så hände inget speciellt, jag var till momme och snackade med henne och sen var jag hemma och bakade en cheesecake på pepparkaka. Middagen bestod av hare och det enda jag fick göra var salladen, men det var nog lika bra det för jag är inte så bra på sånt där... Men gott var det! Satt och åt en tallrik, knappt full på 45 minuter...

Idag så är det träning kl halv 5 och sen så vet jag inte mera. Kanske blir och hitta på någonting här hemma eller så får man göra något annat. Inte vet jag, man skall orka också. Skall skicka lite mejl idag tror jag, känner att jag kankse är skyldig vissa personer det.

Nåja, det var ju en kort sammanfattning av min lördag och halva söndag. Återkommer med mera sammanfattning när det hänt något. :)

Kram

2011-01-29
10:12:29

Bilder
God morgon, här kommer slutligen bilderna från mina mästerverk tidigare!



Pappas tårta!



Hemvete!



Limpor!



Samt bullarna, och allt det andra!



Och sen kocken själv!

Idag skall jag laga lite efterrätt, som jag inte kommer äta. Sen skall vi äta hare idag så den kommer inte jag tillaga men jag kommer göra attributen!

Nu skall jag laga frukost och sen skall jag snart iväg till momme och hjälpa henne med lådor och flytta saker till vinden. Sen vet jag inte vad jag skall göra. Men det får vi se då!

Ha det bra! :)

2011-01-27
21:59:25

Bakat bröd
Det har vart sånt go i mig idag så nu när klockan tickar känns tiden så långsam... Jag har hunnit med en del fast jag knappt andats frisk luft.

Jag har (håll i er) bakat bröd, 6 hemvetebröd och två limpor samt bakat en sats med kardemummabullar. Sen har jag lagat mat, laxsoppa som blev så himla god. Bilder finns men mamma har dem på sin kamera, de kommer förr eller senare.

Efter maten så kollade jag lite på tv, pusslade lite samt diskade allt det jag ställt till med i köket. Ganska skönt att se de städat sen när man väl var klar. :) sen blev det tv och nu sitter jag här. Dagen har svamlat förbi. Började kl 12 och sen åt vi mat kl 6, däremellen hade jag endast stått i köket (förutom en tur till butik för råvarors inköp under jäsningstiden). Så ca 7 timmar har jag tillbringat i köket om man räknar in disken...

Gott bröd tror jag det blev också, mamma och pappa sa det i alla fall. :) Alltid fint med bra betyg. :) Ikväll skall jag nu titta in i min icke så städade garderob, rensad men inte städad och sen skall jag tutta tror jag. Börjar som sagt bli lite pömsig.

Ha det gött, imorgon blir jag hemma och tränar lite samt tar det lugnt. Då skall rummet fixas! God natt och kram!

2011-01-26
23:48:45

Svamleri
Lite sent, men bättre sent än aldrig...

Idag så har jag vart iväg till stan. Sov länge men jag satt uppe till kl 2 också, pussel kallas det... Nåja, for till stan kl 1. Sen var jag och tränade till Bollhalla, Niklas dök upp också en sväng så man fick bekräftelse på att arbete lönar sig. Sen for jag och handlade till maten och sånt, hämtade mamma från jobb och sen hem och laga mat!

Idag lagade jag 4 småa men otroligt goda pajer till middag, pappa fick min pyttipanna. :) Jag tror alla tyckte maten var god! Imorgon skall jag baka bröd så hela eftermiddagen kommer gå åt till det och sen kommer middagen bestå av en laxsoppa.

Nåja, nog talat om mat. Vi håller på att pussla ett pussel som jag köpte i USA. 1000 bitar men i grund och botten är motivet en oljemålning så ni kan ju tänka er själva ett pussel med 1000 bitar och bara nyanser. Men fint blir det. Jag sitter vaken så här sent på kvällarna och pusslar i min ensamhet, men man hinner tänka så mycket hela tiden så det är ganska skönt. Vet inte vad man skall göra när det är klart men jag antar att man skall hitta på något då med.

Imorgon medans jag bakar kommer jag antagligen fortsätta sanera garderob (läs sanera!), det är liiite kläder som är för stora. Ni som sett mig vet varför!

Nog svamlat. Skall knata till sängen snart, börjar bli pömsig. Sov gott!

2011-01-25
09:51:36

25 januari 2011
God morgon,

vaknade just igen... Sömntuta som man är. Men är man uppe till ett på nätterna kanske man kan få sova på morgonen, speciellt när man är ledig. :)

Idag har jag fullt upp. Jag skall träna, laga mat och fixa lite annat här hemma. Kommer ta hela eftermiddagen. Men jag skall hinna klämma in att springa lite där någon gång. Det har jag lovat mig själv, börjar bli dags att röra på kroppen igen.

Igår var jag in till stan en stund, först gjorde jag av lite ärenden och sen tränade jag i Bollhalla. Efter träningen for jag och handlade och sen så for jag hem. Hemma lagade jag mat sen, ungskorv och potatis. Gott. På kvällen sen städade jag garderoben, inga kläder kvar (!!!) och sen så pusslade vi lite på de pussel jag köpte i USA. Det är ett "mission impossible".

Skall nu ligga här i sängen och dra mig en stund, sen skall jag upp och äta frukost när pappa kommer hem på lunch! PAPPA FYLLER ÅR IDAG, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!



Kram

2011-01-24
11:09:35

Måndag
Om man skulle dra till stan nu då, såhär efter frukost... Vaknade för 50 minuter sen... :) Skönt att vara ledig!

Skall handla och sen hem å laga mat. Men skall även träna lite i Bollhalla. Hoppas det går bra!!! :) Kram

2011-01-23
21:14:35

Ooooops.....
Det har blivit lite dåligt med uppdaterande, jag beklagar så hemskt! Det skulle ha blivit flera men det har inte funnits tid eller ork till att sitta vid datorn. Jag har de fakto inte haft tid till att packa upp mina kappsäckar än, men den tiden kommer imorgon eller tisdag... (kanske senare).

Igår så blev det amerikansk brunch för mina föräldrar och sen kom även Totte och Johanna ner och smakade på min amerikanska måltid. Och det bestod av, pancakes (med blåbär i), waffles som båda serverades med Sour Cream eller/alternativt lönnsirap. Den bestod även i blåbärsmuffins, bacon och äggröra och till det en liten doughnut som jag bakat själv. Så de fick dessa komponenter i lunch/brunch form. Jag själv åt en skål gröt med blåbär på.

Sen under halva eftermiddagen stod jag igen vid spisen och förberädde middagen, den bestod av ungsbakad fläskfilé (marinerad i egen marinad), rösti och en sallad jag lärde mig i USA som är god. Till det serverade jag vitlöksbröd. Och sen till efterrätt lagade jag muffins med chockladbitar i och den var varm och jag toppade det med Ben&Jerry glass med Cookiedough glass. Jag avsod från detta av naturliga skäl. Men middagen var uppskattad så jag var nöjd. Till filéen så serverade jag en portvinssås. Mycket uppskattat.

Idag så har jag vart helt slut, helt slut. Har vart så trött så trött. For dock på träning i eftermiddags och sen har jag softat hemma, pusslat lite och sånt men inte något ansträngt. Imorgon skall jag förhoppningsvis få någe mera gjort, skall laga mat igen (de fakto hela veckan). Kanske drar till stan för träning om jag orkar.

Bilder hade jag lovat men jag har inte kommit ihåg att ta bilder så det får tyvärr utebli men det kommer det kommer. :) Väntar på telefon nu och sen skall jag ta bilder. :P

Ha en bra söndagkväll, jag skall se på en film och sen sova bort halva morgondagen. :)

Kram

2011-01-21
11:53:38

Sömnproblem?!
Sjukt trött människa som skriver detta, ögonen håller på att falla ihop men det är som det är, är man ofrivilligt vaken 4 timmar om nätterna och enda sättet man kan somna om på är att lägga sig på kontorsgolvet så får man kanske skylla sig själv... Det var i alla fall min natt, hur var er?

Var på lusses träning imorse, sjukt trött efter den men jag skall försöka fara ut med Johanna och skrinna lite nu när hon slutar jobbet. Då kommer jag i alla fall ut i friska luften en stund, sen får jag komma hem och börja med mat och sånt. Skall laga mat idag igen! :)

Man kan ju vara kreativ om man inte kan sova om nätterna, jag kom på ett recept som jag skall testa idag. Skall bli sjukt skoj och se om det funkar, men kanske! Om inte så finns det pasta som man kan koka, inga problem.

Jag har lovat bilder jag vet men nu är min telefon gone några dagar så det får vänta. Tyvärr, är ledsen. Men jag lovar det kommer bilder från USA. Och på min mat från helgen! Det skall jag lova, imorgon blir det ALL AMERICAN (tur att de har gröt på frukosten, annars skulle jag inte överleva!).

Nej, nu skall jag kolla in lita andra saker. Kram

2011-01-20
20:38:26

Middag
Har lagat mat här hemma, köttfärslimpa som blev god! Jag lyckades. Sen har jag diskat och planerat min lördag, skall gå All american när det gäller maten. Mer info kommer om det.

Sen har jag inte gjort så mycket, totte och johanna var nere och åt så de sitter kvar ännu. Är ganska trött så man kanske skulle borda gå och lägga sig!? Skall upp och träna imorgon!

Hoppas ni alla har det bra!

2011-01-20
11:44:03

Hemma,
God morgon (eller eftermiddag), jag vaknade just och har nu ätit "frukost". Skall börja städa mitt rum för att sen kunna packa upp mina 3 kappsäckar plus bagen. Så det kan ta lite tid. Jag har inte plats för allt nu... (tro inte jag tog hem hela USA..)

Kom hem igår halv 1 på natten, man var ganska sliten just då. Sov i bilen från stan hem och sen somnade jag ganska snabbt här hemma och vaknade nu just efter 12. Resan gick annars bra, jag har en kappsäck kvar i Atlanta men den skulle borda komma till Mariehman ikväll enligt snubben bakom disken på Arlanda, han sa att den skulle komma med flyg hem så jag hoppas på det. All mat och alla saker är i just den kappsäcken... :/

Annars är det sig likt här hemma, inget speciellt som skiljer sig från för 2 veckor sen. Ikväll skall jag laga mat, god mat kommer det att bli! De kommer det bilder på senare också och alla bilder från resan och de sista timmarna i USA, men först skall jag ordna med rummet så man kan bo här. Det är prioritet nummer 1 just nu!

Kram

2011-01-18
19:02:32

"Småtimmarna"
Nu sitter jag av min sista tid här i staden Atlanta. Det känns bra, jättebra. Jag är så pepp på att få komma hem nu så det finns inte på kartan heller. :) Sitter och tittar ut och lyssnar på musik. Det är mulet och grått ute och musiken är inte den bästa (kanske borde uppdatera min iPod lite?). Men inombords finns det ändå en gädje, jag vill hem och det skall jag få komma idag också. Imorgon återser jag min familj igen, jag längtar!

Idag skall jag flyga kl 18.05 till Paris och sen inatt (Atlanta tid) flyger jag till Stockholm och landar där vid 12 tiden. Så det är underbart!

Rummet är urstädat och så tomt som det bara kan bli, det ekar där så jag kan inte sitta där för då får man något fel. Så jag sitter utanför och väntar. Jag väntar på att Cathy och Jackie skall komma och hjälpa mig med grejerna och sen skall det i samma veva komma en inspektör som skall kolla upp mitt rum så jag inte lämnar det på fel sätt. Sen skall vi checka ut mig och bege oss sakta mak mot flygplatsen. Kanske behöver via och skriva på några papper, det vet jag inte ännu men det går bara bra det i så fall. Men jag vill INTE missa flyget.

Tänkte om jag skulle sammanfatta min tid här, lite kort bara. Hösten sammanfattade jag ju till nyår men de här 10 dagarna. Det började ju med att jag kom den 8e. Sen var skolstarten uppskjuten till fredagen och då hade jag redan fatta beslutet att åka hem. Jag fattade det tidigt för jag insåg att min hälsa gradvis försämrades och att jag måste göra någonting. Så beslutet var inte svårt att fatta, egentligen. Det jobbigaste var att berätta det för tränarna, som jag gjorde på torsdagen. Sen drog det igång en cirkus som jag inte hade räkna med, men den skall jag skippa här. På fredagen fick jag besked att jag kan lämna (efter ett dygn av kalabalik). Så sen var det bara att börja fixa med papper och saker. Tyvärr var det långhelg här i landet så måndagen var allting stängt men jag fick å andra sidan packa i lugn och ro och sen när det var tisdag så var jag klar. Idag så har det fixats lite med banken, skolan, boende (fortfarande kvar men jag är en bit på väg) och jag har städat det sista. Tagit bort all tejp från väggarna och så vidare.

Och ja, nu back in momentum. Här sitter jag nu och väntar, och väntar och ja, väntar. Men klockan närmar sig kvart äver 1 och då börjar det röra på sig. :) Sen kommer eftermiddagen gå fort! Ser dock inte fram emot all övervikt  men jag har pengar så det är ett mindre bekymmer, huvudsaken är att jag får hem allting. Tog lite bilder på packning och annat som jag lägger upp imorgon, när jag är på väg hem (sista etappen, färjan). Men jag kan ju lägga upp en och annan bild på tiden som gått här.

Hoppas ni har det bra och inte är allt för chockade av detta beslut, men jag vet en sak. Jag mår bäst av detta och det är DET som räknas! Vi syns snart! Kram



Tvättstugan.





Min secret omelett som jag kommer ta med receptet på, och bageln som jag kommer baka hemma. :)

Ps. Det känns inte vemodigt alls att åka. Bara bra! Ds.

2011-01-18
14:26:53

God morgon,
God morgon,

Ja då skall man packa det sista då och fixa det sista innan man kan komma hem! :) Det känns så skönt skall jag säga! Hade lite trubbel att somna igår men hela min tid här gick igenom huvudet, det var lite jobbigt för jag ville sova men sen somnade jag och sov som en stock tills nu.

Nu sitter jag och äter en sista frukost här, sen skall jag bege mig på mina alla uppdrag för idag. Hoppas nu att allt funkar som det skall så jag inte behöver springa fram och tillbaka överallt för att fixa saker.

Men men, hursomhaver. NU är jag på väg hem och det är det som räknas för mig!

2011-01-18
02:09:52

Slutet nära
Ja, det var det jag vart hemlig om och fixat med här senaste tiden. Jag har helt enkelt packat och köpt kappsäck. Enkelt.

Vi var på farwell-dinner i eftermiddags, laget for till Red Lobster för att äta en sista gång. Det var trevligt. Jag åt en riktig Lobster,



och den var riktigt god. :) Något att rekommendera om man har stålar i börsen. :)

Nu håller jag på att städa, det är lite trist men det är något som man skall göra. Allt skall dammas och putsas till bländande sken! Jag är helt slut i kroppen, har INGEN energi kvar och jag skall nu ge mig i kast med väggarna. Som tur är, är badrummet klart, möblerna, golvet och disken. Men jag har som sagt väggarna kvar, dvs jag har dubbelhäftande tejp på dem som skall bort. Sen kan jag gå och sova. Har lite jox att ta tag i imorgon.

Det skall raderas kurser, det skall gås till banken, besöka Health Center, besöka tränarnas kontor, packa det sista och checka ut från internatet. Och så kommer ju den obligatoriska Health and Security Check-out just före jag åker imorgon. Men, jag skall nog hinna med allt innan jag åker.

Flyget lyfter kl 18.05 imorgon, jag skall åka kvart i 3 för att hinna med allt på flygfältet (dvs betala för övervikten). Men jag är hursomhelst jäkligt glad att nu vara på väg hem för här kan jag bara inte vara. Det går bara inte, jag har ingen ork och mår bara sämre och sämre för varje dag som går, jag måste hem. Därav mitt beslut.

Men men, nu skall jag återgå till mina sysslor. Ha en underbar tisdag så kanske jag bloggar nästa gång från hemma, eller om jag kan via telefon imorgon. :)

Love U all och syns snart! :D

2011-01-17
18:18:49

Hemligheten

Hej,

I och med detta brev berättar jag att min College tid är över. Jag kommer att avsluta mina studier vid Georgia State University inom en snar framtid och kommer att återvända till Åland. Beslutet är taget med tanke på en förvärring av mitt hälsotillstånd där jag inte vill riskera någonting.

Beslutet är taget av enbart mig, och det är ingenting jag ångrar. Jag kommer återvända till Åland inom de kommande dagarna och kommer vara tillbaka i träning inom en kort tid. Jag kommer härmed inte lägga klubborna på hyllan utan kommer att satsa vidare på min golf för att nå mitt mål.

Vänliga hälsningar

Jenny Häggblom


2011-01-17
15:36:52

Recept
Skall snart gå iväg och diska. Vaknade för några minuter sen, skall bli en hektisk dag idag men det gillar jag! SKARPT! Ni kommer få veta varför senare idag.

Igår blev jag sittande och skrev ner en massa recept i min samling. Det fick tiden att gå snabbare och det blev roligare. :)

Shit vad man kan sova gott ibland. Jag har sovit så jättegott nu inatt, det är underbart, när man väl somnar. Jag somnade närmare halv 12 igår men jag fick å andra sidan sova längre imorse. :) Det är ju inte helt fel. Kollade på slutet av filmen Mathilda och sen kollade jag på halva Bruce den Allsmäktige, sen somnade jag. Så tiden gick iväg ganska snabbt.

Igår kollade jag dessutom på USAs bästa pastaställen men förståss ingen här i Atlanta. Alla var i California eller i NY trakten, förståss. Men man skulle vilja testa en sån någon gång för de såg otroligt gott ut. Godare än jag kan laga... inte så konstigt för de kan laga pasta från grunden och jag köper pasta i kartong, men jag skall någon gång försöka laga från grunden. Det skulle vara jätteskoj! Jag har recept men inga råvaror.

Nu skall jag se om mamma och jag kan Skypa. Hoppas hon är hemma. :)

Kram på er!

2011-01-16
20:19:52

Planering
Vad skall man nu göra när man gjort så mycket på så kort tid... Ibland är man urusel på att beräkna tiden. Hmmm... Ingenting på tv nu heller, eller jo ett program som jag såg häromdagen. Aaaaahhh....

Skall äta hemma ikväll, inte ute. Skall bli en laxsallad tror jag. Har en bit lax och sallad så det låter som en bra kombination.

Undrar om man inte skulle kolla på tv i alla fall. Eller spela kort. Jag hatar detta när man inte har något att göra. Grr..

2011-01-16
16:14:45

Tvätta och städa :)
Häver i mig lite frukost nu, gröt som vanligt. Dagen hittills har inneburit lite diska och sen datorn, klockan är ju bara 10 här...

Senare idag skall jag tvätta och städa, det behövs. Sen skall jag göra lite andra saker också men det är hemligt än så länge. Inte rullar det något på tvn heller som man kan se på, igår var det någon konstig film som jag somnade ifrån för så konstig var den.

Förhoppningsvis kan jag avslöja min hemlighet imorgon eftermiddag, så om ni kan hålla er lite till så skulle det vara jättebra! :) Ni kommer få veta, men det skall vara klart först! Och det är det inte ännu...

Nu skall jag fortsätta avnjuta min gröt och sen skall jag fortsätta städa och sånt. :) Skoj!

Kram

2011-01-15
23:25:32

Middagen


Min riktigt goda middag, pizza men gjord på rågbröd så klart! :) Nyttigt, med lax!

2011-01-15
22:09:36

Varm
Kommer just från en varm och skön dusch! :) I like. Har vart på "shoppingtur" till Target och införskaffat nödvändigheter. Blev en jobbig tur för jag blev varm (läs svettig). Men jag fick vad jag skulle ha och lite därpå. Sen gick jag ner till macken och köpte vatten för det var jag nästan utan. Men nu är jag hemma och färdig för nu med vad jag skall göra, skall fortsätta sen efter maten med vad jag skall göra. :) En hemlis än så länge...

Imorse blev det bara att fixa här hemma. Lediga idag då när det är lördag och sen samma imorgon och på måndag. Buhuu... Jag vill ha saker och ting att hända för att tiden skall gå, sitta inne och kolla klockan är så långtråkigt.

Imorgon skall jag se om jag inte kan springa lite igen i garaget eller kanske i trapporna till garaget. Det är inte så många som tar trapporna så man kan fördriva tid där. Amerikaner tar hissen en våning än 20 trappsteg, det är faktum för jag möter inte många i trappan upp hit till första våningen. Skumt, jag tar hellre trappan än hissen, that's for sure.

Nehepp, nu går det ett program om lyxjakter på kanalen, om man skulle kolla det eller kolla någe annat en stund och sen laga lite mat. Jag lägger upp en bild på min mat idag, skall mixtra lite med maten (men jag tror det blir grymt!).

Ha det så länge!

2011-01-15
02:33:02

Stress
Skolan jo, nu är den första lediga tid jag haft idag. Har vart mycket att stå i hela tiden. Skolan var ok, hade Speech class och IEP (...). De var ok, ganska tråkiga. Men nu är man igång med en vardag igen, eller ja, nu är det 3 dagar helg tack vare att amerikanerna har helgdag på måndag. Men men, det är som det är, tisdag är man tillbaka i skolan igen. Hoppas vi.

Jag skenar runt som en galning just nu, imorgon kanske blir lugnare (vem vet?). Jag är ju ganska aktiv men så här är konstigt mycket alltså. Man springer hit och dit och fram och tillbaka hela tiden, men det är värt det i slutändan. :)

Jag är asigt trött i ben och hela kroppen, det är jobbigt att behöva säga det men jag kan knappt träna för jag har ingen ork. Men det kanske inte är så konstigt egentligen.

Imorgon får vi se vad jag gör, men jag lär ha saker att göra. Skall försöka mig iväg till gymmet men kanske det bara blir en promenad. Vi får se hur det ser ut imorgon. Nej, nu skall jag återgå till mina sysslor. Mycket att göra nu. :)

Kram på er alla där hemma! :)

2011-01-14
20:18:32

vantan
Sitter i study hall och vantar pa Cathy som skall ta mig till butiken, hann inte med pga annat nar de andra akte. Hm. Men jag skall dra ivag efter kl 3.

Skola idag, skall skriva mer sen om hur det var men det gar jag nar jag har prickar pa bokstavarna ;) lattare for er da att fatta!

kram

2011-01-14
02:37:59

Min mycket omtumlande dag, och lite mat (förstås)
Nu är jag på lite bättre humör än senaste inlägget, men det har gått några timmar också... The times comes when I reveal the truth why I have the mood I have :)

Dagen har tillbringats med att först hade jag möte med Cathy och Jackie, sen gick jag hem, eller det blev ett stopp på Health Clinic på vägen (90min stopp). Sen efter det gick jag hem och hade i nerverna. Efter det for jag ner i garaget och skenade av mig alla aggressioner och sen så kom jag hem igen och tog det ganska lugnt. Jag lagade så småningom mat, pastasallad. Var en sväng ner till macken och köpte vatten också, det hade tagit slut. Men nu har jag igen. :)

Sen har jag fått kvällen och gå igen, blev en kväll med mycket mat (dvs receptläsning och tvtittande). Just nu i skrivande stund kollar jag på Hambuger Paradise, ett program där de far land och rike runt i jakten på den bästa hamburgaren. Många olika bugare måste jag säga.

Häromdagen kollade jag på ett program som hette någonting Paradise men då var jakten på bästa sötsakerna i landet, där Ben & Jerry låg högt upp men inte högst. Sen igår så gick ett program där jakten låg på bästa stället där man Could Pig Out (dvs äta så mycket man bara kan). Måste säga att det är mycket mat i USA och sjukt hur mycket mat amerikanerna äter alltså. Helt INSANE!

Sen kollade jag på ett program samma som tidigare Man v Food, men de var nere i Miami och kollade in en restaurang där de serverade havskrabbsklor. Och de var så smarta där att de tar vara på sina havskrabbor, dvs de serverar bara klorna, resten lägger de tillbaka. Rättare sagt (eller klarare), de tar bort ena klon men behåller den andra och kastar tillbaka krabban i vattnet för då kan den fortsätta föröka sig och den klon som är borta kommer tillbaka, så de "återvinner" krabborna vilket ju är smart! Ibland kan i alla fall vissa amerikaner tänka! :P

Imorgon börjar skolan, 5 dagar för sent, men det är nästan skönt, trots att det bara är en dag för sen kan man ta helg. :) Långhelg dessutom för vi är lediga på måndag. Nehepp, om man skulle ta tag i andra saker innan man lägger sig och kollar på Man v Food, det börjar om 25 minuter. Sen skall jag sova sakta med säkert, jag är duktigt trött men jag har ju vart i farten idag, sprungit intervaller har man inte gjort på ett tag (hemma på bandet sist). Sen så har de andra tagit ganska mycket kraft dessutom.

Ha det bra nu, jag lägger in en bild bara för att :) En bild på mig och Theo som jag skrivit lite om, min älskling! :)



Kram på er

2011-01-13
22:02:46

Pissliv
Vad har man förtjänat för att få leva det pissiga liv som man lever och varför skall allting hända just mig?? Den frågan är allt för svår!

2011-01-13
16:04:12

Plan för dagen
Min plan för dagen är som följer,

möte med cathy och jackie på deras kontor,
samt gymmet.

Det är det man kan göra, sen skall jag fixa lite mera recept för jag har lite lagrat i minne bland annat, men det får bli en eftermiddagshistoria. :) Gymmet är prioritet ett just nu för jag har inte tränat ordentligt på länge så... ja det behövs! Jag tror jag skall springa lite intervaller faktiskt, känns mogen nog att göra det idag. Nu petar jag i mig en grötfrukost så sen skall jag nog vara redo att springa. :)

2011-01-13
03:41:47

Inspiration
Ligger och kollar på Man v Food igen, det går varje dag och det är jätteskoj, man får (håll i er) inspiration till att laga egen mat men mycket nyttigare!

Var till lenox idag, blev en stund dör där man hittade ett bälte och ett par hörlurar. Fick desstuom telefonen fixad. :) Sen skulle vi till target så vi klev av på ett ställe där shuttlen skulle gå ifrån men den kom aldrig så vi satte oss på tåget och for hem istället. Så hemma har jag kollat på tv och lagat pestopasta samt översatt lite recept. Sen var kl 8 och jag bänkade mig vid tvn. Där jag nu ligger kvar.

Imorgon... ingen skola.. konstigt va?! Men gymmet öppnar kl 11 så jag skall dit en sväng på eftermiddagen. Men mer info imorgon, om morgondagen.

Kram

2011-01-12
16:18:01

Idé
Fick en idé igår som jag skall göra idag, jag skall nu fara till Lenox (köpcentret) för att slå ihjäl lite timmar idag! En lysande idé om man frågar mig, dvs om marta går men enligt deras hemsida så skulle det kunna vara störningar i trafiken men lugnt annars. :)

Annars vet jag fan inte vad jag skulle ta mig till idag alltså, det börjar bli duktigt långtråkigt och fortsätter det så här så kan det kanske bli en tråkig helg också... Man vill ju ha fart runt om sig!

Nej, nu skall jag gå bort med frukosttalltiken och börja klä på mig så jag kan åka, om man bara skulle få kontakt med Solveig som kanske skulle med.

Kram

2011-01-11
23:47:20

Fortsatt inställt
Sitter fortfarande inne och gör ingenting, jo jag har just ätit och dricker nu en kopp varmt te på maten. Återigen blev det pastasallad, det roliga är jag kan variera pastan från dag till annan så när jag ätit upp all sallad idag så hade jag makaroner kvar och ketchup och makaroner är ju gott så, ja... the rest is history! Imorgon kan det nog gå och äta nere i matsalen, men jag har inte bestämt ännu. Pastasallad för 4e dagen i rad kan vara lite väl kanske.

Vad har jag mera gjort idag? Jag har städat lite, tvättat, vilat, tränat lite (både golf och fys) och ja chillat lite till. Tiden har ändå gått ganska snabbt idag, som tur är. Hoppas det är samma imorgon. Skolan är stängd imorgon igen. Fy fan vad tråkigt detta är nu, jag vill hem, kan lika bra leka i snön där som här ju!

Ikväll skall jag nog läsa lite om det inte kommer riktigt bra program på tvn, det där programmet med maten är så äckligt så det finns inte, men det är roligt att kolla på men usch vad det är asigt om man tänker på mängden mat som kastas in... Blä. Tur att man inte är sån! :)

Gymmet är inte öppet heller under tiden skolan är stängd så det är verkligen tid att vara uppfinningsrik, men jag har ju putter och wedge så man kan lattja lite här inne hos mig, även om jag nästan skulle vilja att skolan öppnar snart bara för att få några timmar rinna iväg som bara den. Man får ju komma bort härifrån om man går någon stans så det kanske är något sånt man borde göra imorgon, kanske gå ut och igen imorgon (ett nytt försök). Det kan ju inte skada (om man inte halkar och slår sig vill säga).

Jag kan ju konstatera att för psyket är detta inte bra, men jag har ju Theo och sen har jag blivit bästa möjliga vän med spelkorten. Skall nog spela lite nu!

Kram på er!

2011-01-11
16:53:12

Bläää....
Sitter här nu, och gör inget förståss. Vet inte vad man skall hitta på, skolan är ju stängd så det är liksom som lite tråkigt för tiden går så långsamt. Men man får göra sitt bästa med att fördriva tiden. Jag skall nog putta lite här inne hos mig, och så skall jag diska och tvätta så tiden kanske rullar snabbare än igår och förrgår... det är väl omöjligt att gå ut för att det är så halt...

2011-01-11
02:27:22

Äckligt med mat.... fel mat
Har inte gjort något speciellt idag, men jag fastnade just för ett tv program som är rena rama motsatsen från mig (högst antagligen därför jag fastnade för det). Det heter Man V Food och handlar om en galen snubbe som testar på olika maträtter runt om i USA. I detta programmet som jag såg nu så käkade han en pizza som var gjord som en macka (eller med ursprunget från en macka men som blivit en pizza men med samma smak). Man bara såg hur fettet rann från den, äckligt rent ut sagt.

Men det som var värst var utmaningen som finns i varje program, i denna så skulle snubben käka en burgare men inte vilken som helst utan en Adam Emmenecker Challange vilket bestod av (håll i er nu)

- 1 pound fries
- bread
- 6 (!) layers of beef
- 3 layers of cheese
- dressing
- pickles

och innehållet bestod av
- fried chicken (12 inch wide)
- fried pork tenderloin
- bacon
- fried cheddar cheese cubes
- hamburger beef
- 1 pound briscet tain
- buffalo chicken wings

totalt vägde hela alltihopa 5 pounds! Och denna snubbe skulle äta denna skapelse på endast 15 minuter, det var bara en som hade klarat det innan av ca 100 som försökt. En gubbe som blev intervjuad hade testat äta denna men själva burgaren hade tagit 45 minuter och sen hade han friesen kvar... Snubben klarade det inte, han hade drygt 1 pound kvar när tiden var ute men han försökte. Detta är en bild på skapelsen och han.



Det värsta med programmet är att han bara äter skitmat. I ett tidigare program åt han en frukost med en omelett som innehöll massor med kött (6 sorter) och grönsaker (5 sorter) som var större än en tallrik och som side dish fanns en amerikansk pannkaka som kallades mini men tallriken räckte inte till, den var kanske 35 cm i diameter. Tänk er detta som frukost!? Fy fan rent utsagt.

Nåja nog med det. Jag lagade mat här, pastasallad igen, det är så gott och så åt jag en rågmacka. Blev mätt. Sen var jag kl 6 på möte på våningsplanet som jag bor på. Tråkigt. Annars har jag bara chillat. Var ut och gick, utan framgång, skulle gå till butiken men det var för halt för mig att gå där så jag kom aldrig fram och fick gå ut en annan väg istället. Sen körde jag lite fys här hemma. Inget annat har jag orkat med, jag är så trött plus att det är kallt här. :(

Nu skall jag mysa med min nalle (Theo) och kolla på tv. Jag hoppas det är något bra i tv för jag orkar inte sitta och göra ingenting ikväll. Eller i alla fall kolla på en film eller något men inget annat. Kanske får läsa annars.

Imorgon är skolan igen stängd, men jag hoppas på att rec centret är öppet så man kan gå i gymmet. Men jag vet inte om det är öppet. Jag hoppas, jag behöver röra på kroppen plus att tiden går lite snabbare. Hoppas ni har det bra där hemma, solen hade lyst idag hörde jag, trevligt. :)

Kram på er! :)

2011-01-10
17:23:51

Inställt
Skolan inställd idag på grund av detta,



så det är ganska skönt att sitta inne och softa! :) Skall läsa lite och träna lite idag. Annars har jag inga planer alls. Det är väl så att man inte vill gå ut men jag måste få frisk luft så jag funderade på om jag skulle gå ut och gå en stund om inte annat för att se på förödelsen, jag har ju vanan inne jag så jag klarar snön men det skulle vara kul att se på amerikaner som inte sett snö förut hur de beter sig. Allt är ju så katastrofigt idag så det inte liknar annat. Tydligen...

Sov gott inatt, vaknade tidigt men det spelar ingen roll, eller jo lite men inte mycket. Skall kanske spela lite och sånt också, det var det man gjorde när man vaknade, och konstaterade att man kunde ta bort alarmet på telefonen. :) Men imorgon så skall alarmet gå av stapeln. :(

Tror jag skall gå ner till Publix och köpa vatten och kolla in butiken, det är roligt att kolla in priser och utbud här men utan att köpa hela butiken. Jag beböver ingenting så jag klarar mig, jag tror till och med att matsalen skulle vara öppen men jag skall nog inte gå dit. Jag skall äta det jag har här. :) Det är gott det med.

Skall spela kort med mig själv också, det är också gott tidsfördriv och sen kan man ju alltid surfa runt på olika saker. ;)

Kram

2011-01-09
23:50:27

Te
Sitter nu här mätt och belåten efter pastasalladen som jag åt till middag, det var gott. Nu skall jag dricka en kopp varmt te och gosa med min nalle. :) Som om man skulle vara 5 igen men ibland måste man få leka med sina sinnen. :)

Skall bli skoj att se om det blir skola imorgon eller inte, verkar inte så. Skönt skulle det vara men å andra sidan vet jag inte om jag vill sitta inne en dag till... Men internet finns ju alltid.

Var en sväng till walmart och köpte så mycket mat så man klarar sig i två dagar. Jag har nu så jag klarar mig, inga problem. Det var mycket folk på butiken men vi kom fram till att alla skall handla så de kan bli insnöade i några dagar, för imorgon skall allting vara nera, flygen, trafiken, butiker m.m. så de kan komma väder som heter duga för detta område i världen, men kankse inte något speciellt för oss.

Skall kanske kolla på tv ikväll, eller så får jag kolla in en film. Jag har en film kvar som jag inte sett förut. Men jag kanske skall spara den till ett annat tillfälle.

Bilder får komma imorgon, orkar inte nu... jag är trött, tror det är kombination jetlag och hälsan.

Kram på er, imorgon blir det updatering på väderfronten.

2011-01-09
18:00:31

Inte mera fundera
Sov en stund sen efter senaste inlägget, var ganska trött så jag somnade om. Det var gött det! :)

Nu behöver ja inte fundera mera för nu har jag kommit på vad jag skulle komma på, och det blir bra! Jäkligt bra till och med.

Hade ingen gröt hemma så jag fick äta upp rågmackan som jag hade till frukost istället, blev äckligt mätt men det är som det är med det. Kommer snart iväg här och får handla det jag behöver så det blir kanoners! Behöver inte så mycket men mat till idag kan man ju alltid köpa, eller måste jag äta om jag inte vill ha rågmacka med pasta och ketchup... Hmm...

Kan lägga upp bilder på mitt rum sen kanske, om det nu är något till att se kanske, mäblerade om när jag vaknade idag (andra gången). Nu skall jag vänta på att få sticka iväg till butik och sen skall jag softa hela dagen, köra lite fys hemma och sen softa som fan. Jag är värd det nu, detta är tungt.

Ha det bra, skriver mera ikväll.

2011-01-09
11:59:15

Funderar
Det är tidigt här men inte hemma, jag lever ännu lite i hemmasvärmen och kommer så göra länge... Klockan är bara 6 på morgonen här men jag är vaken och ganska pigg, eller ja, jag har blivit ganska pigg.

Jag tänker. Igår kom jag hit vid 8 tiden, jag skar upp bröd och sen gick jag och la mig, somnade ganska snabbt efter filmen jag såg klart, Ondskan. Och så vaknade jag kl halv 5 imorse. Så jag har tänkt ett tag.

Skriver mera sen, men resan gick bra men den är jävligt lång för att ta sig hit. Ena vägen, sen skall man ju hem också...

2011-01-07
21:54:31

Sverige
Sitter alla på vårt hotellrum, och vi kollar på Let's Dance. Vi har just ätit en middag som var ok, men inte bra. Jag beställde en pasta med kyckling och ädelostsås men jag fick pasta med lite lite sås som smakade ingenting, jag fick 3 bitar kyckling. Så den fick gå in igen och ut kom samma pasta med 5 fler bitar med kyckling. :( Inte bra. Så det blev en pasta middag. De andra var inte så nöjda med sin mat heller.

Blev en dag i Uppsala, lite knata i butiker och sånt, via apoteket och köpa piller så jag skall klara mig i USA en stund.

Imorgon bär det iväg, kl 10.10 svensk tid lyfter jag mot Amsterdam. Nästa inlägget kommer från USA. Kram

2011-01-07
10:26:27

Packning igen
Nu håller jag på att packa det sista, det är med vemod men det går. Mamma är snäll och hjälper mig komma ihåg vad jag hade med mig hem. :)

Sov oroligt inatt, sista natten i egen säng på 4 månader nu då... :( Men nallen får ju komma med! :) Lite gladare miner pga det men dock.

Skall snart gå och äta frukost, vaknade för en timme sen men det är liksom så att man inte riktigt hinner äta när det är saker som poppar upp i skallen hela tiden. Men men, snart äta och om en timme åker jag, buhuu... :´(

Ha det bra, nästa uppdatering kan dröja. KRAM PÅ ER!

2011-01-06
22:08:40

Göta kanal och bastu
Har just kollat klart på Göta Kanal 3. Den var inte så bra som ettan och tvåan men den har sin charm ändå. Bastun är igång så snart skall man dit, men det skall bli 80-90 grader först. Skall man bada bastu en gång innan man åker så skall man bada med besked. :)

Idag så for jag iväg på träning med Niklas till Bollhalla. Det var najs att få en genomgång innan man åker. :) Tackar som bockar! :) Sen var jag till kantarellen och köpte bacon till middagen. Blev mammas special gryta på älgkött, så jäkla god. Vi skulle alla äta här hemma, men min mormor kunde inte komma för hon kunde inte ta sig över ängen, men jag hoppas jag får träffa henne igen imorgon innan jag åker.

Sen har vi spelat monopol med Totte och Johanna. Jag vann med rent cash. :) Sen kollade vi lite på göta kanal och nu är det realtid.

Skall som sagt basta och sen skall jag sova, kanske packa det sista. :)

Kram på er, imorgon skriver jag ett sista här hemma och sen bär det iväg. :( Kram

2011-01-05
22:11:10

Paj och efterrätt
Jahapp, om man skulle visa lite bilder då! :) På maten som var gudomligt god!



Pajen som var så himla god!





Bilder på efterrätten som består av ricekrisp, marsmallows och smör. De tyckte den var god, jag åt den som sagt inte. Går lätt att göra själv. Det är Totte som har "näsan i blöt".

Kollade just på Kanalkampen, skall sitta uppe en stund nu så jag kan sova ut imorgon och sen åka till stan och träna. :) Hoppas gymmet är öppet imorgon. Jag vill till gymmet och köra crosstrainer.

Jo, vi tog ca hälften av allt rågbröd på hyllan i Hugos, men jag måste må bra när jag är där, och hitta rågbröd i USA är som att hitta en reklamskylt för McDonalds på ett Hesburger, typ.

Nu skall jag kolla tv tror jag, ha det gött!

2011-01-05
16:26:49

5 januari 2011
Lagar mat, skall bli en paj med inspiration från USA, OBS! inte onyttig, utan den innehåller grönsaker och skinka och med rågbotten! :) I like. Maten är klar om ca 10 minuter. :) Lagade efterrätt också, den är också amerikansk men den är onyttig så jag skall inte äta men alla andra som kommer skall få smaka, min familj. :) Jag lägger upp en bild senare.

Mamma och jag for till stan idag, eller imorse. Jag tränade med Åse på träningsverket och sen for jag till tillfället där mamma mötte mig. Där gick vi runt och kollade lite, ville det innan jag åker på fredag. Sen for vi till mariebad och simmade en stund och sen efter det for vi till centrum. :) Där blev det införskaffande av en nalle och ett pussel. Sen for vi hem, nej förrästen vi svängde in på Hugos och köpte 36 rågbröd som vi fryst ner och som skall med till USA.

Nu skall jag snart kolla pajen igen, kommer nog bild på den också. :) Smaklig måltid!

2011-01-04
10:30:17

Bollhalla calling
Om man skulle dra iväg till Bollhalla då, är ganska pepp för det nu. Sen komma hem och gå ut och gå i det fina vädret! :) I like!

2011-01-03
22:18:24

Intervju och träff
Har hänt en del idag. Vaknade av ett telefonsamtal, eller flera. Sen så drog vi iväg till stan för att fara på intervju till radion och sen så skulle jag träffa mina gamla klasskompisar från lusse, Linda och Karin, Lisa var tyvärr sjuk. Det blev en rolig fika på bagarstugan och sen blav det stan för att införskaffa i min studentpresent från i somras, ett armband! :)

Vi for hem sen och jag började laga lite mat. Jag lagade en god curry-kyckling pasta som jag helt klart skall laga någon gång i USA. Imorgon skall jag också laga käk! Skall iväg och träna, hoppas jag. Just nu är kroppen urlakad som fasiken så nu tvivlar jag men jag skall äta en bra frulle imorgon och sen dra iväg. Det är min plan!

LYSSNA PÅ ÅLANDS RADIO 16.15 IMORGON, DÅ SÄNDS INTERVJUN!

Kram och god natt!

2011-01-02
15:41:02

Rivstart
Vaknade med besök imorse. Karin ringer och står på trappan och vill in, jag ligger och sover, snacka rivstart på dagen! :) Men efter ett trevligt samtal så började dagen sakta ta fart och efter frukost var man igång. Har vart och skottat snö för mommes räkning. Det blev inte så mycket.

Vi skulle och åka pulka men det blev inte av utan momme, mamma och jag spelade kort istället. Jag vann alla gånger utom en. Ikväll blir det löpbandet och intervaller som gäller. Jag måste träna ikväll annars får jag spunk.

Mat skall vi äta om en timme så efter det någon gång. Kram

2011-01-01
10:20:59

1 Januari 2011
God Fortsättning på er alla! :) Hoppas eran nyårsafton blev underbar, våran blev okej. Vi åt god mat, i goda vänners lag, spelade lite, kollade tv och sen helt plötsligt var kl 12 och det var dags att skjuta raketer. Jag sköt raketerna, tyvärr var det ju blåsig och snöigt som attan så man såg inte så mycket av de andras raketer men man såg i alla fall våra egna! De var fina, riktigt fina och när klockan slog 12 var jag överlyckligt för då kan man se tillbaka på ett decennie som vart hemskt och ett 2010 som var ett "mardrömsår" rent ut sagt. Så nu blickar jag framåt men 'blank mind' på detta år och nya decennie. :)

Om man skulle sammanfatta det senaste året då, bli lite nostalgisk. Det brukar ju alla bli i dessa dagar, så varför inte sammanfatta året i text och bilder. :)

2010 var som sagt ett hemskt år, på olika sätt, men jag lyckades ju trots allt med några bedrifter. Låt och börja i början av året!

Under vintern och början av året gick jag i lusse och läste ikapp alla kurser som mina kamrater gått, jag pluggade och pluggade och det gick bra. Jag fick även mersmak av att träna på gymmet och i Bollhalla så jag tränad en hel del, kanske en 10-15 timmar totalt och då gick jag i skola heltid. Så det var ett ganska hektikst schema. Jag skrev dessutom prov för USA, SAT och TOEFL gick av stapeln i både Sverige och Finland. Jag klara de så jag var glad, sen hade jag god kontakt med tränarna i USA. Allt gick som smort egentligen, man räknade ner till när man skulle åka iväg, nu var det på samma år man skulle flytta hemifrån... Jag fick dessutom spela en tävling i Portugal för landslagets räkning.

I februari drog studentskrivningarna igång och jag började plugga som bara den, skrivningarna gick bra. Jag fortsatte träna som attan, samma mängd som tidigare om inte mera nu och mera gym, jag började springa på gymmet igen, något jag inte gjort på länge. Jag var ganska nöjd med mitt liv. Jag fick resultaten från proven jag tog en månad tidigare och det var ok så jag var glad.

I mars blev det en del plugga, jag blev överpluggad med studentskrivningarna. Tränade som få och ville verkligen att jag skulle få en bra säsong, i och med att föregående hade vart jobbig med skada och andra tunga historier. Nu var jag mer pepp än någonsin och få spela och träna mera när skolan var över och studentskrivningarna var över. Vi for till Mallorca med hemmaklubben, jag spelade katastrofalt där, sköt min första runda över 90 en dag där och var mindre glad. Hade jättejobbigt där, men kom igen när vi kom hem i början av April.

I april så blev det en födelsedag, jag fyllde 19 den 5e. Sen så tog skolan slut i början av månaden och jag började träna om inte ännu mera. Jag var i Bollhalla och sen senare ute i Kastelholm och tränade som bara den. Pappa, mamma och jag for till Sverige och spelade en 2 dagar i slutet av månaden, jätteskoj. Annars hände inte så mycket mera än att jag tränade som bara den, golf och fys.

I maj hände det en del mera, jag började träna ute både vad gäller golf som fys. Jag tackade nej till ett erbjudande från landlaget. Jag började tävla i slutet av månaden, första tävlingen var en kanonstart med SAS Masters på Gotland. Fick dessutom en bra placering när jag kom 14e och bästa amatör, kände då att säsongen kunde bli bra även om jag inte spelade bra. Kom hem, tränade vidare och for till min första FGT med höga förväntningar. På den tävlingen kolapsade jag totalt. Jag slutade på en 8e plats eller liknande och trodde jag lätt kunde spela in mig på en topp 3. Besviken for jag hem, och laddade för min främsta framgång på hela 2010.

I juni började månaden kanon. Vi började öva för studentdimmisionen, den 5 juni 2010 är ett datum jag minns i mitt minne, dagen jag blev STUDENT! Det var den bästa dagen i mitt liv, och än idag kan jag minnas den som en solskenshistoria. Jag trodde inte jag kunde ta studenten, men jag klarade det och nu är jag student också! :) Senare i juni tävlade jag en hel del, jag for runt och presterade mindre bra reslutat. Jag träna dock på som aldrig förr, jag ville vara i mitt livs form när jag kom till USA. Jag tränade 9 timmar om dagen minst 6 dagar i veckan enbart golf, sen fys på det hemma! Så en del träning blev det.



I juli fyllde min bror 22 år, det firades förståss! Jag fortsatte tävla på, spelade lite FM tävlingar men utan framgång. Jag hade som mål att vinna junior FM men slutade långt ner i resultatlistan och detsamma med dam FM. Jag var arg och besviken på min kapacitet, började tvivla på mitt spel och mentalt inställde mig på en jobbig höst. Men ändå med ett sinne som var lättsamt, allt löser sig i USA var mitt motto. Nu var det bara en månad innan jag skulle åka iväg till USA. Shit!

I augusti började jag med att vara hemma med familjen, jag ville ta tillvara på varje dag jag kunde, att vara hemifrån 4 månader vilket jag aldrig vart före skulle vara något utav dess like, ett helvete visste jag. Hemlängtan skulle bli jobbig. Jag tränade dock lika som i Juni, det hade jag gjort hela sommaren. Samma med fysen. Jag la ner otroligt mycket energi på träningen och vara fit-for-fight i USA. Den 19 augusti bar det iväg, då lyfte flyget från Arlanda till en stad jag inte visste vad gick för. På kvällen kom jag fram, då kom jag till ett öde rum någonstans i USA. Jag var livrädd. Sen började mitt liv där, jag började med att så smått acclimatisera sig och så småningom även finna en vardag i livet där. Skolan blev lidande pga hemlängtan och golfen blev lidande pga skolan. Jobbiga första veckor!



I september fick jag ändå börja spela mera och åka på min första tävling, jag fick dessutom börja skriva en massa prov i skolan som inte gick alltför lysande. September var en konstig månad, hade vart där i några veckor och skulle stanna ännu 3 månader. Kändes som en hel eveighet! Tävlingen gick ganska ok med tankte på att jag inte tävlat på det sättet förut, var nöjd med min insats. :) Spelade 83,74,75.

I oktober fylldes min månad med tävlingar 3 helger och skola resten, lite lite träning emellan. Tävlingarna gick med varierat resultat, den andra gick åt pipan men den tredje gick bra, sköt då 73,72,79 och var nöjd efter allt med min insats, fick en panther och sköt lägsta rundan på länge. Synd att jag inte tog till mig det då, då var jag missnöjd över mitt resultat så pass att jag var gråtfärdig när vi lämnade banan och for hemåt. Sen hade jag min sista tävling sista helgen i oktober. Jag spelade väl upp och ner men en vecka innan började min kropp säga ifrån. Jag blev totalt slut och under isen i kraft, jag orkade inte gå, tänka, träna, plugga ingenting. Det var så obehagligt så ni vet inte, jag kunde inte gå 100 meter utan mjölksyra. Och då hade jag veckorna innan tränat på gymmet en hel del när jag funnit tid för det, ca 5 pass per vecka om inte 7 st. Jag mådde så dålig och jag började gå till doktorer.

I november fortsatte jag med doktorsbesöken och de fann ingenting mera än dvitamin brist, hmm. Vilade och golfen drogs ned på, vi fick bara träna 6 timmar i veckan nu plus 2 fys. Men det var för mycket för mig, då är det skumt med tanke på att jag tränade 6 dagar i veckan 9 timmar om dagen hemma i somras. Jag vilade och kunde inte göra något, benen var så skumma. I slutet av månaden fick vi en vecka ledig, hade thanksgivingbreak. For hem till min rumskamrat och firade thanksgiving med henne, vilket var en upplevelse! :) Sen efter den veckan var det 2 veckor innan jag kom hem! Jag införskaffade min iPhone i slutet av månaden! I mitten av månaden fick jag ett tungt "besked" med att jag förolämpat och varit orespektabel mot mina rumskamrater på denna blogg. Tungt slag i mellangärdet när jag vet att jag är oskyldig. Situationen eskalerade när de gick i attack på mig som person, var helt knäckt efter detta.

I december hade vi alla finals, jag klarade allt och är godkänd i alla kurser. Jag är så stolt över det. Sen for jag hem den 10e och kom hem den 11e. Då var den nya situationen med laget ännu inte uppklarat, jag for hem som en sopa. Kändes lagom bra. Kom hem till min älskade familj och vänner som jag fick se samma dag som jag kom hem i sverige. :) Var jättestolt över vad jag gjort och allt skit jag gått igenom i USA. Jag hade hela tiden något som låg på mina axlar som inte var som rosor, det var skit jag fick ta hela tiden. Kom hem och skottade snö, myste med familjen, tränade och firade jul och nyår med min familj! Jag älskar verkligen min familj!

Så kan man sammanfatta mitt år, det har hänt en del och allt har inte vart som jag trott. Jag har lärt mig massor med saker. Jag har vuxit som människa, men jag vet inte om jag är mognare i mitt tanktesätt för det, kanske! Har i alla fall lärt mig ta motgångar för det har vart mer än en sådan. Jag kan inte rada upp alla pga personliga konflikter men ni kan förstå om jag säger att det vart mer än en varje månad i medeltal.

Nu skall jag bara ladda för detta år, det skall bli ett bra sådant! :) Ha en bra dag! Kram