Jenny Häggblom

2013-03-31
16:19:46

Påskdagen 2013
Solen skiner in i lägenheten, det är 7,4 grader varmt ute, och 29 inne. Det är riktigt vårväder här ute nu, man får nu äntligen vårkänslor. Även om det var minus 3 imorse när jag vaknade. Sommartiden kom med lite vårkänslor, äntligen. Men det är ganska sent. Som alla märkt. 
 
Idag så har jag vart och handlat lite mera som jag inte köpte igår, sen har jag vart i kyrkan. Påskkyrka. På eftermiddagen så har jag fixat med skolpapper samt jag har vart ut på en promenad i solen. Det var riktigt skönt. Jag tänkte att jag skulle sitta en stund på balkongen i solen, men det var för kallt då det blåser på näsan från syd, dvs rakt upp på mig från Kattegatt. Så det är inte tropiska vindar direkt. 
 
Har hunnit med att fått kylskåpsdörren tvättad för första gången sen jag flyttade in. Riktigt vit och fin igen. Det var den inte när jag började. Men nu blev det bra. Köpte nya magneter och de är riktigt fina på den vita kylen. :) 
 
Idag är det en glad dag, idag kan man med gott mod säga Glad Påsk! Idag har ju faktiskt Jesus uppstått från döden. Den död han gick tillmötes på skärtorsdagen. Så påsken borde inte vara alltför munter fram tills idag, varför fira en död person? Men idag, nu när Jesu uppstått, kan man fira detta! Så det tycker jag ni skall göra. 
 
Normalt sett är påskdagen en dag för "äggafrukost" hemma hos familjen Häggblom. Och mycket riktigt så fick jag veta att detta höll sig även iår. Jag var inte med, men det åts ägg hemma på Åland. Idag är också den dagen som vi barn letat efter påskäggen. Jag har ingen som kan gömma något, MEN, när jag sökte en sak i väskan (som vart med till Åland) så hittade jag en obekant påse. En påse som jag inte lagt ner, så jag blev såklart nyfiken och öppnade den och vad hittar jag, jo ett ägg. Fyndiga mamma har smugglat ner ett ägg i väskan utom min vetskap. Så istället för godis (som ju är standard för alla, men jag har inte ätit godis på jag tror snart 6 år) fick jag en dekorationskyckling/-tupp och en slant! Tackar ödmjukast för ägget. Mamma, pappa, Totte, ni fick era när jag var hemma. Rädd för att innehållet är slut redan.... :) Kram på er. 
 
Imorgon har jag inget som jag måste göra men kanske jag hittar på något, kanske något som en långpromenad eller liknande. Vi får se hur det blir. Men passa upp imorgon! Magic things may happen! ;) 
 
Ha en fin påskdagskväll! 

2013-03-30
19:22:30

Halmstad, hemma
Nu är jag hemma igen. Hemma i Halmstad. Det känns grymt bra att åter sitta hemma i soffan, titta på solnedgången och bara njuta av tystheten. Det enda som låter är tv:n samt dörren som slår igen i trapphuset emellanåt. Ingen som pratar, inte någon som "noijsar", inte någon som stör eller liknande. Visst kan det vara ensamt ibland, men just nu känns det bra.

Startade i morse genom att sätta sig i bilen och ta första Eckerö Linjen turen till Grisslehamn. Framme i Grisslehamn började den långa bilfärden ner mot Halmstad. Jag landade här nere 16.12 svensk tid, efter 598,9 kilometer och några liter bensin. Men det känns som sagt var bra att återigen sitta här, och bara ta det lugnt.

I morgon skall jag läsa lite post, lite skvaller, samt kolla på tv. Kanske går i påskkyrka också, har inte bestämt mig ännu. Det lockar lite.

Ha det bra! Det har jag det!

2013-03-29
20:36:38

Sista kvällen med gänget hemma
Nu är min påskledighet över. Nu är detta sista kvällen hemma på ön innan jag beger mig av i morgon med första båten. Det skall bli ganska skönt att komma iväg igen, komma hem till mig. Nu blir det en ny kursstart med fysiologi och om en månad så kommer jag hem på en kort visit. Kring första maj där något.

Men det har vart en okej vecka här hemma, men nu skall det bli skönt att komma hem, som jag skrev. Det kanske blev lite länge här hemma.... Men men.

Har ikväll haft middag med brorsan och Johanna samt familjen. Grillas entrecoté. Grillpremiären är således över. Det var gott. Jag inser nu att vi inte är de första som tog fram grillen idag eller den här helgen. Det är många som inviger grillen denna helg.

Glad påsk!

2013-03-28
16:53:04

Träff med bästa
Idag har jag haft en bra dag. Den blev bäst när jag fick träffa min bästa vänner Linda och Lisa! Det gjorde min dag! :) Tack brudar för stunden! Kul att ses igen! :) Det måste vi göra oftare banne mig! :)
 
Annars har det blivit tvätt, prommenad, och chill som dagen bestått av. Jag har i och för sig också fixat bilen i ordning för en långtur på lördag då jag åker tillbaka till Halmstad! 
 
Trevlig skärtorsdag! (Finlands inofficiella dag, puuku-päivä!).
 
 

2013-03-27
06:54:48

Tisdag 26 mars
Igår blev det ingen lugn dag, jo så lugn man kan göra den med att göra massor av olika saker. Det blev allt ifrån att bara sitta och snacka om allt och inget till att vara på stan, leta en butik, prova glasögonbågar (mamma), käka lunch, simma, handla, träffa läkare m.m. det var således en full dag. Sen när jag kom hem så blev det en cykeltur i byn och jag var helt slut när jag kom hem. Det var tungt, cykeln var tungcyklad men nu kanske den är lättare efter att farsan kollat över växlarna.

Idag så blir det en lugnare dag, jag har inte något planerat just nu mer än att vi skall tvätta lite paltor.. Men det är nog allt vi skall göra om jag förstått det rätt, men om jag känner mig själv så kommer även denna dag springa iväg som bara den.

Imorgon blir det nog träff med Linda och Lisa! Det ser jag fram emot! Det var inte igår vi träffades nu, så det börjar absolut bli dags!

2013-03-25
16:39:29

True story
Oj oj oj. Igen en tung dag. Började bra, mitten tog det en törn och nu blir det bara att vänta på att gå och lägga sig igen... Såna dagar är inte skoj alls. Men de kommer, men de behöver ju inte komma så ofta som de gör för mig tycker jag... 
 
Var en sväng till stan, en tur senare så blev det ett besök på sjukhuset på inbokat möte och sen hem. Väl hemma så blev det en promenad med mamma i solen, och blåsten, och sen en varm dusch. Nu tar jag det lugnt och läser en god bok. Det är jag värd mellan varven tycker jag. En stund för mig själv. 
 
Ha det göttigt!
 

2013-03-24
15:58:41

Söndag 24 mars
Har tillbringat den här dagen hemma. Nästan hela dagen. Blev en sväng till S-market på eftermiddagen för att inhandla lite käk som jag äter men ingen annan i familjen, så av den enkla anledningen fanns detta inte hemma men det är inget som butiken inte kan råda bot på så det blev en tripp till Jomala. Sen svängde vi förbi Leif Salmén på hemvägen för att plocka upp en cykel som jag fick begagnad av honom, TACK snälla Leif! :)

Nu skall jag strax påbörja min middagslagning, skall bjuda familjen på kycklingwok, min specialitet! :)

Ha en fin söndagskväll! Tjao

2013-03-24
07:02:48

på Åland
Nu är jag hemma på Åland igen, men jag är hemma max en vecka för sen börjar nästa kurs, en kurs jag ser fram emot som bara den! Idrottsfysiologi väntar! :)

Igår körde jag upp från Halmstad. Jag startade klockan 07.29 och jag var i Stockholm 13.43. För att vara exakt. Då hämtade jag upp mamma från en väninna. Sen tog vi oss genom stan och åkte till Täby Centrum där vi försökte att slå ihjäl lite tid. Sen tog vi oss i sakta mak upp mot Norrtälje där vi handlade lite och sen tog vi oss ännu lite norrut mot Eckerölinjen för att ta oss hem. Så vi var hemma igårkväll klockan 23.00. Så det blev en lång resdag för min del. Jag känner att det är okej att vara lite smått trött idag. Så det blir inte många knop idag heller. Plugga behöver jag ju inte i alla fall. :)

Det är ju trevligt att solen lyser idag igen, men det är inte lika trevligt att se på termometern att det är -4 grader, även här! Kan det inte bli vår nu! Blir tokig!

2013-03-22
17:52:40

I chock
Jag har aldrig vart med om maken. Men jag fick för en timme sen resultatet från gårdagens tenta. Ja, du läste rätt. Det brukar vara svårt att få resultat inom den utsatta tiden 15 arbetsdagar, men nu fick jag resultatet nästan inom 1 dygn från tillfället. Helt sinnessjukt!
Jag fick VG. Det kändes bra med tanke på hur mycket jag förbannat den där jäkla kursen.

Idag har annars vart en lugn dag. Har vart hemma sånär hela dagen, en sväng till skolan för att lämna in ett papper men annars lugnt. Har packat mig för hemresa imorgon. Kommer möta upp mamma i Stockholm, hon kommer från studiedagar i Örebro och en övernattning hos en väninna i huvudstaden. Skall bli skoj och skönt att återse henne igen. Sen blir det troligen Kista Galleria och sen mot båten som går imorgonkväll.

Så det blir en tidig morgon och en dag i bilen. Skall stanna i Linköping eller Jönköping för ett Biltema besök men sen blir det att kötta på med gasen.

På återseende!

2013-03-21
17:34:38

Tentan är över!
Torsdag. NU ÄR JAG KLAR MED KURSEN!!! 
 
Skrev tentan imorse och det tog trekvart sen var jag klar och det kändes så jäkla gött att bara lämna in pappren och gå ut från tentasalen! Finns ingen bättre känsla! Sen blev det ännu lite bättre när jag kunde konstatera att jag fått två vykort med påskhälsningar. Så för en stund så kunde jag känna lite lycka, sen blev det tungt igen. Men men. Tentan är i alla fall gjord och nu har jag redan stuvat in böckerna bland de andra i bokhyllan. Gött. 
 
Igår så blev det gym och plugg och sen en sväng och kolla om de fanns en cykel på en loppis men icke. 
 
Kom på en sak idag när jag var ute på en promenad, det är livsfarligt att cykla och messa samtidigt. En tjej gjorde detta och det gick inte så bra. Jag var rädd som måste möta henne på gatan som var hyfsat bred... 
 
Chillade med en god bok och en bra film i eftermiddags, det var skönt. Väl värd det. 
 
Ha en fin kväll! 

2013-03-19
15:59:27

Tisdag 19 mars
Igår så uppdaterade jag inte, men det var för att jag inte var på humör. Jag var så ledsen, upprörd, sur, tvär och allt på en gång så jag gav upp och ägnade mig åt annat. Vilket inte var alltöfr mycket om jag skall vara ärlig. Idag har jag skingrat tankarna med att tvätta, handla, plugga (i den mån det går), lagat fem matlådor bland annat. Tankarna skall inte vara på en sak utan jag måste få annat att tänka på, och plugga skulle funka men inte för mig. Jag har dels ingen motivation och sen så är det svårt att fästa uppmärksamheten på något som kräver så mycket av min uppmärksamhet. 
 
Nu går det ganska bra med studierna, jag kan det mesta om jag skall vara ärlig. Varje gång jag förhört mig själv så har jag vart felfri men det är ju här det. Jag hoppas att jag på torsdag igen kan återminnas allt som behövs för tentan. Sen är detta över och jag kan pusta ut på fredag! Det ser jag fram emot! 
 
Hoppas ni har det bättre än jag har det nu. 
 
Grattis LINDA på födelsedagen idag! 22 bast är inte helt fel, snart kommer jag också upp i den kategorin av ålder. Ett år visare men inte äldre! :) Kram på dig! 
 
Ha en fin fortsättning  på tisdagen.

2013-03-17
16:33:52

Utbildning och helvetet
Jaha, söndag och helgen är över. Imorgon är det arbetsvecka igen, men för mig börjar helgen imorgon. Jag har haft min arbetsvecka i helgen. 
 
Dels började min helg som ett helvete men det kommer jag till senare. Nu till det som är lite mera positivt. Jag har vart på utbildning med Fredrik Wetterstrand som föreläsare. Jag har gått igenom steg nummer 2 i utbildningen till junior- och ungdomsledare. Så nu har jag genomgått steg 2, vilken handlade om ungdomar 13-21, steg 1 handlade om 0-12 åringar. 
 
Igår så var det kurs mellan klockan 9 och 17 och idag så var det mellan klockan 9 och 15. Så en del timmar i skolbänken har det blivit. Man blev mätt på att se de där tapeterna i rummet på arenan, men som tur är så är de mönstrade så man kan byta mönsterdel efter någon timme. Men jag kan nog inte recitera hur tapeterna exakt ser ut i och med att jag haft min uppmärksamhet på utbildningen och det som den inneburit för mig. Och alla 16 andra som gick den. Alla från västkusten, en från Göteborg, flera från Falkenberg, Varberg, och Halmstadbor, och så lilla jag. :) Som räknade mig som Halmstadbo! 
 
Så nu är jag hemma och sitter i min soffa och kollar på fotboll. Det är lagom avslappnande för min hjärna börjar värka nu, har ansträngt den mycket idag och igår så nu behöver den vila lite. Jag har tenta på torsdag och vill vara pigg så plugg blir det inte idag men jag återtar det imorgon. Försökte men det gick inte så bra som jag ville så jag gav upp. Min fokusering är lite "all over the place" (som en prins skulle sagt :)). 
 
Nu till det som jag började med och som jag skrev om igår. Mitt liv är ett helvete. För några veckor sedan så fick jag min ruta krossad på bilen och blev bestulen på en del saker. Nu, igår när jag kom ner på entreplan och kom ut genom dörren från huset. Ja, då är min cykel borta och låset ligger klippt på marken bredvid där cykeln brukar stå. Så nu är jag bestulen på min favoritcykel som jag ÄLSKADE! Men nu är den gone.... Fy fan. Hemskt. Så igår igen då blev det en polisanmälan och imorgon är det återigen dags att kontakta försäkringen hemma. Jag orkar inte mera. Varför? Varför jag? Varför? Orkar inte mera. Orkar inte leva mera. Hela helgen har jag funderat på mitt liv så uppmärksamheten har vandrat från allt och ingenting under helgen, från det som är väsentligt till det som är mindre väsentligt beroende på hur man projicerar ljuset i livet. 
 
Ha en bra kväll. Jag skall sova och chilla och grubbla... på allt och inget. Hej.

2013-03-16
19:27:39

SKIT LIV!
Helvete satans jävla skit helvete. Jag hatar mitt liv just nu. Orkar inte mera. Jag har ingen livslust. Gahh....

Återkommer imorgon, när detta helvete lagt sig.

2013-03-15
16:04:55

Fredag 15 mars
Då var det fredag igen då. Shit vad veckorna går snabbt hela tiden. Det var ju just helg och nu stundar nästa helg, och det enda som hänt mig är att jag inte gjort så hemskt mycket mer än pluggat och tränat lite. 
 
Även idag så har min dag sett ut på det sättet. Gym och sen plugg, men jag flikade in ett kort besök på ÖB där jag kom hem med en liten och gul liten påskkyckling för 5:-. Jag unnade mig själv den idag, jag har pluggat så bra hela veckan så jag kunde unna mig den lilla kycklingen, det var ju inte världens utgift. 
 
Ikväll vankas det finmiddag helt i min ensamhet. Fläskfile med rostade rotsaker i ugn! Namnam! :) Skall bli gottigt! 
 
Måste ladda med energi och sömn inför helgen då jag skall sitta i skolbänken. Jag skall gå steg 2 i utbildningen till ungdomsledare för golf. Skall bli skoj! Den hålls av Fredrik Wetterstrand på Golfarenan så det är nära och bra. 
 
Nu skall jag chilla och samla krafter! Mors. 

2013-03-14
16:36:58

Torsdag igen...
Då var kursen klar, så när som på en tenta, men det är ju bara en del av kursen. Fast hela mitt vitsord är beroende på den. Jag ser inte fram emot detta men vad gör man inte för att ta sig igenom skiten. Pluggar som bara den nu för att om en vecka sitta på mer kunskap än jag behöver om molekyler och annat ovärt vetande som jag nu lär mig. 
 
Gårdagen var en lugn dag, förutom det att det kom 10 centimeter snö under natten så jag fick mig en smärre chock när jag vaknade och tittade ut. Suck och stön liksom. Men nu är det som det är, och idag så har snön börjat töa bort så det börjar bli lite lättare igen. Även om det blev lite ljusare för en dag men nu går man in i den där tiden igen då det kommer finnas oändligt många pölar på gatorna innan de sjunkit undan igen. 
 
Igår hade vi gym också, med James. Körde ett pass och sen tog jag mig hem i snön och började med att plugga. Så sen fortsatte hela min dag så när som på en timme på eftermiddagen av plugg. Jag var ner på stan en sväng också för att fixa en grej med min telefon. Sen återvände jag hem till soffan och böckerna. 
 
Idag så har jag haft föreläsning och sen så har jag vart hemma i soffan igen och studerat som vanligt. Men jag har även suttit lite på golvet och gjort en stor karta med allt jag måste kunna och den hänger numera på min garderobsdörr där jag kan se den vad jag än gör. Så jag skall banne mig pränta in varenda liten detalj som bara får plats i skallen. 
 
Idag hämtade jag ut tentan i kognitionspsykologin också, jag fick VG på den och det känns grymt! Så jäkla gött att klara den och en extra bonus med VG. Det var den svåraste kursen så här långt så det kändes såklart ännu bättre när jag fick reda på resultatet! 
 
Nu kom det ett tåg och på det står det Liggvagn. Har aldrig sett det förut så nu måste jag inspektera detta objekt lite närmare. Blir inte mera plugg idag utan nu skall jag ta det lugnt och kolla ut i solens sken, kan ju skippa att kolla på marken eller höra vattnet som forssar kring bilarnas/bussarnas däck på gatan nedanför. 
 
Ha en bra dag!

2013-03-12
16:35:04

Tisdag 12 mars
Hoppade över ett inlägg igår, mest med tanke på att det inte hände så mycket. Men om jag jämför med idag, så var gårdagen rent utsagt händelserik.

Igår så hade vi gym, jag tvättade, städade lite, handlade m.m. och så pluggade jag förstås. Det kommer jag inte undan nu när det närmar sig tenta. Jag kan meddela att jag lärde mig Elektrontransportkedjan. Det är ett stort framsteg för min del.

Idag så har det inte hänt mycket. Jag har lagat mat, i morse, så jag fick 3 matlådor plus middag ikväll. Namnam. Men det blir HOT, om inte så har jag inte lyckats. :) Nämligen bestående av piripiri och jalapenjos, en kycklingwok.

Blev en oerhört spontan promenad i solskenet. Skulle ut med soporna men hamnade på en kort promenad och då samlade jag kraft för att fortsätta studera senare. Så kom jag hem och satte mig in i Ketonkropparna i vår kropp. Sen kollade jag på tv en stund innan jag återigen fortsatte med samma ämne, men nu besvarade jag frågor.

Sen har jag tagit en längre, inte alls spontan utan planerad promenad i solskenet. Samlade ännu mera kraft innan jag satte mig in i dels min nya MAC och sen fotosyntesens ljusreaktion. Kan ju gissa vad som tog mest uppmärksamhet... Inte alls macen...

Nu skulle jag kolla på vetenskapens värld men det handlade inte om mental trötthet som jag trodde, typ 3 minuter sen handlade det om Tycho Brahe som jag inte är speciellt intresserad av. Så jag skall istället chilla och kanske läsa lite i en bok som jag håller på att ta mig igenom. Jag läser (förutom Nutritionskursens litteratur) Mikael Anderssons Armlös, benlös men inte hopplös.

Skall först unna mig en lång och skön dusch där jag banne mig skall få bort all chili från händerna för det har svidit hela dagen. Kanske ett tecken på att det var kräcka i den!?

Just det, idag är det flaggdag här, nämligen Kronprinsessan Victorias namnsdag. :) Grattis alla Victoria där ute!

Ha en fin tisdag afternoon!

2013-03-10
21:10:21

Söndag 10 mars
Jaha. En dag till ända, en vecka till ända och framför allt, en ny vecka stundar. Skall bli skoj. Fast det enda som väntar är råplugg med molekyler så det blir inte så gött.

Idag så har det vart en lugn men ändå har det vart fart under hela dagen. Började med att fullborda ett arbete som nu är inskickat. Skönt att börja en söndag med. Nu får jag se om det blir komplettering eller inte. Förhoppningsvis inte. Sen fortsatte dagen med ett besök i kyrkan. Men jag tröttna och gick hem igen, somnade nästan på soffan hemma. Eftermiddagen sen började med citronsyracykeln följt av elektrontransportkedjan och sen gav jag upp. Då var jag slut och förbannad så jag kastade mig på cykeln och for iväg på pingismatch istället.

Det var match i skolan, mellan Halmstad BTK och Spårvägen i pingisligan. Det som var lite, eller ganska speciellt, var att både Jan Owe Waldner och Mikael (Äpplet) Apelgren spelade för gästerna. Kul att se levande legender spela in action, Jag är ju uppväxt när dessa var som störst så det var grymt skoj att se dem, även om de inte spelar lika bra nu som de en gång gjorde. Men skoj var det.

Den tidiga kvällen tillbringades hemma i soffan, under filten och med fotboll från Svenska Cupen på tvn. Meningen var att jag skulle se Halmstads bortamatch mot Syrianska men när inte datorn ville som jag så blev det Örgryte-AIK istället från tvn.

Nu skall jag chilla lite och sen sova så gott så gott. Imorgon väntar dels gym och sen även tvättning. Jag ser fram emot bägge två. Skolarbetet ser jag nämligen inte fram emot mera, mest ett nödvändigt ont. Men ganska skoj ännu när man kan konstatera att "oj, jag tror jag fattar". Men de kommer inte lika ofta numera.

Ciao!

2013-03-09
19:20:17

Lördag 9 mars
Hemma. Väntar som några miljoner andra människor, på melodifestival finalen. Kommer om 40 minuter. Jag räknar ner. Jag är beredd.

Idag så har det vart en lugn dag. Skolarbete, melodikrysset, en sväng ner på stan och sen en sväng till Jossan för att snacka lite! Alltid trevligt!

Har inte så mycket mer att berätta. Återkommer imorgon!

2013-03-08
17:05:45

Fredag 8 mars
Gårdagens inlägg blev lite rumphugget och det var absolut inte meningen, men det ville mitt internet för bäst som det var så var det sjukt trögt och ja, de bestämde över mig igår.

Idag är en ny dag, och nu hoppas jag det funkar bättre. Idag så har vi haft träning på Arenan, gym eller rättare sagt rörlighet och smidighets träning. Triggerpoints och strech var huvudsysslan under 90 minuter. Sen efter detta så körde vi matlagning. På menyn stod det ungsrostade rotsaker och fläskkotletter. Det var okej gott. Bättre har jag ätit... Men det var ätbart.

Jag kom hem och tog mig till butiken, sen kom jag hem för att kasta mig ner i soffan och börja skriva diverse ansökningar om olika saker. Sen så har jag just läst ett kapitel till om nutritionen och nu så kollar jag på tv. Hockeykväll från igår. Forca Färjestad!

Nu skall jag återvända till tvn och sen duschen.

Trevlig kväll! och trevlig Internationella Kvinnodagen!

2013-03-07
16:26:11

Torsdag 2 veckor till tenta
Idag har jag haft skola. Jag kom hem för ganska precis två timmar sedan. Började 8.20 med föreläsning. Ganska soft idag, i 2 h och 30 minuter så gick vi igenom redan besvarade frågor, kändes som jag skulle kunna vart hemma tills dess att vi gick vidare. Och sen när vi väl gick vidare så har jag faktiskt läst det nyligen så det var inte helt obekant. Det handlade dock om beta-oxidationen och proteiners katabolism. Det är fett trist jag vet men jag måste igenom det här helvetet. Bara två veckor kvar sen är det över. Jag skall fanemej klara detta på första försöket, jag skall plugga som bara den fram tills dess nu. Sen kommer jag få välförtjänt påskledigt en vecka innan nästa kurs startar. Sen efter klockan 12 så hade vi genomförande av en labb som vi egentligen genomfört redan hemma. Vi har fört matdagbok under fyra dagar och sen så skulle vi (idag) föra in detta i ett program som beräknade ut vårt intag och vår e

2013-03-06
19:20:20

Onsdag med frisyr
Onsdag. Ska hålla mig kort.
 
Började dagen med gym, skönt. Trodde jag skulle vara död i benen men det var jag inte. Inte helt i alla fall. Känner inget nu heller så det var nog inte så farligt. Eller så känner jag imorgon.
 
Sen blev det skolarbete en stund och efter lunch så drog jag mig ner på stan för att klippa håret. Efter en dryg timme så kom jag hem och fortsatte med pluggandet. Tenta om 2 veckor nu så nu skall det nötas in bara.
 
Imorogn har jag skola hela dagen. Nutrition i 8 timmar. Hejdå.
 
Nu skall jag se på Farmen!
 
Ciao

2013-03-05
16:43:46

Hemligheten avslöjas......
Nu kan jag meddela det som jag hållit inne i två dagar. Jag har köpt en ny dator, en sprillans ny och fin MacBook Pro. Så nu är även jag en stolt ägare av en Apple dator. :) Köpte den igår och har suttit med den nästan hela dagen idag och bara häpnat över olika saker och testat mig fram. Det är mycket som skiljer från en vanlig PC, förstås, men det är mycket som skiljer till det bättre! Jag kommer helt klart att fortsätta vara nöjd! Idag har jag, förutom suttit med datorn, pluggat (med datorns hjälp då jag skriver ett arbete). Men efter lunch så bestämde jag mig för att fara ut till Arenan och träna. Det var 8 grader varmt, solen sken och det var allmänt lugnt med vinden så jag klagade inte alls! Slog lite bollar och sen for jag hem igen. Kära Bettan tog mig dit och hem (en av våra fyra bilar som vi kan använda kallas Bettan). Talade med mamma i 30 minuter på skype alldeles just också, det var trevligt! Det är alltid trevligt. :) Nu skall jag chilla, känner att jag kan behöva det kanske. Och jag skall inte chilla med datorn i knäet, nej jag skall slå på tvn och gå i duschen (i den ordningen). Sen skall jag laga lite käk, gourmet middag idag! Pasta med spenatsås och kräftstjärtar! Namnam! Ha en fin tisdagkväll, såhär en månad innan jag turnar 22 år!!!

2013-03-04
17:36:20

Måndageffektivitet
Idag har vart en bra dag, trots att jag inte gjort så mycket. Men jag har ändå fått mycket gjort. Sånt som inte syns liksom. Skola, matlagning m.m. lagat 3 matlådor imorse som jag nu fryst in! :)

Blev en liten utflykt idag, återkommer med mera information imorgon.

Idag fyller min kompis Josefin Odenring 21 år, stort stort grattis Jossan! :)

Nu fryser jag så mycket så jag bara måste gå in i duchen. Brrrr....

Ciao

2013-03-03
16:43:49

Andra Chansen
Jaha ja. Då har man skidat hela långa dagen då. Nu har jag mjölksyra i armar och ben. Not. Men skulle kunna haft det om jag deltagit på riktigt. Någon gång skall jag delta! Jag vill det!

Har tvättat, städat, pluggat, promenerat m.m. idag så jag är väl ganska aktivt en vanlig söndag. Men vad gör man inte liksom. Imorgon fortsätter plugget plus att jag skall på en liten cykelutflykt. Mer om det imorgon. :)

Måste säga att min uppfattning om mellon igår ändrades under showens gång. Jag skrev ju att Robin och Miri skulle till final, men när jag satt här hemma så kom jag fram till att Anton var mycket bättre så jag hoppades då på både Robin och Anton och så blev det. Bra utdelning för valutan på rösterna som jag lade ner på de två pjäserna!

Ha en fin söndagkväll nu allesammans!

2013-03-02
16:23:30

Lördag 2 mars
Oj idag har det inte hänt många knop. Har studerat, i vanlig ordning, har vart även till skolan för studier. Blev klar med en uppgift där som jag sedan i eftermiddags skickade in så nu är den borta, vilket är skönt. Behöver troligen inte tänka på det något mera. Men det vet man aldrig förrän efteråt.

Har suttit hemma med datorn i knäet och svarat på fråga efter fråga efter fråga till nutritionen. Nu ligger jag enbart två kapitel back. Skönt. Det tar jag väl igen imorgon eller i alla fall i veckan som kommer.

Skidning. Jag har självklart kollat på VM och skidskytte världscupen från Oslo. Jag måste bara säga att Marit Björgen, min idol är förjävla grym på två plankbitar. Shit vad hon är stark! Jag är sjukt imponerad och hon bara växer i mina ögon! En att se upp till vare sig man är skidåkare eller som i mitt fall, inte det.

Jag har ont i kroppen idag, kanske golfen igår tog på krafterna i alla fall. Nacken, ryggen och revbenen är mest ömma. Månne det är golfen!? Vad skulle det annars vara liksom? Gymmet.....

Ikväll är det melodifestivalen och jag skall inte vara sämre än att även jag skall tippa hur det går. Jag är som alla kvällstidningar och bettingsajter, jag skall tippa. Men utan insats. Helt gratis. Min subjektiva bild av hur det går.

Jag tror att Robin Stjernberg (som är en av favoriterna) kommer att knipa en finalplats. Låten är bra och sticker ut lite. Det är den av finalfältets låtar som jag minns delar av utan att ha lyssnat på den alltför mycket. Sen tror jag att Behra Miri (?) kommer ta den andra platsen, eller jag hoppas det. Det är skönt gung i låten och jag gillar den. Men frågan är ju om resten av Sverige tänker samma sak!? Osäkert. Troligen kommer Martin Rolinski knipa platsen men det tror jag inte. I så fall är det någon annan lycklig själ som kniper den andra platsen. Men jag är ganska säker på Robin som finalist.

Det blåser här också, vilket det även gör hemma på Åland som jag förstått det. Typ snöstorm.. Här räcker det med vind. Jag är ganska trött på det och dessutom blåser det rakt från vattnet vilket gör att det blåser ganska rejält upp på mina fönster så det gungar i gardinerna. Men men... Det funkar liksom. Jag sitter under en filt och har en varm dator i knäet. Så det är lugnt. Dessutom skall jag snart gå in i duschen för att få upp värmen.

Imorgon blir det Vasaloppet, femmilen och sen skall jag även tvätta. Vilket jag ser fram emot. Har nästan inga underkläder känns det som... Så det är välkommet.

Ha en fin kväll. Nu skall jag söka inspiration till kvällens matlagning. Sen blir det softa vid tvn ikväll! Ciao!

2013-03-01
17:42:26

Spontan träning
Jaha, fredag. En härlig dag, helgen nalkas för oss alla. Helgen för min del kommer bestå av skolarbete och skidor från soffan.
 
Idag började jag dagen med att packa väskan och drog iväg till golfarenan för ett pass. Hemma igen klockan 11 efter range och gym. Skön förmiddag. Fint väder, kanske i kallaste laget med vinden men annars inget att skylla på. Kommer antagligen känna av det imorogn för jag har inte tränat sen oktober eller likande.
 
 
Ikväll skall jag käka lasagne, den skall snart in i ugnen. Gott, min favoriträtt! Perfekt att lyxa till en fredagkväll med!
 
Har jobbat med nutritionen, skolan alltså under eftermiddagen, typ 3 timmar eller liknande. Sen blev det en promenade i solen, kom hem med några björkkvistar också. Nu skall jag mysa i soffan! Ciao!