Jenny Häggblom

2012-03-31
13:17:22

Lördag

Sista mars. Jag är trött och har strukit kläder och löst melodikryss idag redan. Nu sitter jag och kollar på Lets Dance från igår.

Ska nog plugga en sväng här sen, har ingen dator så jag har ingen tv att titta på dvs ingen svt play idag och i helgen. :(

Ska nog gå och läsa lite. Ha en bra lördag!


2012-03-30
16:51:53

Åland Demilitarisering

Ålands Demilitariserings dag. Grattis!

Själv har jag pluggat, vart till stan, snart även lagat mat, tränat och kollat tv hela dagen. Nu är jag sjukt trött men jag vet att jag skall gå och tutta tidigt idag för igår blev det sent. Först 11 kom jag i säng, efter finalen i biggest looser. Synd att inte Michel vann men det är okej, det var ju nära i alla fall.

Ikväll skall jag ta det jäkligt lugnt, imorgon skall jag återuppta pluggandet med renskrivande. Får vila upp handen nu så jag orkar med det imorgon, bör även läsa den amerikanska litteraturen som ingår i kursen, boken väger ju bara 2,7 kg och den har jag till skillnad från den andra som ännu inte kommit hem till mig :(

Nu skall jag gå in i köket, malda leverbiffar, min specialité.


2012-03-29
16:52:15

Ryggont

Idag har jag väl egentligen inte gjort så mycket. Jag har tvättat, strykt, städat åt hamstern, diskat, bakat bröd med mera. Pluggat har jag också gjort, renskrivit från igår och sen skrev jag rent det idag.

Sen var jag en sväng till butiken och när jag var där så ringde mamma, så jag hämtade henne från jobbet då hon inte kunde röra sig. Hon gjorde något igår tydligen för nu är hennes rygg totalpaj och det är jobbigt att se på för det tar ont när hon andas. Och det är inte kul, men jag har personligen erfart smärtan i andningen från min ryggskada från 2009. Inte kul!

Just nu sover mamma och de är hon värd. Skall äta snart och då skall jag väcka henne men det är sen det, nu är nu.

Ha det bäst!


2012-03-27
19:17:36

Boken...

Idag har jag suttit på biblioteket i stan i 3 timmar och pluggat. Om inte boken kommer till mig så måste jag komma till den. Det är inte som det skall vara. Jag vill ha min bok! Men nu har jag lånat boken från bibban så nu kan jag plugga lite i alla fall. Som tur är:)

Imorgon skall jag vara hemma hela dagen. Blir nog att plugga en del om jag känner mig själv rätt. :) skall bli skoj att komma igång nu äntligen.

Såren kliar och sticks, inte kul alls. Men det är väl som de skall vara. Imorgon ska jag byta plåster igen, på måndag ryker stygnen. Skönt när den dagen kommer!

Längtar till Halmstad men om två veckor skall jag åka Hem till Mig!


2012-03-26
10:47:44

Friskare måndag
Nu är det friskare människor i detta hus igen. Mamma är visseligen hemma från jobbet men hon mår bättre och imorgon skulle hon dra iväg på jobb igen om jag förstått det rätt. Så nu är man välkommen hem till oss igen. Risken att smittas är minimal nu, hoppas jag i alla fall.

Kom just hem från en cykelrunda, skönt. Försökte plugga i morse men jag somnade istället en stund, och sen drog jag ut på pedin. Hoppades på att boken skulle komma, men tror ni den har gjort det? NEJ. Jag blir så ledsen på allt, speciellt Bokus. Never Ever Again BOKUS. Blä.

Ha det bäst.

2012-03-25
16:16:13

Loppis m.m.
Ska försöka vara duktig och plugga lite. Pluggade i morse en sväng men sen så kom det annat emellan, så jag kanske skulle uppta det som jag slutade på. Men jag behöver ännu en bok som jag inte fått. Personligen skall jag inte rekomendera bokus.com som hemsida om man behöver litteratur. Usch.

Var en sväng på cykeln idag, jag är så pass frisk men inte mamma ännu. Pappa är också okej. Cyklade till Österängen på Loppis och åkte sen hem med mamma och pappa. Fick mig en ljusstake/blomvas och ett nattbord hit hem (det andra är ju hemma i Halmstad). Så nu behöver jag inte ha en blå stol som nattbord mera. :) Lite bättre kanske.

Våffeldagen idag, kul?. Marie Bebådelse, kul?. Söndag, skönt!. :)

Återgå till böckerna nu Jenny, flumma inte mera.



Längtar hem till Halmstad.. :´|

2012-03-24
14:27:38

Chokladmuffins

Fyllda med vaniljkräm blev dagens bravad näst efter en promenad, plugg och städning.

Trevlig lördag!


2012-03-23
14:17:57

Sjukstuga nomero ono
Här är familjens svarta får.

Nu är mamma och pappa också sjuka så nu har jag smittat båda två. Känns inget vidare när huset stapplar fram sakta sakta, en timme i taget och vattenkokaren jobbar häcken av sig. Jag har dessutom sjukt ont i nacke och armhåla efter stygnen igår så jag är invalido plus förkylningen. Så kom inte hit nu för detta vill varken jag eller du att du skall få. På måndag skulle jag tro att det är okej igen, men helgen skall nog ingen komma in i vår sjukstuga (jo men på egen risk!). Jag avsäger mig mitt ansvar...

Skall nog vila nu i nån timme, jag har så ont... Bäst om man ligger ner och löser korsord med hjälp av Wikipedia :)

Ciao

2012-03-22
13:25:39

Grubblerier m.m.
Sitter hemma och är lite stram i nacken för tillfället. Har nämnligen vart till sjukhuset och tagit bort 3 födelsemärken varav ett satt i nacken. Så jag är lite stram och kan inte kolla åt höger utan att vrida hela kroppen 90 grader, typ...

Annrs då, jo tack bara bra. Not. Förkylningen sitter i och nu är hela familjen sjuk mer eller mindre. Och man har ju hört från folk att årets sort är långvarig.. Vet du, har du vart förkyld i vinter, var den hemsk och utdragen?


Började fundera på en sak när jag åkte in i morse till sjukan. Hammarby handboll har nämnligen nästan åkt ur elitserien/division 1 och nu har de med hjälp av supportrar fått in 1 miljon kronor för att säkra kontraktet för nästa år. Hammarby av alla "stora" lag i handbollens elitserie? Linköpning i hockey slutade ovanligt långt ner i elitserien i hockey, de tog sig ju inte till slutspel och låg kring kvalstrecket hela tiden, samtidigt som Djurgården Hockey kvalar för elitserien nästa säsong. I somras så åkte Halmstad BK ut allsvenskan och får nu spela med superetan ett år framåt för att jaga en ny allsvensk plats till säsongen 2013. Hur kommer det sig att det går så dåligt för giganter just nu? Hur kan det komma sig? Är det en tillfällighet? Är det kanske ett STORT generationsskifte på gång inom svensk idrott? Vad händer?

Ibland så grubblar man över livets svåra frågor men just nu så ser inte jag det här som en livsavgörande fråga, men hag grubblar dock på den ganska rejält. Varför, är mitt enda ord jag kan komma på?

Nu skall jag nog ut i vårsolen en sväng och kolla in naturen, måste grubbla lite till, men på lite mera livsavgörande frågor, för imorgon krävs det ett svar...


2012-03-21
19:05:34

Sjuk

Kan ju meddela att jag blev förkyld och att det verkar som jag smittat hela familjen. Mamma och pappa är också på "sämringsvägen" men jag hoppas det inte bryter ut på dem. Jag hade i alla fall feber igår och idag är det inte 100 men jag är lite bättre bortsett från att jag dragit på mig hosta nu. Skit.

Punkt . Slut.


2012-03-18
16:38:50

Söndag

Just nu ligger jag i min säng och har kollat på SVT Play och Drömmen om Landet. Är lite småförkyld och känner mig ruggig i kroppen så det känns sådär just nu, men det är i alla fall bättre nu än vad det var tidigare idag. Men jag är långt ifrån 100%-ig. Men det blir jag förr eller senare, men det känns för jävligt att vara förkyld.

För att förtydliga min hemkomst till holmen. Jag kommer med mina klasskamrater nere i Halmstad att läsa en kurs på distans till slutet av Maj månad, en kurs i socialpsykologi med inriktning mot Idrott. Kommer bli grymt intressant bara jag får litteraturen som jag beställt hem, borde komma nu i veckan. I och med detta så kommer jag vara hemma på Åland av olika orsaker men jag kommer att åka hem till mig ibland för att träffa mina kompisar och se till mitt hem. Men i det stora hela så kommer jag vara hemma till Augusti när skolan börjar igen.
Mer vet jag inte. Som sagt känner mig ruggig och småförkyld. Men jag vill inte bli sjuk så jag hoppas det är något väldigt tillfälligt.

Ha´re


2012-03-16
10:16:57

Åland

Nu är jag hemma på Åland igen. Kom hem i onsdags kväll och är nu hemma ett tag, men kommer att åka ner till min älskade stad Halmstad när jag kan och vill.

Resan hem gick bra, mamma och jag turades om att köra och inga större köer i Stockholm utsattes vi för. En stor olycka som bidrog till köer men vi valde en annan väg som tur var. Stannade i Jönköping och shoppade lite men annars så tog vi oss mot båten och sen hem till Åland.

Synd att det är så kallt här, annars kunde man njuta av våren som verkar vara på väg. Men återigen, i Halmstad så blommade krokusarna :)

Ha det bäst!


2012-03-13
17:26:57

Realitycheck?
Nu är jag tillbaka i verkligheten, tentan i fysiologi är gjord. Kändes bra och känslan efteråt går ju inte att beskriva! Men jag är ju så knäpp så jag saknar ju pluggningen, men jag kan vara lugn. Nu börjar en distanskurs i socialpsykologi, boken är köpt, nu väntar jag bara på att den skall komma med posten hem till Åland. Imorgon så åker mamma och jag hem, snyft, kommer sticka härifrån imorgonbitti och återkommer kanske över påsken eller så, vi får se lite. Kommer sakna det här så helsikes, f...n vad jag har separationsångest redan nu, undrar hur det kommer kännas imorgon? :( Mamma och jag har det bra, just nu så ligger mamma och läser och jag sitter och surfar på nätet. Josse skall komma hit en sväng och sen så skall vi väl käka och packa det sista :( Idag så var vi en sväng till Arenan och simmade, det var ganska skönt men just nu så är vi båda sjukt trötta. Jag tror att vattnet tog musten ur oss båda. Eller så tog ju tentan en del av mig. Hur som haver, det är vad som gäller och sker. Nu tvn och Sverige idag. :) Ciao syns på Åland igen.

2012-03-08
12:17:59

Skolan just nu
Sitter nu i skolan och kollar lite grejer på nätet när det är lite snabbre,måste passa på när jag ändå är i skolan. :) Skall ha fyra timmars lektion nu om en timme så det är bara att ladda inför det! Har pluggat hela förmiddagen och jag tror jag skulle klara tentan om den skulle komma idag, men jag är inte säker. Det är ett avsnitt kvar som jag inte gått igenom noggrannt men det är heller inte så svårt, men mycket så jag kanske går igenom det i eftermiddag eller imorgon. På lördag kommer mamma ner, skall bli skoj. Igår så var jag en sväng till arenan och gymmade annars så pluggade jag hela dagen. :) Gillart. Ha det bäst!

2012-03-06
17:18:39

Plugg 6 timmar per dag
Är hemma en stund till men skall ut på middag med klassen ikväll. Skall bli skoj, vi skall gå till ett ställe inne i stan. :) My idea! :) Idag så har vi haft en underbar lektion, gick igenom vad som kommer i tentan om en vecka. Så skrev man lite då så är man med ganska bra! :) På torsdag har vi en lektion till och sen är det bara tentan kvar. :) Sen är kursen över :( Men det skall nog bli ganska skönt för det är mycket stuff som skall in i hjärnan. Annars så är det pluggning från morgon till kväll varvat med lite skidåkning på tv och andra tv program. Men det är mest skola som gäller. I helgen så pluggade jag i princip mellan 6-8 timmar om dagen. Det börjar bli lite mycket när man drömmer om hormoner och direkt när man kliver upp eller vaknar om natten så kommer man på något. Häromnatten så klev jag upp och det första jag tänkte var, måste kunna octeocyter, osteoblaster och osteoclaster (de olika celltyperna i benen/skelettet). Det är ju helt sjukt. Börjar bli lite insnöad på det här nu så det skall nog bli ganska skönt nästa tisdag när kursen är klar. Annars så händer det inte så mycket. Är hemma och pluggar mest hela tiden, även om solen skiner utanför men det är skola som gäller hela den här veckan för på lördag kommer mamma ner så man vill ju inte sitta inlåst och plugga varje dag hon är här. Så det gäller att lägga upp det nu. Vilket jag tror jag gjort, även om jag ändrat min plan en och annan gång. Ha det bäst! (Ps. vet inte varför datorn slår ihop styckena i inläggen, jag skriver inte så, skriver strukturerat. Ds)

2012-03-02
17:08:59

En solstråle!
Senaste veckan har vart delvis häcktisk men även lugn på sina håll. Generellt kan jag säga att varje dag har det pluggats på fysiologin, det är bara så att allt skall in nu innan tentan som stundar runt hörnet. I onsdags (skottdagen) hade vi mediadag, skoj och lärorikt. Bra att få lära sig hur man på bästa sätt skall bemöta media, och sen kolla och jämföra hur jag bemött media innan jag kom hit och fick höra detta. Idag så hade vi matlagning på Arenan (www.golfarenan.se) och det bjöds på god och bra mat. På menyn idag, en fredag som denna, stod det heltstekt fläskfilé, rotsaker (morot, potatis, rödlök och rödbeta) i ugn och sen rödvinssås till det. Exklusiv lunch en fredag. Sen vankades det gym men jag avvek för jag körde mitt pass innan lunchen istället. Så jag gjorde andra ärenden istället. Just nu sitter jag hemma i lägenheten och njuter av solskenet som strålar in, det är så skönt nu när våren börjar komma, det gillar jag! I helgen blir det tvätt som vankas och sen så blir det helt klart att bänka sig i tv-soffan på söndag morgon för att kolla in tv-klassikern Vasaloppet. Har en dröm om att göra klassikern så det är helig tid så fort det går ett klassiker lopp någonstans i Sverige, och nu först väntar Vasaloppet. Synd att Sven "Plex" Pettersson inte kan kommentera mera, men livet har sin gång. Hoppas alla har en underbar första helg i mars och att våren så snart kommer runt hela Sverige snart, det är verkligen skönt! :)

2012-03-01
11:06:51

Pluggat och mediatränat
Sitter i soffan och blev plöstligt väldrigt trött. Har suttit sen klockan åtta och renskrivt mina anteckningar från tisdagens föreläsning. Som handlade om respirationen och njurarna, så nu har vi fått lära oss om hur man kissar, rent anatomiskt. :) Alltid bra att kunna säga att "dags att öppna din yttre sfinkt?", när man är kissnödig. I tisdags när jag for hemifrrån så stod polisen utanför huset, snacka förvåning. Jag fattade ingenting, men sen så fick jag förklarat att det skett någon form av sabotage i huset där jag bor men även i andra hus där det bor studenter. Så det var lite obehagligt, men det är ju sånt som händer i den här världen. Igår så var jag i skolan och hade egentligen inte schemalagda lektioner men vi, School of golf, hade mediadag. Vilket innebar att vi hade mediaträning. Det var ganska skoj, vi fick höra om hur man skall bemöta media, våra rättigheter, våra skyldigheter och så vidare, vi fick reda på hur en kamera fungerar, hur det fungerar framför och bakom kameran (tv inspelning) och även hur skribenter i tidningar tänker i vissa olika situationer. Det var ganska intressant att kunna relatera till sin egen historia, om jag gjort något bra och vad jag i så fall annars kan förbättra. Så det var givande. Vi ettor fick filma tvåor och treor när det intervjuades så jag stod bakom kameran och fick agera kameraman, det var väldigt roligt, speciellt när jag fick höra allt väldigt bra i hörlurarna. Så det var skoj, grabbarna i vår grupp hade roliga historier som de drog när det tillfrågades. Idag så har vi skola igen, mellan klockan ett och tre så skall jag till skolan och lära mig mera om fortplantningsorganen. Sen skall jag nog in via skolans högskolehall (idrottshall) och kolla in KAD (kårens arbetsmarknads dag) där man kan vinna en MacBook Pro och andra pris är en iPad. Så lotteriet kan man ju delta i, det var gratis förstod jag. Men först skall jag till skolan och lära mig mera. Om ni vill läsa mera om mediadagen så rekomenderar jag att ni går in på www.schoolofgolf.se och läs studenternas blogg. Kanske uppdaterar den senare, men jag vet att andra uppdaterat sina bloggar efter mediadagen så det finns nog bilder där, jag har tyvärr inte det. :) Om ni vill läsa mera om var vi tränar så rekomenderar jag också att går in på www.golfarena.se och kollar in den fantastiska arenan där vi tränar! Ha en fortsatt bra torsdag allesammans!