Jenny Häggblom

2011-07-30
12:04:47

Simning
Hello!

What's up? Something going on today?

Nog med det internationella. Hur är läget? Peppade inför RockOff finalen ikväll? Det är inte jag för jag skall inte på the final men jag skall nog på Isaksson. Det känns som det skulle sitta fint. :)

Var just ut och hjälpte Totte med en grej på hans båt. Nu skall jag kolla in 50m fjäril damer final från VM i Shanghai. Hoppas mer på Sjöström än Alshammar.

Nej nu skall jag titta på tvn och inte skärmen för en sekund. Tjao!

2011-07-29
12:32:25

The Ark
Hej,

Igår jag var på The Ark med mamma och pappa och vilken show! De var sjukt bra, nästan bäst hittills. :)

Har just bakat på beställning och snart skall jag ner till stugan och mamma men först skall jag kolla på simning lite granna. :) Annars vet jag inget nytt.

Var på vikingamarknaden igår också. Det var skoj, länge sen sist. :)

Ha det gött!

2011-07-28
13:21:26

Klagar lite i solsken
Hejsan,

det var ett tag sen jag uppdaterade här men det har inte hänt så jäkla mycket. I tisdags var jag ju till Sverige, bara fram och tillbaka. Skulle testa om min telefon fungerade på Svenska sidan och vad tror ni hände, jo förstås fungerade den inte. Jag blir så jäkla arg så telefon var nära att åka raka vägen ner i vattnet ute i Ålands Hav (men den är ännu med, men det var inte långt borta alltså). Sen har jag ringt Sonera två gånger och de säger att de skall ringa tillbaka men de gör de ju aldrig. Så nu vet jag inte vad jag skall göra. Telefon behövs på måndag och tisdag med all säkerhet! 

Då har jag fått skriva av mig i aggressioner. Tack för det. Nu kan jag gå till de positiva. :)

I tisdags var jag på Takida, så himla bra så det finns inte på världskartan. Jag var så nöjd att jag for, för jag blev inte det minsta besviken. :D +++++ av fem möjliga! Superbt!

Igår var det Orup som var planerad. Och det blev det och det var också superbt. Han får också +++++ av fem möjliga. Igår gick jag med Lisa och Linda och även Josefin som joinade. Det var trevligt att träffa flickorna igen. Det var ett tag sen så det var skojj! :) Tack för det tjejer!



Idag så börjar Women's British Open på Carnoustie. En av Skottlands bästa banor kan man väl lungt säga så det skulle vara kul att spela den, även om jag inte 100 % gillar det landet och det "fina" vädret som de har där. :/ Men om man får spela den så tar man nog vädret med en klackspark.



Idag skall vi på Vikingamarknad (den börjar idag) och där skall vi även käka sen senare. Skall bli skoj för det var säkert fem eller mera år sen jag var där sist så det ser jag fram emot. Sen ikväll är det ju The Ark på RockOff scenen och det måste man ju se, deras sista spelning (okej inte sista sista men sista spelning som band på Åland). De slutar ju efter året så man måste ju bli lite historisk. (?)

Imorgon får vi se vad vädret tillåter mig att göra men jag hoppas man kanske kan få spela lite golf. Kanske, men det lovas regn så vi får se... Jag har just sovit en stund för jag har inte fått min behövliga sömn under de senaste nätterna, så kanske dagen går till att ta igen sig. Vem vet, inte du, vem vet, INTE jag... ;)

Nej men om man skulle ta och bli lite mera social nu då en stund igen. Kanske, och sen snart börja dra sig till Kvarnbo (eller vad det nu heter?). Nu lyser ju solen så kanske det blir bra väder nu då, det var det ju inte imorse.

Hej hopp!

2011-07-26
07:32:39

God morgon kanske man säger...
Jaha, god morgon eller vad skall man säga så här en tisdagsmorgon vid åttasnåret? God morgon!

Igår var jag på Dannys uppträdande på Rockoff. Det var ok men jag trodde det skulle vara bättre musik och låtar i orginalversion, men det var allt i upptempo. Trist för jag gillar några av hans låtar men det blev inte riktigt bra nu, men han är en jäkel på moves. Sjukt duktig på scen och ger en bra show, no matter what. Han är sveriges motsvarighet till Usher. Helt klart!

Det var ganska lite människor där igår, men det regnade också hela framträdandet så det kan ha spelat lite roll. Men tonårstjejer trodde jag det skulle vara flera men shi fick jag. Overall, han får ++++ av fem möjliga för showen.

Ikväll skall jag på Takida, skall bli fett najs för jag gillar Takida så när jag fick reda på att de skulle hit, jag blev överväldigad. Nu peppar jag inför den showen som förhoppningsvis utbrister ikväll. :D NAAAAJJJJS!

Just nu då, jo just nu sitter jag i Eckerö Linjens Cafeteria och skall iväg hasta la vista till Grisslehamn fram och tillbaka. Skall se om min telefon fungerar på Svenskt vatten (vilket skulle förvåna mig om den gör, big time). Hittills har den inte fungerat och jag behöver den nästa vecka då jag skall till Halmstad fram och tillbaka.

Men härnäst, båten tur och retur. Återkommer till holmen kl 13.00. :)

Kram

2011-07-25
16:45:30

Bilar och sånt
Sitter hemma helt alone och skall snart bege mig in i köket för att värma mat. Kommer gå snabbt idag så jag har ingen brådska.

Var en sväng till stan idag, sen så gjorde jag lite ärenden (både på "bortaplan" och hemmaplan). Kom hem för en dryg timme sen och har vilat sen dess. Nu skall jag igen sätta mig i arbete. :P

Skall iväg på RockOff ikväll. Skall bli skoj att se Danny. Kommer inte gå på Jerry W men Danny vill jag se så det skall jag också, har ju pass så att... :D

Hoppas vädret blir lite bättre också men det verkar bli det, hoppas hoppas hoppas! Vill inte bli blöt mera idag, det räcker med det som har kommit från och till idag.

Vad jag ogillar: Turister som inte förstår att när det står 90 på en skylt så får man köra 90 också, inte bara 70. Får så i nerverna på det, är det bara jag som inbiten ålänning har bråttom när jag är ute på vägarna, varför kan inte andra turister ha lite bråttom. När jag är borta så kör jag enligt hastigheterna men när turister är här hemma på holmen ja DÅ skall man sakta ner och speciellt när ÅLP 430 närmar sig. Grr....

Nu skall jag masa mig iväg. Tjollahopp.

2011-07-24
15:46:08

Bro Hof
Ligger i soffan hemma och blänger på masters från Bro Hof. Ibland kan man ha tur alltså, precis vad Noren just hade.

Hoppas hann håller i spelet något så när. Vill unna honom en seger.

2011-07-24
06:59:33

Träna lite idag igen
Sitter och nynnar på bjällerklang just nu. Varför kan man ju undra men så är det. Okej, man kanske skall börja sjunga upp sig för snart är det ju faktiskt jul igen (endast 5 månader kvar nu). Det är ju hemskt hur snabbt det går verkligen. Ujabuja.

Jag tror jag skall träna lite nu på förmiddagen och sen bege mig ner till stugan med cykeln bakpå bilen. Då kan jag cykla upp till mormor och klippa gräset och sen cykla ner igen. Kommer bli halva dagen nere på stugan så vill man ha tiden att gå så skall man göra så.

Just nu bakar jag bröd, kalljästa frukostfrallor. :O Får se hur detta blir men ännu ser det ok ut. :) Hoppas det fortsätter gå så pass bra!

Jag säger bara NOREN. Vilken golf han spelade igår på Nordea Masters. Helt fantastisk. Önskar att jag en dag skall kunna spela lika bra golf! Återstår att se. Jag tror han vinner men man skall aldrig ta ut segern i förskott har jag märkt själv. Hade nästan samma sits som han har nu på öspelen för två år sen. Och ett tips är att INTE börja tänka!

Hoppas ni har en bra dag. Det skall jag försöka ha i alla fall. :D Kram på er.

2011-07-23
13:28:14

Norge och Sverige... ;)
Sitter och kollar på Nordea Masters igen, inte ännu. Men jag har kollat in det nästan varje dag. :) Det är roligt när man känner igen sig lite på banan. Vet inte om det är älänningar där men jag skall kolla lite noggrannare i publikhavet som finns där just nu.

Håller på och donar lite här hemma. Som tur är oskar det inte mera och jag hoppas inte det kommer mera heller. Hoppas inte det blåser heller. Kanske skall cykla och sen åka båt om jag får min plan igenom. :O Kanske.

Igår var jag hemma hela dagen, eller ja, jag var på stugan på eftermiddagen och sen på kvällen hade Totte födelsedags-kalas hemma hos sig med middag och fika och sånt för nära och kära. :) Kul att ingå i den kretsen.

Shit, nu lyser ju solen. :) Min plan kanske kan gå då. :D

Synd att solen inte lyser på norska delar av jordytan. Hemskt det som hänt. Huuu... Lider med anhöriga.

Kram på er.

2011-07-21
16:25:32

Länge sen sist!
Hejsan,

har inte haft dator de senaste dagarna så därför har det inte blivit av att uppdatera denna sida. Men nu sitter jag återigen med den i famnen och stortrivs, nu funkar den smärtfritt. :) Det gillar jag!

Kom just hem. Har vart i stan hela halva dagen. Efter lunch for jag iväg och sen vart borta tills nu. Gjorde ärenden på stan och sen var jag ut till Jomala och faster Annica. Satt där och snackade i drygt en timme och sen for jag hem. Men man kan ju fundera hur stort är Jomala egentligen? Körde nästan vilse idag när jag skulle till faster. Visade sig sen att jag körde ca 10 km i onödan. In via jomalaby och ytterby och allt var jag nu var. Hittade rätt till slut i alla fall. :) Tack för konversationen Ninni!

Nu sitter jag och kollar på Nordea Masters från Bro Hof i Stockholm. De har lika skit väder som vi har. Roligt att en svensk amatör ligger så bra till (leder). Kul för Robert Karlsson.

Nu skall jag kolla vidare på det och passa på att surfa medans det inte åskar. :O

Tjao.

2011-07-17
10:06:14

Bröllopet
Igår var jag på bröllop för första gången i mitt liv. :) Det var en trevlig upplevelse. Vill här passa på att gratulera min kusin Jocke och hans Sandra till äktenskapet.





Till och med brorsan fick en tårta och sång på sin födelsedag :) Grattis igen brorsan! :) Vilken födelsedagsfest!

Imorse var jag ut och cyklade runt Marby. Sen har jag inte gjort så mycket mer än vilat och kollat på tv lite. Kanske ska se på lite golf idag? Varför inte, det är inte Majors så jäkla ofta ändå. Även om damerna kommer få en femte major till nästa år. :)

Ha en bra dag! Kram

2011-07-16
09:36:11

TOTTE 23 bast!
IDAG FYLLER MIN SNÄLLASTE, UNDERBARASTE, MEST FANTASTISKA OCH BÄSTA BROR 23 ÅR! GRATTIS TOTTE!



I eftermiddag skall vi på bröllop. Inte Tottes utan min kusins bröllop. Jag har aldrig vart på bröllop så jag ser fram emot det! :)

Återigen, GRATTIS TOTTE! :P

2011-07-15
07:27:19

Antagen officiellt
Igår fick jag antagningsbeskedet till Scandinavian School of Golf! :) Känns så jäkla bra om jag skall vara ärlig!

Skall till stan med mamma idag, nu på förmiddagen. Skall fixa en och annan sak samt reklamera en produkt som jag är sjukt missnöjd med.

Tråkigt. :(

Kram på er.

2011-07-14
08:01:44

WOW, vilket place!
Nu är jag hemma igen och det har vart en FANTASTISK resa på många olika sätt. Jag skall ta er igenom mina senaste dagar så gott jag kan.

Började i måndags med att vi åkte iväg till Sverige med Eckerö Linjen. Sen började vi köra bil, och det skulle ju ta ett tag (ca 7 timmar). Vi åkte över Uppsala för att slippa köerna i Stockholm. Så vi drog iväg och stannade och käka i Örebro. Sen for vi ner via Vättern och till Gränna (polkagris-nästet).



Vättern låg som en spegel just då, som ni kan se.

Sen for vi vidare och åkte hela vägen ner till Ljungby där vi stannade och tanka bilen. Sen tog vi i en sista gång och körde sista timmen till Halmstad. Väl framme checkade vi in på hotellet och sen drog vi in till stan för att äta lite.



Nissan å rinner genom stan. :)

Sen for vi tillbaka till hotellet och sov. Nästa morgon klev vi upp och käkade en frukost på hotellets restaurang, där personalen inte kunde svenska eller engelska. :/ Så efter frustration och frukost så for vi till skolan där vi skulle tillbringa resten av dagen.

Efter information i 3 timmar så for vi till fröskulla kursgård och åt lunch, alla klasskamrater och föräldrar samt ledarna. Sen drog vi ut till Halmstad GolfArena. WOW SÄGER JAG BARA!



Det finns INTE en enda anläggning i hela världen som har samma sak som denna arena. Det var helt magiskt. Och där skall vi få träna i 3 år. Shit. Är helt mållös.

Sen for vi tillbaka till skolan och där fick vi se en lägenhet och sen var det slutlig info och sen slut för idag.

Vi for till Ljungby när det var slut för att käka och sen drog vi upp till Linköping där vi skulle sova för natten. Sista natten sov man sådär så trött var jag igår men man kunde ju nästan vila i bilen upp till Uppsala. Där gick vi in på IKEA och köpte det sista jag behöver. Sen drog vi till Grisslehamn via Älmsta. Sen tog vi båten hem och var hemma klockan 18.00 igårkväll.

Så inatt har jag sovit ikapp lite av den sömn jag gick miste om i Sverige men det är fortfarande vikter på ögonlocken så man är trött men jag skall försöka vara vaken nu fram till nästa natt. Men vem vet, kanske man slumrar till en stund.?

För den som inte förstått något av det jag skrivit nu och undrar varför jag vart till Halmstad så kan jag meddela att jag kommit in i en skola där nere och skall börja plugga i höst. Känns rätt så najs! Kombinera skola med golf på BÄSTA möjliga sätt. Fantastiskt!

Nu skall jag chilla och kolla på tv, sen skall jag dona lite här hemma. :)

Kram på er.

2011-07-10
15:20:01

På resande fot...
Glad eftermiddag! :)

Nu sitter man här igen då och funderar på att skriva något vettigt här. Skall försöka sammanfatta senaste dagen och idag.

Igår var jag nere på stugan hela eftermiddagen. Åkte lite ring efter båten, fick soppatorsk med båten, solade, hade allmänt trevligt. Sen efter maten så bar det hem för mig, jag var trött och när jag kom hem så var det dags att sova, nästan i alla fall. Somnade kanske vid nio.

Idag har jag jobbat mig igenom dagen så här långt. I förmiddags så städade jag, tvättade och andra hushållssysslor. Sen åt jag lunch och sen drog jag ut och cykla en stund i det fina vädret och tur var väl det för nu har det ju börja blåsa mera så nu skulle det nästan vara kallt och cykla. :/ Men det är gjort. Hemma igen sen så städade jag bilen och diskade undan inne. Sen har jag bara softat. Det har räckt med sysslor idag känns det som. Nu skall jag ladda inför 3 spännande dagar!

Imorgon så far familjen till Sverige och rättare bestämt Halmstad. Så vi sticker imorgon och kommer hem på onsdag. Skall bli så skoj! Komma bort lite.



Sen får man komma hem igen och vila upp sig. Det kan nog behövas sen. Men skall snart packa mig iväg för resan. Mamma och pappa kommer säkert hem snart från stugan också.

Kommer kanske bli dålig uppdatering nu nästkommande dagar men jag skall göra mitt bästa med det! Promise!

Kram på er godingar!

2011-07-09
07:28:27

Åkring
God morgon, igen.

Det är lite sämre väder verkar det idag. Så vi får hoppas att det är lika varmt som igår. :) Jag gör det i alla fall.

Igår var det en livlig dag. Började med att klippa gräset hos mormor. Sen hem, ducha och sen iväg till stan. Var på stan i några timmar, sen bar det av hemåt igen och direkt ner till stugan. Där nere så gjorde vi inte så mycket tills Johanna kom. När hon kom så pumpade vi upp en åkring som man skall ha efter båten och sen åt vi.

Efter maten så badade vi. Vi åkte ring efter båten och det var jättekul. Lite kallt i vattnet men askul verkligen! :) Skall göras om, om och om igen! :)






Tummen upp!

Nu skall jag vila lite och sen så småningom skall jag bege mig neråt stugan till.

Kram och Go Sverige!

2011-07-07
08:41:05

EM på gång
God morgon (fast jag nästan kan ta eftermiddag, i alla fall förmiddag!). Hoppas just DU har sovit gott inatt, solen skiner och Du vaknar till en fantastisk dag (har Du semester eller är ledig är det ännu bättre för Dig). :)

Jag har just kollat in Sommarmord på SVT 1 som sändes igår eller i förrgår. Det var inte så intressant som jag trodde det skulle vara men det var okej, men Veckans brott som sändes i vintras var muchos bedros.

Skall dra till stugan för att träffa mamma och pappa som är där nere. Hoppas det är varmt i vattnet så man kan simma lite, men då skall det vara varmt. :) Är det kallt så hoppar jag inte i, men är det 20 + så kan det hända att jag fuktar min kropp på ett eller annat sätt.

Igår var mamma och jag i stan nästan hela dagen, halva i alla fall. Sen stannade jag hemma och mamma och pappa for ner till stugan. Mamma skall komma i möte med mig idag när hon skulle promenera. Det skall bli skoj, hon tränar efter ett av mina ihopsatta program till henne. Hon är dessutom nöjd med det så jag har lyckats med någonting i alla fall.

Skall på träning i eftermiddag, det är gruppträning idag nu då. Skall se hur det går. Men nu är jag peppad som bara den, jag skulle vilja spela mycket mera än jag gör men jag kan inte. Just nu pågår EM i golf också, lagspelet och jag hejjar på Sverige så mycket jag bara kan. Har tilloch med köpt en Sverigetröja som jag bor i nu den här veckan. Hoppas de tar GULD! Jag skulle unna Sverige det. :) Finland kan hoppa upp och klappa sig där bak. Jag känner Finnarnas inställning och jag vet att den är sådär, medans Sveriges är en sådan som man önskar att allas inställning var! Därför hejjar jag mera på Sverige än Finland.



EM i Finland 2009, vem hade störst fan-club? Jo Sverige.

Nej, om man skulle ta och byta lite paltor och sen börja bege sig ner mot stugan så småningom. Skall ringa mamma och fråga om hon är vaken först och fråga om tempen i vattnet. Då kan man förbereda sig mentalt för bad. Bättre det än att hoppa i helt ovetandes, då blir det kallt. Jag måste förbereda mig mentalt för annars blir det för kallt och jag är en sån badkruka så det klara jag inte av, då tuppar jag av i chock tror jag.

Ha en WUNDERBAR dag i solen, och som sagt, jag hoppas jut Du är ledig! :)

Kram på dig!

2011-07-05
07:46:10

Min typiska "tur"
Jaha, så sitter man här igen i sin säng och tittar ut på ett regnsjukt Åland. Hur kul är det då? Kan det inte bara bli sol och 25 grader varmt nu? Varför skall det vara sånt skitväder hela jäk...a tiden? Blir så trött och bitter av tanken. :(

Igår var mamma och jag till Sverige, min mormor hängde med också. Vi for en sväng till Ikea i Barkarby och sen tillbaka till Norrtälje och hem med Rolfen som kommer iland kl 18.00. Köpte lite saker som kan vara bra att ha om några månader :) och så fick jag tag i lite nya kläder heeelt ofrivilligt! Jag lyckades med en typisk Jenny-sak. Hällde en kletig dryck i famnen i bilen så mina byxor var helt genomblöta, så jag fick springa in och köpa nytt i Norrtälje. Så jäkla lyckat alltså :( Det är typiskt mig det där, händer sånt någon så är denna någon JAG! Varför skall det vara så? Jag förstår inte? Men det är väl så att man inte kan förstå allt här i världen.

Nu skall jag snart ner till Stugan där mamma är, pappa är på jobb en sväng och mamma är nere på stugan. Skall dit en tur idag och sen skall jag till Kastelholm på träning ikväll. Jag är så sjukt pepp på att få träna nu så jag skall njuta av varje sekund jag står på fältet idag! :) Ibland måste man unna sig lite också!

Just nu längtar jag till den här tiden igen, en tid då man var "oslagbar", stark och allmänt välmående. En tid att minnas och längta tillbaka till. Jag njuter av alla mina minnen. Det är något som ingen, absolut ingen kan ta ifrån mig. Jag har lyckats jag också. :) ("Plötsligt händer det!")



Njuter och minns.

Nu skall jag snart börja bege mig mot Skeppsvik där stugan är belägen. Hoppas hoppas hoppas att det blir uppehåll idag, har inga regnkläder som jag kan ha... :/

Kram på er och håll i varandra hårt, man vet alldrig vad som väntar bakom nästa hörn. Kämpa!

2011-07-03
08:12:52

Åska och vatten
Vilken åska som hade parkerat över oss idag! Vaknade till en smäll som var ganska långt bort när klockan var fyra och kände att det var åska i luften så jag gick upp och drog ur alla elapparater som jag kunde hitta som satt i väggen ännu. När jag sen gick och la mig igen så somnade jag om men vaknade till en gigantisk smäll. Jag tror att blixten slog ner här i närheten då för det small så högt så jag trodde det var i huset men det var det nog inte. Sen kunde jag inte somna om igen, men då var klockan å andra sidan redan sex så det är ju sent då. Sen så småningom gick jag upp och lagade frukost.

Nu har jag just lagt igång nätet igen så jag kan umgås med omvärlden, tror åskan gett sig iväg nu men man vet ju aldrig förrän man vet... Men när den parkerat utanför Eckerö i minst 3 timmar enligt SMHI så vet man inte när den ger sig iväg. Grejen är den att jag skall iväg och cykla nu på förmiddagen, skall cykla till stugan. Men jag vill INTE cykla i regn, inte det minsta regn. Så jag vet inte hur jag skall göra men det är väl bara att bege sig så småningom.

Igår var jag på stugan hela dagen, kom hem lite före nio igårkväll, somnade ganska snabbt då! Igår så gjorde jag mycket, jag byggde en båt från en planka till en segelbåt, allt detta mellan lunch och middag, men det var ingen rast och ingen ro inte! Jobbade på och jag tillochmed sydde segel. De ni! Bilder på den kommer senare.

Sen simmade jag! Jo ni läste helt rätt, jag SIMMADE i Ålands Hav. Det var inte varmt, säger jag det så ljuger jag men jag kan ju meddela att tempen var 22 grader men det kändes inte så. Men jag simmade och doppade huvudet! Jag är lite stolt över mig själv. :) Kors, skrev jag just det där?

Nu kan regnet försvinna, jag skall börja göra mig klar snart. Frågan är den, kommer det sluta regna och åska? Jag hoppas det.

By the way, har fruktansvärt känsliga tänder just nu. Har inte kunnat tugga efter fredag morgon, jobbigt men sant. Flytande föda är min melodi. Men jag hoppas jag kan äta "riktig" mat idag! Annars blir det jobbigt.

Ha en bra dag allesammans. Kram på er!

2011-07-02
08:00:36

Stugan
Just nu är min familj nere på stugan men jag har sovit hemma inatt. Skall fara ner dit nu. :) Skall bara via och köpa potatis först.

Stugan är mitt andningshål. Det är en plats som jag trivs bra på. Men jag saknar både dator och tv när jag är där så jag sover därför hemma ibland. Det är en frison som man kan vara sig själv rätt igenom. Man kan bada, åka båt och bara softa utan vardagens krav på en. Det är så skönt. Speciellt skönt är det när man är golfare och är ute och ränner hela tiden som jag gör. Då är det ganska skönt att bara släppa vardagen och bara vara.

Händer ganska mycket i mitt liv just nu, jag är ganska lyckligt lottad samtidigt som jag INTE är det. En grej har hittills gått min väg men det är allt. Men det är bättre än ingenting.

Nej nu skall jag dra iväg så småningom. Skall bara utfodra hamstern först. Ha det gött! Kram