Jenny Häggblom

2013-02-28
19:20:05

Trötter
Jag är helt sjukt slut just nu. Det är något som tagit alla mina krafter, frågan är bara vad... Men jag kan ha mina aningar..

Skola idag igen, sista för veckan. Äntligen. Så trist att sitta och rita atomer hela tiden. Men det är bara 8 timmar kavr och sen en tenta innan det är dags att lägga böckerna på hyllan. För gott! Kommer nog inte ta upp den här kursboken och intresseläsa den i alla fall, det är ganska säkert!

Skall kolla in farmen om 10 minuter och efter det blir det att softa i soffan. Måsta hämta krafter någonstans ifrån. Frågan är bara varifrån. Men det löser sig säkert.

Ha det bra!

2013-02-27
19:25:22

Onsdag
Den här dagen har haft sina sköna stunder och sina motsatta stunder. Började med detta men sen blev det bättre. Förmiddagen bestod av skola, nutrition. Nu vet ni, det var mindre skoj..... Eftermiddagen blev bestående av plugg, butiken och skidor.

Nu ikväll skall jag vila och hämta mig inför en dag igen imogon med skola i 4 timmar. Måste samla kraft tills dess.

Ha de!

2013-02-26
17:53:44

Bra rutt hem
Nu har jag landat hemma i min soffa. Och det känns fantastiskt bra att återvända till stan. :) Jag har längtat hit hela helgen, så nu är det skönt att vara här. Men visst är det skönt att vara hemma och träffa familjen. Det är alltid skoj, men det är speciellt när man kommer hem igen när man flyttat hemifrån.

Allt har gått bra. Båten var inne i Stockholm klockan 10, sen körde jag genom stan och ut på E4an med destination söderut. Stannade i Nyköping för lunch och sen fortsatte min resa med nästa anhalt IKEA i Jönköping. Jag köpte inte köttbullar! Sen for jag vidare och hamnade här i stan igen lite före fem. Så nu har jag plockat upp det som måste upp och så har jag pulat med lite annat.

Nu skall jag ta igen mig. Imorgon kommer skolan att ta min uppmärksamhet! Ska printa lite papper senare, men inte nu.

2013-02-25
18:46:58

Sista sucken innan resan tillbaka
Sista dagen på ön. Den dagen har tillbringats i stan på diverse möten och sen mellan dessa så har jag flängt fram och tillbaka på stan och fixat saker och kollat upp andra saker. Det känns hur som helst bra att åka nu igen och jag ser fram emot det något så enormt mycket så att jag inte knappt får ord på mina känslor. Kan sammanfatta det med att jag är lyckligt lottad! Allt trevligt att komma hem, men det är också trevligt (om inte för mig så för andra :)) att jag åker.
 
Imorgon så blir det en lång dag. Börjar med att klockan 3 inatt kliva upp och sätta sig yrvaken i bilen och köra till stan för att köra ombord på båten som skall ta mig till Stockholm. Framme klockan 10 om allt går som det skall. Blir lunchbreak i Nyköping och sen bär det av mot Jönköping där IKEA väntar på ett besök av mig. Sen blir det sista resan i bilen till Halmstad, så jag är framme lagom till middagstid! Sen imorgonkväll skall jag endast printa några papper till skolan som börjar klockan 8 på onsdag morgon.
 
Skolan. Arbetet som måste göras. Är gjort! Jaja, du läste rätt. Jag fick allt klart i morse, så när som på en fråga i alla fall. Så nu kan jag gå tilll föreläsningen med huvudet högt! Det känns bra måste jag säga. Så jag behöver inte skämas. Men min skalle är nu ganska trött på allt. Så det skall bli gött med lite sömn innan jag kliver upp i natt.
 
Återkommer imorgonkväll med update från Halmstad igen! :) Ha det bra!

2013-02-24
17:08:46

Åland
Hemma på ön och den här dagen har gått snabbt. Jag har gjort allt mellan himmel och jord. Men det är väl som det skall, man har ingen rätsida på dagarna när jag är hemma. Man tar det som det kommer. Men en sak är säkert, just nu sitter jag med halvpanik för jag har ännu skolarbete ogjort som skulle vart gjort idag. Skall vara klart klockan 8 på onsdag och hela tisdagen kör jag ner och imorgon är jag borta mellan 10-17 så jag vet inte när jag skall hinna. Men det löser sig... Sena nätter och tidig morgon bara.... :/ Det löser sig säkert. Skall räkna molekyler och så... Kul...

Nu har jag inte tid att skriva mera, men jag lovar att uppdatera om hur det går med skolarbetet... Ciao!

2013-02-22
16:05:05

KLAR!
Då var den förbenade tentan skriven och jag har frihet i fyra veckor tills jag sitter med nästa tenta framför näsan. Men det gick bra så jag borde inte vara orolig fast man alltid är det ändå.

Efter tentan så tog jag mig friheten att gå ner på stan men jag kom inte hem med någonting. Inte ens ett kvitto. Ingenting. Så så mycket unnade jag mig idag... Men men, jag kankse hittar något på vägen upp imorgon. För klockan 8 rullar tåget härifrån för första destination Göebord och senare även Stockholm innan jag sätter mig på bussen till Grisslehmn. Som tur är så är jag bokad med Eckerö och inte Viking, för den kan man ju inte lita på...

Skall till Josse så fort hon skickar sms om att hon är hemma för att ställa en och annan fråga rörande ett objekt som jag är lite bannat sjuk på! Så det ser jag fram emot.

Nu har jag jobbat med ett projektarbete som skall lämnas in den 27 mars, men det är mycket kvar att göra. Men det är en start och jag tror det blir riktigt bra alltså!

Ha en fin fredagkväll så hörs vi igen på söndag när jag är åter på ön, efter sju veckor i Härliga Halmstad!

2013-02-21
16:54:18

Torsdag 21 februari
Hejsan hoppsan!
 
Då var det dagen innan tenta. Jag är trött, sliten i skallen efter allt pluggande så det är skönt att klockan halv fem kunna lägga undan böckerna. Det är ganska skönt faktiskt. Så nu är det bara att ta det lugnt resten av denna torsdagseftermiddag och kväll.
 
Dagen började med rivstart, men det var planerat. Efter frukost så blev det (obligatoriskt-dagen innan tenta pass) gympass med gänget och sen klockan nio så hade jag föreläsning i nutritionskursen med en annan föreläsare. Det handlade om fetter och det var fett intressant (för att ta det på göteborska....). Mycket mycket bättre när det inte var kemi inblandat utan handlade om hur fetter tas upp i kroppen och transporteras runt och används. Inte kol och väte molekyler som sammanbundits med alkoholer eller sånt. Det är bara skit. :( Nästa vecka har vi två gånger 4 timmars pass med sådant så det ser jag inte fram emot alls.
 
Imorgon blir det tenta klockan 9 och sen efter den, när jag är klar. Så blir det att ta det lugnt, kanske drar ner på stan en sväng och ser om jag kan unna mig något fint för det skulle jag vara värd! Som jag sliter och ha slitit med denna kurs!
 
Nu skall jag duscha och sen blir det tv med bl.a. farmen och XL-galan troligen. Ha en fin kväll så höres vi av imorgon igen!
 
PS. just det, idag är det den internationella modersmålsdagen, så viva Modersmålet! DS.

2013-02-20
17:29:11

Onsdag 20 feb
Inte mycket nytt på västkusten. Plugg, skola och en cykelutflykt till en butik har stått på mitt schema idag. Var och köpte en sak, sen hem igen för studierna. Sena eftermiddagen tillbringades i skolan med en studievägledare. Nu är jag lite klokare om framtiden och ser en lite större ljusning i mina studier! Dessutom så är jag mycket klokare efter dagens studiepass hemma med tentaböckerna!

Ha en fin kväll, nu skall jag se vad som händer här i veckan som kommer genom att läsa lite tidningar! Ciao

2013-02-19
17:48:38

19 februari 2013
Hoppsanhejsan!
 
Tisdag. Skola. Laboration. Möte. Målning. Och plugg. Min tisdag som skall utvecklas härnäst.
 
Tisdag kanske inte kan utvecklas, det är dagen efter måndag och före onsdag och återkommer en gång varje vecka året ut.
 
Skola och laboration får gå ihop, för när jag var i skolan så var det just laboration. En labb som gällde blodsockret. Deltagarna (jag deltog inte av medicinska skäl) skulle komma till skolan på fastande mage och ta ett blodsockerprov, ett stick i fingret. Sedan skulle de äta något, något man själv valt men vi hade bestämt att de skulle dela upp så några åt nyttigare än andra. Så en tjej åt havregrynsgröt, en tjej åt kidneybönor, en äpple, en kvarg och hallon, en choklad och ostfralla, en risifrutti och en sista tjej åt kexchoklad.
 
Efter att måltiden intagits så skulle det tas ett nytt prov och detta skulle troligen nu visa ett annat värde men det gick inte för alla. Vissa hade mindre, vissa mera än fastevärdet. Sen togs ett nytt prov varje kvart 5 gånger per person och då får man ut en graf med olika värden. Vi jämförde slutligen allas värden och kunde konstatera att för GI värde så var det bäst med kexchokladen medans risifruttin var bland de sämre. Något som vi alla reagerade på var att havregrynsgröten inte var bäst, eller bönorna. Men så blev det inte. Något att reflektera över kan tyckas.
 
Sen var det för min del, efter skolan, att hämta ett paket. Käka lunch, lämna tillbaka samma paket och sedan for jag till skolan igen för att plugga inför tentan. Ville inte sitta hemma med datorn framför näsan. Men det var inte mycket bättre i skolan för de var fotbollstränare som diskuterade både finter och nickteknik precis vid soffan där jag satt.
 
Efter denna misslyckade pluggtid så började vårt möte med James som behandlade idrottsfysiologin som kommer börja kring påsken. Men det är en uppgift som skall göras innan kursen startar. Så det bland mycket annat nämdes. Jag ser sjukt mycket fram emot denna kurs! :)
 
Efter mötet så skulle vårt förråd i källaren i skolan städas och målas. Men efter att gjort en insats med dammsugaren avvek jag från platsen då det inte gått så mycket framåt för alla oss. Då hade vi hållit på i ca 50 minuter. Men med 7-8 pers som skall göra samma sak så blir det svårt och tar mycket längre tid än om två eller tre gjort samma sak. Men det är samhörighet om inte annat.
 
Nu skall jag se på tv och skall inte plugga mera idag men imorgon blir det återigen plugg men även besök till Stenalyckan och sen ett möte med en studievägledare. Så blir det, och det blir bra dag!
 
Ha´de!

2013-02-18
17:27:07

Ensam igen
Då var jag ensam igen då. Tack mamma för ditt inlägg igår!

Mamma åkte imorse med bilen, klockan halv åtta for de iväg norrut. Så efter det så har jag vart själv igen. Men det är lugnt och skönt för jag behöver verkligen plugga, tenta på fredag så nu är det råplugg som gäller hela veckan. Bara att försöka pränta in allt som bara går alltså! Nu skall det in. Det har jag gett mig attan på!

Lägenheten blev mycket större när mamma åkte, men så brukar det vara. Man inser hur stort 28 kvadrat verkligen är när man bott två stycken på den ytan och sen när en åker så blir det dansgolv av hela lägenheten. Men idag har jag isolerat mig till matbordet. Det har vart min enda plats idag. Först nu sitter jag i soffan och tar det lugnt, för nu skall jag ta det lugnt resten av kvällen. Orkar inte kolla ner i böckerna en gång till. Jag tar det imorgon efter vår laboration. Eftermiddagen tillägnas vad hela den här dagen ägnats åt.

Hoppas ni har det bra! Ciao

2013-02-17
17:54:54

Gästinlägg
Hej på er alla där ute. Här kommer ett gästinlägg på Jennys blogg. Har nu tillbrinat tre härliga dagar med min dotter i ett grått och ganska kallt Halmstad. Men trors vädret är det alltid trevligt att komma hit. Liksom Jenny så trivs jag i den här charmiga staden på västkusten.
Vi har hunnit med att shoppa, bl.a. i Ullared. Vi har lagat mat, tittat på tv, skrattat och pratat en del nutrition på molekylär nivå, då det är vad en av hennes kurser innehåller just nu. Tur att jag slipper! Kolatomer och vätebindare är inte riktigt min grej idag.
Imorgon åker jag hem med Jennys bil. Ska besiktas så att hon får tillbaka den i godkänt skick. Hoppas det löper bra i trafiken, utan värre snöyra eller blixthalka.
Jag tackar för mig på denna sida, åtminstone för denna gång och överlåter bloggandet åt dottern igen. Ha dé gott!
Gunilla

2013-02-16
16:49:04

Fart under fötterna
Då har jag besök och det är ingen lugn och ro än så länge! Igår kom mamma ner lite före två och det blev mycket snack, allt skulle ventileras under några timmar och sen blev det tv och mat som gällde.

Idag var det rivstart från början, klockan lite före åtta satte vi oss i bilen och styrde vår kos mot Gekås i Ullared. Vi kom hem, med en sväng via flygstaden, klockan fyra. Så vi har vart hemma i en timme och nu börjar tröttheten komma krypande. Blir en lugn kväll hemma med melodifestivalen, bästa sällskap man kan ha i både Theo och mamma.

Hoppas ni också har en bra helg!

2013-02-14
16:25:14

Valentins dagen
Hallojsan i bojsan!

Idag är det alla hjärtans dag och jag sitter ensam i min lilla lya och pluggar. Men imorgon får jag besök och det skall bli så trevligt så! Mamma kommer ner med tåget imorgon eftermiddag! Direkt från Åbo med Viking Grace kommer hon ner! Okej, ja hon åker i och för sig tåg från Stockholm och hit med båten på vattnet....

Idag så har jag haft nutritionsföreläsning. Behöver inte ta upp vad den handlade om med huvudrubriken var proteiner, sen kan ni googla på det och struktur så får ni ser mer i detalj vad jag sysslat med. Efter lunch så for jag till skolan och kvitterade ut förra tentan som jag skrev den 17 januari. Jag fick VG i den, 5 poäng från max så jag är nöjd. Nu är ännu 7,5 högskolepoäng avverkade. :)

Nu skall jag fokusera mina krafter på skolarbete idag och imorgon tills dess att mamma kommer. För sen lär det inte bli plugg förrän hon åkt igen, och jag har tenta på fredag om en vecka. Så jag behöver nog ligga steget före liksom. Nästa vecka är ju självskriven vad jag gör i alla fall. Men jag har två föreläsningar nutrition och en laboration i nutritionen också som skall avverkas innan tentan och sen kommer jag åka hem till ön. Har inte vart hemma på 6 veckor nu!

Nu skall jag som sagt återgå till boken, denna fantastiskt tjocka och härliga psykologibok!

Kram på er!
Från staden med tre hjärtan (som symbol faktiskt).

2013-02-13
17:22:52

Planeringar
Ibland blir en dag som man tänkt sig, då har man tur. Och andra dagar så blir inte som man planerat. Idag har vart en sådan dag. Återkommer till det snart.
 
Började med gym idag. Sjukt inspirerande att befinna sig med biffar på gymmet och extra roligt nu att se somliga (även om det börjar tunna ut) nyårslöftes-personer kvar på maskinerna. I friviktsrummet, veteraner, på maskiner och konditionsmaskiner, noviser.
 
Efter gymmet så blev det hem och chilla, käka lite och sen kasta sig på cykeln och ta sig tillbaka till skolan för två timmars laboration gällane feedback. Det var intressant för vi gjorde en undersökning/experiment som också sammanställdes. Slutsatsen vi kom fram till, baserat på 24 stycken försökspersoner, var att det krävs feedback men eventuellt inte direkt utan med en liten fördröjning. På det sättet kan man förlita sig mera på sin inre feedback först innan man får den yttre feedbacken. Är man erfaren så bör man rikta in sig på den inre feedbacken för den yttre kan faktiskt förstöra inlärningen!
 
Sen trodde jag att vi skulle ha en inlämningsuppgift på den här laborationen så jag förberedde mig under lunchen för en eftermiddag med att knåpa ihop en labb-rapport att lämna in. Så efter lunch, kastar jag mig återigen på cykeln och sticker ner till biblioteket och söker upp kursboken som uppgiften kräver och som jag inte äger. Kommer hem och får så småningom reda på att vi inte har en inlämning. Okej. Jag hade planerat in rapportskrift men så vips, blir man utan den och vips så sitter jag hemma med en bok som jag inte behöver just nu. Jahapp. Tid till annan skola. Det var välkommet för jag visste inte om jag skulle hinna med allt annars idag innan kvällen. Nu blev jag klar och har hunnit med att läsa gårdagens tidning också (hann inte igår).
 
Så nu så skall jag se på damernas skidskytte och sen skall jag börja laga mat. Någon gång. Är inte hungrig då jag åt så sen lunch när skolan höll på till 12.05.
 
Imorgon är det nutrition och med det kommer kemi igen så jag vet vad jag gör i morgon eftermiddag. :)
 
Ha en fin kväll! Det skall jag ha! Ciao

2013-02-12
21:06:08

tisdag 12 februari 2013
Då har semledagen också passerat. Och jag har hunnit med en hel del saker. Jag har hunnit med ett möte, en butikstripp, plugg, bakning, fix och städning och ännu lite plugg och allt detta innan klockan fyra idag för då hade jag bjudning på just semlor och lite annat smått och gott. :)

Imorgon är det skola 2 timmar och det föregås av ett pass på gymmet. Sen blir det en hel dag med skola och arbete på eftermiddagen!

Bild från dagens fikabröd! Hembakat och gott enligt recentioner av mina gäster! :)


2013-02-11
16:56:19

Duktiga jag
Jäklar bara vad jag är duktig. Har nu läst ännu ett avsnitt i boken och imorgon skall jag gå in på nästa! Jag har flow just nu och det är najs måste jag säga! I like.

Idag har det vart skola, från 8 till lite före 12, när vi var klara. En lektion på engelsk-indiska med Farhan. Det var intressant men ibland blir det svårt att förstå men huvudsaken är att man förstår sammanhanget. Detaljerna är inte så viktiga, de kan man läsa om i boken sen. Vilket jag alltså gjort idag. Har gått igenom beslutsfattandeprocesser och liknande nu i eftermiddag. Ganska intressant att läsa om olika saker som påverkar vilka beslut vi tar och hur hjärnan tenderar fungera vid olika händelser. Det är ju i och för sig psykologi jag läser så det är kanske inte så konstigt... vad vet jag..

Oj nu har alla slutat jobba för nu är det tjockt med folk på perrongen på andra sidan gatan. Alla kommer hem eller ska hem med tågen den här tiden.

Imorgon är det dubbelfirande dag som gäller! Inte bara den 12 februari utan det är också semle-dagen/fastlagstisdagen men det är också Pannkakans dag! Funderar på pannkakor imorgon kankse? Vi får se... Semlor blir det i alla fall! Har bjudit hem min kursare på fika hos mig imorgon! Pictures will follow!

Nu skall jag tala med mor min på Skype och sen skall jag chilla.

"Skillnaden mellan ordinär och extraordinär är det där lilla extra" (toalettpoesi)

2013-02-10
17:21:34

Skola
Plugg, plugg, plugg.

Studier hägrar varje dag nu. Det är inget jag kommer ifrån. Tenta den 22a. Jag skall bara klara den! Jag ger mig fan för det!

Idag var det också kyrka och sen plugg med Josse. Blev klara med en inlämning så det var skönt. Sen kollade vi in damernas skidskytte sen gick jag hem. Så nu är jag hemma. Och det skall jag bli hela kvällen.

Imorgon är det skola mellan 8 och 12 och sen plugg på eftermiddagen.

Tisdag blir intressant dock! Återkommer med mer info. En cliffhanger!

Trevlig söndagkväll!

2013-02-09
18:01:00

En dag som svängde
Dagen började med att jag fick tvättat samtidigt som jag fick ett kapitel i boken läst och instuderingsfrågor besvarade och det gick superbt bra så jag har lärt mig massor idag. Och så när jag satte mig ner efter herrarnas skidskytte och skulle börja på nästa kapitel, så ringde telefonen och sen var dagen inte sig lik längre. Så efter samtalet så gick jag som bestämt till Josse och pluggade, och sen hem och duscha för jag var frusen. Josse har inte så varmt hos sig (hon har en sprucken ruta...). Så nu har jag lagt in rotfrukterna i ugnen och snart skall rådjursfilén stekas och sen skall jag käka och ladda för Melodifestivalen. :)
 
Imorgon blir det plugg, plugg, kyrka, plugg och lite tv!
 
Måste bara flika in att i torsdags när jag satte på föreläsningen så kunde jag konstatera att jag är reklamskadad. Man skall nog inte normalt sitta och nynna på "Nu är slut på veckaan, det är daaaaags för freeeeedagsmyyyyyyyss" och Icas grönsakslåt "frukt och grönt" (veckans reklamfilm). Sen blev det inte bättre när jag cyklade hem och sjöng högljutt på Dora the explorer (utforskaren på svenska) och "kartan-låten". Youtube:a den om ni vill ("om det är ett ställe dit du skall kan jag vara väldigt bra att ha, jag är kartan, jag är kartan, jag är kartan...").
 
Ha en fin kväll!

2013-02-08
17:53:26

Min absolut bästa vän!
Fredag. Klockan är strax efter halv 6. Jag är lite halvlullig (men inte pga fylla). Maten står på spisen. Väntar på sporten.
 
Dagen har vart rätt så lugn faktiskt. Det har vart plugg och VM tittande i eftermiddag samt förmiddag. Morgonen spenderades på gymmet i skolan. När det inte blev någon föreläsning så blev det istället plugg för min del. Men det var bara välkommet då jag inte läst så mycket i boken samt att jag ligger "efter" i gjorda instuderingsfrågor. Nu skall poängteras att jag inte ligger efter på det sättet, utan jag har inte gjort dem för jag har prioriterat andra studiesätt. Men nu kände jag att jag kan göra dem för att på något sätt kontrollera mina egna kunskaper i ämnet. Frågorna är till för just det, inget annat. Vi skall helt enkelt kolla våra egna kunskaper. Ingen jävel vill se mina svar, bara jag själv. Så jag gör dom för just mig själv.
 
Jag har läst om uppmärksamhet och fått flera bergrepp förklarade för mig. På ett annat sätt än mina egna anteckningar. De är bra, men man kan alltid komplettera. För mycket kunskap har nog ingen dött av, mig veteligen i alla fall.
 
Ikväll skall jag sätta mina kunskaper på prov, jag skall återigen delta i "På Spåret" på svt.se/pasparet. Det är svårt men det är ganska roligt att se hur många poäng jag faktiskt får i förhållande sen till de som verkligen sitter i burarna. Förra veckan skrapade jag ihop en del poäng men veckan före var det enbart ett fåtal. Så jag hoppas på personbästa ikväll! Nästa vecka får jag hjälp, jag får besök! :)
 
Nu väntar återigen en helg som skall bedrivas i studiernas tecken, och VM från alpint och skidskytte. Och jag skall banne mig inte missa en enda uppvärmning från Pops och gänget för de är så sköna! Jag kommer ägna all min lediga tid nu framåt till studier för om exakt två veckor sitter jag här, och sammanfattar min tenta som jag då, just skrivit. Förhoppningsvis skall det gå bra! Jag håller tummar och tår för det bästa!
 
Kan ju bjuda på en liten bild också, bara för att det inte skall bli så tråkigt här på bloggen jämt. Jag är ju inte så bra på att ta bilder men jag vill kunna. Men jag är så "rädd" för att bli sedd när jag tar bilder så alla mina bilder är tagna i smyg. Ibland blir jag förvånad över att resultaten blir så bra som de bli och ibland förstår jag varför man faktiskt inte ser ett smack.
 
 
Denna bild är i alla fall inte tagen i smyg och detta är mina vänner, Theo. Min bästa vän, som står vid min sida i vått och torrt. Han är 2 år gammal och har vart ut och rest en massa så därför har han lärt sig att man har bilbälte på sig när man åker bil! Han har vart med i USA under 10 dagar så självfallet skall han vara med mig här också! Vi äter tillsammans, sover tillsammans, ser på tv tillsammans och ja, vi pluggar tillsammans! Det är en klok nalle det här! Nästan som Nalle Puh!
 
Ha en fin kväll så hörs vi! Theo hälsar!

2013-02-07
16:51:45

Kemi igen
Idag så har det vart en dag med en massa kemi igen. Molekyler hit och dit och så kastar vi in en och annan atom också bara för att komplicera det hela lite, men vem bryr sig. Jag vill för guds skull veta vad jag äter och hur det påverkar mig och hur man bör äta och så och inte tänka på hur glycerol och fettsyror kan bilda en fettmolekyl och varför vatten blir en restprodukt. Men det är exakt vad jag lärt mig idag.

Jaha, annars då? Inget nytt på västkusten. Det snöar lite om vartannat här så det är inte så hemskt kul men vem fasiken bryr sig liksom? Har nu i eftermiddag börjar med ett arbete om motorisk inlärning och det går väl som det går. Men jag måste nu testa det innan jag kan gå vidare och skriva, vilket ju då innebär att jag måste träna golf. Jobbigt. :)

Ikväll blir det tvn som vanligt och imorgon blir det skola och gym följt av hemma eftermiddag med plugg!

Ha en fin kväll så hörs vi igen imorgon!

2013-02-06
19:22:19

Back
Idag fick jag tillbaka bilen från verkstaden! Så jäkla gött alltså. Nu har jag ny ruta. Men inte lika gött för plånboken....

Skola idag också, 4 timmar blev bara 2 men det var två jobbiga timmar där jag inte förstod så mycket. Eftermiddagen blev med näsan i böckerna för att försöka förstå men jag blev inte så mycket klokare... Tyvärr. Ska ge mig på det imorgon igen. Efter nutritionen som jag har 4 timmar av imorgon.

Ikväll blir det fotboll! Forza!

2013-02-05
19:23:57

Bättre tider idag
Idag blev dagen som planerat och det var absolut en mycket bättre dag än igår.

Idag har jag fått all renskrivning gjord, så nu är jag i fas med det. Skönt. Efter det så blev det att jag skulle kolla in damernas Super-G från VM men i och med den uppskjutna starten så gjorde jag en massa annat på datorn som inte hade något värde egentligen. Men efter lunch sen så körde vi skola. 4 timmar skola så sen var man tillräckligt mosig i skallen så hem och in i duschen och då snackar vi två timmar sen. Så jag har vart hemma i två timmar.

Hade en minnes-labb och sen en föreläsning med Fredrik Wetterstrand om träning och inlärning. Intressant och skoj att koppla till sig egen karriär som jag erfart.

Imorgon blir det skola mellan 8-12 och sen plugg hela långa eftermiddagen och sen skall jag hämta min bil också. Den ska vara klar imorgon! Skönt med det!

Moikka

2013-02-04
16:21:03

Ibland får vi veta att vi lever
En sån jävla dag, rent utsagt. Fy sjutton hur den här dagen tagit sig uttryck. :( Gillar inte. Skall så bra jag kan illustrera min dag, om inte annat i grova drag.
 
Började med en dålig nattsömn, men det är okej. Inget jag funderat på såhär direkt. Vaknade när klockan ringde och började laga frukost. Mitt i frukosten, när tvn var på, jag kokade vatten, rostade bröd och hade igång mikron, ja då gick proppen så allt slocknade. När jag åtgärdat det kunde jag återuppta min frukostförberedelse.
 
Sen gick allt bra tills efter lunch. Skolan gick smärtfritt, jag fick tala med försäkringsbolaget och jag sprang på vår husvärd och fråga om avloppet mitt.
 
Efter lunch blev det en annan historia. Var ska jag börja. Jo, det kom ner snöblandat regn och blåste och var kallt. Inget väder att vara ute i direkt. Nåja, nu skulle jag iväg med min bil till verkstaden för lagning av rutan som är slut. Då hade jag strömtorsk på batteriet så jag fick söka hjälp. En snäll och hjälpsam gubbe gav mig starthjälp efter en timmes letande och dividerande fram och tillbaka. Jag hade inte några startkablar heller för de är stulna så jag kunde inte stanna vem som helst, han/hon som skulle hjälpa mig måste ha kablar annars skulle det inte fungera. Den här gubben hade inga kablar men en av hans vänner hade som jobbar på samma gata som jag. Som tur var. Efter en timme kom jag iväg till verkstaden i alla fall. Okej, det var en grej. Nu var jag genomfrusen. Och i och med detta trassel så har jag slut på pengar i telefonen för det har tagit många samtal att komma fram till verkstaden, och starthjälp och annat. Så nu är jag okontaktbar också...
 
Sen kommer jag hem och skall ta tag i avloppet. Gårdagens tandborstning har inte runnit bort så det är ju sådär lagom frächt på toan, så jag fick tag i ett medel från husvärden. Testade detta medel och vips, inget händer. Testar igen och inget händer, och igen och inget händer. Blir frustrerad och arg och skiter i avloppet och ringer hyresvärden istället. Dom skulle fixa det, någon gång...
 
Kommer sen efter avloppshistorien på att jag måste ner till biblioteket idag för jag har lånat en bok och det är sista dagen idag, imorgon kostar det 20 kronor i förseningsavgift. Tar mig ner  till bibban och där går allt bra, förutom att cykeln blåser omkull och när jag skall cykla därifrån har jag en pinne bland ekrarna så jag står nästan på näsa. Men jag kommer iväg och tar mig till ICA för att hämta ut ett paket. Tar med mig min största väska för att få hem paketet i den, men paketet är för stort i alla fall så jag får ta det i handen, på cykel. Ja, föreställ dig det.
 
Kom hem, helt slut och öppnade paketet och när jag sen till sist gjort allt som jag skulle och ska börja renskriva dagens föreläsning kan jag konstatera att jag fått ett sår på handen från paketöppnandet.
 
Nu skall jag gå och lägga mig tror jag för såhär kan man inte ha det. Var ska den här dagen sluta liksom? Vill inte ens föreställa mig något sådant scenario. Hemska tanke.
 
Nu vet ni i alla fall hur min dag vart. En för ovanlighetens skulle, omständig och händelserik dag. Nej hörrni, over and out. God natt!

2013-02-03
16:19:03

the Week in pictures
Har lite bilder från veckan som gått så jag tänkte väl sammanfatta veckan genom att kommentea vardera foto. Inget annat har skett här idag, jag har bara pluggat i princip.
 
1. Bild från golfarenan när jag skulle göra min 3D analys, sladdarna  ligger där till vänster.
2. Bild frpn gymmet i fredags, Ganska öde när man kollade i spegeln.
3. Bilen fick sig en törn av någon idiot. :(
4. Kemi på nutritionen. Suck och stön. Inte vad jag väntat mig.
 
Nu skall jag återgå till SOS Sommar. Ciao

2013-02-02
20:53:12

Mello 1 2/2 -13
Min recention av första melodifestival deltävlingen, och hur jag tror det går.

1) Bra låt med sväng. Kommer bli en sommarplåga sommaren 2013!
2) Bra låt som kommer ligga på svensktoppen snart!
3) första kisspausen som man kan ta och eventuellt hinner man med sociala medier.
4) Gosig låt med svän, afrikanske rytmer! Gillar men går inte så långt.
5) en av bockarna bruse, Helt bra låt men kommer inte gå vidare enligt mig.
6) ärligt talat? Hur bra är han? Ganska bra i min smak!
7) Kul att hon får vara med i år men det behövde hon inte enligt mig. Andra kisspausen.
8) Andra chansen. Rockofflåt för mig, och det är inget illa menat! Dansa!

Nu får vi se hur det går... Spännande...

2013-02-02
17:42:39

dagen ändrade skepnad
Vilken dag. Börja med tvätt som gick finfint, sen blev det lite plugg och tv innan lunch. Men sen vändes dagen totalt. Genom att jag får reda på att ena rutan på bilen min är krossat. NEEJ! Panik.

Kommer till bilen och inser att det är saker borta. Jahapp. Polisen. Ringer och gör en anmälan varpå jag sedan "lappade" rutan med kartong så nu har jag en provisorisk ruta. Blir och ringa försäkringsbolaget på måndag.

Nog finns det fördelar (kan hoppa mellan körfälten tack vare brickorna) och nackdelar (mera utsatt) med ålänska bilar i Sverige/utlandet. :(

Nåja, efter detta rabalder så har jag studerat som vanligt. Och nu blir det tv och melodifestivalen ikväll.

Trevlig kväll och hoppas er dag vart bättre.


2013-02-01
16:15:28

Cykel
Ojdå, missade visst att uppdatera här igår. Men jag var så inne i mitt kemiplugg så jag glömde helt bort att skriva några rader här. Men nu är jag tillbaka.

Igår så hade jag 4 timmar nutrition, och vi gick igenom kemin bakom kolhydrater och vi började även med fetter. Och när jag avser kemi så menar jag kolatomer, väteatomer, syreatomer och hur dessa binder och förhåller sig till varandra rörande tex glukos eller sackaros... Gäsp... Men jag genomled och väl hemma igen efter lunch så blev det plugg på detta och jag fortsatte idag så nu är jag renskriven från igår. Men det är fortfarande frågor som skall svaras på men det löser jag förr eller senare nu i helgen. Har nu redan betat av ett kapitel om jord och överlevnad. Men det är tråkig bok jag har till kursen.

Idag så har jag vart och tränat, men jag har också vart till skolan på en frivillig (för golfarna) föreläsning om reaktionstid och motorisk inlärning. Ganska intressant men inget jag direkt kan koppla till golfen.

Eftermiddagen blev plugg, inte helt otippat kanske. Men jag är trött nu, den här veckan har tagit hårt på mig nu, så det är skönt med helg.

'När jag cyklade hem från skolan idag måsta jag le lite smått. Jag började fundera på det geni som uppfann cykeln. Tänk dig själv. En person A som kommer på och berättar detta till person B om "jag har en bra ide om att sitta på två hjul för att trampa så att de rör sig framåt", tror ni att person B tog A på allvar månne? Det tror inte jag, men å andra sidan är vi idag glada för att cykeln finns till och vi tackar denna person ödmjukast!

Over and out.