Jenny Häggblom

2012-07-27
19:50:17

Fredag med OS invigning
Nu är vi hemma igen, tyvärr. Det var helt underbart i Halmstad och jag saknar det redan, just nu längtar jag tills dess att skolan börjar igen. Men det är en månad kvar, så jag får bita i det sura äpplet och stanna på Åland tills dess, men det lockar att åka ner igen, men sen så...
 
I onsdags så for mamma och jag ner till Tylösand, en 7 km lång sandstrand som var full med människor redan tidigt på morgonen. Människor solade, badade och lekte på stranden. Mamma och jag ville se hur det såg ut och det verkade ju trevligt, men varken mamma eller jag gillar att ligga och lapa sol på stranden så det är inte vår grej men de som tycker om det så skall jag givetvis sola och bada med 1000-tals andra. Enjoy! Vi gick runt Hotell Tylösand också och där verkar det fint, i alla fall fin utsikt. :) Samma kväll spelade Eldkvarn på Solgården (en utomhusscen vid havet). Så det var nog mycket folk som skulle dit efter beachen.
 
Sen for mamma och jag och skulle köpa en tröja vid O-ringentorget men den souvenirshopen var inte öppen då ännu så vi for hem och åt lunch. Efter lunch sen så gick vi ner på stan och sen så gick vi tillbaka till O-ringentorget. Då var det öppet och jag fick min tröja. :D Sen gick vi tillbaka och strosade i butiker och lyssnade på speakern från O-ringen som hade en city-etapp (eliten endast), och då fick vi syn på Helena Jansson (VM medaljör, EM medaljör och SM medaljör) som orienterade. Det var lite skoj! Men hon vann inte den etappen, tyvärr. Sen när vi satt och åt en timme senare så gick Tomas Pettersson (komikern från Halmstad) förbi, han skulle hålla en stand-up show på scen på Torget efter prisutdelningen från dagens etapp. Så två kändisar inom loppet av en timme! Halmstad är kändistätt! :)
 
 
 
Jag lovade ju bilder, och de kommer här nedan.
 
Idag så börjar OS, som jag läntat, det skall bli så jäkla skoj! Äntligen!
 
Ha det bra i en sådan sista helg i Juli, de som har sin sista semester önskar jag en skön helg!

2012-07-24
17:33:07

Hälsningar från Halmstad
Tjollahopp,

Nu är jag och mamma nere i älskade soliga och varma (!) Halmstad. Vädret och atmosfären kan man inte klaga på, det är just nu 27,6 grader ute på min balkong och 29 inne, så vi fryser inte i alla fall :)

Vi körde ner hit igår längs med dagen, gjorde ett lunchstopp i Nyköpingsbro, ett IKEA stopp i Linköping och sen tankade vi i Gränna men annars så körde vi ner i ett sträck. Tog en annan väg än den "vanliga" igår, tog 26:an istället för 25:an. Det är en tråkigare väg, men den var lite kortare. Så varje gång jag kört ner nu de senaste så har resan blivit kortare, i kilometer räknat. Men igår i tid tog det länge.

Idag så har vi vart på O-ringen, därför åkte vi ner lite. Det är Skandinaviens största orienteringstävling med omkring 20 000 deltagare från ca 40 länder (tror det är 42 nationer i år). Så det kollade vi på idag, men det var nog lite råddigt. Mycket folk på liten yta med massor av saker. Och det var varmt, även om klockan var förmiddag. Men det var en upplevelse. :) Glad att vi for för att se det!

Sen har vi vart och strosat i butiker idag och byggt ihop de som vi köpte på bland annat IKEA. Så nu har jag mera förvaring här hemma. :) Vilket alltid är välkomnande!

Hoppas ni har det varmt där hemma också Bilder kommer sen när jag kommit hem igen på fredag!

Ciao

2012-07-20
20:01:43

Kom till skott...
En sån dag, klockan halv 4 fick jag arslet ur vagnen och tog mig ner till stugan och väl där nere satte jag mig i solen och läste Zlatans bok. Den är bra, idag slutade jag genom att skratta! Det är skoj emellanåt.

Före jag for iväg så satt jag och pusslade på köksbordet. Nu skall jag se på tv, friidrott och sen skall jag sova, det skall bli najs för senaste veckan har jag inte sovit 100% igt så jag önskar det blir det ikväll istället.

Längtar till Halmstad.. Och till skolan... Buhu....
Ciao.

2012-07-18
15:30:39

Onsdag
Tjenare,
 
det var ett tag sen sist. Men det händer inte så mycket här i mitt liv. Totte fyllde ju i och för sig år i mådags men det var också det enda som hänt sen sist.
 
Idag var vi i stan, till bibban, lunch på arken med familjen och sen gick jag på stan en sväng. Det var ju sjödagarna som började idag men jag tror jag åker in en annan dag fakttiskt. :) de håller ju på till söndag.
 
På måndag så åker mamma och jag ner til Halmstad och njuter av sommaren, kan ju hoppas på bättre väder och lite varmare, det är ju söderut men det är ju inte allt.
 
Vädret, ja de tänker jag inte uttala mig om, men jag blir så trött på det.
 
Vill hälsa en fin onsdag på er! Ciao

2012-07-16
20:41:29

Grattis på födelsedagen! Världens bästa brorsa!


2012-07-12
16:43:22

Spelat 9 hål

Första rundan sen november 2010


2012-07-11
19:29:59

Starttid
Nu blir jag bitter. Nu när man just bokat in en strattid inför imorgon så ser man på vädret, att det kommer (trummvirvel..) regna! Fi fan vad jag ogillar detta.

Kommer just från stugan, det enda jag gjort är att boka en strattid inför imorgon. Mamma och jag skall ut och (s)lira. Det skall bli skoj, min första rond hemma på nästan två år. Men det skall bli skojigt att spela. :)

Jag vet inte mera, det händer inte så mycket här. Kollar på tv ganska mycket och jag tyckte att allsången igår från Skansen var riktigt trevlig. Loreens trummor var kanon och Norlie och KKV var grymma, min favoritlåt så det gjorde mycket! Men musikalen från Lotta på Liseberg var också grymt skoj, om ni såg det i måndags. Loa Falkman är ju sjukt rolig alltså! Man skrattar ju nästan direkt när han öppnar munnen, han är så rapp i munnen och talet.

Just nu så är det flick-/pojkEM ute i Europa. Går väl kanske inte så lysande för våra landsmän men jag hejjar på Svergie och det går lite bättre. :)

NU skall jag se på Halv 8 hos mig. Ha en fortsatt trevlig kväll!

2012-07-09
09:37:54

En vits
Hörde en vits igår.

Det var en man som gick förbi en sopkorg där soporna låg mest utanför. Då utbrast han,
- Vid bombanfall, ta plats i sopkorgen!
- Varför då? undrade komisen.
- Alla har missat den hittills ju!

Igår så blev brödet bra, blev klar just efter det att jag skrev här. Sen for jag ner till stugan och pusslade och pratade med familjen. Men jag blev inte långvarig efter det att jag skulle hem och se på Sportspegeln för att se om Hjalmsarsson skulle vara med, men icke sa Nicke.

Jäkla pisseväder, kan de inte bara bli sol och fint istället, det är ju mitt i sommaren för guds skull! Grr...

Ha de!

2012-07-08
14:26:41

Hemvete
Sitter hemma i regnet och kikar på tv. Samt bakar bröd. Hemvete, äkta ålänskt hemvete. Sista plåten är i ugnen nu, sen när det har svalnat så skall jag ner till stugan. Men jag kan ju säga att det inte direkt lockar att gå genom en blöt skog idag.... Men jag måste ner så... Det är bara att ta regnkläder och stövlar på.

Ha dte bra.

2012-07-07
12:38:20

Framgångar ute i Världen!
Nu är jag hemma igen. Har vart på en utflykt igår, en lite mer tragisk sådan. Mamma och jag var på begravning till Kökar. Det var kul att se Kökar men att besöka ön av begravning som anledning var inte lika skoj. Men vi gjorde den nu...
 
Har lite news. Mina kompisar i Halmstad har vart ute på de stora scenerna och spelat lite golf. Kan börja med att meddela att Alexander "Onearm.se" Hjalmarsson tog återigen VM guld för handikappade golfare. Spelade hem guldet på anrika St. Andrews. Vill skicka ett varmt grattis till honom! Att återupprepa den bragden från ifjol var sjukt bra gjort!
 
Den andra nyheten, mina andra kompisar, spelade Universitets-VM i Tjeckiska Liberech. Det gick bra killarna blev 5a med laget och tjejerna 4a. Individuellt så kom Philip Eriksson delad 2a och Julia 7a. Som bästa svenska spelare. Men det var grymt spelat av dem också! :)
 
Alexander Hjalmarsson i Skottland!
 
Universitets VM i Tjeckien. Från vänster, James (ledare), Lisa, Philip, Anjelika, Emil, Louise, Anders, Julia, Markus och Sofia (ledare/kapten).
 
Ha en fin fortsatt lördag!

2012-07-04
08:44:47

En dag i Stockholm
Nu har jag vart i Sverige och Stockholm. Det var en fin, kanske lite väl blåsig dag men en bra dag med mamma i city. Vi åkte med Rosella på morgonen till Kapellskärs hamn och sen Viking Line buss till centralstation. Sen när vi kom till Stockholm så gick vi ner genom Kungsan och över plattan till Strömkajen där Delfin II avgick klockan 11 ut på en knapp två timmars rutt under Stockholms broar. Det var en fin och intressant sightseng runt Stockholm. Både jag och mamma lärde oss nya saker kring olika saker.
 
Sen gick vi upp och åt i Kungsan och sen gick vi till Stureplan, sen Plattan och sen strosade vi på överallt kändes det som. Fråga mig inte var vi var exakt men lite överallt kändes det som. Men jag fick se lite olika saker jag aldrig sett innan, mer än på tv vill säga.
 
Klockan 18 avgick bussen åter till Kapellskär och sen klockan 20 gick båten hemåt. Så vi var hemma just före klockan 24. En lång med otroligt rolig dag! Tack älskade mamma! :)
 
Igår så klev jag upp tidigt för att sen åka på ett avtalat möte. Sen tränade jag i Kastelholm en stund, kunde konstatera att jag var rätt så bra runt närspelet till min förvåning. Så det var jätteskoj! Ska nog snart ut på banan en sväng!
 
Tog lite bilder i Stockholm på olika saker som man fick se från båten men även lite annat. Lekte turister så det är sådan varning på bilderna!
 

2012-07-01
12:26:55

Söndag 1 juli
Just nu är det tv som gäller igen, men det skall det inte vara hela dagen. Skall till stugan så småningom men det är ingen brådska, tror jag skall sola lite förrän jag åker och läsa ännu lite till i Sjöbergs boken, har bara 90 sidor kvar! Den rekomenderas varmt! :)

Jag var hemma igår nästan hela dagen och jag kollade på en film som jag inte skall rekomendera. Det var College Roadtrip, en usel film som jag inte ska rekommendera till NÅGON!

Imrgon blir en fin dag då mamma och jag skall på en mor-dotter resa till Stockholm äver dagen! Det skall bli så kul att komma iväg och turista i Stockholm vilket jag aldrig gjort! Kan låta lustigt men jag har aldrig haft tid att göra det. Så nu, skall vi iväg och turista i storstan!

Varför skulle solen gå i moln nu när jag skulle ut och sola? F....n. Men jag gissar att det är en del av livet, man får ta set som det kommer bara. Just nu är solen i moln och det är bara att ta det! Fine.

Ha en fortsatt trevlig söndag och ciao, vi hörs!