Jenny Häggblom

2010-09-30
13:32:18

Polissak
God morgon,
Skall snart traska iväg till skolan, är ganska pigg just nu men det är just nu. Käkade just frukost, gröt, limpa och en banan. Gott! Jag köpte bröd på ikea som är svensk limpa, det är så gott och smakar sånt man har på julbordet, så nu längtar jag ännu mera till julen... :(
Skulle bara skriva att jag fick ett mejl igår från skolan, eller polisen på skolan. Nej jag har inte gjort något, tro INTE det! I det mejlet stod det att vid 13.55 igår i biblioteket så blev en man överfallen av två mörkhyade män, och att dessa två skulle vart aggressiva mot den utsatte. Han skall ha blivit fasthållen när han kom ut från toaletten och blivit hotad att skjutas om han rörde på sig. Men den utsatte såg inga vapen. Så i mejlet stod det att om vi sett någonting så skulle  vi ringa polisens tipsnummer, men jag har inte satt min fot, nästan, i biblioteket. Så jag skall inte ringa för jag har inte sett någonting. Jag var i Sports Arena när det hände, vi skulle ha träning.
Men nu börjar klockan gå. Vi åker till Notre Dame idag så jag skall väl packa det sista också gissar jag, packade allt på 20 minuter igår. :) Börjar få rutin på det, eller så var det för att alla kläder färdigt låg i kappsäcken. :P Kanske en blandning.
Kram

2010-09-29
22:52:58

slutaudition
Kollade på idol till det hängde sig. Så jag kollade på slutaudition, var ganska skoj men vad gör man när internätet hänger sig? Bloggar istället.
Skall snart dra iväg och käka och sen skall jag till study hall för mina 2 sista timmar denna vecka. Måste säga att jag ser fram emot det för jag måste göra saker så det skall bli najs. Skall göra IEP läxan och sen skall jag läsa lite geografi. :D
Hade träning idag, nytt program, najs. Jag körde cardio före och efter skulle jag tala med John, men han var inte där så jag gick hem istället och pratade med mamma och pappa.
Ha en bra natt! :) Jag skall inte drömma om att jag operarar knäet inatt. Det var ingen bra dröm...

2010-09-29
16:55:26

Namnsdag
Grattis pappa pa namnsdagen, det ar Mikael idag! Och alla andra som heter Mikael forstas! GRATTIS!

2010-09-29
15:53:36

Fullspackat
Skall snart in pa tutoring. Kan inte bli sa mycket trakigare kan jag saga... Men men, maste man sa maste man! Mycket M i den meningen for ovrigt. :)

Har haft historia idag redan, det gick inte sa bra. Eller vi pratade om Gold Rush men vi fick ut provet ocksa, och det var inte sa kul. Det positiva var att jag hade minimi 50% ratt, men de var ocksa mitt slutresultat. Sa ja, underkand igen. Najs.

Fore det sa hade jag bara vaknat, kakat frukost och sen vikt ihop klader efter tvatten igar. Sa det var min morgongmnastik. Idag blir det

- tutor
- lunch
- Golbal issues
- cardio
- gym
- traffa John A
- hem
- halv 7 Study hall

Sa jag har en del att sta i idag men det skall nog ga fint. Tror jag!

Kram

2010-09-29
05:07:05

Mall
Nu skall jag sova, igen. Denna dagen har vart så mycket upp och ner som den bara kan bli.
Jag hade skola, vilket var ok. Matten, hade vikarie, en annan kines som inte heller kunde uttala engelska ord. IEP fick C (79%) i provet som vi hade i förra veckan, bättre än jag trodde. Geografi, lyssnade på våran roliga föreläsare, eller rolig och rolig men han likanar på Karin P. :) Inget ont Karin. Sen hade vi träning på Berkley Hills. Spelade 9 hål och allt möjligt hände där. Kom hem, for till study hall, pluggade geografi. Läste om hur man bygger ett köpcentrum (mall) och hur man definierar place-makers. Vet inte om det är så kul men jag läste om det.
Sen efter kl 9 så tvättade jag och jag kom just från torktimlaren. Och nu, nu skall jag sova.
God natt!

2010-09-28
04:16:20

En liten dags-"saga"
Nu är jag på väg i säng, så pass snabbt har dagen gått... igen! Snart är det jul igen och då är jag hemma igen! :) Längtar dit så otroligt, speciellt med alla tankar och drömmar som går till er där hemma. Jag tänker så mycket på er hela tiden, så pass att jag måste kolla in olika saker för att få minimera min hemlängtan. Det verkar vara bara jag som har hemlängtan, men det å andra sidan är ju bra. För det betyder att jag verkligen har en familj, andra vänner och ni som läser som verkligen stöttar mig i detta, de kanske inte de andra har. Tack för det! <3
Blev träning på Fox Creek, eller Legacy, som jag skrev tidigare. Blev lite slag på rangen för att försöka hitta en lösning på problem högerskruv och tendens höger. Utan vidare framgång bar det ut på banan, allt för att spela som coach verkar tycka om... men inte jag. :( På den klubben finns en par tre banan, med inslag av par 4or, så vi spelade den några hål. Hade ingen vidare framgång där heller. Efter många missar blev det dags att ta sig tillbaka och tur var det för när vi kom tillbaka till bilen började det åska. Så kvart över 5 idag i Atlanta så åskade. Om nu det är värdefullt för er att veta?
När vi kom hem sen efter trafikkaoset som det alltid är på vägarna mellan kl 5 och 7 så käkade jag lite på rummet, kollade lite på ER och sen begav mig iväg till gymmet mot kl 8. På gymmet blev det en timme cykling och sen lite ben och mage/rygg. Kollade om jag klarar 3x min kroppsvikt i benpressen, och det klarade jag! Med många repetitioner, så jag är stark i benen, alltid skoj att kolla. Har nämligen hört att om man klarar 3x sin kroppsvikt i benpressen så har man bra styrka i benen. Man behöver bara klara med en repetition så är det bra, men ju fler desto bättre!
Nu skall jag slå ihjäl lite tid, kan behövas för min rumskompis hörs till Jomala eller så, hon har antingen sin pojkvän här eller någon annan kille, kanske brorsa som skall sova i allrummet. Kan bli svårt imorgon kl 7.25 att inte väcka han,men å andra sidan så kommer nog de hålla mig vaken en stund ikväll så de kan nog vakna om så är fallet. Så får de känna på hur det är att inte få somna på kvällarna! Nu lagar de mat också, doftar kött.
Imorgon är det skola mellan 8-12.15 som gäller, sen lunch och sist träning. Efter träningen kommer jag måsta gå till study hall men det behöver jag ändå så det skall nog gå bra! Om man inte tvingar sig dit så går det. Det gör jag i och för sig men jag måste dit för jag har saker och göra som jag inte kan göra på annat sätt.
Ha en bra förmiddag så skall jag försöka sova så bra jag kan... Hur nu det skall gå till... Vad säger man, blunda och tänk på annat va? Kanske man kan sova då? Finns ett sätt att få reda på... testa!
Kram

2010-09-27
20:04:21

Träning
Skall snart sticka på träning, skall iväg till Legacy idag tror jag. Vi skulle visst träna på bra greener, så kanske det är bra greener där då. Greenerna nere på Eagles landing är inge vidare.
Skola idag, nu golf och sen fys. Låter vettigt för mig. :)

2010-09-27
02:05:23

Dagen sluter sitt öga
Dagen har blivit mörker. Underbart för jag börjar bli trött. Kanske är dags att göra min putt-träning!? 

Även denna dagen har slutit sitt öga snart, den kom, såg och segrade igen. Dagen här i Atlanta har vart dyster, det har regnat  hela dagen, vilket vart välbehövligt. Det har dessutom vart svalt, bara 20 grader kl 6 jämfört med 35 häromdagen, så det börjar gå mot höst. :) Kanske blir bättre att träna nu också, lita svalare och mera komfortabelt. Som hemma ungefär. 

Vaknade med en konstig dröm imorse, jag drömde återigen om golfen hemma på Åland, om Kastelholm och om att allt var ombyggt till jag kommer hem. Fint var det, men man kände sig så otroligt tom på något sätt när man vaknade. Det var som om det skulle vara på riktigt, men jag skulle vara förvånad om allt vart ombyggt när jag kommer hem, på det sättet som jag drömde om. Det var annorlunda men otroligt fiffigt gjort! Måste vart jag som konstruerat och gjort ritningarna. :)

Dagen annars gick åt till att plugga och träna fysik. Underbart med styrka här hemma, ibland. Ibland känns effekten liten och ibland otroligt stor. Idag kändes den stor, imorgon blir det uthållighet. Det ingår i mitt nya liv här i USA. Nu skall jag träna regelbundet (varannan dag) och äta gröt varje morgon. Kommer bli så bra detta! Jag kommer att må toppen, faktum är att jag redan mår toppen. Lite trött just nu men annars toppen. 

Nu kom min rumskamrat innanför dörren, träffade henne senast i torsdags men jag behöver inte prata med henne ikväll, det är inte så att vi är bästisar. Men visst kan man säga hej när det behövs. Jag skall packa skolväskan och städa golfbagen ikväll, sen skall jag nog sova tror jag. Jag är ganska trött som sagt var. Var ju uppe ganska sent igår, släckte lampan halv 1 inatt. 

Imorgon blir det skola och sen träning x2. Först golf och sen fys. Ingen study hall imorgon, har nästan 4 timmar efter idag och jag behöver mina 10 timmar. Så jag hinner, det kommer 4 nya på onsdag. Sen skall jag försöka hitta min lilla bebis snart, det börjar klarna mera och mera nu. :) Skall se om jag hinner slå några puttar ikväll, men jag hoppas på det, annars kommer tävlingen i veckan att kännas konstig. Men jag skall nog klara det. 
Jo, jag fick som sagt reda på att jag är med i tävlingen i Notre Dame i helgen, skall bli fint och svalt att spela uppe i Chicago trakten. Lite svalare där än här! Det är samma lag som förra gången, inga förändringar. 

Nu skall jag ta tag i saker och ting och inte fumla runt mera här, ha en bra kväll! 

Kram

2010-09-26
18:58:45

Omelett :)
Skall snart iväg till study hall, men före det skall jag chilla och samla krafter genom att kolla film en stund. Kommer bli så fint. I study hall blir det geografi plugg, det kan ni ge er på! Kanske lite IEP också för det är nödvändigt, har massor i läxa. :-/
Idag har jag inte gjort så mycket, kollat film, tränat fys, pratat på skype hemåt och lite sånt. Åt just en omelett med jordgubbar på. GOTT SOM BARA DEN!
Skriver mera ikväll!

2010-09-26
06:00:00

Middagen
Var nu uppe och åt. Borde sova nu men jag är för mätt för att sova så jag får underhålla mig själv på bästa sätt. Kl är snart midnatt och jag är trött men man kan inte sova proppmätt!
Vi började äta kl kvart över nio ikväll och slutade kl halv 11. Så ja man är ganska mätt. Vi fick dessutom kontakta Viktor och Ross för att vi hade för mycket mat. De kom upp men de ät inte alltför mycket, så ja det var mängder kvar när vi var klara!
Som tur var gick mina skagentoastar hem, så det kan man nog laga igen. Dessutom var de förvånade hur fint jag lagt upp det, öööh!? men jag smila och tackade och tog emot. Fint att någon är nöjd med vad man gör någon gång.
Nu skall jag sova, eller snart, kan knappast ligga på mage ännu, och på sida så kastar man nästan upp. Hm, dags att äta mindre, men det var gott som attan! Internationell mat, fint. Imorgon vanlig enkel husmanskost igen.
God natt för mig, god morgon för er!

2010-09-26
02:55:27

Hungrig
Sitter uppe hos Solveig och Charlotte. Ar hungrig som attan och maten ar inte klar annu! Klockan ar nio snart och jag har inte atit sen kl 1! Laura och Bob ar sena med maten, inte sa stor suprise men anda.
Borjar nalla fran salladen nu, inte bra detta!

2010-09-25
20:51:31

Stor njutning!
Kom just hem och skall just gå. Som vanligt. Nej, men jag skall faktiskt och gymma nu när jag är ledig, man mår som liksom bättre då rent psykiskt och fysiskt. :)
Vi var imorse och tränade nere på Eagles Landing GC och hade lite tävling, närspels sådan. Jag och Bob Goo (Charlotte) förlorade mot Charlotte och Ross. Men det är lugnt. Vi var sen och handlade på Walmart och sen blev det en sväng via Moes för att äta, alla var vrålhungriga!
Igår blev en lugn kväll. Eller ja, vi kom hem tio före åtta så sen skulle man laga mat, duscha m.m. Så mat blev det först sent, vid klockan halv nio men en sån mat det blev. Kändes nästan som man var hemma alltså! Grymt gott!
Sallad, köttbullar, hemmalagad potatismos, lingonsylt och brunsås! Herregud, drömmen är fullgjord! Gott-i-gott-gott!
Sen blev det två avsnitt av Cityakuten, börjar bli spännande nu! Och sen var det sova som gällde. Vaknade kl 7 imorse och lagade gröt, gott igen!
Jag måste faktiskt erkänna eller inse, snarare, att jag har en liten mästerkock inom mig, har ännu inte failat på någonting, så jag är nöjd! Men min lilla middag idag är nog i farozonen. Skall ha team-dinner, alla skall ta med sig någonting från sitt hemland, alltså någonting som kännetecknar dess hemland. Jag visste inte vad jag skulle göra först, kanske Ålandspannkaka, men sen blev jag tilldelad förrätten, tack då! Nåja, vi skall avnjuta en middag bestående av
- potatissoppa från Colombia,
- lax från Norge,
- bakad potatis från Danmark,
- efterrätt från Frankrike och min lilla utmaning,
- skagenröra "från" Åland (fisk i alla fall!)
Så ja, skriver mera om middagen ikväll.
Nu skall jag bege mig in i köket och förbereda för middagen.
God dag!

2010-09-24
16:24:41

Lite kort och gott
Vaknade lite piggare an vanligt imorse, kanske beror pa mitt beslut att andra mina vanor. Raknade ut idag att jag har 11 veckor och 6 dagar kvar innan jag far komma hem och jag har vart har i 5 vackor och 2 dagar. Nej det ar inte sa att jag raknar ner eller nagonting. Bara lite kul fakta, kanske...

Hade historia imorse, det var ju jatteskoj, verkligen. Mamma, min recorder fungerade sa kanske att jag har en massa oljud pa den nu. Det ar ju inte sa att alla sitter och antecknar tyst och fint, nej nej alla sitter och prasslar och tasslar och snackar sa jag kanske maste tanka om nar det galler att spela in lararen pa diskussionslektioner.

Vi skall ivag pa fys snart, jippie, och sen sa bar det av till golfbanan. Yes, jackpott! Ikvall skall vi och handla, jahuu! Och sen blir det middag hemma, mathallen har inget gott pa fredagar och med tanka pa frukostbuffen vi fick igar till middag sa vet jag inte vad som kommer ikvall. Seriost, de hade bacon, scrambled eggs, grot, toast, muffins, pancakes m.m. Som tur var hade de sallad.

Nu skall jag gora nagot, har surfat nu i 30 minuter. Kanske dags att plugga. Vi har tavling nasta vecka. Sa igen borta fran skolan. Yes!

Ha det!

2010-09-24
04:09:23

Reschedule live
Kom just innanför dörren, har inte fått en lugn stund sen jag vaknade i morse, har vart springa hit, jogga dit, rusa hem. Hela långa dagen... Nu är Jenny trött. :) Tur att man får vara det också. Ser fram emot kvällarna nuförtiden, sömnen är mitt mål med dagen, att genomlida dagen så man får njuta av sömnen.
Vi hade träning idag som jag skrev tidigare, det var ok. Det var fotografer som fotade oss när vi gjorde olika saker. Vi var på banan och slog en massa slag men ingenting va som att scorea. Men det var skoj, jag hoppas de fick bra bilder på oss alla. Sen var jag med i en kort intervju, mer som en fakta ruta än en vanligt intervju men ändå ok. Kom till playoff i vår puttingtävling, men jag förlora mot Laura. Ganska given förlust när hon dräper en 15 meters lag putt, så det var bara att gratulera. Kan säga att putta efter att hon satte den var inte lätt. Speciellt inte när jag inte hade linje eller känsla. Men nästa gång. Jag vann ju den där tävlingen förut så kanske nästa gång! :)
Nu skall jag chilla lite, skulle behöva träna puttning men det blir inte mycket med det på kvällarna. Tyvärr, men Niklas, jag skall göra det, förr eller senare. Skall börja imorgon! Imorgon börjar mitt nya liv, eller jag skall försöka. Vet inte hur det skall gå men det börjar med att äta bättre. Jag vill inte göra som andra komma hit och gå upp i vikt, nej nej, aldrig! Dessutom mår man bättre om man äter bättre, så det skall det börjas med och sen prioritera saker, som en fredag kväll, jag kanske inte behöver plugga kl 19, nej jag kanske skulle slappa. Jag tror jag måste arbeta ut någonting ikväll! Känns som det inte är helt genomarbetat.
Nu skall jag kolla på lite film eller Idol för att slappna av lite mera. Sen skall jag sova och sen är det ny dag!
Gav ju bilden på laget tidigare, men jag förklarade ju inte vem som var vem för där var 2 nya ansikten för er, så jag lägger upp den igen så skall jag förklara vem som är vem och vem som kommer varifrån. Cool?
Uppe höger: Cheriston Brett (Georgia), Jennifer (Georgia), Jenny Haggblom (Finland)
Mitten höger: Solveig Helgesen (Norge), Charlotte Lorentzen (Danmark)
Nere höger: Laura Sanchez (Colombia), Charlotte Guilleux (Frankrike)
Detta är vårt lag säsongen 2010-2011.

Kram

2010-09-23
18:57:21

Jäktar på
Det går bra nu...
Jag skall iväg på träning och vet inte vart fram eller bak är. Just nu vet jag att jag är i trubbel, hissan är inte fixad, jag är hungrig och det bär av om 20 minuter, kommer måsta ha ångest i bilen och käka på samma gång, sen vet jag heller inte vart vi skall på träning. Det enda jag vet är att vi måste ha på oss tävlingskläder för vi skall fotas, två tidningar skall komma och fota oss idag och ha intervjuer samtidigt. Kommer nog bli ganska skoj hoppas jag.
På tal om bilder, jag lägger nu upp en bild på alla i laget, men individuella bilder dock. Men på samma bakgrund.
Jag är stressad som ni kanske märker på min skrivning. Men så är fallet. Kan inte göra något åt det nu.
Shit snart sticker vi. Ha det bra!
Kram

2010-09-23
02:51:08

Problem
Nu är jag hemma igen med en massa problem, varför skall allt hända mig? Det känns som mitt liv på något sätt är uppgjort på förhand. Nu har jag ett dilemma,  jag skall ha läst en bok innan oktober första, men jag har ännu inte boken och just fick jag syn på att boken jag skall läsa skall lämnas in med ett 5 sidors analys. Bra jobbat jenny, är nästan stolt över mig själv, not! Så nu har jag tagit skam på axlarna och mejlat min professor och bett om ursäkt och frågat snällt om jag kan byta bok med en senare inlämningsdatum. Kan ju funka. Men jag tror inte, och om det är så, blir jag arg, för då är jag i problem.
Charlotte och jag var ut på stan för att söka upp boken, men jag kan inte hitta den och bookstoren hade den inte och de sa att ingen har den. Nåmen tack för det då! Hm.
Var på fys idag, sen var det hem, duscha, skypa, studyhall, middag och stan. Nu hemma igen, skall det bli plugga, eller så inte och så blir det laga lunch till imorgon. Jag måste fixa saker på lunchen så det kommer bli grab´n´go imorgon, korv och pastasallad. Nam nam.
Men nu skall jag fixa allt klart och tina korven, god natt!

2010-09-22
17:02:12

English version
Is on her way to the dining hall to grab something to eat, probably a salad or something. Right now I'm in the Study hall, have read a few pages of "the Presidents Daughter", 3 died in the first 5 pages. I wonder were this will end up?

Have had history this morning, got my tape recorder last night so I used it today in class. I have no clue if it recorded or not, tonight I will figure it out. I would be pretty dissapointed if it didn't work, and I'm sure it didn't work. I'm not so technical and neither is my professor.

Well, now I have to go. Global Issues and workout are at my schedule today, workout, I really love that! I'll get stronger! Hit longer and more solid!

Ciao!

2010-09-22
01:39:46

Bilder
Käkar hemma ikväll, är för trött för att gå ner och äta någonting halvtaskigt amerikanskt. Så det blev pastasallad med en donought hemma istället Gott i alla fall!
Kom hem från träning för knappt en timme sen. Har bara hunnit och duscha och laga till maten så ingen rast och ingen ro. Ikväll blir det dessutom tvättstugan för mig. Högen är stor nu, man hinner inte tvätta kläderna och då är det jobbigt.
Karin, det är skolan som tar en sån himla tid. Man hinner inte med något annat än skola skola skola. Jag hinner inte sätta mig ner och ta det lugnt i 10 minuter innan man skall till nästa ställe. Det är sjukt. Jag är så stressad över allt, och sen hinner jag inte med i skolan för det är mycket att läsa, jag kan inte läsa som ett x2000 tåg kan skynda fram, speciellt inte när det är engelska, det är hemskt.
Niklas, det är inte så att jag är här för att äta onyttigt, även om möjligheten finns. Men de serverar bara kanelbullar på frukosten inte lunchen och till frukost vill man inte ha en.
Tänkte visa lite bilder på saker som hänt senaste tiden, jag har ju givit med mig av bilder allt för mycket lately, so now showtime!
Driving rangen på Eagles Landing.
Hotellrummet i New Mexico. Ganska najs!
Vyn på kvällen från hotellrummet.
Och på dagen!
Så det är lite bilder på senaste tiden för mig. Nu härnäst väntar att gå igenom lite i min syllabus och sen ER tror jag, måste relaxa lite nu. Lugna ner mig lite i alla fall. Man kan inte gå på som en duracelkanin i 2 månader till, eller 3 som det väl är innan jag kommer hem.
God natt!

2010-09-21
02:31:38

Stress
Sitter i learning lab igen! Konstigt. Men jag har gjort 6 timmar nu så jag är snart klar, nästan lite lycklig. Kommer att vara uppe i 6.40 innan dagen är slut och jag skall ju ha 10, det är bara måndag. Lite glad är jag just nu, tack till lediga dagar för den sakens skull. Hm...
Har suttit och gjort delar på min geografi assignment så nu har jag kommit 360 ord in i den, bara dryga 1000 kvar. :) Gick igenom Ålands historia bara så han skall få en inblick i hur vi haft det en gång i tiden och var holmen kommer ifrån.
Sitter och lyssnar på våran teamsång, ganska bra nu när jag lyssnat på den lite mera, var väldigt skeptisk i NM men nu sitter den lite bättre. :) Var och gymmade idag också, en timme på crosstrainern igen, otroligt vad fint det känns så men inte annars. Är så sjukt stressad, kommer inte sluta bra detta. Inte en stund är man ledig heller och när man är så skall något göras och då är man upptagen, så detta är inte kul pga stressen. Hade en föreläsning om stress idag också, nog känner man igen sig allt, tyvärr.
Imorgon har vi golf träning, men före det 4 timmar skola. Inte så skoj, men imorgonkväll skall jag ta ledigt. Om jag nu inte har 10000 läxor att göra men jag skall i alla fall inte hit imorgon. Det är bestämt nu! Kommer ju ändå upp i mina timmar hursomhaver.
Nu skall jag snart få gå hem, skall läsa igenom lite inför provet imorgon, även om jag inte vet vad som gäller i det. Jag har lite anteckningar och mitt simkort fuknar inte så jag kan inte få fullständig fakta av Victor, vi är i samma klass. Så jag får väl gå dit igen och skämma ut mig, har ju ett F från förut i kursen så ett till går väl an. Sen blir man avstängd från golfen och sen skall man plugga, och plugga, plugga, plugga.... Så går det om man inte har över 2.0 i GPA och just nu har jag inte det. Tacksam för hjälp!
Kram

2010-09-20
16:43:05

Prov- igen...
Skall snart sticka ivag pa lektion, men forst skall jag lasa igenom haftet med Global Issues, har prov kl 12 :'( buhuu... Jag vill inte, men jag ser det sa, snart ar det over. :)

Har haft historia idag, trakigt igen. Vet annu inte vad jag fick i provet men alltfor bra gick det inte sa... Idag blir det gym och studyhall, snart har jag mina 10 timmar, pa kanske 3 dagar?? Who knows?

Niklas, min skype funkar bra och ingen kanelbulle hittills. :) Karin, bra ide' med karta men jag kan inte gora hal i vaggen, bittert! Men kanske pa annat satt. Jag har ju en kartbok... Hmm..

Ha det skriver mer sen!

2010-09-20
03:33:18

Idol
Nu är vi hemma hemma på riktigt, nu är jag i sängen och skall kolla på idol på tv4play bara det skulle funka! Jag får så i nerverna på saker som inte fungerar, men det är väl livet gissar jag!
Vi var och åt på ett ställe som serverade sushi, nej jag åt inte, men de andra. Jag nöjde mig med en sallad som var jäkligt god! Smakade dock på sushin men det var inget för mig, det kan jag säga. Usch! Sen for vi till Walmart där mat stod på inhandlingslistan, typiskt nog glömde man ju det man ville ha men men... Havregryn får det bli på fredag istället!
Imorgon är det skola igen, och jag ser inte fram emot det, nej snarare tvärtom. Börjar med Historia och sen hål så det är ju chill. Men nu skall jag kolla på tv. God kväll!

2010-09-19
23:55:32

Middag
Blir en svang till Walmart ikvall och fore det ata ute med tjejerna! ;)

Blev en svang via gymmet, crosstrainer, mumma! 1 timme drygt och sen lite annan fys innan jag gick hem och kakade. Sen blev det lite dusch och sen study hall. Dar jag sitter just nu! jobbigt men jag hade i alla fall nagot att gora idag. Maste dock saga att mina lappar ar krut torra och att jag maste hitta ett lappfett snart, det tar ont och allt detta pga att jag vart i solen och spelat golf. Vad gor man inte for golfen. 

Nu bar det av snart! Hungrig ar jag ocksa, sa det skall bli fint med mat! Ha det!  

2010-09-19
16:33:25

Hemma
God morgon!
Vaknade just och har bara hunnit äta frukost ännu, så dagen är ung! :) Resan hem igår gick bra, vi var "hemma" i Atlanta kl 11.40 och på rummet 00.40 så det blev ganska sent, men kl 00.45 sov jag. Så man var ganska nockad när man landade. Solveig och jag försökte vara pigga men det gick inte. Så det vara bara att acceptera att vi också blir trötta.
Jag skall ärligt tala om att jag inte vet var vi vart, det är liksom så att detta landet är stort (för de som missat det) och att flyga 4 timmar någonstans gör ingen skillnad. Denver, var ligger det? A.. någonting där vi var, var ligger det rent geografiskt? Det enda jag egentligen vet är att 1) det var västerut, 2) det var varmt, 3) det var öken. Ungefär det vet jag om stället vi vart på. Men jag skall kolla upp lite om stället så kanske jag vet mera sen, men bara kanske!
Nu vet jag i alla fall var vi är, vi är i downtown Atlanta. Och jag sitter i mitt rum och kollar ut på innergården. Idag skall jag till gymmet för ett pass där, mest uthållighet (det har jag ju fått så lite av efter 36 hål i rad), och sen styrka så jag får mera kraft i svingen, om nu det behövs efter att ha driveat ut mina medspelare igår med 85 meter och då landa min i ruff och deras rulla på fairway. Men 85 meter, min drive var ca 300 yards där. Sen hålet efter 240 m carry. :) Gjorde par respektive bogey på de hålen :(
Nu skall jag testa lite kläder och sen, sen bär det av till gymmet! :) I LIKE! Skall också prata med mamma och pappa och kanske någon till! Får se.
Ha en bra dag!

2010-09-19
00:26:54

Sista dagen på tävlingen
Idag spelade vi andra och sista dagen i New Mexico, jag vet inte vad stället heter så jag säger så. Det gick lite bättre för hela laget, vilket ju var fint. Charlotte spelade 70 vilket är najs, jag själv halkade in på +3, 76. Började med 4 över efter 3 så jag tog ju ikapp lite i alla fall. Nästa gång blir det bättre!
Har vart en lång dag idag igen. Uppstigning kl 4.50 så det är tidigt, packa, loada bilen, frukost, uppvärmning, spel 18 hål. Sen for vi och käka och nu är vi på flygplatsen. Ganska fint. Ganska smidig dag. Även om det kommer bli en lång resa hem, först 1 timme till denver, sen 3 timmar till Atlanta och sen ett tag dä. Så detta kan ta ett tag, men vi skall landa 11.40 om allt går som det skall så kanske sova vid 1!? Vi får se.
Nu skall jag kolla lite saker medan jag har internet, så det är bra! :) I like.
Ha en underbar natt så skriver jag mera imorgon. Kram

2010-09-18
05:17:24

New Mexico update
Var en lång tid sen jag skrev här, och detta kommer bli långt. Bered er på det! Okej. Var skall jag börja?
Vi for till New Mexico, eller jag är fortfarande här, men vi for i onsdags kväll. Vi flög från Atlanta via Denver till Alber.... någonting i New Mexico. Vi kom hit sent onsdag kväll. Vi bor på hyatt, ett riktigt fint hotell nära flygplatsen och golfbanan. Man ser allt från golfbanan, så det är ganska nära. Jag bor med assisterande coach Jackie, hon är trevlig, vilket ju är bra.
Igår hade vi inspelsrunda, den var ganska kul. Eller ja, jag fick ju inte dra mina klubbor, nej jag skulle åka bil, slutade med att jag gick. Så jag fick gå otroligt långt bara för att gå till och från bilen med mina klubbor. Så jag gick nog längre än de flesta andra i vårt lag, och då var ju meningen att jag inte skulle gå alls. Hmm, konstigt? Jo! Nåja, jag lever ju och det gick bra. Roligt är också att banan är duktigt kuperad, kanske kom kungsbanan om inte värre så man få ju gå lite. Här är det ju så att banan ligger i en sluttning, på ena sidan är det berg och andra sidan är det öken så banan kurvar på här i "backen". Höjdskillnaden är ganska stor måste jag säga.
Flygfältet ligger ju inte så långt härifrån som jag skrev, och det innebär ju att det kommer lite flyg hela tiden. Okej det är ok, jag kan spela med det. Men att det ligger en flygvapen anläggning här med typ jas-gripen cirkulerande i luften är inte kul, för man hör inte vad man själv tänker, det är insane. Så det kommer fly som landar hela tiden, och de kommer 200 meter rakt ovanför banan, så det är ganska högt ljud. Skall man putta då är det bara att vänta!
Igår kväll hade vi middag på banan, pasta och en glasskaka, gott! Jag behövde energi så jag åt en stor bit av kakan. Mums! Idag dock var det tillbaka till verkligheten, avgång kl 5.30 från hotellet för frukost på IHOP en restaurang. Samma gäller imorgon. Så man var ganska sliten redan innan spelet.
Vi gick ut med kanonstart kl 8.00, jag gick från hål 8b vilket innebär hål åtta, andra grupp. Laura gick i första från det tee. Sen spelade vi och spelade och spelade, 36 hål i rad utan paus emellan. Så det var ganska slitsamt. Man bara spelade till sist, och det med "bravur", eller ja, första ronden (första 18) 81 men sen andra 18, 75. Banan är en par 73. Jag hade med det avancerat till en 2a plats i teamet. :) Charlotte L spelade 79, 72, så det var bara att gratta. Vi var ut och äta ikväll till något ok ställe, inte kommer jag ihåg det men det var något med ett äpple.
Imorgon spelar vi 18 till, sista dagen, sista fighten. På Sofia Höglunds hemmabana. Hon spelar för New Mexico och detta är skolans egna bana. Så man kan säga att hon borde känna den nu. Sanna Nuutinen är också här och spelar för TCU. Vet inte hur det går för dem men, men, vi kanske är bättre än dem, eller så inte...
Internet strular så kopiöst mycket nu för mig. Får se var det slutar, kanske jag kan posta detta nu. Bilder kommer senare från resan!
Sköt om er!

2010-09-15
15:35:21

Allt och lite till
Sitter i study hall (suprise?), min klass blev installd idag morgon sa jag kan sitta har nu i 3 timmar istallet, hm, underbart!? NEJ! Jag har inget att gora, fundera pa att borja med en assignment som skall vara klar den 28 oktober, men den ar 1500 ord lang sa det kommer nog ta ett tag. Den skall handla om "the Geography of the Aland Islands", jag tror den kan bli bra bara jag far ner ratt saker.

Nu har jag vart har 30 minuter, under den tiden har jag hunnit checkat mejlen och svarat pa ett mejl. Snabb jag ar, jag vet! Mitt internet fungerar inte mera, vet inte vad felet ar, men det ar jobbigt att ni skall behova lista ut vad jag skriver hela tiden. Kanske blir battre i new mexico, aker ju ikvall!

Igar blev en lang kvall, jag kom hem fran study hall kvart over 9, och sa tvatta, packa, torktumla, packa, stada, diska, osv osv. Kvart over 11 stangde jag av lampan, sa det gick ganska snabbt men det ar liksom sent for mig som borstar tanderna 8 pa kvallen. Man ar helt skut efter en dag har, sa nar jag somna igar var inte sa svart att gissa va? Den var nog 11.17pm eller liknande. 

Snart har man tutoting 1 timme, tror inte det blir sa langt men man vet ju aldrig. Hon ar inte sa pratglad och jag har inget att saga. Sa det ar korta sessioner jag har. Najs. Vill bara surfa och sant, speciellt nu nar man inte har laxor eller sa, da ar det perfekt att surfa runt och lasa tidningar. Man blir val allmanbildad av Aftonbladet och Alandstidningen va? Det hjalper val mitt liv har mycket va? :)

Skall fysa i eftermiddag innan vi aker ivag, hoppas pa en timme pa crosstrainern men det vet jag inte om jag hinner med. Men ett avsnitt av ER skall jag nog hinna med medans jag tranar, det ar sa himla bra tidsfordiv, speciellt nu nar jag tar noteringar pa allt jag laser i bockerna. Det kanns som det hjalper lite, inte mycket. Men lite. 

Fick annu mera grejer igar, fick tex en tyggsack, klader och en golfbag till! Vad sager ni nu da, lite overvikt nar man kommer hem gissar jag! Blir nog till att kopa en kappsack till sen! 

Nej nu skall jag borja med uppgiften, skall bli fint och kolla in alands historia pa naten, hur mycket finns det. Hur mycket finns det om geografin? Skall nog ta en del anteckningar! 

God eftermiddag!  

2010-09-15
01:58:22

Failure
Mitt internet fungarar inte mera, maste fixa det sa det blir den kryptiska vagen idag. Utan prickar.

Dagen har vart lang med mycket upp och ner. Borjade med matteprov, jippie..., som gick helt ok tror jag, i alla fall battre an historian, men det ar a andra sidan inte sa svart! Sen var det IEP, blev typ underkand i en quiz vi hade forra veckan, och nasta vecka ar det prov.. Usch, jag gillar inte provperioder! Efter IEPn var det geografi, rita, ganska latt. :)

Traning pa det. :) I like. Var pa eagles landing igen, varmt var det men skont var det for vi gjode vettig traning och sen sa hade vi egen traning i 2,5 timme. Jag stod pa rangen, har bilder men de lagger jag upp nar jag kan, inte nu. Slutade traningen med en tavling mellan alla, jag vann. Lite positiva kommentarer av nastan alla.

Walmart besok, hem, laga snabbmat (pastasallad) och sen rusa ivag hit till study hall. Sa jag gissar att det var min dag i stort. 

Imorgon aker vi ivag pa tavling och med tanke pa hur det kandes pa rangen sa skall det bli fint att spela, hoppas knaet haller! Det ar det alla oroar sig for har. Men det haller sakert. Det hoppas jag i alla fall. Annars blir det ER (pa riktigt) innan man aker hem. Skall kolla ett avsnitt ikvall bara for att... Skojja bara. 

Nu skall jag kanske luta huvudet innanfor parmarna pa geografiboken. Det handlar om vatten, nja, inte intressant men skall jag kanske forbattra mina Failure sa ar det bast! 

God kvall! 

2010-09-14
03:33:28

irritation
Nu ligger jag i sängen med en ispåse på knäet. Svullnaden, om det finns någon sån, måste gå ner. Så jag får ligga så här nu ett tag.
Jag har det ganska jobbigt just nu, vill inte gå in på varför, men kort, stor faktor: lagkamraterna och coach. Så ja. Det är en ganska stor faktor för det är de jag umgås med hela tiden. Man går liksom med en irritation hela tiden, som tur är kan man säga högt på svenska vad man tycker för de fattar ju ingenting ändå!
Blev inte så mycket plugg, har en otrolig huvudvärk. Kanske ispåsen skulle dit istället. :) men nej jag tror jag klarar mig. Skall kolla in ett avsnitt av cityakuten nu,
God natt!

2010-09-14
01:39:05

Matte
Hemma igen, eller pa study hall. Kanns som hemma, men det enda jag vill ar hem! Helst till aland men det blir svart. Skriver mera varfor senare.

Blev en dag pa banan med manga handelser. Bland annat fick man bevittna en HIO av Charlotte, hennes forsta hio nagonsin. Sa det var ju kul for henne. Man fick inte se bollen rulla i men det var anda bra, ett bra slag var det.
Nu ar det matteplugg som vantar, har prov imorgon. Men jag borde klara det. Kan inte vara sa svart, eller? Historian gick som jag trodde, at helskota. Sa jag kommer fa underkant i det, first done, how many F can I get?

Matten handlar om linear functions, och repetition pa lusse. Och matten dar gick ju ok. Lite kopia fran mitt hafte for att ni skall forsta inneborden av amerikansk universitets matte,

y-y1=a(x-x1)               Point-slope formula

2x-3y=12             want y-intercept
(0,b)
2*0-3*b=12
b=-4

Typ, lite av vad som finns. Som tur ar, innehaller mina anteckningar mest grafer! Pust, kan man saga!

Nu skall jag plugga i drygt en timme och sen hem och fortsatta.

Skriver mera later!

2010-09-13
16:03:08

OVER
NU AR FORSTA PROVET OVER! Lyckan ar total. Just nu sitter jag och pluggar for nasta quiz som jag har om ca 1 timme, eller kl 11. Sa ganska exakt en timme.

Academic dishonesty, kul amne va? Nej. Men det maste goras. Sen ar det en timme med Global Issues innan lunch och sen golfbanan, ikvall skall jag plugga och kora crosstrainer, vill det just nu men skolan skall val tas forst. Men det blir gym ikvall.

Ha de!

2010-09-13
13:12:26

Study hall
God morgon!
Vaknade just och skall snart dra mig iväg till study hall. Tänkte vara duktigt och sitta där och plugga. Det är liksom så att jag inte riktigt kan provet. He.... Men jag kanske kan det bättre om några timmar, när det är dags för det.
Så tjopp då!

2010-09-13
03:19:55

Marta
Dagen har bara susat förbi idag. Klockan är kvart över nio och jag skall tillbringa tiden till natti natt till att kolla in ett avsnitt av Cityakuten. :)
Började dagen med att plugga, sen var klockan 11, dags för lunch. Sen skulle jag och plugga, men de öppnade så vi planerade om och for till Lenox Shopping Mall istället. Så nu har jag invigt min tur på Marta, transport (metron) i staden.  Där tillbringade jag drygt en timme i Apples butik, kul att stå och testa iPad, iPhone, iPod touch m.m. Man kunde liksom drömma sig bort! Till ett liv om några år...
Sen när jag kom hem bar det av och plugga. Kom hem halv 7, åt lite lax (gott) och sen plugga igen. Så dagen for förbi i en hast. Och imorgon är det domens dag, historia prov. Usch. Ser inte fram emot det. Men jag skall vara duktig och gå och plugga kl 8 till studyhall. Då får jag lite timmar till kontot. Kan bli svårt att komma upp i 10 timmar till onsdag kl 3. För då bär det av till New Mexico, teamet blev valt här idag. Det består av
1. Charlotte L
2. Charlotte G
3. Jenny
4. Laura
5. Solveig
Så det kommer bli ett internationellt startfält från GSU. Alla representerar olika länder. :) Och jag representerar Åland. Ni skall bara veta att får jag tillfälle så säger jag att jag kommer från Finland, eller egentligen Åland. Så de vet nog var det ligger snart. De flesta vet också att Åland inte är allt för stort. :) Inte lika stort som den här skolan till exempel. Men det är ändå charmigt att vara ålänning! Go ÅLAND!
Nu skall jag återvända till ER. God natt!

2010-09-12
14:35:08

Varmt
God morgon!
Det är jobbigt att drömma om alla hemma, för när man vaknar sen så blir man besviken. Man inser att man inte är hemma och inte kan träffa alla som man skulle vilja. Så det är trist. Jag drömde om golfgänget inatt igen. Sen när jag vaknade trodde jag att vi skulle ha just den träningen, i Käringsund.... Inte allt för realistiskt. Men i alla fall en dröm. :)
Idag skall jag plugga, skall börja nu. Så kanske jag hinner igenom 5 kapitel på 3 timmar. Men det är inte säkert. 1 kapitel igår kväll tog 1 timme. Hm.. Kanske är sent ute nu. Skriver imorgon kl 9. :( Detta provet är bara 6 kapitel eller 160 sidor, men när jag kollade igenom om det skulle finnas total sammanfattning igår i slutet på boken insåg jag att slutprovet inte kommer vara att leka med, 890 sidor och 33 kapitel. Buhuuu... :'(
Har just ätit frukost och kollar bara in böckerna, försöker så gott jag kan att hitta på något annat men det går inte. Jag får inse att det är läsa som gäller.
Man behöver inte oroa sig här för att svettas bort, snarare frysa ihjäl. Min rumskompis har skruvat ner värmen och nu blåser fläkten rakt på ansiktet så håret fladdrar och det är ca 16 grader varmt.. Så jag sover numer med, yllesockor, pyjamasbyxor, t-skirt och huvtröja. Så jag fryser inte ihjäl. Dessutom är huvtröjan så stor att huvan täcker ögonen, så jag behöver inte se hur ljust det är i rummet. Utan jag somnar ganska snabbt. Det åskade igår så det borde vart mörkt, men tack vare gatlyktan som lyser in såå fint så skulle man kunna tro att det är midsommar hemma. Hm. Otur med rumsplaceringen kanske?
Surfade runt på vår hemsida, georgiastatesport.com och hittade denna länken med nyhetsbrevet för September. Där får ni se hur kul det var på draftingen! http://www.georgiastatesports.com//pdf8/710457.pdf
Ha en bra söndagseftermiddag!
Kram

2010-09-12
00:40:17

Kock
God natt hemma! Här är det bara kväll ännu. Jag har just avnjutit middagen hemma, sirlon steak med råstekt potatis och en stor sallad. Måste säga att jag igen har överträffat mig själv i köket. Helt otroligt. Har absolut talang i köket också, inte bara på golfbanan!
Skall snart gå upp till Solveig. Skall prata om imorgon, kanske blir en nyhet då! :) Kollar på Made, helt sjukt vad kul det är. Skall rekommendera det åt er nu! Se det! Det är ungdomar som vill bli omgjorda till olika idrottare m.m.
Annars har jag inte gjort så mycket, tvättat, städat, pluggat osv. Det har tyvärr inte blivit så mycket plugg, det är liksom inte det roligaste jag gjort! Amerikansk historia. Tröttsamt.
Ha en bra natt/morgon, kanske jag har en bra kväll. Vi får se.
Natt!

2010-09-11
20:17:18

9/11
Idag är det årsdagen av 9/11. Jobbig dag för alla amerikaner. Usch ja, tur att man inte var här då. Men jag vet var jag var när det hände. Jag hade just kommit hem från skolan, Eckerö Skola då, och kl var 1 så jag slog på tv av någon anledning och där var nyheterma. Det hade hänt typ en kvart före så jag fick reda på det ganska tidigt. Jag vet att jag satt på golvet i vardagsrummet hemma och kollade på tv i timmar efter det. Samma sak i flera timmar. Tanken var nog att jag skulle kolla på barnkanalen eller liknande men jag fastnade i nyheterna den gången. Nästan 3000 människor omkom i attacken. Vilket inte var så kul. Kollade in en film på youtube om det just och fick tillbaka tankarna från 9 år sen.
Annars så har min dag vart ganska ok hittills. Jag fick en ofrivillig sovmorgon, vaknade kl 9.43 av att det var otroligt ljust, hade tänkt svänga sida men när jag såg klockan måste jag upp. Hade lite att stå i idag. Så jag klev upp och åt frukost. Sen kl 11.05 var jag på gymmet. Effektivt där! Tillbaka 13 klev man in i duschen, underbart! Det är varmt här idag, jag är glad som är hemma och inte på football! Just blev det en favorit i repris, omelett med jordgubbar på. Undrar varför det skapade så mycket kommentarer!? Testa, det är grymt gott! Så här såg min lunch ut idag!
Nu skall jag snart pallra mig iväg till tvättstugan, blir två maskiner tvätt idag, så det kommer ta ett tag. Som "tur är" har jag ju historiaboken som skall läsas. Även om jag läste under gympasset då jag körde crosstrainer, dvs uthålligthet!
Kram

2010-09-11
02:33:29

Älgar
Äter älgar, gjorda på pasta från IKEA. Gott, fullkorns-älgar. Kom hem från golfbanan för mindre än en halvtimme sen. Vi spelade på samma bana som igår. Gick lite bättre, men man var sur som attan när det var klart. Varför skall man, när man spelat bra, bara sabba allt på 17e? Det har hänt väldigt många gånger nu, i rad! Så jag börjar bli ytterst trött på det nu. Tack vare dubbeln idag där så slutade jag på 2 över. Kvalet klarade jag så jag åker till New Mexico nästa vecka. Men jag blir så arg, på mig själv. Ingen annan, än mig själv. Det är nästan identiskt med min signatur just nu. Måste ändra på det, då blir det bra! Riktigt bra!
På ett ställe på banan så var det en skylt för varning av ormar. Det har jag aldrig sett förut och sen när jag skulle putta så trodde jag det kom en men det var bara bollen bakom som körde med bilen genom en lövhög. Mitt i stroket. Tack för den...
Imorgon är jag ledig, skönt. Det enda jag planerar imorgon är gym vid något tillfälle. Sen plugga då förstås! Men det kan man göra när som helst. De andra tjejerna ska på fotbollen imorgon, men jag måste plugga. De skulle vist bära fanan i halvtid, i och med att det är 11 september imorgon så skall det säkert hållas en tyst minut i samband med matchen. Så en del golfare skulle få bära in fanan, kul för dem. Jag skall försöka se det på tv men närvarande kommer jag inte vara.
Ikväll skall jag bara ta det lugnt. Kolla tv, kanske dobidoo eller något  sånt. Finns nästan alltid något att se på, annars kan man ju se ER, det är ju bra träning för min engelska. Vi får se vad jag hittar på.
Måste städa vid något tillfälle och tvätta, men helgen är ju ledig och jag är ensam. Så himla fint!
God natt!

2010-09-10
16:22:19

Senat
Sitter nere pa learning labbet och forsoker fordriva tid. Har gym om 45 minuter och jag har gjort vad jag skall gora. Eller ja, jag har ju historian kvar, men den kan vanta till ikvall och imorgon. Nu kanner man att det ar helg. Skolan done for den har veckan och ja, golfen kommer i eftermiddag. Hoppas jag klarar kvalet idag, men det skall nog inte vara nagra som helt problem. Som sagt var, jag har ganska manga slag att leka med.

Pa historian som jag hade i dag morogn, gick vi inte helt otippat igenom lite mera till provet. Men det var disskussion och jag hangde inte som alls med. Det enda jag komemr ihag nu ar att man maste vara 30 ar for att komma med i senaten. Nyttig fakta for mig, nej!

Hoppas jag far gora allt pa gymmet idag, men knappast. Dessa har lagkamraterna har traningsverk i hela kroppen hela tiden. Jag kanner ingenting, kanske ar jag starkare eller kanske har jag for lite vikt pa. Vem vet? Inte jag i alla fall. Men jag skulle tippa pa case 1.

Hoppas alla har det bra hemma, jag tanker mycket pa er. Alla era statusar pa facebook, komemmentarer har, allting far mig att langta efter er. Jag har bara vart har i dryga 3 veckor annu, det ar manga veckor kvar innan jag kommer hem. Om jag klarar de vill saga. Sen far jag se er igen. Det ar liksom som om ingen kan fylla ut tomrummet som finns inom mig, det ar som ett hal. Som inte ens golfen kan rymma. Da ar det jobbigt.

Peace!

2010-09-10
04:31:14

Tråkigt
Ojojoj då. Ett tag sen. Men inget har hänt. Jag har vart uppptagen, konstigt? Nej. Skola från 8-12.15, lunch, golfträning, snabb middag, tutoring, study hall, hem, läxor, andra uppgifter, nutid. Så ja, ingen rast och ingen ro här inte. Här kommer en bild på min agenda för denna vecka, trevlig!
Mer specifikt min torsdag kanske:
Ja som ni ser, ganska upptaget och en massa grejer som skall göras!

Imorgon är det lugnare, men, fortfarande skola, läxor, fys, golf kval, mat och sen fritid. Kanske vid kl 8 om jag har tur....
Det börjar bli ganska tungt nu, men det är bara att hålla ut. Det är "bara" 3 månader kvar (SUCK!!!). I helgen måste jag plugga ikapp hissan, kan kanske vara bra innan provet på måndag. Eller? Har bara 3 kapitel att läsa, plus 3 att repetera. Allt på engelska, utan anteckningar för det är omöjligt för mig att ta på timmen.
Kanske börjar inse att amerika, bra för golfen, dåligt för studier och relationer med andra människor. Kanske inte är världens bästa plats på jorden. Men jag vill å andra sidan bli bra på golf, inte på amerikansk historia, geografi, politik eller liknande. Okej, kan vara bra att ha till hand vid VÄLDIGT tråkiga diskussioner på golfbanan men annars inge nödvändigt. Å andra sidan vet jag en som inte trodde sina öron när vi i USA stod och pratade frisyrer och hår. Snacka om att man fick höra det sen... :) Så kanske det är bra och ha, men då skall det verkligen inte finnas något att snacka om! Och jag lovar, DET FINNS DET!
God natt kära vänner!

2010-09-08
21:26:44

Pust
Usch, bara mera och mera saker på sina små axlar. För nu känns de små. Jag orkar nämligen ingenting just nu, speciellt ingenting. Kommer en bild på min kalender här snart. Då kommer ni förstå!
Idag har det dragit från ena stället till andra, hela tiden och så nu med. Skall snart och äta och sen och plugga. Jag orkar inte. Pricken över Iet eller droppen som rinner över är, jag har prov på måndag, Historia, jag ligger 80 sidor bakom och har inga anteckningar. Kul va?
Skriver mer ikväll.

2010-09-08
04:05:18

Skola
Hej hopp!
Har blivit lite dålig uppdatering idag men jag har en orsak, jag har vart upptagen. Enkelt va? Hade skola från 8 till 12.15 och sen bar det av för träning på Heron Bay ca 45 minuter härifrån (:(). Varför skall vi träna så himla långt härifrån, varför kan vi inte bara träna på en banan 15 minuter härifrån? Nej nej, antingen 30 eller 45 minuters åkning alltid. Pust. Slog faktiskt några riktigt fina drives idag på rangen, underbart även om den skall bytas ut snart så är det underbart!
Skolan är som skola är. Alldeles alldeles... förjävlig och tråkig. Men jag står väl ut, läxorna äter upp en och träningen blir lidande. Det är inte underbart! Men men. Måste man så måste man, även om ingen annan än jag* tvingar mig. Jag står inte ut med språket och alla termer på engelska inom georgafin till exempel. Där man pratar om vad världen tar och ger, och en massa olika termer hit och dit, det jag skriver i häftet kommer jag inte fatta utan Lexin lexikonet om 2 veckor. Sen är det historian, den är omöjlig. Det enda jag vet från förut om Amerikansk historia är typ Boston Tea Party, och slav slakten. Men det är nästan allt och nu skall man gå in i detalj på den. På en bas som inte finns. Egentligen skulle man behöva ägna all ledig tid till basfakta inom alla ämnen men det orkar jag inte!
Var till gymmet efter golfträningen ikväll. Crosstrainer och Global Issues, underbar kombination. Läste om röran i Mellanöstern och Gazaremsan. Underbart så säg. Men jag lärde mig en del och det var ju tur för jag har lektion imorgon om just det. Man skall ju läsa på förhand till lektionerna, vilket jag är dålig på men nu har jag gjort det. Jag var nästan lite duktig, sen fick jag ju träningen gjord också. Synd bara att det inte räknas in i Study Hall timmarna.
Imorgon är det dags för historia, tutor, lunch, global issues samt fysträning. Före 3 timmar av study hall. Så jag är ganska busy imorgon igen. Men jag får "sovmorgon" till kl 8 då jag börjar kl 9.
Detta är väl då mitt rum efter ommöbleringen, hur det såg ut förut får ni söka upp i gamla inlägg, hittar inte bilden nu.



Kassen från PGA superstore, månne texten hintar om hur det var där, stort eller smått? Vågar någon gissa?



Min otroligt goda omelett med ost, skinka, paprika och jordgubbar! Ser den inte god ut?



Detta huset finna bakom teet på 7an på Eagles Landing New side. Huset tillhör ett basebollproffs och det har 3 välutrustade kök, högtalarsystem så man skall kunna ropa på varandra och sen splitterny sportbil utanför porten. Gissa om man vill bli bra på golf?
Skall sova nu. God natt!
*kan diskuteras... Den som tror sig veta, det är ett skämt!

2010-09-07
04:08:45

Kval 2
Hemma igen, äntligen. Och vad möts en trött och mätt golfspelare av, jo en rumskamrat som bara vill snacka. Herregud vilket första möte. Hur skall detta sluta?
I alla fall, kom hem från golfbanan. Spelade kval 2 idag. Spelade 75 (par 73), ganska ok med en dubbel och en trippel på kortet. Hade en eagleputt på dryga 1 meter, som jag brände. Jobbigt! Sen var birdieputten lika lång men den satte jag i alla fall! Tur var väl det! Annars skulle det vart 3e gången i rad av 3 möjliga som jag bränt en kort birdieputt på det hålet. Men nu var inte fakta det så jag är nöjd!
Efter rundan for vi till Cathys hem och spisde middag, gott som attan var det. Lax, potatis, sallad, mums! Har inte ätit så god mat på länge, även om jag är i USA och lagar god mat själv. Måste faktiskt säga ärligt att jag överträffat mig själv vad gäller mina matkunskaper, jag menar, jag lever ju ännu! Och det jag lagar är gott. Så jag skall inte klaga. Idag blev det en omelett med ost, skinka, paprika och lite otippat jordgubbar. Men det var ruggigt gott och det skall jag laga igen!
Nu är jag trött och skall sova, imorgon är det tillbaka till den förbannade skolan om man nu får svära. Men jag kan alltid tänka på min golf och sen drömma mig bort. Dessutom är det träning på en ny bana imorgon så jag kanske skulle kunna drömma om hur den ser ut!
Imorgon kommer bilder på lite allt möjligt, bland annat min mat! God natt!

2010-09-06
15:12:56

Labor day
Idag är vi ledigt från skolan och det känns underbart! Slippa ha historia och sen massa andra sunkämnen! Det är Labor day idag, och jag visste inte vad det var innan jag wikipedia det igår. Så jag kommer kopiera in förklaringen här idag, nu:

Labor Day, högtid i USA och Kanada som firas första måndagen i september. Jämför första maj.

Grundades av "the Knights of Labor" 1882. Alla delstater har gjort den till allmän helgdag.


I USA firar man istället för Första maj, Labor day den första måndagen i september. Detta för att bland annat presidenten Grover Cleveland inte ville att den amerikanska arbetarrörelsen skulle hedra Haymarketmassakern och oroligheter uppstå . Alla delstater har gjort den till allmän helgdag. I USA finns inte längre några stora socialistiska partier och därför är det ofta fackförbund som organiserar demonstrationerna. På senare år har dock många fackförbund, sociala rörelser och immigrantorganisationer återupptagit traditionen med stora demonstrationer på Första maj, något som upphörde på 1940-talet. Traditionellt är Labor day en dag för picknicks, sommarens sista utflykt, eller den sista festen innan skolterminerna startar


Så stod det på Wikipedia i alla fall. I eftermiddag har vi kval nummer 2 vilket jag faktiskt ser fram emot nu, efter igårkväll. Blev lite träning igår, puttade här inne på heötäckningsmattan och sen svingade jag lite i köket och till sist stod jag i badrummet och chippade upp i sängen. Har man tråkigt så har man! Sen kollade jag en film som jag fick otrolig hemlängtan efter så jag sov gott sen, när jag väl somnade!

Nu sitter jag och äter frukost och sen skall jag hitta på någonting att göra fram till lunch, antagligen blir det läxor för det måste jag göra!


Kram på er!


2010-09-05
23:14:06

Geografi
Yo,
Har verkligen inget att göra, har läst lite geografi, ett kapitel så jag känner mig stolt! Nu skall jag egentligen bara läsa ett kapitel till och sen är jag ikapp men just nu ser det mörkt ut för jag orkar inte. Det tar på att hela tiden läsa på engelska. Jag ångrar som sjutton att jag inte läste mera på engelska innan jag kom hit. Det skulle nog vart en fördel, men om man vill finns ju google translate så man är inte helt borta alla gånger.
Var ut och gick, hittade inte så mycket intressant men jag hittade "underground" och så hittade jag ett stort hotell och så hittade jag ett kvarter med bara snabbmat. Så det var inte så mycket framgångar. Men jag gick på helt nya gator så kanske man hittar bättre här nere i downtown snart. Skolan ligger i Downtown så det är väl där det händer, dvs ingenting. Så jag praktiserade Geografin före jag läste om den!
Om en timme skall jag väl börja laga mat, lax med pasta. Jag börjar tröttna på pasta och då är det 15 veckor innan flyget hem lyfter så ja, jag lär måsta leva med pasta. Jag vet inte hur man gör potatismos heller så, när det nu inte finns på pulver. Det skulle göra det jättemycket enklare alltså! Men annars är det ok mat här. Mycket sallad och mycket friterat (som jag inte gillar men jag skriver det ändå).
Tror jag skall kolla ett avsnitt av Cityakuten nu, har så tråkigt!
God natt!

2010-09-05
19:49:49

The commons
Hej!
Kommer just från lunchen i köket. Så det var inte så långt att gå :) blev råstekt potatis och körv. Gott men starkt nu i efterhand.
Vi har vart till PGA superstore idag, blev införskaffat ett par toursticks och sockor. Så nu skall jag klara mig med det. Äntligen fick jag mina efterlängtade toursticks, hemma kostar ett par 25 euro och här kostade de 15 dollar. Så liite billigare än hemma.
Skall snart ut på stan en stund, bara för att motionera, känns som jag behöver det men inte mitt knä. Jag vet hur huset jag bor i ser ut men nu skall ni också få se hur det ser ut utifrån.
Så ser the Commons ut utifrån. Här bor ca 8000 elever, tänk att nästan hela Mariehamn skulle kunna bo under samma tak. Otroligt!



2010-09-05
16:15:31

Ledig
God morgon!
Vaknade inte just, har vart vaken i knappt 2 timmar. Så jag är "pigg". Skall snart iväg till PGA Superstore någonstans i Atlanta och handla lite golfgrejer! Skall bli så kul att komma in i en butik som är gigantisk och som bara har saker som rör det man älskar mest! Najs!
Sen blir det väl plugga här hemma i eftermiddag, kanske går ut och knatar på stan, bara för att gå. Allt är väl nästan stängt gissar jag då det är holiday här. Imorgon är det ledigt, pga Labor Day. Skall ta reda på mera fakta om det så jag återkommer med det!
Kram på er!

2010-09-05
01:55:18

IS - funderingar
Mätt och belåten, nu kan man njuta av kvällen som återstår medan de andra är ute och käkar pizza. Jag valde bort det pga vilket matställe de skulle till, jag kände att nej, de har inget annat än pizza där. Så jag åt pasta med köttbullar här hemma istället. Det var gott det! Sen hade jag en sallad till, med vanliga ingredienser men jag hade inte tomat så det blev jordgubbar (inte för att det är vanligare än tomat att ha hemma i kylen men ändå).
Så nu skall jag bara ta det lugnt, gå i duschen en stund och sen kolla på TV från Sverige, har man ingen TV så har man inte och då fungerar SVTplay och TV4play lika bra!
Spelade kval 1 idag på ELCC, spelade väl inte bra men jag tror jag är ok med i spelet. Spelade 77, med 2 dubblar och ynka en birdie så ja man kan vara ganska besviken på sig själv. Men nästa gång, måndag, spelar jag bättre. Så enkelt är det bara! Spelade med Charlotte från Danmark, hon som vart lagets stjärna hittills, så det var trevligt även om hon inte spelade så mycket bättre än mig men ändå, hon är trevlig! Sen hoppa Solveig på till sista nio, då hon inte får spela mera tror jag i och med hennes hjärta, än så länge i alla fall.
Jag har is på knäet efter varje aktivitet jag gör som kan slita på knäet, så jag har börjat fundera. Inte på något allt för värdsligt men ändå. Hur kommer det sig att när isen i en vakuumpåse smälter så bildar luft, så när det fryser så måste det ju använda luft? Eller hur, för var kommer det annars ifrån, men då kan man ju fråga sig hur en t.ex. vakuumförpackad kyckling kan frysas ner och sen ätas, den borde ju inte ha någon luft i förpackningen, och således inte kunna frysa. Tycker ni jag är helt dum i huvudet kommentera gärna det för jag tycker det är kul att läsa era kommentarer. Men så borde det ju vara, eller? Kommentera gärna som sagt, även om jag inte är dum i huvudet, men jag skulle bra gärna vilja ha svar på det för det är ju inte så lätt heller. Mina is erfarenheter har gett mig idéer som man kanske kan lära sig något av eller hur?
Nu skall jag nog hoppa in i duschen, är ganska grisig just nu. Men 18 hål tar ut sin rätt!
Kram på er!

2010-09-04
17:50:26

Aktiv livsstil
Hej,
skall snart iväg för kvalificering till första tävlingen, första rundan av 3 st. Skall bli fint att spela. Även om det kommer bli varmt.
Idag morgon har jag vart aktiv, jag har städat, tvättat, möblera om, lagat mat, tränat fys samt bäddat. Herregud vad man är aktiv ibland. Fint att köra biceps med bagen som vikt!
Nu måste jag sticka, annars kommer jag för sent, och det mina vänner är mot reglerna!
Ciao

2010-09-04
03:05:10

Laget
God kväll!
Nu är jag nästan färdig med vad jag tänkte göra idag. Har just gjort 2 matteläxor, diskat gammal disk, duschat, städat på ca 45 minuter, ganska bra tempo.
Var och gymmade med laget i förmiddags, det var fiint, även om jag inte får göra allt som jag kan göra, bara för att vara på säkerhetssidan. Vilket språk. Men så är det i alla fall, sen var det dags att återigen gå med en ispåse runt knäet från sports med till matsalen och sen hem. Byta om och sen var det dags att dra sig till golfbanan. Där det var träning som stod på schemat ett tag, men inte alltför länge. Sen bar det ut för spel på nya banan, jag var den enda som gick banan, alla andra var lata och åkte men jag tänkte att det är bra att känna på värmen och kunna spela i det. Kanske var varmt, men det var värt det! Alla tider! Sen vet ni hur jag är, jag tar hälsan i första hand, i alla fall i flesta fall.
Lovade ju att lägga upp bilder från fotbollen igår och jag skall inte vara sämre än att nu lägga upp dem!
Här vann vår skola!

Nu skall jag möblera om tror jag, annars blir det kolla på film eller plugga lite. Får se vad jag känner för. Imorgon blir det vakna för att tvätta lite kläder och fixa lite här hemma. Kl 12 bär det iväg till banan för att spela kvalificeringsrunda, det skall bli fint. Bara jag får svingen att sitta eller får bollen att flyga så bra som möjligt för just nu flyger den inte som jag vill. Skall göra mitt absolut bästa oberoende imorgon! Önska mig lycka till, jag vill verkligen spela i New Mexiko om några veckor!
Här kommer en inte 100% lagbild från igår, det är en tjej som saknas, Cheriston, men annars är det intakt lag!
Laura (Colombia), Charlotte (Frankrike), jag (ÅLAND!), Charlotte (Danmark), Solveig (Norge).

Det är således vårt lag just nu. 2 pluttar och 3 någolunda normalväxta. Så småningom kommer det fler bilder på oss på Georgiastatesport.com Women´s golf. Där kan ni hitta nyhetsbrev och sånt, som kanske är roligt att läsa om ni känner för det, där är årets tävlingskalender. Men den kommer jag posta här också någon gång.
KRAM!

2010-09-03
16:46:50

Frivilligt

Sitter och vantar in fystraningen i learning lab, och jag sitter har bara for att sla ihjal tid. Darfor ar det inte prickar pa bokstaverna. Och jag orkar inte sitta och kopiera in fran en annan sida, den kraften kan jag spara for golfen i eftermiddag eller for fystraningen nu.

Som sagt kommer bli golf i eftermiddag och det kommer bli vitt som galler. Alltsa kladesmassigt. Vi kommer sakerligen trana forst och sen spela, sa har jag i alla fall forstatt. Ikvall kommer det sen bli matte och vila. Kom pa pa historian att jag har 2 quizes att gora innan 11 ikvall sa jag gissar att det ar bast att gora dem, och da gora nagon laxa i alla fall. Hissan blev det ju inte sa mycket med. Hade diskussion idag och jag var noll forberedd sa jag kolla namnsdagar medan de andra diskutera, inte markte nagon det inte hoppas jag. Solveig har namnsdag igen idag, i onsdags i Norge och idag i Finland. Sa ja, det blir val fira ikvall igen for henne sa fort jag sager det till henne.

Ikvall kommer jag lagga upp bilderna fran fotbollen igarkvall. Och morten, fightsongen ar lam, men den ar ganska check anda, har den pa baksidan av min ena troja sa du skall fa lara dig den INNAN du kommer hit... Om...

Ha en underbar kvall!


2010-09-03
05:28:17

Fight song som någon efterlyst!
http://www.youtube.com/watch?v=Bm7WDKTKzdo

2010-09-03
05:19:39

Amerikansk fotboll
Usch vilken kväll! Kom just tillbaka från fotbollsmatchen uppe på dormen här i Atlanta. Det var en bra (?) match mellan Shoters och Panthers, men Panthers vann ju såklart! 41-7 tror jag ställningen blev till sist! Helt sjukt vilken atmosfär. Och jag som vanligt, fattade ingenting av spelet. Men jag lärde mig en sak, att hurra när alla andra gjorde det. Så det kan man ju kanske lära sig något på!? Knappast. Men det är en erfarenhet rikare. Nu har jag upplevt det också, amerikansk fotboll på college nivå. Najs. Det som var sjukast av allt var, att inne i dormen, där var knappt en tredjedel av alla platser upptagna, så jag trodde ju att det inte skulle va så mycket folk, men icke sa Nicke, där var hela Ålands befolkning och lite till, nämligen 30 276 åskådare. Hallå! Men man hörde inte heller vad man själv tänkte.
Förde det var det skola imorse som gällde, blev matte, engelska och geografi, enligt schema. Sen bar det av för lunch, sen blev det snabb visit hit till rummet för att byta om och gå till study hall för en dryg timme. Efter det gick jag nöjd och belåten till gymmet och cyklade i 60 minuter samtidigt som jag pluggade historia. Så 2 flugor i en smäll. Sen hem och duscha, ner och äta och sen knata iväg till fotbollen. Så så såg min dag ut.
Imorgon blir det skola, fys, golf och vila. Jag tror att vilan kommer lägligt. Månne man inte är trött imorgon kväll, hursomhaver så måste jag sova för vi har Qualifying 1 på lördag! Imorgon blir det bilder från matchen det kan jag lova!
God natt!

2010-09-02
02:37:58

Sports med.
Nu är jag hemma igen efter mina nya 2,5 timme i studyhall. Så nu är jag klar för idag. Tidigare än jag trodde, men det är också förståeligt. Jag skippa Geografin tills imorgon, det var så mycket...
På Sports Medicine idag så var jag och kollade knäet, hmmm... Men före det så var jag och kollade in 2 filmer och skrev på en massa papper som låter de göra en massa grejer om det händer mig något och det är ju bra, tror jag. Kollade in en film om hjärnskakningar och en som doping. Ingen av dom skall vara aktuella för mig hoppas jag! Så här såg mitt knä ut tidigare idag efter kontrollen,
Fint va?

Det är som sagt i förebyggande syfte, mamma och pappa vet vad det är det förebygger. Men jag kan meddela att det är knäets delar. Fick is på direkt från frysen så det var kallt, men den kilometer jag har att gå till rummet så hade hälften av isen smält så det var 50% vatten och 50% is när jag kom fram. Då är det varmt, ca 40 grader och inte som hemma, ca 7 grader. =P
Nu skall jag kolla in två avsnitt av timeout eller i alla fall ett, kanske blir ett annat program sen, får se vad jag hittar. Just det, köpte ju två böcker igen häromdagen så
Detta är mina nya familjemedlemmar till familjen GSU böcker hösten 2010. Puh...

Ha en bra förmiddag hemma, natt!

2010-09-01
22:20:40

Is
Just nu sitter jag på rummet med en ispåse på knäet, allt för att vi är i Amerika. Men det är inte något fel på mig! Det är bara i förebyggande syfte.
Nu skall jag snart gå i duschen och sen är det mat som gäller. Sen study hall!
Skriver mera sen.

2010-09-01
03:31:08

Inte avundsjuk
Har ingen fritid alls, eller ja nu, men nu är kl 21.20 så kanske inte så mycket fritid va? Börjar skolan antingen 8 eller 9 varje dag så det är tidiga mornar. Kommer just från Study Hall, inte en trevlig upplevelse, men 10 timmar i veckan, bläääää...
Blev en tuff dag, är ganska trött. Började med lektioner mellan 8-12.15 sen stressa ner på lunch, stressa till rummet efter 10 minuter fara iväg till golfbanan, träna lite, spela 9 hål (gick och bar klubborna i 30 grader, mums), sen stressa hem, snabb dusch, kasta i sig mat i freshman hall, stressa iväg till study hall och nu tillbaka. Så har min dag sett ut, är du avundsjuk? Var inte det, det tjänar ni inte på, jo för att jag får möjligheten till att stressa så mycket kanske!
Imorgon blir det återigen en jobbig dag med allt möjligt på agendan. Ser mest fram emot fysträningen som vi nu äntligen kommer igång med, jag har inte fysat sen fredags, känns inte bra. Jag vill fysa varannan dag om jag får välja... Så det är bäst att den är tuff som attan så det känns att man gjort något, annars blir det ett pass imorgonkväll igen, ensam.
Nu skall jag väl lägga mig ner och antingen sova eller fortsätta läsa. Jag gissar alternativ 1 men jag är lite kluven. NOT!
God natt alla kära!