Jenny Häggblom

2010-06-30
21:56:20

Caddie - check!
Nu är min caddie hämtad. Det är Hannes som är min caddie. Imorgon har vi start kl 9.00 så det blir en tidig morgon! Men det är bara bra det är då jag spelar som bäst!

Nu skall vi sova tror jag. Eller snart i alla fall! Sen jäklar när vi börjar imorgon.

2010-06-30
20:16:57

Arg? Nej inte mera
Spelade 79 idag med en trippel som avslutning. De som känner mig vet att jag skulle vara skitarg efter en sådan avslutning, men idag var det nya Jenny som klev fram och hade ett leende på läpparna. Jag var nästan förvånad själv. Men det är jag!

Var ner och kastade i mig lite mat och nu sitter jag på hotellet igen med en glass i handen. Bröllopsstrut hette den, eller heter för den är inte slut än. Skall snart fara in yill Stockholm för att hämta min caddie! Skall bli så jävla kul med caddie!

Men nu måste jag sticka! Tjillevippen!

2010-06-30
07:58:04

Svenne Banan
God morgon!

Vaknade för 35 minuter sen, efter en sjuk dröm som handlade om Svenne Banan, han kom till Rockoff och vi var där och rullade i berg. Helt sjuk. Jag skulle aldrig gå på hans rockoff-framträdande. Puh, never!

Nu har alla asiater och ungar försvunnit från hotellet så nu är det lugnt igen här. Skönt. Man fick ju tillochmed sitta och äta idag. Jag skall sticka om 2 timmar men innan det skall jag fixa lite grejs. Bagen skall packas med mera. Så jag har att stå i, i en kvart kanske. :D

2010-06-29
20:37:04

Teorin
Kollar in Älskarinnor på TV4 nu, är reklam, konstig tid... Men men, det är sak samma. Jag har inte gjort ett dyft nu, kanske kollar in fotbollen efter detta program. Skulle va kul och se 2 bra lag spela. Och sen kommer det ju inte fotboll på 2 dagar. Men då har jag två filmer istället. Kanske hittar en till sen till färjan hem, men det återstår att se, kanske får en caddie men det skall mycket övertygelse till det men det finns en dörr öppen.

Imorgon har jag start 12.20. Från ykkösteellä (first tee). Så det blir kanske en tidig morgon, dvs. om någon ringer... Nej men vi får se, måste i alla fall ner till banan till halv 11 så jag hinner äta.

Skriver mer imorgon, nu skall jag gå igenom banan en sista gång innan spel imorgon, gör alltid det. Går igenom hur jag vill spela banan, i teorin. Sen skall jag omsätta den i praktiken imorgon och torsdag och fredag.

God natt!

2010-06-29
19:34:41

Lyx

Har just lyxat till det lite. Åt en rejäl biff på hotellet. Blev inte shopping för jag fastna i den tråkiga fotbollen. Men jag har bars till imorgon så kanske jag måste göra ett besök där imorgon istället. Men biffen var god.

Nu skall jag kolla på segemyr.


2010-06-29
16:56:10

Vindstilla
Har nu vart och tränat i några timmar, inte så många men några. Jag var och tränade i alla fall. Det var så satans varmt så det var inte något nöje att vara där heller. Imorgon väntar de regn så kanske det blir kallare då. Men det står stilla där på klubben när man tränar, det är liksom inte mycket som vinden påverkar.

Var via och handlade på vägen hem och snart skall jag iväg till Skhlm och kolla in Stadium, måste finna någon form av energibars. Mina håller på att ta slut.

Kollar in fotbollen, och har läst en skvallerblaska. Läser sånt gör jag inte ofta så det är nästan så att man bör notera det mera men jag är inte så stolt äver det. Men trevlig läsning var det!

Tjopp

2010-06-29
11:19:44

Gym i bastun?
Jodå. Klev just ut ur duchen. Har vart nere i gymmet i nästan en och en halv timme. Det var varmt, men skönt. Varmt för att gymmet låg i bastun, liksom mellan duchen och bastudörren. Och skönt för att det var fint att träna igen. Men usch så varmt det var! Ujuj.

Nu skall jag göra mig i ordning för att fara ut till banan och träna lite, som jag skrev tidigare blir det närspel i fokus. Man vinner inte tävlingar på att vara solid från tee, man måste också kunna behärska närspelet. Så det skall jag ta itu med idag! Jag ser redan fram emot det. Varmt kommer det bli men jag är van från igår, Rohdos och Jakarta. Så, en dag med närspel here I come!

2010-06-29
07:55:47

Japaner,japaner,japaner
God morgon!

Här ringer Maria och väcker en kl halv 7 så jag har vart vaken ett tag nu. Tack Maria! Men nu är jag uppe i alla fall och är på gång, var just och åt frukost. Den var ok men där fanns ett annat problem, där fanns också en busslast asiater och en busslast amerikanska ungar som sjunger i kör. Så frukosten var full med ungar och galna asiater. Trevligt kanske ni tycker men kom hit så tycker ni inte det mera. Ungarna var livade som faan och asiaterna är som ni vet, foto-foto-foto och bryta-alla-hotell-lagar-som-finns-bara-för-att-vi-är-japaner(asiater).

Nu skall jag eventuellt kolla på en film och sen skall jag ner till gymmet om en timme drygt. Kl 9 går jag ner. Det blir perfecto. tror det blir en Falk-film nu för nyhetsmorgon är bara tråkigt på vardagarna.

Ha en bra förmiddag!

2010-06-28
21:22:11

Brassarna!
Även om jag skulle vilja ändra mitt tips står jag fat vid det. Tror fortfarande på 3-0 men jag skulle vilja höja det till 4-0 men jag tror brassarna drar ner på tempo lite om de leder med 3-0 inför slutminuterna. Heja brasilien, ni är bäst! Inget VM utan brasilien i final!

Jag skall ta mig från datorn nu och gå och lägga mig. Är ruggigt trött just nu. Somnar nog snart. Natt

2010-06-28
20:19:33

Äntligen internet
Nu!!! Äntligen har jag internet förbindelse. Efter en lång dag så har jag fått tag i en förbindelse. Puh.

Jag klev upp kl 6 imorse, båten gick 7.30. Framme 8.30. Bil ner till Skärholmen/Kungens kurva, och hotellet Quality Hotel Price Philip. Sova en timme =P. Fara till golfbanan, spela in på Botkyrka. Till hotellet igen. Äta och nu reality time. Så har min dag sett ut i stora drag. Det har vart rörelse hela tiden!

Banan är ok, ganska mycket KalleAnka hål, t.ex nian, ett korthål som går rakt ner, är 160 meter långt men det är också en höjdskillnad på 15 meter kanske. Sjukt. Man ser inte flaggan från tee ens. Hmmm... Men det är bara att gilla läget. Det är ju lika för alla. Man får se det så, men banan är ok, greenerna är snabba och vinden påverkar inte så mycket. Jag tror scorerna kommer krypa ner rätt så rejält.

Jag har tagit bilder på banan men kabeln är hemma så jag kan inte lägga upp dem men när jag kommer hem kommer det bli bildshow. Nu sitter jag på hotellrummet och kommer kolla när Brasilien krossar Chile i VM. Mitt tips är 3-0 till brassarna.

Imorgon blir det en träningsdag. Först gym på morgonen och sen golf på eftermiddagen. Främst närspel och puttar. Sen blir det nog en tur till Skärholmens centrum, the capital of shopping, eller vad nu reklamen säger.  

2010-06-27
19:32:49

Tävling
Kom hem för 30 minuter sen, har bara hunnit laga gröt. Vilket var gott! Puh. Kan ju berätta om tävlingen till att börja med. Jag spelade med Hannes P som partner. Vi spelade 43 poäng med 2 extra slag, helt ok. Eller jävligt bra! Vi hade 9 birdies, men tyvärr en dubbel och en trippel på kortet. Så vi komplettera varandra himlars bra. Trevligt var det absolut! Men vi hade som mål att göra 10 birdies, men tyvärr blev det ju bara 9 st.
Vi vann en sodastream maskin och sen en plakett, kul för hannes för han vann sin första tävling, men jag måsta hålla segertalet. Hm.. Men det gjorde mig inget, jag har hållit ett flertal så jag var inte nervös.

Nu om mitt knä, grejen är den att jag joggade i torsdags och på fredagen kunde jag inte röra knäet. Men efter is och bara jag kom igång var det ok igen. Så jag är helt återställd men jag har nu kommit till insikt att springa inte är bra för mig. Som sagt, inget är farligt men det var obehagligt när jag låg där. Man hann ju liksom se golfen försvinna ur ens liv och då föll det nästan en tår i ögat. Men jag hann tänka allt möjligt, obehagligt.

Nu skall jag ge mig av till rummet för att packa till Sverigeresan, jag åker imorgonbitti med båten. Sen kommer jag hem på fredag, så en hel arbetsvecka kommer jag vara bora! Men jag kan säga att arbetet är fint när jag är iväg på tävling. Golfa hela dagarna är inte helt fel!


2010-06-27
09:27:50

Solen skiner
Vaken. Trött. Träningssugen. Dessa 3 ord beskriver mig just nu. Fästingbetten kliar och solen står som högst. Det ena tar över det andra, kan man ju lungt säga. Jag har legat i sängen och dragit mig i en timme till efter frukost, så jäkla skönt alltså! Skönt att man hinner med det också ibland, för i veckorna är det träning som gäller tidigt, så man hinner hem till middagen.

Idag är det tävling, men jag tänkte fara och träna före det. Det är holmbergs får jag lov idag och Hannes bjöd upp mig, så vi skall spela tillsammans idag. Vi har start kl 14.00. Skall bli himla trevligt! :P Efter det är det hem och packa klart till Sverige, man åker ju imorgonbitti med första båten... Lite ledsamt för jag hade kommit in i träningen nu här hemma, men tävla en vecka är väl heller inte fel gissar jag. Nu skall jag i alla fall dra min kos till Kastelholm. Ikväll skriver jag om rundan och fredagmorgon.

Tjollahopp!

2010-06-26
21:08:27

Barkbåtstävling
Nu hemma från stugan igen. Vi åt lite middag och sen hade vi barkbåtstävling som utlovat. Jag kom faktiskt tvåa idag av 5 båtar, Totte vann, skräl!? Lite bilder från racet kommer här:


Min båt tillsammans med Tottes båt, men den var utom tävlan.


Min hemmagjorda båt, med "propeller" uppe i masten och näver som segel.


Övriga fältet i tävlingen. En bit bort.


Sen senare hade vi luftgeväret framme, fint va! Bra uppställning!

Ungefär vad som hände ikväll. Nu blir det lite fotboll och sen sova. Jag måste få sova länge inatt. Senaste två nätterna har vart korta. Imorgon skriver jag mera om vad som hänt som framkallade en tår igår morse.

Nattinatt!

2010-06-26
14:26:53

Från det ena till det andra
Nu är jag hemma igen, vart på träning. Och sist var jag med Alex på lunch vid minigolfen. Trevligt ställe, inte så god mat. Måste säga att det jag åt var ganska äckligt! Men det var pasta så jag får vara glad. Det blev presseningsträing på träningen, ganska skönt, ganska lite folk så tidigt, kom mera vid 11-12 tiden när jag var på väg tillbaka.

Så nu skall jag cykla på motioncykeln och kolla in vapenbröder samtidigt, vi kvinnor kan ju göra 2 saker samtidigt... Det blir alltså en Falk film igen, det är standard när jag cyklar. Det är liksom lagom mycket spänning i för att kolla i 60 minuter, alltså cykla i 60 minuter! =P

2010-06-26
06:55:28

Dagen efter
God morgon, så här dagen efter midsommar!

Jag gissar att flera är trötta och vilar halva dagen, men inte jag! Jag är nu på väg till Kastelholm. Just nu äter jag frukost, snart bär det iväg. Kul skall det bli, för det kommer bli presseningsträning majoriteten av tiden.

Men om jag skall hinna Alex i eftermiddag måste jag sticka nu!

Ha en bra dag!

2010-06-25
22:19:08

Midsommarafton - check!
Nu är det bara sova kvar, skönt. Klockan är inte mycket men jag är skittrött! Skall bli med glädje man får gå och lägga sig.

"Festen" är förbi, stången är uppe och jag är hemma och varvar ner. En lyckad midsommar igen, något kall men that´s it. Pratade med Alex tidigare, amerikanskan som jag skrev om tidigare. De kom hem hit på besök och jag måsta plocka fram engelskan ur rockärmen, lite ringrostig men på 4h imorgon kanske jag får igång den!

Imorgon blir det träna på morgonen, luncha med Alex och sen stugan och äta och ha barkbåtstävling. Totte skall va med så jag måste fila på modellen, Totte måste vara bra på sånt. Jag får drömma om båtar inatt, golf börjar bli uttjatat i drömmar, men ännu har jag inte vunnit någon major... Kanske snart! Faan om inte allt klaffar på banan, med svingen imorgon, då blir jag härsken. På mig själv, skriver mera varför imorgon. Den som väntar på något gott... =D

God natt!

2010-06-25
13:26:41

Snabb visit
En snabb visit hemma, är annars nere på stugan med mamma och pappa. Vi hade en barkbåtstävling just där pappa vann, jag kom tvåa och mamma sist. Pappa vinner nästan alltid sådana tävlingar, så även denna gång. Men jag kom tvåa trots att masten föll efter 3 meter, mammas kantrade iof efter 2 så jag var ganska bra... Sträckan var 27 meter ungefär, sen kantrade pappas också!

Nu skall jag ner igen, tro inte nu att jag åker 13 km ena vägen bara för att skriva ett inlägg. Nej, jag måsta hämta potatis, ketchup och senap hemifrån. Ingen hade tagit med det igår så jag måste åka upp fram och tillbaka och hämta! Hmm... Bilder från barkbåtarna och stugan kommer här inom en snar framtid, kanske redan ikväll! Får se hur sent det blir. Skall upp och träna imorgon så...

Nu skall jag åka 13 km igen och leverera varorna så vi får någon middag idag igen. Ciao!

2010-06-25
06:26:19

Vaken- men åter trött
Nu har jag sussat färdigt. Kunde inte sova längre än till kl halv 7. Kroppen värkte efter igår. Så nu när jag kommit igång är allt ok men då är jag ju trött på nytt! Nåja. Får se om det blir träning idag. Kroppen är slut. Jag tror det blir en lugn dag på stugan med mina föräldrar. Kanske kan fara ut på sjön en stund då istället.

Jag är duktigt sugen på att golfa, eller träna, men jag tror kroppen mår bättre av att vila lite mera ibland. Imorgon efter amerikanska mötet får det bli Kastelholm och spel istället. Tror jag just nu! Men inget är skrivet i sten ännu! Det är bara historian, när nuet är över.

Återstår som sagt att se vad som händer under dagen. Joggning blir det i alla fall inte mera! Det är ett som är säkert! =P

Glad midsommar på er!

2010-06-24
21:34:54

Snabb!?
Tebax efter joggingturen, disken men inte sömnen. Det senare skall inträffa snart! Blev en långlänk runt whiskeyvägen, nyåkersvägen och sen hem, alltså genom Eckerö golfbana. Hmm.. Men vägen är bra. Jag fattar inte, för när jag joggat den tidigare, har jag kapat av den 3 km och sprungit i 45 minuter, men nu med 3 km till då så blev totaltiden 45 minuter. Jag måste ha joggat snabbare, helt enkelt! Det är inte fy skam.

Nu skall jag tutta, sen skall jag träna igen. Men först skall jag smörja in mitt knä och blänga lite på televisionen, antagligen fotboll. Sen skall jag tutta!

Så sussi gott!

2010-06-24
18:57:46

Blinkers...
Nu: Joggning, Strax: diskning, senare: sova. Så ser min kväll ut just nu. Nu skall jag ut och jogga en timme om knäet tillåter, sen blir det diska, mot min vilja men mamma och pappa har farit ner till stugan och blir där över helgen så jag gissar att jag måste. Sen efter det blir det sova. Imorgon väntar ännu en träningsdag!

Vart i Kastelholm och slagit på rangen i 3 timmar, sen puttade jag i 1,5 timme och slog wedgar i 1 dryg timme. Blev med andra ord en okej dag. Och nu dessutom en joggningstur och mitt nya träningsprogram som jag fick igår. Måste ju testa det nu när jag fått ett, eller snarare två, men för olika träningspass. Skall variera!

Alltså, vem det nu är, Du/Ni behöver inte fingra på min bil. Jag vet den är snygg, snabb och dyr men ni behöver ju inte sätta igång varningsblinkersen. När jag kom till bilen efter träningen står varningsblinkersen på för fulla muggar. Hallå!? Varför? Inte var det jag iaf. Vem??? Jag blev duktigt arg på vem det nu var. Det är duktigt onödigt i alla fall! Vem det var, snälla be om förlåtelse. Det är onödigt som faan! Som tur var fanns det batteri kvar så jag kom hem men onödigt är bara förnamnet! Ahh. Men jag höll ändå humöret uppe trots att jag var arg, en pluspoäng till mig där!

Nej gud, klockan går, dags för länk! Tjollahopp!

2010-06-23
19:31:40

Smoothie

Vacker kväll igen. Man skulle vara på sjön varje kväll känns det som. Vilka härliga midsommarkvällar! Fick reda på i förmiddags att jag ska träffa en amerikanska som är på Åland ett tag, det är mormors bardomsväns barnbarn, eller Tuffe Lindströms någon släkting. Hon är 17 och snackar bara engelska, mormor vill att jag skall visa henna vad ålänningar gör på sommaren, men jag vat inte vad jag skall visa för någonting. Det enda jag vet är att förtära alkohol på nätterna invid lilla holmen, och det vill hon knappast se. Jag tror USA bjuder på det tillräckligt! Den som har någe förslag hör av er! 

Tränat sen kl 13.30 tills kl 19.15. Sen for jag hem. Ville inte mera, eller var trött! Nu skall jag sätta mig ner i soffan och dricka min smoothie som jag gjorde för ett tag sen, den har stått på kylning en 25 minuter nu så god borde den bli! Färsk frukt och mjölk är nanna! 

Ciao!  


2010-06-23
08:46:30

Sängen
God morgon!

Nu är man uppe igen då. Men sängen var nog skön imorse. Nu skall jag stryka lite kläder och sen skall jag sticka iväg till gymmet. Blir en genomgång med Åse där innan det bli kastelholm i eftermiddag. Skall försöka med mitt nya träningsprogram, om det blir godkänt med andra ord! Men det tror jag!

Klädsel idag kommer utan tvekan bli shorts och piké. Långbyxor är ett stort no-no idag! Igår var det liiite varmt med blåa polyesterbyxor!

Men nu, mot strykbrädan! Ciao

2010-06-22
21:59:23

Sjön och attityd
Blev en stund på vattnet med Totte och Johanna. Så jäkla fint och skönt. Fcick lite distans till allt, man är glad att man lever efter en sån tripp. Då menar jag inte att båten var osäker eller kaptenen var dålig, nej jag menar att man är glad att man lever för att solen var varm på en häll i Eckerö skärgård, med ett kilo vattenmelon där jag åt hälften. Såå himla vackert!

På golfbanan var det samma gamla vanligt, men nu FÖR SISTA GÅNGEN! Jag måste fixa lite grejer i min attityd som spelar avsevärd roll för mitt spel. Nej nej nej, jag skall INTE sluta. Det är det sista jag kommer göra i mitt liv. Jag vill verkligen spela, jag vill bli bäst i världen, jag vill regera golftronen i resten av mitt liv men för att komma dit måste jag ta tag i mig själv. Jag måste bli positiv, få självförtroende och hitta flytet. Sen snackar vi golf!

Så nu skall jag fundera lite och sen skall jag sova. Så allihopa, god nattt förr eller senare!

2010-06-22
18:18:58

Varmt

Hemma. Skönt. Varmt. Puh. Kom hem för en halvtimme sen, och nu vill jag med Totte ut på sjön. Skulle va såå kul och avslappnande.

Skriver mer ikväll!


2010-06-22
07:31:31

Piggelin
Nu bär det av till golfbanan för träning! Skall bli så kul så. Ser fram emot dagen mera än igår, det därför att jag är piggare. Jag fick sova längre inatt så jag är piggare!

Jippie!

2010-06-21
19:59:32

Sent
Nu är jag hemma igen, klev innanför dörren för ca 5 minuter sen. Puh vilken dag. Jag är helt slut så för mig resten av kvällen blir det soffan och fotboll, det är lagom hjärnversamhet för mig.

Blev mycket bunker träning och sen blev det en massa annan träning också. Måsta/godkännde att gå som fadder på tjejtouren, en tour jag spelade som liten. Den rundan tog 2h 50min så därför kom jag hem sent.

Imorgon blir det igen trännig, arbete m.m. Så jag måste vila upp mig tills dess!

Godnatt

2010-06-21
07:15:21

Tanken slog mig
God morgon!

Jag är på väg till Kastelholm för träning, men jag är ruggigt trött just nu! Försöker häva i mig lite frukost i alla fall så jag skall orka några timmar till lunch. Kanske skulle gå och bli spel idag? Ingen dum idé faktiskt. Men ett som är säkert är at bunkern är mitt andra hem idag!

När jag är ute och länksr så kommer man bort från vardagen lite och tänker inte så mycket, men jag fick ett ryck igår och började tänka på en massa som rör mitt liv, så det blev djupgående. Men det är inget som förändrar mitt liv utan bara en check-up grej som kom.

Idag kommer det nog inte någe mera sådana tankar. De var inte jobbiga heller men de var oväntade.

Kram

2010-06-20
18:31:47

"medicinboll"
Sitter ute i solen och snackar USA med mamma, lite känslor spelar in men det är något som kommer med resan. Jag är inte van med denna känslomässiga resa jag kommer göra i Augusti.

Var ut och länkade i eftermiddags. Blev en 6 km, knäet krånglar. Sen blev det ett efterlängtat styrkepass, med "medicinboll" som egentligen är en sten. Man tager vad man haver.

Men nu skall jag lyssna på en låt och sen blir det att njuta av en ledig dag, första på länge!

2010-06-20
12:58:20

Enkelt val
Nu är jag hemma igen och är utvilad och glad! Jag kom hem kl 2 inatt och somnade ganska snabbt. Idag blir det en ledig dag, men jag skall ändå ut på en länk ikväll.

Igår blev det en tråkig båtfärd hem men som tur är hade jag förberett med filmer så jag kunde kolla på det som tur var! Fanns lite bekant folk på båten men ingen som jag känner så bra att jag går fram och snackar med. Med bekant folk så menar jag från media! =P

Igår när jag rullade in på parkeringen på Pickala golf, fanns där kanske 10 bilar, alltså ganska tomt på parkeringen. Det fanns platser överallt. Men där stod en bil som jag bara kände att jag inte kunde förbise Audi TTn som stod där. Jag rullade in brevid den och var glad. Kanske därför jag spelade så bra!?

Så här såg det ut:



Nu skall jag kolla in konserten från i fredags, inför bröllopet. Skall kolla med mamma.

Ha en bra eftermiddag!

2010-06-19
20:44:56

74 med en bitter eftersmak
Står på internetcafé på båten, äntligen på väg hem! Jisses vilken lång dag det blev. Började redan i går kväll med att jag inte fick sova. Sen när jag väl somna efter kl 12 så blev det inte mycket sömn för sen skulle jag upp lö 5.50 för spel kl 8.20. Jag kan erkänna jag var trött när jag vaknade.

Golfen sen gick bra, bortsett från 2 sista hålen. Jag lyckades till och med åstadkomma en eagle på ett par 4. Kors i taket, jag slog i en wedge från 67.5 meter. Det var trevligt, sen svarade jag med en bogie på följande. Men men jag hade 2 eagle chanser till men det blev bara birdie. Slutade på en 7-10 plats, så slutligen ingen bra tävling resultatsmässigt.

Var till Aura golf när jag kom till Åbo. Det var tomt där, bara gamlingar från vasa som försökte spela golf i regnet. Jag menar, sist jag var där var det massor med svenska och finska proffs där som tampades om en titel som slutligen Kaisa tog hem. Liten kvalité skillnad kan man tycka! Sen satt jag i hamnen i 2 timmar och kollade på Beck. Trevligt men obekvämt. Skall kolla klart den snart men först måste jag berätta om typfinnen och hans fästmö. Han håller inte etikettsregler, dricker öl och käkar burgare. Hon fnissar åt allt, mejkar sig emellanåt, drcker vatten och käkar hällsosamt. Men ändå älskar de varandra, är inte finnar goa?! Hmm...

Inatt skall jag sova och sen imorgon kommer det bli en jogg men inte mycket mera, har golfat varje dag i nästan två veckor nu. Kanske kan behöva ett break på en dag!?

Kram =P Och grattis Viktoria och Daniel!

2010-06-18
20:33:20

Låt
Har hittat en sjukt bra låt som beskriver mig i refrängen! Precis så känner jag just nu

http://www.youtube.com/watch?v=2mUgKZeqreA

(Låten spelas på yle x3m)

2010-06-18
20:26:55

Back in reality
Back in reality! Spelade 80, barkade ordentligt med 9 bogies. Imorgon ser jag dock fram emot, jag har allt att vinna, inget och förlora! Nu skall jag lägga mig ner i sängen, gräva ner mig där och sova på saken. Har troligtvis start kl 8.40 imorgon.

Kom från maten just, har bara vart i duchen och sen suttit vid datorn. Imorgon blir som sagt en tidig morgon så nu är det bara att sova. Kanske borde packa, sticker ju hem imorgon trots allt! Vore en bra idé.

Öita som finnen sa!

2010-06-18
07:53:08

En häxa på hotellet
God morgon!

Nyvaken, nyäten och ny-spelsugen. Det kan man säga utan att ljuga! Jag ser fram emot dagens runda, vi går från 10an och det blåser, men jag sa just högt för mig själv att man skall kunna spela under par ändå fast det blåser. Så det siktar jag på idag!

Var just ner till frukosten. Det jobbar en "gammal" dam där som ser ut som en riktig hagga, sån som man tror att i sitt tidigare liv vart en häxa. Det är sant. Krokig rygg, svart stipigt hår som börjar bli grått och en allmänt sur attityd. Jag börja småskratta när inget gick som hon ville, då blev hon rosenrasande. Typiskt för en häxa i min fantasi!

Jag skall sticka till banan om 2,5 timme, så jag vet inte vad jag skall göra nu. Kanske lösa korsord?

Kram

2010-06-17
19:26:47

All american night
Blev en tur till en restaurang i stan, trodde det skulle bli ett säkert kort, nämnligen rosso men när gpsen visade fel så fick det bli chico´s istället.



En amerikansk retaurang, och faktiskt tro det eller ej, men jag kanske gör ett återbesök imorgon om inte annat komms på under dagen. Efter middagen blev det en tur till smarket där jag köpte en ask med blåbär. Men bären är så mycket växthusodlade så man inte ens känner smak av dem. Men stora är det, större har jag bara sett i USA eller utomlands i alla fall.



Blev en helt amerikansk kväll ikväll men what the he..., I don´t care. Imorgon har jag start kl 14.00 från 10an, så det blir en välförtjänt sovmorgon!

Goten natten!

2010-06-17
17:16:26

Lugn
Först nu har jag en stund där jag sitter ner. Jag spelade då på förmiddagen/eftermiddagen, rundan tog nämnligen 5 timmar... Sen så tränade jag lite på banan, for via Citymarket och sen kom till hotellet. Där var det upp snabbt på rummet utan och somna och ner i gymmet. Så nu har jag vart i gymmet ett tag men det var bara skönt det!

Rundan då, jo jag spelade ok. Slutade på 72 slag, dvs på par. Vi spelar Park så den som spelat Pickala GK så kanske har spelat Park. Det är en öppen banan som vinden lätt påverkar i endera riktning. Oftast blåser det från norr. Jag gjorde 5 birdies, 5 bogies och resten par.

Nu snart skall jag söka upp ett trevligt matställe, och tro INTE att det blir hese, mcD eller någe sånt, nej det blir ett gediget ställe med bra mat! Jag har korsord med mig så jag blir inte uttråkad, även om jag är själv!

Hoppalong

2010-06-16
20:46:30

Otur - igen
Sköna sömn kom till mig snart! Jag är trött, natten var som sagt en upplevelse av dess like. Kom från middagen just, blev en sallad iom att de inte hade mera, trodde jag. Tills de kom fram på andras bord hamburgare m.m. vilket jag INTE såg på menyn. Ibland blir man grundlurad alltså! Så tyvärr blev det en glass efteråt, syndare! Imorgon blir det dock gym och länk efter rundan.

Spelet flöt på ok, men jag var ju trött så jag orkade inta slå så noga. Spelade med 3 trevliga finnpojkar. De såg till och med ok ut... Men nog skall ju allt hända mig. Det finns 1) ingen strokesaver till banan, fanns för 3 år sen, men inte mera, 2) 2 vägbyggen på vägen till banan, tar ca 5 minuter extra bara därför, 3) ingen vidare mat här då. Så nog skall detta funka fint också!

Men nu skall jag i duchen och sen skall john blund komma till mig och söva mig!

Kram

2010-06-16
10:04:19

Hytt
Kom just till hotellrummet, städteamet städar i korridoren och jag siter och halvsover i rummet. Skall snart sticka till banan, men först skall jag leta upp citymarket, måste hitta powerbars snart. Mina håller på ta slut. Dessutom skall jag inhandla allt för tävlingen.

Inatt har man ju sovit som man har, alltså inte bra. Jag fick en hytt där prsonalen hade rum vägg i vägg, vilken innebär att man hela tiden fick höra dem gå in och ut hela tiden, nyckelknippor som prasslade och dörrar som smällde igen. Sen som pricken över i fick jag hytt exakt nedanför diskot, vilket innebar att jag hörde musik till kl 2 plus att folk dansade. Det dunkade i golvet. Men det är inte värre än att en natts sömn försvann och tävlingen börjar imorgon, bra start på resan!

Nu skall jag snart göra mig iordning för träning och inspel.

Solong!

2010-06-15
18:42:31

Bastu - en förträngd njutning
Herregud vad man mår bra efter bastun. Jag kom hem för en dryg timme sen och kastade mig in i bastun som var varm, jag var nämnligen stelfrusen nästan. Så nu är man mjuk och trött, men mår mycket bättre, man blir liksom lättare men ändå tyngre. Nåja, blev en bra dag med massor av träning, en match mot Nicholas som jag vann med 4-2. Spelade faktiskt på par på front nine på slotts. Riktigt nöjd faktiskt!

Nu skall jag chilla, kolla fotboll, fixa bilen i ordning, lägga kläderna i väskan så jag inte glömmer något. Allt är nog redan i iofs men alltid är det något som jag impuls sätter ner i väskan i sista sekunden. Det är så sköönt att ha allt klart redan! 

Imorgon blir de inspel kl 16.20 eller liknande, men jag skall fixa allt före det, så jag inte behöver handla på vägen tillbaka efter rundan sen. Dessutom kommer det bli mycket närspel imorgon! Greenera när AO!

Kram 

2010-06-15
07:23:29

Fotboll
Skall sticka till Kastelholm. Igår kollade jag in min hela fotbollsmatck från VM och det blev Italien-Paraguay. Italien hade bästa spelet hela tiden men Paraguay fick in ett mål lite på tur tycker jag. Så orättvist resultat blev det.

Allt är packat för Finland så jag kan umgås med familjen hela kvällen sen, skall bli skönt, nu när jag verkligen är hemma några timmar innan nästa tripp.


2010-06-14
19:24:18

Nyklippt
Nyklippt och glad, men trött. Jag är lite tröttglad tror jag, skrattar åt allt och alla. Skall bli skönt med sova sen. Packningen för Finland är strax klar, väntar på kläder från torkskåpet, men annars klart! Så jäkla skönt, då kanske jag hinner med en länk imorgon istället för att packa då!

Imorgon blir det träning för hela slanten. Skall bli najs, jag längtar redan dit. Hoppas det blir fint väder imorgon, orkar inte med regn och blåst blandat med dimma. Det är bara jobbigt!

Ha en bra natt! Tjollahopp

2010-06-14
15:24:06

På G
Nu är min dator igång igen, första gången sen i lördags. Det är ovanligt! Men nu är jag här igen efter en låång dag med lite sömn. Men jag har trots allt inte vart för trött, först nu sätter tröttheten in men nu är jag speedad för jag måste tvätta och packa för Pickala imorgon. Imorgonkväll sticker jag med färjan till suomi igen.

Blev träning imorse, 9 hål på slotts och sen träning. Kiropraktor har jag hunnit med, klippa gräs hos momme och handlat. Så jag är nog på G. Även om jag är sliten. Ikväll skall jag klippas och sen skall jag stryka kläder.

Kram

2010-06-14
07:25:50

Tidigt uppe
NU undrar ni säkert vad jag gör uppe så tidigt, men det finns bara ett svar på det. Jag skall åka och träna! För sen i eftermiddag skall jag till kiropraktor. Behöver egentligen inte fara dit men jag gör nog det i alla fall.

Igår var sista dagen på tävlingen, Kaisa Ruuttila vann på 3e playoff hålet. Hon vann andra tävlingen irad men det är hon värd, tror jag. Själv slutade jag på en delad 37e plats med resultatet 79,79,77 på scorekortet. Noterat är dock att +17 var på sista 5 hålen alla rundor. Så utan det så skulle det vara bra. Jag skall nu kanske träna mera eller spela bättre. Alltså fysträna för att hålla fokus uppe, även om jag var 110% fokuserad hela tiden! Jag håller på bearbeta mina missatg i tävlingen på ett nytt sätt så jag kanske kommer på det! 

Men nu skall jag sticka till Kastelholm! Solong! 

2010-06-12
19:46:56

Korsord
Sitter och löser korsord. Har tråkigt igen ikväll, men meri ikväll iom att ak for just hem. Hon missade cutten och jag klarade den. Så nu är jag ensam kvar här och väntar på morgondagen. Måste gå och lägga mig snart för jag är ganska trött och skall upp tidigt imorgon. Kl 8.03 har jag start.

Så nu skall jag korsa vidare och sen sova! Natti natti

2010-06-12
08:37:10

Kissnödig
God morgon kära vänner!

Här sitter jag nu igen, i regnet som pissar utanför. Någon av högre rang har druckigt för mycket vatten och är nu kissnödig så det regnar! Kul!

Skall strax sticka iväg till golfbanan för att värma upp och käka lite. Jag går kl 12.10 idag så jag hoppas det slutar regna tills dess!

Ha en bra dag hemma!

2010-06-11
16:10:55

Åbo-runt
Nu har jag kommit tillbaks efter länken, blev runt ån ett varv. Var borta 40 minuter så det blev en bra länk, inte såå lång men dock. Blev längre än planerat för när man kommer till rödljus så fortsätter jag för jag vill inte vänta någonstan. Så på vissa ställen blev det lite längre men det är bara bra!

Nu härnäst väntar mat och sen sängen tror jag. Vet inte om jag skall hitta på någonting ännu idag, klockan är ju inte så mycket men jag är inte den som shoppar. Så jag tror det blir en lugn eftermiddag på rummet! AK är till Ikea så jag är dessutom själv här.

Imorgon skall jag gå ut och krossa banan! Jag har inte någonting och förlora, bara allt och vinna så nu skall jag vinna!

Kram

2010-06-11
14:43:50

Ajabaja
Hoppalong!

Vilken dag, ingenting studsar min väg och sen när det gör det då är det något jag inte kan sätta fingret på som jäklas. Inte är sådana dagar roliga inte. Jag är otroligt besviken på mig själv just nu. Ledsen. 

Men jag skall inte deppa så mycket, imorgon är trots allt en ny dag! Nu skall jag ta mig i skinnet och fara ut och jogga. 

Skriver mera ikväll! 

2010-06-10
18:59:42

Mat till överflöd
God kväll!

Vart till Amarillo och käkat, blev chicken pasta. Nu är vi tillbaka på hotellet, anna-karin ser på film och jag kollar topmodel av alla program. Fattar inte hur det blev så... Hm.

Blev en sväng via butiken också för att införskaffa i mat till banan, så nu har jag med mig en del. Förhoppningsvis skall det vara slut på sändag men jag tvivlar, det brukar inte bli så och nu har jag massor med mig så vi får se. Jag ser iallafall fram emot imorgon, så gott kommer jag sova. Även om det är 29 grader här nu. AK sa att det finns lappar i hissen om att luftkonditioneringen är trasig och att det kommer komma en ny från frankrike om 3 (!) veckor. Har inte jag tur så säg! Herregud vilken mega otur jag jämt skall ha! Alltid är det någoting som sker varje tävling!

Nåja, inte knäcker det mig inte. Det blir förbränning på hög nivå bara! Men nu skall jag lösa korsord igen!

Kram

2010-06-10
15:07:43

Great shots
Nu är jag tillbaka på det varma hotellrummet efter 5 timmar på träning. Så nu är jag klar för dagen, så jag väntar på Anna-Karin och sen så sticker vi/jag iväg till Mylly och kollar runt lite. Jag måste köpa mat till bagen och en nagelklippare. Håller på bli tokig på mina långa naglar.

För att fördriva tiden så blir det vanligtvis korsord eller youtube. Vi får se vad som lockar mest. Igår fördrev jag tid med youtube, då hittade jag detta klipp som var skojjigt. Kolla slag 3, Bernhad Langer. Det är inte illa! http://www.youtube.com/watch?v=VkB5bp3mybA man skall kunna planera sina medspelares bollar.

Ha en bra eftermiddag! Kram

2010-06-10
07:56:26

Aura Å
God morgon!

Jag har vart vaken ett tag, har vart på morgonjoggning runt ån ett varv. Anna-Karin for före åtta och jag klev upp 8. =P Lyckos mig!

De bygger ju om en bro här efter att den rasade ner i ån, men den ligger kvar, ovanför ytan men den har inte något fundament under så klart den rasat. Bron är självfallet avstängd så min länk fick läggas om men jag misströstar inte!

Idag skall jag strax iväg och träna till banan, men jag tänkte vänta tills pro-am tävlandena gått ut för sen är det lugnare på övningsområderna. Måste träna puttning och närspel äverlag. Det kommer bli AO under tävlingen. Så jag ser fram emot dagen! Sen ikväll kanske det blir ett besök till Mylly men det får vi se då!

Hoppalong!

2010-06-09
18:46:44

Middag
Hoppalong!

Kom alldeles just in till hotellrummet igen efter en middag med min tränare Niklas. Trevlig sådan. Anna-Karin ansluter just till rummet och vi blir således två. Undrar om det kommer någonting bra i televisionen ikväll eller om det är film som gäller. Kanske skulle gå tillbaka till r-kioski och kolla efter en bra film. Mina börjar bli tråkiga efter några resor, man ser ju alltid på samma filmer om och om och om igen! Vi får se vad som sker.

Nu skall jag kryssa lite i alla fall!

Kram

2010-06-09
15:55:03

Tillbaka i hetten
Tjemare tjenare där hemma i stugorna!

Jag har just kommit från golfbanan, körde just lite fys här på rummet som är sjukt varmt. Så nu väntar duchen! Skall bli riktigt skönt!

Blev en låång dag på banan idag, vi spelade in på knappa 5 timmar. Bollen framför var överallt och sen när de väl kom till green så tog de såååå lång tid på sig. De var verkligen omständiga! Ojoj. Men nu är jag klar för dagen och glad är jag för det! Nu skall jag och käka om en timme ungefär och sen skall jag via en butik och kolla om man får någon mat till banan.

Men nu måste jag in i duchen, håller på svettas bort här!

Kram!

2010-06-08
16:55:00

Viking igen
Just nu står jag på internet, har betalt 2 euro för att vara här en kvart, nästan. Sjukt att viking inte skaffat trådlöst hit ännu. Jag blir arg när det är dessa båtar jag åker mestadels. Jobbigt är det men man får leva med det.

Jag har kollat film och löst korsord hittills, skall strax införskaffa i lite mat nere i caféet. Orkar inte och vill inte käka uppe i restaurangen. Det är inte den nyttigaste maten och jag skall igen nu käka nyttigt, blev ett litet uppehåll i allt firande när tårtan blev kvar men annars har det vart nyttigt! Tacka gud för det! =P

Ikväll blir det nog sängen som gäller. Jag är trött redan nu, så jag kommer sova gott inatt. Tror inte jag sovit ikapp studentnatten ännu... Imorgon är det inspel som gäller plus träning för att känna till banan bättre, speciellt greenerna. Kommer bli mycket träning på dem imorgon. Men nu mat!

Ps. Bara pensionärer här så gaggig blir man bara därför.

Kram!  

2010-06-08
11:50:24

Stress
Kom just hem efter en ny tejpning av min axel, och nu bär det strax av till Åbo för Felix Finish Ladies. Jag är pepp just nu och ser fram emot att spela med min nya spelplan. =P

Håller på att packa det sista. Har lite problem med klädvalet men jag gissar att shorts och t-skirt är ok. Vet inte hur vädret i Finland är men jag har ett par shorts med mig i fall om att. Har ännu inte spelat i shorts iår så vi får se.

Nu kan jag inte sitta här mera. Måste fixa allt nu! Heippa

2010-06-07
08:58:59

Bilder från studenten
God morgon!

Vaknade för 45 minuter sen av att telefon rang, men jag kunde ha sovit i en timme till känner jag... Hmmm... Men nu är jag vaken och på benen, snart bör det av till staden för ett besök på skolan, ams och posten. Så najs skall det bli!

Nu kommer det lite bilder från min examen i helgen, mamma var snäll och tog lite bilder på mig!



Årets studentkull, innan programet började!



Jag får min efterlängtade mössa! Och en kram av Törni.



För vi har just blivit studenter!... Min klass 3a.



Gyrids tal till oss!



På skolgården efter utsläppet!



Grabbarna grus på festen hemma hos oss.



Med alla gäster närvarande försökte jag mingla runt lite med skumpa i handen!



Tottes ena gåva till mig, den är sååå gullig. Jag är 3 månader och han 3 år. Riktig syskonkärlek!



En nybakt student! Jippie!

Det var bilder från dagen, från natten vågar jag inte visa bilder, sen har jag inga heller. Kanske det kan komma upp någon senare! Om jag vågar visa.

Men nu skall jag äta frukost och sen bär det av till golfbanan via staden.

Kram!

2010-06-06
15:10:59

För jag har tagit studenteeeen, fyfan vad jag är bra!!!
God dag!

Vilken natt, helt sjuk! Började med dimmission på Baltichallen, där jag fick min fina mössa! Så då blev jag student! Jippi! Sen bar det av med minibuss till skolan via stan och från skolan blev det utsläpp med skönsång. Så lite hes i halsen är man idag. Hemma sen efter utsläppet så kom släkt och vänner och firade min student, TACK ALLA SOM KOM! Det smälter i mitt hjärta att ni ville uppvakta min student! =P

På kvällen blev det middag på Mariepark, där fick vi en god middag med gott sällskap! Klassen en sista gång, love you! Efter middagen bar det av en stund till Hanna, sen blev det arken till de stängde. Med olika händelser där, men jag kan meddela er att Arken INTE är mitt place. Jag gillar inte den typen av jippon, tacka vet jag golfen! Trevligt sällskap var det på krogen i alla fall!

På småtimmarna blev det "frukost" hos Mickis. Lite smörgåstårta, så sen var man varm, för försommarnatten var inte varm kan jag meddela. Efter det, blev det en sväng till Lilla holmen där jag fann lite klasskamrater som jag tillbringade resten av natten med. Klockan 07.00 var det bara att korka upp champagnen och dricka en redig frukost. Riktig champanefrukost. Trevligt men sjukt kallt. Efter det blev det bil hem, nykter (!) med Johanna och Totte som kom bakis i bilen. Han var full på riktigt igår, men han var ju social så det störde inte mig, sen bjöd han också så inget att klaga på i alla fall.

Men nu, efter 4 timmars sömn här hemma så är jag vaken och nu så blir det mat sen blir det en sväng ut till Kastelholm. =P Jag måste träna lite och testa axeln.

Ha en bra dag! Love YOU all! <3

Kram


För vi har tagit studenten,
för vi har tagit studenten,
för vi har tagit studenteeeen,
Fyfan vad vi är bra,
fyfan vad vi är bra,
fyfan vad vi är bra,
för vi har tagit studenten,
för vi har tagit studenten,
för vi har tagit studenteeeen,
FYFAN VAD VI ÄR BRAAAA!

Kunde man höra skalla i staden hela natten, så du som inte kunde sova, förlåt, men vi har knappast röst nu heller så. Är vi lika då??

2010-06-05
08:04:34

STUDENT
God morgon!

Today is the day! Jag blir STUDENT!!! Kommer bli askul, just nu väntar jag med spänning på dagen. Håret är fixat, kläderna skall strax tas på, sen är det fest som gäller! Najs!

Ha en underbar dag allesammans!

2010-06-04
19:17:43

Snart smäller det
Hello!

Nu är vi igång igen, med städningen alltså. Eller mamma har vart hela dagen, dukitiga mamma! =D Själv har jag tränat, fått axeln tejpad och övat. Senast tränade jag fys i en dryg timme. Så vilken dag alltså! Nu skall jag ge mig ikast med någonting som jag inte är hemma på men kanske blir efter detta! Skriver sen vad det blev och resultatet.

Snart är det dags för examen för er som det undgått. Härligt och spännande skall det bli! Fick redan en fin ros av min gummor i Sverige. Tack Ylva för den! Men nu skall jag finnisha för denna gången!

Heippa

2010-06-04
07:41:25

Träning
God morgon!

Vaknade för en knapp timme sen och nu har jag käkat frukost och fixat allt för dagen. Skall bli en bra dag bara jag kommer igång snart! Skall sticka till Kastelholm om en liten stund. Kommer bli en dag med träning fram till kl 15 sen så kommer jag sticka in till stan för övning till studenten. =P

Men nu skall jag fixa det sista innan jag sticker. Solong

2010-06-03
18:22:24

Ojojoj!
Vilken dålig uppdatering. Nu är det så att jag har tränat lite och sen så har jag städat här hemma. Nu är jag mitt uppe i städningen här i mitt rum.

Annars har det inte hänt så mycket! Idag så var jag på friluftsdag hos Törni och snackade minnen och framtid lite i hans trädgård! Trevligt. Efter det var det fotografering på Alandica inför studenten som ju är på Lördag. Detta är insane. Jag har inte fattat ännu att jag faktiskt blir student!

Nu måste jag damma min matta. Kram

2010-06-02
07:41:17

Vaken
God morgon!

Nu är jag vaken igen, vart på en promenad och kört ett kort och lätt fyspass. Kanske hinner med ett lite tyngre ikväll. Nu blir det vila lite och sen skall jag iväg och käka och sen skall jag till Kastelholm! Yippie!

Hei

2010-06-01
21:38:16

Lugna kvällen...
Nu har jag vart lite piggare igen en stund så snart somnar jag här. Blev en lugn kväll med bastu och klädprovning. Så nu är jag trött. Imorgon blir det en promenad och sen blir det golfbanan. Jippie!

Men nu sova!

2010-06-01
13:19:45

tråååååkigt
Vilken tråkig dag jag har!!! Alldeles jättetråkig! Men men.. jag får underhålla mig själv genom att kolla film eller tänka golf. För golfen kan jag inte släppa helt. Jag drömde till och med inatt att jag golfade i snö visseligen men ändå!

Blev inte golfbanan ännu, knappast ikväll heller men jag vill åka men kanske borde vila en dag till. Man vill ju trots allt vara frisk på lördag!

2010-06-01
09:52:35

En magisk keps
God morgon!

Nu får jag sova längre på morgonen, men det kan ju bero på ren trötthet och sjukdom... Men jag är lite lycklig faktiskt! Nu skall jag strax iväg och träna lite till Kastelholm, jag känner att jag är piggare idag så kanske jag orkar träna i några timmar, blir bara en halvdag för jag vill bli frisk så fort som möjligt!

Vi städade halva huset igår kändes det som, eller hallen i alla fall. Jag tog på mig ansvaret att gå igenom alla kepsar som vi har, jag kan ju meddela att hälften slängdes. Men bland dessa närmare 50 kepsar så hittade jag en som jag vunnit någon gång på juniortouren i Kastelholm, en Magic-tan keps:



Jag kan ju gissa vilken tävling det var jag vann den i, och varifrån den kommer! Hmmm...

Men nu skall jag göra mig i ordning för att sticka iväg, tänkte äta där idag tror jag. Frågan är bara har de någonting lättsmält?

Kram