Jenny Häggblom

2010-03-31
08:57:07

Hello!

Nu sitter vi här. Nere i solen och har det bra! Igår var en lång dag med mycket händelser. Vi flög från Stockholm försenat så vi fick springa i Madrid när vi kom dit för att hinna med planet, vi fick alla grejerna med dock. Sen tog vi hyrbilar och for iväg till hotellet, Estrella de maar. Så nu sitter jag trött i mitt rum och ska snart gå ner och käka. Mörten och jag var på en länk ner till hamnen idag och kollade in båtar, de var inte i min prisklass kan jag intyga! Jäklar va fina. En sk flachback till Sotogrande ifjol där de var i samma prisklass. Sen körde vi lite styrka på en klätterställning och sen stack vi tillbaka till hotellet.

Men kvällen  igår var jobbig, jag måste sova i en soffa som vi drog ihop, men kanten var STENHÅRD och soffan för KORT så jag har inte sovit bra idag, ett under att jag sovit alls faktiskt! Men men inatt skall jag försöka få sova i en säng för mina rumskamrater är kortare så de kan få sova i soffan. Annars var det inga bekymmer med den men den passar INTE mig! Så enkelt är det!

Kollade in de preliminära resultaten från matten och jag hade relativat bra poäng ännu, men sensorerna är kvar då!

Men nu ska jag ta mig ner till frukosten med mina rågbröd! Börjar bli kallt här. Men solen skiner och det blir nog varmt idag! Tar shortsen med i bagen för säkerhets skull! Har långbyxor just nu!

Hade!


2010-03-29
17:15:41

Pepp- ett måste-säga-för-att-det-är-modernt-uttryck!
Hejsan!

Nu är jag på väg äntligen, ska kolla in olika knep för att hålla er uppdaterade på vad som händer. Kommer bli svårt att ha tillgång till internet hala tiden.

Men imorgon bär det iväg, och jag är mer laddad än någonsin faktiskt. Även om jag är sjukt trött nu så är jag pepp! (Vilket fult ord pepp är...) Så nu ska det bli skitskojj att sticka iväg, och jag lovar, jag kommer inte sakna vädret hemma! =P Oberoende väder där nere kommer jag inte längta hem direkt. Det skulle vara av andra omständigheter då men det ska jag inte tänka på nu!

Idag fick vi reda på de preliminära resultaten i Hälsan, vet inte vad jag ska säga men jag kan inte bli underkänd i alla fall... Då ska sensorerna rätta mkt annorlunda än lärarna. Meddelar resultat senare om jag vill.. Eller kommer ihåg!

Idag har jag tränat igen, joggade 5km och körde styrka här hemma efter det. Så jag börjar bli mosig i kroppen och så körde jag rygg ganska hårt så den värker lite nu men det är bara ren och skär träningsvärk. Ändå är den värken den bästa värken för då känns det att man gjort någonting. Men nu ska jag packa klart det sista, även om jag breakar vikt-gränsen med 8 hekto så måste jag ha med allt, speciellt om man ska bli en bra golfare!

Heippa <3

2010-03-28
13:32:08

passiv tv-tittning
Sitter här i soffan och kollar på skidskytte från Kh......, någonting. Vet inte hur man uttalar eller skriver namnet men det ligger i Ryssland.

Imorse var jag och sprang 55 minuter på skogsväg, sen så har jag jobbat hos mormor med att tvätta lampor, hur kul nu det var... Men det är gjort nu i alla fall.

Funderar på om jag skulle gå och läsa lite i Snabba cash, en bra bok måste jag säga... Sen ska jag på träning om 1 timme.

Hejjjj...

2010-03-27
18:33:42

Feelis för spel igen
Hej igen

Herregud vad jag är dålig på att blogga. Skulle skicka iväg ett inlägg igår från mobilen men det gick uppenbarligen inte som jag ville. Men nu är jag här!!!

Nu är det inte långt kvar till Mallorca resan. Jag är sååå taggad så det finns ingen som är mera taggad. Bara det inte går till överdrift. Men det är nog ingen risk tror jag. Jag var ute och slog igår så det känns bra. Nu är det finslip av detaljer kvar sen är det bara att ryka på! Eller heter det något annat??


Nu är bilen från EM men den duger, den ger feelis!

Men imorgon skall det tränas så kroppen inte kommer kännas, hoppas jag! Jag ska träna nu två dagar för sen på tisdag så måste vi ju vila då vi ska flyga iväg till MALLORCA! Så det är pressa det sista nu innan träningslägret.

Alltså jag längtar så till säsongen nu så det finns inte längre. Snön smälter ju inte mera, skiten ligger ju bara kvar och jag som inte vill ha den kvar, jag vill inte in i Bollhalla igen imorgon, men iof kommer det kanske bli sista gången, annars hinner jag säkert med ett pass på måndag.

Men nu ska jag kolla tv och chilla för jag har jobbat hela dagen även om det kanske inte synts men vi har fått en trerätters av mig idag så jag är lite stolt. Dessutom blev det gott, vilket ju var en bonus!

2010-03-24
18:41:53

Nu ska det tränas som bara den!!!

Latest update were to many days ago...

Men nu kör jag igen. Kom just hem från en lång promenad med mamma. Nu ska jag trappa upp på det hittills "lugna" träningsprogrammet. Nu ska jag toppa formen. Nu ska jag trappa upp träningen på alla plan. Nästa vecka blir en bra början för golfen. Då när vi är på Mallis. Men imorgon ska jag verkligen steppa upp träningen på fysfronten. Jäklar vad fit jag ska bli.

Nu är studentproven ÖVER!!! Jag är en fri människa, om nu allt är ok. Men det borde det vara. Måste skriva godkänt i allt det är allt.

Men nu ska jag läsa lite golfpsykologi av Bob Rotella, Golf is not a game of perfect.

See ya!


2010-03-21
19:16:21

Skadan som förändrade min säsong helt och hållet
Helloj

Sitter här hemma och deppar i princip... Tänker på allt möjligt, bland annat landslaget, på skolan, på golfen och Mallorca-resan. Sjukt. Det värsta av allt...allt hänger ihop. Det är skola som skall vara borta ifrån, då man åker till Mallorca, där man skall spela en golf som inte finns på denna planet (knappast i vårt solsystem, känns det som), då man ska veta om man är med igen i landslaget för att eventuellt kunna bära förbundets bag så man vet inte hur detta kommer sluta. Bara en grej vet man. Det kommer bli skoj. Sist, alltså ifjol, hade vi jättekul trots min skada som uppkom bara någon vecka innan. Sen gick det ju inte så bra. Men kul hade vi i alla fall.


Runt min skada var det då ingen cirkus men sen blev det. Jag skadades i Spanien efter en tävling som jag spelade helt ok i. Den 30 mars fick jag skadan i bunkern, i ryggen. 
Jag var anmäld till en tävling i Skottland som jag fick avså i sista sekund, 2 dagar före avfärd fick jag beskedet att jag inte skulle spela, ifall det skulle försvåra återhämtningen. Så jag fick fixa och trixa med ett papper som skulle faxas till Finland för att det skulle med till Skottland när gänget åkte. Så jag stannade hemma. Vilket nästan var skönt för då hade jag vart hemma 1,5 dag på 3,5 vecka eller något sånt.

Efter det fick jag vänta på besked varje vecka om hur det skulle gå med skadan. Jag fick börja gå till kiropraktor som skulle hjälpa mig med ryggen som skadan satt i. Så nu började min gång till Sandra som skulle hjälpa mig. Och jag började se en ljusning i det hela efter ett tag men sen i slutet av maj hoppade jag studsmatta med en kompis så där for ryggen tillbaka till samma läge som den var i då jag skadade mig. Så nu var jag inte glad igen. Men jag for gla i hågen till Sverige för en tävling men där hade jag ont som få. Sjukt ont i ryggen ju längre tävlingen gick. Till sist slutade jag på 7e plats, trots den svaga öppningen med 83 men det följde jag upp med en 71a dagen efter och en nervös väntan innan cutten gick senare på kvällen. Puh, en milstolpe gjord.

Efter tävlingen var det hem och skolavsutning, sen var det iväg till Tyskland för tävling och ryggen värkte som fan även där. Men samma fenomen som i Sverige, jag fick ont efter 3 dagar där nere. Jag kunne bara drömma om träning på rangen då. Men jag spelade min livs bästa golf när det gällde och slutade på 5e plats med ronderna 74,70,72 vilket var bara 1 slag från 4e plats. :P Nu hade jag dock ont.

Hem, behandling och iväg till Finland men då hade jag så ont att jag måste kalla på caddie dagen före tävlingen. Jag gick på burana men det hjälpte inte och jag fundera på att bryta redan första dagen. Men jag kämpade och missade cutten vilket då var skönt. Men ändå ledsamt, det var ju trots allt SAS masters tävling. Men jag var nöjd. I detta läge fattade jag beslutet att ställa in allt före öspelen. Så nu var det hem och träna... närspel.

Tränade 6 timmar närspel om dagen i 2 veckor och sen öspel. Men då fick jag en tuppkam i ryggen och jag fick vila mig i form innan tävlingen. Jag hade nu fått et träningsprogram som skulle fungera men det gjorde det tydligen inte. Jag hade lika ont i slutet av tälvlingen som i tyskland. Så att... Men jag vann där och tog silver i lag.

Nu var det avfärd för EM och jag hoppades på att spela alla ronder även om jag varnade kaptenen och coachen att det kanske inte skulle gå. Så jag spelade och sa att jag skulle sluta spela men de tvingade mig att spela på hemma EM, så jag pinade ryggen fjärde dagen men det hjälpte inte jag var inte bra nog till att spela en sista dag. Nu var det publik jag kunde vara, alla i "hemma-klacken" var besvikna men jag kunde inte göra något mera så det var bara att gilla läget. Jag grät av smärta den tredje speldagen. Och sen sa jag att jag inte ville riskera min karriär mera, så de tog mig till en fyss-snubbe i Kokkola och han skulle akut hjälpa mig men det lyckades inte så mycket. Han rangs in av tävlingsledningen och öppnade sin klinik för mig, det va ju snällt. Men jag kunde inte fixa det så jag hoppade av. Till team- Finlands stora besvikelse. Men de visste om min skada i och med att den inte förbättras på ca 4 månader då.

Hem kom jag och fick fatta det tyngsta beslutet i karriären, att inte spela mera den sommaren. Jag spelade inte en tävling på hela hösten och sist jag spelade tävling var i januari. Så 6 månader senare kunde jag spela, då skadefri. Men till historien hör att jag bytte läkare, jag gick till en ortoped istället och på en till två månader så kunde jag spela igen och hade just och just ingen smärta. Tänk om jag fått den hjälpen direkt. Ojojoj... Men så var nu inte fallet.

Nu är det mars igen och vi närmar oss den 30 mars, det datum jag skadade mig ifjol. Det är men blandade minnen jag ser tillbaka på det senaste årens turbulens. Men nu den 30 skall jag ge mig av till Mallorca och spela, skadefri. För en månad sen kunde jag ännu inte springa, men nu springer jag som aldrig förr. Nu kan jag göra allt det jag inte kunnat göra på ett år. Jag är världens lyckligaste människa trots allt!

Hoppas denna historie alldrig kommer bli en händelse för just Dig, det är ingenting som man kan vara avis på, det har vart ett, emotionellt svårt år, det kan mina närmaste intyga. Psyket har åkt berg-och-dalbana i ett års tid men speciellt sommar och höst... Men nu har jag lagt allt bakom mig och jag är laddad till tänderna nu, inför min bästa säsong ever!

Ha en bra kväll!

2010-03-19
16:40:14

Hälsokunskap- check!
Helloj!

Nu är hälsan över som tur är, jäklar vad jag skrev. Nu hoppas jag bara på att det är mycket som är bra också. Kanske får resultaten i slutet av nästa vecka eller i alla fall före påsk hoppas jag. Jag är nu jätte trött för jag skrev i ett jehu i 6 timmar, hann inte ens käka men ett toabesök hann jag med. Så nu är det VILA som gäller. Bara matten kvar sen är det chill! Då har jag INGA mera studentprov, hoppas bara man blir student sen! :P

http://www.hbl.fi/statiska/studentexamen/v10/halsokunskap.pdf är hemsidan ni kan hitta provet på, lycka till och fundera på det!
Själv funderade jag på det i 6 timmar. Jag svarade på frågorna 1, 3, 4, 7, 9, 10. Alltså båda jokerfrågor.

Nu ska jag sova och äta tror jag. Börjar bli lite hungrig. Har ju inte käkat sen frukosten. Jo, jag åt en macka men det var rågbröd så jag fick inte någon energi därifrån, det ska man inte heller men det var gott i alla fall. Lagom seg...

Matten får vänta tills imorgon. Sen är det matte som gäller i 4 kvällar och en skrivning.

Ha en jätte bra fredag mina vänner!

2010-03-17
07:54:30

Snön ska bort

Morgon!

Sitter här och lyssnar på Mix Megapol, grymt roligt ibland. Har så tråkigt, så det är inget som kan göras. Om det inte skulle vara så kallt så skulle jag gå ut och slå wedgar men nu är det 2 minus ute så kanske lite kallt. Vill ju inte bli förskyld igen.

Idag ska jag och Niklas ansöka till USA så det skall bli skoj, jag ser fram emot det fast jag inte fattar någonting. Sjukt. Sen har jag en lektion i skolan och det känns så sjukt att ta sig in till stan, 35 kilometer, för en lektion. Men jag kan glädja mej med att det är sista onsdagen i lusse som skoldag så det är skönt det. Nästa vecka är det matte skrivning och sen är vi på Mallis. Skönt!

Längtar så dit alltså och sen till att snön ska lätta från marken för detta är inte roligt alls. Fan jag hatar snön just nu, och jag skulle kunna tro att det är flera som skriver det på olika ställen just nu. Men, that´s the fact!

Jätte häftigt med denna logo som jag skall bära nästa år. Även om den nu är omgjord lite, panthern är vänd så den ser mig.

Kram!


2010-03-16
21:26:43

Studentskrivningar på G
Nu är det på gång. Vi är i rullning! Härligt! :P

Den som inte vet vad jag snackar om kan jag uppdatera med att nu är studentskrivningarna igång och jag är nöjd med det. Även om jag måste erkänna att jag är nervös för hälsan och matten men om jag bara sköter pluggningen en vecka till så skall det bli bra! Sen är allt över och jag kan sikta på Mallis.

Så jäkla skönt. Just nu ser jag Mallorca som en belöning för allt som jag missat i träningen och för all tid jag lagt på pluggandet. Även om jag just nu måste träna för att inte plugga, så fort jag gör något annat så kommer böckerna fram, det är helt sjukt. Jag måste blivit en plugghäst tror jag, och den stämpeln vet alla att man inte vill ha. Så efter skolan ska jag få bort den!

Men nu är det skola och sen MALLORCA!!! Najs.

Nu ska jag ta mig till tv:n, även om det är sent, för att se på teatersupén!

God kväll!

2010-03-14
14:04:38

Inte så bra tippat
Oj, jag tippade inte så bra men vafan. Jag håller ändå fast vid min tippning. Anna vann, grattis men jag tror att Jöbacks låt skulle stå sig bättre i Europa. Men ni ska veta att min musikaliska fösmåga inte är bra så det är inget som säger att jag har rätt! Grattis i vart fall Anna!

Nu ska jag på träning till Bollhalla, ska ha lektion med Niklas och jag hoppas på filmning för det är något som jag sett fram emot ett tag nu! Så det är min dröm idag. Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har läst som vanligt. Dock i 2,5 timmar, enbart Hälsa och just slutade jag plugga på Svenskan till imorgon. Mamma och jag gick från Storby idag, hon halkade till och la sig ner på isen, inte frivilligt måste jag säga men dock. Så tävlingen vi hade vann jag. :P

Men nu måste jag sticka iväg, har träning kl16 och jag ska via och handla till imorgon och handla lite hem. Sen väl hemma igen ska jag käka Oxfilè. Så najs!

Men nu träning. Ciao!

2010-03-13
19:58:22

Melodifestival
Hej!

Nu har jag testat min mya wedgeplats, helt ok men det är lite ojömt underlag och hårt underkag då det är is där. Men det fungerade ändå så det ska bli skoj att träna med det och sen kan jag ju vrida mattan så jag kan slå mot åkern och slå långa slag.

Men nu är det Melodifestival som ca 7miljoner svenskar också kommer göra. Så nu kommer min bedömning på låtarna. Det är en helt subjektiv bedömning så ni vet.

1. Darin- You´re out of my life       ++++
    * Lite för allmän men fungerar ändå
2. Pernilla Wahlgren- Jag vill om du vågar       +++
    * rolig och poppig liten Linda Bengtzing-melodi som fastnar på hjärnan
3. Anderas Johnson- We can work it out       +++
    * Helt bra låt men kanske ingen som sticker ut i Europa
4. Timotej- Kom       +++
    * Inte min musiksmak men änså en poppig lättsjungen melodi
5. Peter Jöback- Hollow       ++++
    * En bra låt som innehåller det mesta, har stora förhoppningar
6. Ola- Unstoppable       ++++
    * Bra men inte helt oslagbar, kommer tvåa eller trea
7. Jessica Andersson- I did it for love      ++
    * Inget att gör, kommer inte ihåg melodien
8. Salem al Fakir- Keep on walking       +++
    * Nätt text men inget som slår i Europa tror jag
9. Anna Bergendahl- This is my life       ++++
    * Bra låt som har chans men tyvärr Anna, en kille kommer vinna i år
10. Eric Saade- Manboy      +++
    * Bra låt men lite tråkig efter ett tag

Nu har jag gjort min utläggning om vad jag tycker, så vi får se. Kommer säkert skriva om hur det gick sen! Hoppas jag får rätt!

Kram

2010-03-13
15:26:48

Wedge träning som är galenskap
Hejsan!

Har gått några dagar sen sist men jag gör inte så mycket. Jag läser mest hela tiden känns det som. Men jag har ju börjat springa igen så ryggen är ok, även om det tar lite ont men enligt min rådgivare Åse så är det bara en ovana! Så det känns bra.

Jag börjar verkligen tycka att inomhusträningen är skittråkig nu så jag bestämde mig igår för att börja träna utomhus. Jag vet, det låter idiotiskt när det är så kallt, men jag tycker inte det. Jag har som sagt övervägt detta noga men idag så skottade jag fram lite gräs hemma på gården som jag ska slå ifrån. Ni tycker säkert är idioti men jag kommer kanske ha ett försprång på övriga spelare när säsongen börjar om jag kan börja tidigt, och det är en sådan grej som jag måste bli bättre på så det är bara att sätta igång. Jag har verkligen längtat efter sådan träning så nu ska det bli av. Imorgon på eftermiddagen ska jag inviga mitt nya träningssätt. Då kanske det kommer en bild på min idioti =)

Jag tror att skolan kommer gå galant bara jag får läsa både matte och hälsa i lugn och ro men det kanske är så att jag måste göra 110 saker nästa vecka så jag inte har tid men fan jag ska ta mig tid. Jag har pluggat i 2 veckor på hälsan så jag borde vara förberedd och förra helgen började jag med matten igen så kanske att den är ett orosmoment när jag inte ommer ihåg allt men mina anteckningar borde vara ok, annars måste jag lära mig anteckna så jag fattar till hösten! Skulle vilja lägga upp en bild på böckerna jag läser men det säger säkert inte er så mycket men jag kan intyga om att de inte är som en bra deckare direkt. Det är så långtråkigt och bara simpla saker som man lärt sig med modermjölken, om man är idrotts- eller hälsaintresserad, vilket jag är till 100%! Så för mig kommer det nog att gå bra. Matten är säkert ingenting heller som kommer gå pissigt utan allt ska gå bra.

Imorgon har vi träning och jag ska ju före det slå wedgar som jag skrev, men om någon har ett förslag på vad man ska slå emot så tar jag gärna emot de förslagen! Jag har ett problem med min plats för det är en häck ivägen och en parkering så jag ser inte var bollen landar men samtidigt så kan jag slå längre när jag är där jag är för jag kan nu slå upp mot 60 meter och bollen landar på gården (vi bor på landet).

Var även på Köpmannamässa idag och det var skoj, jag fick mig en match på mässan mot Niklas i monter Nya Åland, de hade ett Wii spel där och vi skulle spela mot varandra, tyvärr vann han men han har spelat lite fler gånger än jag också, det där var min andra! Men jag förlorade ändå bara med 2 slag så jag är nöjd!

Kram på alla!

2010-03-10
18:40:14

Celibritets-påfyllnad
Ack ack ack så trevlig det har vart idag! Dagen kan inte bli så mycket bättre. Jag har hunnit med det mest och just nu så sitter jag och funderar på om jag verkligen ska fortsätta plugga matte eller inte. Just nu förstår jag ingenting så jag har dumförklarat mig själv, men kanske jag måste ta tillbaka det nu. Annars sänker det mitt självförtroende till skrivningen.

Idag så började jag dagen med att kliva upp tidigt för att plugga men det slutade med att jag skrev av Zaidas anteckningar från samhällan. Sen for jag iväg till gymmet för att spring så jag sprang i 47 minuter eller jag sprang 45 och gick 2 för att vara korrekt, men observera att jag gick de 2 sista minuterna för att cool-down som det stod på knappen!? Ruggit skönt alltså. Sen for jag till skolan för en lektion men sen satt jag kvar för att plugga men det var inte huvudsaken utan jag skulle kolla när stadsminister Fredrik Reinfeldt var här på besök. Han besökte vår skola så nu har jag träffat honom och kan därmed utöka min celebritets-lista vad gäller kändisar. Men på den listan finns annars Helen Alfredsson, Björn Hellberg, Pim-Pim Johansson, Andre Wickström m.fl. Så det är inte fy skam för att vara en eckeröbo från lilla Åland som världen inte ens vet var ligger!


Bilden är från skolans fotograf dock :( Men trevligt var det. Damen längst till vänster är skolans rektor Gyrif Högman.

Sen kom jag hem gla i hågen, efter ett sånt möte. Så då böjade jag läsa hälsa och nu är boken slutläst. Så nu är det matte som gäller, känner att jag överarbetat hälsan lite men det kanske är bra sen när det drar igång med skrivningar!

Imorgon ska jag slå i Bollhalla och sen ska jag räkna matte! Så det ska bli skoj! Hoppas få en lektio innan allt drar igång, med skrivningar och plugget överlag så nu är det dags känner jag, sen känns det bra också, svingen känns jättebra just nu!

Kram på er mina väner!

2010-03-09
19:24:45

Sprungit nu!
Hejsan!

Nu skulle ju jag uppadatera igår men jag hade inte tid. Jag beslutade att jag skulle läsa Hälsa så jag läste nästan 200 sidor igår och läste resten idag, började också med kurs 3 men där har jag bara börjat. Jag läste matte ikväll istället så nu ska jag läsa upp hä3 boken imorgon. Tränat på som vanligt och till och med börjat springa, igår sprang jag på gymmet och det kändes jätte bra så nu kan jag nästan säga att jag är på tillbakagång. Hade inte sprungit på 9 månader före igår så nu känns det bra.

Men nu ska jag kolla in halv 8 hos mig! Sen blir det mästarnas mästare.

Ha det bäst!

2010-03-07
14:03:11

Bollhalla
Hejsan!

Sitter här och käkar ett mellanmål. Ska snart sticka iväg på träning till Bolhalla, så måste fylla upp förråden så man orkar! Har inte gjort så mycket, har kollat på vasaloppet, men jag är inte så galen så jag sitter i sex timmar oxh bara kollar utan att göra något annat. Nej, jag rodde ett tag och körde benträning, även om benen är som gelé idag. Igår körde jag tydligen gärnet när jag tränade. Köpte skivstång så jag tränade förstås igår. Så nu är det mycket träning som kommer hända hemma också.

Men nu ska jag lägga kraft på svingen för den har legat väldigt nere just senaste veckan, känner lite oansvar bara därför för jag skulle träna som fan på det som Niklas och jag tränade i fredags förra veckan men sen blev jag sjuk och när jag skulle testa igen så var jag helt slut efter 15 minuter så nu ska jag ta tag u det igen även om det inte kommer bli som det borde under de närmaste veckorna. Tack vare studentskrivnigarna. Men jag får ta det för skolan går faktiskt först nu känner jag.

Men träningen kommer ändå komma högt på prioritetslistan, för det är något som jag ändå satsar på med 100 %! Så det är inget som jag prioriterar bort om jag måste välja men kanske att det kommer bli mera fys nu. Måste fundera på det nu. Kanske det blir så... Får se. Men nu måste jag byta om och allt för träning och ta fram min järnvilja som bara jag har!? Men i alla fall så måste jag fokusera på en bra träning nu när jag nästan är frisk.

Kram på er! Återkommer

2010-03-05
17:33:43

Plugghäst?
Trevlig kväll mina vänner,

Ännu en dag nästan till ända! Jag har jobbat med huvudet idag till 100% för först klev jag upp och började läsa hälsa. Då fick jag bok 1 klar, alltså kurs 1 och 2 klar. Sen började jag med bok 2 eller kurs 3. Sen skola, hem och plugga igen. Då läste jag nästan 70 sidor och sen cyklade jag i en timme drygt. Pappa kom hem och jag började diska som han klaga på att jag inte gjort. Sen så käka vi och efter det så pluggade jag igen. Då läste jag de sista 40 sidorna och nu är boken färdig. Så jag kan konstatera att jag läst 3 kurser på 4 dagar! Är det risk för att bli kallad pluggis nu?

Men imorrn är det Sverige som gäller sen så ska jag säkert läsa eller träna imorgon kväll. Men ikväll är det vila som gäller!

God kväll!

2010-03-04
19:13:15

Snödjupet
Moikka!

Nu har jag käkat, cyklat, tränat mage, kollat Beck och pluggat hälsa. Snart ska jag ut och kolla snödjupet för att se om jag kommer till stan fram och tillbaka för att hämta mamma. Annars får Totte ta hem henne. Pappa är på Lions middag så jag är ensam hemma, skönt! Då är det lugnast att läsa!

Men nu ska jag ut och frysa och halka iväg till infarten. Hoppas vi inte är alltför insnöade!

Kram

2010-03-04
13:53:51

Kost
Hejsan!

Nu är det ett kortare inlägg som kommer för jag skall snart slå mig ner i soffan för att läsa hälsa, denna gång om maten eller kosten som det kallas i hälso-kretsar. Kom just hem från stan med matkassen, så det skall bli dags att koka lite mat sen efter pluggandet. Blir inte så oväntat pasta med köttfärssås, kanske för att det är det enda jag kan laga. Men det blir säker gott. Vi har ju pasta efter att jag kom hem med 5 kg i lördags och imorrn blir det ännu mera! :P

Skall ut och ta bilder efter maten för att visa snön. Brr vad kallt det är! Men nu ska jag dricka het blåbärssoppa och plugga kost. Ha det bäst!

2010-03-03
15:34:35

En lång liten historia
Är pep inför säsongen nu bara det skulle kunna sluta snöa!! Säsongen känns så mycket längre bort nu tack vare all snö. När jag kollar ut nu finns där en eldningstunna på gården som är 70 cm hög och snart syns den inte mera! Huuuh... Nästan så man kan börja gråta. Men jag tror att om vi klagar nu så kommer snön aldrig mera komma igen, inte på 10 år kanske så vem vet, kanske bäst att ta detta positivt!? Fast jag vet att det inte är enkelt. Unnar alla en resa söderut just nu! Inklusive mig själv. Vill bara iväg, dels för att träna men också för att ha lite varmare för här sitter jag nu i tre tröjor, två byxor, 2 par sockor och jag vet inte om täcket räcker för att hålla värman. Då sitter jag inomhus! Men jag kan meddela er som inte vet att jag är kall av mig. Den som känner mig bäst, vet hur jag fungerar, vet då hur jävla kall jag är! Usch bara.. Min bror påpekar alltid det där när jag säger hur kallt det är, han var med i Spanien en gång när vi hade träningsläger för 4 år sedan. Den varmaste dagen spelade alla i shorts och pike och hade varmt. Men jag som stod på varmaste platsen och slog istället hade inte varmt, jag hade svarta långbyxor och mörkblå långärmad på mig. Så det är hans historia som nästan alla vet om nuförtiden!

Idag känner jag att jag har uträttat bra saker! Jag klev upp relativt tidigt och började ränka matte till det körde fast, alltså efter 90 minuter. Sen så måste jag börja fara till skolan helt ofrivilligt, och ha EN lektion innan jag kunde åka hem igen. Men den lektionen såg jag som ett break i läsandet. Jag kom hem vid halv 2 och då började jag läsa hälsa. Sen läste jag det i 2 timmar innan jag började leka på datorn. Så träning är inte ännu att föredra men imorgon kanske jag far och slår på mina håltimar innan jag vågar börja cykla igen. Golfen är ju lindrigare på det sättet att man kan slå utan att det påfrestar hjärt- lungfunktionen, i större grad. Så därav mitt val av träning. Kanske blir lite magträning ikväll i nya bänken men det beror helt på hur jag mår senare ikväll. Ska ta tag i USA igen ikväll och skicka iväg blanketten och fixa med ansökningen. Det börjar brinna i knutarna som Niklas skulle sagt. Om Niklas läser detta, är du nöjd då om jag fixar detta nu när du är borta? 

Men oj vad jag skrev och allt nästan anekdoter. Men man kan bjuda på sina erfarenheter när man har lite i bagaget. Tyvärr har jag inga bilder just nu men snart kanske det kommer upp några! Om jag tar några vill säga men för er mina läsare kan jag alltid ta lite bilder! :P

Nu ska jag göra någonting men jag vet inte vad jag ska göra, kanske kolla bolibompa eller något sånt eller kanska göra någonting nyttigt. Typ USA göra...

Kram på er!

2010-03-01
17:06:49

Kurerar mig
Hej!

Nu är det vila som gäller. Men man kan ju plugga samtidigt! Så jag pluggar hälsa just nu! Samtidigt som jag kollar det sista av OS för denna gång. Lite trist men vafan någon gång ska det sluta och om två år ska nåsta games börja så... då är det bara att kolla igen!

Skolan började igen idag och jag hade 2 timmar sen hem och kurera mig från min förkylning. Ska dricka och äta så jag ska storkna snart! Nej men jag måste dricka då går det bäst!

Kram på er!