Jenny Häggblom

2012-12-31
16:29:59

En liten slutsummering av 2012
Då var vi inne på årets sista dag. En dag som för egen del bestått av en hel del småsaker. Har diskat massor, bakat lite (bakar nu), lagat frukost till mamma och pappa, broderat, handlat, lagat lunch, vart till gravgården och dammsugit samt vart lite social. Så det är full rulle emellanåt i alla fall.
 
Om jag snabbt ska resumera året som gått så kan jag väl sammanfatta det genom att börja med att skolan och Halmstad är underbart! Jag stortrivs och har trivts hela 2012 och jag kommer verkligen att gå in i 2013 med samma känsla. :) Kommer bli awsome! Längtar redan dit alltså!
 
2012 bjöd på en del godsaker och en del lite mindre bra saker. För att börja med de tragiska så har det gått bort många bekanta, det har vart ett tungt år för Eckerö i stort vad gäller den biten. Det som också är tragiskt är väl att jag fortfarande är sjuk, men är på bättringsvägen och jag ser att 2013 förhoppningsvis ger mig kraft och energi att fighta ner sjukdomen så jag vinner och är frisk om ett år när jag summerar det kommande året!
 
2012 gav mig flera högskolepoäng, jag har klarat alla kurser, jag har trivts i Halmstad som jag nämde. Jag har fått nya vänner, och få vara med om en fantastisk sommarvecka i Halmstad! Men även hemma. Jag har fyllt 21 bast, och är nu officiellt godtagen att införskaffa i det mesta jag behöver (även sprit och bilar).
 
Vad ser jag fram emot 2013? Jag ser fram emot ett år med mycket glädje, mycket jobb, mycket skola, förhoppningsvis en ny programstart till nästa höst, nya utmaningar och ny vänskap! Jag hoppas det blir ett bra år.
 
Jag kan sammanfatta mera i detalj imorgon!
 
Hoppas att just Du får en fin sista tid i detta 2012 och att din första tid under 2013 blir otrolig! Ha en gott slut och ett gott nytt år!
 
Kram jenny

2012-12-30
16:34:13

Galet malet mycket
Då har jag just malt ned 2 kilo rådjurskött till färs och det skall tas med ner till Halmstad på fredag när jag åker. :) Så nu överlever jag på färs i alla fall. I brist på annat... Behöver inte köpa på ett tag...

Idag så har det vart en LUGN dag, vart hemma hela dagen, bakat ett bröd, broderat massor och kollat på tv. Först nu som jag slog på datorn för att kolla melj och sådant viktigt.. Och blogga förståss!

Snart ska jag laga mat, lutfisk! Ska laga käk till de andra.. :) namnam! Julmaten lever än! :) Inte helt fel alls!

Ha en fin kväll!

2012-12-29
17:10:54

Begravning
Då var (gammel)moster Hjördis nedlagd för en sista vila i den välsignade jord vi en gång uppstått ifrån. Idag fick hon återgå till det jordiska. Det var alltså begravning idag och hon fick sin sista hälsning från jordelivet i form av släkt och vänner (hur många som nu fanns i livet till en 99,5 år gammal dam men i alla fall).
 
Kom just hem från Torp och mormor där vi skjutsade hem henne från minnesstunden som hölls på Solgården. En fin stund för minnen och tankar. Mina tankar går till hallonbåtarna och gungstolen i köket. :) Så minns jag henne.
 
 
Nu så blir det en kväll hemma med nära och kära och sen så blir det väl en lugn morgondag om det inte styrs ihop något med Lisa och Linda! Skulle vara fett najs alltså! Vi får se hur det går med det!
 
Ha det nu så bra och krama om varandra och skänk en extra tanke på de som står er nära och de som inte finns intill er längre! Mina tankar går till de närmaste, familjen Edström. Kram på er!
 
Ciao

2012-12-28
15:58:06

Julbilder
Då har nästan även denna fredag gått. Idag så har jag vart til stan en sväng, till sjukan första gången sen jag kom hem för en vecka sen så det är nästan rekord. Okej igår tog jag prover men idag så var jag på behandling. Så det var första gången.
 
Kom hem vid tretiden och sen dess så har jag inte gjort så hemskt mycket saker. Har just duschat och faktiskt läst ett kapitel i min kurslitteratur. Så jag har pluggat lite. Nu har jag dessutom importerat bilder från telefon till datorn så nu kommer det bilder från julen 2012 i Häggbloms huset.
 
 
Det är alltifrån granen till middagsbordet till min pakethög som jag fick ta del av i år.
 
Nu ska jag göra annat, men jag vet ännu inte vad. Imorgon ska jag på begravning det vet jag med säkerhet. Annat vet jag inte direkt just nu. Men det tar ju nästan hela dagen det också så det är nog bra med det.
 
Ha en bra dag allahopa! :)

2012-12-27
15:13:16

Körde fast
Idag har det vart en spännande men ändå lugn dag. Började med att kliva upp och konstatera att ojdå, lite sliriga vägar, äh jag tar mig ändå till stan och tar blodprover. Så jag klev upp, gick till bilen och körde fast på gården. In igen, väcka mamma och pappa och fick hjälp att ta mig loss. Sen kröp jag till stan i 50 och fick ta mina prover. Kröp hem igen sen och höll på somna för jag var sjukt trött.

Före lunch så blev det en tur till Hugos. Sen hem och käka och eftermiddagen har tillbringats hemma med broderiet och nu senaste halvtimmen ett korsord (eller två). Funderar starkt på att gå och prata med Totte och Johanna en stund för jag har tråkigt. Men jag vet inte, måste se om de är hemma först.

Ungefär så har min dag sett ut. Händelserik men ändå inte. Konstigt nog. Ciao

2012-12-26
15:49:23

Annandag jul
Då var snart julhelgen över för detta år och vi går emot en nyårshelg som stundar i nästa vecka. Jag hoppas er julhelg vart bra och lärorik. Att ni haft trevligt och njutit av snön ordentligt!

Jag har idag inte gjort så mycket i egentlig mening. Jag har skottat snö, vart på mellandagsrea till Tillfället, Sparis fick sig ett besök och sen hem. Mamma och jag gick på promenad till Kyrkoby fram och tillbaka. Sen hem och sen dess har jag inte gjort något alls. JAg skulle vilja göra något men vad? Kanske skulle brodera lite så får jag göra något. Det är ju bra tidsfördriv om inte annat dyker upp. Men det gör det sälllan så jag väljer nog broderiet tror jag..

Ni får ha det så bra så skriver jag imorgon igen om hur jag lever när jag är hemma. Plugga skulle jag i och för sig behöva göra. Men det kan jag göra i nästa vecka. Är lite trött just nu. Men broderi ska nog gå bra. Kommer bilder sen på julen hos familjen Häggbloms, så småningom.

Kram

2012-12-25
18:30:29

Juldagen 2012
Nu är julaftonen passe. Den kom, sågs och segrade och sen var den förbi. Nu är det juldagen och dags att käka upp alla rester från igår. :) Men det är gott med julmat ett tag till, sen är det tråkigt och enformigt.
 
Idag så var det traditionsenligt risgrynsgröt med skinksmörgås till lunch. :) Sen var det juldagskaffe hos mormor och sen hem och chilla. Jag är ganska trött. Igår var det en lång kväll med två timmar av julklappsöppnande. :) vi tog det lugnt och metodiskt i år. Inte många paket men det fick ta tid så vi gjorde det långsamt ändå. Totte och Johanna var här samt mormor och farfar var här. Och mamma, pappa och jag förstås.
 
Nu är det en kväll framför tvn som gäller. Det ska bli så skönt så, Så mycket bättre och sen sängen om jag känner mig själv rätt.
 
Ha en fin juldag allahopa!

2012-12-23
16:33:12

Åland i vinterprakt
Nu är jag hemma på Åland igen. Kom hem i fredagskväll med sista båten. Så nu är jag hemma i drivorna med snö som det ligger här. Inget i jämförelse med Halmstad där det var barmark (iaf när jag åkte).

Igår så blev det en lugn dag med bak och pepparkaksbygge, inte hus, ljusstake. Kommer bild! Sen blev det en lång kväll och dessutom blev skinkan klar igår. Så den är kirrad. Bara griljeringen kvar sen så är det klart! Sen kan julen komma. Kom just ut ur bastun också, så det är också fixat. Då kan absolut julen komma för nu står den för dörren. :)

Håller på att rimma på de sista paketen. Så jag hoppas jag blir klar snart, det är inte lätt när man inte vet hur man ska rimma för att inte ge vad det är och sen kunna rimma på orden. Det är nästan det svåraste.

Hoppas ni får en fin uppesittarkväll. Det ska jag ha i alla fall. :)


2012-12-20
18:10:34

sista dagen i skolan innan jul
Idag var det sista dagen i skolan innan jul. Hade en föreläsning med Idah om rörlighet, koordination och uppvärmning. Den var intressant men inte så svår, känns som nästan alla föreläsningar nu innan jul vart en bekräftelse på vad jag redan vetat. Så det har vart ganska så bra, Kan ju inte belasta hjärnan alltför mycket såhär i juletid. ;)
 
Sen hade vi övning och då gjorde vi stretch och en uppvärming, som alternativ uppvärming. Sen var skolan klar för 2012. Eftermiddagen skulle bestå av badminton, men det var bara jag som kom dit så James och jag spelade lite, och fick storstryk. Men han är så jäkla lång så han har fördel av det... Men jag ska inte bortförklara mig. Jag spelade inte bra.
 
Eftermiddagen, alltså resten, så har bestått av renskrivning samt att jag packat bilen klar. Bara det jag inte kan ta ner som ska med imorgon innan jag åker, halv 8. Sen rullar jag norrut!
 
Hoppas ni har det fint där hemma, snön som lyser vit i skenet från alla adventsljusstakar i fönstren. :) Här är det barmark, enda stället i sverige nästan, och en grad varmt. Så julkänslan infinner sig inte riktigt, men det blir bättre! Inte som USA i alla fall där det var 10 grader varmt och golfväder den här tiden. Så det är bättre, men allt är bättre än USA!
 
Ha en fin kväll! På återseende!

2012-12-19
17:23:03

19 december
Ännu en dag har snart passerat. December bara skenar ju iväg. Helt sjukt hur snabbt det går! Det är ju redan 19 december. Helt sjukt ju! Det är snart julafton. Bara dagar kvar, men det känns som det skulle vara typ en dryg vecka kvar.

Idag så har jag haft två timmar i skolan. Två timmar med träningsplanering. Det var intressant. Men det gick fort. Efter det så for jag hem och fortsatte plugga. Efter lunch blev det butiken och sen blev eftermiddagen bestående av mera läsning och sen broderi. Och nu sitter jag här. Har just läst veckotidningarna som kommer en gång i veckan i postlådan.

Imorgon är det skola mellan 8 och 12 och sen så är det badminton mellan 13-15! Sen ska jag börja packa lite. Jag ska åka hem på fredag. Imorgon har vi nämligen vår sista föreläsning och övning innan julen. Sen börjar vi igen den 8 januari med två föreläsningar. 10 dagar senare sen så har vi tenta! :)

Nu ska jag se på Jul med Ernst (från 2009). Old time memories. Jag var frisk när det gick... det är jag inte nu... Synd och suck... Kanske nästa år!?

Ciao

2012-12-18
16:55:51

Övningar i skolan
Idag har det egentligen inte hänt så mycket. Jag har haft skola vid två tillfällen, men det är allt. I princip. Okej, jag har pluggat i nästan 3 timmar också i och för sig.

Skolan, hade en gruppövning i gymmet och där praktiserade vi det som vi lärde oss på föreläsningen igår och projicerade det på skivstänger idag istället. :) Det gillar jag! Lär sig så mycket mer när man praktiserar teorin. Efter lunch så körde vi spänst och snabbhets övning, blev ett pass med som sagt, spänst (hopp och så) och snabbhet, olika löpningar av olika slag. Sen där vid halv 3 så var skolan klar för idag. Sen for jag hem och pluggade vidare. Jag pluggade mellan övningarna också. Före lunch.

Ikväll är det plans och sen sova så sött. Imorgon är det back to school, bänken kallar. :)

Ha det gött!

2012-12-17
17:41:52

Skatteverket och stress
Hela dagen har vart ett stressmoment. Började dagen med en stressad föreläsare, sen blev det en lite lugnare föreläsning med en mycket lugnare föreläsare men då satte jag och kolla på klockan för jag var stressad redan. Lektionen slutade klockan 12 och jag skulle vara på arenan klockan 13. Kan tilläggas att det skulle intas lunch häremellan och köra till arenan som tar minst en kvart. Så lite stress kan jag finna i detta.
 
På arenan så var det föreläsning med Skatteverket om att starta eget företag och lite vad man skall tänka på som företagare, sånt som F-skattsedel, Bokföring, moms och sånt som inte är min hemmaplan. Jag skippade alla dessa kurser när jag gick i skolan, jag hatar ekonmisk matematik. Och nu kanske, om jag skall följa mina drömmar så skall jag kanske starta eget en gång i framtiden. Och drömmar ska man väl följa, eller? Får se hur det går med detta. Men kanske. Kan tillägga att det var representanter från PGA Sverige på plats och la in inputs från golfens sida och lite exempel på saker de råkat ut för med spelare och tips och trix att ta till som golfspelare.
 
En liten bild från detta unika tillfälle:
 
 
Nu ska jag läsa lokaltidningen och sen ska jag laga lite mat. Ha det bäst! Återkommer imorgon efter våra två gruppövningar i styrka och spänst/snabbhet. Solong!

2012-12-16
21:19:34

Övergångsställe
Idag fick det bli lite av det tråkiga som måste göras, nämligen jag tvättade. Men det gick bra och allt blev torrt för en gångs skull så jag var lite lycklig i förmiddags. :) Sen på eftermiddagen blev det en sväng på stan för jag tänkte att jag skulle se Lucia som skulle uppträda på Storgatan klockan 14 men det kom aldrig någon Lucia så jag gick hem och sen till Josse för att plugga som var planerat.
 
Kom lite sent till Josse men jag var med och delaktig i grupparbetet som nästan blev klart medan jag var där, bara lite bilder kvar och sen klart! Så skönt att ha det klart. Ska lämnas in på fredag senast. :) Skönt. Den här delen kommer inte med i tentan. Som tur är så man behöver inte fokusera på att plugga in den boken över julen, nu är det bara en bok som skall präntas in istället :) men hellre det än två böcker!
 
Har en liten funderare som du som läsare kan fundera på. När du går över ett övergångsställe, (med röd och grön gubbe alltså), har du funderat på hur de andra som också skall över rör sig medan det slår om till grön gubbe? Om inte, tänk på det nästa gång du går över.
Min slutsats är, som jag också gör, att man inte är beredd på att det blir grön gubbe så när det väl blir det så tar man nästan ett steg tillbaka innan man går framåt. Vilket är ganska komiskt. Man vill ju liksom över. Jag har testat allt men det verkar som det ligger något i det där med att man inte kan ta sats just innan det slår om.
 
Som sagt, fundera på det lite och kom gärna med egna kommentarer och funderingar i denna fråga.
 
Imorgn är det skola och sen föreläsning med skatteverket. Ha en fin måndag på jobbet eller i skolan! Det skall jag ha!

2012-12-15
15:18:02

Lördag och skola
Har pluggat klart för idag, det är ju lördag så man måste behärska sig lite. Nu sitter jag på golvet och kikar med ett öga på skidskyttet från Poljuka (eller liknanade). Jag ska nu börja brodera, något jag inte gjort på aslänge så det ska bli gött! :)

Har annars idag inte gjort så mycket mer än dammsugit, pysslat, pluggat och vart ut och handlat i halkan. Är snöblandat regn som kommer ner nu. Så länge varade vintern här. Nu är det blask igen.

Senaste fyra dagarna (idag inräkat) så har jag pluggat (utan skola då) i 12 timmar. Så cirka 3 om dagen. Men det tar tid att renskriva alla powerpoints och dessutom rita lite grafer och idag även ett tält i häftet. Men allt för att fatta sen när jag ska plugga till tenta!

Men nu skall jag till broderiet! Längtar!

Suger att inte mitt spotify funkar idag... :( Surt.

Ciao bella!

2012-12-14
17:17:32

Fredagsdags
Kom hem från skolan för 30 minuter sen och nu har jag hunnit med både att prata med mamma i telefon, tittat på musikhjälpen och lyssnat på julkalendern från radion. Nu ska jag in i duschen, ska bli skönt.
 
Hade två lektioner idag, först teori i morse mellan 8 och 10 och sen så hade vi gruppövning mellan 3 och 5. Skolan idag handlade om funktionell träning. Ganska bra att få koll på vad det är för något och hur man skall tänka för att träna funktionellt. Intressant och bra föreläsare hade vi också!
 
I helgen ska jag plugga och läsa i böckerna som är litteraturen till detta. Annars vet jag inte något speciellt. Söndag ska jag på stan och se på lucia och sen plugga med gänget men annars blir det en lugn helg. Måste samla krafter för nästa vecka men även för att komma hem på julledigt också.
 
Ciao
 

2012-12-13
17:56:56

Julfesten blev succe, enligt mig!
Igår var det dags, det vi alla väntat på i flera veckor. Julfesten nalkades och planerades in i det sista. Men vi genomförde den med bravur, tack tjejer i Golfh11! Vi gjorde ett bra jobb! Maten var god (men kall fast vi värmt den!) och det var mycket mat, drygt 3 kilo prinskorv, köttbullar i massor, en julskinka, 3 burkar sill, 3 bröd, en ost, kokt potatis, jansson, potatisgratäng, gröt och lite annat smått och gott. Så vi blev alla mätta och glada!
 
Idag så var det tillbaka till vardagen, det var nämligen skola klockan 8 och höll på till halv 12, eller lite senare men cirkus. Sen var det hem på lunch och sen vidare till biblioteket en sväng med två böcker där lånetiden nästan gått ut. Sen så kom jag hem med en också, men det är för skolan. Referenslitteratur. Eftermiddagen blev renskrivning och skidskytte.
 
Imorgon är det skola igen, men då även övning och teori. Hittills bara teori. Läser träningslära nu och det är intressant. Idag handlade det om idrottsfysiologi. Det var lite repetition från i våras, men även lite nytt. Men jag gillart!
 
NU är det tvn som gäller för att rensa tankarna! :) Ciao! :)

2012-12-11
17:35:28

Soft tisdag
Nu är jag klar med alla julklappar, jag är även klar med antidoping kursen. Sista uppgiften inlämnad idag. :) Imorgon börjar skolan med ny kurs.

Annars idag så har det vart lugnt. Gym imorse, broderi på förmiddagen och pyssel och skola på eftermiddagen. Imorgon är det skola och julfest som gäller! Ska bli skitskoj, bägge delar faktiskt!

Kram

2012-12-10
17:17:30

14 dagar kvar... :)
Idag har vart en lugn dag. Hela förmiddagen så satt jag i princip och broderade framför tvn. Sen efter lunch blev det en tur ner på stan och kom hem därifrån lite mer besviken...

Eftermiddagen blev det pyssel som gällde och just, när jag blev klar så gick jag in i duschen. Så nu sitter jag här, ensam och slötittar på nobelpris utdelningen. Har som sagt pysslat lite i eftermiddag. Ingen skola för det är så att min powerpoint fortfarande inte fungerar så det blir liksom lite stilltje just nu i plugget. Men imorgon skall jag försöka fortsätta. Har en examinationsuppgift att lämna in om en vecka, så jag kan börja nu. Hoppas bli godkänd. Det är nämligen så att det är den sista uppgiften i kursen. :)

Imorgon har vi även gym på morgonen. Sen blir det plugg.

Ha en fin dag!

2012-12-09
17:59:16

Ensam
Idag så for mamma hem, så nu är jag ensam hemma igen. Ensam i snöovädret som tydligen är utanför fönstret. Snöar och blåser just nu ganska mycket.

Mamma och jag har haft en bra helg, men nu är den slut. Jag kommer hem innan jul igen och får återse henne och resten av familjen.

Nu har jag två lugna dagar innan nästa kurs startar, i och för sig så ska jag plugga doping men det är väl ungefär det som skall ske under måndagen och tisdagen.

Nu ska jag laga mat och titta på tv. Ha en fin söndag.

2012-12-08
17:44:09

Sov så gott!
Idag har mamma och jag promenerat längre än jag trodde. Skulle gå till en julmarknad som låg en "bit" bort, ca 2 kilometer, men sen när vi nästan var framme (enligt mig) så kommer mamma med infon att jo men vi ska en bit till, som slutade i cirka 3 kilometer till. Så det blev ju en bit till jo! Så vi har lugnt fått gå våra 10 000 steg idag, inga problem alls.

Efter promenaden som gjordes i strålande fint vinterväder och vindstilla (jo vindstilla) så gick vi till kyrkan och tände varsitt ljus för min "moster" Hjördis. Hon var min mormors moster, hon blev nästan 99 år och 6 månader gammal. Imorse somnade hon in i lugn och stilla ro i sin säng på ålderdomshemmet i Eckerö. Sov så gott Moster!

Nu skall mamma och jag käka snart, jag skall bjuda på mat! :) Kan mitt kök bäst så det blir bra så! Sen skall vi se på Så mycket bättre och sen sova, i alla fall jag. Kommer vara trött ikväll igen, promise!

Ha en fin kväll!

2012-12-07
19:34:13

Efter mycket om och men
Nu är mamma här. Efter mycket om och men så kom hon till Göteborg drygt 4 timmar försenat. Men hon kom och jag körde upp och hämtade henne med bilen min.
När hon väl kommit fram så kastade vi in allt i bilen och körde ner till IKEA där vi käkade och sen körde vi längre söderut och hem till min lya. Så 22.15 kom vi ner, mycket senare än vi planerat. Men vi kom ner tillsammns och helskinnade, så det är ju huvudsaken.

Idag så har vi gått på stan och vart ut till ÖB och andra ställen. Nu sitter vi mätta hemma och lyssnar på julmusik och tar det lugnt. Imorgon så kommer också bli en dag med shopping och gå i butiker. Men vi ska nog på en julmarknad också! :) Så en promenad kommer det lätt att bli! :)

Nu ska vi sjunga along och sen se på Xfactor. Sover gott kommer i alla fall jag göra inatt!

Ciao

2012-12-05
19:28:20

Gym med Josse
Hej,

min dag har idag bestått i gym imorse tillsammans med Josse körde vi ett pass som vi även gjorde i fredags tillsammans. Var bra och roligt att ha någon att snacka med mellan seten. Sen blev det en tur till Willys för att inhandla tandtråd som behövdes. Den tog slut igårkväll och jag behöver verkligen tandtråd så det var välkomnat.

Eftermiddagen blev en tur till stan och tillbaka och sen har dagen bestått i både studier och innebandy VM på nätet, tills det hängde sig i slutet av första perioden. Men Sverige ledde med 2-0 då ännu mot Norge.

IMorgon så ska vi spela innebandy och sen så måste jag plugga, gå igenom två föreläsningar och sen ska jag upp till Kungsbacka och möta upp mamma! Ska bli skoj att hon kommer ner hit till mig. Hoppas och ber till de högre makterna att båt, buss och tåg går på tid imorgon. Det skulle underlätta något kan jag tycka.

Hoppas alla i Stockholmstrakten tar det lugnt och att ni hemma på Åland även tar det lugnt i denna "storm", eller vad man nu ska kalla det? Blåst och yra i alla fall.

Ha det bra! Ciao

2012-12-04
17:30:39

Tisdag 4 dec
Ha tvättat, städat, dammsugit, broderat, handlat och vart ute i det kalla vädret. Gick liksom inte att undvika när man går till butiken att vara ute, så det blev ett illa ont... Eller... Skönt med snö men inte skönt med blåst så det bara viner om öronen.

Idag så har jag dessutom fått upp min balkongslinga, girlang på balkongräcket. :) Så nu är det fint även ute. Men finast inne förstås! Trivs så bra här i lägenheten så det tar ont så fort man går ut nästan!

Just det, jag har ju pluggat idag också. Känns bra att ta igen en föreläsning, så nu är jag "bara" två back! Men en imorgon och en på torsdag så är jag tillbaka sen! :) Låter bra, inte helt fel alls faktiskt.

Kan bjuda på en bild från i söndags när jag var i kyrkan.

Skönt att Lisa Norden vann Bragdguldet kan jag tycka. Hon har ju gjort en bragd genom VM guldet och även fighten i OS som till sist blev ett silver. Grymt bra, dessutom har ju Lisa satt Triathlon på Svenska kartan över idrotter och idrottare. :)

Ha en fin kväll!


2012-12-03
20:59:28

Måndag 3 december
Blev en dag med snö här i Halmstad. Ca 10 centimeter. Usch men vackert när Halmstad ingick vinterskrud. :)

Annars blev det en dag med gym, broderi, butiken, skolan (och fixa en grej, ej skola i sig), sen så cykla jag omkull men det gick bra. Inte så bra med smala däck i 10 cm snö, spårar lite lätt. Så trilla omkull men jag överlevde då bilen bakom fick stopp. Lite ont i handen. Men annars okej.

Imorogn är det tvätt som gäller och sen städa. Även plugg som krävs. Ligger lite efter. Men det ska jag lösa. Så småningom.

Nu tv. Ha det gött!

2012-12-02
18:04:42

1 advent 2012
Blev en första advent som innehöll kyrka och marknad. Förmiddagen blev en dag med kyrka, jag gick dit för att se hur en advents gudstjänst gick till och det var kanske 200 pax där. Populärt kan man säga.

Eftermiddagen blev det både skidning på tv och sen julgatans öppning. Julskyltning som det kallas, är en tävling där som jag deltog i. Man skulle samla nummer från skyltförnster på stan och sen så skulle man rösta på finaste skyltfönstret. Så det deltog jag i, kan vinna presentkort värt 1000 och 500 kronor och OM jag vinner så är det hemåt i ekonomin. Fattig student. Igår vann jag 150 kronor på Triss, min julkalender, idag har jag inte skrapat än.

Imorgon blir det gym och sen vila och ta det lugnt. Vet inget annat jag ska göra. Plugga lite kankse, tror det kommer tenta snart... Buhuu....

Ha en skönt första advent mina kära läsare!

2012-12-01
17:04:36

December har börjat
Nu så har julstöket börjat på allvar, idag har nämnligen mitt årliga pepparkakshus konstruerats och står nu pyntat och fint på sin plats i hyllan under tvn. Med inspiration från årets julkalender. :)
 
 
Lyckades bränna fingret på den varma sockermassan som skall sätta ihop hela huset, och den som känner till detta så är det ganska varmt. Så nu har jag en fin liten blåsa på ena fingret, och gissa om det tar ont?
 
Blev en eftermiddagspromenad just, för att byta luft i lungorna. Har vart inne hela dagen så behövde det. Men det är kallt, nu -2 och imorse -5 grader så vintern kom med adventstiden :) mysigt. Inte helt fel att få tända ljus och mysa i soffan när det är adventstid!
 
Skall snart sätta in lillajul maten i ugnen, lutfisk! Börjar känna mig lillgammal, kåldolmar igår och lutfisk idag. Var är tacosen och sushin kan man ju undra, men jag äter det som är gott och traditionsenligt! :)
 
Ha en fin lilla jul allesammans! Det ska jag ha! Imorogn väntar julgatans öppning här i Halmstad! :) Myyysigt!