Jenny Häggblom

2010-10-30
01:33:32

YEES!
Äntligen kontakt med omvärlden! Underbart! Men jag är för trött för att skriva mycket. Skulle mest bara kolla om jag kom in på nätet. Och det gjorde jag ju!
Spelade första dagen idag, haltade runt på 73 vilket är bra med tanke på den uppladdning och med tanke på att jag spelade bara 9 hål igår och åkte sista nio. Jag sparar energi. Äter nyttig och vilar. Kan inte bli bättre än så. Men ändå är jag trött. Och nu även huvudvärk.
Men men. De andra är och kollar in en film. Jag valde att stanna för jag måste plugga, även om jag behöver hjälp av de som är iväg på bio. Men jag klarar mig, ännu ett F bara!
Nu skall jag gå igen. Ha det underbart! :)

2010-10-27
22:02:27

Pack
Nu skall jag packa det sista och sen bär det av. Senaste 90 minuterna har jag sovit eller vilat som det kallas. Kollat lite film och faktiskt slumrat till lite.
Packningen är väl så gott som klar, allt var redan i kappsäcken så det var inte så jobbigt att packa. Som tur var för energin tröt lite under det momentet sist. Men jag avbröts också av att jag måste gå ner och betala min doktorsavgift från igår, så det tog mera energi. Men nu när jag är utvilad borde jag komma ihåg allt. Annars är det jobbigt!
Var till rec centret efter skolan, cross i 30 minuter och sen gick jag hem i ösregn så skor och allt var blött. De är inte så värst bra på att lägga in avrinnigs områden på vägarna så allt rullar upp på trottoaren så man är dyblöt när man är framme. :( Dumma stat! Sen käkade jag lunch och sen packade jag. Så det är väl min dag/eftermiddag idag.
Bilen rullar 4.45 så jag skall nu bege mig iväg ca 89 cm till snett höger (där är min kappsäck) för att fortsätta packa. Sen ca 2 meter därifrån korsa rummet till huvan till bagen, regnar det skall den med. Sen är det lite annat som är utspritt som skall med. Så här ser det ut just nu.... Men detta skall inte med, detta skall strykas (men med lite utrymme så ser det ut så här)!
Skriver mera när jag är framme på hotellet! Glad natt!

2010-10-27
14:16:30

Roomie
Sitter och äter gröt med en rågmacka just nu, så gott så! Skall iväg på min enda lektion snart, historia, har bestämt mig för att jag skall orka genomlida den idag. Sen har jag tutoring och efter det skall jag till gymmet! Det ser jag mest fram emot.
Har lite mera energi idag, just nu i alla fall, så kanske lite mera genom hela dagen! Jag är nog inte förkyld tror jag. Vi åker iväg kl 4.45 så jag har gott om tid med tanke på att jag slutar kl 11. :)
Tack för era synpunkter på geografin, jag gillar den också så det kanske blir bra.
Hatar min rumskompis ibland, när hon vet att jag är trött, är hemma och sover så tar hon hem sin pojkvän hit kl 10 på kvällen och är ljudliga som bara de kan vara, sitter dessutom utanför min dörr och snackar och skriker. Sen somnade jag mot all förmodan och vaknade snabbt kl halv 1, och då sitter de fortfarande där och gapar. Ibland vill man bara flytta ut! Men nu sover hon så nu skulle jag kunna ge tillbaka men jag orkar inte, jag är inte sån.
Nej, gröten kallnar!

2010-10-27
01:54:28

Rågisar
Inge study hall idag heller. Är för trött för att ens gå dit, och jag anser mig som "hyfsat" tränad. Det är till och med så jobbigt att 23 trappsteg (som det är till första våningen där jag bor) är jobbiga. Men jag var till doktorn idag och kanske att det är lösningen men det är inte säkert. Men snart skall jag nog vara piggare. Jobbigt när man inte kan svinga klubban som man skall. :(
Skolan idag var lam annars. Var liksom bara samma sak, matten inte alltför svår just nu. IEP ett hel.... och geografin ok. Så dagen gick snabbt men jag kan knappt blunda för det är farligt, kan somna när som helst. Men imorgon har jag bara en lektion och sen tutoring och sen skall jag försöka med ett gympass, är inte säkert att det går men jag skall ge det ett försök. Jag känner mig otränad. Vilket jag anser som en katastrof.
Var på träning idag men det var lamt, pratade mest för jag var trött. Hade putt tävling som jag dela segern i. Och sen for vi hem. :( Detta suger verkligen!
Mamma tack för rågbrödet igen, det är så gott med finskt bröd så ni anar inte! :D Skall äta gröt och rågmacka nu! Mums! Hälsosammare kan det inte bli sådär på morgonen, inte överlag. Nu när amerikanerna testat så fick man kommentaren, "Kan inte bli hälsosammare!" och svaret är nej, det kan det inte bli. Det är ren och skär hälsa!
Nej nu skall jag se om jag inte orkar fixa några flashcard, IEP vettni... Blä. God natt!

2010-10-26
01:37:38

Ett helvete
Nu är jag hemma och skall sova, klockan är halv 8. Kommer i princip direkt från middag men hursomhaver, jag måste sova. Kanske kollar på ett tv program men sen är det sömn.
På träningen blev det inte mycket träning, jag orkade helt enkelt inte med det. Jag slog nästan 10 bollar men sen måsta jag vila, och det är inte jag. Jag orkade knappt hålla i klubban. Så till slut gick jag till puttninggreen men där blev det inte mycket puttar heller. Jag somnade nästan när jag vilade lite, mellan min ansträngningar.
Skall gå och träffa John efter skolan imorgon så kanske jag får vitaminer eller annat som kan hjälpa mig att bli piggare, för just nu är det ett helvete. Var för trött för att gå till study hall också så jag skippar det idag. Har nästan 5 timmar och kommer kanske få 7 innan vi åker. Så det blir plugga på vägen.
Nu skall jag vända håll och försöka slappna av. Ha det gött!

2010-10-25
14:55:57

Åska
Skall just påbörja min första lektion för denna vecka, och det är ingen mjukstart vi börjar stenhårt med historia. Hoppas vi får ut provet nu, skrev det för 2 veckor sen så det är verkligen dags att få tillbaka det.
Blev inte så mycket plugga igår för jag var verkligen slut, så jag gick och la mig kl 7.45 och somnade kanske halv 11 men jag fick sova till kl 8 så jag fick min sömn ändå!
Nu kom min lärare så jag skall sluta nu, men jag skriver mera senare. Kanske blir golf i alla fall idag, även om det åskar just nu. Vi får se, jag hade inte planera det men det verkar bli fallet. Gud vad det åskade imorse. =P
Kram

2010-10-25
01:47:41

Latoxe
Nu skall jag snart gå och lägga mig är ganska trött. Men det är ett "problem", klockan är knappt 8... Men å andra sidan mera än 10 timmar sömn behöver jag nog. Kom på att jag sovit ganska mycket denna helgen, typ ca 10 timmar per natt, och samma inatt kommer det bli. Så det är bara najs.
Var till study hall som vanligt i 4 timmar. Har aldrig varit så uttråkad som idag. Som tur hade man internet framför sig så man kunde koppla av emellanåt, men gud vad jobbigt det var...
Imorgon börjar jag kl 9 så lite sovmorgon får jag... :) Men nu mot sömnen!

2010-10-24
20:22:18

Study hall och Geografi
Nu sitter jag här igen, nytt rum ny dag men samma gamla skolarbete. Idag skall jag ägna min tid till globala frågor. Har inte börjat plugga ännu. Men efter 4 timmar kommer jag kunna massor! Lovade ju Geografin, och faktum är, här kommer den!
The Geography of the Aland Islands

The Aland Islands is a small island, and it belongs to Finland. It’s located in the Baltic Sea. The coordinates for the city Mariehamn are 60 ° 07 ’N, 19° 07’ E. The Aland Islands are a demilitarized, Swedish speaking region and have a right of self-government secured through international guaranties.

1808-1809 war, Aland became a part of the Grand Duchy of Finland, and that was a part of the Russian empire. Russian empire started to fall apart at 1917 and declared independence in 1917. Aland seek reunification with their motherland Sweden, but Finland didn’t like it so they offered Aland an internal self-government 1920, Aland declined it. They wanted to belong to Sweden. This became something called the Aland Island Question, it referred to the newly reformed League of Nations. League’s Council presented 1921, a compromise decision, they offered something to all three parties of the conflict. Finland got granted sovereignty over Aland and the system Finland had offered Aland in 1920. Guarantee to the population of the Island is their Swedish culture, language and local customs. Sweden got the demilitarization and neutralization drawn up so that the Island would never become a military threat to Sweden. The Autonomy has since been completely revised on two occasions, in 1951 and in 1993. The Aland Parliament, the Landsting as it known, convened for its first session on June 9th 1922.

So Aland got self-governed in 1921, and we celebrate the Autonomy in June 9th every year. It means that Aland got their own parliament called Lagtinget. The Parliament appoints the

regional Aland Government, Landskapsregeringen. Aland have their own power in to pass laws in areas relating to the internal affairs to the region and to exercise its own budget power. Aland got their own symbols; they have their own flag, their own weapon and their own stamps and police, post offices and a lot more. We’ve had the flag since 1954, the stamps since 1984. Aland is a member of the Nordic Council and a part of EU together with Finland.

The Aland Island is an island in the Baltic Sea. The whole island is an archipelago, with over 6000 small islands but not all of them are residence, there are just a few of them that actually are residents living, approximately 300 of them are reside. There are a lot of small bays on the island, that´s inevitable because of it being an island.

Scandinavia is a part of the temperature zone, and therefore are Aland Island as well a part of that. You can really see that there is temperature because there is a relatively short summer and a long winter. The spring and fall is quite beautiful and are also relatively short, they aren´t more than a few months or maximum 3 months totally. The summer and winter are warm respectively cold. In the summer the temperature are about 25 degrees Celsius (77 degrees Fahrenheit) and in the winter there are about minus 10 degrees Celsius (14 degrees Fahrenheit). So the weather depends a lot on the temperature. It is quite wet in November and March because of all rainfall in that part of the year. July is the month when there is not that much rainfall, that is the dry month of the year. The highest point is the only “mountain” on the island and that is located on 137 meter (150 yards) above the sea level. There is no volcanic actions there.

On such a small island, with just about 26,200 inhabitants. There are a majority speaking Swedish, which is the only official language of the island, and that is through law, something that will remain. That was decided in the 1920s that Swedish should be the only official language on the islands, so it’s a history element. There is small groups speaking other languages but the groups are small so they would not count, the languages that are spoken are Finnish, Estonian and English.

The culture is similar to Swedish culture but with influences from Finland and from other Nordic countries. The religion that we do is Christianity but we have other churches as well but the amount of people going there are few. Small free-church groups exist but they are even smaller. So normally the islanders go to church within the Christianity.

We have some sort of different food than other parts in Finland but not that much, the most is similar. We have one specialty and that is the Aland´s pancake with whipped cream, but we have another special dish and that is the Aland´s black bread. Tourists often buy these dishes when they come to Aland as a souvenir. They are that popular so when you come to a cafeteria or store they might not have it in store so you might have to wait or come back another day to buy it.

There is some migration to the island. People move to the island because of the beauty of the island and the archipelago. People often move from Finland to Aland but also a lot of Swedes moves over to the island. There is actually most Swedes coming over and owns summer cottages. I think it´s the harmony and the peacefulness on the island that makes the migration possible. So there are most pull effects, such as quality environmental aspects, because the air is nicer and cleaner than in other parts of the world.

The island is pretty small and we don’t have any factories that we can make a living on so we depend on the tourism. If there is much tourism, and there is much tourism, we can make a normal living with the fortune that the Island needs and can survive with. In fact the island is so small so normally we go to Sweden or mainland Finland to go shopping or grocery store. The island is small and the economy is small. When we got the Euro, the prices increased a lot, so since 2002 we normally go to Sweden because they are cheaper than anywhere else, since they are not in the European Union’s money found. But the tourism are camping, recreation (e.g. golf, fishing, walking), and there is a lot of bicycling at the island, the roads are perfect to ride a bike on.

Agriculture is a huge part of the Aland Island. Wherever you go you´ll see fields where they grow crops. The biggest crop they grow is potatoes that are, in fact, a part of our economy since we have the Scandinavia´s largest factory of chips. The company is called Taffel or Chips AB, and is a big company. Other crops that are grown are for example onions, leeks, cabbage.

The trip to the island is done easiest by ferry, so normally the ferry arrives at the Island 4 times a day, and that is only one ferry. You have a lot of opportunities to come to Aland by ferries. Totally there are a lot of ferries arriving in the harbor every day and the island get a small fortune from the companies driving the ferries. We have the tax-free on the ferries so we get a small amount of money from them. That’s affects our economy as well as the tourism, in fact, the ferries are a part of the tourism.

The normal use of electricity is coming from oil, but there are some efforts in using renewable resources but the majority use oil. The renewable resources that are used are e.g. pellet, hydropower, wind generators, wood and fire.

Something that brings tourists is the maritime, we have always had the maritime sprit in our lives through generations because of our location, and ships come and go all the time. There all always something going on, and we have a lot of history museums all around the island. The most famous boat we have got and still have is Pommern which is old four-masted barques build 1903 in London. It was sold to Aland´s greatest skipper throughout time, and his name is Algot Johansson. Pommern is the only ship in the world of its kind, still standing. So that is why it is such a public magnet.

So the Aland Island is a small autonomous region in the Baltic Sea, with a population of 26,200 inhabitants and the official language Swedish. We are a region within Finland´s borders but with our own government. We have our own flag and own stamps for instance, and we have our own culture with influences from both Sweden and Finland. But the most important thing is, we are islanders and we like it. We feel like we are ourselves and that we can make decisions that affects ourselves, even though we have Finland above us and the support us but we can pretty much live all by ourselves. It´s just a matter of time before we asks for real independence.

I love the island and I´m raised on the island. I have lived there for my whole life and so have my parents as well. I really love the peacefulness and the atmosphere; it is really something I miss.

 

Hoppas ni gillar den, det gör jag!


2010-10-24
16:27:13

Sömn
God morgon mina vänner!
Vilken fin morgon det vart. Solen skiner och det är säkert 23 grader varmt här. Inte lika varmt hemma, men om några månader är det de. :) Det är bara att räkna ner!
Jag skall tillägna min dag till Globala frågor, har prov imorgon. Kan vara på sin plats att börja läsa kanske... Antingen är jag lat eller så finns det inte bra teve program, men just nu kollar jag på en talkshow där det förekommer unga mammor, ca 16 år eller så och deras föräldrar. Jag är inte så insatt, men det är mest konflikter för rösten höjs hela tiden. Har dock vart lite duktig idag, jag har skickat ett mejl till en okänd professor, skall observera en klass innan 2a november och enda gången jag hinner är den första så jag hoppas att hon (?) svarar snart så jag kan bekräfta det.
Just det, min geografi är klar nu så jag kommer lägga upp den här snart, den är 6 sidor lång (1500 ord) så det kommer ta ett helt inlägg men senare idag kan jag nog lägga upp den. Hoppas ni tycker den blir lika bra som jag tycker, för jag gillar den! :)
Skall dra iväg till gymmet till kl 12 och sen skall jag till study hall kl 2 så dagen kommer gå snabbt igen. Har världens ångest med hur jag skall göra med lunch. Räcker en macka? Skall jag laga en sallad? Skall jag komma tillbaka och äta något varmt? Jag har världens ångest, men jag gissar att jag måste lista ut nåt. Känner att det är en bra idé!
Men nu skall jag plugga lite, eller nej. Jag skall se om det finns annat och göra, kanske stryka kläderna från igår? Låter bättre för mig. För annars måste jag göra det ikväll och det känner jag inte för. Vi får se. Tar det lite lugnt ännu, är fortfarande trött men lite piggare än igår. Sov 10 timmar i natt igen. Mums.
Kram

2010-10-24
00:45:13

Geografi
Har just ätit en god middag (igen :)). Skall fortsätta på min geografi uppgift, är nästan klar. Kanske lite att ta i men det är närmare färdigt är påbörjat. Det känns bra! Ni kan nog få läsa det sen när jag är klar med det. Med reservation för dålig engelska men det kanske blir bättre när jag är klar.
Dagen har ägnats och kommer att ägnas åt televisionen. Och mitt projekt, men det har jag hållit på med i bara 2 timmar från och till, jag kollade in mythbusters och jag har lagat mat (koka potatis, inte min starka sida). Men nu när jag är klar med det och har lite energi i kroppen kanske jag kan fokusera mera, men jag måste stryka igen. Tvättade ju som sagt var.
Annars har det vart en ganska tråkig och inte händelserik dag så det är inget att berätta mera. Tyvärr... Imorgon kanske, då kommer jag vara mera "ute", i gymmet och study hall.

2010-10-23
20:10:36

Slö
Nu sitter jag hemma. Valde att låta kroppen vila, efter fysiken i morse. Var till gymmet, Solveig följde med. Jag var där i nästan 2 timmar och Solveig var där i en och en halv kanske. Hon drog iväg på golfträning nu i eftermiddag. Men jag valde att låta kroppen vila. Jag känner mig helt slut och det är inte värt att gå in i väggen. Så jag tog ett tufft beslut att stanna hemma. Så nu sitter jag och kollar på teve och surfar på internätet.
Skall kanske tvätta eller börja med min geografi uppgift men det är inte så att jag orkar ta mig upp ur stolen, den är för bekväm för det. Men jag behöver vatten så jag måste snart upp ändå. Jag måste faktiskt säga att det är skönt att ta en ledig dag. :) Jag är värd det efter 4 veckors slit utan en enda ledig dag!

2010-10-23
14:34:03

Fundersam?
Sitter just nu och avnjuter en frukost med Mickey Mouse Clubhouse på TV. Så kul kan man ha ibland. Sitter och funderar på om jag verkligen skall iväg och träna idag. Jag vill men jag kanske inte orkar fokusera. Jag har vart konstant trött hela veckan och idag är inget undantag. Jag skall till gymmet först kl 10 och sen får vi se hur mycket energi jag har kvar. Det kanske kommer mera om jag kör en bra lunch men det är inte säkert. Det här är enda dagen jag har ledigt på flera veckor och samma framåt så jag vet inte hur jag skall göra.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Jag får fundera på det ett tag. Det är ett viktigt beslut att fatta, det är säkert! Igår blev det inte så mycket chill, jag gick och la mig före halv 10 men låg vaken till halv 11 kanske, men jag fick i alla fall sova i 10 timmar i natt! Men nu skall jag påbörja min geografi uppgift. 6 sidor kan ta ett tag, men allt för ÅLAND! Kram!

2010-10-23
04:07:40

Saknar er!
Känns som om det är evigheter sen och evigheter tills jag får träffa er igen! Och det inbegriper även alla i bilden under samt alla som spelar där!



2010-10-23
02:59:10

Golf
Nu skall jag bara chilla. Det är jag värd efter denna veckan. Imorgon blir det fysik på förmiddagen, gymmet alltså och sen blir det träning på eftermiddagen, kors i taket! :) Vi har frivillig träning och jag tänkte dra iväg på den. Det är nog bara Solveig och jag som tänkte dra iväg men det är bra att någon vill träna fast man inte måste. Men jag känner att jag behöver det!
Vi hade träning idag, eller puttning i 30 minuter sen 20 bunkerslag och sen 15 slag på rangen sen for vi ut och spela men det är väl bättre än att inte göra något. Spelade inte bra men jag slog ett bra slag här och där. Dvs 4 stycken totalt. Men det är bättre än bara 1 till exempel.
Vi hade fys före det och lunch. Nu käkade jag just middag, pasta med alfredo sås. Gott och en stor sallad. Är det någon som kan göra en sallad så är det jag (om man får skryta lite..). Jag är mästerkock på att laga pasta och sallader så någon som vill komma och smaka så är ni så välkomna.
Herregud, klockan är nio. Jag har vart hemma en timme sen träningen och inte gjort något mera än äta och sitta framför datorn. I better move my ass now! Skall ännu in i duschen innan jag skall sova. Så jag gissar att det är det jag får göra nu! Duschen here I come! :)
Ha det underbart. Saknar era kommentarer! :)

2010-10-22
18:50:35

Godis humör
Nu är jag hemma och gör mig redo för träning. Kommer just från en workout och skall på golf. :) I like. Ikväll blir det chilla framför tvn kan jag säga.
Känner mig på gott humör just nu. Vet inte varför men så är det och det är ju bra!

2010-10-22
14:56:47

Hissa
Sitter utanför historiaklassen och väntar på att få komma in. Det är låst, inte så konstigt.
Nu gäller det. Nu skall pappret in om boken. Nu har jag ingen återvändo. Detta är min chans att få bättre betyg! Usch, när jag lägger upp det i den formen så känns det som det är liv eller död. Men lite så känns det kanske. Svårt att tala om.
Skall in nu och plågas i 50 minuter och sen tar jag helg, i alla fall från skolan. :) Men ännu finns där träning kvar att göra. Vi har fys och golf idag så jag är inte klar förrän kl 6 ikväll och då skall vi till Wal-Mart och handla. Jäkligt fint.
Nu kommer närsomhelst vår professor så jag skall göra mig klar att få domen...
Ha det bra idag, för jag skall göra dagen till en bra dag! Det är ett som är säkert!

2010-10-22
02:26:06

Träning nu eller sen?
Sitter igen i study hall och försöker fördriva min sista timme här för veckan. Satt just och skratta åt finska vm resultaten. Underbart jobb Finland... Funderar allvarligt på om man skulle göra armhävningar eller inte, kan se dumt ut om någon kollar men det kan man bjuda på. Annars gör jag dem när jag kommer hem, och det kanske är smartast!
Hade återigen träning idag. Mycket chippar blev det, men jag skulle klara 5 av 5. Fick ge upp, men jag försökte i ca 1 timme. Sen måste jag gå till rangen. Alla andra for men jag stod kvar, envishet tror jag det kallas. Så vi var på rangen sen i en timme. Var helt slut tack vare en lång skoldag och alltför lite sömn senaste tiden. Men jag slog ändå ganska bra slag, försökte hålla fokus men det blev 5 bollar och sen vila. Jag orkade inte mera, och då anser jag att jag har ganska ok uthållighet (4 pass per vecka borde ge någonting va?), men ändå var jag trött. Men Jackie livade upp mig genom att ta initiativet att slå från väster då Goo är left. Så jag fick "briljera" med min slag, jag kan säga det för jag var den enda som fick mina slag airborn. Till och med Cathy hade problem och då är hon vänsterhänt men spelar höger. :) Big smile on my lips at that time!
Så nu har jag haft tutoring, och skall ha 30 minuter till här innan jag kan gå hem och sova. Tror jag gör armhävningarna hemma!
Imorgon är det en lektion och sen fys. Men mellan det skall jag prata allvar med Cathy och Jackie, och efter fysen är det träning igen. Imorgon kväll, kan jag meddela att jag inte kommer ägna tid åt skola om jag inte inser att jag måste. Men just nu, NEJ!
Ha det underbart tillsammans, håll hårt i varandra och var glada att ni har varandra. Vi som är långt ifrån våra nära och käka inser nog hur viktigt det är med närhet och vänskap! Kram

2010-10-21
02:54:51

fantasilös rubrik
Nu är jag klar med läxorna i den utsträckningen jag klarar av dem, kan inte göra mer än så. Har hållit på nu sen kl 4 och nu är den 9. Blev en middag som avbrott men annars läxor... Så jag är ganska trött i hjärnan nu igen. Skall gå och sova nu, det kan behövas. Jag måste vara utvilad imorgon så jag orkar träna för jag måste verkligen träna på certain things. Så det komme behövas energi, och då är ju sömnen en bra början.
Som middag idag lagade jag min egen. Köttbullar med potatismos. Blev inte så gott för jag var lat och körde pulvermos så jag var besviken på den. Kommer åka i sopisen nu, kör på egen mos i fortsättningen. Annars var köttbullarna goda, fortfarande IKEAs!
Imorgon börjar jag kl 8 så det blir dessutom en tidig morgon. Men jag är nu klar med Historian så imorgon skall jag visa den för min andra tutor och då skall jag se om jag inte kan vara ganska nöjd med den. Just nu är jag det! :) Faan vad jag är duktig ibland alltså! :D
God natt!

2010-10-20
21:39:44

Strange girl
Sitter hemma nu. Blir inte att gå och träffa professor. Skickar mejl istället. Det är större sannolikhet att hon svarar på det än att jag får prata på tumis med henne.
Hade historia i morse, gick igenom lite mera om historia... Sen var det tutoring, min tutor är ju så trevlig så jag lär mig inget nytt mera än att göra skolarbete. :( Hoppas Dusty hittar en ny till mig snart. Det är jobbigt att behöva göra så men jag har inget val. Sen var det lunch. Ack ack. God mat men vem kommer inte och sitter med mig (jag är där själv och det finns massor med bord) jo en religös, konstig tjej. Hon är sjuk. Jag vet inte om jag nämnt det förut men det är så att hon sätter sig ner hos folk som hon troligtvis inte känner, jag känner i alla fall inte henne, och börjar ställa frågor. Varken Solveig eller jag vet varför men vi börja fundera och kom upp med två troliga svar, 1 hon försöker skaffa vänner, vilket inte verkar gå så lysande... eller 2 hon har en uppgift från högre makter att behöva snacka med alla. Jag tror mest på alternativ 2 men jag är lite kluven. Detta har hänt förut, hon har kommit och suttit med mig och med Laura förut. Med mig så satt hon och sen tog hon dit två av hennes vänner, så vips satt man där med två främlingar till, vid ett 4a personers bord. Så pass att min vänner, golfarna, fick ta ett annat bord bakom mig för att käka och min plan var att vänta in dem men det funkade ju inte. Skit.
Sen var det dags för Global Issues, ganska tråkigt för jag var trött men vi pratade om vapen och jag fick reda på att Sverige är top 10 på att exportera vapen (lätta vapen) i världen, de står för 2% av exporten. Ganska mycket! Men sen kanske Finland står för 2% av importen men de siffrorna fick vi inte se. Alltså, jag lär mig något nytt ibland.
Efter det gick jag och värmde upp för gymmet till gymmet. Så jag körde cross igen 23 minuter, och med tanke på min trötthet var det de 23 längsta minuterna i mitt liv. Usch. Men sen bytte jag gym och körde med golfarna i 1 timme till. Så det är vad jag kommit ifrån nu, har bara hunnit ta en dusch.
Nu skall jag ta sikte på att göra engelskan och sen göra klart historian. Kom på under min tutoring att jag skall ha dubbelt avstånd mellan raderna så vips fick jag 5 hela sidor. Vilket betyder att jag måste komma på en avslutning och redigera ev språkfel samt lägga in citat från boken och andra källor jag använt. Sen kan jag lämna in det! :) Så det skall jag göra ikväll här hemma. Golfledigt är det idag. Imorgon igen kör vi!
Ha det bra och god natt alla hemma, klockan är mycket!

2010-10-20
14:15:46

Solveig nästa?
Sömnen såg ögonen kl 12 igår kväll och jag kliver upp kl 7 bara för att plugga. Nu börjar jag bli som Solveig. Är det bra? Kanske. Just nu läser jag "The Immigrant Woman and Her Job" det är bra att läsa det för det skall jag jämföra med boken jag läst. Börjar få detta under kontroll nu. Kanske, i alla fall för en stund!
Snart historia lektion sen tutoring. Sen lunch. Sen political science, terrorism! Och sen workout. Sen kan jag lägga in ett inlägg igen. Då kommer jag berätta om allt!
Ha det!

2010-10-20
04:36:35

Baseball
Tjabba!
Sitter och kollar in baseball. Ganska tråkigt för jag försöker förstå, det är ganska krångligt kan jag meddela. Men tur att jag har en rumskamrat som kan förklara. :) Jag har skrivit 2 sidor historia så jag kan ta ledigt nu för ikväll. Ganska najs! Imorgon skall jag upp en timme tidigare för att skriva mera på min historia. Aaah...
Men jag är snart klar har nästan bara hälften kvar nu! Jag är duktig jag! Hade träning idag, igen. Ute på eagles Landing. Lite bilder kommer nedan. :) Hade närspel och punchar på schemat idag. Gick ok men jag blir ifrågasatt hela jäkla tiden, jobbigt att leva ibland..
Nu skall jag sova det är säkert. Men först duscha. Det är viktigt. Måste bara få arslet ur vagnen att gå i duschen. :) God natt!
Ser jag intresserad ut!? Nej!!





2010-10-20
01:11:11

IEP
Sitter nu återigen och pluggar. Hade skola idag, prov. Gick ok tror jag. Satt hela tiden ut och skrev. Kanske förbättrar mitt resultat sen sist. Vem vet?
Sen var det IEP dags. Inte skoj, hade gjort läxan men på fel sätt så jag måste göra om den och en annan läxa till torsdag. Denna veckan blir bara värre och värre! Nu skall jag fokusera på Historian ett tag. Så får jag en början på det i alla fall.
Geografin var ok och sen var det möte med IEP läraren. Inte skoj, insåg att jag inte fattar någonting. Hm. Plugga mera!? Golf sen, liten liten lunch. Träning. Hem och nu här. Så det är min dag. Skriver mera senare.
Kram

2010-10-19
04:14:47

?
http://svt.se/2.74611/1.1881547?lid=puff_1884954&lpos=extra_0

2010-10-19
03:44:24

Olika inlärningsstilar
Sitter just nu på badrumskanten och kör triceps övningar. Känner att jag behöver det, för imorgon blir det heller inte fys. Kommer bli det först på onsdag och det är för länge dit så jag behöver detta nu, men tro inte det är för att komma undan läxor, nej nej, matteboken är med så mellan seten kör jag pluggning. Jag lär mig mycket bättre när jag tränar, konstigt nog, men så är det.
En gång hemma körde jag armhävningar för varje finskaord jag inte kunde, så det blev många armhävningar kan jag säga. Men nu kör jag inte av det stuket utan bara random, när jag känner för det så kör jag! Men med krut i övningarna. Har ännu 100 hopp och 100 situps jag skall göra innan jag kan gå vidare. Och ungefär då är jag klar med pluggandet också!
Hade träning idag igen, gick ok, tränade på nya saker igen som jag fått direktiv att göra hemifrån. :) I like! Det är liksom det som gäller till 150%! Inget annat! Och det kommer bli bra, jag måste bara ha tålamod. Inte min bästa vän men jag handskas. Det är samma med att ha er på andra sidan jorden, jag måste ha tålamod till att träffa er alla igen, och jag längtar men jag jobbar arslet av mig för att klara detta för att kunna träffa er sen. (Önskar ni kunde se hur mycket jag gör för att fixa detta!) Men nu kör vi!
Vi var till ännu en ny bana, nu en par 3 bana så det var bra träning men jag vill just nu träna teknik och inte spela. Men om några veckor då, då blir det BARA teknik. Vi har ju ännu en tävling kvar, men jag tror jag börjar hitta min nya sving. Det är lite jobb men det blir bra, det tror jag. Just nu väntar jag bara på att få kolla in den, batteriet tog slut i kameran så det måste laddas så jag kan inte kolla in det ännu, men innan sängdags då jäklar blir det kolla in sving nr 1 på GSU! :D ...
...Nu är jag klar för att gå att lägga mig, det har tagit mig ca 30 minuter kanske mera att skriva detta inlägget men det var det värt för nu mår jag bättre. Det blev mycket riktigt 100 situps, 100 sax-hopp och 100 ryggresningar innan det var klart! Så nu är jag starkare i armar, mage och ben. Nu skall jag börja skriva på mitt historia projekt, kan ta ett tag måste tilläggas så denna vecka kommer det bli sena kvällar. Och även i helgen, har geografi nästa vecka, det där om Åland som jag skymtat om tidigare.
Men först Historia. God natt! Jag är vaken en stund till. :)

2010-10-18
19:38:59

Redo
Efter ännu en förmiddag är jag snart redo för lite golf. Just nu avnjuter jag lunch hemma, gröt, macka och ett stekt ägg (första gången ever jag steker ett ägg, men det blev faktiskt gott!). Så om en 40 minuter bär det av mot golfbanan! Det här är det bästa jag vet, en macka som är lagad igår men äts idag, fy usch vad gott det är! Speciellt gurkan! Nam!
Jag var och fick pengar idag, inte illa och leva här och få betalt för att göra det! Najs. Så nu är jag 380 dollar rikare! :)
Ha det!

2010-10-18
14:45:27

Oroligt
God morgon!
Vaknade för en timme sen efter dålig sömn, det dog folk och hundar, hästar attackerade mig och allt hände. Inte konstigt att man inte sover bra!
Sitter i study hall igen, men jag är här endast för att ge ett papper åt Dusty, vilket jag nu gjort så jag har vart duktig. Nu är det bara banken kvar innan jag kan gå på träning i eftermiddag. Men det skall vi nog fixa. Har nu historia om 18 minuter, blä, och sen blir det banken. Efter det sen är det GSU klass och sen Global Issues. Sen hem, lunch, skype och träning! Vilken dag detta kommer bli!
Bara historian kvar att göra när jag hinner. Han kommit fram till att jag måste fråga någon om jag skall fixa historian. Varför inte läraren..? :)
Ha en bra dag!

2010-10-18
03:16:15

Hurtig
Nu är jag klar med vad jag skall göra för idag. Även om jag har ångest för Historian men det löser sig nog, hoppas jag i alla fall! Vet ännu inte vad jag skall skriva om, och det kommer bli mera skriva i bilar och överallt nu för det skall som sagt var vara inlämnat på fredag kl 9. Sharp!
Har vart aktiv idag. Gymmat, pluggat, läst ut boken (!!!), städat, diskat, lagat mat, tvättar, strykt klädet, pluggat lite till och vart lite social. Nu är det dags för mig att sova känner jag. Jag har en dag imorgon också! Även om jag inte känner det just nu.
Men imorgon har jag 1 mission, jag skall till banken och lösa in mina checkat, eller lösa ut. Jag skall få pengar! :) I like. Så det skall bli halvskoj, men att ha pengar är fint!
Nej, nu. Nu börjar ögonlocken falla ihop. Dags att sova. Men jag har vart fysisk idag, Och det märks. Jag är slut! Vackert så! God natt!

2010-10-17
22:11:52

Bok
Har just läst 60 sidor i boken. Är helt slut i huvudet, men det har jag vetat länge! Nu skall jag göra mina mattequizer till imorgon och sen skall jag skriva min outline i Geografin. Kom på att den skall vara klar till tisdag. Sen skall jag fortsätta läsa boken, men det minskar med sidor. Kommer bli klar ikväll, det är helt säkert!
Sitter i studyhall om ni undrar!
Ser det inte mysigt ut... Blä!

2010-10-17
15:24:14

Mandarin
Sitter och äter Atlantas kärnigaste mandarin. Man kan inte hitta flera kärnor i samma mandarin. Det är ett som är säkert! Men det är nästan tur det. För när jag vaknade (för 15 minuter sen) så var jag ganska trött, men nu är jag piggare.
Igår var jag upp till Sunny, hon åt inte cookiedough men de hade en massa annat onyttigt där uppe som jag är glad att inte finns här nere. Satt där tills jag nästan somnade, sen gick jag ner tillbaka och somnade på riktigt.
Idag kommer det bli fysträning igen i gymmet. Skall bli najs. Sen blir det studyhall efter det. Ganska najs det med att slå ihjäl 4 timmar där! :) Har ju boken att läsa.... Kul... Men nu har jag kanske bara 70 sidor kvar. Så det minskar.
Men nu först, mot Skype!

2010-10-17
01:36:23

Smått och gott
Lagade en god middag idag, det tog nämligen tid! Nej, skojja bara men det var faktiskt gott. Pasta med lax och räkor går alltid hem!
Kom från Lennox, ett mall här en 30 minuter härifrån. Var och fixade min telefon, så äntligen! Nu är jag kontaktbar igen för dessa här. Fint, jag tror Cathy haft i nerverna på att jag aldrig fixat det, men nu så! YES. Klarade att ta Marta hem själv också, jag är ganska stolt över det! Det skall ni bara veta, att ta en metro i Atlanta är inte som Williams buss hemma. Nejdå, här kan allt hända! Jag farade för det värsta, typ en skottlossning i kupén eller liknande. Men allt gick bra och jag är hemma igen. Men jag gissar att jag var så glad med att telefon fungerade så jag hann inte fundera på vad som skulle kunna hänt. Även om tanken inte var helt främmande.
Skall snart gå upp 4 våningar och kolla in när Solveig käkar Cookiedough. Vet inte vad det är men kanske jag blir lite klokare? Solveig har våran Official Visit hos sig så det är hon som skall lära Sunny äta detta. Vi kallar henne Sunny för Solveig är Sunroad på engelska (direkt översatt) och amerikaner och norska namn, inte kombination ett här i världen. Så det skall jag ägna min lördagkväll åt. Nu är jag så mätt så jag kan knappt gå, nejdå. Men mätt är jag, igen. Måste tänka på kosten... :)
Footboll, jo jag var där med. De vann. Även om vi gick i halvtid. Ganska tråkigt fortfarande att kolla in, men Tailgaten före var underbar. Niklas, det var goda Subway-mackor där! Helt gratis! Och en massa annat som jag inte åt, men salladen och vindruvorna var goda. Alla kakor och Ricecrispies lämnade jag åt de andra, är om inte ännu petigare vad gäller kosten nu! Bra Jenny!
Amerikanska pannkakor, goda men inte nyttiga. Sirap på, INTE gott!!! Tro mig, det är som att äta något äckligt. Inte gott. Jag håller mig till gröten på morgonen och kanske till lunch. Banangröt imorse. Nanna!
Nu skall jag läsa lite till och sen, vila för idag!

2010-10-16
14:41:09

A small look back
En dag som denna. Man kliver upp kl 8 med alarmet på, allt för att läsa historia. Nej, det är inte så att jag har hela dagen på mig. Nej, utan kl halv 12 skall vi knata iväg för att kolla på Football. Så jag har förmiddagen och sen vet jag inte hur mycket jag har av eftermiddagen, men kanske lite. I alla fall, boken skall läsas ut. Jag har 100 sidor kvar av en dagbok... Mycket nöje Jenny!
Igår kväll tillbringade jag framför datorn (min tv) för att kolla på Idol, det blev det i alla fall. Shit vad det är många som är bra där i år. Men jag har min favorit! :) Men jag berättar inte! Det är en hemlis till han/hon åker ut, eller vinner! Inte vet man!
När jag nu måste tillbringa denna dag, mestadels inomhus genom läsningen, så känner jag att jag kan dela med mig av bilder på lite av vad jag gjort här och sånt. Det är ju halv tid så varför inte liksom. Titta och njut, kan vara något ni vill ta del av,
Redo för golf, ändrade style lite...



Jag nere i en bunker i New Mexico, kolla vyn bakom!



Denna underbart omdiskuterade omelett som är sååå god!



Alla dessa prylar vi fått :)



Rangen på Eagles Landing.

Det kan jag bjuda på för nu, jag tror att jag har det ganska bra här. Men jag kan inte sluta tänka på er där hemma, det är liksom hos er som jag känner mig trygg. Jag längtar så efter er så sista tiden innan jul kommer jag ge allt vad jag har på banan, bara för att visa var skåpet skall stå!
Ha en underbar lördagskväll. Kramar till 1000!

2010-10-16
03:29:36

Bok vs Idol
Jahapp, då sitter man här igen då. Snart dags att sova, trött är jag snart och jag måste plugga, eller jag måste läsa ut en bok. The Diary of a Shirtwaist Striker, om det intresserar!? Jag tror inte det. Det utspelar sig i början av 1900-talet. Tråkigt är slutsatsen.
Vi hade träning idag, blev blåa långbyxor! Blåste ganska ordentligt där ute. Men det var bara fint att spela i blåst. Slog några riktigt fina slag där ute. Testade ny driver igen idag, idag blev det Titleist och Nike. Konstigt (!) nog passade Niken bäst. Jag slog nämligen ruggit bra med den, och fin bollbana! Inte som med Cleveland. Så kan nog bli en till Nike ner i bagen, kanske.
Vi har en Ofiicial Visit här i helgen, Lauren (lokal förmåga) som skall börja här nästa höst. Trevlig tjej, till utseendet. Har inte snackat så mycket med henne ännu idag, men hon är ju här till på söndag så jag hinner nog. Imorgon är det Tailgate inför fotbollen så jag skall dit. Vi har lunch där på parkeringen där golfarna håller till! Fint, Subway mackor... Men de skulle ta en sallad och frukt så jag är lite gla i alla fall! Sen skulle de ha massor med kakor och chips och sånt som inte jag äter men jag kan ju kolla på när de andra häver i sig onyttigheter!
Just nu står det mellan Idol och boken. Boken lockar minst, men å andra sidan så måste pappret (5 sidor) vara klart tills på fredag. Jag hinner nog, men jag har INGEN aning om vad det skall handla om mera än bara "analyze it in its historical context", låter ju jätte trevligt, nej. Skall ge mig i kast med det imorgon kväll. Fin lördagsunderhållning!
Ha en bra morgon! Kram

2010-10-15
18:45:44

Långbyxor
Skall dra iväg på träning just. Skall bli så najs, även om det är blåsigt men det är bara skönt för då får man ta långbyxor! :) Det gillar jag!
Sen blir det WALMART! Jag...måste...handla...middagsmat...och...en...massa...mat...annars...svälter...jag...ihjäl!

2010-10-15
03:37:48

Rädsla
NU är matteläxan klar, inte världens bästa procent men jag är klar i alla fall. Tar det igen på quizen som snart skall göras.
Vi hade träning idag, äntligen. Synd bara att jag hade världens träningsvärk (!) i ryggen så svingen satt inte riktigt som den skulle. Jag testade dessutom drivers. Hmm... Kanske får testa lite andra imorgon. De jag testade idag var inge vidare, speciellt inte TaylorMade Burner... :/
Vi hade närspel och sen hade vi range, blev rädd när Cathy "hoppade på mig" och sa, Jenny jag vill se dig på rangen efter närspelet. Okeej.... Rädd som jag var drog jag iväg på darrande ben rädd för vad som skulle hända. Jag såg liksom världen utskällning framför mig (för mina reaktioner på spelet i söndags, visade lite känslor inför publik), eller så världens värsta tänkbara situation, teknik frågor. Och visst, teknik frågor. Hur fan, vad lyssnar hon med, baken eller??? Blev så trött så jag stängde öronen och tänkte på annat. :( Inte hög prioritet på hennes snack alla gånger. Men I guess, det är hur hon är. Sen hade hon "vanligt snack" också, det orkade jag lyssna på. Det var typ, DU KAN men varför visar du det inte!? Svar: formen.... ?
Så det var i stort min träning. Ganska hysterisk men ändå ok. Jag fick ju träna på vad jag skall träna på. Och filmat. Och sånt jag skulle och hade planerat in. Nu skall jag i duschen och jag funderar på om jag skulle lägga upp ett filmklipp här snart, så får ni se mig också. Inte bara läsa om hur jag har det i skrift. Kanske skulle vara något. Vet inte riktigt hur man gör bara. Får ge helgen åt det gissar jag.
Ha det nu så bra så! 8-)

2010-10-15
03:16:22

Matte
Gled innanför dörren för 3 minuter sen. Kommer från Study Hall, har haft tutoring igen. Herregud vad de tjatar... Gillar inte det bara därför! Det är ett som är säkert. Skall fortsätta med matte-läxan som jag inte hann klart med där, nu. Skriver mera efter det när jag har tid! Matten skall vara inlämnad innan 11 ikväll.

2010-10-14
16:47:05

Käke
Klar för idag i skolan. Ganska najs att sluta med ett prov och sen inte ha någon geografi. Det kallar jag lyx! :) Lite lycklig sitter jag nu här för att ta itu med min Conflict Resolution. Skall vara inne på fredag, har inte börjat. Men å andra sidan skulle den vara bara en sida så jag hinner nog. Inga problem.
Igår käkade jag en tablett för mina tänder, som man skall suga på men jag är så ivrig så jag biter i den, oftast. Men denna gången sög jag på den, och vad hände, när man skulle bita i den när den var mjuk, ja då "hoppar" käken urled. Så nu sitter jag här, kan knappt tugga, så ont tar det. Kan inte bita ihop för det tar ont. Funderar på burana. Men jag vill inte. När detta hänt förut tar det ca 1-3 veckor innan det är bra igen. Tack för det bara.... Hmmm... Tips någon?
Hade detta IEP provet idag, var först klar. Inte bra intryck för läraren men jag kan inte sitta där heller och låsas fundera när jag tänkt klart. Det är det värsta jag vet. Så nu är det ur världen. :)
Träning i eftermiddag! YES!!!

2010-10-14
02:13:46

Mamma, städade klart just!
Golflagets vakuum dammsugare. Bara amerikaner hittar på ett så effektivt och (obs!) roligt sätt att städa!

2010-10-13
23:48:24

Aktiv
Hej,
Är ganska trött just nu men det löser sig. Tränar man hårt så blir det såhär. Hade träning idag med Devon en timme och körde jag en timme för mig själv efter det på rec centret men nu är jag trött och hungrig. Känns som man förbränt allt man stoppat i sig idag så ikväll blir det en fin måltid. Det kan jag nästan unna mig, för jag har vart här i 8 veckor nu och har bara 9 kvar! :) På lördag är det halvtid, som man säger. Då skall jag äta fint! :)
Sitter just nu och pluggar med Victor i mitt kök. Så går det när man måste hjälpa varandra med skolan. Våran senaste diskussion handlade om primära och sekundära sex karaktärer. Så mycket skoj har vi. Usch vad tråkigt det är. Men vill man skriva bra i detta så kanske man måste ta en sån diskussion.
Var aktiv idag, inte bara för min egen fys utan för skolan dessutom. Gick och betalade mina skatter, 700 dollar cash. Mycket pengar, och jag undrar vad de trodde om mig när jag occuperade uttagsautomaten imorse när jag skulle ta ut 100 dollar i gången. Kändes som kön blev större och större. Även när jag svängde mig om så stod där ingen men det kunde vart så. Många gick i alla fall förbi under tiden.
Kan bjuda på en liten bild också, så får ni se hur New Mexico såg ut när vi var där på kvällen. Fint var det!
Som tjejerna sa, vänster till höger, går från skönhet till att vara vänner för alltid, avskilt av en boss eller liknande. Och kanske, blev kallad x-men på resan efter detta.

Nu skall jag fortsätta plugga. Ha det!

2010-10-13
16:07:16

Kommentarer
Tack for kommentarerna. Kanns bra petra att jag passar i rosa... Niklas, vad menar du med att jag ser Amerikans ut? Jag far inte det att ga ihop... :) Mamma, det AR en miniaudi som star bland tidningarna.

Hade just Historia, tog sjukt bra anteckningar sa jag kommer inte behova lyssna pa bandet idag!!! :) Vilken lycka. Men jag skall renskriva mina anteckningar pa datorn och skriva ut dem. Sa jag har anda att gora.

Skall kaka hemma idag. Omelett. Men jag har intejordgubbar.... Men notter! :) Skall nog testa nagot nytt tror jag.

HA det!

2010-10-13
03:55:10

"Händelserikt"
Skall snart gå och lägga mig, men tänkte dela med mig av kvällen som vart "händelserik"... Jag åt middag med Solveig och Charlotte och sen så har jag pluggat. Men faktiskt, jag har städat, tvättat, torkat av i badrummet också. Alltför att vi hade en hälsoinspektion av rummen ikväll. Och vi passerade :) Viktor har just vart här i nästan en timme, vi pluggade lite och snackade golf, förstås!
Men lite bilder som jag snott,
Team bild från kalla Notre Dame. Fina tröjor va?



Viktors bild på Facebook, detta är vägarna i USA. "Kan inte amerikanerna betala lite mera skatt så skulle det ha råd med bättre vägar". Jag håller med, bedrövligt.

2010-10-12
22:57:58

Lite bilder
Mamma jag vet, men jag tvättar just nu... :)



Vad tror ni man väljer, Golf Magazine eller skriva en-sidors-uppsats med Conflict Resolution?



Jag har puttern i badrummet så jag skall kunna putta varje gång jag går dit!



Min gåva från senaste tävlingen, en vindjacka, tygkasse och en keps. Allt till förmån för rosa bandet!



Och jag i den rosa kepsen! :) Tror fortfarande inte att rosa passar på mig men kanske...

2010-10-12
19:43:44

Little English Version
Is sitting in study hall, doing nothing. Well I have done my first math homework out of 8 so I have started but have a long way to go. The thing is that I'm too tired to do math on the internet. My head can't manage to do that for a long time. So for that hour, when I did my homework, I already got my headace. So now I'm drinking water because I will soon go to the gym.

Have had math and IEP today, my geography was cancelld so I was happy, and also thursday is like this! :) Got my vocabulary quiz back today, wasn't too good, I got another F. Hmmm, what sould I do? I was studying for that one!

Have a meeting with Dusty our Academic Advisor today, mabye I can change something even if the mid-term i passed... Don't think so, but maybe... Will now return to my homeworks and I think I will do cardio and read at the same time in the gym. I hope the machine are available, they changes cardio machines this week so there is only one that everybody can use. But if it's my lucky day I might do Cardio! 

Sorry for my bad english, hope you understand my learning... See Ya! 

2010-10-11
20:33:08

Rosa Bandet
Hej!
Tänkte egentligen bara berätta om min upplevelse på golfbanan i lördags, inte det att min spelkompis gjorde en hole in one eller att jag spelade på par. Nej att jag bar rosa kläder! Det är en bragd i sig. Okej, jag har en rosa pike men att jag skulle ha på min konstant rosa kläder är nog lite oväntat. Jodå, men jag hade det.
Det är så att vi fick ett klistermärke på inspelsrundan, som liknar rosa bandet, rättare sagt, det var ett rosa band. Och vi skulle ha den på bagen, sagt och gjort på bagen hamnade den och sitter där än idag! Sen så fick vi saker, vi fick en tyg kasse (en sån mamma handlar mat i), en vindjacka med sponsorns namn på och en keps med sponsorns namn, så vi fick lite saker. Och denna kepsen var rosa, jaha! Vi skulle ha på oss den, (kan ni se det framför er, jag i rosa keps?) och sen hade Jackie satt ihop klädkollektionen för dagen så att vi hade navy shorts och ja, en rosa pike. Så där gick man med rosa keps och rosa pike. Det var så pass rosa att Sanna Nuutinen som spelade samma tävling kom fram till mig och sa "Jenny, du passar i rosa, för jag hade aldrig sett dig i det förut!". Tack då, gissar jag...
Kanske jag skall spela i rosa lite mera då? Det gick ju bra, för nu har mitt rosa band på bagen fått sällskap med mitt "panther-head" som vi får om vi skjuter par eller under på tävling. Bild kommer här:
Nu skall jag snart börja på att packa ihop för att gå och träna och sen blir det middag efter det och ytterligare efter det så blir det study hall. Så trevlig kväll det kommer bli, men än är klockan ung och jag behöver vila! Och putt-träning!
Kram

2010-10-11
16:19:43

Prov prov prov..
Bra fraga om provet gick battre, men battre an forsta ar ett som ar sakert. Jag hade i alla fall en aning om lite grann sa det ar battre an ingenting!

Nu ar det IEP som galler for jag har visst prov pa torsdag, samma i matten men den ar enklare i alla fall. Men nu skall jag skriva bra i dessa prov!

Ha det!

2010-10-11
14:32:40

Starkare
Har prov om 30 minuter, borjade plugga for 30 minuter sen. Gud vad jag ar duktig alltsa.... Inte kan jag nagonting heller. Jo, jag vet att Uncle Tom's Cabin kom ut 1852 forsta gangen.

Jag fick sova igar och det forsta jag tankte imorse var, "jag fick i alla fall skjuta den lagsta rundan i tavlingen!". Sa nagot positivt forde somnen med sig. :)

Kom ju trots allt tvaa i ganget sa kanske det ar en framgang. Jag tar det som en sadan, bara jag slipper tanka pa sista ronden. Jag tar med mig spelet fran rond 1 och 2 istallet. Tror jag vinner pa det! Nu blir det puttning och fys som galler denna vecka!

2010-10-11
02:18:29

Jobbigt
Nu är jag hemma igen, efter en lång resa ner med tårar så kom vi till sist fram. Herregud vilken jäkla dag. Just nu vill jag bara glömma allt och börja om på ny kula men det är inte så lätt, det är snarare omöjligt. Men det är vad jag vill.
Landade på en katastrofal 79 idag, om jag bara visste vad som gick snett skulle jag berätta det men jag behöver lite tid att tänka på det. Imorgon skulle jag bara vilja gå ut och träna, men nej. Nu har vi uppehåll till torsdag, vilket är jobbigt men å andra sidan ganska skönt för då kan man vara motiverad igen när man kliver ut på fältet. :)
Jag halkade ner otroligt i fältet, även i vårt egna fält. Kom tvåa i laget. Tappade en ledning. :(
Nu skall jag väl försöka plugga historia men det är nog inte så lätt för jag skulle vilja köra puttning nu. Men i och för sig kan jag göra det ändå. Jo fan det gör jag. Sen blir det duschen.
Jag tror ärligt talat att jag vart mer besviken på mig själv på länge. Men nu är jag det, med tanke på den förmågan jag besitter. :/
God natt!

2010-10-10
02:44:36

Trötter
Är så sjukt trött så jag skall nog sova. Kändes som jag halvsov hela middagen. Men jag höll mig vaken, åt min kyckling och gick därifrån när vi var klara. Roliga middagar vi har här. Inte blev jag mätt heller så det blev en banan på väg hem i bilen och alla gick crazy när jag skulle ha en banan. "femte idag?", "chiquita är hungrig" m.m. Så ja, jag har mitt smeknamn nu. Ganska inpräntat också.
Måste plugga hissa men sängen och sova lockar mera, men jag har prov på måndag. Överväger ett tag men jag sover nog inom en timme. Måste vara pigg imorgon när vi skall spela.
God natt!

2010-10-09
23:36:12

HIO
Kom just ut från duschen, har kört lite fys igen på rummet. Är ganska skönt att köra det efter rond på rummet i sin egen takt. Det är som om man kommer tillbaka fysiskt, även om det tar på men man är tillbaka på banan igen liksom.
Hade en bra dag på banan igen, spelade 72 idag så jag kom runt på en vettig score idag. Kändes bra även om jag slog bättre igår men imorgon är kombinationsdagen! :) Fick vara med om en grej för första gången idag, även om det inte kommer bli sista gången (:)), så var det ganska kul. Min spelkamrat gjorde hole-in-one på 11an vårt andra häl. Det var ett bra slag så det var värt att gå i! Men sen barka hon riktigt, slutade dock på +2 eller liknande men hon spela inte bra. Även om hon slog långt. Hon drev ut mig på flera hål, men jag spela bättre. Så vad kan man dra för slutsats av det, jo, att längden är inte det viktigaste! Nu har jag förstått det, eller det har jag gjort ett bra tag men nu fick jag bevis på det i egen flight.
Skall och äta om en timme så det skall bli gott. Jag börjar bli hungrig. De andra spelade 3x74 och 91. Ni kan ju gissa själva sen.
Ha det gött!

2010-10-09
03:20:23

Banketten
Just hemkommen från banketten som snarare var en finare middag än något annat men det var ändå charmigt på något sätt. Lite gemytligt sådär. Vi fick en ok middag, sallad, potatis, kyckling (friterad, vi är ju i USA) och en kaka till efterrätt. Jag lämnade kakan åt Solveig och skrapa av paneringen. Någon måste ju vara nyttig här! :) Men jag var fortfarande hungrig efteråt så jag gick "bananas", dvs jag tog en banan. Min femte för idag. Nam!
Middagen var trevlig på ett sätt för det var en Legend Award där som vi inte visste om, eller i alla fall inte jag. Där en dam fick en award för bästa Amateur Person, inte vet jag varför för hon spelade inte golf knappt men hon hade gjort mycket för golfen. Och sen fick man träffa en legend. Pat Bradley, hon var den 13e att komma med i LPGAs Hall of Fame, 1986 vann hon tre av fyra majors ingen då ännu hade lyckats med. Och är en stor ikon här i USA. Synd bara att jag inte visste det före, men nu vet jag och jag har fått vara med på bild med henne. :) Niklas, nästan som Helen Alfredson!
Men det roligaste av allt var före middagen på banan. Där finns ett tält som det fanns stolar och bord i, så vi "kloka" som vi är tänkte ´där kan man sitta och plugga´ för vi tog med böcker. Och mycket riktigt, vi satt oss ner och skulle börja plugga när en dam ställer sig upp och börjar snacka. Vi, duktiga som vi är lyssnar ju på vad damen har att säga men det slutar vi ganska snabbt med för efter några minuter så börjar hon snacka om Gud, och sen börjar vi be i en ring och till sist, hon öppnar Bibeln och läser högt. Men herregud, vart har vi kommit?! Vi vågade ju inte kliva upp och gå så vi satt nu där, inte ett dugg intresserade och "lyssnade" med ögonen. Vi försökte se intresserade ut men jag tror vi misslyckades. Så nu har vi fått våran del av det kyrkliga under denna resa i collegevärlden. Men vem vet, bäst som det är kanske vi är mitt uppe i en mässa eller liknande. Allt verkar ju ta "unexpected turns" här i USA.
Nu skall jag sova, vi skall käka frulle imorgon kl 8 så jag skall lägga till lite timmar på mitt sovkonto. Igår var det någon som väckte mig kl 3 genom att ringa, ett finskt nummer. Den personen kan ju kanske tänka på tidsskillnaden på 7 timmar nästa gång. Jag skickade ett sms under natten dit och skrev "Vem det än är, var vänlig att ringa tillbaka om 4 timmar, kl är 3 här." Så om du fick ett sånt sms så är det nu känt för alla som läser denna blogg. Snälla, jag bara ber, ring inte under nätterna. Jag behöver min skönhetssömn!
God natt!

2010-10-08
23:11:16

Holston Hills
Hade en bra dag på jobbet, spelade 73 så det är inte fyskam. Den enda som härmar lite är att jag hade en 1 meters birdieputt på sista som jag brände, men herregud, världen går inte under för det. Nej jag är bara mer pepp nu på att gå ut imorgon igen. Nu har jag självförtroende på banan.
Om ni undrar som ni säkert gör hur de andra spelade så kan jag säga att, Jag 73, Laura 75, Goo 76, Sunny 80, Cheriston 103.... Fråga mig inte, men så är det... C kanske hade en tung dag på jobbet!? Vad vet jag...
Nu skall vi snart iväg på bakett så nu kläs det upp sig. Skjorta på bara så kan man sticka sen. Blir nog borta ett par timmar men vad gör man inte för lite mat. Jag är vrååål hungrig. Den lilla apa jag är, käkade dock "bara" 4 bananer idag. Planen var 5 men det blev fyra, käka nötter istället. Imorgon skall jag dock dricka lite mera, drack inte ens en liter idag.... Det är 27 grader här. :/
Ha en bra natt, skriver mera sen! :)

2010-10-08
02:09:36

Bilder och fokus
Kom just upp tillbaka på rummet här i Knoxville. Vi var på middag, pasta, gott! Så nu är man mätt och belåten. Vilket ju är bra, för det går energi när man spelar imorgon!
Lovade ju bilder, dessa är inte bra men det duger hoppas jag, hur-som-haver- får ni leva med dem. De är tagna och det duger för mig. :)
Det är bilder från klubbhuset ner mot banan, övre är mot första nio och nedre är mot artonde hålet.

Imorgon har jag start kl 9.09 så det blir en tidig morgon. Skall gå bakom Cheriston, så det kan ta ett tag. Men jag skall göra mitt bästa. Det lovar jag! Målet är klart! :)
Ha en underbar fredag var-än ni befinner er, jag skall njuta av min fredag! <3 U all!


2010-10-07
23:01:21

Knoxville
Nu är jag klar svingad för idag, men ännu återstår middag på klubben och sen genomgång av banan med laget. Det är så tråkigt att gå igenom banan och få reda på saker man redan visste!
Banan är helt ok, ganska bred, ganska enkel, greenerna ok, och svingen är bra! :) Allt pekat uppåt! Vädret är som nere i Atlanta, så det är inte så kallt, även om det var det imorse.
Imorgon vet jag inte när vi har start men det är mellan 9-11 någongång. Det är inte shotgun utan teetimes denna gång vilket känns bra! :) Nu kom Solveig ut från duschen, så nu är det min tur. Skall sticka om en 40 minuter så jag kanske skall passa på att gå in. Kommer upp bilder från banan senare ikväll.
Igår tog det 3,5 timme och komma hit, vi stannade på Olive House och käkade en god pasta! Så nu är man fit igen!
Ha det! :)

2010-10-06
21:26:12

Leaderbord för tävlingen
http://golfstatresults.com/public/index.cfm?tournament_id=2191

2010-10-06
21:11:09

Outfit
Kommer just från duschen, har vart på rec centret och tränat igen. Jag älskar att träna så då blir det mycket sånt på min lediga tid, för er som missat det! :)
Nu håller jag på att klä på mig reskläderna för resan till tennesse. Samma outfit som alla andra gånger vi rest, våra "se-absolut-inte-ut-som-golfare-utan-som-fotbollsspelare-kläder-outfit", men det funkar ju. Kläder som kläder liksom.
Var i skolan idag också, fick reda på att jag har hissa prov på måndag, så gick det med den resan och fritid! Skall sticka iväg kl 4.45 så jag har lite tid men den tiden skall jag lägga ner på att tala med Niklas på skype. På Global Issues idag så pratade vi om Darfur, jätteroligt (gäsp)...
Nu skall jag koppla upp på skype, skall dessutom prata med mamma och pappa. :)
Ha det! Skriver mer när jag är framme om hur resan gick och så! :D

2010-10-06
00:11:54

Oktoberfest
Tysk vecka i matsalen, Oktoberfest, så nu bjuds det på tysk mat! Det gillar vi! Även om det är amerikanska alternativ kvar men man behöver ju inte ta dem om man inte är amerikan förstås. Det äter ju inget annat än amerikanskt!
Var i skolan hela långa dagen. Min quiz gick ok och mitt geografiprov gick också ok. Så jag var ganska nöjd med det! Hoppas bara lärarna rättar efter min känsla också, då kan det bli bra! :)
Hade träning i 2 timmar nu i eftermiddags, slog på rangen hela tiden. Och jag måste erkänna att jag hade längtat efter det, inte så att jag blivit lat eller liknande men jag vill det verkligen och det var najs! Vädret är mycket behagligare nu också, var nästan kallt imorse. När jag gick till skolan 7.40 så var det endast 11 grader celsius utomhus. Och faktiskt nästan samma inne. Men det är en natt till nu sen far jag till tenesse och spelar lite golf! Jag kom med på tävlingen, underbart, nu är jag taggad till tänderna!
Tyvärr så är Charlotte sjuk ännu, hon hade tydligen legat på sjukhus inatt, vilket jag inte hade en aning om, så hon kommer inte med på tävlingen men vi får Cheriston med oss... Det är ju inte en förbättring av laget. Men det går väl.
Petra, det är faktiskt bra här, blir mer och mer ok. Men jag skulle vilja vart med på middagen, den brukar kunna vara ganska rolig!
Skall försöka plugga lite nu, men det är en massa andra saker jag måste göra också, jag måste skicka lite mejl. Varför funkar inte Ålcoms mejl? Jag har i nerverna på det för jag vill verkligen mejla från den och inte från skolan. Men det är vad jag får göra nu gissar jag. Historia står på schemat för kvällens pluggning. Imorgon blir det fys efter skolan och en kl 4.45 bär det av till tävlingen, skillnaden nu är att vi skall åka våran van dit och inte flyga. Men det skall nog gå bra, det tar ju bara 3,5 timme i en av världens obekvämaste bilar. Kudden med så sover man. Bra idé där Jenny!
Detta är mitt nya smeknamn, eller ett av dem. Upsy Daisy, det är den lilla krabaten där i rosa.
Ha det bäst!

2010-10-05
13:24:49

Frukost
Klev just upp, har bara hunnit laga frukost ännu. Äter gröt och en macka. Skall snart pallra mig iväg för ännu en dag i skolan, men det skall nog gå bra. Har 2 tester idag, ett IEP och ett i geografi. Men som sagt, det skall nog gå bra. Huvudvärken är i alla fall borta!
Skolväskan är packad och allt är klart för att dra iväg. Det är bara frukosten och kläderna kvar innan jag är fit for fight igen! Sen blir det träning i eftermiddag! Jippie!

2010-10-05
01:07:53

General Academic Vocabulary
Sitter igen i learninglab, otroligt hur mycket man maste sitta har. Och jag glommer alltid min dator. Det jobbiga ar att jag inte behover nagon, men man far inte vara inne pa sociala sidor sa som facebook, bloggar, twitter m.m. men nar det ar pa svenska sa kan det inte vara sa farligt!

Jag har en otrolig huvudvark, vatten funkar inte, laser General Academic Vocabulary for IEP, har quiz imorgon... Jag ar inte ett dugg pepp. Men jag skall lasa igenom det en gang till nu och sen skall jag borja plugga for provet som jag har imorgon, geografi. Lite lattare an IEP, for geografin kan man ganska bra fran grunden, men det dar med Academic Vocabulary for IEP med ett tema som kallas psykologi, nej det ar inte min grej.

Nagra av orden i det material jag pluggar in,
- cluster
- innuendo
- precipice
- "prospective" memory
- samt, suscptible

om ni vill kan ni kolla in en synonym till dessa ord pa engelska. Det ar just det jag maste gora, eller har gjort men som nu skall pluggas in. Sen skall man kunna det dar med morphemes, stems and Affixes.

Sen skall det dar med geografin in. Dar har man grejer som
- rainshadow-effect
- 5 themes of geography
- nordamerikas geografi samt,
- syd,-central amerikas georgafi och dess teman.

Nu kom Laura sa nu skall vi studera geografin tillsammans. Men jag skall forst plugga General Vocabulary.

Niklas, jag ar forvanad att du tyckte det verkade gott med banan och peanut butter, men, kanske det ar nagot som jag borjar lara mig! Ser duktigt fram emot nasta tavling och traningspass, skall putta ikvall, beroende pa huvudvarken.

Kram :)

2010-10-04
19:57:56

Peanut butter
Tvättar just nu, hoppas på att ingenting färgar. Om det gör det är jag i pisset rent ut sagt!
Kom just hem från skolan, vilken tråkig dag, eller så har jag bara vart trött, vad vet jag? Kanske en kombination. Var till caf och käka lunch, pasta vad annars, samt sallad. Det var gott! Så nu skall jag göra mig beredd för att gå till rec centret även om jag måste låta maten sjunka. Jackie har hjälpt mig hitta ett bra mellanmål, som ger massor av energi. Jag testade det på banan igår, men jag vet inte om det gav så mycket energi, kanske, men det gav mig dofter... jag åt mina bananer men med peanut butter, faktiskt gott och ganska nyttigt! Jackie verkar gilla peanut butter så hon föreslog det och jag lydde och testade. Kan låta lite konstigt men gott är det! Ungefär som omelett med jordgubbar! :) Men dofterna det gav var att jag, oberoende på hur mycket jag tvättade händerna, så dofta jag peanut butter. Men det kan man ta...
Nu skall jag in på skype. Ha en bra kväll!

2010-10-04
16:09:32

Pluggar?
Sitter just nu i learning lab, utan kalender och utan vetskap om vad jag har i laxa. Det ar ju fiffigt... Smarta jag! Men jag vet arligt inte var min kalender ar. Jag skulle liksom leka med den som jag alltid gor pa historian men jag hittade den inte. Maste vara i rummet. Men det ar inte sakert.

I alla fall. Jag har prov imorgon och en quiz. Men sen har jag ju andra laxor ocksa. Som vanligt. Vaknade otroligt trott imorse, kakade grot och 2 mackor och sen gick jag ivag till skolan for att borja veckan med historia. Usch. Men nu ar jag igang. Nu har jag haft min forsta av forhoppningsvis 2 hissalektioner denna vecka. Lite otur och det ar 3... Satt och funderade mera pa min golf i helgen an historia i mose. Hur kunde jag missa 2 enmetersputtar for birdie, i rad? Och sen spela 8 over pa 4 hal? Ja jag sager bara det. Men jag slutade ju med back to back birdie! Tack och lov!

Nej nu skall jag plugga lite, maste ga harifran om ca 40 minuter! Ciao!

2010-10-04
05:11:43

Snavade in
Snubblade just innanför dörren, skall sova nu, skriver mera imorgon. Men dagen gick ut på att krossa banan, men det var banan som krossade mig istället. Tyvärr! Men men, man kan ju inte alltid spela som en gud. Däremot spelade Charlotte bra idag, slutade två men med tanke på att hon suttit uppe hela natten med diarré så är det en bragd att spela +2! Grattis. Teamet slutade på 6e plats. Jag kom sist i laget. Hm.
Flighten var bra hem, lugn och fin. Men som alltid, något skall hända och ja, jag fick ont i magen. Tack Charl8. Skall försöka sova nu, lite i alla fall.
Ha det!

2010-10-03
03:08:43

Pust vilken dag...
Hemma igen efter en lååååång dag på golfbanan. Rundorna gick snabbt men spelet gick så dåligt så det kändes som en lång dag. Vi spelade dock i nästan 10 timmar. :) Men jag är inte trött i axlarna eller i benen så jag skulle kunna gå en runda till nu, och det vill jag! Jag vill ha revanch.
Spelade så dåligt så att jag nästan börja gråta. Och det är Inte jag, men jag var inte Jenny idag, jag var nog någon annan på banan. Det var inte mitt spel. Om jag säger så, första rundan 3 greener och andra 9 greener. Kan absolut bättre, jag har snittat 12 här under min tid i Georgia State. Vad händer? Charlotte L leder dock med ett slag, hon spelade 75,69. Pretty good!
Vi ha vart och käkat till ett ställe på campus, det var gratis mat, universitetet bjöd på mat så det var bara att tacka och ta emot. Men jag var inte så hungrig, för jag hade käkat 8 bananer på banan idag. Plus lite till, 1 macka och 2 energibars. Sen vatten. Så nu har jag många smeknamn,
- Upsy Daisey
- Monkey
- Chicuita
så det är bara att gilla läget gissar jag...
Nu skall jag sova och sen spela skiten ur banan imorgon! Natt!

2010-10-02
03:30:11

"In the night garden"
Hej, igen!
Nu har vi vart och käkat, jag är trött men belåten. Var nämligen god mat! Ugnsbakad pasta med ett lager av mozarella och tomatsås. Gott som få! Har ännu smak i munnen! :) Vi skulle fara till Chili´s men sen efter tips från någon lokal så tipsade de om en lokal pizzeria. Så vi drog dit. God mat var det som sagt!
Nu har vi gått igenom banan och greenerna, regler och sånt som vi gör inför varje tävling. Just nu, exakt just nu peppar jag inför tävling! Lyssnar på min musik som jag satt ihop själv, det är en spellista! Gud vad bra! Nu är jag pepp! :)
Jackie kommer säkert snart, då skall jag visa ett klipp på "i drömmarnas trädgård", i och med att upsy daisy sägs här emellanåt, och då ville jag visa att det är ett barnprogram. Så nu har jag hittat ett klipp! Makka Pakka song, se och njut! :D
http://www.youtube.com/watch?v=v8uHrCPecfU&feature=related det är så bra alltså! Man blir bara på gott humör av detta! :)
God natt!

2010-10-02
00:21:30

Inspel ND
Sitter på rummet och renskriver mina historia anteckningar. Så kul har man... Nej, roligare än så har det vart idag. Vi spelade in på Notre Dames golfbanan, som ägs av skolan (fint!). Banan är som vilken svensk eller finsk bana som helst, inga konstigheter. Det enda som skulle kunna skilja är att det är små pott- bunkrar på "landa-drivern-avstånd". Vilket är lite förödande, men jag klarar mig. Banan är 6100 yards cirkus. Så den är inte så lång heller.
Vi spelade in kl 9.34 och efter det tränade jag på rangen. Kom hem lite före 4. Sen pratade jag med mamma och pappa, vilket är trevligt. Efter det skyndade jag mig ner i gymmet för att träna lite. Ensam, men det är INGEN förvåning. Varken Laura eller Bob tränar mera än de måste. Så ja, ensamt blev det men å andra sidan kunde jag göra vad jag ville, alla vikter var till mitt förfogande. Sen älskar jag när man får sprida ut sig i gymmet och superseta träningen, den blir mera effektiv då.
Kom upp och duschade, sen blev det bara historia. Nån gång måste jag ändå renskriva så varför inte nu? Nu skall vi iväg och äta om 10 minuter så jag skall göra mig klar.
Ha det! :) Kram

2010-10-01
04:58:01

Framme
Verkar som internet vill fungera bättre här än förra tävlingen så kanske det finns ett hopp om att jag kan uppdatera er på vad som händer! :)
Vi for iväg från Campus kl 13.30 för att flyga iväg till Chicago Midwest Airport. Sagt och gjort vi flög och 90 minuter senare landade vi i Chicago. Efter lite strul med att hitta vägen så kom vi till slut ut ur "slum" delen av Chicago och fortsatte mot Indiana och Notre Dame. Vi stannade på vägen och käkade på Applebee´s, god sallad de hade! Sen fortsatte våra vägbeskrivnings-problem, vi fortsatte i fel riktning. Men Bob och jag satte och kollade bilder på datorer så efter en liten stund var vi framme i Notre Dame och på Hilton hotellet där vi bor.
Så jag kom precis innanför dörren, har bara hunnit duscha och bortstat tänderna och skall snart sova. Tänkte vara morgonpigg imorgon och gå i gymmet kl 6. Vi har frukost kl 7.15, hinner duscha emellan då!
Nu skall jag sova, Jackie som jag bor med, assisterande coachen så är med Cathy och handlar mat åt oss. Vi får ju liksom allt vi behöver för banan, vilket jag inte skall klaga på. Bananer gott!
God natt!