Jenny Häggblom

2013-09-30
16:50:51

Överkroppsträning
Måndag igen, en måndag jag sett fram emot! Ledighet i all ära men skola är ju bara det bästa som finns ibland. Strukturerad vardag, tider och passa m.m. sjukt skönt än att glida igenom dag efter dag, det har jag gjort så mycket så det räcker. Viss är det skönt när man får ordning på sina vardagar!? Man vet att dagen kommer gå snabbt för att man hela tiden har struktur på den. 
 
Skola mellan 8 och halv 11, sen hem och luncha. Tillbaka i skolan lite före klockan 13 för grupparbete, det tog inte så länge så jag fick till ett pass i gymmet också. Det blev ett överkroppspass, skönt med tanke på att jag sprang igår så kändes mina ben lite geleeiga så jag valde bort dem idag och fokuserade på axlar, armar, mage och rygg. Imorgon däremot blir det benpass from hell som kommer! 
 
Nu skall jag gå igenom den omtenta som jag skrev den 23 augusti, kuggade den igen... Så nu skall jag försöka få till ett möte med examinatorn så jag kan få reda på VAD som skall kunnas och VARFÖR jag inte fattar vad hon vill ha ut i svaren. 
 
Ha en bra måndagkväll! 
 
 

2013-09-29
08:09:52

Söndag och dagarna på Åland
Igår kom jag ner igen hem till mig. Tåget rullade in lite före klockan 19 igårkväll på stationen i Halmstad. Då hade jag rest hela guds långa dagen. Började med båten till Grisslehamn och sen så satte vi oss (mamma och mormor) i bilen och styrde kosan mot Uppsala och IKEA för lunch. Tåget mitt gick från Uppsala station kl 13.11 igår eftermiddag. Sen satte jag i tåget hela dagen så när jag kom hem så klarade jag inte av att sitta och se på tv så jag packade upp alla saker och "pulade" på här hemma en stund och lyssnade bara på tvn. Somnade väldigt gott igår, ovaggad om jag skall vara ärlig. 
 
Hemma har det vart bra, jag var första natten och första dagen hemma hos mamma men jag var även på sjukhuset mestadelen av tiden kändes det som. Fram och tillbaka in och ut till det där huset, men det gjorde mig ingenting den här gången då responsen på hur det gått för mig är bra. Alla är nöjda och glada och det är jag också. Jag är på rätt väg, det går enligt plan och allt verkar tipp-topp! Det kan inte bli bättre än att komma hem 2,5 dag och känna en sådan positiv feedback från de som kan. :) Jag är så stolt över mig själv och kommer fortsätta i den här takten! Inget kan sakta ner mig nu! 
 
Andra och sista natten stannade jag ute hos pappa i Överby, vi var till olycksplatsen och tände ett ljus. Det var mycket känslor som bubblade upp när jag kom dit, men det är som det skall. Det är så tragiskt och synd att en sån ung person måste sätta livet till. :´( 
 
Annars så blev det lite skolarbete hemma och lite annat också, tränade lite och hade det okej. I fredags var det återigen dags att åka in till sjukhuset och hem igen, men även då positiv feedback. Träffade Sara på Havtorn, käkade med mamma och hämtade mamma och åkte ut till Eckerö. Genomförde en liten joggningstur på 3 kilometer, som pepp inför dagens lopp som är 5 kilometer långt! :) 
 
Idag så blir det loppet som skall genomföras i eftermiddag och sen så blir det ett skolarbete mellan 16-17 innan jag kommer hem och tar det chill. Imorgon är det skola igen som det skall! :) 
 
Taggad att vara här igen, hemma bland mina saker! :) 

2013-09-28
20:34:58

Hemma åter
Kom ner till Halmstad för en timme sen lite drygt, och det känns väldigt bra att vara nere igen. Borta bra men hemma bäst kallas det va...

Skriver mera imorgon om hur dagarna vart hemma, men på det hela taget om man väver in allt så har det vart kanon, mest om jag ser till mig själv.

Ha en bra lördagkväll!

2013-09-26
14:21:54

Kämpar på mot strömmen just nu
Är hos mamma ännu i ett par timmar innan jag åker ut till pappa i Eckerö för att tillbringa de nästkommande två nätterna och det gör jag då mamma skall iväg på utbildning och middag i kväll. 
 
Försöker sitta ner och göra skolarbete men jag kan i ärlighetens namn säga att jag kört fast mer eller mindre... Det är nackdelen när man lämnar litteraturen i Halmstad och åker bort. Borde tänkt men gjorde det uppenbarligen inte i tisdags... Nåja, kommer snart ner igen och får ta ikapp, men det blir stressigt då.. Mycket som skall göras på söndag och lördag vet jag inte när jag kommer hem.. 
 
Ska försöka få till stånd någonting i alla fall nu, men det blir nog tufft. Mamma kommer om knappt en timme... Kämpa Jenny! KÄMPA!!!

2013-09-25
10:07:19

Bilskrälle
Ibland går det bättre en andra gånger vad gäller resa från Halmstad till Åland. I skrivande stund så sitter jag på båten, den avgår nu, men för att komma hit så har det tagit mycket kraft och böner till högre makter. Men jag är så här långt kommen nu. 
 
Började med en fullspäckad dag igår, skola, SI, gym, handledning och diverse andra småsaker. Kom iväg ur Halmstad lite före klockan 15 igår. Började i godan ro rulla norrut, men först en bit österut innan E4 kom. En bit efter det att jag svängt ut på E4an så blev jag kissnödig, så jag måste stanna och göra mina behöv. Men med facit på hand så blev det en paus som jag inte hade räknat med, när jag startade igen så var min bil helt knäpp. Det skakade, brummade, lät konstigt och ville inte accelerera. Kul när man har ca 500 km kvar... :( Kom i alla fall efter många om och men till en mack där jag kunde fylla på olja och tanka, men det hjälpe inte. Fick i alla fall igång bilen igen, så jag kunde ta mig mera norrut. 
 
Kom fram och bestämde mig för att käka någonting i Norrköping (lika bra att stanna i en stad där det är nära till hjälpen i fall om att). Käkade och satte mig i bilen och fortsatte mot destination Uppsala, men jag skall vara ärlig och säga att jag var nervös. Väldigt nervös. Men tröskvärket orkade hela vägen till Uppsala där jag spenderade natten hos bästa Lisa! Tack så mycket för det, det var trevligt, måste göras om! 
 
Imorse åkte jag iväg, helt ovetande om bilen skulle funka, men det gjorde den och jag kom iväg, men det var med många böner idag igen för att kunna ta sig hela vägen till Grisslehanm. Men kom sist fram och nu är jag ombord, så nu är det lugnt. Men det är skämmigt när jag måste åka upp på hyllan och bilen med nöd och näppe orkar upp, måste stanna för att växla ner och ta mig krypande upp. Pinsamt. 
 
Nu skall jag så småningom käka lite och sen plugga och sen är jag på Åland igen. Sannolikheten för att bilen kommer med ner på lördag är just för tillfället ganska liten. Men vi får se... 
 
Fortsättning följer....

2013-09-23
18:55:48

Pensionärsgympa
Lyssnar till ofrivilligt vald musik, och det skulle kunna vara bättre. Men det är okej, det är House tror jag, likt i alla fall. 
 
Har vart en sväng i skolan och grupparbetat, har haft en lugn och god lunchpaus för att samla energi för ett gympa pass med pensionärer, JA det ingår i skolarbetet så det var inte fullt frivillgt valt men det var okej. Trevlig instruktör och trevliga tanter som tur var. Drog ner medelåldern rejält. Sen hem och skolarbeta vidare. Och jag skall fortsätta en stund nu, imorgon väntar nämnligen ett SI pass igen. Med ettorna, hoppas det blir lika roligt som förra gången. 
 
Sen imorgon är det bilen norrut till Uppsala som väntar, slagga hon Lisa och sen över havet till ön på en 3 dagarsvisit, sen tillbaka ner hit hem. :) 
 
Hörs på onsdag! 

2013-09-22
18:49:39

Vecka 38 är slut
Vecka 38 till ända. 39 börjar om ett par timmar, eller snarare om drygt 5 timmar. Sen är det ett X antal timmar som den veckan innehåller. Varav mina dagar kommer spenderas på Åland, mellan onsdag och lördag i alla fall. 
 
Idag blev det skolarbete på förmiddagen, efter lunch så blev det ett gympass, en WOD :) Kom hem och började studera igen, blev trött och kollade en film "Flags of our Fathers". Bra film, rekommenderas varmt. Jag har nog sett bättre men den är bra, den bör ses. Sen pluggade jag lite till och sen åt jag mat. 
 
Imorgon blir det grupparbete och sen så blir det en FaR aktivitet. Om jag skall vara ärlig så borde jag plugga lite till och komma på frågor.. Men det kommer nog med tiden, snart är det Sportspegeln och sen skype-samtal med mamma, avtalad tid :) 
 
Sov sådär inatt, hoppas på bättre natten som kommer. Tjopp.

2013-09-21
18:54:42

Lugna gatan
Lugn och stillsam dag, tvätt, lätt gympass med småmuskler, plugg och mera plugg och lite käk mellan varven. Ungefär så har min dag sett ut, och före detta så har jag inte sovit många timmar. Vaknade klockan 6 i morse och var inte pigg men inte tillräckligt trött för att sova, så vad göra? jag läste ut min bok. Sen klev jag upp för magen kurrade. Har en aning om att jag kommer somna skönt i natt, hoppas det i alla fall. :)

2013-09-20
19:01:48

En vecka till till CV:t
Nu har ännu en vecka rusat förbi. Shit vad tiden går snabbt när man har roligt. Snart är det dags för min del att sätta mig i bilen för att köra norrut och komma hem till ön i några dagar. 
 
Men innan dess så är det en helg som stundar och måndag och halva tisdag. En helg som inte är  uppbokad och en början på veckan som kommer bli effektiv. Från det ena till det andra och eventuellt även tredje, gäller att planera sin tid ordentligt. 
 
Idag så har jag vart på gymmet, körde grupparbete med gänget en stund och sen hem för att fylla på energidepåerna, följt av att jag somnade i sägen en 30 minuter eller liknande. Klev upp, koka kaffe och drog iväg till biblioteket för att plugga lite på egen hand. Men jag kom ingenstans så jag for vidare och hämtade ut mina proteinbars som jag beställt från gymgrossisten :) Äntligen! Hem och satte mig med böckerna igen och var färdig för idag klockan 17, typ. Sen dusch och käk. Och nu sitter jag här.
 
Skall bara kolla på IDOL och sen sova, imorgon är det bara tvätt som är planerat och en promenad tror jag. Ciao

2013-09-19
19:29:39

Första SI mötet :)
Idag så hade jag mitt första SI pass, och det gick bra! Det kändes som jag fick med alla på båten, och det var precis det som jag ville så jag styrde kosan till rätt strand om man säger så :) Nästa träff är på tisdag klockan 8, då skall vi gå vidare till nästa steg, och göra det ännu lite bättre! Allt är upp till mig och mina "elever". :)
 
Sen var det föreläsning och sen lunch. En sväng till butiken och sen hem till soffan där resten av dagen tillbringades, tills dess att jag tog mig ut en sväng i det fina vädret. Sen hem till soffan igen... Inget liv kan man tycka... Men men. Ibland måste man vila också, imorgon blir det träning och sen blir det grupparbete innan lunch. Eftermiddagen tillbringas till skolarbete på egen hand tror jag. 
 
Solong!

2013-09-18
20:50:57

Skolarbete och träning
Sitter hemma i soffan och kollar på Idol för tillfället. Men så fått det blir reklam så passar jag på att repetera anatomi 1 kursen jag gick för 2 år sedan. Imorgon skall jag nämligen vara handledare för just den kursen, utan lärare. Jag är the boss :) 

Idag har jag annars pluggat med Mathias, vart på gruppövning med Anna, gymmat själv i 1 timme, gjort lite andra småsaker samt planerat inför imorgon. 

Imorgon är det handledning och sen föreläsning och sen blir det nog en ganska lugn eftermiddag. Men det återstår och se i och för sig. Ibland kommer jag på något roligt annars blir det skolarbete.

 



2013-09-17
19:13:23

17 september -13
Hur trött kan man vara, kommer bli en tidig kväll igen idag. Imorgon är det gymmet som väntar följt av gruppövning och sen grupparbete. Kommer bli en lång dag så det gäller att få i sig käk så man orkar. Måste laga lunchlåda ikväll, frågan är bara vad jag skall laga? Kanske tonfisk och ris som vanligt? 
 
Idag var det skola igen, 2 timmars föreläsning följt av en lugn eftermiddag, förutom när jag blev förbannad och cyklade fram och tillbaka till skolan under 1 timme, men sen kom jag hem med min nybeställda bok. Den är bra, och det var ju tur! 
 
Nu skall jag se på tv och sen sova gott gott :) God natt

2013-09-16
19:25:30

Lite tankar och sånt om allt och alla
Igår blev jag både arg och ledsen, av flera anledningar. Kan börja med ilskan. Blev arg på att mitt internet ej fungerade alls under de senaste dagarna, från lördag kväll till idag. Men nu fungerar det igen. Äntligen. Så var förbannad igår och i morse. Men nu är jag lite mera glad :) Nu har jag frihet igen. 

Sen blev jag förbannad på fotbollen. Var och kollade på all-star laget som mötte Freddie Ljungbergs -97 års sm vinnare. Matchen lsutade 1-1. Sen var det allsvensk match mellan HBK och IFK Göteborg, en match som IFK gick segrande ur efter mål i 90e minuten... :( Synd. Men det var inte därför jag var förbannad. Jag gick på toa, damtoa (eftersom jag trors allt är tjej/dam), och när man gjort sina behov är belåten så kommer jag ut genom dörren där det är en kö (efter alla som dricker öl, måste ju ut någon gång). Och första damen, ja, jag vet inte om hon är superdupernödig eller något men sur är hon, och när jag nu kommer ut och får frisk luft så får man en känga, "det här är damtoa, ser du inte det!". Det är inte första gången jag får höra detta. Har hänt många gånger förrut. När jag hör detta blir jag förbannad för jag är lika mycket kvinna som hon som står där först, tror hon jag skulle vara så jävla fräck så att jag skulle gå på det motsatta könets toa för att göra mina behov? Nej, aldrig. Så sjuk är jag inte, än i alla fall. I dessa lägen vill jag egentligen bara svänga mig om, gå fram till kvinnan, stirra henne i ögonen och be henne ta på mig, om hon nu är så osäker på vilket kön jag tillhör. Men, för att inte väcka anstötningar så gör jag inte detta, jag behärskar mig, tiger och går därifrån. Glömmer det och fortsätter vara mig själv, vem skulle jag annars vara? Skall jag spela någon jag inte är, nej, ska jag då vara mig själv, ja, alltså behåller jag min stil och fortsätter vara mig själv, detta är jag. Jag har valt det och det är bara för omgivningen att acceptera detta faktum! Så det så.
Blev även lite ledsen för att ingen kan "identifiera" mig för den jag är. Men jag blev ledsen när jag läste att Hugo fått gå till sin sista vila. Men jag vill bara säga att jag tänker på dig Hugo, och önskar att du kunde vara med oss på denna jord fortsättningsvis. Vi var kanske inte bundisar, men du fanns alltid där, som en person som bara skulle vara där. Jag sörjer dig ganska mycket, det skall du veta. Kommer aldrig glömma när du kom till mig på Bodegan i somras och tankade! Forever in my mind! 
Idag så har det vart full rulle sen frulle. Submax test, föreläsning, lunchmöte, föreläsning och sen hem och vila skallen. Imorgon blir inte lika häftig men ändå, skolan kallar. Skall se om jag inte kan sova lite mera i natt. Var sjukt trött när klockan ringde imorse. Men som ett äss i rockärmen så kan jag säga att jag nu har papper på att jag gått en hjärt-lungräddnings kurs idag. Tänkte på dig Hugo då igen när jag pustade i en docka, om jag skulle kunnat så skulle jag viljat blåsa liv i dig igen istället och inte en gummisäck... 
Nu skall jag se på tv, hoppas ni har det bra. 

2013-09-14
19:36:16

Lördagspasset
Igår så köttade jag i gymmet på morgonen, det var maxstyrka och rörlighet som gällde. Och det var i skolarbetssyfte som jag ställde upp som provkanin. :) Det gick bra, jag gjorde bättre ifrån mig än jag trodde jag skulle. Så det var positivt! Sen blev det ett kort pass med arbetsgruppen innan jag måste sätta mig på cykeln för att ta mig hemåt och mot skype där ett samtal väntade. Kort sådant följdes upp av lunch och sen så blev det plugg hela eftermiddagen. Vips så var klockan 15 och jag hade plötsligt inget att göra. Men som tur var så fanns det program på svtplay som jag kunde titta på. Sen käkade jag och sen blev det televisionen resten av kvällen :) 
 
Idag så har det vart en lugn dag hemma i soffan. Var på ett kort gympass imorse, hängde bokstavligen på låset så jag var först där :D Sen hem och käka och sen började jag plugga och organisera upp mitt arbete. Jag blev just precis klar för idag efter att ha sökt en massa information både i litteratur, artiklar och på nätet, men jag saknar lite men det verkar som jag inte kan få tag i det jag söker. Lite väl ambitiös kan man tycka.. 
 
Ikväll blir det en kväll vid teven och Körslaget, hoppas det går bra för Team Rickard från Halmstad ikväll igen :) Förra veckan gick det ju tydligen bra så. 
 
Imorgon blir det en dag på Örjans Vall. Klockan 13 är det välgörenhetsmatch mellan två lag som består av: 

TEAM FREDDIE -97

1. Håkan Svensson
2. Mikael ”Gus” Rosén
3. Torbjörn Arvidsson
4. Tommy ”Hacke” Andersson
5. Joel Borgstrand
6. Jesper Mattsson
7. Niklas Gudmundsson
8. Thomas "Totte" Stierna
9. Mats Lilienberg
10. Fredrik Ljungberg
11. Mattias Hed
12. Björn Nordberg
13. Fredrik Andersson
14. Peter Vougt
15. Peter Lennartsson
16. Andreas Hedström
17. Artim Sakiri
18. Björn Carlsson
19. Robert Andersson
20. Magnus ”Turbo” Svensson
21. Tommy Jönsson

Ledare:
Tom Prahl
Jonny Wärn

och 

ALL STAR TEAM

1. Bengt Andersson 
2. Roland Nilsson 
3. Patrik ”Bjärred” Andersson 
4. Petter Hansson 
5. Tommy Frejdh 
6. Abgar Barsom 
7. Håkan Mild 
8. Magnus Erlingmark
9. Andreas Andersson 
10. Mikael Nilsson 
11. Kenneth Andersson 
12. Jonas Henriksson
13. Mats Sundin 
14. Per ”Texas” Johansson 
15. Jesper Blomqvist 
16. Jesper Jansson 
17. Peter ”Erra” Eriksson 
18. Mattias Eliasson
19. Jan "Janne" Jönsson

Ledare: 
Mats Jingblad 
”Sigge” Johansson

Efter den matchen så är det match i allsvenskan mellan HBK och IFK Göteborg. Vi är piskade att ta poäng nu så det hoppas jag på verkligen!!! Den matchen startar klockan 15.00. 

Skall bli skoj att kolla på fotboll imorgon, hoppas vädret är med också, lite mörkt just nu men allt kan hända känns det som. 

Ciao


2013-09-12
20:33:02

Torsdag 12 september 2013
Blev en dag med ett lätt pass i gymmet och sen slumrade jag till en stund på soffan innan lunch. Käkade och tog mig ner mot skolan för grupparbete. Kom hem klockan 16 typ, och har suttit vid datorn mer eller mindre hela tiden. Mycket småsaker som ska tänkas på hela tiden. Referenser och en massa annat också. 




2013-09-11
18:53:24

Dålig sömn och skola, i kombo?
Skolan klockan 8. Lagom mosig då man sovit dåligt och dessutom vaknade klockan 4 i natt och kom på ett förslag till hur vi skall söka information för vårt projekt i ena grupparbetet.. Skadad månne!? Risken finns.. 
 
Föreläsning klockan 8 och sen övning mellan 9 och 12. Sen lunchade jag i skolan och sen hem för diverse besök överallt. 1500 kr fattigare så kom jag hem och började plugga med det ena och det andra. 
 
Nu har jag just käkat en stor och god middag så nu är jag beredd på kvällen en gång igen. Veckorna går ju så snabbt. Nu är det ju redan onsdag och snart är det helg igen. Och sen ny vecka och nya utmaningar. Men, nu skall vi inte gå så långt fram i tiden, jag lever fortfarande enligt mitt motto. Lev idag, ingen vet vad som händer imorgon. 
 
Imorgon så väntar ett lugnt pass på gymmet, för på fredag så gäller fystester för min del. Det är inte ett test, nej ett helt koppel med test så det är bäst att jag inte planerar något på fredag eftermiddag ;) 
 
Nu skall jag delge mina kursare mina uppgifter så vi kan gå vidare därifrån imorogn när vi träffas för jobb! 

2013-09-10
21:03:07

Tisdag 10 september
En sån dag detta vart. Jag har t.ex. vart fram och tilllbaka till skolan inte mera än 4 gånger. Gym, hem, föreläsning, hem, övning, hem, butiken, hem. Sen fick det vara nog. Sen stannade jag hemma och har vart här hemma sen dess. 
 
Hade en övning som var rolig idag. Vi testade på olika handikapp idrotter, bland annat innebandy i rollstol och boccia, men även andra som volleyboll och goalball. Det var skojigt! Riktigt roligt, och vilken svårighet det är att sätta sig in i en funktionsnedsatts syn på idrotten. För jag kan ex. använda mina ben, men en som är utan kan ju inte det och för min del då när man skall efterlikna det så mycket som möjligt så kommer man på sig själv att "nej använd inte benen". Ofta kom jag på det efter handling och inte innan.. 
 
Imorogn är det skola mellan 8-12 och sen skriva på datorn i morgon eftermiddag, sen skall jag pallra mig ner på stan en sväng också. Måste fixa lite och lämna tillbaka en bok som jag lånat och läst ut. 
 
Ha en fin tisdagkväll, snart är det helg igen! 

2013-09-09
20:19:05

Skola
Nu börjar man märka att det är 100% studier som pågår, det är hela tiden något som skall göras, ingen rast och ingen ro. Verkligen så att man måste planera sina dagar med mat, skola, träning och fritid. 
 
Jag blev just klar med min ena uppgift som jag åtog mig idag. Så nu är det gjort, känns bättre att ha det gjort än att lagra till senare för jag vet att det kommer mera och mera hela tiden. Men det är skoj, jag gillar detta. Och sen har jag vekligen seriösa gruppmedlemmar som jobbar hårt för de bättre betygen så det känns bra! Jag trivs vekligen! :) 
 
Imorgon är det skola mellan 10-15 och sen möte efter skolan. Före skolan skall jag trycka in ett fyspass på gymmet. Måste ladda för mina test som skall genomföras under fredagens lektion! :) Jag är testperson nämligen! :)
 
Nu kommer nästa uppgift på mailen! Bara att bita ihop och kämpa på! 
 
Ciao! :)

2013-09-08
09:14:15

Senaste dagarnas turbulens
Jag skall vara ärlig, jag har unte haft tid att skriva här under de senaste dagarna. Igår blev det en snabb uppdatering via telefonen, men jag var inte hemma då ännu.. Men nu skall jag försöka uppdatera er på det som hänt, då jag faktiskt vart upptagen med diverse saker! 
 
I torsdags så var det egntligen inte så hemskt mycket som hände, jag var i skolan och gymmade på morgonen. Sen så på eftermiddagen så blev det ett plugg-pass med gruppen i min ena kurs. Kom hem vid 3 tiden och sen blev det fortsatt pluggande men på hemmaplan då det skulle läsas vetenskapliga artiklar. 
 
I fredags så hade jag skola mellan klockan 8-10 och sen körde jag och mina gruppkamrater ett pass i den andra kursen, det blev kort men relativt effektivt sådant. Kom hem efter 45 minuter och käkade lunch. Sen använde jag hela långa fredagseftermiddagen till att läsa den ena artikeln efter den andra (på engelska) för grupparbete i kurs 2. Delgav mina resultat med kompisarna och sen när klockan började närma sig 16 så började jag bege mig för läger, 1 natt med helt främmande människor i ett hus någonstans i skogen. En natt som skulle komma att bli rolig i gemenskapen, men inte så rolig om man tänker på min fysiska status... 
 
Vi åkte iväg ett gäng på ca 25 pers, 5 bilar ut till en gård i "nomansland", där kvarterade vi in oss genom namnlekar, 5 kamp och allmänt trevliga samtal sinsemmelan för att får en start på lägret och bryta isen lite. Lägret i sig handlade om SI (supplemetal instruction). Vi kom ut vid ca 17.30 och jag började bli hungrig då jag normalt äter... Men maten dukades upp klockan 21 och jag var starving, det som inte var så bra var att det var pizza (vilket jag absolut inte äter av diverse orsaker, och en av dem är hälsoskäl). Så jag fick efter många turer en kycklingsallad... Vi gick och la oss vid midnatt och klev upp igen sen till frukost klockan 8. 
 
Vi sov på golvet i en allmän stor sal i detta hus, på luftmadrass, underlägg eller liknande och i sovsäckar. Kallt på kvällen, desto varmare på morgonen. Klev upp, packade undan sovsakerna, käkade 2 mackor till frulle och en kopp te/kaffe.. Fortsatte utbildningen med gruppdiskussioner, både större och mindre grupper, reflektioner och diverse tankar och föreberedelser för hösten. Fika klockan 11.. Min lunchtid normalt sett. Ett äpple, kaffe och för den som ville (inte jag) kanelbulle och ballerinakakor... 
 
Fortsatte diskussionerna i små och stors grupper fram till klockan 13, då först bjöds det på lunch. Korv med bröd. Inget jag heller äter... Så två korvar och lite pizza-sallad från kvällen innan blev min "lunch" (vet inte om det kan kallas lunch men...). Vi avslutade kursen och återkom efter städning och undanröjning klockan 15 till Halmstad igen. 
 
När jag kom hem, då var mitt blodsocker på en nivå som sällan skådats. Jag mådde så illa, skakade så mycket och var yr i hela huvudet. Det var en hemsk känsla. Jag hade under 24 timmar blivit ofrivillgt svulten, en känsla jag inte för mitt liv kan fatta att jag satt mig själv i en gång. Hemska saker hur det var! 
 
Kom hem, försökte dricka, gick inte så bra. Försökte äta, inte heller det så hemsk framgångsrikt. Men efter ett par timmar fick jag i mig mat, ordentligt, och kunde om än med lite negativa känslor bege mig mot veckans höjdpunkt, Thomas Petersson- skakad inte störd (en enmansshow på Halmstad Arena). 
 
Mådde skit där också, illamående och dylikt. Men jag "led" igenom föreställningen skrattade som aldirg förr i vissa skämt och hade en rolig kväll på många sätt och vis, även om min fysiska status var allt annat än bra. Kom hem halv 11 och gick och la mig när jag kommit ner i varv klockan 11. Somnade relativt snabbt. 
 
Typiskt nog var att jag hade tvätt-tid nu klockan 8.30 idag så jag måste upp, även om jag skulle kunnat sova länge idag. Men jag får ta det en annan dag helt enkelt. Kanske nu på förmiddagen medan kläderna torkar.. Men jag måste plugga också, men eftermiddagen är ju ganska tom än så länge. Ett lugnt pass i gymmet väntar, skall vara försiktig då jag vart utsvulten det senaste dygnet men lite rörlighet kan jag göra i alla fall. 
 
Nu skall jag ner och hänga upp tvätten. Det var mina senaste dagar. Lite upp och ner kan man lugnt säga! 
 
Ha en skön söndag mina vänner! Kramar <3

2013-09-07
19:12:54

Ledarskapsutbildning

Mer info imorgon.


2013-09-05
21:00:42

Torsdag
Kort och koncist. Jag har tränat idag, en dryg timme i gymmet. Hem, plugga, äta, skolarbete efter lunch. Kom hem, fortsatte med skolarbete, och det är så det sett ut hela dagen. I morgon har jag mera händelser som sker. Återkommer då istället.

2013-09-04
19:03:06

Fokusering
Ibland så kan man verkligen fokusera på nuet, på det jag gör för stunden, det kallas mindfulness, att vara här och nu. Idag har jag haft problem med just detta. Jag har haft tankarna hos familjen Blomqvist. Men jag har stundtals fokuserat, speciellt när jag måste foka på kursen och dagens innehåll. Idag fick jag lära mig mycket igen! Kommer blir bra detta! 
 
Fick även stå nästan naken inför min nya klass, hållningsanalys, och ack vad dålig och knasig hållning jag har. Mycket pga golfspelande i 10 år. Då blir inte kroppen direkt symmetrisk, men det är någon som jag får ta och leva med, om jag inte aktivt gör något åt det. Vad tror ni jag väljer? Jo, såklart göra något åt det! Imorgon, gymmet, stabilitet och kontroll. :) 
 
Har svullat idag, försöker ju gå upp i vikt och det är lättare sagt än gjort känns det som. Men jag kämpar vidare. Åt just en stor portion pasta och skall ännu äta en gång innan läggdags. :) Imorgon skall jag äta vidare, träna och plugga med gruppen som jag jobbar med! Gött!
 
Nu måste jag fixa lite skolaarbete, men vi hörs igen imorgon. 
 
KOM IHÅG! 
Lev idag, imorgon kan vara för sent! 
 
 
Börjar bli lite studenter på campus igen, detta är utanför Kåren i Halmstad! :)

2013-09-03
19:00:52

Tisdag , dag 2 i skola
Dag 2 i skolan gjord. En dag som bestått av glädje, nöjdhet, ilska, aggression m.m., hela registret med andra ord. 
 
Gym efter frukost, en tufft men skönt pass tidigt på gymmet. Nöjd över min prestation, fixade jag mig i ordning för 3 timmar föreläsning. Sen käkade jag lite innan föreläsningen drog igång. Introduktion 1 timme och sen började det på allvar. En kurs som jag ser väldigt positivt på, Fysisk aktivitet för alla, handlar om bl.a. funktionsnedsatta och kunna motivera, hjälpa och få framgång på dessa personer, som vissa ser som hopplösa. Jag ser det som möjligheter, att utveckla dels individen men även mig själv. (Ifjol kunde jag inte fokusera efter gympass på morgonen, inte i 3 timmar, det var sömn nästa, så det går framåt!)
 
Sen kom jag hem, käkade igen en gång i skolan, sen hem, plugga (på det materialet jag har men repetition av gamla saker går bra), och sen en sväng på stan fram och tillbaka, var borta 20 minuter och då tar det 10 minuter fram och tillbaka... Hem igen, plugga lite, skypa och sen se på ett tv-program på SVTplay. Sen middag och sen är vi i nuet. Vilket jag vart hela dagen, men nu är det verkligen nuet när jag skiver här. 
 
Imorgon (inte nuet) så är det skola mellan 8-12 och sen plugga och ja, kanske påbörja 1/2 alt 2/2 grupparbeten, om vi kan få ihop gruppen en sväng antingen imorgon eller på torsdag då jag är helt ledig så då kan jag plugga ordentligt, och faktiskt borde fått allt material. 
 
Men NU, chilla, njuta och bara vara. :) 

2013-09-02
19:09:14

Start av skola och livet
Jaha då var första skoldagen gjord då. Första för den här terminen, det här läsåret och i den här gruppen. Jag påböjade ny utbildning idag, en utbildning där jag tagit mig till min dröm, att bli personlig träning. :) Jag är otroligt peppad och idag, på 2 pass, har jag lärt mig nya saker som jag tar med mig framåt i min egen träning men även då jag hjälper andra. 
 
Det var skönt att skolan drog igång idag, för att få annat att tänka på, det har vart några tunga dagar när man bara går och funderar på diverse saker och man vet varken fram eller bak vad som gäller och händer. Men idag känns det bättre, även om saker och ting tynger hela tiden (mer eller mindre). 
 
Mitt nya motto håller jag stenhårt fast vid, 
Lev i nuet, gör det du kan idag, för vi vet inte hur länge det varar. 
 
Varför skall jag äta restriktivt? Svälta mig själv? Pina min kropp dag ut och dag in? Varför skjuta upp helvetet när jag kan börja idag, jag skall ändå igenom det för att bli frisk!? Jag har tagit tag i mig själv, inversterar i mig själv, gör det jag vill och mår bra av och kompenserar det med mat och unnar mig själv mat. Det är någonting som jag behöver, och jag känner att ångesten lindras hela tiden. Varför skall jag skjuta upp detta, när jag inte vet hur länge jag lever (alla lever tyvärr inte till 95), och hur jag kommer må? Jag vill kunna göra det jag vill och kan och må så bra som möjligt innan dagen D kommer för min del, om det sen är förr eller senare. Men ju senare jag börjar, desto mindre tid har jag att leva. Så enkelt är det, det är fakta. Hur ont det än tar så är det vad som gäller. 
 
Imorgon har jag ny kursstart och det ser jag fram emot. Skall nu ställa mig vid spisen och koka lite pasta eller couscous som jag kan ta med som lunch imorgon. 
 
Ciao!

2013-09-01
19:02:58

En dag jag gjort det bästa av
I morse när jag vaknade så var jag glad för att jag just vaknade, jag ser varje sekund i livet som en gåva jag fått. Att jag försökt ta livet av mig genom att äta väldigt restriktivt, kan jag inte förstå en helg som denna. En helg som slagit omkull hela min anorektiska tankevärld, att försöka förstöra för sig själv är så sjukt dumt som det bara kan bli. Hur kan man tänka så? Jag förstår det faktiskt inte riktigt och ändå är jag inne i det men vill ut (helst igår). Om en annan person förstör för mig så kan jag ta det bättre och förstå det, även om det låter knäppt, men då är det inte jag som förstört för mig själv utan någon annan (antingen men avsikt eller inte). 
 
Jag har idag inte gjort så mycket, i alla fall inte innan lunch, men efter min gormantiska lunch så begav jag mig till gymmet för att köra dagens WOD, min egenihopsatta WOD. Det kändes bra men konstigt att det gick så fort, men det är så CrossFit är, kort och intensivt. Den som undrar så står WOD för Workout Of the Day och är allmänt känt bland CrossFit-utövare. 
 
Sen satte jag mig i bilen när jag kom hem och for en sväng till ICA Flygstaden, för att söka fullkornsnudlar men det fanns ju inte, så jag fick återvända hem utan det. Men jag kom hem med fisk istället. 
 
Nu har jag just ätit en god måltid (utan fullkornsnudlar men med vanliga durumnudlar), och kyckling och nu skall jag låta maten sjunka och kolla på sporten från SVT 1 och sen vet jag inte vad som händer, men jag skall peppa mig själv inför imorgon, för imorgon börjar skolan. 
 
Imorgon börjar jag en ny klass, jag påbörjar min dröm, jag börjar på Biomedicinprogrammet och kommer en dag stå klar som personlig tränare, kan inte bli stoltare. Men det kommer bli blod, svett och tårar innan den dagen kommer, men den kommer, och jag kommer vara frisk sedan länge då! Jag skall bli frisk nu så jag kan bli lika träningsgalna och tränade som mina blivande klasskamrater! Typ 30 nya vänner, inte helt fel! 
 
Så imorgon kommer jag vakna, med ett smile på mina läppar, tack för att jag får göra detta! :) 
 
Kom ihåg, 
Ta vara på dagen, den kommer aldrig igen, du kan aldrig göra om den!