Jenny Häggblom

2011-04-30
16:18:40

Lugn eftermiddag
Ligger hemma och vilar lite. Har vart ganska aktiv idag. For till Kastelholm för foto och sen hem igen, okej, jag passade på att slå lite när jag ändå var där. Sen for vi via Mattssons hem igen.

Nu har jag vilat en stund och snart skall jag säkert gå och äta, jag hör att det slamrar i köket så maten är säkert på gång. Blir en hemmakväll ikväll, som tur är. Återstå att se hur många brandlarm vi får ikväll. :)

God valborgsfirande, med hopp om bättre tider framåt!



Studenternas helg, kanske man skulle dra på sig mössan till middagen, har man en skall man väl använda den?

2011-04-30
07:25:32

Valborgs filosofier
Kom just hem från en cykeltur till Notviken. Det är så friskt att vara ute i friska luften såhär på morgonkvisten. Vakar man med tuppen (om inte före) så varför inte rivstarta dagen med lite motion. Det är skönt att byta luft i musklerna inför dagen, efter natten :)



Vad händer idag då? Är re fest eller? ;) Inte för mig kan jag säga. Jag skall i eftermiddag ut till Kastelholm (första gången i år!) på fotografering. Sen vet jag inte vad som händer mer än att vi skall grilla hemma ikväll, alltså maten och tja sen vette fasiken vad som händer. Jag tror det blir en tidig kväll, som vanligt.

Valborg är en sån där dag igen som är "halvviktig", det är fest som bara den (varför?, för att inviga sommaren eller för att fira att vintern är passe? det kommer ju ändå komma bakslag hela maj...?). Kanske man firar Svenska kungens födelsedag? Eller Hanna Wiss födelsedag? Grattis Hanna! Kanske man vill ha en orsak till att festa? För mig är valborg bara ett jippo, det är årets studentfest, det är arbetarnas fridag, och ja, det kanske är ett tecken på att vintern faktiskt officiellt är slut. Oberoende av varför just du firar valborg så önskar jag dig ett trevligt veckoslut och en rolig första maj!

Vår granne Brage är på farten idag, när jag for för min cykeltur så var han i sömnstadiet inte ett ljud på gården, men när jag kommer tillbaka så då är hans traktor på en åker nedanför oss. Snacka om rivstart alltså! Men det är väl så att bönderna är i farten nu för att få allt i marken till sommaren och sen är det lite lugnare en stund, till skördedags (typ några månader, minst!).

Som sagt var, jag hoppas ni får en roligt valborg (eller glada vappen!), och sen får vi hoppas att första maj blir en trevlig upplevelse! Kram på er

2011-04-29
11:05:04

Bröllop
Sitter och kollar in sändningarna från bröllopet i England, jag missade Svenska bröllopet så jag tänkte att jag skulle kolla in detta kungliga bröllop.

Har vart aktiv men ändå passiv idag. Började med att kliva upp tidigt, där började jag med att äta frukost och kolla världens nyheter. Sen for jag ut och cyklade vid 8 tiden, skönt i morgonljuset. Sen for jag och slog en polett, men jag sträckte jumsken, lagom skönt. Sen hem och duscha och sova en timme. Så jag vaknade för en halvtimme sen och nu har jag satt min framför tvn och lagt en plättsmet i kylen, skall snart börja steka. Receptet kommer här om jag tycker det är gott :) Bilder också! :)

Hoppas ni har det bra allesammans, jag kan meddela att min mage är i bättre skick nu men jag är inte helt återhämtad.

Kram

2011-04-27
10:53:47

Sååja Tarja!
(Bra rubrik va Victor?) Den där rubriken kan sammanfatta hela lägret som vart. I princip i alla fall! :)

Det har vart ett bra läger, fina golfbanor, bra träningsområden, bra sällskap och fint väder, vad mer kan man begära? Det har vart jättebra. Vi spelade Landeryd Vesterby från torsdag till söndag och sen i måndags var vi och lirade Landeryd Norra. Jag har faktiskt spelat lite mera under slutet av lägret. Jag spelade 9 hål (med bil) i söndags, då spelade jag med Lotta, Victor och Jesper och i måndags spelade jag korthålsbanan på Norra. Så totalt har jag spelat 15 långa hål och 9 korta.

I måndags så spelade de Norra och sen så skulle vi käka och börja ta oss hemåt. Ja men det blev ett eget kapitel för sig det. Herregud vilken eftermiddag. Började med att Sussie mådde dåligt när hon kom in efter rundan så hon gick och vila i omklädningsrummet. Nåja, vi andra åt och kl 3 var det dags för avfärd hemåt. Sussie hade då börjat spy och mådde skitdåligt. Kul tänkte man, 4 timmar i bil nu och magsjuk... Vi kom iväg och inte efter allt för långt så kom vi till en kö, i ca 70 minuter stod vi i bilkö, då hade en bro "kollapsat" så det var bara en fil öppen. I den kön så spydde Sussie en gång, luktade sådär sen... Sen kom vi upp mot södertälje där vi hamnade i nästa kö, vägbygge nu... Emma spydde där. Stannar på en mack i södertälje, ca 15 pers i kö till 1 toalett och vi hade bråttom till båten. Nåja, när vi väl var klara efter 45 minuter så var det bara att kasta sig i bilen och köra utav bara farten till Kapellskär, bära eller brista. Det gick 150 nästan hela vägen från det att vi kom ur kön till vi var i Kapellskär. Emma spydde en andra gång på vägen och jag började må sämre och sämre. När vi kom ner i hamnen var den andra bilen där och vi kom med, med ca 5 minuters marginal (på vår sida!). Jag mådde dåligt då. På båten sen skulle man ju måsta äta men det gick ju inte alls, jag mådde illa. Fick ner lite mat men inte mycket. Så det blev att man åt en filbunke men jag var spyfärdig ofta.

När man kom iland så skulle vi till Esso för där var det upphämtning av spelare. Jag kastade mig i bilen och pappa och mamma fick fixa mina grejer. Fick nästan med allt. Hem i ilfart, jag spyfärdig och illamående. Somnade aldrig utan började med lös avföring och sen spy kl 1.20. Så där kom den magsjukan. Igår låg man däckad och samma idag men idag minus spyor och avföring. Men dock inte bra ännu.

Mamma kommer hem snart och vi skall äta lite. Hoppas hon haft det bra på jobbet efter 7 veckors uppehåll. Pappa gick just från lunchen och jag ligger och vilar. Skall försöka dricka lite men det går inte så bra. Yrseln är förjävlig!

Hoppas eran påsk vart bra och att den slutade på ett bättre sätt än vår, för man vill liksom inte sluta en resa med att bli sjuk, men det var ju bättre än att bli sjuk på vägen ner! Då skulle de vart jobbigt, 16 pers, magsjuka på BARA 2 toaletter! Inget drömcenario i alla fall.

Ha det bra! Kram

2011-04-23
14:54:00

Linköping update
Hej, länge sen sist igen. Men nu är jag inte hemma så nu har jag inte kopplat upp min dator till nätverket ännu, nu är första gången så nu kan jag uppdatera er på vad vi gör här i Linköping där jag är.

Vi kom hit i torsdags, vi åkte med Rosella från Mariehamn på morgonen och körde sedan ner till Vesterby där vi nu är. Det tog ca 4,5 timme hit (!). När vi kom fram så spelade de 18 hål, de gick väl ganska blandat förstod jag men vad kan man begära så där i inledningen av säsongen. På kvällen åt vi här på klubben, där vi också bor.

Igår hade vi träning mellan 9 och 12, wedgar stod på programmet. Jag deltog i träningen och det gick ganska bra, fick snabbt känsla för de kortare wedgarna, de längre orkade jag inte med så det var bara att agera åskådare när de slog långa slag. Sen gick vi till rangen där jag slog lite, inte mycket. Var ganska trött. Sen spelade de kl 2, och jag hoppade in med första bollen på 16e, där jag spelade till 18e. Mina första hål som jag gick och spelade, jag var så nöjd att jag orkade med det! :) Sen igårkväll så var det bastu för hela slanten, Sussie och jag badade lite, det var skönt.

Idag så har det så här långt tränat låga slag, jag orkade inte så jag tränade närspel dvs wedgar och bunker. Slog på jättebra och sen så toppade jag det med att slå lite på rangen. :) Lite stolt är man minsann! Sen åt vi lunch och nu är ligan ute och spelar på banan. Om ca 90 minuter skall jag hoppa med första bollen och spela de tre sista hålen igen. Först imorgon skall vi se om jag inte kan spela några flera hål.

Så så ligger det till för nuläget. Ikväll skall vi äta när de är klara med spelet och sen skall vi in till Linköping, skall till ett ställe som heter Bosses Glass som tydligen skall vara någe extra ordinärt! Får se om de har en flaska vatten jag kan insupa medan de andra käkar glass.

Hoppas ni har det bra där hemma! :)

Kram

2011-04-20
18:30:19

Long time no see
Dålig uppdatering, long time no see... :)

Vad gör jag då? Jo ingenting. Just nu sitter jag och äter, har sovit idag, packat lite och vart iväg till stan och tränat. Det är det som jag gjort idag. Igår tränade jag lite igen den gången med Karin, dagen före det vad gjorde jag då? Jag vet inte men kanske satt jag hemma mest hela dagen, var en sväng till stan. Igår bakade jag fyllda vaniljbullar, som de sa var goda. Jag hade aldrig gjort något sånt tidigare men någon gång måste ju vara den första ;)

Imorgon bär det iväg till Linköping och träningsläger med klubben. Skall bli skoj, så ikväll blir det packa som gäller.

Nu skall jag fortsätta äta, ha en fin kväll. Höres!

2011-04-17
17:28:25

Söndag 17 april 2011
Var och gjore min plikt, hittade till slut en kandidat som jag fällde min röst på. Inte för att jag tror att min är avgörande men ändå. Jag har gjort min medborgerliga plikt som finne. :) Känner mig lite stolt :)

Var iväg och tränade också, tränade en knapp timme med Karin i eckerö. Tungt men kul. Skönt att slå igen! Sen kom mamma med cykeln och sen så cyklade vi hem. Pappa tog bagen i bilen. Nu har jag just vilat igen och snart skall vi äta mat. Totte och Johanna är här och skall grilla med oss. De skall grilla kött och vi fisk.

Lovade ju bilder på min cykel och mitt alster. De kommer här. :) Njut... (?)



Min racer cykel.



Detta är alltså mitt alser, jag har broderat en tavla. Vad tycks? Jag tycker den blev fin.

Nu skall vi snart äta, får se i vilket dike totte ligger snart (han är ute och testar min cykel, han orkar inte så långt säger pappa ;))

Kram på er!

2011-04-17
07:02:10

Val, m.m.
Ligger vaken, har just avnjutit en frukost och kollat på riksdagsdebatt. Vilken oförglömlig morgon.... :) Kan man ha mera tråkigt liksom? Men vet man inte hur man skall rösta så är det så, då måste man ta till alla sista minuten knep som finns. Varvid jag såg en riksdagsdebatt nära till hands.

Idag skall det hända en hel massa. Det är val, dvs jag skall åka och rösta, det skall skickas mejl, det skall betalas skatter, det skall cyklas och det skall tränas lite. Kommer nog bli en bra dag, bara man får början på den snart. Kanske man skall ta tag i det där med mejlandet... Något måste jag ju göra.

Kommer bli en bra dag igen, vädermässigt, det är sol och fint. Just nu sitter jag i sängen och solen lyser in så fint. Träden kastar långa skuggor, fåglarna kvittrar, himlen är blå, kan man längta mer till golfsäsongen? Nej, jag tror inte det. Tyvärr.

Jag hoppas att bilden på mitt alster kommer snart, jag är inte klar, inte på lång vägar men jag kanske blir klar snart. Vem vet, äsch, jag fortsätter med den. Det är psykiskt mycket lättare än att skicka ett mejl. :) Varför krångla i onödan liksom?

Hoppas ni har en bra dag, och att ni går och röstar (de som har rösträtt). Så får vi hoppas att det blir en bra riksdagsledamot som kommer in i riksdagen! :)

Puss och kram

2011-04-16
17:13:49

Resumé
LIgger och vilar återigen nu. Samma tid alla dagar, det är standard. :)

Har vart lite aktiv, har fortsatt jobba på mitt alster (är snart klart, vilket betyder bild). Sen så har vi vart till stan på kortbytardag till banken, där jag bytt kort, sen var det lunch och sen tjärmarknad i sjökvarteret. Sen for vi hem.

Hemma hade vi årets första wedgetävling och jag vann, kan jag säga för jag vann de flesta av hålen. :)

Vi skall välan äta lite till ikväll men sen skall jag sova tror jag, och fundera på hur man skall rösta, det är inte så lätt...

Ha det gött! KRAM

2011-04-15
16:58:45

Alster
Ligger i min säng och kollar lite på nätet, har vilat i snart 2 timmar. Det är ganska skönt att bara lägga sig ner och varva ner emellanåt, livet är så hårt just nu, på flera plan. Så vilan är nödvändig.

Vilket sagolikt väder vi fått nu, riktig vår alltså! Helt fantastiskt. Mamma och jag har vart en sväng på cykel till sjön fram och tillbaka, man vill ju använda sin nya cykel. Har lovat bild och det kommer en bild också, förr eller senare! Sen har vi suttit ute på altanen i solen en stund men sen var det min sedvanliga vila. :) Nu snart är jag på gång med att gå och vara social men det dröjer en stund ännu.

Har fått en ny, ganska udda hobby. Bild på det med sen när mitt första alster är klart. :)

Ha det gött. Kram

2011-04-14
06:38:32

Radio
Ligger och lyssnar på radion. Ganska roligt ibland, lite mera underhållande än att bara kolla nyheterna på nätet. Man får lite nyheter från omvärlden och komiska inlägg.

Idag skall jag till stan och sen skall jag träffa Karin på rangen i eckerö någon gång, får nog bli eftermiddag karin. Om det är ok? Jag ringer sen.

Igår var det en ledig dag, så vi var hemma nästan hela dagen. Blev en sväng till mormor igår förmiddags men sen blev resten av dagen hemma så det var skönt.

Idag hoppas jag på lite bättre väder, hoppas hoppas hoppas!

Kram

2011-04-12
19:55:04

Hockey

Tisdagen har gått ner i till historien som en av mina tråkigare dagar, på sina sätt. Fick lite glädje men mest "sorg". Var halva dagen i staden och sen blev det hem och sova en stund. Jag somnade när vi kom hem och vakna lagom till middagen, hann med ett bastubesök innan maten (det var värt varenda sekund av värmen!).

Nu sitter jag och kollar på hockeyn, man måste ju hejja på sitt favvolag ju. Färjestad kommer vinna finalen, och även denna match, men SAIK krigar på bra, och med bra tempo i matchinledningen kan man inte mer än förvänta sig en fortsatt bra match. Skall kolla en period till, sen skall jag sova. Men jag hoppas att FBK vinner, mitt tips är... hm, kanske 3-2 efter förlängning. :)

Kram på er, och tack för era kommentarer, det värmer må ni tro! :) Kram


2011-04-11
17:48:00

Jobbig dag idag
Har vart en riktigt jobbig dag på flera sätt, mår inte bra men det är bara att komma igen. Ligger och vilar för andra gången idag i min säng, efter mitt andra stadsbesök (skulle kunna tro att stan är mitt andra hem).

Pappa håller på att laga mat och jag skall snart gå och se på Morberg, Vad blir det för mat. Kämpa Jenny

Kram

2011-04-10
11:47:18

Hej :)
Hej, lite dålig uppdatering.

Igår var jag till Sverige, med golfklubben. Vi hade en tränngsresa till Rosenkälla, vi var 15 ungdomar (räknar in mig i den ligan, fast jag var äldst) och två tränare. Kom hem igår klockan 6 från Kapellskär. Sen kom jag hem och åt middag med familjen. Var ganska trött så jag gjorde inte mera sen, gick och la mig ganska tidigt.

Imorse vaknade jag igen halv 7, då klev jag upp. Sov lite på förmiddagen, efter att jag bakat muffins med chilismak. Nu äter jag lunch och sen skall jag åka till Karin och prata bort hela eftermiddagen. :)

Annars har jag inte så mycket att säga er, det flyter på, fint väder har vi men lite väl mycket vind kanske.

Hoppas ni har det bra! Kram

2011-04-08
07:24:33

8 april 2011
Hade en underbar födelsedag i tisdags, tack för alla gratulationer, de förgyllde min dag! :) Bilderna kom ju igår, i senaste inlägget. I onsdags gjorde vi inte så mycket, var en sväng till stan. Igår var mamma och jag till Sverige för att införskaffa i min födelsedagspresent, en ny cykel. Så nu står min nya stolthet i garaget :) Kanske kommer en bild på den sen, hoppas det, för den är snygg! Nu kan jag cykla till Kastelholm lite oftare :)

Idag skall det ansökas till skolor och sen skall jag till banken med mamma. Vi skall ut och köra bil, och sen skall vi kanske baka lite :) Så även denna fredag kommer nog gå iväg. :) Fint väder är det nu också, så kanske vi kan fara ut och testa min cykel en liten sväng. :)

Nu skall jag äta upp frukosten. Ha en bra fredag!

2011-04-07
20:19:19

Bilder från 5.4



Från mitt "kalas", kaffebordet



Egenhändigt lagad tårta, påstods vara smaskig :)


2011-04-05
16:32:44

2 decenium gammal
Sitter i en fotölj hemma i solen och njuter av vädret, även om jag sitter inne är det underbar vårdag idag och tur är väl det för det är ju min FÖDELSEDAG idag! :) Nu blir man stor flicka som får handla starksprit på färjorna och som får komma in på flera kroger (som om jag skulle vara en stammis) och dessutom så blir jag ju 2 decennier gammal. Nu har man levt i 20 år, tro det eller ej, men så är det. Inte för att jag är gammal eller så men jag känner mig inte purfärsk heller. Stabil ålder!

Kommer bilder på lite grejer sen, men bilderna skall tas först och det först senare. :) Men de kommer. Kan bjuda på en bild på mig själv först, så får ni se hur jag ser ut, även om jag inte riktigt liknar mig idag.



Kram på er! :)

2011-04-03
19:44:01

Havsvidden
Idag var vi ut en sväng med bilen, och det var inte den kortaste etappen direkt. Nej gud nej, varför köra bara 100 meter när man kan köra drygt 100 km? Vi var ut till Geta och Havsvidden en sväng. Totte har jobbat där från och till de senaste året/-n så han visade oss runt där ute nu en gång. :) Ganska fint, men det var ju så dimmigt så man såg ju liksom inget. Husen var i vart fall fina.

Ligger proppmätt i min säng nu och skall snart gå upp och kolla på Mästarnas mästare, rekomenderas varmt. Sen skall jag sova. Imorgon skall man upp och fara till stan på förmiddagen.

Ha en bra kväll i regnet!

2011-04-03
06:01:52

:P
Hoppas datorn funkar bättre idag nu då. Igår ville den radera allt jag skrev. Det var lite småjobbigt. Faktiskt. Igår skrev jag Högskoleprovet, jag var en av 70 000 studerande som skrev (då inräknat hela Sverige förståss). Vet inte hur det gick men jag hoppas det gick okej i alla fall. Mer kan man inte hoppas på. Jag hoppas dessutom att jag kunde hålla fokuset uppe genom hela provet för vi höll på från kl 9.30 till 17.10 så det är en stund. Som tur var fanns där pauser men man är ju så uppspelt på såna där saker så man vet ju inte... Hoppas...

Idag skall jag chilla hemma och kanske fara ut och åka bil en sväng i eftermiddag, jag tror hela familjen skulle ut en tur. :) Vi får se. Nu är det vakna som gäller och sen tar man dagen som den kommer (carpe diem).

God morgon.

2011-04-02
18:46:05

En liten del av många
Har skrivit högskoleprovet idag, en av 70 000. Nu sitter jag och äter. Datorn vill någe annat just nu så jag återkommer.

2011-04-01
09:21:30

Vad skall man säga?
Sitter och lyssnar på Mix megapol, är ganska roligt att lyssna på, speciellt på Äntligen morgon. :) I like that. Mamma och pappa är i stan så jag är ensam hemma just nu, det är ganska trist men vad gör man liksom? Har bäddat om min säng och så har jag bakat havreflarn. Nu vet jag inte vad jag skall göra tills de kommer hem och det kommer dröja en stund.

Jag får hitta på nåt gissar jag... Annars idag vet jag inte vad som händer. Jag hoppas att det blir ok väder så man kan gå ut en stund, men de lovar ju så där halvdant väder så man skall inte ta ut något i förskott. Men hoppas kan man alltid.

Skall börja laga risgrynsgröt om en timme lite drygt, men det är då det. Har någon förslag på vad man kan göra en dag som denna, om man inte har något att göra? Jag är tom på förslag. I och för sig kan man plugga lite på högskoleprovet som skall skrivas imorgon hela långa dagen. Shit, från nio till fem skall man skriva ett prov. Jag HOPPAS det går bra! Annars blir det jobbigt. Men jag orkar inte plugga nu... Det är så tråkigt, speciellt de där delprovens innehåll är sjukt tråkigt. Och sen skall man ju fatta vad man gör, det är det största problemet.

Annars då? Jag skriver ju inte så ofta, men det kan jag helt enkelt skylla på att det är inte något som händer. Det var mer som hände när jag var i USA, och det kommer hända mera sen när golfen drar igång igen. Men just nu när man sitter hemma och gör ingenting så är det inget som händer. Men jag hoppas ni får en liten liten inblick i min vardag just nu. Sammanfattningsvis kan man säga att jag inväntar golfsäsongen! :)

Ha det underbart, så här i början av April. Nu börjar våren (därav min bäddning!). Lite vårkänslor tack! Kram