Jenny Häggblom

2012-10-31
19:24:24

Halloween
Happy Halloween!

Onsdag, lillördag. Pluggdag. Check. Har pluggat från tidig morgon till sen eftermiddag. Men nu är jag klar för idag och skall inte sätta min näsa i böckerna innan jag känner för det och det kommer inte bli mera i oktober det här året i alla fall!

Blev en sväng på stan också, men det var i samband med att jag pluggade då jag skulle studera på Stadsbiblioteket idag eftermiddag. Så jag tog mig inåt stan till.

Kom hem vid fyra och sen duschade jag länge idag och nu har jag just käkat lite mat. Nu väntar soffan, det är jag värd!

Imorgon blir det en dag på Golfarenan. Har träning, föreläsning och däremellan lunch ute på arenan. Kommer nog bli lite skoj trots allt. :)

Hoppas ni har en fin och skön Halloween-kväll! Imorgon börjar den gråaste månaden på året. November = mörker och regn! Men sen i slutet så kommer julljusen att lysa och bäst som det är så är det jul och december!

Moikka

2012-10-30
21:08:21

Larmat
Då har ännu en dag gått, en dag som innehålligt mestadels plugg. Men nu är jag klar med renskrivningen av senaste föreläsningen av idrottskador. Imorgon skall jag börja med nästa skadecase som skall vara inlämnat på måndag tror jag så jag tänkte börja imorgon. Det är väl det enda som jag tänkt göra imorgon. Så efter det kommer jag vara trött av att stirra in i en skärm.

Idag så var det dessutom fysträning i skolan. Egentligen mellan 7 och 8 imorse, men jag kom dit lite före 8 och körde mitt egna pass. Sen blev det en sväng via Willys och sen hem och plugga. På eftermiddagen så blev det också en sväng ut i solskenet och den friska luften. Skönt när man pluggar att ventilera lungorna i en lugn promenad. Visst jag kan gå ut på min balkong men det är liksom inte samma sak. Jag behöver se andra vyer än den jag ser när jag verkligen pluggar också. Så jag har insett att det är mycket hus i kvarteret bredvid mig som är till salu, fler än det vart förut. Så det är lite skumt, men men... Det är väl generationsskifte på G skulle jag tro.

Sen var det lite drama här i eftermiddag, det kom en brandbil som tjöt förbi tågstationen. Den slutade tjuta någonstans mitt på gatan och sen var den tyst men sen försvann den så jag vet inte vart den for, men riktningen var samma som när industribranden varade här,men de var det knappast något från, för det var ju 1 månad sen, drygt. Det här var nog nåt nytt, men litet larm de fick.

Ha det göttast!

2012-10-29
19:29:43

Briljant idé
Vilket jäkla väder det är. Helt sjukt hur det kan blåsa och regna så mycket på en gång. Det är sjukt kallt ute och cykla, ja men det är sjukt svårt i motvinden. Man kommer knappeligen framåt. Men men, det funkar. Jag skall inte klaga, fast det är ganska kallt inne när det är kallt ute. Men det kan man bota med hjälp av mitt element. :)
 
Idag hade jag skola på förmiddagen, först 90 minuter teori och skador i axel/armbåge/hand och sen 75 minuter praktik (i bar överkropp). Det var intressant med både teorin och praktiken. Lärde väl mig lite nya saker som jag brukar göra på föreläsningarna. Om inte annat så har jag hört samma sak igen. Och det är ju inte helt fel med repetition.
 
Kom hem, käka lunch, sen butiken. Sen pluggade jag lite. Sen kom Ebba upp med den briljanta idéen att vi skulle fika på stan så sagt och gjort gick vi ner och fikade och sen gick vi på stan i ca en timme. Det var jätte trevligt. Kom hem, duschade för att få upp värmen och sen var det liksom dags att laga mat, typ. Så nu har jag just ätit och skall nu se på tv tills sängen kallar om ett par timmar.
 
Hoppas ni har det bra i blåsten/snön/regnet, kort och gott hösten!
 
Ciao

2012-10-28
19:52:26

Sista söndagen i oktober
Har inte gjort så mycket för omvärden idag, men har gjort saker för egen vinning. Jag har pluggat. Jag har nu äntligen studerat lite antidoping.Har i alla fall tagit igen ett avsnitt av de två jag missat så sen skall jag ta tag i nästa avsnitt. Kanske hinner ikapp till nästa vecka (inte kommande men nästa), då har jag ju igen bara 2 avsnitt att göra.

Imorgon så har jag skola (!). Mellan 8 och 12 är jag i skolan och sen är jag återigen ledig i en vecka, men jag har lite att göra så jag klagar inte. Inte än i alla fall.

Har reflekterat lite över det svenska samhället nu under en tid, och det innefattar allt (verkligen allt!). Svenskar är ett sjysst folk med öppenhet och välvilja. Men sen är det ju ett lite egendomligt folk. Kexchoklad är favoriten på godishyllan, systemkassen är ett måste i handen på helgdagar bland en massa annat (jag generaliserar grovt nu, ha överseende med det!).

För att återknyta till högskoleprovet som jag skrev igår så har jag nog förbättrat mitt resultat vilket är skönt. Det var det enda jag ville. Jag vill höja mitt inte alltför starka värde från förra gången, den dagen i mitt liv som jag var som svagast och minnesluckorna är stora från den perioden i mitt liv. Men nu är det bättre! Så nu gick det bättre!

Hoppas ni haft en go söndag. Det har jag, fast jag vart inne hela dagen så när som på en butiksresa och en kort promenad i det fina vädret. 9 grader och sol på eftermiddagen men i morse var det 4 grader kallt.

Ha en fin avslutning på veckan.

2012-10-27
17:11:14

Done
Då var det förbenade provet gjort ändligen. Jag är helt slut i hjärnan, det bara ekar, tur att jag fick fylla tomrummen med örondroppar när jag kom hem.... Nu hör jag inget istället. :/

Har vart en lång dag i skolbänken men med raster/pauser som tur är annars skulle jag inte orkat köra på så som vi gjorde. 5 test, varav 4 räknades, som tur var så var den tuffaste borträknad så nu hoppas jag att jag har lite fler rätt än sist jag skrev det.

Nu skall jag chilla framför tvn och sen kanske laga lite mat, men det kommer i andra hand just nu! Nu vila!

Ciao

2012-10-26
16:49:38

Södra
Har vart och spelat lite golf idag förmiddag. Vi spelade Halmstad GK Södra banan. Den var trevlig, det var första gången jag spelade den och den verkar helt bra. Idag var det dock lite blåsigt så hela banan visade sig inte från sin bästa sida men den var ändå bra! Rekomenderas!

Sen har jag vart hemma och gjort inte så mycket. Har rett upp allt från igår när jag kom, betalat räkningar som legat i lådan. Sen så har jag försökt träna lite på Högskoleprovet som jag skall skriva imorgon.

Nu skall jag se på Hockeykväll som gick igår. Vi hörs! Ciao

2012-10-25
19:28:27

Välkommen hem, eller?
Nu är jag hemma i Halmstad igen. Det är ganska najs, lugnt och skönt konstigt nog. Och sen kan man göra som man vill lite granna! :)

Började resan klockan 06.50 imorse (finsk tid), så blev det båt i 2,5 timme följt av 2 timmar i bil innan det blev lunchbreak. Efter det så blev det 30 minuter bil, sen sova en stund på en rastplats (efter 15 minuter rullade jag vidare). Så sen rullade jag hela vägen från Linköping (typ, nästan, lite innan vaknade jag nämnligen) hit till Halmstad. Varpå jag packade ur bilen, upp med grejerna och sen hoppade på cykeln för att handla lite käk. Väl på väg hem blev jag enormt varmt välkommnad, det haglade... Kall och frusen kom jag hem och hoppade i duchen. Nu är jag klaräten och skall nu sitta vid tv hela kvällen. Orkar inte packa upp allt ikväll så imorgon eftermiddag får det bli desto mera jobb. Imorgon förmiddag blir det golf på Halmstad GK nämligen.

Men nu, tvn kallar. Hoppas ni har det bra hemma. Ciao

2012-10-24
20:34:36

Onsdag
Nu var nästan bilen helt färdigpackad för att imorgon rulla söderöver. Skall bli så najs att rulla iväg igen imorgon.
 
Nu har jag gjort vad jag skall hemma och ser fram emot att komma ner, komma hem, igen. Idag så har jag gjort något som jag aldrigt gjort förut, jag har rullat rullstol. Fått känna på hur det är att vara invalid. Det var roligt att rulla och det var inte så jobbigt som jag trodde.
 
Nåja, nu är jag i alla fall på väg så imorgon rullar jag genom Sverige. Imorgonkväll när jag är hemma så uppdaterar jag om hur det ser ut och så. :)
 
Ha det bra nu, kommer tillbaka om en månad.

2012-10-23
20:27:04

Bokat och klart!
 
Nu är jag bokad till Sverige! Äntligen kommer avresan lite närmare! På torsdag så smäller det! Då sticker jag hem till mig i Halmstad! :) Skall bli så gött alltså!
 
Idag så har jag vart till stan, skräll, bokade mig till Sverige, var till försäkringen och gjorde lite annat samt åt lunch på sjukhuset. Sen for jag hem, via butiken för att bunkra upp saker som skall med ner sen. Imorgon väntar ännu en lunch i stan och läkarbesök, sen så skall jag hem. Och packa, både ner allt i kappsäcken och sen stuva in i bilen. Golfbag, cykel och väska skall med, bland annat. Men nu skall jag bjuda på lite bilder som jag hittade i ett gammalt album som jag fann när jag städade och rensade saker i förra veckan. :)
 
 
 

2012-10-22
20:34:27

Stress

Fett stressig dag med möte efter möte efter möte och sen passa buss för att komma hem. Men hemma sen blev det broderi för att komma ner i varv. Blev även ett besök hos brorsan!

Imorgon blir mera chill, tror jag just nu.


2012-10-21
19:57:00

Ledare för barn, check!
Nu är jag klar med kursen Golfens ledarskap 1. Så nu kan jag teoretiskt leda knattar och juniorer upp till 12 år, jag och 8 till. Vi har haft en bra helg ute i Kastelholm med två stycken ypperliga föreläsare i Lisa och Daniel. Grymma ledare för oss! :)
 
Igår började kursen klockan 9 ute i ett regnkallt Kastelholm. Körde teori till klockan 12 och sen lunchpaus. Efter lunch blev det lekar utomhus i regnet, men det gjorde liksom inget för vi hade så sjukt roligt under dessa timmar som vi körde ute i "lekstugan". Roligt att se vuxna människor leka av sig lite och hur tävlingshornen kommer ut så fort det blir lite tävling i leken! Efter leken igår så körde vi ännu lite inne i kabinettet och sen var dagen klar i skolbänken. Kom hem och fick ta sig en varm dusch, sjukt skönt och även skönt att insupa alla intryck från dagen så jag var ganska mosig i hjärnan. Men det är som jag lärt mig, när du är mosig i hjärnan, då har du lärt dig något.
 
Idag så körde vi igen, 8 timmar. Började med föreläsning inne idag och sen innan lunch blev det mera praktiskt genom att förbereda träningspass för de andra "juniorerna". Så det gick lite tid åt det, sen så blev det efter lunch utförande av passet vi skissat på. Kul att se hur man kan göra och även få konstruktiv feedback. Så jag lärde mig mycket och även av andras misstag när man fick observera andra och se brister och styrkor i dessa. Efter passen ute så blev det ännu mera teori inomhus. Sen var det utvärdering och kursavslut som gällde. Enormt bra disskussioner har väckts och jag tror det var bra att det vra juniorer med på utbildningen så att alla olika kategorier fick säga sitt om ledarskap och vilka erfarenheter man haft och hur man tycker att klubbens ledarskap vart. Även våra två tränare deltog i kursen, så det var bra att även deras åsikter lyftes fram.
 
Men av kursen så har jag lärt mig mycket, bland annat att;
- bemöta barn och ungdomar på deras nivå, i alla fall teoretiskt
- leda barn
- få feedback på övningar
- få delta i övningar och få insikt i dessa
- inse hur viktigt klubbkulturen är
- vikten av en värdegrund
- trädgårdsmetaforen
- bland en massa annat.
Jag kommer att ta med mig mycket och nu är jag sjukt pepp på att ta steg 2, vilket jag faktiskt anmält mig för. Så snart kanske jag kommer jobba lite mera med barn och ungdomar och ha eget ansvar för en grupp knattar, vilket jag inte fått haft tidigare men skulle vilja ha.
 
Nu skall jag se Solsidan. Sen skall jag snart sova för jag börjar bli lite trött i mössan nu. Men det är som det skall vara efter 2 dagar i skolbänken. Och som jag skrev så har jag lärt mig mycket.
 
Hoppas ni haft en bra helg, för det har jag haft! :) Kram

2012-10-20
16:59:53

Mera imorgon
Kom just från duschen och före det så kom jag just hem från golfbanan, har vart där sen klockan 9 imorse och suttit på utbildning. Imorgon är en likadan dag så jag sammanfattar mera imorgon men jag kan säga att det är helt otroligt intressant att lyssna på och delta i, och sen får man ju leka lite också!
 
Nu skall jag sätta mig i soffan och läsa lite och se på tv. Måste väl fixa någe käk också men det ser vi vad det blir. Nu först soffan! Sen mat... Ciao

2012-10-19
20:28:47

Kurering
Ligger framför tvn på golvet och försöker kurera ryggen. Har ganska sjukt just nu,men jag har suttit oergonomiskt och broderat i ca 5 timmar också med middagspaus men annars i ett sträck.
 
IMorgon skall jag sitta på utbildning på golfbanan hela dagen och samma på söndag men först lördag och sen söndag så jag tar en dag i taget. Blir en tidig kväll ikväll om jag skall orka imorgon.
 
Imorgon regnar det blod i Halmstad... läs www.hallandsposten.se för mer info om ni vill läsa mera om det.
 
Ciao

2012-10-18
19:27:52

Meningslöst inlägg men men...
Kom hem från Totte och Johanna just, skall nu lägga mig på golvet för att kolla in halv 8 hos mig. Har blandat eftermiddagen mellan att baka bröd och broderat. Så nu är jag lite msig i hjärnan. Men men, snart kväll och då sova. Vilket är najs!

Nu tv! Ciao

2012-10-17
17:14:31

Uppis
Igår var jag till Sverige och det var så skoj. Blev en lång dag men det var det värt. Jag fick ju luncha med bästa Lisa Lundberg! Grymt trevligt!

Kom hem med sista efter en dag med lunch, shopping, uppdrag (shoppinglistan var lång) och strosning i Norrtälje. Lunchade först, sen blev det att beta av långa listan, när jag väl var klar med det så gick jag runt i butiker och drömde mig bort en stund och bara suktade efter saker på hyllorna som skulle passa mycket bättre hemma hos mig, men min portmonä har inte skådat den mängden pengar så det är bara drömmar... Efter butikerna i Uppsala så for jag tillbaka till Norrtälje och där gick jag också runt och kollade butikshyllorna noga, mest i avseende att slå ihjäl lite tid, men hittade ett och annat guldkorn. Så jag kom hem belåten med vad som infann sig i min trunk på bilen men också med besvikelsen att jag inte fick komma hem till min lägenhet och bli kvar i landet... Men nu är det bara EN vecka kvar sen drar jag iväg och det skall bli så jäkla gött att sticka iväg, att få vara själv, bestämma hur jag vill ha det och kunna andas fritt ensam är så efterlängtat just nu! (vi ska sätta i parentes att jag säkert kommer sakna ett och annat här på Åland sen, men det kan jag ta eftersom jag får göra vad jag vill där nere sen! NAJS!

Kom just ner från brorsan, var där och snarvlade lite. Har suttit hemma och broderat i 2 timmar så ryggen mår sådär, före det så var jag i stan och sen så var jag hemma igen. Imorgon och fredag till i stan och sen helgen i Kastelholm så har den här veckan gått sen. Det blir la gött. Sen är det bara 3 dagar kvar! KATJINGG!

Nu skall jag facebooka tror jag... Eller liknande.... Sen brodera igen antagligen. Ciao

2012-10-15
17:17:02

Reflektioner
Måndag igen, återigen denna måndag som kommer varje vecka vare sig man vill eller inte. Nåja, den här dagen har ju snart gått så snart är det tisdag och sen är det snart helg igen.

Kom hem klockan 15 idag efter att jag skjutsat mamma till båten, hon är på väg till Åbo med ett gäng från jobbet på arbete. Så hon kommer hme imorgon, pappa ligger i soffan så han är hemma. Själv var jag och bokade mig till Sverige för imorgon. Då skall jag till Uppsala och träffa Lisa, men jag hinner med en del shopping också, har en lång lista som skall betas av. Sen ska jag se om jag inte hinner med något till mig själv också, men det är inte så viktigt.

Har broderat ganska mycket senaste två dagarna. Nu är en figur helt klar på broderiet. Det kanske är gammalmodogt att brodera men jag tycket att det är tankeskingrande och tids"påsnabbare" om man har tråkigt. Speciellt såna här dagar när det är trist väder. Ifjol vintras så broderade jag ganska mycket i Halmstad för att få tiden att gå emellanåt, då jag inte hade så mycket i skolan. Och nu har jag typ ingenting så jag anser mig ha tid att brodera lite. Det åker med till Halmstad om jag inte är klar före det. :)

Imorgon så åker jag som sagt till Uppsala.

Idag när jag kom hem så satte jag igång tvn och kollade in Matmissbrukarna, där en 19årig tjej missbrukar mat på det sättet att hon lagade mat, i mängder och tycket om att laga mat, hon var riktigt duktig och ville starta eller i alla fall jobba på restaurang, men (och det är ett stort men), hon vägra äta det själv. Det enda hon åt var (för hon var inte anorektiker), stenhårt stekta korvar (stekta i olja), pulver-potatismos, bröd och pommes frites och chips. Hon saltade dessutom allting massor.

En nutritionist hjälpte henne med ett wake-up call och då fick hon reda på att hon under ett år åt salt för 3 personer och hon åt totalt 2 kg kol från den stekta korven. Vilket ger ökad risk för blodsjukdomar respektive cancer.

Men vad jag villa ha sagt var att hon sa en sak som jag tänkte på, och kan relatera till, hur kan man vara rädd för mat som alla andra kan äta? Det är absurt. Jag är rädd för mat och det var hon också, men det enda som vi behöver här i världen för att leva är att äta, men i propotionella mängder förståss. Men det är absurt.

Nu gick allt bra för henne och hon klarade av att äta en måltid med familjen som hon själv lagat. Så det gick bra men det var en intressant resa som hon fick göra. Kom nog till nya insikter som person.

Jag kommer också till nya insikter om mig som person och om folk runtomkring men mest mig själv.

Nu skall jag gå, men det var dagens måndagsreflektion.

Ha en fin dag!

2012-10-14
16:10:02

Höjdpunkt
Började dagen på bästa möjliga sätt genom att avnjuta frukosten ensam, sen gick jag ut på en promenad runt nårskogen. Så skönt att ha det gjort tidigt liksom och sen skönt med tanke på att det skulle börja regna vid 10 och hålla på till klockan 17 ikväll (men mycket av de vattnet har vi ju sett eller hur....). Sen blev det broderi här hemma i sängen och lunch på det. Mamma och pappa for till stugan en sväng och stängde för vintern.
 
Eftermiddagen blev lugn, mera broderi, tv och ett besök till mormor. Sen så fick jag åka skylift här hemma, brorsan lånade och fixade lite så jag fick mig en åktur. Ganska kul att bo högt men åka ännu högre. Man såg ju asmycket när man kom upp i luften en bit. Det var dagens "höjd"punkt. Hahaha... (göteborgsklass....)
 
Nu skall jag kanske plugga lite eller så blir det sy mera, har inte bestämt ännu. Får se vad som faller mig in så småningom. Söndag är det i alla fall och jag checkar ut för den här veckan nu.
 
På återseende.
 
Ps. Pajen var god! Bra det med tanke på stanken den gav... Ds.

2012-10-13
16:38:43

Full rulle
Nu sitter jag hemma,med täcket omkring mig och med doftljuset bredvid mig. Nu skall jag inrikta mina tankar på uppgiften jag har att lösa. Har examinationsuppgift ett på G så jag tänkte försöka bli klar med den nu, om jag kan. Annars får det bli imorgon.

Mamma och jag for till butiken imorse när de öppnat. Pappa var på golfbanan. Köpte världens dyraste tandtråd. En rulle var vad vi skulle ha men kom hem med en nota på 65 euro. Så lite drygt 1 euro metern var det visst. Ooops.... Not my fault!

Sen blev det melodikrysset, löste det och åt lunch. Efter lunch, städa garage och flytta båt. Efter det "auktion/loppis" på Skag, sen promenade till Körkviken (ja det stavas med Ö). Kom hem och snacka lite, sen så nu sitter jag här och skall plugga lite, eller söka i papper lite. Har inte alla hästar hemma på vad jag faktiskt skall göra. Men det löser sig säkert... Hoppas jag i alla fall.

Ikväll blir det väl tv, och sen skall den där jäk...a pumpapajen invigas också. Skall bli omåttligt intressant! Doften igår kanske inte avslöjar hur den egentligen smakar. Doft och smak är ju två skilda saker. Hoppas jag i alla fall att stämmer idag.

Ha det gött! Ciao

2012-10-12
17:02:43

Usch, fy, tvi, blä, stank!
Fy fan vad det luktar illa här. Pumpa, det ska jag aldrig köpa igen, inte färsk i alla fall. Skulle kunna spy så illa det luktar nu, har början till huvudvärk alltså, det är ju hemskt! Lagar en pumpapaj och då skulle man ha pumpa, som namnet säger... Men usch, hoppas den blir godare än den doftar!

Kom hem från stan lite efter tre och sen började jag baka, men innan dess så var mamma och jag och gjorde norra stan, dvs tillfället, elgiganten och sparis, hamnade på kantarellen också i och för sig. Men nu behöver jag inte åka in till stan mera den här veckan och nästa vecka är det 5 dagar igen... Men en av de skall jag till Sverige men åker Rolfen så jag måste ju in oberoende.

Kom just hem från Totte och Johanna, var där och kollade in ett tv program som de spelat in. Sen hem igen och fixa pajen. Men nu är den i ugnen och den är klar om 20 minuter ungefär.

EU, nobelsfredspris. Tjena! :)

Hoppas ni får en fin fredagkväll!

2012-10-11
17:07:37

Torsdag
Då har jag genomgått sista föreläsningen innan första examinationsuppgiften som kommer imorgon. Skönt att ha det gjort, två timmar har jag hållit på nu med den föreläsningen. Men det är som sagt skönt att ha den gjord. Igår hängde sig datorn, vilket det gjorde idag också men jag kom igenom i alla fall.

Var till Johanna och Totte idag, det är ju höstlov så Johanna var ledig, så när som på att rensa 20 liter svamp till jobbet, men hon var hemma i alla fall och jag gick upp och snackade lite med henne. Det var trevligt. :) Tack för det Jojo! Sen bar det av till stan igen, förståss. Kom hem klockan 16. Och sen har jag pluggat, något desto mera har jag inte hunnit med idag, men det är å andra sidan ganska mycket som jag fått gjort. Har dessutom ringt och mejlat lite under den här tiden också så jag har vart ganska produktiv idag. Inte alltid alla som har det alla dar, vilket inte jag heller har men jag försöker göra något bra varje dag. Då kan man gå till sängs nöjd på kvällen sen.

Ikväll kommer kockarnas kamp på tv, om ni inte ser på det så rekomenderar jag det varmt. Lite som "Så mycket bättre" fast med kockar och så åker en ut varje vecka... Men annars ganska lika!

Nu skall jag facebooka lite! Solong!

2012-10-10
16:10:30

Trötthet
Kom just hem från stan. Har vart på sjukhuset hela dagen känns det som, så om jag inte fått nog nu av dessa korridorer.... men på´t igen imorgon bara...

Skall snart plugga lite men först skall jag lyssna på radion lite grann, inte så ofta jag lyssnar hemma, bara i bilen och på transportsträckor. Sen skall jag se om inte min föreläsning fungerar, den fungerade inte imorse när jag testade, eller jo en 8 minuter men sen hängde den sig så jag kunde inte fortsätta, och jag får min första examinationsuppgift på fredag så jag känner att det skulle vara bra att gå igenom den i alla fall en gång... Skall nog lösa sig.

På väg till stan så körde jag bil, var det blåsprov men bara för yrkestrafik inte för mig... synd, jag som ville blåsa.

Ciao

2012-10-09
16:28:36

Kämpar på
Sitter och skriver på slutarbetet i idrottskadekursen, det är ganska kul men jäkligt svårt att veta hur jag skall lägga upp det. Men det löser sig säkert.

I samband med detta så skulle jag kolla in mina röntgenbilder från ryggskadan som jag har hemma. Det var läskigt att se men också roligt att se hur kroppen, speciellt min, ser ut invändigt. Allt såg ju bra ut i alla fall (men nu skall det tilläggas att jag skadade mig ju 2009 så det var ju ett tag sen, mycket kan ändra). Men vi skall väl hoppas att det ser lika bra ut nu också.

Har annars idag lagat mat, dammsugit och tagit det allmänt lugnt. En sväng till sjukan blev det också förståss, skall in alla dagar den här veckan, kanske inte fredag men alla andra skall jag in så det är bara att kämpa på.... Just det, jag har tvättat också idag! Herregud vad effektiv man kan vara en tisdag alltså!

Nejmen om jag skulle återgå till studierna nu då. Ska försöka skriva lite till ännu idag. :)

2012-10-08
16:47:31

Sjuka saker
Måndag, första dagen i veckan. Kan börja hur som helst och för oss har den börjat sådär. Men då kan det å andra sidan bara gå uppåt ju! Så det hoppas vi på här hemma.
 
Jag har nu pluggat i en dryg timme, läst Arne Ljungqvists bok som rekomenderas varmt till alla som är det minsta intresserad av antidoping och dess historia och fall genom historien. Har just betat av BALCO-skandalen 2004, Ben Johnson och testikel-mannen bland många flera fall. Men de är de tre som jag minns bäst nu så här i efterhand. Helt sjukt hur en idrottare kan utnyttja alla kryphål som finns i lagar och paragrafer för att inte åka dit för att ha brytit mot reglerna. För mig är det helt oförståerligt, men jag är å andra sidan inte dopad så jag kan ju säga så här. Om jag skulle testat på doping så kanske jag skulle vara av samma åsikt, men nu är jag inte det!
 
Annars så har jag vart till staden, hämtade hem mamma bland mycket annat som jag åstadkom. Nu skall jag börja med mitt slutarbete i Idrottsskade-kursen, medans jag har lite färskt i minne och dessutom vill jag "grotta ner mig" i min gamla ryggskada nu. Det är liksom dags att ta tag i den på allvar nu.
 
Bra att jag kommer på att göra detta nu, den här veckan så har jag deltenta 1 i antidopingkursen... Uppsats/skriftligt arbete... Nåja, skall ju påbörjas ändå oberoende skola och andra kurser.
 
Ha det bäst!

2012-10-07
19:39:49

Söndag på banan
 
Blev en söndag som mycket blev gjort men ändå inte liksom. Dagen började hur som med att jag satte och renskrev i 2 timmar tills jag blev klar med det jag skulle göra. Så när jag var klar så åkte mamma och jag till Torp och träffade mormor hemma hos henne. Hälsa på går alltid fint liksom. Sen blev det lunch hemma i byn.
 
Efter lunch så blev det en spontanresa till Kastelholm och spela Prinsessan (nya korthålsbanan), den var ganska rolig och svår på samma gång, svår pga att den har knixiga greener och tovigt gräs ännu, men den har vart öppen i endast några veckor också så man skall inte förvänta sig för mycket heller. Men okej var den absolut. Hade dock sjukt ont i ryggen så upplevelsen led lite pga det men men. Vem bryr sig liksom?
 
Efter spelet så blev det en promenad hemma, måste gå bort ryggvärken (mjuka upp muskulaturen) och sen gå bort mitt illamående som jag fick av bilresan (suprise!). Efter att jag mjukat upp ryggen blev det lång streching hemma på golvet och sen så bestämde jag mig för att uppdatera telefonen till IOS6, så nu har jag ny uppdatering på telefonen! Jippi. Har pluggat efter middagen lite och just kom jag från tvn där jag kollade sporten, om en knapp halvtimme kommer Solsidan, det skall bli skoj om något! :)
 
Kan bjuda på bilder från dagens spel på banan,
 
 
Ha en fin söndagkväll och måndagmorgon! God natt!

2012-10-06
16:35:16

Fina härliga och soliga lördag
Blev en sväng och till stan och hämta familjen och sen hem igen. Väl hemma pluggade jag en timme och sen så blev det melodikrysset som mamma och jag sist och slutligen klarade men det satt långt inne. Tur att internet finns kan jag säga!

Eftermiddagen blev en promenad som varade runt Marby, det var skönt att vara ute och prommenera i det fina vädret. Skall ta vara på en dag då det INTE regnar! :) Nu har jag suttit och kollat in repriserna av Xfactor, måste säga att det överraskar, bättre än jag trodde. Idol var superbt men xfactor är ännu inte så långt efter. Kanske går om men det återstår att se. Lite mera skall det växa.

Nu skall jag plugga lite, tenta kommande vecka så jag måste shapea upp lite nu alltså! Blir stressad annars!

Have a nice Saturday!

Ps. Måste erkänna att det var fett nice att vara hemma ensam i ett dygn! Sjukt najs faktiskt! Ds.

2 ps. Har namnsdag i mitt andra hemland Sverige idag. Grattis, tack tack... ds.

2012-10-05
16:38:15

Home alone
.Då var jag ensam hemma och det är så skönt! Mamma, pappa, Totte och Johanna är på Birka Line och kryssar till och från Stockholm. Kommer hem imorgon så hela natten är jag ensam, så kvällen skall tillbringas med saker som jag gillar att göra. Faktum är att hela dagen vart sån! Men plugga som jag skulle har det inte blivit ännu, tyvärr... kanske senare eller så inte. Annars får det bli imorgon.
 
Skjutsade dem till båten och sen for jag hem igen. Åt lunch och sen begav jag mig till Kastelholm för att träna. Körde 8-bollstestet och det gick hyfsat faktiskt. Måste säga att med förutsättningarna så gjorde jag det bra, så jag är nöjd. Det var något blött nere på övningsområdet så jag var blöt både underifrån och sen kom det ju (konstigt nog) vatten ovanifrån också. Så jag blev blöt när jag satte upp testet. Men jag genomled testet och sen slog jag lite och sen for jag hem. Hemma sen så har jag duschat och sen så har jag kollat på tv på datorn, tack och lov finns ju play! Så det blev 2 timmar tv nu på eftermiddagen, Nu när det är bra väder....
 
Imorgon skall jag nog plugga lite och sen så blir det väl att vara hemma, inte vet jag något annat. Skall ju hämta familjen också i och för sig men annars så vet jag inte något som skall göras speciellt.
 
Och jag skall inte fara hemifrån ikväll när det är Open by Night, inte för att jag inte vill men när jag nu har huset själv så skall jag ta vara på det varje minut som jag kan!
 
Ha en fin fredag och hoppas vädret håller i sig!

2012-10-04
15:14:28

Mamma ett år visare
Grattis Mamma på din dag! Idag blir du också ett år klokare! Kul att jag får vara hemma iår och fira dig! Ifjol var jag nere i Halmstad och firade dig med gänget, vi hade kanelbulleafton! Men i år får jag vara hemma! Jippi! Grattis!
 
Som jag skrev hade vi kanelbulleafton ifjol, det är ju kanelbullens dag idag och det innebär att man ju måste fira denna eller!? Nja, men de flesta gör nog det i alla fall. Kan ju unna sig en bulle någon gång nu och då ju! Varför inte den dag den skall avnjutas? Har ju inga som helst problem med att veta vad som bör stå på kaffebordet när mamma fyller i alla fall, ingen beslutångest här inte! :)
 
Har vart borta halva dagen känns det som, for halv 10 och kom hem halv 3 så det blev en längre stund borta och nu känner jag hur huvudvärken kommer smygande sakta men säkert! Usch ja, hujjedamej hur det kan vara. Och då har jag knappt hunnit med vad som var planerat. Men det är ju mindre viktigt, imorgon får jag vara själv hemma så då kan jag ta ikapp de jag missat idag! Skönt.
 
Imorgon skall jag dessutom över till golfbanan och träna lite och göra ett test till. Blir nog 8-bolls testet imorgon, de blir bra väder för det så det blir la najs!
 
 
I brist på andra bilder liksom. Oskyldig till just dessa men vem bryr sig, mina blir lika fina och säkert godare! :)
 
Ha en fortsatt fin torsdag så hörs vi av imorgon igen! Efter golfen så kan jag meddela hur det gick med testet kanske!
 
Ciao

2012-10-03
18:23:24

Lugn och ro sökes
Nu är jag ledig. Nu kan jag slappna av lite mera. Nu skall jag inte göra någe mera vad jag vet i alla fall. Kom hem för en 90 minuter sen, drygt. Då har jag vart till sjukan, vart på fika med Sara samt pluggat på Biblioteket. Allt detta inom loppet av ca 6 timmar. Inkluderat bilresor fram och tillbaka till stan.

Fick faktiskt två hela kapitel lästa nu under min tid på biblioteket. Så det var najs, och det var intressant. Men jag är helt mossig i huvudet nu alltså, sick! Men det hör till när det är amerikansk litteratur, eller i alla fall engelsk.

Nu skall jag nog kanske lägga mig och läsa lite eller så, annars blir det en lugn kväll framför/bakom tvn. Ha det bäst! Imorgon är en fin dag! :) <3

2012-10-02
16:00:20

Häpnandsväckande
Jahapp ja, då har jag sett sista avsnittet av nya landgång, rätt intressant. Jag har även pluggat, men fick nästan huvudvärk, dels för att det var tungläst men även för att det var intressant och äckligt. Eller visste du t.ex. att den globala försäljningen av EPO uppgick till 4 miljarder euro år 2000. OCH det häpnadsväckande är, att bara EN SJÄTTEDEL gick till medicinskt bruk, resterande 5/6 gick till idrotten (det så kallade doping). Fy fan vad hemskt! Och det är bara 12 år sen.

Idag så har jag vart till stan igen och sen har jag även bakat kanelbullar för det är ju Kanelbullens dag på torsdag och imorgon så skall jag träffa Sara så då hinner jag inte, helt enkelt. Så det fick bli idag! :) Fina blev di! :)

Skall nog ut och träna golf en dag snart, men det kanske blir först på fredag eventuellt. Har lite annat och göra fram tills dess så jag måste prioritera lite hur mina dagar fylls nu. Men imorgon ser jag fram emot träffen med Sara för det var hur länge sen som helst!

2012-10-01
18:48:22

1 okt 2012
Sista finjustering av arbetet sen kan jag lämna in det, fan vad gött! 3 veckor för tidigt är inte helt fel det heller! :)

Annars händer det inte så mycket idag, var till stan och där hämtade jag bland annat ut min journal från min axelskada som jag skall jobba med så småningom när mitt slutcase kommer i kursen. Men det skall vara inne före 5 december.

Då har ju julkalendern börjat och idag, är det ju faktiskt "bara" två månader kvar tills första dagen av julkalendern 2012. Det går fort detta!

Nu håller mamma på att läsa igenom mitt arbete och sen skall jag nog sända iväg det. Vi skall snart lyssna på dålig engelska. Tyvärr kan jag inte delge er detta fast jag skulle vilja. Men det blir svårt! Synd.

Ciao