Jenny Häggblom

2012-08-31
17:06:23

Inte en lugn stund sen frukost
Igår så kom jag ju ner och det har inte vart en enda lugn stund ännu, men jag gillar det. Just nu så är min första tid på detta dygn som jag sitter ner och har inget egentligt vettigt för mig, det har vart full rulle från frulle tills nu.
 
Började dagen med att kliva upp, annars skulle det såklart bli lite svårt att ta sig vidare. Sen efter frulle så tog jag mig ut till Vildshärad och väl där så spelade jag 12 korta hål (måste skriva inom parentes att det finns bara 12 hål där så jag klev inte av, jag spelade alla). Sen så tränade jag lite. Sen när jag var på väg hem så passade jag på att fylla upp min annars så ganska tomma kyl och frys med lite mat så nu är jag bland annat fisk och kyckling rikare. 
 
Sen kom jag hem och bytte i princip bara kläder och sen begav jag mig till skolans område, där jag käkade lunch för att sedan sitta på ett möte i en timme med Rasmus, ett möte som jag fick ut mycket av. Det är ju alltid skoj med såna möten! Sen gick jag till en föreläsare/lektion alt annan benämnning, Eva i alla fall och pratade med henne om samma sak som Rasmus och mitt möte men jag måste tala med en sakkunnig på området så jag fick mer kött på benen. Sen tillbaka till Rasmus och sen hem. Väl hemma så såg min lägenhet ut som ett bombnedslag, kabooooom!
 
Så jag började fixa och kors, en timme senare så var det som nystädat här hemma och alla saker är på sin plats, så nu är det ganska städat men otoligt plottrigt, så jag funderar på om jag skall ta hem lite saker som jag sldrig använt och som inte bör vara här. För de tar bara plats... Men jag får se lite, tar hem bilen först senare i höst så.. Kanske hinner ändra mig..
 
Måste skriva att igår när jag passerade skogarna utanför Värnamo någonstans, vet inte riktigt var men i skgen vet jag, så såg jag ett lass med bärplockare. Och då tänkte jag, att "ja, om de nu inte får plocka bär i Stockholm och gud vet var så kan de ju i alla fall visa upp sig i skogen näst intill E4an som går till Helsingborg".
 
Sen har jag funderat på en sak som jag stör mig lite smått på, varför säger alla svenskar, nästan UTAN undantag "liksom" efter allt de nämner i sin mun? I princip alla i Robinson säger det, alla svenskar jag träffat här nu under ett dygn är likadana allihopa! Varför kan man ju fråga sig? Det är lite smått enerverande!!!
 
Nu skall jag gå i duchen, det lär behövas! Sen skall jag se på tv eller läsa, det beror på utbudet på televisionen! Fredag innebär ju ganska lama program på dumburken! Men jag står väl ut med något i alla fall....
 
Ha en skön fredag och en bra början på lördagen, det skall jag ha och imorgon skall jag på det årligt återkommande nissanpaddlingen med nollorna på ån Nissan tvärs genom Halmstad med sina egenbygga flottar!
 
Ciao!

2012-08-30
20:01:47

Framme
Nu är jag hemma igen, och jag skall säga er att det känns så jäkla bra. Men just för tillfället så är min lägenhet en enda röra, alla saker som jag hade hemifrån så ligger lite här och var i rummet. Men jag har hela helgen att städa upp på.
 
Resan gick bra, Rosella följt av 2 timmar i bil till Nyköping, lunch, sen igen 2 timmar och sen bensträckare och tankning. Sen igen 2 timmar och sen framme. Efter en tur till butiken så kom jag hem och lagade middag. Och nu så är jag framför tv och skall se på Robinson.
 
Återkommer imorgon med ett utförligare inlägg! Ciao

2012-08-29
16:09:32

NU, nu snart smäller det!
Då var bilen i princip packad, imorgon så åker jag iväg. Äntligen, skall bli så jäkla skönt att komma hem och komma bort från Åland en stund, 6 månader av att klättra på väggarna är inte kul. Så jag ser fram emot detta nu! Vill bara att det skall vara torsdag nu alltså!

Idag så har jag vart i stan från 8 till klockan 1, nästan och sen så hämtade jag mamma och vi for hem. Väl hemma så packade jag i bilen och mamma vilade. Sen gick vi ut på en promenad tillsammans. När vi kom hem så kom pappa och mormor hem med en ny bil till momme, även om hon inte köpt den så hade hon den med hem över natten. Så nu är det ännu ett nytt reg nummer som skall präntas in i skallen! Ojojoj.....

Nu skall jag kika på tv tror jag, ung och bortskämd dessutom, om det vill fungera! :)

Nästa gång är det från Halmstad! Ciao!

2012-08-27
17:18:18

Måndag
Idag har jag hunnit med mycket. Jag började med att åka in till stan, väl där så besökte jag Viking Line, så nu är jag bokad och betald till Sverige på torsdag morgon! Fy fan vad skönt det skall bli och komma iväg nu, dessutom känns det närmare nu när vi 1) är på samma vecka och 2) jag har fått hem litteraturen till kursen! :) Jätteglad Jenny!
 
Sen besökte jag Emmaus, med en hel massa lådor och kassar med kläder och annat smått och gott som vi sanerat ut hemifrån i helgen! Så skönt att bli av med skiten! Bara inte någon går in på Emmaus och tänker "oh, det var en fin tröja/vas/skål och tänker att den kan vi ha nytta av i framtiden" och så visar det sig att vi en gång kastat ut den! Men det skall väl inte hända. Sen så var jag till Bilblioteket och där sprang jag av en ren händelse på Lisa, som satte och läste en tidning så jag överraskade nog henne lite. Fick ventilera lite med henne vilket ALLTID är trevligt! :) Så sen gjorde  jag mina ärenden på bibblan och sen tog jag mig vidare.
 
Efter lunch så passade jag på att klippa mig (hade nog bokad tid!) så nu är jag SNYGG i håret igen! Skönt att bli av med en hel del av allt hår som fanns på hjässan. Nu är det lättare att reda ut och en bonus är att det inte går så mycket schampo längre! I alla fall inom en överskådlig framtid, det tackar en fattig student för! :)
 
Sen kom mamma och jag hem och fastnade framför tvn och sen fortsatte vi att städa och sen blev det ett besök på återvinningsstationen. Efter det så har jag suttit här och chillat.
 
Är i valet och kvalet om jag skall börja packa nu eller om jag skall göra det imorgon. För på onsdag skall allt packas in i bilen för det gör jag INTE klockan halv sju på torsdag morgon!
 
Men först skall jag organisera lite och kasta i mig lite mat. Sen får vi se.
 
Ha det gött!!

2012-08-25
14:22:39

Stolt
Är fett stolt över mig själv nu. :)

Har suttit och kollat in distanskurser på alla universitet/högskolor i sverige och hittat några lite intressanta saker. Men jag vet ännu inte om jag kan delta i någon, men jag hoppas!

Skall ner till stugan nu, där mamma och pappa är. Skall väl sitta och läsa en stund i solens sken. Om det inte är alltför kallt! Men det återstår att se!

Ciao,

Ps. det var lite regn i morse, vår regnmätare är full nu! ds.

2012-08-24
19:55:56

Triathlon
var en sväng och kikade på Käringsunds Triathlon idag, det visade sig sedan att både Sanna och Maria Söderlund var med och kämpade. Sanna och Maria är syskon till Johanna som är Tottes sambo, så jag blev och hejjade på dem. Skulle inte vara där så länge men sen så blev det att jag var kvar tills dess att tjejerna kom imål eller i alla fall deras lag. Maria sprang sista sträckan i sitt lag och Sanna simmade i sitt lag som representerade Klingbers Elektriska. :) De gjorde det bra! :)

Sen var jag ner till stugan på middag, mamma och pappa är där nu den här helgen. Så jag är hemma ensam, ganska skönt. Nästa helg är jag helt ensam!!!! FÖR DÅ ÄR JAG I HALMSTAD! FAN VAD JAG LÄNGTAR! Saknar allt och alla där nere. Vill bara börja plugga nu! Grrr.... bara en vecka kvar nu, men ändå, en vecka! Det är länge det. Vill bara sova bort en vecka nu så att jag får börja snart!

Ha det bäst! Ciao

2012-08-23
17:27:12

Sanering på hög nivå!
 
Håller på att storsanera huset här hemma, har redan kört två lass böcker till Emmaus, så snart kan de sälja enkomst våra böcker där. Och jag lovar er, det kommer att åka iväg massor till! Det är sjukt hur man kan hamstra så innerligt. Helt sjukt hur det kan vara... Hur kan man ens? Men det är fett skönt att bli av med en massa som man köpte när man var 10 bast eller liknande.
 
Det är vad vi gjort de senaste två kvällarna och det gissa jag att även kvällen kommer ägnas åt, i alla fall min kväll. Men nu är mitt rum i ordninggjort och tillochmed dammsuget överallt, måste passa på när man har bort allt ändå. :)
 
Det händer inte så mycket annars, man kan konstatera att hösten kommit, skolorna har börjat (alla förutom min verkar det som :() och så har vi fått svalare dagar och mera regn. De där dagarna som var så fina... Vart tog de vägen och varför kunde de inte stanna lite längre? Det var ju så najs ju! Hoppas Halmstad bjuder på sånt väder nästa helg, men det har jag svårt att tro, där regnar det mera än här nämnligen.... Det ställe som blixten slår ner mest på i Sverige ligger en bit innanför Halmstad i Halland. Så ja, och åska medför ju regn så.... Skoj skoj... Där bor jag, välkommna på besök bara!
 
Så jag åker om exakt en vecka nu, på torsdag! Fan vad skönt det skall bli! :) Jag saknar det som fan och alla kompisar som finns där nere! Miss U guys! Golfh11 in my heart!
 
 
 

2012-08-20
18:44:50

Byamiddag
Måndag igen, veckorna går fort men ändå inte. Om 2 veckor börjar jag skolan, först då! Det är ju en evighet tills dess ju, vad skall jag hitta på att göra tills dess, jag vill börja plugga nu ju! Skall läsa en kurs om idrottskador och jag ser fram emot den massor, har ju haft en skada som vart rätt så allvarlig så det skall bli skoj att höra andras erfarenheter angående idrottsskador också. :) Det ser jag fram emot.

Har just läst ut en bok till, det var min tredje på lika många dagar tror jag. Är inne i en liten läsperiod nu, men nu vet jag inte vad jag skall gå vidare med, kanske en skidbok? Eller Mikael Nyqvists självbiografi kanske? Vet inte men en av dem lutar det åt.

Pappa kollar på tv och jag sitter i mitt rum och gör ingenting, jo jag njuter av min bas som jag kopplat till datorn och som just nu spelar från min lista på Spotify, basen skall med till Halmstad! :) Skall få fett ljud där nu alltså, då kan jag konkurrera ut Emil våningen ovanför! :) Men jag spelar inte så långt in på nätterna, men det kan man ju ändra på i och för sig, Mamma är på Brändö, har vart och jobbat och kommer hem inatt igen.

Kanske jag skulle sammanställa lite saker som man kan ta till Emmaus kanske, vi har en del om jag säger så och uttrycker mig milt. En hel del.

I helgen var jag, eller vi, på Bentes fest, byalaget hade middag och höstmöte och fyllde samtidigt 40 år som ideell förening. Min bror satt i styrelsen men avgick nu, bra jobb Totte och ni andra som sett till att midsommarstången kommer upp och ner, att vi får byn städad, får en årsfest och mycket mycket annat som händer i byn. Bra sätt att kommunicera och lära känna sina byakompisar lite bättre. Var alltid en rolig fest som liten när alla barn lekte hela halva natten, men som 21 åring var det inte så mycket som hände. Ungarna lekte som jag gjorde som liten, upp till en ålder av 10-12 max. De vuxna drack lite starkare drycker och de äldsta satt och halvsov eller hörde inget av det som sas. Så som ungdom (dit jag räcknar mig) fanns det inte så mycket till umgänge, så det blev en tidig kväll för mig.

Nej nu skall jag se om jag hittar en massa jox som jag kan ta till Emmaus imorgon. :)

Ciao!

2012-08-14
14:00:11

Os Sammanfattning enligt mig
Sitter hemma och lyssnar på musik. Så jäkla skönt att ha hittat bra musik på Spotify (låter som jag just hittat Spotify men jag har haft det minst ett år i alla fall).
 
Jaha, OS är slut och jag är uttråkad som fan. Nu är det fyra långa år tills dess att nästa olymiska sommarspel drar igång och då i Rio de Janeiro. Det är inte lika nära men det kommer nog bli rätt så bra! :)
 
Hur skall man sammanfatta dessa spel då. Jo, Sverige överraskade. 8 medaljer är mera än de själva trodde. Det är bra, fast jag hade tagit i lite mera, (drog till med 4 guld... men jag räknade kallt med Therese Alshammar och Sarah Sjöström). Men sen skrällde idrottare istället och tog hem lite medaljer som jag inte räknade med.
 
Sara Ostholt till exempel var en av dem som skrällde. Hade ingen som helst aning om att fälttävlan ens var en olympisk idrott men man får lära sig nya saker hela tiden! Kul för henne och sporten som i och med detta blir större i Sverige.
 
Håkan Dahlby, en störtskön Skåning som är sjukt kaxig oxh dryg men ändå ödmjuk och gosig på insidan. Att säga "fuck you" i tv åt alla som inte trodde på honom är ganska skönt. Att vara så iskall i en final skjutning är hårt! Väl värd sitt silver!
 
Rasmus Myrgren, fyra i Peking, Ville ha revanch på pallen och fick det. Gosig, svärmorsdröm där ögonen bara smälter tv-rutan du ser på. Ödmjuk person som står med båda fötterna på jorden. Också väl värd sitt brons. :)
 
Lisa Norden, triathlon, vem visste vem det var? Jo, jag visste faktiskt och jag visste även att hon tampats med en hel del skador de här senaste åter så att hon är 9 tusendelar/en trasig målkamera från guldet är en bragd i sig. Hon är nöjd med sitt silver men inte SOK (Svenska Olympiska Komitten). Nära ett guld som sagt men ändå har hon vunnit en silvermedalj, hon har inte förlorat ett guld. Att spurta efter 1500 meter simning, 40 km cykling och 10 km löpning är ganska jobbigt, så det är starkt gjort!
 
Fredrik Lööf och Max Salminen. BRAGD! Gå ut och kämpa om silvret och sen komma hem med ett guld, hur stor bragd är inte det? Starkt, iskallt och vackert gjort! :) Är mållös, efter 6 olympiska starter och 2 brons fick Lööf sin revanch som han så väl är förtjänt av!
 
Brottarkillarna Lidberg och Euren, starka pojkar som trots skador och domslut emot sig kniper ett varsitt brons är starkt!
 
Handbollskillarna. Vem trodde att de skulle gå så långt som till final, ingen tror jag. Inte ens de själva men att ta sig igenom ett slutspel och komma till final är starkt gjort, det kan man inte understryka. Men att allt skulle kretsa kring handboll i media de sista dagarna under spelen var lite överdrivet tycker jag. Men men, silver är silver och skulle de gjort två mål till så skulle de tagit guld.
 
Spelens kung, utan tvekan USAIN BOLT. Försvarade tre guld i tre grenar som endast ställde upp i, är sjukt bragdartat! :)
 
Spelens drottning, finns två, Missy Franklin i antal medaljer men det är Jessica Ennis om man skall se till favoritskap och att leva upp till förväntningarna.
 
Spelen skräll, killen från Trinidad och Tobago som tog guld i herrarnas spjut som enkomst är 19 år och skulle komma för att se och lära och åker hem med guld i OS, stort!
 
Spelens bottennapp, svenska simmarna som inte tar en enda medalj. Alla räknade nog med minst 2 medaljer. Svagt.
 
Overall betyg, 5 av 5 toasters. Bra och roligt och vädret har vart på idrottarnas sida. Bra organisation och bra tv-sändningar även om jag kan sakna lite mera udda sporter som forspaddling, velodromen och vattenpolo bland andra.
 
Nu skall jag ägna dagen åt andra saker men vi hörs snart igen. :) Ciao

2012-08-12
18:55:00

Slut (i dubbel bemärkelse)

Är förkyld/magsjuk och har vart det nu i 7 dagar på sträck. inte kul, hostar som aldrig förr känns det som (fast de nog vart värre). Har kollat på OS, synd att det tar slut idag. Kommer att ha abstinens när det imorgon inte kommer mera från London! :( vad ska man sen göra på dagarna liksom, nu har ju två veckor gått av bara farten. :)

Ska nog sikta på att lira os själv någon gång i framtiden! Verkar as skoj! :)


2012-08-06
15:14:40

Guld
Då var en av OS mest intressanta finaler gjorda, jag talar naturligtvis om 100 meter med hela världseliten på plats och världens snabbaste man på linjen, nämligen Usain Bolt! Helt fantastiskt.

Sverige fick ju ett GULD igår, helt otroligt. Jag satt helt mållös och skakis i soffan och kollade in hur det skulle gå. Helt sinnes! Men skojigt!

Idag är det ju 4 nya chanser till medalj. Så jag hoppas på mera idag! Men man vet aldrig, Men hoppas kan man ju!

2012-08-03
09:57:49

Silver
Fredag, OS igen. Igår fick Sverige en medalj till, jätteskojigt. Kan säga att det var sjukt nervöst när jag satte och tittade live på tvn från dess dubbeltrapp-sändningar. Jag kunde knappt kolla, men sen när medaljen var klar så var det sjukt skönt att se att vi hade ett silver till.

Idag skall vi hoppas på Lassi Karonen! Han skulle jag unna en medalj, guld blir överdrivet svårt men kanske medalj.

Idag fyller dessutom min mormor år, 78 år gammal blir hon. Grattis på dig! Kommer i eftermiddag! :)

Nu skall jag se på lite OS, skräll.......

2012-08-02
10:03:48

Olympiska Sommarspelen efter 5 dagar
Det var ett tag sen jag skrev är nu, men men. Jag har haft fullt upp med OS. :) Nu när det är igång så är det OS som gäller från morgon till kväll med pauser för mat och toa bara. Att det är bra väder och sol, det har gått mig helt förbi kan jag säga. (Nästan i alla fall, förutom de gånger osm solen skiner in i ögonen eller när solen reflekteras i tv-rutan på kvällen).

Om jag skall sammanfatta detta OS hittills så kan jag säga att Sverige vart en liten besvikelse, "bara" ett silver trodde jag i dagsläget skulle vara totalt 3 medaljer men men... Man kan ju inte få allt, men att tippa 4 guld till Sverige känns lite väl optimistiskt. Idag kommer seglig som jag tror på, fotbollen eventuellt, och sen vet man aldrig vad som händer men simningen har vart hemskt dåligt. Trodde nog att sverige skulle ha några medaljer därifrån i nuläget men. Ja vi vet ju hur det gått. Men roddarna kan jag hoppas på, Lassi Karonen som ror singelsculler tar nog medalj, han är nog min nya favorit för han är en jordnära leksing som tuggar taggtråd.

USA har vart bra så här långt, Kina plockar ju flera medaljer som vanligt men att Storbrittanien skulle vara så "dåliga" på att plocka medaljer på hemmaplan trodde jag inte men men.. De kommer väl nu när det är flera idrotter som är mer passande för just GBR! Bara två guld är inte så bra men å andra sidan blir väl de adlade av drottningen istället. Roddarna är ju en solskenshistoria. Hörde om deras historia idag, att inte ens ha suttit i en båt förrän för 4 år sen och nu ta OS guld är ganska grymt gjort. Men England är duktiga på rodd i och med universitets-rodden som går varje år. Om ni inte sett anläggningen så kolla in den, specialbyggd för rodd! Grymt coolt! Annat är Dalälven i Sverige. :)

Nu skall jag gå, men jag hoppas det blir fler medaljer för Sverige nu de kommande dagarna! Go SWEDEN!