Jenny Häggblom

2013-10-29
21:03:34

Orkanen som drog fram måndagen den 28/10 2013
Vind, jo tack. Nu vet jag vad som kallas blåst. Skall inte klaga när det gungar på färjorna mellan Åland och Sverige/Finland nästa gång. Ville inte vara ute på någon som helst vattenpöl igår, eller idag kan jag meddela. Fy sjutton vilken vind alltså. 
 
Det började vid 17 igår genom att jag hörde hur det började blåsa mer och mer och så bröt det loss totalt. Det blåste och stormen kom, eller orkanen kom, och höll i sig kraftig fram emot klockan 21-22 igår kväll. Det började bedarra framåt tio-tiden men det blåste fortfarande, men de värsta ilen hade passerat. Så jag kunde somna, lite senare än vanligt, men sova fick jag göra, en stund i alla fall. Var nog speedad tror jag. 
 
Jag satt här, mådde så illa och hade ont i magen, spy-färdig mellan 17-19, men jag fick ner lite mat där under tiden, som väl är huvudsaken faktiskt, för min del. Efter 19 så kunde jag lugna ner mig lite, när det nu pågått i 2 timmar så lugnar man ner sig lite. Det som var äckligast så var att jag inte visste hur mycket mina fönster tål, när det blåser i 40 m/s i byarna och ingenting som "skyddar" eller bryter av vinden. Direkt vind från Kattegatt och rakt upp på mina fönster, då blir man med all rätt rädd för vad som kan hända. Men jag lugnades ner av medierna på nätet där metrologer kunde lugna mig genom att berätta att det skall mycket till om rutor skall krasa gemom att det blåser, okej om det kommer flygande föremål. Men jag bor på 4 våningen så sannolikheten att det skulle komma flygande föremål på den höjden är ganska liten, även om det finns en risk när det blåser så mycket. 
 
Jag hade SVT live-TV på datorns ena flik, den andra hade jag Hallandspostens live-chatt med meterologer och allmänheten där man kunde underrättas om hur orkanen framskred längs länet. Nyheterna snurrade på den "vanliga" TVn, och sen så hade jag mamma på Skype som ett lugn i luren, samt att jag facebook:ade samtidigt. Så jag kan kalla det multitasking på hög nivå! Men det lugnade mig lite, pö om pö.. 
 
Under natten så har jag vaknat en del och gått upp och kollat ut, då jag vågade mig till fönstret, för att kolla vinden och allt därtill. Jag somade om men vaknade upp igen ganska snabbt och var upp och kollade igen. Så sömnen har inte vart den bästa i natt. Vaknade sen 5.40 och har bara tvinnat sedan dess så det var väl dags att kliva upp liksom. 
 
I morse när jag skulle tvätta, som jag bokat för flera dagar sedan så gick jag en runda runt huset för att se om det hänt något, om man kunde se spår av Orkanen som drog över. När jag kom ut så det första jag fick se var detta: 
 
 
En takpanna som kommit ner och en plåtbit från hängbrädet. Okej, hur mycket ligger det runt hörnet var nu frågan?
 
 
Kommer runt hörnet. Oj, ett träd. Okej, så kan det gå. Men det "missade" ju huset i alla fall, tur att det bara är gårdskarlns hus och inget bostadshus i fall om att! 
 
 
Kommer runt huset till min sida, den som vinden låg på under kvällen. Kunde inte ta en bra bild, men när jag kom upp på min balkong så kunde jag ta den här bilden på hängbrädet som slitit sig under orkanen. Kan ha vart den som låg på andra sidan, som bilden ovan visar på. 
 

Det var alltså inte så mycket takpannor som kommit ner under den västa stormen, men när jag kom hem vid 14 idag från skolan så kunde jag konstatera att det var desto mera takpannor som låg runt flera av våra hus på gatan jag bor på. Avspärrat med band, men det är väl riskzon att vistas inom dessa områden då det troligen kommit ner mera idag under dagens kulingvarning som vart här under tisdagen. Vinder håller i, även om det inte är så farligt hårt som igår. När jag cyklade från skolan så for jag en väg, där min kompis Sandra gick hem igårkväll från gymmet, hon var ca 20 meter från att få denna i skallen: 
 
 
Det är inte den främre utan den större som kom ner framför henne. Usch vilken skräck det måste satt i henne och hennes kompis. Tänk om de gått lite snabbare i vinden..... Usch. 
 

Var även en sväng via Nissan, ån som rinner genom stan, och den breddade till minst 1,54 meter över normalvatten igår under orkanen. Men idag så var den inte så hög, men över normalvatten så var det absolut. Dessutom låg det ett träd i vattnet. 
 
Under kvällen igår så kunde jag ta del av siffror som var 
- 42,2 m/s i byarna på Hallands Väderö (högre än vid Stormen Gudrun, 2005, och Pär, 2009, i Sverige)
- 36,0 m/s vid Hamlstad Flygplats
- 44,7 m/s på Öresundbron
 
Det som man kunde tyda nyheterna från imorse så kundes konstatera att Halmstad och Halland var den ort som faktiskt drabbats värst av orkanen som drog fram. Den avtog mer i vind när det kom över landet än man först trodde. Dessutom drog den längre söderut än den "skulle" enligt SMHI, bland annat, vilket gjorde att den slog in över oss med större kraft än den annars skulle gjort om den tagit banan som var förutsedd. 
 
Det var hursomhelt en erfarenhet som jag kan lägga i kappsäcken nu, det känns bra att den passerat och jag hoppas jag slipper uppleva det igen. Men det vet man aldrig. 
 
Ha det bra, för det skall jag försöka ha! 

2013-10-28
21:12:45

Orkanen Simone
MINA VÄNNER, JAG KAN MEDDELA ATT DET BLÅSER HÄR HOS MIG! Har vart orkan vindar här ikväll så det är läskigt. När jag vid middagstid satt vid fönstret så gungade väggen och fönsterbrädet rörde på sig. Sen dess har jag huserat på golvet vid spisen. Får se om jag vågar sova inatt, i sängen alltså. Risken finns att jag sover vid dörren eller på toaletten. Sova måste jag i alla fall. 
 
Tentan gick bra, tror jag. Det är svårt att säga, för det är 90 % som skall vara rätt för godkänt, så jag hoppas på det! :P 
 
Efter (får se hur många timmar) sömn väntar tvättstugan och sen så är det kompletteringsarbete i skolan som väntar. Skall bli kul att se hur det ser ut imorgon, ute alltså! 
 
Uppdaterar er imorgon, så får vi se hur det verkar då! 

2013-10-27
16:00:38

Tenta imorgon och träning idag
Söndag. Även en till vecka avklarad. Nu går tiden för snabbt tycker jag. Skulle det inte kunna sakta ner lite så man hinner med det som behövs. I och för sig så gör jag det, men ändå. Det skulle kunna vara mera chill om man behöver. Kan behöva det så småningom när det börjar nya kurser och nya projektarbeten. Men det ser jag fram emot massor! :) Skall bli kul att få sätta sig in i lite flera och nya områden lite djupare! 
 
Idag har jag under förmiddagen, pluggat på tentan som ligger imorgon förmiddag. Filmtentamen, så det är väl inte så hemskt mycket att "plugga" på men, jag har försökt gardera mig i alla fall, och det känns bättre. Jag börjar få en inblick i vad som behövs faktiskt, så det är najs. Det blir min första filmtenta, det närmaste jag kommit är väl en filmrecenstion i gymnasiet, men det är, kan jag säga, lååångt bort från detta område och kunskapsfält. 
 
Eftermiddagen sen har jag vart på gymmet, körde ett grymt bra benpass, som planerat och utan ryggsmärta efteråt, vilket ibland kan komma, men inte idag! Jag är så lyckligt lottad denna söndagseftermiddag. Kom hem efter gymmet och fyllde på depåerna igen, snackade 15 ord med mamma på Skype innan hon fick besök och jag började plugga igen. Nu har jag alldeles just lagt ihop en lasagne som skall in i ugnen i 30 minuter innnan jag käkar, men det är någon timme tills dess. Innan middagen skall jag se på tv, och sen kanske försöka kolla igenom studiematerialet en gång till, och det blir i så fall, den sista gången för sen får det banne mig räcka. Jag kan det jag kan och det får duga för denna gången. 
 
Annars är det rätt så lugnt här nere just nu, inget speciellt som händer, eller som jag får reda på i alla fall. Så det är mycket tid för sig själv och då försöker jag bejaka mina egna intressen, träning, skola och träningslära. Skall imorgon igen påbörja plugget inför Idrottsfysiologin som kuggades på försök nummer 2 så nu kommer försök nummer 3. Jag skall fanemig klara den nu! Det ger jag mig fan på! Kan nästan dumförklara mig om jag kuggar en gång till alltså. Så nu skall det undvikas! 
 
Innan tentan imorgon så är det ett pass i gymmet som gäller, jag lämnar där allt som kallas skolarbete (om det inte är skolarbete under passet eller annars, men det är det inte imorgon), då kan jag fokusera och gå in i mig själv och verkligen fokusera på något annat och inte stressa upp inför tentamen eller andra test. Jag önskar att alla har samma typ av andningshål, även om det inte är gymmet för alla men kanske en promenad med hunden, disken, duschen eller liknande. Om inte annars så kan jag rekommendera att hitta en plats där man kan andas ut och glömma allt som kallas arbete eller krav på dig som person. Samhället är fyllt med dessa krav så det kan vara skönt att ha en plats där man inte kan känna av dessa krav. 
 
I gymmet kan man tro att jag känner mig klen och smal och sjuk, men defakto är att det inte är sanningen. Till en början kände jag det så, men nu känner jag mig precis som alla andra. Jag kanske inte lyfter 100 kg i marklyft som andra tjejer i min ålder och med mina träningsintressen, men det är faktiskt olika anledningar till att så inte är fallet, Bland annat så måste jag ta hänsyn till min sjuka rygg, och dessutom är jag inte lika stark som andra i min ålder, men jag jobbar för att komma dit och varje pass i gymmet för min del är ett steg närmare den dagen då även jag kan lyfta tungt och inte känna av smärta. Rehab-patienter känner samma sak, jag vet hur det känns det också, efter min muskelbristning 2009. Så det är mer eller mindre min rehabilitering att få gå till gymmet. Och det mår jag bra av. 
 
Detta är en balansövning för att hitta de små musklerna i bålen och den djupa ryggen, rekommenderas för balans till andra. Och man kan förstås börja med att ha händerna på bollen innan man går vidare. Nästa steg för mig är att stå på bollen, men det dröjer nog ett tag till innan det är dags för den övningen. Kuriosa är väl att jag faktiskt kan och har gjort en sving med driver från denna utgångsställning. 
 
Nu skall jag ta mig till televisionen och se på Att Vara på tv3. 
 
Ha en bra kväll så hörs vi imorgon efter träningen och tentamen. 

2013-10-26
16:23:58

Lördagen 26 oktober
Sitter hemma och har just pluggat färdigt för nu, har legat och kravlat på golvet i en timme för att testa på en massa olika rörelser och övningar. Vissa är tyngre än man kanske tror och som det kan se ut. Men men. Det är skoj när det hela tiden fastnar något nytt. Även om det kanske är en liten sak så är det bättre än innan! 
 
Igår var det en relativt lugn dag. Jag var ledig och det innebar, ett observationspass på gymmet med golfarna och sen pluggpass med Anna hela eftermiddagen. Kvällen blev lugn. 
 
Dagen har bestått av gym och tentaplugg. Och nu blir det fotboll från England och sen middag av något slag. 
 
Ha det! 

2013-10-24
17:27:26

Torsdag, FN-dagen
Idag så har jag äntligen, om man kan säga så, vart ledig. Började dock dagen, enligt planen, med ett gymbesök. Ben stod på schemat igen och det kändes extremt bra om jag skall vara ärlig! Bästa dagen hittills! :) 
 
 
Sen hemma så försökte jag studera lite men jag lyckades också med den bedriften att laga en Ålandspannkaka, så nu kan jag ha kaffegäster! :) Om det kommer någon vill säga.. Men i fall om att! 
 
 
Jag hann också med att fara på StudentLeauge, en indoor-football turnering med skollag i Högskolan. Jag ville se på Gluteus Maximus, där min kompis Sandra från Gotland spelar. Idag fick de oavgjort mot deras motståndare, vilket jag tror är det bästa resultatet hittilld den här omgången. Måste vart min aura som gjorde det ;) 
 
 
Imorgon är det SI-handledning och plugg med Anna som står på schemat. Samma med skolan, kommer gälla hela helgen, då det är tenta på måndag! Bara att kämpa på! 
 
Igår var det redovisning i den andra kursen, så nu är det över. Bara en liten komplettering i den ena kursen och domen har ej kommit i den andra än. Hoppas vi slipper komplettering. Kändes bra i alla fall! :)
 
Nu skall jag ställa mig vid spisen igen! Middagsdags! 
 

2013-10-21
19:22:37

Valpig...
Pratade just med Eckeröborna, pappa och Totte (fast han var i Saltvik). Pappa hår gått och blivit med valp, en söt liten smålandsstövare, samma ras som Finna var, vår förra hund. Hon var väldigt söt, och till och med jag kunde locka på henne härifrån Halmstad :) Stort!
 
Idag så var det redovisning i den ena kursen som stod på schemat, och det gick bra. Kändes bra och är skönt att man har det gjort nu, på onsdag är det nästa redovisning. Men innan dess så är det en gästföreläsning imorgon av Bauerfind. Sen skall jag köra mitt arm/chest pass imorgon, blir bäst så, så tar jag vilodag på onsdag istället. Hinner knappt träna annars på onsdag, då jag har skola mellan 8-16... Men imorgon blir det skola enkomst mellan 10-12, så det känns mest logskt att träna då. Blir nog ett morgonpass känner jag på mig! Det blir fett! ;) 
 
Söndagen var sjukt chill. I och för sig körde jag ben på gymmet, men annars satt jag mest hemma och pluggade och tog det piano. Samma skall jag göra ikväll, det skall bli så skönt så att ta det lugnt nu innan tenta-stressen börjar så småningom, det är ju ändå 1 vecka till tentamen kommer.. Men sen är det en vecka off och sen nya kurser! FETT NICE! 
 
Nu skall jag fixa lunchbox till imorgon och sen väntar dessertmästarna på kanal 5! Rekomenderas varmt om man gillar bak och konditori i tv, bara man tränar kan man äta vad som helt i rimliga proportioner. 
 
Natt.

2013-10-19
19:14:07

Fotboll och gym
Idag var det gymdags, lite mer folk i gymmet idag än för en vecka sedan då jag var själv där. Men idag var vi 5 pers i alla fall. Efter lunch så blev det sömn på soffan i 1 timme, efter att kycklingen stekts färdigt i ugnen, vågade inte lämna den så jag somnade efteråt. Sen kvart över tre så for jag till Örjans Vall för att se Halmia spela sin sista hemmamatch för säsongen och det blev vinst med 4-1 mot Torslanda. Ingves hade ett bra skott på mål i första halvlek men tyvärr träffade den klockrent i stolpen. Inget mål av han idag men bra spelat i alla fall. 
 
Ikväll blir det chill på soffan och sen sömnen smygandes. Sov till klockan 7 i morse i alla fall. Det skall jag imorgon också. Men nu toaletten känner jag! Heippa moi! 

2013-10-18
19:25:31

Ledig och trött, med skolarbetets sista handpålägging
Fredag igen. Veckorna går snabbt, faktiskt så snabbt så att julen har hamnat i flertalet butiker här i stan. Då går det snabbt kan jag tycka. Det känns fortfarande som det var fredag alldeles just ju, men så är det helg igen. Och ingenting har man haft på schemat alls. Men det har ändå gott liksom. 
 
Igår så hade jag ben-träning på gymmet. Skönt! Älskar att vakna upp på söndagar och torsdagar för då är det schemalagt ben på passet för dagen. Så här ser en träningsvecka ut för min del just nu: 
 
Måndag: Kondition, mage & rygg
Tisdag: Vila
Onsdag: Biceps, triceps, bröst och axlar
Torsdag: Ben
Fredag: Vila
Lördag: Biceps, triceps, bröst och axlar
Söndag: Ben
 
Så imorgon igen så är det överkropp! :) 
 
Annars igår så blev det lugnt fram till klockan var 15 då det var dags för mitt 5e SI-pass med ettorna. Under detta så körde jag igenom min tenta som jag hade 2011. Nu var det deras tur att få svara på frågorna, och jag fick agera facit. Dessutom så hade jag en observatör som kollade in och synade min insats som handledare, och det var ju trevlig kritik jag fick. Det som var negativt var att jag är för "insatt", dvs jag lägger ner oerhört mycket tid, vilket kan ses som negativt. Då de andra SI-handledarna tar ca 5 minuter på sig att förbereda sig, jag tar 1-2 timmar per pass (?). 
 
Efter passet så hade vi bestämt oss för i min golfklass att gå ut och käka asiatiskt, så så fick det bli och vi gick ner till Restaurang Peking. Jag kom hem till klockan 20 för jag hade lite att förbereda inför idag, då vi skulle ses i grupparbeterna. 
 
Så denna dag började med att jag vaknade kl 05.20 och sen dess har jag vart vaken, börjar bli ganska trött just för tillfället. Sen var det skolan som gällde där vi skulle sammanställa vår powerpoint till ena kursen samt opponera en annan grupps arbete, och sen efter detta så träffades vi i den andra gruppen och lade den sista handen på det arbetet. Vi gick även igenom det praktiska, det slutade med ett blåmärke på mitt högra knä. Så kan det gå när man spelar blind.... 
 
Efter lunch så fick jag tvättid så nu är mina träningskläder rena igen, doftar lite bättre här hemma nu igen! En stund i alla fall. Käkade just lite mat och nu väntar jag väl mer eller mindre på att Idol skall börja. Sen efter detta så skall jag sova, och då skall jag banne mig sova. Om jag vaknar kl 05.20 imorgon igen blir jag TOKIG. Skall försöka plugga lite inför tentan som kommer den 28 oktober. Sen skall jag också på fotboll, och träna förstås! 
 
Hoppas ni också har en bra fredagkväll! Och att ni kanske är lite piggare än jag är en kväll som denna. 

2013-10-16
18:51:40

Onsdag
Idag var det möte till en början av dagen. Sen följdes det upp av ett gympass där jag tog ut alla mina aggressioner från mötet. Sen blev det hem på lunch och surfa lite på nätet, slutade på stan en sväng innan min grupp möttes för en sista redigering av projektet som nu är inlämnat. Skönt. Sen hamnade jag och blev modell för någonting i en maskin i labben i skolan, skall bli kul att få reda på till vad det användes till. Men James var med så jag tror det är till ett bra ändamål. Jag var i alla fall påklädd så det kändes bra! 
 
Imorgon skall jag gå banans i gymmet när jag skall mörda mina egna ben, skall bli tungt att cykla hem sen! På eftermiddagen är det SI möte som gäller med mina studenter och kvällen blir det middag med golfgruppen, min klass. Så så ser följande dag ut. Hoppas den blir bra, men det tror jag, måste vara optimist! 

2013-10-15
20:29:23

Tisdagkväll
Har vart en ledig dag idag. Tagit det relativt lugnt. Men det blev grupparbete, och löpanalys som planerat på eftermiddagen. Har även gått igenom mitt slutarbete i golfprogrammet och dessutom har jag gått igenom min fysiologitenta för imorgon skall jag träffa min lektor i det ämnert för att höra lite med henne om hur hon tänker, för vi tänker uppenbart inte på samma eller ens liknande sätt. 
 
Annars är det axlar, bröst och armar på gymmert som gäller. Men först och främst lite fotboll och sedan sängen, villl bara kunna sova ut en hel natt. Men det är lite tögigt vad det verkar. Men det måste ju komma en dag när man är sjukt trött anser jag. 
 
Ciao

2013-10-14
19:28:18

Måndagens fys
Körde uthållighet och mage samt rygg på gymmet. Så gött att börja veckan med detta. Sen blev det lunch hemma, SI-lunchmöte och grupparbete samt en sväng till stadsbiblioteket och låna en bok. Nu har jag gjort skolarbete och första projektet i Biomedicin för min del skall lämnas in i kväll, så detta är min första milstolpe! :)


2013-10-13
18:51:48

Söndag i oktober
Idag har det återigen, vart en luugn dag. Det enda som jag egentligen gjort är tränat. Annars så är det lugna puckar. Inte många knop fastän det blåser ute i vinden. Men så kan det vara. 
 
Imorgon är det kondition och mage/rygg som gäller, sen är det skolarbete, sista finslipningen. Sen är det SI-handledarmöte och sen grupparbete igen. Så det är en lite mera späckad dag imorgon. Vilket på sätt och vis är skönt! Kan inte bli gladare! :)

2013-10-12
14:20:54

Matmarknad hösten 2013



2013-10-11
17:40:03

11.10.13
Nu har det gått igen en vecka, det är fredag (fast jag har lördag i huvudet) och helgen hägrar. För min del så kommer helgen bestå av träning och lite skolarete som vanligt. Det är deadline för arbeten nästa vecka så säcken skall knytas ihop nu under de kommande dagarna. Det är skönt att äntligen få lämna in det, men samtidigt är det ju som vanligt med fjärilar i magen som man lämnar in ett arbete. 
 
Idag så har vart lugn Jag fick tvätt-tid imorse så jag fick tvättat och sen har jag tagit det väldigt piano. En sväng ner på stan och sen hemma i lägenheten. Nu ser jag på Barnkanalen, i brist på annat och pastavattnet börjar koka när som helst. 
 
Igår var det gym, skolarbete, handledning för slutarbetet och SI-möte som var schemalagt så igår när jag kom hem så var min hjärna helt utslagen. Josse kom över en stund på kvällen, och sen somnade jag som en klubbad säl. Sov nästan ihängande till klockan 7 imorse så det är ett framsteg! 
 
Ha en fin fredagkväll var ni än befinner er! 

2013-10-10
20:50:53

Senaste bilderna

Senaste inköpet, dragband!


Nya tröjan! 

2013-10-08
19:12:17

Inte mycket, men bilder i alla fall
Chill tisdag. Ingen träning. Inga måsten. Bara ett grupparbete, eller träff i gruppen för finslipningar av arbetet. Kan inte klaga på den här dagen om jag säger så. Men det är tråkigt när det inte händer något. 
 
Imorgon blir det i alla fall mera arbete, eller ja, det är gym på schemat och sen så skall jag genomföra ett fystest med James på eftermiddagen. Ungefär det är vad som händer imorgon. Inte så mycket, men i alla fall lite mera. Har i alla fall något att göra BÅDE på för- och eftermiddagen. 
 
Vet inte vad jag mera skall skriva när det inte är så hemskt mycket som händer. Men jag kan ju bjuda på lite bilder kanske? 
 
 
 
 
 
Ja, det blev lite bilder från det träningsprogram som projektet innehåller. Det som jag jobbade med idag. 
 
Och det från det andra projektet där vi har med en synskadad och göra, därav ögonbindeln. Kan säg att den här övningen krävde bra kontroll och balans för att inte falla omkull och fälla krokben på sig själv. 

2013-10-07
20:58:41

Veckans höjdpunkt inställd
Kan inte bli mera än trött. Får sova dåligt om nätterna så man kan vara generellt sett piggare, men nu är det som det är. Jag hoppas jag får sova bättre inatt, skall ha fönstret lite öppet så att jag kan sova ordentligt utan att svettas som efter ett maraton. 
 
Idag skulle vi haft föreläsning men den blev inställd när alla var i skolan. Tydligen hade den raderats från vårt schema fast den var kvar, ja, fråga inte mig, men lektion hade vi inte i alla fall. Så min grupp fick jobba med arbetet och nu är det i princip klart, skönt när det skall vara indelat den 17 oktober :) Det andra arbetet skall vi jobba med imorgon och då blir det också troligen klart! Så skönt, det skall lämnas in på måndag. 
 
Annars är det väldigt lite som händer, lektionen idag skulle vart veckans "höjdpunkt", men nu blev den inställd så nu är det liksom lite som sker resten av den här veckan. I och för sig så skall jag ner på stan till den Internationella matmarknaden som kommer tillbaka nu igen, om ni kommer ihåg så skrev jag om det här i vårars, och nu är de tillbaka. De häckar faktiskt utanför mitt fönster, så nu har jag nya grannar, typ tyskar, österrikare eller liknande. 
 
Annars är det träning, och vila som gäller. Och äta förstås! :) 
 
Skall se om jag kan slinka in och tvätta lite imorgon, kan inte boka tid så skall se om jag kan slinka in och tvätta när det är lite mindre folk en tisdagsmorgon! 
 
Tjaohopp, hörs!

2013-10-06
17:52:13

Söndag, igår inget internet
Igår kväll så tappade jag internet så därför kunde jag inte uppdatera. Men en kort resumé följer nu, 
blev ett pass i gymmet, axlar, bröst och armar stod på programmet och när jag var klar så skakade mina armar så det kändes bra! Sen blev det en lugn eftermiddag hemma och sen tog jag mig i regnet till Örjans Vall för att se Halmia förlora mot Huskvarna FF. Tyvärr. Wille spelade från start och gjorde det relativt bra, aggressivt spel. 
 
Sen så var det en lugn hemmakväll. Käkade lite fisk och sen blev det tv, men man kände sig sjukt handikappad utan internet kan jag säga så det blev tvn och telefonspel. Sen sov jag ganska gott! 
 
Idag så blev det broderi och sen efter lunch så blev det ett ben-pass på gymmet, så fett grymt skönt! Sen kom jag hem och har sedan dess tagit det lugnt, nu är maten på spisen/ugnen och skall snart äta min lasagne! :) Namnam! 
 
Imorgon är det skola igen och gruppträff. Skall bli skönt. Skall ha mig konditionspass på gymmet också, sen är jag ledig i en dag. Har lagt upp träningsprogram fram till jul så ser fram emot det enormt, det gör jag dels för min egen del men även för att inte "överträna". Hålla mig till programmet och jag vet att jag kommer bli starkare fram  till julen! 
 
Ciao!

2013-10-04
19:53:37

Grattis Mamma! :)
Ja må hon leva, ja må hon leva... Grattis bästa mamma på din dag idag! :) Hoppas du har och har haft en underbar dag! Önskar jag kunde vara med och fira dig, men nu är vi på skiljda geografiska områden. Kramar! <3
 
 
Själv har jag haft en okej dag. Väldigt lugn. Vilodag från träningen, även om det blev gymmet i alla fall men då inte i primärt träningssyfte, det var rent utsagt en skoluppgift och jag är provkanin. Men det var roligt! Eftermiddagen sen blev lugn, lite skolarbete och talade på skype med mamma en dryg halvtimme. Roligt att tala med henne idag då min farfar var där, snart 92 år gammal, som inte förstod vad det var som lät från datorn och sen så kom han i halv chock då mamma la igång kameran och jag också, då fick han både se och höra mig fast jag inte var där. Häftigt att se, kan jag säga som sitter här nere! :) Dagens teknik! 
 
Nu skall jag kolla på Idol och sen sova, imorgon så skall jag attackera armar och axlar i gymmet! Skall bli fett nice! 
 
Hörs imorgon! 

2013-10-03
17:34:44

Torsdags-tankar om livet jag lever
Började dagen på gymmet, med ett pass för enkomst benen, men där jag vävde in överkroppen på ett snyggt sätt. Bland annat genom utfall med rotation, knäböj med överarmspress och knäböj med bollkast mot vägg. Men även renodlade övningar som marklyft, knäböj, frivändningar m.m. jag höll på i drygt 90 minuter så det var ett pass som heter duga. 
 
När jag kom hem så hamnade jag konstigt nog på soffan, men jag kom snabbt upp därifrån igen för jag passade på att tvätta när tvättstugan var ledig. Kunde inte boka så det var bara att passa på medan det inte var någon där. Så snabbt ner och kasta kläderna i maskinen och sen upp tillbaka till soffan. Började laga lunch och mitt i matlagningen så var jag och hängde upp kläderna, effektiv tid. Efter lunch slocknade jag på soffan och vaknade en dryg halvtimme senare av att jag kom på mig själv att hämta tvätten som fortfarande hängde i skåpet nere i tvättstugan. Så snabbt ner och hämta den, strykan den och sen hamnade jag igen på soffan. Men jag kom därifrån igen och hamnade på golvet med mitt broderi som jag började på för 1 år sedan. Skall se om jag kanske kan få julduken klar till den här julen....
 
Efter en proteinshake och lite keso, så drog jag till butiken för att köpa det som jag började få ont om. Hemma igen satte jag mig igen och gjorde ingenting, läs broderade, sen pratade jag med mamma. Just det dammsög också. Det är liksom inget som händer just nu, inget skolarbete som jag kan göra ensam (bara grupparbeten), träna kan jag inte göra hela tiden (skall ta vilodag imorgon!), så det blir liksom väldigt lite som händer. Jag broderar, men för mig är det att fördriva tid så effektivt som möjligt, tills dess att jag får skolarbete igen. Det är ju det som är roligt, funderade allvarligt på om jag skulle börja plugga för en tenta som kommer nästa år i September?! men kom på mig själv med att det kanske är lite väl tidigt... Men att läsa in den boken skulle nog bara göra mig gott, mina klasskamrater hade den boken i en kurs ifjol och jag gick en liknande kurs (fick alltså samma information, men hade en mycket mera basic bok som inte svävade ut lika mycket som den här boken gör). Så de har ett försprång, som jag nog skulle kunna börja ta in om jag känner för det. Och det är nog nära till hands just nu. 
 
Alltså, jag studerar 100% på högskolan och jag har inget att göra, hur kommer det sig? Hoppas det är tillfälligt för annars blir jag galen och söker något jobb så jag kan fördriva tiden på ett bra sätt!!! 
 
Började fundera medans jag strök idag på min sjukdom. Jag tycker det börjar gå bättre och bättre för mig, mina läkare och vårdkontakter är nöjda och jag vill verkligen bli frisk. Idag sa jag högt för mig själv att om 6 månader skall jag vara friskförklarad, jag kanske inte är kvitt alla mina mediciner men det är i alla fall inget som heter anorexia som står i min sjuk-journal. I veckan kom Kim Martin ut med att hon haft anorexia, samma som Kronprinsessan Victoria som ung, Magdalena Forsberg, Kristin Kaspersen, Emma Igelström har haft bulimi. Det är väldigt många som man inte tänker på som har den här helvetes sjukdomen, en sjukdom som man kan jämföra med vad som helst som är livsfarligt. Och det enda som händer egentligen är att huvudet blir sjukt, ett sjukt tankesätt och sjuka ideal och värderingar. Som frisk kan man inte förstå hur det går till, men det är något som den som blir drabbad lider något så kopiöst av. En utomstående kraft som du inte är förmögen att styra lever ditt liv och domderar exakt hur du skall leva för att det absolut inte i längden kommer att fungera. Denna utomstående kraften är där för att ta livet av den sjuka individen, så det är individen som måste ta kampen och brotta ner den demonen/djävulen som sitter där med pekpinnen. 
 
Min demon skall aldrig mera få ta över mitt liv, jag skall ta tillbaka mitt liv, mina värderingar och min frihet. Jag skall bli chaufför över mitt liv, inte passagerare. Det är mitt mål med livet, något som kommer leva med mig i samråd med "lev idag, imorgon kan vara för sent". 
 
Ha en fortsatt bra torsdagkväll allesammans!

2013-10-02
19:45:17

Photosession
Idag blev det SI pass till en början, sen gym, och grupparbete efter lunch. Blev så pass klara så att det inte är så mycket kvar att göra, väldigt skönt! Idag blev det bl a photosession i gymmet med mig som modell, jag är modig nog att ta på mig ögonbindel och göra övningar jag normalt inte gör. 


Lite sådär i balans men på stillbild syns det ju inte :) 

2013-10-01
18:55:54

Team Olmed
Paltkoma. Sjukt jobbigt, samtidigt som det inte är något på tv så tycker jag det är värre, för det är liksom inget som jag "behöver" vara vaken för... Bara att hålla sig uppe ett par timmar till... 
 
Började dagen med gym, ett tungt benpass. Följde upp det med en lugn förmiddag hemma på soffan. I och för sig handlade jag där emellan. Klockan 13 var jag uppe på Team Olmed, ett ortopedtekniskt företag som gör bland annat proteser och skoinlägg, på ett studiebesök från ena kursen. Det var ganska intressant att försöka sätta sig in i hur en handikappad, och ev amputerad får tillgång till ett "riktigt" ben. Hur man avjuter och formar protesen till att se färdiga proteser. Men så sjukt dyrt det är! Flera 100-tusen för en protes (och då behöver man flera stycken under livets gång). 
 
Eftermiddagen tillbringades med lite skolarbete och sen ett lite längre samtal med mamma. När jag funderar på det så gick det väldigt snabbt mellan 3 och 6... 
 
Imorgon är det SI möte med ettorna och sen gymmet med ena grupparbetet. Ungefär så är min dag bokad. Inte illa om man frågar mig! 
 
Ha det!